Dempsey na odchodu z Fulhamu, chce hrát Ligu mistrů

25.05.2012, 23:07
Aktuality
Na začátku května sice začal Fulham jednat s Clintem Dempseym o nové smlouvě, nyní ale vše nasvědčuje tomu, že k jejímu podpisu nedojde a americký reprezentant z londýnského klubu odejde. Zkušený útočník by si totiž rád zahrál na té nejvyšší úrovni, kterou pro něj přestavuje Liga mistrů...

Devětadvacetiletý hráč, který na Craven Cottage přišel v lednu 2007 z New England Revolution, má se svým stávajícím zaměstnavatelem smlouvu do konce příští sezóny. V posledních měsících se ale v anglických médiích často spekulovalo o zájmu Arsenalu.

Právě Gunners si v závěru uplynulé sezóny zajistili postup do Ligy mistrů a právě ta Dempseyho láká. ”Jsem vděčný za všechno, co pro mě Fulham udělal. Mnoho skvělých vzpomínek, které mám z fotbalového prostředí, jsou spjaty s tímto klubem, ale faktem zůstává, že chci hrát Ligu mistrů. Chci hrát na nejvyšší možné úrovni,” prohlásil rodák z Texasu pro magazínu Sports Illustrated.

”Chci toho ve své kariéře dokázat co nejvíce a poté se ohlédnout s tím, že jsem ze svých možností vytěžil maximum. Vždy jsem toužil hrát Ligu mistrů, což se mi zatím nepodařilo. Rád bych zkusil, zda na to mám,” pokračoval Dempsey. ”Kdybych byl pohodlný, zůstal bych v Major League Soccer, byl bych blízko rodině a přátelům a zvyklý na životní styl. Já jsem ale člověk, který rád riskuje. Chci skočit do hloubky a vidět, jestli dokážu plavat,” dodal střelec sedmnácti branek z uplynulého ročníku Premier League.

Autor: Petr Vaněček / skysports.com

Komentáře (1298)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele