Babel se vrátil do Premier League, upsal se Fulhamu

15.01.2019, 21:46
Aktuality
Fulham získal posilu do ofenzivy. Dres nováčka anglické nejvyšší soutěže oblékne Ryan Babel, jenž do této chvíle nastupoval za Beşiktaş, načež s "Chalupáři" podepsal kontrakt do konce tohoto ročníku...

Babel se jakožto velký talent nizozemského fotbalu před jedenácti a půl lety vydal z Ajaxu do Liverpoolu, ovšem nepovedlo se mu naplnit očekávání, která do něho Reds vložili.

Po třech a půl letech se proto rychlonohý křídelník vydal do Německa, kde rok a půl nastupoval za Hoffenheim a stěhování pokračovalo návratem do Ajaxu. Ve svém domovském klubu ale Babel vydržel jenom rok, aby následně během krátké doby vystřídal Kasimpasu, Al Ain a Deportivo La Coruña.

Usadit se mu povedlo až po příchodu do Beşiktaşe, kde se postupně zařadil mezi opory, což vyvrcholilo během předchozího ročníku, ve kterém zaznamenal 15 soutěžních gólů.

Vzhledem k finančním problémům se však turecký velkoklub musí zbavovat nejdražších hráčů a po Pepem odchází i Babel, který bude mít za úkol pomoci se záchranou Fulhamu.

"Moje první dojmy jsou skvělé a těším se na hřiště. Jsem přesvědčený, že se Fulham může zachránit. Je to také jeden z důvodů, proč jsem tady, abych ke splnění tohoto cíle pomohl," řekl po podpisu smlouvy Babel, jenž se nedávno po šesti letech vrátil do nizozemské reprezentace, se kterou by si chtěl zahrát na nadcházejícím evropském šampionátu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (370)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele