Bundesliga - preview 24. kola: Leverkusen může zvýšit náskok

01.03., 09:33, aktualizováno 03.03., 08:55
Previews
Álex Grimaldo a Exequiel Palacios (© AFP)

Po páteční remíze Bayernu Mnichov má lídr tabulky Leverkusen šanci zvýšit po 24. kole německé ligy svůj náskok na 10 bodů. Do cesty se mu v derby postaví Kolín nad Rýnem. Z českého pohledu zajímavé střetnutí se odehraje také mezi Hoffenheimem a Werderem Brémy.

1. FC Köln - Bayer Leverkusen

neděle 15:30

Po pátečním zaváhání Bayernu má Leverkusen velkou šanci navýšit svůj náskok. Dle formy i pohledu na bundesligovou tabulku bude v Kolíně favoritem. Jenže jde o derby a domácí Kozli jistě udělají vše pro zdolání regionálního rivala.

Leverkusen prožívá zřejmě historickou sezónu. Dobrá nálada však u řeky Dhünn nepanuje jen díky vlastním skvělým výkonům, ale i z důvodu ztrát konkurence, především mnichovského Bayernu. A jelikož Bavoři v páteční předehrávce 24. kola pouze remizovali v Freiburgu, může se rozdíl mezi prvním a druhým týmem průběžného pořadí Bundesligy navýšit na deset bodů.

Nedělní vítězství by se Leverkusenu pochopitelně hodilo. Do konce ročníku ještě zbývá poměrně dost času, Bayer navíc bojuje ještě na dvou dalších frontách - v německém poháru i Evropské lize. "Do reprezentační přestávky (na konci března) nás nyní čeká další intenzivní fáze. Tým si zasloužil několik posledních dní volna a mohl si odpočinout v hlavách i nohách. Tento týden jsme dobře potrénovali a jsme připraveni na neděli," řekl trenér SVB Xabi Alonso.

Kolínští Kozli mají zcela opačné starosti. V sezóně se jim nedaří a na jejím konci budou mít co dělat, aby v nejvyšší německé soutěži setrvali i pro další ročník. Před týdnem ovšem vydolovali jeden bod na hřišti silného Stuttgartu, což by jejich sebevědomí mohlo povzbudit.

Na výkon z uplynulého víkendu by Kozli chtěli navázat. "Ve Stuttgartu jsme málo drželi míč, měli jsme ale téměř stejně střel na branku. Mohl by to být (v neděli) podobný zápas, až na to, že Leverkusen je ještě lepší. Budeme mít vlastní plán, jak Leverkusenu ublížit. Chceme mít zápas pod kontrolou, protože víme, že nás čeká velmi těžký úkol," uvedl na předzápasové tiskové konferenci kouč 1. FC Timo Schultz.

Do sestavy domácích by se po nemoci měl vrátit stoper Timo Hübers. Po zranění se do tréninku vrátil útočník Davie Selke, do derby ale pravděpodobně ještě nezasáhne - a pokud ano, tak jako náhradník. Na marodce Kozlů zůstávají forvard Mark Uth s Lucou Waldschmidtem. Leverkusenu zase dál schází obránce Arthur a útočník Victor Boniface, fit už je však středopolař Exequiel Palacios, jenž se podle Alonsa objeví rovnou v základní sestavě.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Carstensen, Hübers, Chabot, Finkgräfe - Huseinbašić, Martel - Thielmann, Ljubičić, Kainz - Diehl

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo - Adli, Wirtz-- Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.68 - 4.97 - 1.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy

neděle 18:30

Zatímco Brémy vstoupily do kalendářního roku 2024 výborně, Hoffenheim se dlouho trápil. Před týdnem ovšem vyloupil Dortmund a v tabulce Bundesligy se posunul na sedmé místo. Uhájí toto postavení proti Werderu., který za 23 kol taktéž nasbíral 30 bodů?

Vítězství v Dortmundu bylo pro Hoffenheim prvním po téměř tříměsíčním čekání. "Kraichgauer" za něj vděčili především zlepšené práci v defenzivě. "Dortmund dal gól ze dvou vyložených šancí, ze hry toho moc nepředvedl. Způsob, jakým jsme bránili ve druhém poločase proti BVB, je pro nás měřítkem. Pokud budeme s tímto nasazením hrát i nadále, vyhrajeme spoustu zápasů," prohlásil sebevědomě trenér TSG Pellegrino Matarazzo.

V Brémách si dobrou robotu v zadních řadách pochvalují již delší dobu. "Je to odrazem toho, že tým v posledních týdnech dobře pracuje. Způsob, jakým jako tým pozorně bráníme, se nám vyplácí. Dobrý defenzivní základ znamená, že k vítězství stačí jeden nebo dva góly," těší kouče "Grün-Weißen" Oleho Wernera. Jeho svěřenci se rozjeli především na stadionech soupeřů, a pokud Werder uspěje i na hřišti Hoffenheimu, dokáže vůbec poprvé v klubové historii zvítězit ve čtyřech venkovních bundesligových duelech za sebou.

Výkony obrany SVW jsou chvályhodné obzvlášť s ohledem na to, že na marodce Brém figurují hned čtyři klíčoví zadáci mužstva - Marco Friedl, Miloš Veljković, Niklas Stark a Amos Pieper. K tomu není jisté, zda se na půdě TSG představí Anthony Jung, otazník visí taky nad startem útočníka Justina Njinmaha. Jiný forvard Leon Opitz již po vyřešení zdravotních potíží začal trénovat, na bundesligový špíl ale ještě zřejmě nebude připraven. Zimní posila do zálohy Isak Hansen-Aarøen nadále figuruje na marodce.

Hoffenheim těší, že vůbec poprvé v sezóně může využít středopolaře Dennise Geigera. Spolu s ním opustili seznam zraněných taky záložníci Tom Bischof s Bambasém Contém, stoper Stanley Nsoki zase bude moct hrát poté, co mu vypršel trest za dva týdny staré vyloučení proti berlínskému Unionu. Zranění každopádně zůstávají obránce Kevin Akpoguma, záložníci Robert Skov s Grischou Prömelem a Marcem Johnem a útočník Mërgim Berisha, o nasazení jiného forvarda Andreje Kramariće se teprve rozhodne.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Grillitsch, Brooks - Kadeřábek, Stach, Tohumcu, Jurásek - Kramarić - Bebou, Beier

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Malatini, Groß, Jung - Weiser, Lynen, Agu - Schmid, Stage - Ducksch, Njinmah

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 4.08 - 3.75

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - Eintracht Frankfurt

sobota 15:30

Ligový nováček se dál prezentuje nebojácnými výkony, o čemž se v únoru přesvědčili i borci z Leverkusenu, když zvítězili o jedinou trefu. Naopak Frankfurtští pokračují po vypadnutí z Evropské konferenční ligy ve sbírání remíz.

O minulém víkendu zachraňoval alespoň bod proti Wolfsburgu až v nastaveném čase druhého poločasu Omar Marmoush. Pro výběr z města nad Mohanem šlo o desátou dělbu bodů v sezoně, což představuje číslo, jakým se ze všech sedmnácti zbylých účastníků může chlubit už jenom Bochum. Předchozí dvě vzájemná klání navíc hostitelé prohráli.

"Očekávám, že do utkání půjdeme naplno hned od úvodní sekundy. Heidenheimu nedělá problém změna formace, hraje s velký zaujetím a má dobré standardní situace. Známe jeho přednosti, ale ty hodláme eliminovat tím, že budeme diktovat tempo hry. Cílem je konečně naplno bodovat," nechal se slyšet Dino Toppmöller, jenž se bude muset obejít bez tria Kalajdžić, Loune, Rode.

Na opačné straně barikády schází Keller, Quenaj a Maloney, který patří k nejběhavějším fotbalistům. Kdežto obránce a kapitán Patrick Mainka, jenž v letošním roce oslaví třicetiny, nastoupí v základu i tentokrát. Z hráčů v poli - myšleno v rámci všech osmnácti mančaftů - zůstává posledním, kdo ještě nescházel ani minutku!

Vzpomínané klání proti die Werkself bylo z posledních deseti jediným, které tým z Bádensko-Württemberska prohrál. Před týdnem proti Unionu šel brzo do vedení, které ztratil kvůli dvěma slepeným gólům těsně před odchodem do šaten. Po změně stran se však podařilo vyrovnat, a to zásluhu Jan-Niklase Besteho, jenž jest s Timem Kleindienstem a Erenem Dinkçim se sedmi zářezy nejlepším střelcem Heidenheimu. Všichni tři budou v útoku i tentokrát připraveni.

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Traoré, Mainka, Gimber, Föhrenbach - Theuerkauf - Schöppner, Dovedan - Dinkçi, Beste - Kleindienst

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Buta, Koch, Pacho, Max - Tuta, Dina Ebimbe - Knauff, Chaibi - Marmoush, Ekitiké

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.41 - 2.44

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - FC Augsburg

sobota 15:30

Die Lilien mají zatím na kontě dvě vítězství, přičemž první z nich uhráli právě proti FCA. Ve své současné situaci potřebují nutně bodovat, ovšem bavorský výběr v posledních týdnech zapracoval na ustálení formy, takže adeptovi na sestup nenechá nic zadarmo.

Darmstadtu se před týdnem povedlo uhrát bodík s Brémami, nicméně doma má na kontě už osm porážek z dvanácti partií, ve kterých inkasoval pětadvacetkrát. Die Függerstädter na stadionu SV neprohráli už třicet roků. Navíc jsou aktuálně posíleni výhrou nad silným Freiburgem a rozhodně budou chtít pokud možno ještě navýšit svůj náskok na sestupovou zónu.

"Do tohoto duelu vstupujeme s jasným cílem a tím je vítězství. Tomu jsme všechno podřídili. Věřím, že námi zvolená taktika přinese ovoce, přestože Augsburg aktuálně zažívá dobré období. Očekávám, že půjde o defenzivně laděný zápas se spoustou osobních soubojů, ale na to jsme připravení," prohlásil kouč Torsten Lieberknecht.

Jeho protějšek na lavičce Augsburgu, tedy Jess Thorup, zatím odvádí velmi cenné služby. Z předchozích šestnácti střetnutí na lavičce odešel poražen pouze pětkrát. To mimo jiné znamená, že kdybychom nepočítali těch prvních sedm kol, během nichž seděl na lavičce Enrico Maaßen, okupoval by mančaft z historického města skvělou osmou příčku.

"Rozhodně chceme navázat na zápas proti Freiburgu a věříme, že i z Darmstadtu si odvezeme všechny tři body. Víme, že potřebují vyhrávat, kvůli čemuž nechávají mezery v obraně. My se ale soustředíme na sebe a budeme chtít hrát naši hru," nechal se slyšet dánský lodivod, jenž nebude moct poslat na trávník Frambergera, Oxforda, Pedersena a Pfeiffera. Naopak zlobit protivníkovu defenzivu bude dál Ermedin Demirović, jenž v této sezoně připsal už dvanáct gólů a osm asistencí! Lepší produktivitou se pyšní pouze Harry Kane a Loïs Openda.

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Zimmermann, Gjasula, Maglica - Skarke, Franjić, Holland, Karic - Justvan, Holtmann - Polter

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Jakić - Engels, Rexhbecaj - Vargas - Tietz, Demirović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.78 - 2.09

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

VfL Bochum - RB Lipsko

sobota 15:30

Lipsko před týdnem již potřetí v této sezóně Bayern nezaskočilo. Protože však o den později čtvrtý Dortmund rovněž padl, ztráta na top čtyřku se saskému klubu nikterak nenavýšila. Teď na ni může zaútočit opětovně, potřebuje nicméně k úspěšnému počínání pochopitelně uzmout pozitivní výsledek v Bochumi. Ta se v tomto souboji bude hlavně oklepávat po těžké porážce.

Domácí v minulém kole rozhodně chtěli předvést daleko lepší výkon, než jaký byl nakonec na půdě Mönchengladbachu k vidění. Po nečekaném skalpu mnichovského velikána selhali a v Borussia-Parku inkasovali hned pět branek. Ačkoli se v tabulce nacházejí na patnácté příčce, tedy jen těsně nad pásmem sestupu, náskok na barážovou šestnáctou pozici mají v tuhle chvíli dostatečný, konkrétně osmibodový. Není tak třeba babrat se více v předešlém nezdaru, situaci totiž mají pevně ve svých rukou.

Die Roten Bullen budou plnit v tomto klání roli favorita. Už nedávná výhra soupeře před vlastními fanoušky nad úřadujícím mistrem Bundesligy na každý pád jasně naznačuje, že tenhle duel nesmějí v žádném případě podcenit. Už v říjnu loňského roku se mimochodem hosté přesvědčili, jak těžké je skolit vždy urputnou a neústupnou Bochum, v Red Bull Aréně se tehdy konala bezgólová plichta. A když v březnu Lipsko zavítalo do Severního Porýní-Vestfálska naposledy, netrefilo se tam ani jednou a padlo nejtěsnějším možným způsobem.

Ve středu pocestuje lipský výběr do Madridu, aby tam proti místnímu Realu odvrátil výpadek z Ligy mistrů. A velmi rád by se tak v Bochumi na blížící se střet dobře naladil. "Jedeme zápas od zápasu, na ten ve Španělsku se ještě nedíváme,” povídal hostující záložník Kevin Kampl. "Ano, čeká nás za pár dnů speciální utkání a máme se na co těšit. My se však chceme ukázat na takových stadionech i v příštím ročníku, a proto všichni víme, jak důležité je bodovat v Bundeslize. Jedině tak se do milionářské soutěže zase dostaneme."

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.72 - 4.49 - 1.68

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach

sobota 15:30

Die Nullfünfer totiž v šesti předchozích případech odešli ze vzájemného střetnutí s "Hříbaty" neporaženi. Teď jim navíc hraje do karet fakt, že šestnáctý Köln hraje proti vedoucímu Bayeru Leverkusen.

Právě die Werkself byli soupeřem celku z Opel Areny o minulém víkendu. V zápase se příliš nevyznamenal Robin Zentner, který však o důvěru kouče Henriksena nepřišel. Gladbachu se navíc zatím příliš nedaří na venkovních stadionech, takže není divu, že v základní sestavě domácích nechybí Nadiem Amiri, který má proti klubu z Borussia-Parku střelecky nejlepší bilanci. Proti žádnému jinému protivníkovi se totiž v kariéře neprosadil hned pětkrát.

"Gladbach má v kádru řadu hráčů, jejichž individuální kvalita se pohybuje na velmi vysoké úrovni. Letošní sezona jim zatím nevychází podle představ, ale to neznamená, že bychom neměli respekt. Musíme bojovat se stejným odhodláním jako proti Leverkusenu. Věřím, že nám k vítězství pomůžou i naši příznivci," nechal se slyšet dánský trenér, jemuž budou scházet Bell, Caci, Ngankam a Weiper.

Na opačném pólu stále nebude k dispozici Tomáš Čvančara a spolu s ním Jonas Omlin, jehož mezi třemi tyčemi opět nahradí Moritz Nicolas. Ten pomohl svému týmu před týdnem k výhře 5:2 nad Bochumí, přičemž na danou porci branek se pod vedením Gerarda Seoaneho podařilo dosáhnout vůbec poprvé od jeho nástupu do funkce, tj. od začátku sezony.

"Víme docela jasně, co můžeme v sobotu od Mohuče očekávat. Její styl hry se pod novým trenérem změnil. Není pochyb, že se v domácím prostředí bude chtít prezentovat s velkým odhodláním, takže očekávám z její strany vysoké napadání. Od svých svěřenců čekám, že přinesou na plac stejnou energii, jako když jsme před týdnem porazili Bochum," prohlásil švýcarský lodivod.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kohr, van den Berg, Guilavogui - Widmer, Barreiro, Amiri, Mwene - Gruda, Lee - Onisiwo

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Lainer, Itakura, Wöber, Scally - Weigl - Koné, Neuhaus - Honorat, Jordan, Ngoumou

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.70 - 4.19

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Union Berlín - Borussia Dortmund

sobota 15:30

Deset zápasů za sebou, tak dlouho držel Dortmund svou sérii neporazitelnosti napříč všemi soutěžemi, než na jeho půdu zavítal ve venkovním prostředí vždycky hodně nevyzpytatelný Hoffenheim. Klub ze Severního Porýní-Vestfálska musí především bránit svou strategickou čtvrtou pozici před dotírajícím Lipskem, a potřeboval by tak v duelu s Unionem srovnat kola.

Zatím je to totiž v podání BVB divoké stříhání zatáček. Někdy se povede zapsat slušný výsledek společně s povedeným výkonem, jindy se splní jenom jedno zmíněné, občas vůbec nic. V poslední době vídáme v jeho případě až nečekanou spoustu remíz. V předešlých pěti zápasech na všech frontách hosté zapsali tři, v posledních jedenácti šest. I kvůli své nevyrovnanosti letos tahají za kratší konec, co se týče boje o ligový titul.

Už teď je jasné, že na tuhle metu dosáhnout nemůžou, jakkoli je z matematického hlediska tato varianta stále ve hře. Ztráta na vedoucí Leverkusen byla po třiadvaceti odehraných kolech propastná, konkrétně činila dvacet bodů! Borussia tak bude mít ve zbytku tohoto ročníku prakticky jediný úkol, a to udržet své postavení mezi čtyřkou nejlepších, aby si mohla zahrát v následujícím období opětovně Ligu mistrů.

V novém roce si Dortmund počínal velmi slušně. Neprohrával. To se však změnilo o minulém víkendu. "Zápas proti Hoffenheimu jsme otočili v náš prospěch, ale pak jsme zvolnili. To už nechceme vidět,” vracel se k nepovedenému utkání Edin Terzic, kouč Die Schwarzgelben. "Ani předtím v duelech s PSV a Wolfsburgem jsme neudrželi vedení. Potřebujeme teď získat nový impuls. Celý týden jsme o všem dost mluvili, všechno chceme teď v Berlíně vylepšit,” vzkazoval fanouškům.

Možná že kdyby Terzicův mančaft vyrukoval na Stadionu An der Alten Försterei v jiné době, asi by byli příznivci Borussie radši. Klub z hlavní německé metropole je totiž aktuálně v dobrém rozpoložení, lépe řečeno je u něj vidět zásadní zlepšení. V předešlých šesti střetnutích padl jen jednou, čtyřikrát v řadě bodoval. Postupně tak začíná odvracet pod vedením kouče Nenada Bjelici, který v listopadu loňského roku nahrazoval Urse Fischera, reálnou hrozbu sestupu do 2. Bundesligy.

Vzájemná bilance hovoří v neprospěch domácího celku. Ten svému soupeři podlehl pětkrát v šesti minulých kláních. Motivaci odčinit nedávnou trochu zbytečnou remízu s Heidenheimem každopádně Union mít bude. "Udělali jsme dvě laciné chyby a takové se v této soutěži trestají,” hlesl berlínský záložník András Schäfer po dělbě bodů s nováčkem. "Tenhle sport je bohužel někdy přesně takový. Doufám, že proti Dortmundu už další tři body přece získáme,” vzhlížel k nejbližšímu úkolu.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.45 - 3.69 - 2.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart

sobota 18:30

Stuttgart naposledy překvapivě remizoval s Kolínem nad Rýnem, usilujícím o záchranu, ale naštěstí pro něj čtvrtý Dortmund i páté Lipsko v minulém kole prohrály, takže svůj náskok na třetí příčce dokonce o malý kousek navýšil. Nyní se pokusí pojistit si postavení v tabulce na půdě Wolfsburgu, který prakticky po celou sezónu nachází těžkopádně cestu za vítězstvími.

Domácí chtějí bojovat o místa zajišťující pohárovou Evropu pro následující ročník, z dlouhodobého hlediska se však přinejlepším nacházejí jen ve středu pořadí. Teď je to dokonce v jeho dolní polovině. Pořád ovšem Vlci nemusejí smutnit, trasa ke kýženým cílům není vyloženě daleká. Musejí však co nejrychleji začít pravidelně sbírat tříbodové rezultáty, jinak se sukcesu nedočkají. V uplynulých jedenácti ligových případech se radovali z výhry jednou jedinkrát.

Před týdnem se Wolfsburg představil ve Frankfurtu a konala se tam plichta, tedy aktuální nejčastější vyústění jeho nedávných střetnutí. Po vánočních svátcích v Bundeslize zapsal plichtu hned šestkrát v sedmi duelech. "Myslím, že to byl zasloužený a spravedlivý výsledek,” hodnotil Niko Kovač, kouč VfL. "Byl to dobrý zápas. V prvním poločase jsme měli více ze hry, ve druhém už náš soupeř držel míč na kopačkách častěji a celkově to měl pod větší kontrolou.”

Svěřenci trenéra Sebastiana Hoenesse nemohli být se svým předešlým vystoupením spokojeni. Avšak v kontextu toho, jak si počínali jejich úhlavní konkurenti, situace nevyústila v úplně špatný konec. "V prvním utkání z října jsme se proti Wolfsburgu prosadili díky tomu, že jsme hráli intenzivně,” vzpomínal na z jeho pohledu úspěšné podzimní měření sil hostující záložník Angelo Stiller. "Teď je to ovšem nový mač. My musíme podávat dobrý výkon už od začátku a dát tomu na trávníku šmrnc, abychom tohoto protivníka porazili.”

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.56 - 2.27

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayern Mnichov

pátek 20:30

Období plné změn v Bayernu pokračuje. Necelý týden poté, co Mnichované oznámili, že se na konci sezony rozloučí s trenérem Thomasem Tuchelem, přišli s další horkou novinkou. Roli sportovního ředitele klubu obsadil Max Eberl. I s novým manažerem se Bavoři v páteční předehrávce představí na hřišti Freiburgu.

Na sportovním poli to Bayernu moc nejde a je čím dál pravděpodobnější, že probíhající ročník zakončí bez zisku jediné cenné trofeje. O to víc se ovšem Roten mohou soustředit na následující měsíce. Již je známo, že během letní přestávky převezme Mnichovany nový kouč, jenž bude jistě úzce spolupracovat s Eberlem. Uznávaný funkcionář má za sebou dlouholetou a úspěšnou štaci v Mönchengladbachu, načež po přestávce způsobené problémy s duševním zdravím působil několik měsíců ve sportovním úseku Lipska.

Až do května ovšem bude Eberl na lavičce Bavorů potkávat Tuchela. Společně se ještě pokusí sezónu z pohledu Roten zachránit. Bayern sice v nejvyšší německé soutěži ztrácí na vedoucí Leverkusen propastných osm bodů, pořád ovšem může doufat, že svým tlakem donutí Werkself k chybě. Stejně tak nejsou Mnichované bez šance ani v Lize mistrů. První osmifinále proti římskému Laziu nezvládli, již v úterý ale mohou složit reparát.

Na bitvu v Champions League se Bavoři samozřejmě chtějí co nejlépe naladit. "Nejlepší přípravou na zápas je úspěšný zápas. Musíme být ještě o něco lepší. Jsem přesvědčen, že zítra (v pátek) vyhrajeme," prohlásil Tuchel na čtvrteční předzápasové tiskové konferenci.

Taky domácí Freiburg čeká následující týden klání v mezinárodní soutěži. Odehraje totiž osmifinále Evropské ligy proti anglickému West Hamu. Rovněž "Breisgauer" by se jistě hodilo páteční vítězství, cesta k němu ale rozhodně nebude jednoduchá. Jednak se utkají se silným protivníkem, jednak se v Bundeslize poslední dobou trápí. Za posledních pět kol brali jediný bod za remízu, zbylá utkání v daném období prohráli.

Navzdory neuspokojivým výsledkům si ale Freiburg na Mnichovany věří. "Přes všechny problémy jsme v poslední době předvedli několik dobrých výkonů - někdy ne tak dobrých, ale to lze vysvětlit. I proti Bayernu uděláme vše pro to, abychom si našli své momenty," vzkázal trenér SCF Christian Streich, jenž zatím netuší, zda bude moct využít zadáka Lukase Küblera. Pomalu se uzdravuje stoper Philipp Lienhart, páteční seanci ovšem kvůli zranění vynechá stejně jako jiný obránce Kenneth Schmidt, středopolař Yannik Keitel a útočník Daniel-Kofi Kyereh.

Bayern ve Freiburgu odehraje své 2000. utkání v Bundeslize, což si ovšem z důvodu zdravotních potíží nechají ujít krajní beci Sascha Boey s Noussairem Mazraouim a Bounou Sarrem a křídelníci Kingsley Coman se Sergem Gnabrym, byť stav druhého jmenovaného se postupně zlepšuje. Kvůli trestu za pět žlutých karet v sezóně nebude hrát Matthijs de Ligt a Tuchel zřejmě nevyužije ani dalšího stopera Dayota Upamecana, jehož disciplinární trest nepustí do úterní bitvy s Laziem. Zcela fit je již levý obránce Alphonso Davies, který by si tak mohl po měsíční absenci poprvé zahrát, nejistý je ovšem start špílmachra Leroye Saného. Problém s nedostatkem hráčů na pravý kraj defenzivy vyřeší záplata v osobě univerzála Joshuy Kimmicha.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Sildillia, Ginter, Gulde, Günter - Röhl, Höfler - Doan, Grifo - Höler, Sallai

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Kim, Dier, Guerreiro - Goretzka, Pavlović - Sané, T. Müller, Musiala - Kane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.15 - 4.88 - 1.50

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
23
19
4
0
59 : 16
61
2
Bayern Mnichov
23
17
2
4
63 : 26
53
3
VfB Stuttgart
23
15
2
6
52 : 29
47
4
Borussia Dortmund
23
11
8
4
46 : 30
41
5
RB Lipsko
23
12
4
7
49 : 30
40
6
Eintracht Frankfurt
23
8
10
5
36 : 30
34
7
TSG Hoffenheim
23
8
6
9
41 : 43
30
8
Werder Brémy
23
8
6
9
32 : 35
30
9
SC Freiburg
23
8
5
10
30 : 42
29
10
1. FC Heidenheim
23
7
7
9
33 : 40
28
11
FC Augsburg
23
6
8
9
33 : 41
26
12
Borussia Mönchengladbach
23
6
7
10
41 : 45
25
13
VfL Wolfsburg
23
6
7
10
28 : 36
25
14
Union Berlín
23
7
4
12
23 : 37
25
15
VfL Bochum
23
5
10
8
28 : 46
25
16
1. FC Köln
23
3
8
12
16 : 37
17
17
1. FSV Mainz 05
23
2
9
12
18 : 37
15
18
SV Darmstadt
23
2
7
14
24 : 52
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
vladino10

Rudy, šťastný?

Reagovat
Rudnevs

Extremne Zapas Schalke som zial nevidel, ale nevadi, tri body sú tri body a proti St. Pauli by som to obzvlášť nečakal.

Zhodou okolnosti som bol na večeri s Rakušanmi a práve som mal príležitosť s jedným fanúšikom Bayernu preberať Bundesligu. Z dnešného priebeho bol nadšený trochu menej než ja

Reagovat
andrew96

Günniiiiiiiiiii!!!!! Yeees tomu to tak přeju.

Reagovat
vladino10

Freiburg ma stadionsprecherin už dlho?

Reagovat
andrew96

Nemyslím si. Já ji zaznamenal až teď na jaře.

Reagovat
vladino10

paci sa mi to každopádne. Ma ešte niekto v Nemecku ženu, nenapadne ti? U nás mi hneď príde na um MŠK Žilina...neviem, je to fajn, má to iný vajb

Reagovat
Rudnevs

Nema zenu tusim Bayer?

Reagovat
vladino10

Nie, určite nie. To keby si za celú sezónu nevšimnem...

Reagovat
Rudnevs

Petra Dahl von Bayer Leverkusen war lange die einzige Stadionsprecherin der Bundesliga. Mit Julica Goldschmidt ist jetzt auch beim SC Freiburg eine Frau am Mikrofon

Reagovat
dantetomas

Duolingo sa zacina vyplacat, zvladol dol som to prelozit Ich liebe dich nicht, ich liebe nur Mayo.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

Petra Dahl und Tobias Ufer führen bei den Heimspielen von Bayer 04 durch das Stadionprogramm

Góly ale určite vyhlasuje Tobias

Tým som si na milión percent istý. Jedine ze by Peťa mala mužský hlas

Reagovat
vladino10

...to vyhlasovanie Palaciosa keď dal pred rokom 2 penalty proti bayermu.vo znamenalo.odvolanie nagelsmanna si pamätám doteraz...BOL TO CHLAP

Reagovat
Rudnevs

Jj, myslím, že Petra ale vyhlasuje striedania, ak sa nemýlim

Reagovat
Gerd 13

Ten gól Tela byl krásnej, ale jinak v ofenzívě - bezradnost....

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern začíná otáčet zápasy. To je špatná zpráva pro Leverkusen.

Reagovat
dantetomas

A mozno nie

Reagovat
smazaný uživatel

Typické

Reagovat
vladino10

Musí odísť. Kľudne nech to dotrenuje aj Klose, toto už horšie nebude. Titul je pase, s touto hrou aj osemfinále LM. Ten tím si nič nevypracoval celý zápas, 2 góly čisto z individuálnej kvality. Nemá zmysel v tomto pokračovať

Reagovat
Gerd 13

Pokud hráči Lazia sledovali náš výkon, sebevědomí jim muselo slušně nárůst....

Reagovat
andkoo

no ti traja z Lazia, co dostali cervene karty si mohli zatial pozriet v satni Bayern

Reagovat
Seydou Doumbia

lacjo je stějně marný jako bayern

Reagovat
andrew96

Karim. Guess who's back...

Reagovat
cologneFC

Ondrej, až takto nám veríš?

Reagovat
andrew96

Nějak to cítím.

Reagovat
vladino10

Reagovat
vladino10

Polibek smrti už aj cez komentáre?

Reagovat
Werkrider

7.68 do toho bych skoro šel

Reagovat
cologneFC

Podľa mňa je na vás celkom pekný kurz…

Reagovat
RENO44

Je to derby,to nemá favorita

Inak,Gladbach alebo Bayer je väčší rival ?

Reagovat
cologneFC

Gladbach a Düsseldorf sú najväčší rivali

Reagovat
RENO44

Ďakujem, prepáč ,inak Fortuna a Viktória majú svojích skalních ultras alebo to berú len ako druhý klub po1.FC a keď nie , sú vnímaní ako konkurencia ?

Reagovat
cologneFC

Fortuna a Viktoria sú malé kluby. Nejakých fanúšikov majú, aj nejakých ultras. Ale to sú iba desiatky ľudí a od nás s nimi nikto nemá žiadny problém. Ja sa napr. rád zájdem pozrieť na oba. Určite nie sú vnímaní ako konkurencia.

Jednu sezónu sme hrali s Fortunou v 2. lige proti sebe a bol to taký malý sviatok v meste. Nikto nevnímal ako derby, oba zápasy sa hrali na štadióne FC.

Reagovat
Rudnevs

Ako dôkaz svedčí napr. Marcel Risse, ktorý po konci v FC šiel kopať do Viktorie. Alebo trebárs FC legenda Toni Schumacher, ktory trenoval Fortunu (vyhodili ho počas polčasovej prestávky ).

Pokiaľ je jeden klub v meste výrazne väčší než druhý, nie je tam veľká rivalita, skôr niečo ako priateľstvo. Podobne Eintracht a FSV Frankfurt.

Reagovat
Martin9719

Osnabrück

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Müllered

Jasná, bohužel.

Reagovat
Kincl

Dělej Schick proti deseti musíš dát gola, jinak jsi v hajzlu

Reagovat
Müllered

Áčko stačí?

Reagovat
Kincl

Gola a áčko

Reagovat
Sosi

Tak kolik toho Hložek odehrál během Afrického poháru?

Reagovat
dantetomas

Logicky nic, kedze to nie je African

Reagovat
Werkrider

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sosi

Panečku, to mě nenapadlo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hasan Šáš

Na minuty se mi to počítat nechce, ale cca stejně jako Schick.

Reagovat
Sigma Olomouc

Všechna nastavení.

Reagovat
Rudnevs

Neodohral toho zas až tak málo, akurát toho ale ani moc nepredviedol. Schick rovnako. Obaja z formy/nesedia do systému.

Reagovat
Sosi

škoda

Reagovat
Müllered

Köln si zaslouží sestoupit. Hrozní kopáči a prasata.

Reagovat
vladino10

Pimpong

Reagovat
Sigma Olomouc

Za mě jasná penalta

Reagovat
Müllered

Reagovat
Werkrider

Reagovat
DidusIneptus

Po 1.polocase v Kolíně nad Rýnem vidíme, jak je Leverkusen z formy. Je z formy už delší dobu, řek bych dobrý měsíc. Avšak drží se ho štěstí, a tak zatím boduje. Nahrává mu také k tomu jeho prvnímu místu v tabulce krize Bayernu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Pěkně řečeno, kromě zápasu s Bayernem poslední dobou poměrně bída.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Hasan Šáš

Šiktanc zase příšernej, jenom tam tak nahodile zevloval. Už ani nepředstíral nějakou snahu.

Reagovat
DidusIneptus

Bayer sesadí z trůnu Bayern. Bayern nesesadí z 2.mista už nikdo. Bayern má už jen jednu jedinou povinnost - vyhrát LM! Pak sezónu zachrání. Z vítězství v LM může ještě přidat další dvě trofeje - Superpohár (třeba proti Bayeru) a Interkontinentální pohár (dnešní Mistrovství světa klubů). Tím by nakonec získal triple. To je však utopie.

Reagovat
Jardman

Konec s Laziem nebo po

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele