Bundesliga vrcholí, Hummels už vyhlíží duel s Bayernem

03.04.2012, 09:41
Aktuality
Velký šlágr přichystala na příští týden německá liga, kde se bude lámat chleba v boji o titul. Vedoucí Borussia Dortmund bude hostit Bayern Mnichov a bude mít šanci udělat velký krok směrem k obhajobě trofeje...

Bundesliga spěje ke svému vyvrcholení a Dortmund čeká v nadcházejícím kole těžký duel na půdě rozjetého Wolfsburgu, příští týden pak v ostře sledovaném souboji změří síly s Bayernem.

"Jestli vyhrajeme, mohli bychom mít na Bayern šestibodový náskok, do konce soutěže pak budou zbývat čtyři zápasy a to už bychom měli udržet. Remíza nebo porážka nám vše zkomplikují," říká obránce Mats Hummels.

Bayern měl velmi dobrý start do letošní sezony a vypracoval si slušný náskok, který ovšem začal postupně ztrácet a vše vyústilo v posunutí se Borussie do čela. Dortmund neprohrál už 22 zápasů v řadě a vytvořil nový bundesligový rekord, mrzet ho ale může především páteční remíza se Stuttgartem.

"Stále máme náskok. To, jaký závěr sezony nás čeká, je rozhodně tím nejlepším, co si fanoušci mohli přát," dodává Hummels, jehož tým se v závěrečných kolech ještě potká se třetím Schalke a čtvrtým Gladbachem.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
j_mrazik

Škoda, že jeho zaváhání stálo Dortmund 2 body v tom parádním zápase.

Reagovat
jv

Nene, osudová byla ta chyba Kehla u třetí branky.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
JozkokozleJ

Tak ale v 92. minute to bolo 4:3, nebyt nedorozumenia Hummelsa so Schmelzerom, tri body ostavaju doma. Kazdopadne Kehlova saskarna pri tretom gole - tam neni o com

Reagovat
Arne

Čí byste viděli chybu při tom góle na 2:1? Kdo tam měl seběhnout k Ibiševićovi za Subotiće?

Reagovat
smazaný uživatel

Na 2:1 tam musí být jeden ze středních záložníků, nebo Pisczek a na jeho místo nějaký záložník. Tohle se nacvičuje už v dorostech, nevím, proč to zrovna selhalo.

Reagovat
jv

Jednoznačně tam měl být jeden z dvojice Gündogan - Kehl, tady pro mě právě Ilkay. Piszczek ne, ten měl na své straně hned dva hráče a Kuba byl vepředu...pak se tam ale stejně ukázal.

Reagovat
JozkokozleJ

Ilkay bol striedany za stavu 2:0, ten ma ruky ciste.

Reagovat
jv

Jo no, byl to Sven.

Reagovat
JozkokozleJ

Inak ak som spravne postrehol, u Gündogana sa spekulovalo, dres ktoreho narodneho muzstva oblecie... a ak to teda dopadne tak, ako vyplyva z expresky, ze to bude dres nemecky, tako to bude skvele

Strasne sa mi pacil v uvodnom zapase proti HSV, ale potom sa nejak zasekol, no som velmi rad, ze sa vracia do formy. Snad bude dlhodobo a stabilne predvadzat to, co posledne zapasy.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Subotić bol v tej chvili asi osetrovany vsak? Prehral som si zaznam a chyba bola podla mna ta, ze za Subotića sa nikto nestiahol natvrdo na stopera, kazdy si nadalej drzal svoj post. Jak pise koudak, mal tam byt hlavne jeden z DM. V osudnu chvilu od Ibiševića odbiehal prec Kehl (takze by sa dal gol pripisat asi najviac jemu), ale i Piszczek to mohol urcite lepsie zavriet. Kazdopadne najväcsia chyba je ta, ze pri gole na 2:1 hralo BVB na jedneho stopera.

Reagovat
jv

Taky jsem na to koukal, a ten DM vpravo byl skutečně Kehl, tím pádem on. Piszczek nemohl, měl tam na straně dva hráče, ten si držel svou pozici, když by tak neudělal, šel by míč tam a dopadlo by to nejspíš stejně...bylo tam strašně místa. Měl se zatáhnout záložník, zvláště, když jsme hráli se dvěma DM.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nemyslel tak, že by se tam stáhl Pisczek a pravá strana zůstala volná Ale v tomhle případě jsou v taktickém plánu dvě varianty, buď je tam DM (v tomhle případě Kehl) a nebo RB se posune a na místo RB se posune buď pravý záložník (což v tomhle případě nešlo), nebo DM (Kehl). Takže je to prostě jednoznačně Sebova vina. A logicky by byla výhodnější varianta, že se DM stáhne jen dozadu na pozici stopera, tady asi selhala komunikace, Mats mu taky musí zařvat, že se má stáhnout.

Reagovat
jv

Tak tak.

Reagovat
jv

Tam těch hráčů zaspalo víc, ale Mats tam byl no, to je fakt...rozhodující ale podle mě byla ta třetí, tam dostalo VfB neskutečnou injekci, jinak věřím, že bychom to udrželi.

Reagovat
Manik...

Dortmund musí vyhrát!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak to je hodně těžkej los, řekne mi někdo zasvěcenej, koho má Dormund v těch posledních 6 zápasech kromě již zmíněnejch Vlku, Bayernu, Gladbachu a Schalke?

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se to poměrně jednoduše dohledat. Poslední zápasy má FCK a Freiburg.

Reagovat
smazaný uživatel

thx, sem v práci tak se mi to nechtělo hledat, i když by to možná bylo rychlejší než to tu psát :)

Reagovat
smazaný uživatel

velká zkouška pro Dortmund..ale věřím, že první pčíčku uhájí..)

Reagovat
smazaný uživatel

konečne má aj Bundesliga takýto superšláger.. nič proti Revierderby, ale toto je iný level..

Reagovat
Filip12

Mnichov musí

Reagovat
Neuro

Bundesliga je letos co se týká bodů hodně záživná Dortmund má sice výhodu domácího prostředí ale Bayern je solidně rozjetý.. 2:2 nebo 1:2 tipuji

Reagovat
Filip12

pozor na Gotzeho

Reagovat
Neuro

vyřídím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel si myslím, že na titul to letos nebude.. Bayern teď vyhrává i venku, naopak BVB ztrácí hodně i doma.. Ten vzájemný zápas tipuju na remízu, ikdyž bych hrozně rád věřil, že to vyjde..

Reagovat
jv

Hodně ztrácí doma jo? Tohle byla teprve třetí (!!!) ztráta a v téhle bilanci jsme jenom o bod za Bayernem, venku naopak jasně kralujem. Nesmí se z toho pátku hned dělat zbytečný drama, uvidí se příští středu.

Reagovat
jv

Jako klíčový bych (samo, kromě utkání s Bayernem) viděl hned to následující ve Volkswagen Areně, tam se to může lámat...na Schalke v poslední době zahrát umíme, navíc by nám stačila i remíza (v případě toho pozitivního scénáře), Gladbachu se přestává dařit, už je to hodně ubojovaný a poslední dvě kola by měla být formalitou. Takže bych to neviděl vůbec černě, naopak karty pořád hrajou do karet nám. Nehledě na to, že i Bayern může ještě několik bodů poztrácet (Weserstadion, VfB nebo poslední kolo v Kölnu).

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbývá než souhlasit. Jsem rád, že Klopp umí hráče tak namotivovat a připravit, že z toho zápasu s VfB si vezmou jen to pozitivní.

Reagovat
stas87

s vlkmi by ste nemali mat problem,ak ustrazite dejagaha,velmi obmedzite utocnu aktivitu wolfsburgu,a ak sa na ich obranu zatlaci,posle zopar kolmic tak cakam priebeh hry ako v berline len s tym rozdielom ze tu sancu co mal lasogga by premenil aj weidenfeller...breny tazko oberu bayern,nasledujuce dve kola ukazu ak na tom vlastne sme,3 body v kolnu su povinnost ale bohvie kto sa stihne zranit a kto naopak naskoci do zakladu,navyse,zapas werder-bayern je v 32.kole,cize po zapase vas s bayernom ktory tak na 70% odkryje karty do konca ligy s gladbachom suhlas ale v poslednom zapase tvrdo narazili lebo hannover je podla mna uplna top spicka co sa tyka taktiky,je fakt velmu tazko ich v AWD arene porazit

Reagovat
jv

Slomka je taktickej génius no, tohle má v malíku.

Reagovat
stas87

ako na pohlad divaka je to nuda ale ked okolo polkruhu rozostavis 5 hracov ktory zachytavaju utoky supera tak nemas sancu,v pripade straty vybehne 5 hracov okamzite do utoku,kridla,hrotaci+druha vlna...neskutocne efektivne,ale uplne iny hannover je doma a vonku

Reagovat
jv

To jo, ale na tu jejich hru v AWD-Areně se dá i koukat. Slomka tam dělá neskutečnou práci, už jenom to, jak dokázal přivést Abdellaoueho z Norska, usmířit se se Schlaudraffem a teď Diouf, to se zdá být úplná trefa do černého. Právě tohle je posouvá neustále nahoru, každá řada je neustále víc a víc vyrovnaná...k těm třem ještě Ya Konan a Sobiech, to je potenciál jako hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě by to chtělo udržet Stindla, ikdyž by se místo něj dal zapracovat Pander či Pinto...

Reagovat
jv

Larse určitě, ten šel hodně kupředu...akorát, když se ozve Gladbach (na peníze zase až tak koukat nemusí), tak bych řekl, že ho pustí a nejspíš i on sám by chtěl změnu, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jsem fakt zvědavej!!

Dortmund má těžkej los:

Wolsburg, Bayern, Shalke, M'gladbach, Kaiserslautern, Freiburg

Jsme na tom lépe:

Augsburg, BVB, Mainz, Brémy, Stuttgart a Koln

No uvidíme, BVB asi klopýtne o tom žádná. V minulé sezoně taky v závěru ztrácel. Jde o to, aby jsme neztratili zbytečný body my

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern má hodně náročný program,pač bojuje ještě v LM narozdíl od Borusie. Ta se soustředí pouze jen na ligu a to jí také bude hrát do noty.

Reagovat
smazaný uživatel

DFB Pokal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele