ALL-STAR TÝM MISTROVSTVÍ EVROPY

05.07.2004, 14:49
Aktuality
Technická komise UEFA vedená ředitelem Andy Roxburghem zveřejnila v pondělí All-Star tým evropského šampionátu v Portugalsku. Vybráno do něho bylo celkem 23 fotbalistů z deseti různých zemí. Zásluhou Pavla Nedvěda, Petra Čecha a Milana Baroše v něm má zastoupení i Česká republika. Zvolen byl rovněž nejlepší hráč turnaje, jímž se stal kapitán řeckého výběru Theodoros Zagorakis.

Ve hvězdném týmu jsou dva brankáři a po sedmi obráncích, záložnících a útočnících. Nejpočetnější zastoupení má Řecko, které dodalo pět fotbalistů. Čtyři hráči pak zastupují poraženého finalistu z Portugalska a ve čtvrtfinále vyřazenou Anglii.

Český tým má ve výběru trojnásobné zastoupení a v pořadí je tak na čtvrtém místě. Do výběru se dostali brankář Petr Čech, záložník Pavel Nedvěd a nejlepší střelec šampionátu Milan Baroš.

All-Star tým mistrovství Evropy 2004
Brankáři: Petr Čech (Česká republika), Antonios Nikopolidis (Řecko)
Obránci: Sol Campbell, Ashley Cole (oba Anglie), Traianos Dellas, Georgios Seitaridis (oba Řecko), Olof Mellberg (Švédsko), Ricardo Carvalho (Portugalsko), Gianluca Zambrotta (Itálie)
Záložníci: Michael Ballack (Německo), Luis Figo, Maniche (oba Portugalsko), Frank Lampard (Anglie), Pavel Nedvěd (Česká republika), Theodoros Zagorakis (Řecko), Zinedine Zidane (Francie)
Útočníci: Milan Baroš (Česká republika), Angelos Charisteas (Řecko), Henrik Larsson (Švédsko), Cristiano Ronaldo (Portugalsko), Wayne Rooney (Anglie), Jon Dahl Tomasson (Dánsko), Ruud van Nistelrooy (Nizozemsko)


Zastoupení zemí - 5 členů: Řecko 4 členové: Portugalsko, Anglie. 3 členové: Česká republika. 2 členové: Švédsko. 1 člen: Itálie, Německo, Nizozemsko, Dánsko, Francie. Bez zastoupení: Španělsko, Rusko, Švýcarsko, Chorvatsko, Bulharsko, Lotyšsko.

O nejlepším hráči turnaje rozhodovalo devět hlasů. Osm z nich měli členů technické a studijní komise UEFA, jimiž jsou Jozef Vengloš, Roy Hodgson, Gérard Houllier, Anghel Iordanescu, György Mezey, Holger Osieck, Berti Vogts a předseda Andy Roxburgh. Ten devátý pak fotbaloví fanoušci, kteří se do hlasování mohli zapojit prostřednictvím internetového hlasování.

Králem evropského šampionátu se nakonec stal čecký kapitán Theodoros Zagorakis. Ten si svou cenu převezme 26. srpna v Monaku v rámci tradičních fotbalových slavností. Jejich součástí je vedle jiných i losování evropských pohárů a zápas o evropský superpohár, v němž se letos střetnou Valencia a Porto.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (20)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Spanele bez zastoupeni :P

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Nejmeší hráč je Claude Makelele 164 cm a ne Davids!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mam tady pro vás pár statistik které jsem našel na www.sport.cz

Nejvyšší hráč: Jan Koller (Česko) 202 cm

Nejmenší hráč: Edgar Davids (Nizozemsko) 168 cm

Největší klubové zastoupení: FC Barcelona, Bayern Mnichov a Juventus Turín po devíti hráčích

Nejstarší hráč: Jörg Stiel (Švýcarsko) 36 let

Nejmladší hráč: Igor Akinfejev (Rusko) 18 let

Nejvíce krajánků v týmu: Chorvatsko 22

Nejmladší střelec: Johann Volanthen (Švýcarsko) dal gól Francii, když mu bylo 18 let, 5 měsíců a 20 dní, je nejmladším střelcem ME v historii.

Góly celkem: 77 (Česko a Anglie po 10)

Kanonýři: 5 - Baroš (Česko), 4 - Rooney (Anglie) a van Nistelrooij (Nizozemsko), 3 - Charisteas (Řecko), Lampard (Anglie), Larsoon (Švédsko), Tomasson (Dánsko), Zidane (Francie).

Góly pravou nohou: 4 - Baroš (Česko)

Góly levou nohou: 2 - Heinz (Česko)

Nejlepší nahrávač: 4 - Poborský (Česko)

Nejvíce faulovaný tým: 320 - Portugalsko, 151 - Česko

Nejvíce faulující tým: 242 - Řecko, 176 - Česko

Nejvíce faulující hráč: 59 - Zagorakis (Řecko), 24 - Galásek (Česko)

Nejvíce faulovaný hráč: 61 - Deco )Portugalsko), 40 - Baroš )Česko)

Nejvíce přihrávek tým: 2504 - Portugalsko, 1781 - Česko

Nejvíce přihrávek hráč: 317 - Maniche (Portugalsko), 183 - Galásek (Česko)

Nejvíce rohových kopů: 59 - Portugalsko, 36 - Česko

Nejvíce žlutých karet tým: 15 - Bulharsko, 8 - Česko

Nejvíce střel: 113 - Portugalsko, 87 - Česko

Diváci celkem: 1 165 195, průměr na utkání: 37 587

Nejvíce na zápas: 62 865 - Finále Portugalsko-Řecko

Nejméně na zápas: 16 002 - Itálie-Bulharsko ve skupině C

Rozsáhlejší informace můžete nalézt na www.sport.cz/03/23/41.html

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímávé.

Jinak, ten počet hráčů z Barcelony, to máte za ty blbé kecy viz 2-3 dobré hráče...

Reagovat
HOST*nikdo

Podle toho taky dopadly ony náradní celky.....

Reagovat
HOST*yarda

Pěkně, pěkně, La Coruňa si připisuje hlášku dne...

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemci 3., to je špatné?

Reagovat
smazaný uživatel

S tim nejmensim hracem je to spatne protoze to je Kieron Dyer z Anglie

Reagovat
alegre

Pět Řeků, no to je teda síla.Ještě chybí Rehhagel jako trenér EURO 2004 a jeho taktika jako oficální program pro všechny fotbalové školy! A začnu se věnovat potápění, abych na ten fotbal nemusel koukat!

Reagovat
smazaný uživatel

No nezbývá než doufat, aby se řeckým stylem neinspirovaly ostatní trenéři po celém světě a nepřevládl chuť po vítězství před hrou pro diváky, protože fotbal se hraje hlavně pro diváky a s tímto způsobem hry to vidím bledě. Rehhagel ukázal celé Evropě účinnou, leč neatraktivní cestu. A pokud se jím inspirují další trenéři, můžeme začít pracovat na www.eurovodnipolo.com, protože fotbal ztratí na atraktivitě...

Reagovat
HOST*KOBRA

Byl sem ted v Polsku na horach. Samozrejme na fotbal sem cumel co to slo. Mno semifinale probirat nebudu to uz je jedno. Ale ted kdyz cumim na ten udajny all star tym tak sem se fakt nasral.

5 reku co to ma byt ?!?!?! Pujdu porade....

BRANKARI:

Nikopolidis je absolutni hovno, prumerny golman proste o nicem. Toho dedka bych spis nahradil Ricardem kery vychytal penalty a taky jednu dal. Cech je tam podle me opravnene protoze za cely turnaj neudelal chybu a proti Nizozemcum nam vychytal postup...

OBRANCI

2 rekove no potes. Ten Dellas to bych jeste rek ze by tam i moh byt pac uhlidal Kollera a dal nam gol. Jinak s tim i docela souhlasim. Ale chybi mi tam treba Jankulovski nebo Bolf

ZALOHA

To me teda dostalo. Nominovani Figa kerej hral cely turnaj absolutni hovno me spis pobavilo. A ten Zagorakis nebo jak se ten recky kokot menuje. Dyt podle tech statistik je to nejvice faulujci hrac! Kurva to znamena ze je spatny a ne dobry. Faulovat umi kazdej debil a to ze jeste ten paprda vyhral cenu nejlepsiho hrace to sem se trhal smichy Nahradil bych ty dva Galaskem a Robenem (Nizozemsko)

UTOCNICI

Tam neni co dodat s tim bych v zasade i souhlasil. Ten Charisteas je docela dobrej. Ma dve sance za zapas a jednu da. Pro reky to je klicovy hrac....

Tot vse. Jen chci jeste dodat ze i nasi polsti sousede prozivali nase zapasy a taky nam hodne fandili. V televizi tam rikali ze sme hrali nejlepsi fotbal ze vsech...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, s brankářem souhlas. Dellas Kollera moc nehlídal, to spíš Kapsis. Druhý obránce (Seitaridis) byl dobrý, toho bych uznal. Figo se snažil, jak mohl. Zagorakis mě taky dostal, z jeho simulantství se mi dělalo blbě stejně jako svého času z Hagiho či Stojčkova. Charisteas OK, pěkná efektivita, góly ze stejné strany...

To že jsme hráli nejlepší fotbal, nám bohužel nepomůže...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je trošku moc, ne? Že se ti dělalo blbě ze Stoichkova a HAgiho??? Čí hra se ti pak může líbit???

Není to kvůliu tomu, že hrál Stoichkov za Barcu?

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi hrac eura je Seitaridis, pkud nepocitame Barose. rychly obrance, nikdo pres nej neprosel. navic je mu teprve 23 let. skoro vymazal barose i Ronalda, ctvrtfinale jsem nevidel, ale asi si taky henry s trezem nekopli..... skvely kauf pro kazdeho

Reagovat
smazaný uživatel

O Seitaridise má eminentní zájem Camacho! A také já

Reagovat
HOST*yarda

Ty si myslíš, že ho přeplatíš?

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*yarda

Vypadá to, že půjde do (je v) Porta(o) Kachna???

Reagovat
smazaný uživatel

Porta ( u ) .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele