LA LIGA - SOUHRN 2. KOLA

11.09.2005, 17:46, aktualizováno 12.09.2005, 00:59
Aktuality
Velké překvapení se událo v Madridu, kde Real prohrál s nováčkem z Viga 2:3! Plný počet bodů, stejně jako Vigo, má zatím i La Coruňa, která porazila gólem v nastaveném čase Atlético Madrid. Barca porazila Mallorku a je na 4 bodech stejně jako Valencia, která přivezla bod ze Zaragozy. Cennou výhru získal Cádiz na Santanderu.


Getafe CF - Recreativo Huelva   1:1
Branky:  90. Manu - 85. Florent Sinama-Pongolle

Real si překvapivě nedokázal doma poradit s nováčkem z Viga, hosté mají po dvou odehraných kolech plný počet bodů. Domácím chyběl zraněný Zidane, do základní sestavy se tak vešel vedle Ronalda Robinho, za nimi hrál Guti. Do druhého poločasu nastoupila čerstvá posila Sergio Ramos. Vigo představilo ve svém dresu dva bývalé hráče Realu, Antonia Nuneze a Borju Oubinu. Madrid začal vlažně a brzy prohrával. Na rohový kop Canobbia si naskočil Baianoa a hlavičkoval do břevna. Casillas nedokázal míč vytáhnout nad branku a tak odražený míč snadno doklepl do branky stoper Contreras. Real se probudil a dlouho se do šancí dostával jen on. Ronaldo se ve změti obránců ke střele nedostal, pokus agilního Robinha ztečovala obrana na roh, Baptistova dělovka šla těsně vedle branky.

Pěknou akci předvedli Baptista, Robinho a Ronaldo, ale poslední jmenovaný v dobré šanci překopl branku. Další akce však už skončila vyrovnáním, když obránce hostí přišlápl ve vápně Baptistu a Ronaldo proměnil pokutový kop. Do vedení dostal pusinky Baptista, když hlavou proměnil přesný Helguerův centr za obranu a rybičkou poslal míč k tyči. Do kabin se však šlo za nerozhodnutého stavu, když po sporném souboji Pavóna s Irineyem odpískal sudí penaltu. Canobbiovu střelu Casillas vyrazil, ale hlavou doklepl míč do sítě Antonio Nunez.

Do druhé půle vkročil Real aktivněji než do té první, chybujícího Pavóna nahradil Sergio Ramos. Baptista se blýskl nůžkami, ale zamířil těsně vedle, Robinho si technicky pohrál s Placentem, ale následný centr obrana hostí odvrátila. Po faulu na Ronalda trefil Beckham z trestného kopu jen zeď. Překvapivě udeřilo na druhé straně, i když se zdálo, že míč nepřešel celým objemem brankovou čáru. Baianovu zpětnou přihrávku napálil Canobbio do břevna, od kterého se míč odrazil na brankovou čáru a do hřiště. Gól platil. Na zteč zavelel Robinho, Pinto však jeho pokus kryl, další střela mladého Brazilce šla nad branku, další akce už skončila s míčem v brance, ale Robinho byl v jasném ofsajdu. Casillase ještě provětral Baiano, na druhé straně zeď ztečovala trestný kop Roberto Carlose, hlavička Sergia Ramose byla příliš vysoká.


UD Almería - Valencia CF   1:2
Branky:  63. Álvaro Negredo Sánchez - 47. Fernando Morientes, 81. Emiliano Moretti

O výhře domácích v duelu La Coruni s Atléticem rozhodl až v nastaveném čase Joan Capdevila. Ambiciozní hosté ani v druhém zápase nevstřelili gól a mají jen jediný bod. První šanci měl hostující Torres, ale Molina jeho pokus vyrazil, stejně jako vyřešil šanci stopera Pabla. Domácí zahrozili střelou Manuela Pabla, kterou kryl Leo Franco, pokus Capdevily byl zablokován obranou. V druhé půli postrašil Molinu levačkou Luccin, ale převahu měli domácí. Rubéna Castra vychytal Leo Franco, další střely Castra a Tristána byly zblokovány protihráči, Sergio trefil po narážečce tyč. Oba gólmani byli spolehliví, v páté minutě nastaveného času však Franco kapituloval, když Sergiův pas trefil přesně levačkou Capdevila.


FC Barcelona - Athletic Bilbao   3:1
Branky:  8. Ronaldinho, 35. Ronaldinho (pen.), 72. Gnegneri Yaya Toure - 71. Néstor Susaeta

Betis bude hrát v úterý s vítězem Ligy Mistrů Liverpoolem, a tak byla v Andalusii i přes nejtěsnější výhru nad Pamplonou spokojenost. Vše zařídil gólem Ricardo Oliveira. Lépe však začali hosté, když Delporte přihrával a Romeovu šanci musel řešit gólman Doblas. Na druhé straně zasahoval proti hlavičce Xisca Elía, Joaquín a Juanito branku minuli. Osasuna kontrovala rohem Delporte a nepřesnou hlavičkou Miloševiče. Tlak měl ale Betis, Assuncaova střela byla zblokována, rána Rivase levačkou Elíu hodně potrápila. Před druhou brankou byli nepřesní Raúl García i Punal. Festival nepřesných střel pokračoval i po přestávce v podání Edúa a Joaquína. Ujal se až pokus Oliveiry po faulu Miguela Flana na Xisca. Osasuna chtěla srovnat, ale proti Doblasovi neuspěli Punal ani Moha.


Real Betis - Espanyol Barcelona   2:2
Branky:  84. Fernando Miguel Fernández Escribano, 85. Rafael Sobis - 33. Luis Garcia, 42. Luis Garcia

Espanyol napravil šokující prohru s Getafe a vyhrál v Malaze. První půle byla opatrná, až na jejím sklonku vstřelil gól hostující Zabaleta, argentinský kapitán Mistrů světa do 20 let. Přihrál mu Luis García a Zabaleta přeloboval vyběhnuvšího gólmana Arnaua. Malaga se dostala do gólové šance až po hodině hry, ale vyznamenal se brankář Espanyolu Kameni, když rukou vyrazil dělovku Gerarda, která mířila pod břevno. O minutu později přidali hosté druhou branku. Fredson nahrával a Luis García prostřelil Arnaua. Závěr okořenily dvě penalty. Jarque fauloval Chengue Moralese a Gerardo snížil, na druhé straně vystihl Arnau úmysl Tamuda.


Atlético Madrid - Real Mallorca   1:1
Branky:  78. Mariano Pernia - 19. Daniel Güiza

Villarreal remizoval se Sevillou, ale větší ztrátou je určitě zranění Romána Riquelmeho, který tak možná bude chybět v zápase LM s Manchesterem Utd. První zahrozil domácí Forlán, když si naskočil na centr José Mariho zprava, ale Prieto vyskočil s ním a jeho střelu zblokoval. Sevilla vyrovnala hru, střelu Kanoutého likvidoval gólman Viera. Adriano byl přesnější a střelou na bližší tyč překonal Vieru a poslal hosty do vedení. Sevilla mohla vést o dvě branky, když Arruabarrena fauloval ve vápně Kepu, ale Kanouté zahodil pokutový kop. Po změně stran měl smůlu Forlán, když jeho trestný kop zastavila až tyč Palopovy branky. Další šanci hostí měl Jesús Navas, ale Viera jeho jedovku vytěsnil na roh. Domácí kouč Pellegrini poslal na hřiště Lucha a ten mu oplatil gólem. Polostřelu Santiho Cazorly totiž dopravil halfvolejem za Palopova záda. V závěru byl vyloučen domácí Tacchinardy za ošklivý zákrok na Martího.


Villarreal CF - Real Madrid   0:5
Branky:   39. Raúl, 48. Wesley Sneijder, 50. Ruud van Nistelrooy, 73. Wesley Sneijder, 80. José Maria Guti

Valencia v Zaragoze brzy vedla, dlouho prohrávala a až trefa Davida Villy, loni ještě hráče domácích, zajistila castelónskému týmu alespoň bod. Už v druhé minutě padl gól a jeho autorem byl Angulo, jež dostal překvapivě příležitost v základní sestavě. Baraja vysunul dlouhým balonem Di Vaia, ten našel centrem Angula a ten překonal Césara Sáncheze. O vyrovnání se postaral Ewerthon přízemní střelou do růžku. Skóre definitivně otočil Toledo, který si našel prostor na levé straně, poslal míč Canimu, který hlavou prostřelil Canizarese. Na sklonku poločasu předložil Mista míč Di Vaiovi, ale jeho gólovou hlavičku zastavil na brankové čáře jeden z obránců. V druhé půli měla Valencia jasnou převahu, do větší šance se však dostal až po narážečce s Mistou čerstvě střídající Villa. Neváhal se střelou a překonal Valbuenu. Hosté mohli i vyhrát, když Valbuena vyrazil střelu Di Vaia jen do cesty Rufetemu, ale záložník branku netrefil.


Osasuna Pamplona - Sevilla FC   0:0

Samuel Eto´o se trefil dvakrát hlavou a rozhodl tak o první výhře Barcy v tomto ročníku. Mallorka dohrávala v devíti hráčích. Úvodní šance Barce přišla z brejku. Gio utekl, předložil míč Guilymu, ten nacentroval na zadní tyč Eto´ovi, ale Moyá v brance byl proti. Na druhé straně zamířil z trestného kopu vedle Arango. Gól padl po centru Gia, když hlavička Eto´a nebyla příliš prudká, ale dostala se za Moyova záda. V druhém gólu měl prsty Deco, když pěkným balonem našel Giulyho, jeho střelu Moyá vyrazil a Eto´o uklidil snadno míč do sítě. Barca dominovala, Eto´o šel za hattrickem, ale jeho pokus zdálky šel nad.

V druhé půli už Barca šetřila síly na LM a příliš se dopředu nehnala. Po skákavém centru Ronaldinha hlavičkoval Eto´o, ale Moya tuto šanci kryl, střela debutanta Van Bommela se otřela o tyč. Mallorca dohrávala bez dvou hráčů, když byli vyloučeni Ballesteros za udeření Puyola do tváře, po druhé žluté i Farinós.


Real Valladolid - Deportivo La Coruňa   2:2
Branky:  45. José García Calvo, 72. Sisinio González Martínez - 54. Sebastián Taborda, 78. Iván Sánchez-Riko Soto

José Barkero vstřelil dvě branky a rozhodl o výhře San Sebastianu nad Alavésem. Netrvalo dlouho a Kovačevič byl ve vápně faulován Sarriegim. Domácí kopali penaltu a Barkero překonal Bonana a dostal San Sebastian do vedení. Alavés kontroval dalekonosnou střelou De Lucase, ale Riesgo ji kryl. Druhý gól domácích přidal Barkero z trestného kopu po faulu Juanita na Gariho Urangu. Půli zakončil hostující Bodipo, když jen těsně nedosáhl na centr z pravé strany. V druhé půli mohl zvýšit Aranburu, když Bonano byl již překonán, ale míč zastavilo břevno. Hosté málo útočili, ze sporadických akcí Alavés nevytěžil mnoho, když Riesgo si poradil se Sarriegiho hlavičkou i Astudillovou střelou zdálky. Dosáhli jen snížení, když se trefil přesně De Lucas z trestného kopu.


Real Zaragoza - Racing Santander   1:1
Branky:  75. Ricardo Oliveira - 55. Óscar Serrano

Getafe se rozešlo smírně s Bilbaem, po většinu zápasu však bylo lepším týmem. Začali aktivně a Gavilán se hodně zlobil, že jeho kontakt s Gurpegim nebyl posouzen jako penaltový. Svou první šanci dal domácí Guiza jen do boční sítě, o několik minut později však dobře vyřešil brejkovou situaci a přeloboval vyběhnutého Aranzubíu. Na druhé straně vyrážel Etxeberríu nohama gólman Luis. Krátce po změně stran hosté vyrovnali, když roh Yesteho umístil do branky Casas. Další šance už Getafané neproměnili. Belenguerovu hlavičku zblízka Aranzubía kryl, další lob Guizy šel těsně nad, ten samý hráč nakonec minul branku i ve své poslední šanci.


Levante UD - Real Murcia   0:0

Odepisovaný nováček z Cádizu si přivezl veledůležitou výhru ze Santanderu. Hrdinou byl útočník a střelec jediné branky Jonathan Sesma. První šanci zmařil hostující de Quintana střelou nad, více však hrozili domácí. Ani Casquerro však branku netrefil, Aganzo vystřelil jen slabě. Cádiz převzal otěže hry, ale ani Pavoni ani Estoyanoff branku netrefili, na druhé straně střílel Antonito jen do Armanda. Poslední slovo měl Cádiz, když Aouate jen vyrazil střelu Estoyanoffa a Jonathan Sesma dorazil míč do branky.


Tabulka:
1. Celta Vigo22005:26
2. Deportivo La Coruňa22002:06
3. Athletic Bilbao21104:14
4. Getafe CF21103:14
5. FC Barcelona21102:04
6. Valencia CF21103:24
7. Sevilla FC21102:14
8. Real Madrid21014:43
9. Cádiz CF21012:23
Osasuna Pamplona21012:23
11. Real Betis21011:13
12. Espanyol Barcelona21012:33
13. Real San Sebastian21012:43
14. Real Zaragoza20202:22
15. Villarreal CF20112:31
16. Deportivo Alavés20111:21
17. Atlético Madrid20110:11
18. Racing Santander20020:20
19. Málaga CF20021:40
20. Real Mallorca20020:30


Autor: Radek Nosil

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

za hodinu este tri body a bude parada.

Reagovat
HOST*RM

To teda nebude paráda. To by byla hrůza. Nicméně myslím že stejně se dají sezoní ambice týmů porovnávat až tak v 10 kole. Takže všichni společně držme palce Realu a doufejme v selhání Barci.

Reagovat
smazaný uživatel

tak osobne drzim palce Robihnovi a Ramosovi. nech daju dokopy desat golov, ale este viac drzim palce vasmu superovi. Nech ich da 11.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sme to vyhraly 2:0, 2x Etoo ( asi se mu pri ty srazce s Damiou rozsvitilo ). Mallorca 2 cerveny ( S. Ballesteros 2 zluty po 4 min, J. Farinos dokonce po 2 min...), ale nez tady nekteri chytraci zacnou kecat, jak nam pral rozhodci, tak jsme rozhodly uz na zacatku zapasu

Reagovat
HOST*yarda

Jste neživotný? Nebo ženský?

Reagovat
HOST*

Asi ženský... Co to psalo za cimbála?

Reagovat
HOST*lol

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe, od pulky kvetna se flakam ( po mature ), to uz se toho zapomene, na VS taky cestinu mit nebudu... No, asi bych mel otevrit nejakej starsi sesit...

Reagovat
HOST*lol

Reagovat
HOST*yarda

Tak tu máme 33 příspěvků naprosto k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

A tenhle tvuj je k cemu?

Reagovat
HOST*alan

Ta tabulka po druhém kole má ohromnou vypovídací schopnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně bodový zisk Atlética mě dost překvapil.

Reagovat
Xavi

mě zase vůbec! Hráči sice vynikající, ale Atletico je prostě Atletico...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se chytne až teď !

Reagovat
Xavi

možná jo, hráče nato mají, ale oni dělají každý rok velké nákupy, ale pokaždé hrajou stejně... Trochu mě to připomíná esp. repre : hráči - jo, výsledky - ne

Reagovat
smazaný uživatel

A víš s kým hrají?

Reagovat
HOST*

Přece nebudou hrát takhle dalších dvacet let... Jinak gambrinus liga se odvíjí přesně jak jsem to čekal (s vyjímkou sparty, která podává prapodivné výkony). Moravské kluby okupují spodek tabulky - super.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako bych to psal já, jinak to super bylo ironicky,že?

Reagovat
HOST*

No jasně. Baník si dělá jenom ostudu. Pokud viděl ten Herenveen zápasy v Olmiku, v Mostě a doma s Bolkem tak proti nám postaví B tým. Nejhorší na tom je, že oni nehrajou špatně, ale oni na to prostě nemají!!!!!!. Vždyť už jenom ta sestava ... No ještě, že je jaraba pryč. Mu muselo asi přeskočit protože jinak by do středu zálohy nepostavil Rajtorana, tvořivého Tomašáka by nepostavil na pravý kraj obrany a neviditelného Zehera na kraj zálohy. To může udělat jenom nemocný člověk něco tak švihnutého

Teď nás čeká doma Libe a venku Buzna Praha, to bude tak max. jeden bod. Už teď je jisté, že potom příšerném začátku nebudeme po půlce sezony lépe než ve středu tabulky. Díky Jarabo a ještě více děkuji našemu vedení

Reagovat
sansiro

tak tak

Reagovat
Xavi

esp. repre takhle taky hraje pořád

Reagovat
HOST*RM

Trenér Juventusu Turín Fabio Capello chce, aby kluby dostávaly odškodnění za fotbalisty, kteří se zraní v reprezentačních zápasech. Trenér považuje kalendář zápasů za příliš nahuštěný

Reagovat
HOST*Michal

Jsem pro, ale musí to být zranění aspoň na jeden měsíc. Ale na druhou stranu by si měl kupovat, pokud je to podle něj nahuštěné, takové hráče, kteří nehrají pravidelně za reprezentaci, čímž ale zmenší kvalitu týmu. Je to složité.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké odškodnění? Vždyť mají hráče pojištěné na horentní sumy, tak za co by ještě chtěli další prachy? A když si hráče nepojistí, tak pak musí nést riziko sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že ty horentní sumy jsou jen na dlouhodobá nebo doživotní zranění. Pokud se zraní hráč např. na měsíc,tak toho moc nedostanou.Klub platí hráče,aby pro něj odváděl výkony a u některých to může být dost citelná ztráta. Jinak to asi nebude jednoduchá věc,musely by se promyslet přesná pravidla a sumy.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně by se to řešilo zřejmě tak, že by vždycky hráče pojistil národní svaz. A peníze by pak klub dostal stejné, jak kdyby si hráče pojistil sám. Takže by tu pojistku platil jen někdo jiný...

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct.Asi by to bylo nejlepší. Jenže problém by byl v tom které hráče má svaz pojistit. Asi těžko by platil pojistku na všechny hráče vlastní národnosti.Leda,že by pojistil konkrétní hráče vždy na konkrétní zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Taxem brouzdal po netu a objevil tuhle knížku, která je zdarma ke stáhhnutí.

http://www.dnaml.com/download/samples/wc2002.zip

Je to o MS 2002 a celkem pěkně udělaný, je to v angličtině.

Nejlepší obrázek je na str. 164

Reagovat
smazaný uživatel

Super, dostáváš pochvalu V češtině by to sice bylo mnohem lepší, ale nemůžeme chtít všechno. Kdyby jsi našel další podobné stránky, určitě se s náma zase poděl

Reagovat
HOST*RM

Díky

Reagovat
antimadrista

Opravdu vynikající kolo, lepší už to být nemohlo

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne mohlo este atletico vyhrat

Reagovat
HOST*

Čůráku

Reagovat
Webmaster

Promazal jsem tady ty první příspěvky, bohužel s tim musely zmizet celý vlákna. Pro příště na takový individua ani nereagujte, nemá to cenu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele