Synot liga - preview 1. kola

24.07.2015, 08:23, aktualizováno 26.07.2015, 08:34
Previews
Poslední čtyři kluby dnes zahájí nový ročník české nejvyšší soutěže. Mladá Boleslav rychle ukončila své účinkování v Evropské lize a náladu si bude chtít spravit v Liberci, nováček ze Zlína cestuje na půdu Bohemians Praha 1905...
Bohemians Praha 1905 - Fastav Zlín  (neděle 17:00)
Pro Klokany bude cílem sezóny obhájit skvělé osmé místo. Spíše než do boje o horní polovinu tabulky však posílají předsezónní prognózy Bohemku do boje o záchranu. Jako jasného sestupujícího pak bookmakeři vidí nováčka ze Zlína, který se mezi elitu vrací po šesti letech a může vlastně jen překvapit.

Bohemians v létě pustili klíčového hráče Jakuba Radu do Mladé Boleslavi. Po vypršení smlouvy odešel i odchovanec Jan Moravec. V záloze se je pokusí nahradit zkušený Tomáš Čížek, jemuž skončil kontrakt v Jablonci, a bývalý sparťan Milan Jirásek. V Ďolíčku zůstávají obránci Aleš Škerle a Lukáš Pauschek, kteří budou další sezonu hostovat z Olomouce respektive Sparty. Z Letné byl na rok zapůjčen také útočník Patrik Schick, ofenzivu mají podpořit i Ukrajinec Leonid Akulinin a Uruguayec Rafael Acosta. Bohemians z 8 přípravných zápasů 4x vyhráli, 3x prohráli a jednou remizovali. Domácím budou chybět zranění Cseh a Krch.

"Minulý rok jsme začínali se Spartou, teď jsme v opačném gardu. To je také nepříjemné, protože nováčkovi se ty první zápasy hrají venku líp než doma. Ale já věřím tomu, že dokážeme navázat na jaro a dokážeme zápas proti Zlínu s naší kvalitou a podporou diváků zvládnout," uvedl Roman Pivarník.

Zlín ještě před rokem nemluvil o postupu mezi elitu příliš nahlas. Výměna trenéra, změna herní tváře týmu, povedená zimní příprava, ve které Ševci porazili právě i Bohemians a hlavně jarní jízda, která bavila fanoušky atraktivním fotbalem, však nakonec vedla k tomu, že se Zlín po šesti letech do první ligy vrací. Kvůli skromnému rozpočtu je ale jeho prvořadým úkolem být důstojným soupeřem všem celkům a pokusit se zachránit. Novými posilami jsou Tomáš Janíček z Karviné, chorvatský útočník Marko Jordan, na hostování přišli ze Slavie Štěpán Koreš a ze Sparty brankář Tomáš Holý, z hostování v Brně se vrátil hráč reprezentační jednadvacítky Jakub Jugas. V kádru je na hostování z Jablonce také Antonín Fantiš, který po zranění dohání kondici a mohl by stihnout závěr podzimu. Začátek ligy nestihnou kvůli zranění středoví hráči Robert Bartolomeu a Diego Živulič. Pouze zkušení Hubáček a Janíček jsou jedinými hráči kádru, kteří oblékali v minulosti zlínský prvoligový dres.

"V premiéře proti Bohemians, kteří potvrdili svou sílu v minulé sezoně velmi dobrými výsledky, bude naším úspěchem alespoň bod. Na druhé straně se ale naši hráči v zimě v Tipsport lize přesvědčili, že jde i Bohemku porazit. Po postupu do ligy jsme kádr kvalitně posílili, čtyři z pěti nových hráčů se mohou objevit v základní sestavě. Našim hráčům nechybí odhodlání v premiéře uspět, budeme stavět na pozorné defenzivě," nechal se slyšet Bohumil Páník.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl - Bartek, Jindřišek, Jirásek, Mosquera - Čížek - Schick
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Koreš, Holík, Janíček, Kopečný - Železník, Poznar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav  (neděle 20:15)
V neděli jsou na programu dva zápasy české nejvyšší soutěže, jedním z nich je duel pohárových zástupců v Evropské lize mezi Mladou Boleslaví a Libercem.

Středočeši svou pouť v pohárové Evropě již ukončili, poté co ve druhém předkole nestačili na norský Strömsgodset. Chuť si budou chtít spravit v domácí lize, kdy v úvodním kole zavítají do Liberce. "Vypadli jsme z Evropské ligy a prožíváme zklamání, ale hned je tu vstup do ligové sezony, takže to bude hodně důležité utkání. Doufám, že navážeme na hru z Norska, kde jsme podali týmový a odhodlaný výkon. A snad bude i podobný výsledek (výhra 1:0)," doufá trenér hostí Karel Jarolím, jehož tým v novém ročníku chce minimálně obhájit loňskou čtvrtou příčku a víc potrápit Spartu, Plzeň a Jablonec.

Liberec postoupil do Evropské ligy díky triumfu v Poháru FAČR. První ostrý zápas odehrál už před týdnem, v Superpoháru nestačil na českého mistra z Plzně a podlehl mu 1:2. První ligové kolo bude pro svěřence Jindřicha Trpišovského zároveň generálkou na třetí předkolo Evropské ligy, v něm ve čtvrtek změří síly s izraelskou Šmonou. "Čeká nás velmi silný tým. Mladá Boleslav se navíc v létě velmi dobře posílila o Baroše, Radu, Chramostu nebo brankáře Veselovského. Boleslav je strašně silná v ofenzivě, ale na druhou stranu si myslíme, že cesta za úspěchem by mohla vést přes jejich obranu. Já osobně se moc těším na první ligový zápas jako trenér Slovanu, skoro ani nemůžu dospat. Jsem rád, že hrajeme první zápas doma U Nisy. Je tam vždy skvělá atmosféra, která bude umocněná i tím, že zápasy s nedalekou Mladou Boleslaví jsou pokaždé hodně prestižn," pronesl Trpišovský, pro kterého to bude prvoligová premiéra v roli trenéra. Jeho tým by chtěl v nové sezoně napravit tu minulou, v ní skončil až dvanáctý. Letos by chtěl bojovat o příčky znamenající postup do evropských pohárů.

V sestavě domácích bude chybět trio zraněných O. Kolář, Obročník a Sýkora a rekonvalescent Soungole. Hosté budou postrádat nemocného Bartla, zraněného Štohanzla, rekonvalescenta Hůlku a nejistý je pak start Baroše.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Hroššo (T. Koubek) - Coufal, Švejdík, Pokorný, Fleišman - Pavelka, Folprecht - Delarge, Josef Šural, Bartošák - Bakoš (Rabušic).
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Veselovský - J. Kysela, Kúdela, Křapka, Bořil - Malpon, Rada - Zahustel, Magera, Čermák - Klobása.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Slovácko - Dukla Praha  (sobota 17:00)
Tradiční bojovníci o střed tabulky z posledních let budou chtít minimálně navázat na povedené nedávné sezóny. Slovácko opět myslí na horní polovinu tabulky, v Dukle se zase netají ambicemi útočit na příčky zajišťující evropské poháry.

Slovácko má s Duklou v první lize vyrovnanou bilanci dvě vítězství, čtyři remízy a dvě porážky. Vyrovnaný duel mezi oběma soupeři se očekává i v zahajovacím zápase nové sezóny. Slovácko bylo v posledních dvou sezónách nejlepším moravským celkem a tuto pozici by chtělo obhájit i letos. V letní přestávce získalo Slovácko jedinou posilu útočníka Koného z Toga, který by měl na hrotu pomalu začít nahrazovat již sedmatřicetiletého Doška. Z hostování se vrátili Daníček a Hofmann. Kvůli zranění budou absentovat Břečka, Kalouda, Šimko, Kuncl a Koné.

"Na úvod ligy nás čeká velice silný protivník. Dukle se mimořádně vydařila letní příprava, ve které porazila i kvalitní zahraniční týmy Celtic a Olympiakos Pireus. Nás naopak v úvodu sezony trápí rozsáhlá marodka a po odchodu Trávníka hledáme optimální složení středové řady. Zaměřili jsme se v letní přestávce na zlepšení naší defenzivy, až ligové zápasy prověří, zda se nám to podařilo. Oproti minulé sezoně je naším cílem v domácím prostředí vylepšit herní projev a výsledky," uvedl domácí trenér Svatopluk Habanec.

Dukla zahajuje sezóny tradičně remízami. Povedlo se jí to ve všech předchozích čtyřech prvoligových sezónách. Pražskému celku se dařilo v přípravě - vyhrál sedm z osmi přípravných utkání, porazil mimo jiné Celtic Glasgow či Olympiakos Pireus. Proti Dukle nenastoupí zraněný záložník Slovácka Kalouda, který právě na Julisce působil. Naopak Mareš zase hrával za tým z Uherského Hradiště. Hosté jedou na Moravu kompletní.

"Slovácko dokáže dobře kombinovat, ale zároveň může využít nákopy do pokutového území na Libora Doška. Mají rychlostní hráče na stranách hřiště, díky tomu se dostávají do křídelních prostorů a tím pádem je nebezpečný téměř každý míč. Je nutné hrát aktivně. Po přípravě máme notnou dávku sebevědomí, ale musíme to prokázat na hřišti a nesmíme dopustit, aby se nám tam stalo to, co posledně. Je to první utkání a start je samozřejmě důležitý, takže se budeme snažit, abychom nejeli domů s prázdnou," nechal se slyšet kormidelník Dukly Luboš Kozel.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Prajza, T. Rada, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Hlúpik, Valenta, Havlík, Civič - Došek
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
F. Rada - Jurendič, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Považanec, Marek Hanousek, Čajič - Berger, Beauguel, Přikryl
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.30 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FK Příbram - FK Jablonec  (sobota 17:00)
Příbram bude v nové sezoně obhajovat pátou příčku a na úvod ligy přivítá třetí tým loňského ročníku z Jablonce.

Nejvýraznější příbramskou posilou se během léta stal útočník Roman Bednář. Domácí celek pod vedením trenéra Pavla Tobiáše bude proti Jablonci hájit 11 domácích zápasů bez porážky, pouze ztratil 4 body za remízy. "Jablonec patří k nejtěžším soupeřům a přes léto ještě posílil. Bude to těžké, ale v domácím prostředí se pokusíme navázat na vydařené jaro. Budeme znovu vsázet na základ, který táhl tým na jaře. Věřím, že si poradíme i s odchodem Zemana. Zkoušíme tam Štípka s Končalem, je tu také kvalitní a zkušený Rezek. Obranu vyztužil zkušený Dosoudil. Nebojím se toho," prohlásil Tobiáš, jenž nebude moci počítat v sobotu počítat s rekonvalescentem Boháčem.

To Jablonec bude v příští ligovém ročníku znovu bojovat o evropské poháry, kam se letos probojoval ze třetího místa. Severočeši, kteří posílili o dva útočníky Tecla a Wágnera, jsou na novou sezonu výborně připraveni, neboť v létě neutrpěli ani jednu porážku. Šilhavého výběr by rád vstoupil do ligy vítězným způsobem, neboť by si chtěl zvýšit sebevědomí před úvodními dvěma zápasy třetího předkola Evropské ligy. Jenže v Příbrami vyhrál pouze jednou z posledních čtyř případů. "Myslím, že Příbram bude chtít navázat na minulou sezonu, v níž do posledního kola bojovala o pohárové příčky. Půjdeme do zápasu jako favorit, z toho pohledu je to pro domácí v uvozovkách snazší. Nemají na sebe žádný tlak. Sledovali jsme Příbram v přípravě, byli jsme na jejich posledním zápase, takže máme představu o jejich hře. V Příbrami se nikdy nehrálo dobře, přesto věřím, že jsme schopni roli favorita zvládnout," tvrdí trenér hostí Jaroslav Šilhavý, jenž se bude muset obejít bez zraněného Jakovleva. Nejistý je pak start Beneše a Mingazova.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Hruška - Rys, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Krameš, Hnaníček - Štípek, Suchan, Pilík - Bednář.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
V. Hrubý - Karavajev, Pernica, M. Kysela (Beneš), Novák - Hübschman, Greguš - Masopust, Pospíšil, Crnkič - Wágner.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zbrojovka Brno - Baník Ostrava  (sobota 17:00)
Brno je před sezónou pasováno bookmakery do boje o záchranu. Ještě méně se věří dalším třem až čtyřem týmům, z nichž jedním je i v posledních letech stále oslabující Baník.

Brnu se příliš nepovedla letní příprava, když v posledních pěti zápasech nedalo ani branku. Právě v útoku domácí přes léto posilovali příchodem Řezníčka a Michala Škody. Na Baník Brňané doma umí, z 21 vzájemných ligových duelů prohrálo jen dvakrát, naposledy v listopadu roku 2010. Tým je na první duel nové sezóny připraven téměř kompletní, zraněn je pouze Schuster.

"Rozhodně nás poslední špatné výsledky Baníku nemohou svádět k podcenění, protože ani my na tom nejsme ideálně. Sestava Baníku se podle mého bude lišit od té, která hrála poslední zápasy přípravy. Což ale neřeším, záležet bude na našem výkonu, neboť se chceme prosadit vlastním způsobem hry. Kvalitní zahraniční soupeři nám toho v přípravě moc nedovolovali, proto se nám nedařilo dávat góly. Ale víme také, že je to i ve špatném proměňování šancí. Věřím, že jsme si góly schovali na zápas s Baníkem a ligovou premiéru úspěšně zvládneme," řekl zkušený trenér Václav Kotal.

Ještě hůře si v letní přípravě vedl Baník, který v šesti utkáních inkasoval 16 branek a v generálce po velmi bídném výkonu podlehl Karviné 0:3. Ligová premiéra na lavičce Baníku čeká trenéra Korytáře, který bude mít velmi těžký úkol v podobě záchrany týmu v první lize. Baník v létě opustili zkušení Baroš (Mladá Boleslav) a Štěpán (Olomouc), přišli jen záložník Mondek z Trenčína a dvacetiletý Bosňan Alispahič z Čeliku Zenica. Do úvodního zápasu nezasáhnou zranění Sukup a Celba.

"Těším se na ten zápas, protože bude můj první v roli prvoligového hlavního trenéra. Věřím, že se generálka s Karvinou nebude opakovat, chceme hrát i v jiném rozestavení a věřím, že můžeme být úspěšní. Už příprava nám ukázala, že máme na to být lepší, pokud se vyvarujeme některých nedostatků. Jsem přesvědčen o tom, že jakmile toto odstraníme, budeme silnými konkurenty v lize," uvedl odhodlaně Radomír Korytář.
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Melichárek - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Vávra, Zavadil, Chrien, Malík, Michal Škoda - Řezníček
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Kouřil, Helešic - Mensah, Šichor - Mondek, Kukec, Holzer - Narh
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - Sigma Olomouc  (sobota 20:15)
Ambiciózní Teplice s cílevědomým trenérem Vavruškou prošly přes léto velkou přestavbou. Zda se domácí vydali správnou cestou, může ukázat již první zápas před vlastními diváky. Teplice hostí staronového účastníka nejvyšší soutěže. Sigma se po roční pauze vrací zpět mezi elitu a její cíle jsou daleko vyšší, než jen pouhá záchrana.

V soutěžní premiéře na lavičce Teplic čeká trenéra Vavrušku soupeř z Hané. Teplice proti minulé sezoně přišly zejména o středovou řadu, ze které odešli Nivaldo, Litsingi a Vůch. Místo nich přišli na Stínadla Breite z Varnsdorfu a Fillo, který naposledy působil v Příbrami. K tomu přibyli konstruktivní hráči na kraje obrany Dramé a Dressler. Až na nejistý start Hory jsou domácí připraveni v plné síle.

"Olomouc nepovažuji za nováčka v soutěži, je to stabilní ligové mužstvo a to, že hrálo druhou ligu, považuji za exces. Naopak z druhé ligy je tým rozehraný a má sebevědomí. Ze svého týmu mám ale dobrý pocit. Jsem optimista na základě toho, jak probíhá tréninkový proces, jak kluci pracují," uvedl domácí kouč David Vavruška.

Když po dlouhých třiceti letech sestoupila Sigma do druhé ligy, očekávalo se od ní, že se do roka vrátí. Tento úkol trenér Kalvoda se svými hráči splnil. V nadcházející sezóně by již Hanáci o záchranu bojovat nechtěli. Navyklí vítězit z poslední sezóny se budou pokoušet bojovat o horní polovinu tabulky. Sigma si dělala zálusk na útočníka Romana Bednáře, který se však nakonec upsal Příbrami, kde už hostoval. Přivedla proto alespoň zkušeného slovenského kanonýra Juraje Halenára. V úvodním utkání ještě nebude hrát zraněný Bystroň, jinak je tým kompletní.

"Musíme vycházet z poctivé defenzivy. V přípravě jsme inkasovali hodně gólů, takže je co zlepšovat. Žádný mančaft nehraje takovým stylem, že by na soupeře vletěl, ani Plzeň, ani Sparta. Čekají, hrají trpělivý fotbal. To musíme hrát i my. A hlavně se vyvarovat individuálních chyb, protože těch děláme docela dost. Chceme hrát jednoduchý fotbal v obranné fázi, přímočarý dopředu a uvidíme, co nám v tom směru zápas v Teplicích ukáže. Samozřejmě tam budeme chtít bodovat," řekl Leoš Kalvoda.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Dressler, Hošek, Lüftner, Krob - Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek, Breite, Fillo - Potočný
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Reichl - Hála, Rajnoch, Svozil, Vepřek - Plšek, Cana - Moulis, Halenár, Navrátil - Vašíček
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - Slavia Praha  (pátek 17:30)
V pátek odstartuje další ročník české nejvyšší soutěže Synot liga. Ten odstartují úřadující mistři, kteří ve Štruncových sadech přivítají pražskou Slavii.

Plzeňským fotbalistům se generálka na domácí ligu vydařila, když v Superpoháru porazili vítěze Poháru FAČR Liberec 2:1. Cílem Západočechů pro nadcházející sezonu je návrat do skupinové fáze evropských pohárů a v tuzemské soutěží nic jiného než obhajoba titulu. Hráčský kádr zůstal během letní přestávky téměř pohromadě. Svou vítěznou atmosféru by rádi Koubkovi svěřenci udrželi i před třetím předkolem Ligy mistrů. Aby se tak stalo, musejí úspěšně zvládnout vstup do Synot ligy, kde jejich úvodním soupeřem budou sešívaní. "Už máme za sebou jeden ostrý zápas a těšíme se i na další. Po Superpoháru chceme zvládnout i vstup do Synot ligy. To je náš cíl a chceme to dokázat. Slavia má za sebou povedenou přípravu, i když stále říkám, že výsledky v přípravě nejsou úplně vypovídající. Slavia vypadá, že motivace s novým trenérem i novou sezonou jí prospívá. Určitě nás nečeká jednoduchý zápas a my musíme být maximálně obezřetní i koncentrovaní a podat co nejlepší výkon," pronesl trenér domácích Miroslav Koubek.

Slávisté by rádi v novém ročníku vyhnuli záchranářským starostem, které měli poslední dvě sezony. Podle nového trenéra Dušana Uhrina ml., který v loňské sezoně trénoval i Plzeň, má tým na to zabojovat i o evropské poháry. Navíc letní příprava se jim docela povedla, když z 11 zápasů prohráli pouze jednou. Jejich formu prověří v úvodním ligovém kole hned český mistr. "Já pojedu do Plzně rád. Zase tak krátce jsem tam nebyl, měl jsem tam i některé výborné zápasy, které se třeba už nikdy nezopakují. Těším se tam na hráče, které znám. S přístupem hráčů jsem tam byl spokojený, v podstatě s celou organizací. Takže žádný problém nemám. Čeká nás velice ostrý start, nejlepší tým ligy. Nejlepší výsledek by určitě byl vyhrát. Myslím, že nás nemají čím překvapit. Ta jejich kvalita je ale velká, takový ten průměr mají kreativnější než my. Ale jsem přesvědčený, že jsme dobře připraveni," tvrdí kouč hostí Uhrín ml.

V sestavě domácích budou chybět rekonvalescent Řezník a zraněný Pilař, hostující družina postrádá pouze rekonvalescenta Keniju.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava - Kopic, D. Kolář, Kovařík - Holenda.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Švec, Deli, Latka, T. Jablonský - R. Hrubý, Zmrhal - Mikula, Piták, Voltr - Milan Škoda.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Vysočina Jihlava - Sparta Praha  (pátek 19:00)
Druhou páteční předehrávku úvodního kola Synot ligy obstarají fotbalisté Jihlavy a Sparty. V ní jsou jednoznačným favoritem hosté, kteří budou v nové sezoně útočit na titul a pokusí se proklouznout do milionářské soutěže Ligy mistrů.

Jihlavě se letní příprava nevyvedla, vyhrála pouze dva zápasy ze sedmi. Navíc kádr opustil útočník Jan Kliment, který po ME jednadvacítek odešel do bundesligového Stuttgartu. Novou ofenzivní sílu získala Vysočina z Hradce Králové, odtud přichází Pavel Dvořák. Náhradu za brankáře Jaromíra Blažka, který ukončil kariéru, našla ve Slavii. Jedná se o Mateje Rakovana. Vedení klubu pro nový ročník vyhlásilo za cíl v klidu se zachránit a umístit se v elitní desítce. "Utkání se Spartou hned v úvodu ligy bude diváckým tahákem a pro nás současně velkou výzvou. Sparta výrazně doplnila kádr, který je nyní širší, kvalitnější a variabilnější. Díky výborně zvládnutému systému 3-5-2 dokáže přecházet na několik způsobů hry. Silnou stránkou její hry je agresivní presink a větší přímočarost. Nejen na tyto momenty si musíme dát velký pozor. Důležitou úlohu sehrává motor týmu v podobě středové trojice Matějovský, Dočkal, Vácha," řekl o hře Sparty trenér domácích Luděk Klusáček, jenž nebude moci počítat se zraněným Šourkem a Jánoše, jenž nebude hrát kvůli dohodě mezi kluby.

Zápas s Jihlavou bude pro Spartu generálkou na třetí předkolo Ligy mistrů, kdy v úterý vyzve CSKA Moskva. Letenským se na rozdíl od jejího pátečního soupeře příprava na sezonu velmi povedla, ze šesti zápasů čtyřikrát vyhrála a dvakrát remizovala. Během léta tým pracoval na novém herním systému 3-5-2, který otestuje v prvním soutěžním zápase v Jihlavě. "Šel jsem do přípravy s tím, že se pokusíme mužstvo naučit nové rozestavení, abychom měli ještě jednu variantu. Nakonec jsem v průběhu přípravy u toho systému zůstal a není nejmenší důvod, abychom teď začali v lize něco měnit. Není důvod měnit způsob hry nebo naši tvář. Měli bychom naprosto přirozeně navázat na výkony, které jsme podávali v přípravě, byť samozřejmě s jinými soupeři," prohlásil sparťanský trenér Zdeněk Ščasný, jenž bude pro úvod sezony postrádat kanonýra Davida Lafatu, který se dává dohromady po zranění kolena. Díru v útoku by mohla zacelit nová akvizice v podobě Portugalce Paixaa, který v přípravě vsítil šest branek.
Vysočina Jihlava - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Marek, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Batioja, Šulek, Tlustý, Kukol - Dvořák, Mešanovič.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Bičík - Mareček, Brabec, Holek - Steinhöfer, Matějovský, Vácha, Dočkal, Frýdek - Paixao, Krejčí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 10.00 - 4.20 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sigma Olomouc00000:00
 Viktoria Plzeň00000:00
 Baník Ostrava00000:00
 Slavia Praha00000:00
 Sparta Praha00000:00
 Fastav Zlín00000:00
 FK Teplice00000:00
 FK Mladá Boleslav00000:00
 Slovan Liberec00000:00
 Vysočina Jihlava00000:00
 1. FC Slovácko00000:00
 1. FK Příbram00000:00
 Bohemians Praha 190500000:00
 FK Jablonec00000:00
 Zbrojovka Brno00000:00
 Dukla Praha00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (941)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele