EURO 2004 KLEPE NA DVEŘE!

04.06.2004, 20:10
Aktuality
Již jen pár dnů chybí do zahájení! Poslední změny, pár novinek. Kompletní šestnáctka a jednou větou o každém z účastníků. To vše pár dní před vydáním našeho prvního EURODENÍKU!

Kdo asi zvedne tento pohár nad hlavu po finálovém zápase? My si samozřejmě přejeme, aby to byli právě hráči naší reprezentace. Stačí k tomu málo. Překonat šest překážek, uspět v šesti zápasech. Od stolu, počítače, televizní obrazovky a rozhlasového přijímače to vypadá jednoduše. Ale na zeleném trávníku portugalských stadiónů to zase taková legrace asi nebude. Uvědomuje si vůbec někdo, že je to pravděpodobně poprvé, co se s námi počítá?!

Ví, co dělá!
Trenéři měli čas na uveřejnění jmen 23 hráčů do středy 2. června 2004, hodinky nesměly ukazovat více než 23:59:59! Mnozí na to neměli nervy a jména vysypali z rukávu dávno před termínem. Karel Brückner k nim rozhodně nepatřil. Miroslava Matušoviče zklamal na poslední chvíli. Čeká nás ještě jedna příprava – s Estonskem. Pojedeme na Euro s dobrou náladou nebo s pochroumaným sebevědomím?

Ovčinikov aneb Šéf
Rusové byli také mezi posledními. Sergej Ignaševič, Alexander Panov a Viktor Onopko do Portugalska nejedou, právě tak jako Boris Bojarincev. Jen 5 obránců je v nominaci... Znamená to, že Rusové chtějí soupeře rozstřílet?

V Realu dostal gólů...
To první soupeř Rusů, Španělsko, se v obraně pojistil. Vypadl zraněný Michel Salgado, nahradí ho Joan Capdevila z Deportiva. Zadní vrátka musí být pojištěna... Co kdyby se Casillasovi "dařilo" chytat právě tak, jako v Realu?


Deco. Naděje pro domácí...
Luiz Felipe Scolari své názory nemění. Již 18. května oznámil jména hráčů a odmítl diskuzi na téma Vítor Baía. A tak brankář vítěze Ligy mistrů si místo kopaček obuje papuče a u televize bude fandit... asi Portugalsku... a svému spoluhráči a tahounovi Porta, ještě nedávno Brazilci – Decovi.

Vzorem jsou jim sousedé, Turecko!
Ve stejný den jsme znali jména reprezentantů Řecka. Obavy vzbuzoval zdravotní stav Themistoklise Nikolaidise a Giorgose Karagounise. Ale vypadá to, že vše se v dobré obrátilo a oba budou do zahájení prvního zápasu proti domácím v pořádku.

Vicky, Brooklyn, Romeo: budou fandit!
Francie a Anglie neměly důvod něco měnit, byť náš starý a dobrý známý David Beckham začal pokulhávat. Jenže u něj jeden nikdy neví. Ono to kulhání může být nový módní trend a zítra bude kulhat celá Anglie a polovina fandů Realu Madrid taky. Již 13. června si to Anglie rozdá se svým odvěkým rivalem, Francií...

Trenérovo poslední tažení...
Jacques Santini má jasno. Po Euru u francouzského týmu končí a prchne za kanál, bude trénovat Tottenham. Teď ho ale čeká obhajoba. A nepomůže mu Ludovic Giuly, kterého, zraněného, nahradil Sidney Govou...


Chapuisat, bude slavit? (*28.6.1969)
Švýcarsko si o štěstí mohlo nechat zdát jen chvíli. Proti původní nominaci se v kádru neobjeví obránci Remo Meyer a Stéphane Grichting, právě tak jako útočníci Léonard Thurre a Marco Streller. Nováčkem v týmu je hráč reprezentace do 18 let Johan Vonlathen z PSV Eindhoven. Bude to pro něj ostrý start.

Pršo, v Monacu se mu dařilo...
A co Chorvatsko, které v Leirii nastoupí právě proti nositelům Helvétského kříže? Tak tam mají na poslední chvíli vyřazení Nika Kranjčara a Danijela Pranjiče. Trenér Otto Barič o nich řekl: "Jsou to mí první rezervisté!" Marco Babia dohrál na ME-21 a jede dál. EURO 2004 bude pro něj dalším vrcholem.

Itálie – měl "Trap" šťastnou ruku?
Giovanni Trapattoni se nenechal zviklat kritikou, i když musel kvůli zraněním pár jmen změnit. Obrnili se svatou trpělivostí a to, co před dvěma týdny oznámil, platí. Ani mladík Gilardino a hlavně ani "SuperPipo" Inzaghi nejedou...

Generálka na čtvrtfinále?
Bulhaři mají štěstí, nic je netrápí a jména, které kouč Markov oznámil před dvěma týdny, platí. Poslední přípravný zápas sehráli proti českému týmu a neuspěli. Kdyby se to tak chtělo opakovat ve čtvrtfinále...


Bude zářit jako v Ajaxu?
U Švédů zase zlobilo koleno, tentokráte patřilo Michaelu Svenssonovi. A tak pojede místo něj Alexander Ostlund. Ten prý má kolena v pořádku. Hvězdou seveřanů bude ale určitě Zlatan Ibrahimovič...


Tomasson - dal čtyři na MS 2002
Dánsko ztratilo Mortena Wieghorsta, naopak kufry si připravují Thomas Kahlenberg, Kasper Bøgelund a Peter Løvenkrands. Mnozí čekají od Dánů překvapení, Tomasson a Gronkjaer by mohli být jeho strůjci...

Snad nám něco pustí..
A jsme u "Déčka", tedy u nás doma. Německo a jeho trenér Rudi Völler hlásí: vše připraveno! Jedinou změnou je zařazení reprezentantů jedenadvacítky Bastiana Schweinsteigera a Lukase Podolskiho, vypadl zraněný Paul Freier. Máme jim co oplácet, tak ať se připravují!

Góól! Proti Česku nééé!!!
Holanďané, Nizozemci, Oranjes, Tulipáni, prostě všichni okolo trenéra Advocaata, toho mají také spoustu na oplácení. Oni zase nám. Z toho příkoří, v podobě odsunutí na 2. místo ve skupině, se snad jen tak nevzpamatují. Jen aby jim to zase nepřipískl kmotr z Itálie, Colina. Místo Marka van Bommela bude na to oplácení připraven Paul Bosvelt.

Jsou to opravdu "trpaslíci"?
Lotyšsko má být jen do počtu. Šmudlou mezi trpaslíky. Nám nezbývá než věřit, že ti kluci z Pobaltí najednou nevyrostou. Žádné změny, jedou všichni. Někdo s úsměškem dodává - ono jich víc ani není...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*nawri

Nervy f prdeli mam uz ted

Reagovat
HOST*kAMOSI

My tu jen hledame info na skolni projekt, tak co

Reagovat
HOST*jirka

prodám lístky - 5x ČR-Lotyšsko, 1xČR-Německo. Kus=1000,- Kč.

tel. 608 777 750

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele