Bayern zčistajasna ulovil Jamese na dvouleté hostování s opcí

11.07.2017, 13:56
Aktuality
Teprve dnes ráno se objevily konkrétní spekulace a ihned po obědě bylo vše zapečetěno. Jamese Rodrígueze sice ještě v Bavorsku čeká zdravotní prohlídka, jak Real Madrid, tak Bayern Mnichov ovšem oznámily dohodu o neortodoxním dvouletém hostování s opcí...

Detaily netradiční dohody nejsou oficiálně známy, Bild ovšem přichází s informací, že Bayern za každý rok hostování zaplatí pět milionů eur. Opce potom má být nastavena na 35,2 milionů. Marca hovoří o celkové hodnotě transferu ve výši 60 milionů, o jejím dělení se už ale nerozepisuje.

"James je všestranným hráčem. Je neustále nebezpečný, připravuje mnoho palebných pozic, sám skvěle střílí. Tímto transferem jsme bez debat navýšili kvalitu kádru," pochvaluje si předseda vedení Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

James Rodríguez se do Madridu přesunul po vydařeném mistrovství světa 2014 a od té doby se v lize blýskl 28 góly a sedmadvaceti asistencemi. V uplynulé sezoně Primery División pouze Toni Kroos (80) vytvořil pro spoluhráče z Realu více střeleckých příležitostí než pětadvacetiletý Kolumbijec (55).

James se takto znovu potká s Carlem Ancelottim, který si ho do Madridu přivedl. Právě pod ním pak ofenzivní záložník ihned zažil svou nejproduktivnější sezonu mezi Merengues o 13 ligových zásazích. V následujících sezonách se mu už dostávalo citelně méně herního vytížení.

Rodríguez se nyní má k týmu Bayernu připojit už s ohledem na turné po Číně a Singapuru, na které Bavoři vyráží v neděli. V kádru James patrně nahradí Douglase Costu, který se po jistých průtazích blíží přesunu do Juventusu.

Autor: Tomáš Daníček / fcbayern.de, bild.de, marca.com

Komentáře (547)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele