Generální ředitel Šavlo opustí Spartak

07.08.2008, 23:10
Aktuality
Fanoušky Spartaku Moskva ostře kritizovaný generální ředitel Sergej Šavlo se rozhodl neprodloužit kontrakt a po třech letech opouští nejúspěšnější ruské mužstvo.

Fanoušci Spartaku proti Šavlovi a práci celého vedení ostře vystupovali. Vrcholem pro ně bylo přeřazení ikony mužstva Jegora Titova do rezervního mužstva. "V srpnu mi vyprší smlouva a já se rozhodl ji neprodloužit," prohlásil Šavlo pro oficiální internetové stránky Spartaku Moskva. Vzápětí pokračoval. "Vedení klubu mě opakovaně žádalo, abych prodloužil, ale odmítl jsem, protože jsem pevně rozhodnout, že odejdu. Domnívám se, že to bude pro mužstvo lepší. V poslední době se na nás hrnul obrovský tlak ze všech stran. Abych ho eliminoval, rozhodl jsem se odstoupit z funkce generálního ředitele."

"Práce ve Spartaku bere hodně fyzických i psychických sil. Nastala doba odpočinku, sundat ze sebe psychické břemeno. Třikrát se náš tým umístil v lize na druhém místě, přičemž jsme vždy hráli poctivě, získali stříbro potem a krví. Pro drtivou většinu ruských týmů je takové umístění považováno za významný úspěch, ale pro Spartak ne. Spartak je zvyklý vítězit a já doufám, že doba, kdy bude první, není daleko," věří Šavlo.

V osmifinále ruského poháru Kubok Rossiji Spartak porazil Dinamo Brjansk 2:1, ale více než samotná hra byly pro fanoušky Spartaku opět důležitější protesty proti vedení klubu doprovázené výtržnostmi. "Chtěl bych poděkovat mnoha našim věrným fanouškům, kterým jde skutečně o podporu týmu v čase dobrých i zlých. Jsem si jist, že takových fanoušků je ve Spartaku naprostá většina. Ale bohužel se najdou osoby, kterým nejde o zájmy týmu, ale o výtržnosti na stadionech. Brání normálním fotbalovým fanouškům sledovat fotbal a fandit týmu, ale vystavují je nebezpečí. Co se stalo v Brjansku je nepřijatelné. Doufám, že podobný incident se nebude opakovat."

Autor: David Kubáň / spartak.ru

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi vsadím na postup Dynama Kyjev.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych poradil Šavlovi jakými prostředky zažehnat krizi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bacha. Kyslík si vsadil na ruskou ligu. Šinnik - Vladivostok 1 a Rubin Kazaň - Zenit 2. Je připraven dát 200 z celkého výhry na rozvoj ruského fotbalu a další finanční obnos v případě, že bude mít Zenit Petrohrad na dresech jeho podobiznu. Hmmmmmmmmm, to jsou věci, to jsou věci....

Reagovat
herbage

Ať ještě domluví výměnu Messi x Aršavin a Zenit o tom bude spekulovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle měla být supertajná operace, teď možná někdo nabídne 250 a co já pak...

Reagovat
smazaný uživatel

Však já jenom chci vyšponovat cenu. Vím, že jsme měli nějakou gentlemanskou dohodu, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj přístup se mi líbí. Jen tak dál!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele