Kouče jihoamerických týmů nepřekvapuje, že MS už je jen evropské

07.07.2018, 20:51
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (43)

Přidat komentář
lajka30

tak nebrečte a makejte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak každý nemá v týmy gaymara který předávíd krásu fotbalu v podobě , že s sbeou šlehne o zem přihrávky , ale homosexuál pepe guardiola ten záaps taky nevyhrajou na to už přišly španělé

Reagovat
Kang & Kodos

A stejně dostanou při rozšiřování tři místa ze 16.

Reagovat
fabec1222

Což může klidně stačit, aby bylo od MS čistě Evropské

Reagovat
smazaný uživatel

bych to ještě snížil pak chodí týmy jako panama místo kterých by tam mohla přijít DAC dunajská streda a dopadlo by to stejně ne-li lépe

Reagovat
smazaný uživatel

Pak to ale nemusí být MS, když tam budou jen týmy z Evropy. Ty jsou sice takticky mnohem vyspělejší a i díky mnohem vyšším finančním možnostem se budou zbytku světa vzdalovat i dál, ale upřímně € je nuda, na MS je zajímavá ta konfrontace různých herních stylů. Eurofilové budou spokojení od QF dál, ale zápasy ve skupinách a osmifinále s účastí různých kontinentů jsou divácky atraktivnější.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

já neříkám to snížit o 3 místa naopak africké a asijské týmy se i o to dost perou jen ta JA tam je to tak o 5 týmech kdyby ta kvalifikace šla nějak zamíchat takhle místo panamy mohlo postoupit chile ekvádor

Reagovat
smazaný uživatel

SA má už teď o jedno místo víc než by si sportovně zasloužila a co teprve až se to rozšíří

Reagovat
johan14

Panama postúpila na MS z Južnej Ameriky? To sú mi veci.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno jaká amerika opice jako opice

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sú XXI MS a čisto európske SF bude iba piatykrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Přehrávali jste Belgii jen proto, že jste většinu zápasu prohrávali

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

EURO > MS

Reagovat
johan14

Za Portugalsko, Španielsko a Rusko hral na MS brazílčan. Neviem o tom, že by hral nejaký európan za repre z Južnej Ameriky. Také dristy si mohli odpustiť.

Uruguay by hral ináč s Cavanim, tak isto Kolumbia s Jamesom by to hrala ináč. Argentína svoj potenciál zabila tým, že všetko postavila na Messim.

Brazília proti Belgicku bola slabšia? Som asi pozeral iný zápas. Belgicko malo len viac šťastia. Brazília tyč, vlastný gól a neodpískana jedenástka. Martinez melie blbosti o úžasnej taktike, asi počítal s tým, že si dajú brazilci vlastný gól.

Tite by sa nemal hľadať príčinu tam kde nie je.

Reagovat
CHONG

Takhle to pro jihoamerické týmy vypadá jako debakl, ale je teda pravda, že letos měly na MS dost smolíka

Reagovat
TrueCommunist

Naopak si myslím, že jihoamerický týmy měly ještě docela dost štěstí, nechybělo moc a Argentina se do Play-off vůbec nedostala, v zápase s Francií měla neuvěřitrelný štěstí, že zápas skončil pouze 4:3, Kolumbie taky nemusela vůbec postoupit, v posledním zápase byl Senegal o level výše.. Jediná Brazílie měla trochu smůlu, i když taky hazardovali s postupem, Srbové hráli velice dobře.

Reagovat
Seydou Doumbia

štěstí měla Kolumbie, která až na duel s Polskem nezahrála nic moc...Argentína souhlas, Brazílie taky nic moc...smůlu podle mého mělo Peru, které se mi ze všech týmu JA líbilo nejvíce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Kolumbie postoupila naprosto bez problémů, s Japonskem hrála celý zápas v deseti, Polsko přejela a se Senegalem si to pohlídala.

Jinak Peru hrálo výborně, ale mělo smůlu v zakončení, to samé Brazílie proti Belgii, Uruguay postrádala v rozhodujícím zápase klíčového hráče stejně jako Kolumbie. Suma sumárum s výjimkou Argentiny, která byla prostě špatná, měly jihoamerické týmy poměrně dost smůly.

Reagovat
TrueCommunist

Peru hrálo pěkný fotbal, ale kvalitou na Dánsko a Francii prostě nemělo. Kolumbie v posledním zápase skupiny mohla v klidu prohrát se Senegalem a celé by to bylo jinak. Uruguay postoupila v klidu ze skupiny, ale proti Portugalsku se dvakrát dostala na dostřel portugalské branky a byly z toho dva góly. Letos prostě měli jihoamerijci velký štěstí a stejně mezi posledními 6 týmy zůstalo 6 z Evropy. Musíme uznat, že s evropskými týmy je srovnatelná pouze Brazilíe. Evropský fotbal jde takticky rychle dopředu a jihoamerijcům pomalu ujíždí vlak.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Seydou Doumbia

Nová hláška EF? Čechům už vlak dávno ujel tak ted se bude psát že ujíždí jihoameričanům?

Reagovat
Pablos

Celkově nevěřím na nějaký výraz ujetého vlaku. Ani nám neujel žádnej vlak. Pokud se na to budem dívat, že nám nějakej ujel tak ho v životě nedoženem. Zásadní si uvědomit svůj systém a pilovat si ho, aby byl úspěšný.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme to vidět optimisticky. Ten vlak nám ujel jen proto, že v minulosti měly všechny vlaky ČD zpoždění, tak jsme si mysleli, že nám ten vlak nemůže ujet a ty kurvy nádražácké mezitím díky konkurenci soukromníků zlepšily služby, zpřesnily časy odjezdů a ten vlak nám ujel.

Reagovat
Pablos

Spíš jsem to myslel tak, že jsme nikdy TOP nebyly... dokázali jsme konkurovat jen když se to dobře sešlo těm TOP týmům, ale určitě né tím, že by jsme je kopírovali, ale systém měl nějakou hlavu a patu a jen prohnilostí jsme ho degradovali a zaslepeností že budem dělat něco světově, že to u nás bude fungovat, když to stejnak nebudeme dělat pořádně. Např. to že je trend aby byl hráč co nejvíc komplexní, to jsme náhodou krásně přebrali a udělali ale z toho že hráč jakoby umí všechno a vlastně nic a tak sklízíme ovoce a to přesně produkujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba v roce 2004 jsme top byli. Ale to je stejné jako všechny počtem obyvatel a ekonomicky srovnatelně velké státy. U nás se musí sejít silná generace. Poslední holt byla ta Nedvědova. V té následující už byli jen Čech a věčně zraněný Rosický a v té současné není opravdová špička nikdo, maximálně pár v evropském měřítku nadprůměrných hráčů, ale celkově patříme v Evropě do průměru. S tím trendem kolem hráčů souhlasím a nemyslím, že se to u nás bude do budoucna zlepšovat.

Reagovat
Pablos

No pro mě jsme taky byly TOP přesto si troufnu říct, že ale objektivně úplně TOP jsme i tak nebyly, je to zrovna ten příklad kdy se to dobře sešlo plus pár TOP hráčů, který teď nejsou. Pro mě je TOP dlouhodobější cyklus, kdy se to potvrzuje. Nebyla konfrontace žádná třeba s jižní Amerikou nebo s Afrikou... až pak Ghana a jak to dopadlo. Jasný hráli jsme super fotbal na euru 2004 plus i ty kvaldy s Holandskem nebo přátelák s Francií i to postavení v žebříčku FIFA, přesto to neznamenalo, že jsme automaticky ve tvoření fotbalu na nějáké špičce a že tam patříme a najednou tím, že tam nejsme nám ujel vlak.

Reagovat
TrueCommunist

Čechům vlak ujel už dávno, s tím souhlasím. Ale za svým názorem si stojím.

Reagovat
fenixLFC

sorry ale kolumbia zahrala jeden jediny zapas. proti senegalu si to nepostrazili, ale boli podstatne horsi, gol dali vyslovene z nicoho. to ze hrala s japoncami v desiatich nie je argument, mohla si za to sama. sanchezovci branili cely turnaj ako totalne kopyta, takze to nebola nejaka vynimka

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

Alarmujúcejšie ako európske SF je to, že po štvrtý krát v rade bude šampión z Európy (ITA, ESP, GER, víťaz MS 2018).

Mne to pripomína absenciu kanadského víťaza Stanley Cupu...

Možno toto mal Tite na mysli...

Reagovat
Acrocephalus

Proc alarmujici? Ja to teda vidim z toho pohledu, ze je naopak vyborne, kdyz tebou vyse zminovane tymy mistry sveta letos nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Alarmujúce z pohľadu Latinos, samozrejme. Trochu im ušiel vlak...

Mňa iba poteší, ak MS vyhrá nový team, resp. kolíska futbalu po polstoročí, či Francia po 20 tích rokoch.

Prvé MS, ktoré som sledoval, ba priam hltal, boli X v 1974.

Tam boli Latinos tragický, vrátane Brasil. Progres, moderna... to boli Európania = NL, PL, GER, SWE.

A odvtedy mi to ostalo, že som viac naklonený Európanom.

Ale mám rád aj Latinos, ale futbalovo menšie destinácie = Uruguay, Paraguaj, Chile, Ecuádor...samozrejme Mexico.

Reagovat
Adhol

Přesně tak to, že evropský tým vyhraje MS už počtvrté v řadě je hodně alarmující statistika vzhledem k tomu, že se po desetiletí vítězové podle kontinentu v podstatě pořád střídali. Čtvrté vítězství Evropy je tak něco nevídaného. I když v kontextu doby asi nic překvapivého.

Reagovat
juveforever

2010- španielsko-holandsko ešte

Reagovat
Reggie

Tak resi se SF. kde byla tenkrat Uruguay...

Reagovat
KingMaster13

Snad se to stane tradicí

Reagovat
smazaný uživatel

A to Brazílie nehrála vůbec zle

Reagovat
smazaný uživatel

No skoro polovina všech účastníků jsou evropské týmy, takže ta pravděpodobnost, že se dostanou do semifinále jen týmy z Evropy je docela vysoká. Mně se konfrontace různých stylů líbí. Fanouškovi nejde jen o vítězství ale i o hru. Navíc často to bylo skutečně o fous. Brazílie nebo Kolumbie mohly s trochou štěstí klidně postoupit. Argentina by také byla lepší, kdyby ji netrénoval naprostý uj a nesázeli vše na Mesiáše, který je nakonec nespasil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele