Hummels zvažuje budoucnost, ve hře je i konec aktivní kariéry

19.03., 14:47
Aktuality
Mats Hummels (© AFP)

Mats Hummels je jednou z tváří současné Borussie Dortmund a je otázkou, jak dlouho to ještě bude platit. 35letý obránce zvažuje další možnosti a ve hře je několik variant, jednou z nich je dokonce i ukončení aktivní kariéry.

"Jednoho dne se dostaneme do situace, kdy přijdeme o oba tyto hráče, kteří toho pro Borussii Dortmund udělali strašně moc," uvědomuje si generální ředitel klubu Hans-Joachim Watzke. A tento moment je dost možná blíže, než si sám dokázal představit.

Hummels má podobně jako jeho spoluhráč Marco Reus smlouvu jen do konce června a na prodloužení to aktuálně příliš nevypadá. Deník Bild dokonce tvrdí, že odchod do důchodu je v případě zkušeného obránce "nejpravděpodobnější variantou".

Hummels prošel mládežnickou akademií Bayernu Mnichov a v roce 2016 se do Bavorska na tři sezony vrátil, aby se následně stěhoval zpět do Vestfálska. Za BVB posbíral celkem 497 soutěžních startů a nastřílel 37 branek, pomohl mu ke dvěma mistrovským titulům a stejnému počtu triumfů v DFB-Pokalu.

Letos mistr světa z roku 2014 prožívá prapodivnou sezonu, co se zápasů týká. V Lize mistrů nevynechal ani minutu, v německé nejvyšší soutěži ovšem dostávají přednost jiní a Hummels často vysedává na lavičce náhradníků, minulý týden se v základní sestavě objevil poprvé od 19. prosince.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
vladino10

OT: ak by vyhral pokal nejaký druho alebo tretoligista, nemôže ísť do Európy, však? ci?

Reagovat
Kily

může, maximálně si musí najít stadion, pokud ten jeho nevyhovuje

dneska už ten pohár ale musí doopravdy vyhrát jako třeba Wigan (který v té sezoně spadl), dřív stačila prohra ve finále s někým, kdo měl například jistou Ligu mistrů, takhle se do Poháru UEFA před dvaceti lety dostala Alemannia Aachen, když ve finále Pokalu prohrála s Werderem

Reagovat
vladino10

ďakujem

Reagovat
Kily

ve Francii se takhle v sezoně 08/09 kvalifikoval do pohárů Guingamp

Reagovat
Seydou Doumbia

a postoupili přes paok i do play off neskutečný tehda

Reagovat
vladino10

Reagovat
vladino10

Nepoplietol si to? Ja som našiel, že ich vyradil HSV v 4. Predkole

Reagovat
Seydou Doumbia

jo tak nečetl jsem celý ten koment kilyho, já počítal tu jejich poslední učast v pohárech, cca 2014 ?

Reagovat
Seydou Doumbia

takže popletl

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele