Juventus zkoumá podle italských médií možnosti, jak se zbavit Pogby

07.10.2023, 11:57
Aktuality
Paul Pogba (© AFP)

Juventus podle italských médií zkoumá právní možnosti, jak se zbavit francouzského fotbalisty Paula Pogby. Jeho pozitivní dopingový test na testosteron potvrdila i analýza vzorku B a třicetiletému záložníkovi hrozí čtyřletý distanc.

Zastavenou činnost má Pogba po analýze vzorku A už od 11. září. Do té doby byl mistr světa z roku 2018 nejlépe placeným hráčem Juventusu s osmi miliony eur ročně (195 milionů korun), po distanci mu byl podle pravidel plat snížen na minimální mzdu 42.477 eur ročně (přes milion korun).

Pokud Pogba dostane trest zastavení činnosti na více než šest měsíců, může s ním Juventus podle listu Gazetta dello Sport rozvázat smlouvu. V případě více než ročního distance by navíc mohl turínský velkoklub po francouzské hvězdě požadovat vysokou finanční kompenzaci.

Pogba měl pozitivní test při namátkové dopingové kontrole 20. srpna po ligovém utkání s Udine, do něhož nezasáhl. Za Juventus pak nastoupil do dalších dvou zápasů. Podle zářijové zprávy Gazzetty způsobil pozitivní výsledek doplněk stravy, který Pogbovi předepsal lékař z Miami. Pokud by fotbalista dokázal, že látku užil neúmyslně, mohl by dostat dvouletý trest.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Škoda synka, ale pokud měl zdraví fakt tak moc v prdeli tak se nedivím tomu že chtěl zkusit vše co by mu mohlo pomoci.

Reagovat
ignor24

neviem či mal v prdeli zdravie ale hlavu určite

Reagovat
Lech

Reagovat
tr1p

Reagovat
ACSMan

Hlavu určitě víc

Reagovat
smazaný uživatel

Já si spíš myslím že jak vletel do dospělého fotbalu brzo jen díky tomu, že byl Fyzicky naprosto dominantní, nikdy se nenaucil makat a zlepšovat, protože to prostě nepotřeboval. Pamatuju si ho na U20 mistrovství, to nebylo normální o kolik byl dal než ostatní. A pak už ho to semlelo. Plus špatná hlava samozřejmě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kámo tam si ho taky pamatuji, jen tak z hlavy - Kondogbia, Sanogo, Umtiti, Zouma, Areola, Veretout?, Bosseli, Ntep?, Polomat, Digne...tam začala ta generace francouzských hráčů se postupně měnit a začali dodávat rok od roku od té doby velkou kvalitu, pamatuji si že mimo Pogby tam hodně vyčníval právě fyzicky i Zouma a Umtiti, Kdog vlastně taky...a nikdo z nich se nedostal/nevydržel na vrcholu celou kariéru. Ale tak ono když vidíš že to jde samo, proč by si makal, nemáš motivaci. Zase to jde pochopit když se na to koukáš z jiného úhlu pohledu. Pak už si hvězda, máš ego výše jak nejvyšší sedačka na stadioně a už se jen těžko změníš a najdeš nějakou sebereflexi. Každopádně Pirlo-Marchisio-Vidal-Pogba mě sakra bavilo v Juve ve své době.

Reagovat
Juventus 14

No a k tomu dostaneš ve dvaceti plat, o jakém se dvanácti z deseti tvých vrstevníků ani nezdá, no a hledej pak motivaci, že...

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě, ale zase to nelze kategorizovat tak že za vše může ten hráč, že. Nevím kolik přesně ve 20 bral u vás, popřípadě kdy podepsal poprvé v Juve tu velkou smlouvu a kolik to vlastně bylo, ale ta motivace musí jít potom hodně dolů. Máš na několik let jistotu že budeš pobírat tolik a tolik a nezáleží na tom, jaké budeš odvádět pracovní výkony, stačí ti chodit do práce a nedělet problémy že tam budeš nalitý, na drogách atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě v tom Juve byl asi nejlepší, ale za něho hodně oddřeli Vidal - Marchisio a vlastně i Tevez nad ním.

Pirlo na sebe vzal většinu tvorby hry a Pogba lízal smetanu, i když byl samozřejmě výborný.

Ne každý na to má, on má zarobeno, motivaci u něho stejně nevidím dlouhodobě, třeba bude rapovat nebo jen tak proplouvat životem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebo zkusí nějaké angažmá kde mu nasolí love a nebude tam platit ten trest, který má/dostane.

Reagovat
stuff

Reagovat
Recoba Inter

Ultra ču*ak

Reagovat
owny✨

Nějaká místní mafie určitě bude vědět jak.

Reagovat
tr1p

ten šaman odviedol dobru robotu

Reagovat
Uwe háže buly

Utratit

Reagovat
jsemdement

Reagovat
smazaný uživatel

Toto se nelíbí uživateli 10

Reagovat
Infeld Prácheňský

Troufnu si říct, že tohle může bejt konec jeho kariéry.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Chudák nebude mít co žrát...k tomu ještě inflace a uprchlíci.

Reagovat
dinss

A pak zhasni

Reagovat
vceradnesazitra

Vymaštěná voodoo guma

Reagovat
Sosi

Jak zkoumá? Dopoval = vyhodit

Reagovat
Xaviercreus

Za 100 do United

Reagovat
stuff

Veril som, ze to este moze fungovat. Skoda

Reagovat
Pinturicchio

Už běž, more.

Reagovat
romeo351

No nevím… spíš byste mu měli líbat nohy

Reagovat
Pinturicchio

Určitě, nebo rovnou péro.

Reagovat
romeo351

Byl součástí jedné z nejlepších řad, co jsem kdy viděl a pak střelen za 100m. I kdyby byl takovej kokot, jak se tu z něj dělá (nechápu proč), tak Juve přispěl nemalým dílem. To, že jste ho brali zpátky jako IP, je jen a pouze vaše další kokotina

Reagovat
Pinturicchio

No proto píšu, ať už jde do prdele. Tím návratem do United u mě skončil, nechtěl jsem, aby se vracel, je to dement, navíc věcně zraněný. S vedením Juve máš pravdu.

Reagovat
Juventus 14

Přesně tak! Byl dobrej, byl... Měl jsem ho rád, koukalo se na něj dobře. Pak přišel přestup, zranění - u něj to evidentně není jen smůla, ale celkový přístup, navíc mu jeblo mu v hlavě - černá magie, atd... Teď je nám úplně k hovnu, a že bude k hovnu, bylo od jeho přestupu zpátky jasné všem, akorát vedení asi ne. Jenže nás tady na eurofotbalu se nikdo nezeptá , takže teď bude vedení řešit, jak se ho zbavit. Za jeho prachy může být na marodce pět mladejch z NG, a vyjde to nastejno

Reagovat
Kapřík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele