FORTUNA:LIGA - preview 21. kola: Do akce pražští velikáni

17.02., 08:52, aktualizováno 18.02., 08:46
Previews
Ladislav Krejčí (© AFP)

Obhájce titulu Sparta přivítá doma Liberec a bude hájit čtyřbodový náskok v čele tabulky před Slavií. Červenobílí se představí v Karviné. Slavia se na hřišti nováčka pokusí odčinit remízu ze středeční dohrávky ve Zlíně. S Karvinou sice tým z Edenu prohrál jediný z dosavadních třinácti ligových zápasů, zároveň ale zvítězil v jediném z posledních čtyř vzájemných duelů v nejvyšší soutěži.

FC Zlín - 1. FC Slovácko

neděle 15:00

Slovácko ovládlo šest z posledních sedmi bitev o vládce Zlínského kraje, před dalším střetnutím proti zlínským "Ševcům" se však necítí jako favorit. Vstup do jarní části sezóny se Uherskohradišťským nevyvedl, jejich regionální rival naopak stihl zaskočit aspiranta na titul. Co tedy nabídne nedělní derby?

Na utkání s Pardubicemi by hráči Slovácka rádi co nejrychleji zapomněli. Přestože hráli proti oslabenému soupeři, jemuž ještě rozhodčí neprávem upřel penaltu, na domácí půdě prohráli. Celek z Uherského Hradiště tedy nevyužil zaškobrtnutí plzeňské Viktorie a v ligové tabulce zůstává na čtvrtém místě.

Zápas s Pardubicemi by měl Slovácku posloužit jako ponaučení, že podobné výkony k dobrému výsledku těžko povedou. "Vyhodnotili jsme si to důkladně, v naší hře byla spousta chyb, ať už v rozehrávce, tak i v koncovce. Máme co napravovat a s tím také na derby jedeme." řekl před střetnutím u zlínské řeky Dřevnice asistent hlavního trenéra Uherskohradišťských Jan Palinek.

Ševci uplynulý víkend taktéž prohráli, větší aplaus si však od svých příznivců vysloužili po následující středeční dohrávce. Pouhý bod si totiž ze Zlína odvezla silná Slavia. Remíza 1:1 tým z Baťova města jistě povzbudila, byť v tabulce mu nijak výrazně nepomohla - v ní zůstávají Zlinští pořád na předposlední patnácté příčce.

Naváží "Ševci" proti Slovácku na povedené středeční představení? "Do utkání jdeme povzbuzeni výkonem i bodem proti Slavii. Je to derby a tím pádem velký zápas pro celý region, navíc okořeněný důležitostí pro oba celky. Myslím, že to nebude žádná přestřelka, může rozhodnout jeden gól. Nesmíme jim nechat prostor na zakončení a pustit je do šancí, v tom bude klíč k zápasu," mínil kouč Zlína Bronislav Červenka.

Do očekávaného souboje nezasáhnou na straně domácích náhradní brankář Matej Rakovan, středopolař David Tkáč a útočník FIlip Žák. Zcela fit není ani univerzál Antonín Fantiš, jeho start nicméně ještě není zcela vyloučen. Slovácku pak nepomohou dva hráči - stoper Michal Kadlec a záložník Daniel Holzer.

FC Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Kolář, Didiba, Čelůstka - Bužek, Janetzký - Vukadinović, Slončík, Bartošák - Ikugar

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Daníček, Hofmann, Kalabiška - Trávník, Kim - Petržela, Havlík, Juroška - Cicilia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.07 - 3.58 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Slavia Praha

neděle 15:00

Dost rozpačitě vstoupila Slavia do únorového ligového programu. Nejprve s velkými problémy přemohla Jablonec, následně už ale klopýtla ve Zlíně. V Karviné, které se vstup do jarní části sezóny vyvedl ještě méně, by si už další zaváhání neměla dovolit.

Zatím se moc nezdá, že by sešívaní měli prohánět vedoucí Spartu a soupeřit s ní o zisk mistrovského titulu. Slávisty v únoru již stihly potrápit dva celky bojující o udržení v soutěži. Od Jablonce inkasovali třikrát a čisté konto neudrželi ani na zlínské Letné. To rozhodně není vizitka, kterou by se tým toužící po prvním místě mohl pyšnit.

Vylepší si Pražané image ve Slezsku? "S remízou se Zlínem samozřejmě nejsme spokojeni. Každá ztráta je nepříjemná, to víme z loňska i z předchozích sezón. V české lize není zvlášť venku žádný zápas jednoduchý. To ukázal i ten ve Zlíně a podobné utkání nás čeká také v Karviné. Musíme se s tím vyrovnat a nedostávat takové zbytečné góly," vzkázal trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Ani Karvinským není moc do zpěvu. Porážka o tři branky proti Spartě ještě nebyla žádnou velkou ostudou, tentýž výsledek se ovšem zrodil též ve středu, kdy na východ republiky dorazily Pardubice. Slezané tak zůstávají u dna tabulky a na poslední Budějovice mají k dobru už jen jeden bod.

Domácí by tedy rovněž potřebovali bodovat jako sůl. Povede se jim v neděli překvapit? "V úvodu jara máme těžký los, nikdo nečeká zázraky v zápasech se Spartou a Slavií. Fanoušci už jsou trochu nervózní, ale musejí nám věřit. My musíme nadále pracovat a zlomit to. Proti Pardubicím jsme nezvládli vstup do zápasu, byli jsme všude druzí, měli jsme spoustu lehkých ztrát. Navíc jsme celou dobu nebránili dobře. To všechno je potřeba zlepšit," řekl kouč MFK Juraj Jeřábek.

Proti Pardubicím se nechal vyloučit mladý záložník Slezanů David Moses, jenž si tak proti Slavii nezahraje. Disciplinární trest si bude muset odpykat též obránce Jan Bederka, a to z důvodu čtyř nasbíraných žlutých karet v průběhu sezóny. K tomu na marodce MFK figurují krajní obránce Matej Čurma, středopolař Patrik Čavoš a univerzál Rajmund Mikuš.

I Pražané přišli v průběhu týdne o jednoho hříšníka. Ve Zlíně totiž červenou kartu viděl útočník Václav Jurečka. Vedle něj si v Karviné nezahraje pětice zraněných sešívaných - brankář Jindřich Staněk, stoper Sheriff Sinyan, univerzál na pravý kraj hřiště David Pech, záložník Christos Zafeiris a forvard Matěj Jurásek.

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Holec - Traoré, Krčík, Svozil, Fleišman - Boháč, Budínský - Memić, Ezeh, Regáli - Akinyemi

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Holeš, Ogbu, Zima - Douděra, Ševčík, Oscar, Wallem - Van Buren, Provod - Chytil

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.00 - 6.12 - 1.26

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Slovan Liberec

neděle 18:00

Jen horko těžko se hráči i fanoušci Sparty smiřovali s čtvrteční porážkou na hřišti tureckého Galatasaraye. Chtě nechtě se však Letenší musí rychle přeorientovat na tuzemskou soutěž. Zvládnou se na Liberec poctivě nachystat?

Sparta ve čtvrtek rozehrála jarní předkolo Evropské ligy. A na horké istanbulské půdě si rozhodně nevedla špatně. Dokonce mohla vyhrát, jenže to by musela zužitkovat své příležitosti. To se ovšem nestalo, naopak v samotném závěru inkasovali Pražané nepříjemný úder, kvůli němuž se zpět do střední Evropy vraceli zklamaní z porážky 2:3.

Další čtvrtek se sparťané utkají s tureckým protivníkem znovu. Ještě předtím ovšem musí přepnout na českou ligu. "Takové zápasy jako ten čtvrteční na Galatasarayi dodávají hráčům extra motivaci, jsou plné emocí. Ty v klucích zůstanou až do příštího týdne, kdy se je budeme snažit (v odvetě) dobře využít. Teď se ale musíme rychle zotavit a nasměrovat naši pozornost k důležitému zápasu s Libercem," apeloval po istanbulském zážitku trenér Letenských Brian Priske.

Liberecký Slovan na rozdíl od Pražanů působí výhradně v domácích soutěžích. A měl tak mnohem více času se na duel v rámci 21. kola připravit. Mohl přitom využít poznatků ze svého týden starého představení proti olomoucké Sgimě, které Severočechům vyšlo. Po výhře 2:0 se Liberec posunul v ligové tabulce na sedmé místo, čímž se pomalu přihlašuje do boje o pohárovou Evropu.

Následující protivník Slovanu je ovšem spolu se Slavií nejsilnějším týmem v soutěži. "Řekl bych, že Spartu zachytil úvod jara v lepší formě (než Slavii). Takže přijíždíme na půdu soupeře, který je momentálně asi nejlepší v lize. Ale určitě se toho nebojíme, je to pro nás výzva. Chceme se poprat o bodový zisk nebo minimálně předvést kvalitní hru," prohlásil asistent hlavního trenéra Severočechů Josef Petřík.

Na pražskou Letnou nedorazí z Liberce trojice zraněných hráčů Slovanu - stoper Dominik Plechatý, který na severu Čech hostuje právě ze Sparty, záložník Christián Frýdek a útočník Lukáš Letenay. Marodka domácích naproti tomu zeje prázdnotou, úplně stoprocentně fit ovšem nejsou obránce Jaroslav Zelený a středopolaři David Pavelka s Michalem Ševčíkem. O jejich možném zapojení se teprve rozhodne.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Sörensen, Krejčí - Preciado, Kairinen, Laci, Ryneš - Haraslín, Birmančević - Kuchta

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Prebsl, Chaluš, Mikula - Penner, Varfolomejev, Žambůrek, Ghali - Kok, Tupta - Kulenović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 5.95 - 12.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Pardubice - FK Teplice

sobota 15:00

Pardubice vlétly do únorových bojů jako uragán. Uspěly jak na hřišti Slovácka, tak následně v Karviné. Východočeši tak výrazně zvýšili své šance na udržení v nejvyšší soutěži. Potvrdí dobrou formu též proti Teplicím, které mají na svém kontě o bod víc?

Po zisku šesti bodů z šesti možných přeskočily Pardubice v tabulce Jablonec i regionálního rivala z Hradce Králové a před 21. kolem se usadily na jedenáctém místě. "Moc si vážíme vítězné série, navíc jsme proti Karviné vstřelili tři branky. Nejtěžší teď bude to proti Teplicím potvrdit. Pokusíme se to urvat, strašně by nám to pomohlo. Máme teď zdravé jádro a konkurenci v týmu, i když to jsou mladí kluci," prohlásil trenér Východočechů Radoslav Kováč.

Teplicím taktéž vyšlo první únorové klání. A po skalpu Zlína by rády potrápili dalšího soupeře pohybujícího se v dolní polovině ligového pořadí. "(Pardubice) v domácím prostředí určitě budou chtít navázat na skvělý start do jara. Věřím ale, že když budeme plnit, co si řekneme, tak můžeme body odvézt. Musíme hrát minimálně stejně zodpovědně jako doma proti Zlínu. Bude to důležitý souboj, který nám může v tabulce pomoci," řekl kouč "Sklářů" Zdenko Frťala.

Do Pardubic neodcestuje trojice zraněných záložníků Teplic - Filip Havelka, Robert Jukl a Matěj Radosta. A možná nebude hrát ani stoper Štěpán Chaloupek, o jehož startu se teprve rozhodne. Východočeši na marodce evidují ofenzivního středopolaře Vojtěcha Sychru, útočník Ladislav Krobot si zase odpyká disciplinární trest za čtyři nasbírané žluté karty v ročníku. Nejistý je pak start středopolaře Denise Darmovzala.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Kinský - Mareš, Halinský, Ortiz, Chlumecký - Kissiedou, Vacek, Hlavatý - Daněk - Zlatohlávek, Brdička

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Kričfaluši, Knapík, Mičević - Bílek, Mareček, Trubač, Beránek, Labík - Fila, Gning

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.28 - 3.43

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Dynamo České Budějovice

sobota 15:00

Českobudějovické Dynamo se před týdnem dočkalo nečekaného povzbuzení. Jihočeši si hravě poradili s ostravským Baníkem, a byť v tabulce nejvyšší soutěže zůstávají poslední, jejich šance na záchranu vzrostly. A dobrý výsledek chtějí Budějovičtí uhrát taky v Jablonci.

Po skalpu Ostravanů ztrácí Dynamo už jen bod na předposlední Zlín a čtrnáctou Karvinou. Další výhra tedy může Jihočechy dokonce vyšvihnout mimo dno prvoligového pořadí. "Vítězství nad Baníkem je malý krůček, ale pro nás je to obrovská vzpruha. Opakuji se, ale půjdeme zápas od zápasu. Teď nás čeká utkání v Jablonci a myslím, že když předvedeme stejný výkon, rozhodně nejsme bez šance. Budeme se snažit bodovat," prohlásil sebevědomě trenér Budějovic Jiří Lerch.

Také Jablonec uplynulý víkend překvapil. Na půdě favorizované Slavie dlouho vzdoroval, byť nakonec po statečném boji padl. Proti Dynamu už však hodlá bodovat, neboť stejně jako Jihočeši hraje o záchranu. "Tlačí nás postavení v tabulce, takže zápas chceme zvládnout, abychom se dostali výš. Nečeká nás ale lehký soupeř, minule zahrál dobře s Baníkem. Musíme být připravení a odhodlaní jako na Slavii. Máme trochu zdravotní problémy, uvidíme do soboty, co se nám z toho vyvine. Situace nám velí zápas zvládnout a naplno bodovat," řekl kouč Severočechů Radoslav Látal.

Teprve se uvidí, zda do sobotního duelu budou moct na straně Jablonce zasáhnout obránci Jakub Martinec s Davidem Štěpánkem. Zranění pak ze hry jistě vylučuje zadáka Daniela Součka a útočníky Alexise Alégueho s Matoušem Krulichem. Na marodce Budějovic zase figurují stoper Ondřej Čoudek, záložníci Michal Hubínek s Alenem Dejanovićem a forvard Tomáš Zajíc. O nasazení obránce Lukáše Havla a útočníka Jiřího Skaláka se teprve rozhodne.

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Hurtado - Pleštil, Kratochvíl, Nebyla, Polidar - Martinec, Čanturišvili - Chramosta

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Sladký, Nikl, Králik, Trummer - Čermák, Suchan, Hellebrand - Šigut, Alli - Ondrášek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.94 - 4.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava

sobota 15:00

Jen dva jarní zápasy stačily k tomu, aby se v Ostravě zase po nějakém čase začalo hovořit o možné výměně trenéra. Lodivod Baníku Pavel Hapal totiž rozhodně nemá pevnou pozici, čemuž nepomohly ani poslední dvě porážky. A pokud Slezané v sobotu prohrají v Mladé Boleslavi, je dost možné, že následně budou hledat Hapalova nástupce.

Fanoušci Baníku se na start jarní části ročníku jistě těšili. Ostatně před týdnem dorazili do Českých Budějovic v hojném počtu a čekali, že jejich oblíbený celek nebude mít s nejslabším mužstvem soutěže potíže. Jenže se stal pravý opak. Ostravané prožili na Střeleckém ostrově otřesnou desetiminutovku, během níž hned třikrát inkasovali. Na jihu Čech tak prohráli 3:0 a neúspěchem pro ně skončil též úterní střet s plzeňskou Viktorií. Západočechům sice podlehli smolně až gólem ze samotného závěru, i tak se ale příznivci Slezanů začínají zlobit.

Kouč Hapal jistě dobře ví, že se dostal pod velký tlak. Zatím se ovšem nevzdává. "Chybí nám trochu více klidu a agresivity ve finále, klid v řešení situací. Dva zápasy po sobě jsme nevstřelili gól, tak věřím, že se konečně prosadíme v Boleslavi a dáme aspoň o branku více než soupeř," řekl kritizovaný stratég.

Rozloučí se Hapal po sobotním zápase s Baníkem? O tom může rozhodnout i výkon Mladé Boleslavi. Ta před týdnem hrála taktéž s Plzní a na rozdíl od Slezanů dokázala se Západočechy remizovat. A to rovnou na půdě Viktorie. Ostravané se tedy jistě mají čeho bát.

Boleslav má v tabulce ligové soutěže na svém kontě o jeden bod víc než Baník. A v přímém souboji by svůj náskok na protivníka z východu republiky ráda navýšila. "Jsme rádi za povedený vstup do jarní části sezony a remízu v Plzni. Doma proti Ostravě chceme na dobrý výkon z Plzně navázat. Cíle ohledně umístění jsme si nedali. Chceme být nároční na hráče a zajímaví v tom, že budeme hrát intenzivní zápasy," řekl trenér Středočechů David Holoubek, jenž do města automobilů dorazil během zimní přestávky.

Domácím bude chybět zraněný obránce Martin Suchomel, k tomu visí otazník nad starty záložníka Marka Matějovského a útočníka Solomona Johna. Baník dlouhodobě postrádá defenzivního univerzála Ladislava Takácse se středopolařem Danielem Tetourem. Do Boleslavi neodcestují ani nemocný pravý bek Jan Juroška a forvard Abdullahi Tanko, jenž ještě pyká za prosincové obdržení červené karty, kterou viděl v utkání proti Slavii.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Kostka, Král, Suchý, Fulnek - Kubista, Karafiát - Ladra, Mareček, Kušej - Pulkrab

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta, Boula, Kubala, Rigo, Ewerton - Jiří Klíma

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.76 - 3.18

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FC Hradec Králové

sobota 15:00

Co napravovat má olomoucká Sigma po svém vstupu do jarní části ročníku. Hanáci před týdnem zaslouženě prohráli v Liberci, což trenéry vůbec nepotěšilo. Bude si jeden z adeptů na postup do pohárové Evropy počínat lépe doma proti Hradci Králové?

Olomouc sice navzdory porážce na severu Čech zůstala v ligové tabulce na pátém místě, nicméně svým soupeřům dovolila přiblížení. "Oproti zápasu v Liberci musíme zlepšit v podstatě všechno. Vyhodnotili jsme si to, pevně věříme, že už je to za námi. Naším cílem proti Hradci bude zaměřit se především na vlastní výkon. Víme, že se musíme zlepšit, být dynamičtější a celkově se vyladit mnohem lépe," doufá asistent hlavního trenéra Hanáků Jiří Saňák.

Hradec na rozdíl od Sigmy uhrál uplynulý víkend alespoň remízu. Ani Votroci ovšem nebyli moc spokojeni - proti Bohemians totiž prohospodařili dvoubrankový náskok. Na Hané se pak střetnou z dalším soupeřem, kterého dobře znají. "Zápas s Olomoucí bude podobný utkání s Bohemkou v tom ohledu, že jsme se Sigmou také strávili část soustředění. Na Maltě jsme dokonce proti sobě hráli, hodně jsme se potkávali, protože jsme bydleli na stejném hotelu. Takže toho o sobě vzájemně víme dost," řekl asistent hlavního kouče Východočechů Stanislav Hejkal.

Votrokům dál schází dlouhodobě zraněný stoper David Heidenreich, vedle něhož se v Olomouci nepředstaví ani záložník Lukáš Čmelík. Druhý jmenovaný totiž v sezóně viděl čtyři žluté karty, za což jej nemine disciplinární trest. Ze stejného důvodu nebude hrát ani středopolař Sigmy Martin Pospíšil. Kvůli zdravotním potížím nepomůže Hanákům ani další ofenzivní záložník Jan Navrátil, k tomu není jisté, zda na trávník vyběhnou pravý bek Juraj Chvátal, levý obránce Filip Novák a útočník Antonín Růsek.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Macík - Pokorný, Beneš, Vraštil - Křišťál, Breite, Ventúra, Sláma - Vodháněl, Zorvan - Juliš

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Zadražil - Klíma, Čihák, Leibl - Harazim, Kučera, Kodeš, Horák - Krejčí, Pilař - Vašulín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.66 - 4.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň

sobota 18:00

Čtyři body ze šesti možných získala plzeňská Viktoria v prvních dvou únorových zápasech. Nejprve v domácím prostředí jen remizovala, načež šťastně urvala výhru v Ostravě. Budou Západočeši slavit i po dalším venkovním utkání na hřišti pražských Bohemians?

Plzeňští jistě chtěli jarní část sezóny zahájit tříbodovým ziskem, to se jim ovšem nepovedlo. Ve Štruncových sadech sice nad Mladou Boleslaví vedli, avšak nakonec sami taktéž jednou inkasovali a s celkem ze Středočeského kraje remizovali. V úterý se pak Viktoria představila na půdě ostravského Baníku. A i zde se zdálo, že střetnutí skončí dělbou bodů. Jenže v nastaveném čase propadl centr Cadua za záda gólmana Slezanů Jiřího Letáčka, což Západočechům zajistilo výhru.

Se zmíněnými výsledky jsou Viktoriáni jakž takž spokojeni. "Dali jsme si úkol, že po domácí ztrátě s Boleslaví chceme následující dva zápasy vyhrát. V Ostravě se nám to podařilo a věříme, že budeme úspěšní i na Bohemce. Očekáváme od domácích agresivitu a nasazení od první minuty, podobně jako to předvedl Baník, který do nás šlapal. S tím se musíme vyrovnat. Potom věříme v naši sílu a v to, že branku dáme a zápas dovedeme do vítězného konce," řekl asistent hlavního trenéra Plzně Jan Trousil.

Bohemians na rozdíl od Západočechů dosud v únoru odehráli jediný mač, a sice uplynulý víkend v Hradci Králové. Na východě Čech pak předvedli ještě lepší finiš než Plzeňští v Ostravě. Klokani totiž prohrávali o dva góly, v závěru střetnutí ovšem dokázali vyrovnat. Obě branky Pražanů přitom vsítil neočekávaný střelec - obránce Jan Shejbal, který ale kupodivu nastoupil na podhrotové pozici.

I vzhledem k průběhu seance byli Bohemians s konečným výsledkem na východě Čech spokojeni. "Proti Hradci Králové jsme ukázali vnitřní sílu, když jsme remizovali 2:2, i když jsme prohrávali o dvě branky. Těší mě, že jsme dali dva góly, na podzim nás trápila produktivita. S Plzní to ale bude ještě náročnější," prohlásil kouč Pražanů Jaroslav Veselý.

Proti Plzni nepomůže Bohemcians pět zraněných fotbalistů - obránce Martin Dostál, středopolaři Vojtěch Smrž s Ondřejem Petrákem a útočníci Tomáš Necid s Vojtěchem Novákem. Hrát nebude ani zadák Lukáš Hůlka, jenž v sezóně viděl už čtyři žluté karty, kvůli čemuž musí sobotní duel nedobrovolně vynechat. K tomu je nejistý start ofenzivního záložníka Jana Matouška.

Viktoria bude postrádat stopera Sampsona Dweha se záložníkem Janem Kopicem, kteří si odpykají disciplinární trest ze stejného důvodu jako domácí Hůlka. Na marodce dál setrvávají bek Milan Havel s forvardem Rafiuem Durosinmim, k dispozici nebude ani nemocný brankář Viktor Baier, který zatím plní roli gólmanské dvojky za Martinem Jedličkou. Ten v sobotu odehraje speciální zápas, neboť ještě na podzim hostoval právě u Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Reichl - Křapka, Vondra, Hybš - Köstl, Jindřišek, Beran, Kovařík - Kozák, Prekop - Ristovski

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Hranáč, Hejda, Jemelka - Mosquera, Kalvach, Červ, Cadu - Šulc - Chorý, Vydra

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.47 - 3.61 - 2.09

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
20
17
2
1
50 : 13
53
2
Slavia Praha
20
15
4
1
40 : 17
49
3
Viktoria Plzeň
20
12
3
5
47 : 26
39
4
1. FC Slovácko
20
10
5
5
28 : 21
35
5
Sigma Olomouc
19
8
4
7
28 : 25
28
6
FK Mladá Boleslav
20
8
4
8
36 : 34
28
7
Slovan Liberec
20
7
7
6
30 : 29
28
8
Baník Ostrava
20
8
3
9
27 : 24
27
9
Bohemians Praha 1905
20
6
6
8
17 : 26
24
10
FK Teplice
19
6
5
8
18 : 21
23
11
FK Pardubice
20
6
4
10
20 : 26
22
12
FC Hradec Králové
20
5
6
9
23 : 32
21
13
FK Jablonec
20
4
8
8
21 : 30
20
14
MFK Karviná
20
4
3
13
20 : 37
15
15
FC Zlín
20
3
6
11
24 : 45
15
16
Dynamo České Budějovice
20
4
2
14
18 : 41
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (513)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele