Belgie má nového trenéra, do června příštího roku tým povede Tedesco

08.02.2023, 09:57
Aktuality

V roli hlavního trenéra belgické reprezentace skončil Roberto Martínez a tamní svaz dnes oznámil jméno nástupce španělského kormidelníka. Na lavičku podle očekávání usedne Domenico Tedesco, stále teprve 37letý kouč podepsal smlouvu na rok a půl...

O dohodě mezi asociací a Tedescem média informovala od začátku tohoto týdne a ve středu dopoledne bylo vše oficiálně potvrzeno.

"Těším se na novou výzvu a nové úkoly, mám obrovskou motivaci. Z rozhovorů s představiteli svazu jsem měl velmi dobrý pocit," prohlásil Tedesco.

Tedesco naposledy pracoval pro RB Lipsko a propuštěn byl začátkem září minulého roku. Vedle toho trénoval i Schalke, Spartak Moskva a Aue. S belgickou reprezentací by měl postoupit na evropský šampionát 2024, soupeři v kvalifikaci jsou Rakousko, Švédsko, Ázerbájdžán a Estonsko.

Martínez Belgii vedl od léta 2016 a od roku 2018 vykonával rovněž funkci technického ředitele. K dispozici dostal zlatou generaci belgického národního týmu a na mistrovství světa v Rusku s ní slavil třetí místo. Na loňském šampionátu úspěch nezopakoval, Belgie cestovala domů už po základní skupině a Martínez neprodloužil končící kontrakt, před několika týdny pak přijal nabídku Portugalska.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Toho chlapa co vybíra v Belgii trenery by měli vyhodit.

Reagovat
Nuno čomes

Tak ta generace už je stejně pryč, musí budovat další.

Reagovat
Vsadim gule

Chlapy co vybírají trenéry?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Shevchenko

Brzy průměrná repre bude mít průměrného trenéra, tak co.

Reagovat
Petrinho17

Bol by som strašne zvedavý na základe čoho vybrali práve tohto pána, ktorý nemá absolútne žiadne výsledky a pravidelne ho kluby prepúšťajú...

Reagovat
Lukáš_6

On kde byl , tak to byl vždy hroznej průšvih ne ? Nebo aspoň já si ho takhle vybavuji

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa to vezme. Najskôr mužstvo vždy pozdvihol, priniesol nové moderné prvky do hry, aj bodovo sa darilo, či už v Schalke alebo RB, ale vždy doplatil na to, že to dlho neudržal a výsledkovo chytil negatívnu sériu. Som zvedavý ako mu to pôjde v inom ako klubovom a ligovom formáte.

Reagovat
Lukáš_6

Jelikož bundesligu moc extra nasledovanou nemám, tak jsem ho měl zafixovaného právě tak jak píšu, že kam přišel tak to nebylo úplně ono .ale z toho co píšeš, tak budu zvědavej jak mu to půjde u repre . Třeba mu bude vyhovovat to , že s hráči nemusí každodenně trénovat. Dostane je na pár oken v roce , pár tréninků , to by třeba mohlo fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Detailne jeho prácu až tak nepoznám, keďže ani jeden z jeho klubov som nesledoval pozornejšie, ale trend zlepšenia na pár mesiacov či sezónu a následná stagnácia boli viditeľné. Neviem v čom je problém, že to neudrží, ale vždy mi prišiel ako z tej skupiny mladých progresívnych trenérov, ale na čom mu to zakaždým zlyhalo, neviem. Možno komunikácia a práca s psychikou hráčov? Keďže po pár prehraných zápasoch to nezlomil a padalo to ďalej. Rudnevs bude vedieť asi viac.

Reagovat
Rudnevs

V Aue bol dobrý, v Schalke zo začiatku tiež, tie problémy neležali len na ňom, tam to bolo v celom klube nejake divné, zvláštna zmes v kabíne, tím sa dostal do zlej špirály,… Lipsko mu dlhodobo moc nevyšlo, ale aspoň tam vyhral Pokal.

Akože pravda, že nakoniec to nie je taký zázrak, ako sa o ňom vravelo, ale úplne katastrofálny tréner to tiež nie je.

Reagovat
db18

Reagovat
Csaplárova past

Tahle zlatá generace skončila defacto s Hazardem. Kdyby Edenovi zůstala forma z Chelsea, tak je ten tým úplně jinde. Eden ve své TOP formě by zahrál za 3 hráče a Belgie by v Kataru byla docela v jiném rozpoložení. Belgii dnes chybí jen Hazard a hroťák. S nima by ani ta obrana nebyla hendikepem ....

Reagovat
Spalovač šancí

Hm, to se posunuli z bláta do exkrementu ...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mirek na tenisu

Neznamená náhodou Tedesco v italštině Němec?

Reagovat
Shevchenko

Ano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele