Byl hrozně skromný, vzpomíná Šmicer na Masopusta

08.07.2015, 21:24
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šmicer je špína, neměl by se o takové legendě vůbec vyjadřovat

Reagovat
Spalovač šancí

Soudce z lidu

Reagovat
drussbarb

Ale ty si můžeš brát do huby každého, že? Odpade

Reagovat
smazaný uživatel

Šmicer pls...

Reagovat
smazaný uživatel

Sám si špína ty kryple!!! R.I.P

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Vláďo!

Reagovat
ACSMan

Co mu zbývalo když hráli za průměrné lidské mzdy? Teď jsou všichni předražený ženušky.

Reagovat
smazaný uživatel

průměrné mzdy

Reagovat
Spalovač šancí

Copak průměrné, hlavně hráli za lidské mzdy. A přitom dřeli jako koně ...

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ne zase tenhle výmysl, jak tu sportovci třeli bídu s nouzí jako ostatní. Oproti průměru i mediánu se tu známí sportovci měli královsky i tehdy. U úspěšných sportovců byl hrozný mýtus status amatérského sportovce, co normálně chodí do práce.

Reagovat
FUnk

to jejich "chozeni" do prace

Reagovat
Spalovač šancí

Protože měl nejmenší ptáka v celé Dukle. Takže musel ...

Reagovat
SIRBRANIKE

BAN, prosím.

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas

Reagovat
vanGomm

Kdysi jsem četl,myslím,že to psal pan Pospíchal,že každý náš hráč dostal za úspěch na MS 1962 v Chile 5 000,-Kčs.Což v té době představovalo cca 2 a půl měsíčního platu dělníka v ČKD.To by se součastní hráči divili,kdyby za vicemistra světa inkasovali cca 2 500 eur.No vlastně nedivili,protože hrát finále MS je pro ty součastné "hvězdy" stejný nesmysl jako ty jejich platy.

Reagovat
Puskas

A za postup jim nabídli klobouk...

Reagovat
Spalovač šancí

Přestaň ten fotbal sledovat, přemluv kamarády a rodinu, atd. a fotbalisti budou mít menší platy.

...

"Astronomický" nárůst platů/odměn sportovců/umělců je odrazem toho, že společnost neuvěřitelně zbohatla za posledních cca 30-40 let. Zvládáme svoji produktivitou zabezpečit nejen nezbytné lidské potřeby, ale především se můžeme ve velkém rozsahu věnovat volnočasovým aktivitám a zábavě (o čemž by život ostatně měl být). I proto jsou ti, kteří poskytují kvalitní zábavu, více než slušně za svůj talent a současně píli odměněni.

...

Takže já bych byl rád, aby "hvězdy" i hvězdy vydělávaly ještě mnohem více

PS: Uvedená poznámka o ekonomickém rozvoji se týká nejen sportovců/umělců, ale např. i vědců. Dříve bylo opravdu nemyslitelné, aby špičkoví vědci vydělávali ročně desítky milionů dolarů

Reagovat
vanGomm

Problém je v tom,že ekonomika je pouze jedna a ty peníze,které sportovci a umělci u nás odčerpají chybí někde jinde.Třeba ve školství,zdravotnictví atp.Ano společnost zbohatla ovšem nejvíce právě tyto skupiny lidi.Ti po kapitalismu volali nejvíc,ale nastavenou ruku mají stále.My si budeme hrát fotbal a divadlo,tedy pěstovat svého koníčka a vy nám to dotujte.Pokud jim přispěje nějaký soukromník je to čistě jeho věc.Horší už je,když by jim dával i stát,tedy ptž. my občané.

Reagovat
Spalovač šancí

Peníze budou vždycky někde chybět, protože lidské potřeby jsou v každém konkrétním okamžiku - na rozdíl od zdrojů - neomezené. Ano, vždycky někdo je na tom relativně lépe než někdo jiné. Kdybychom na tom všichni měli být stejné, je to (a) nespravedlivé, (b) znamenalo by to záhubu lidstva.

PS: Kapitalismus - byť není dokonalý - je nejefektivnější systém, který v největším rozsahu rozšiřuje omezenou zásobu zdrojů, abychom si mohli splnit více potřeb, tužeb, atd.

Reagovat
vanGomm

Jo a s tou produktivitou to nebude tak horké,když se nám drtivá většina důchodů pohybuje kolem 10 000-11 000.

Reagovat
Spalovač šancí

Na zajištění životních potřeb to stačí.

...

Ještě před 50 lety byl člověk rád, že to vůbec do důchodu doklepal a stejně si musel zajistit živobytí sám. Za posledních 20 let se u nás prodloužil střední věk dožití o nějakých 6-7 let. Nechce to brát věci izolovaně, ale zasazovat do kontextu vývoje.

Reagovat
vanGomm

Tak pokud jsou ti důchodci dva tak jim to na to nejdůležitější stačí.Ovšem když jeden zemře má ten druhý celkem problém.Soused šel v 1983 do důchodu měl tehdy 1 960 Kčs,což měřeno dnešní kupní silou mají momentálně penzisti tak půlku.Co se týká toho prodlužování věku.Porovnal jsem u 6 000 lidí dožití před rokem 2000 a dožití 2000-2015 a to prodloužení je cca o 3 u mužů a o 4 roky u žen.Vzhledem k tomu že se místo v 55 rsp.60.Chodí v 65 a plán je 72.Je to pro lidi tak jako tak prodělek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tqak díky komunistům tu máme mrtvou generaci důchodců finančně, ale když to srovnám často s financema mladých a studentů? Prtoč sakra nemůžou bydlet třeba 3 babičky dohromady v jednom bytě, finančně mi to vychází nádherně u menších měst i s nižším důchodem. Já nevim no, děda má firmu a stará se o ní ještě přes 80 let.

Reagovat
vanGomm

Vymlouvat se na komunisty ještě skoro po 30 letech?Vždyt v České rep. zemře ročně přes 100 000 lidí tedy od roku 1989 už tu není cca 3 000 000 což je vlastně 1/3 všech obyvatel další 1/3 se už narodila do tohoto režimu.Takže vymlouvat se na minulý režim je už hodně laciné.Mladým lidem jsou součastnou propagandou nasazovány růžové brýle.Realita při vstupu do života je pak bohužel jiná.No a 3 babičky v jenom bytě?Minimálně 2 by se musely přestěhovat a se starým člověkem je to jako se starým stromem,ten se také špatně přesazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Kterejžeto substitut e zábavního průmyslu bude ty peníze posílat lepším směrem, než fotbalistům?

Reagovat
smazaný uživatel

Velice fundovany blábol.. Vždyť si ti fotbalisté na to sami vydelaji a dostávají jen to, na co mají nárok..

Reagovat
smazaný uživatel

To má pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele