Serie A - souhrn 37. kola

10.05.2014, 20:00, aktualizováno 11.05.2014, 19:48
Komentáře a souhrny
Předposlední kolo italské ligy rozhodlo o všech třech sestupujících, dolů jdou Livorno, Catania a Bologna. Inter Milán získal díky výhře nad Laziem jistotu pátého místa, o šestou pohárovou příčku ještě bude velký boj. V klíčovém utkání remizovaly Turín s Parmou, Atalanta zdolala AC Milán. Juventus pak veze tři body ze hřiště AS Řím a atakuje hranici 100 bodů.

AS Řím - Juventus FC 0:1

11.05.2014 17:45

Góly: 90+4. Daniel Osvaldo

AS Řím přivítal v posunutém klání hosty z Turína, kteří se navíc mohli honosit čerstvým titulem. Již před zápasem bylo jasné, že o mnoho nepůjde a snad kromě cti či statistik opravdu nebylo o co hrát. Utkání rozhodl někdejší Říman - Pablo Daniel Osvaldo.

O titulu bylo již rozhodnuto, ani domácí Vlci již neměli co ztratit. I proto se trenér Rudi Garcia rozhodl postavit do brány mladíka Skorupskiho a místo Maicona poslal do boje Řeka Torosidise. Na druhé straně působil Michel Bastos, do základní sestavy se po uplynutí trestu vrátil Mattia Destro. Ani Juventus ale nenasadil výletní tempo a chtěl tři body. Marco Storari v bráně sice není obvyklý případ, ale Tévez s Llorentem již jsou.

Úvodní minuty ale nepatřily k tomu nejlepšími, co oba týmy v této sezoně nabízely. Byla vidět bojovnost i nasazení, ale obě jedenáctky kazily až příliš mnoho přihrávek. Až po deseti minutách se do běhu vydal Kwadwo Asamoah a vyzval na souboj Torosidise. O chvíli později se řecký reprezentant dostal opět do středu zájmu, když AS vstřelilo branku, která ale kvůli ruce obránce nebyla uznána.

První velkou šanci na své konto si připsal španělský útočník Fernando Llorente, který šel sám na brankáře Skorupskiho, ale ten si poradil a jeho zakončení vyrazil na rohový kop. Tento miniduel se opakoval ještě několikrát, ale také po dalším z nich se radoval polský brankář. Ve svém premiérovém startu za Giallorossi vyrazil hlavičku Llorenteho bravurním zákrokem. Na opačné straně se do útoku hnal Gervinho, ale v situaci jeden na jednoho brankáře Storariho nepřekonal. Dobře jej sice přehazoval, ale Storari vymrštil ruku a míč vyrazil!

Když už se Vlci viděli v šatnách, mohl přijít trest. Po rozehrávání standardní situace totiž Paul Pogba oklamal dva bránící hráče a napálil tyč! Tím skončil první poločas. Atmosféru toho druhého okusil i zkušený veterán Rodrigo Taddei, který nahradil symbol záložní řady Danieleho De Rossiho. Po Castanově faulu se k zahrávání přímého volného kopu postavil brilantní technik Andrea Pirlo, ale z jeho pokusu nic nebylo - Chiellini fauloval Miralema Pjaniće a Asamoah stejně nestihl míč na hřišti.

Pjanić vzápětí předvedl malou osobní vendetu, když Chielliniho po odehrání míče kopl. Následně Řím kopal přímý volný kop po faulu na kapitána Tottiho, ale Miralem Pjanić míči nedodal dostatečnou razanci. Totti s Gervinhem poté předvedli rychlou kombinaci v okolí pokutového území Marca Storariho, ale vracející se Barzagli vše včas uklidil. Mladý brankář Lukasz Skorupski byl hrdinou dalšího okamžiku, když vyrazil ránu Llorenteho. Ani nákopy na Mattiu Destra nepomohly, protože pečlivě pracující obránci Juve dobře četli hru.

Stejné pracovní zařazení má i Rafael Toloi, který vystřídal Mehdiho Benatiu a bojoval o trvalý přestup do Věčného města. Brazilský stoper v Římě zatím jen hostuje a vedení stále neví, zda uplatní opci pěti milionů. Pár minut dostal také Pablo Daniel Osvaldo. Jeho jméno je v Římě dobře známé, i když se vždy nejedná jen o pozitivní vzpomínky. Právě někdejší útočník AS dostal za úkol vstřelit rozhodující branku. O tento úkol se mohl postarat jiný střídající hráč.

Alessandro Florenzi patří dlouhodobě k velkým talentům italské kopané a dnes měl velkou šanci rozhodnout. Po spolupráci s Tottim se řítil na bránu Radja Nainggolan, který vypálil. Jeho ránu Storari vyrazil jen k dobíhajícímu Florenzimu, ale i s jeho dorážkou si skvěle poradil! Juventus si přesto připsal tři body, když v nastaveném čase uklidil míč pod břevno Pablo Daniel Osvaldo.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Chievo Verona 0:1

11.05.2014 15:00

Góly: 72. Dario Dainelli

Dario Dainelli nasměroval Chievo Verona za třemi body. Díky nim mohou Mussi Volanti oslavovat záchranu, neboť po dnešním kole známe všechny tři sestupující týmy. Livorno, Catania a Bologna si zahrají druhou ligu, Dainelliho gól byl klíčový.

Problémem Chieva byla především kombinace, která týmu v dnešním utkání zprvu vůbec nevycházela. Centrované míče od Gennara Sarda často nenacházely svého adresáta, Roberto Guana s Albertem Paloschim si nerozuměli. Další nepříjemností byl zdravotní stav Gennara Sarda, který se zranil a musel být střídán Nicolasem Freyem. Domácí tým se pokoušel prosadit díky akci Marca Saua, ale jeho zakončení brilantním zákrokem zlikvidoval pohotový brankář Michael Agazzi.

Na obou stranách došlo k několika velmi tvrdým zákrokům, ale sudí Doveri příliš karet nevytahoval. Dalším aktivním hráčem Cagliari byl bezpochyby Andrea Cossu, který nejprve pálil těsně mimo tři tyče, následně zakončoval ještě hlavou. Ani jedna akce ale gólovou radost nepřinesla. První poločas tedy příliš mnoho fotbalové krásy neukázal. Pět minut po změně stran se do zakončení dostal znovu Andrea Cossu, ale míč napálil mimo.

Cossu se tedy pokoušel o kombinaci, ale ani jeho centr nabíhající dvojici Marco Sau - Victor Ibarbo nenašel. Cagliari hrálo pohlednější fotbal a nedovolovalo soupeři dostat se blíž k bráně, ale samo doplácelo na špatný finální dotyk. Proti někdejším spoluhráčům se dnes Michael Agazzi vytáhl několikrát a nestačil na něj Sau ani Cossu. Chievo se sice zachránilo, ale ke hře si gratulovat nemůže, protože sází spíše na urputnost a defenzívu.

Tato taktika se mu dnes ale vyplatila na sto procent. Dvacet minut před koncem totiž hosté zahrávali rohový kop, na který si nejvýš naskočil obránce Daniele Dainelli a přesnou hlavičkou pod břevno poslal Chievo do vedení!

Od té chvíle nastoupilo Chievo stejnou cestu - zatáhlo se na vlastní polovinu a útočilo snad jen díky dlouhým nákopům. Domácí Cagliari se samozřejmě nechtělo smířit s porážkou a bojovalo o každý míč. Nahrávka se ale Cagliari dnes zkrátka nedařila, takže i když tlak týmu sílil, gól nakonec domácí nevstřelili. Naopak, po ojedinělém nájezdu Alberta Paloschiho se ozvala tyč!

Více informací k zápasu

Turín FC - Parma FC 1:1

11.05.2014 15:00

Góly: 42. Ciro Immobile - 71. Jonathan Biabiany

Ciro Immobile opět skóroval a i díky tomuto zásahu si Turín nechal doma alespoň bod. Domácí dlouho vedli, ale dvacet minut před koncem se prosadil Jonathan Biabiany, který stanovil konečný výsledek atraktivního utkání.

Oba celky mají za sebou poměrně úspěšnou sezonu. Oba totiž bojují o Evropskou ligu. Šestý Turín ztrácel pouhé tři body na pátý Inter Milán, což rozhodně nebyla nepřekonatelná hranice. Dnes odpoledne se však jen rozšířila, protože Parma byla velmi silným týmem. Pro oba celky se nic nemění. Parma opět potvrdila starou známou pravdu, která hovoří v její prospěch - už dvanáct let na ni Turín nevyzrál.

Aktivnějším týmem byl Turín, který dlouhodobě spoléhá především na schopnosti dvojice Alessio Cerci a Ciro Immobile. Prvně jmenovaný útočník si sbíhal na centr do pokutového území, ale před ním včas zasáhl pozorný Gobbi. Ani Immobile nechtěl zůstat pozadu a jeho ránu musel brankář Mirante vyrážet s vypětím všech sil. Jasmin Kurtić byl sice ošklivě faulován Parolem, ale rozhodl se pomstít tím lepším způsobem - jeho střelu brankář Mirante opět vyrážel až na poslední chvíli.

Emoce samozřejmě plály a vidět to bylo na důrazu v osobních soubojích. Alessio Cerci doufá v lepší angažmá a poslední dobou se mluví o možném návratu do týmu AS Řím. Možná i proto na sebe dnes odpoledne chtěl upozornit. To se mu dařilo zejména díky rychlosti a velmi dobré koncovce. Další rána na Miranteho bránu ovšem nebyla právě povedená. Přímý volný kop se snášel k Immobilemu, ale ten zatím schopnosti střelce nepotvrdil a zamířil těsně mimo tři tyče.

Mohlo by se jednat o předposlední zápas mladého střelce v Serii A, neboť eminentní zájem o hlavního kanonýra ligy má například Borussia Dortmund, která již údajně vede pokročilá jednání s oběma kluby i hráčem samotným. V další akci se opět zjevil Ciro Immobile, který se rozhodl zakončovat dokonce efektními nůžkami, ale mířil těsně mimo. Do třetice už mu to vyšlo, protože krátce před poločasovou přestávkou Mattia Cassani nešťastně nahrával na brankáře, to se mu nepovedlo a místo brankáře skončil míč u nabíhajícího Immobileho - 1:0.

O vyrovnávací gól se pokoušel Jonathan Biabiany, ale ani tomu to nešlo. Skoro symetricky s první půlí a postavou Immobileho, také Biabiany se před gólovou radostí musel třikrát teprve zastřelovat. Parma ale v tu dobu řešila jiné starosti - ostrý zákrok si totiž připsal zkušený stoper Lucarelli, který po likvidačním faulu putoval pod sprchy. Sílu současné Parmy ukázal Antonio Cassano.

Jeden z hlavních mužů Donadoniho výběru si došel pro faul v pokutovém území a sudí se rozhodl odpískat pokutový kop! Ten sice Cassano neproměnil a napálil míč do tyče, ale od ní se odrazil k volnému Jonathanovi Biabianymu, který se již nemýlil! Víc už Parma nezvládla, a to ani po vyloučení faulujícího Cira Immobileho.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - SSC Neapol 2:5

11.05.2014 15:00

Góly: 30. Éder, 88. Paweł Wszołek - 19. Duván Zapata, 27. Lorenzo Insigne, 32. José Callejón, 47. Marek Hamšík, 61. Shkodran Mustafi (vl.)

Neapol deklasovala svého soupeře pěti góly a mezi střelci byl i Marek Hamšík. Blucerchiati sice dokázali vstřelit dvě branky, ale katastrofální forma její obranné linie způsobila těžkou porážku.

Partenopei mají jednu trofej v sezoně jistou - vyhráli Coppa Italia a přesto, že je utkání spojováno s tragickými událostmi a násilím, mohou se ze zisku poháru fanoušci těšit. Další důvod k radosti jim chtěli jejich miláčci dodat v utkání s janovskou Sampdorií.

Do utkání se nemohl zapojit například útočník Gonzalo Higuain, kterému to nedovolil zdravotní stav. Chyběl samozřejmě zraněný brankář Rafael. Ofenzivní složka Neapole se ale dnes opravdu činila a přichystala domácím krutou podívanou. Tým trenéra Rafy Beníteze se nemusel strachovat o své místo na slunci, bude hrát další ročník milionářské Ligy mistrů.

Po pouhých třech minutách mohla jít do vedení domácí Sampdoria, ale pomezní sudí ukončil akci Soriana, i když jeho rozhodnutí bylo přinejmenším kontroverzní. To dost možná určilo ráz celého utkání, protože od té doby Neapol jasně určovala tempo hry. Dařilo se zejména dvojici Marek Hamšík - José Callejón, která zadáky Dorie hodně trápila. Domácí sice možná většinou bránili, ale když už se do šance dostali, stálo to za to. Soriano se opět dostal k míči uvnitř vápna, udělal s míčem dva kroky a vypálil. Jeho pokus však z dobré vzdálenosti mířil těsně mimo!

Velké gólové hody přichystali hráči obou týmů po dvaceti minutách. Pokus Marka Hamšíka se snášel pod břevno domácí brány a Fiorillo jej sice vyrazil, ale míč poslal jen k dobíhajícímu Duvánu Zapatovi, který už neměl problém dorazit míč do sítě!

Reakce Dorie se delší dobu nedostavovala, čehož využili opět hosté. Lorenzo Insigne využil chyby domácí obrany, která si jej trestuhodně nevšímala, a z pětadvaceti metrů napřáhl ke krásné ráně. Neapol vedla o dvě branky a zdánlivě nic nemohlo narušit její jistotu.

Přece se však fanoušci Blucerchiati dočkali - reakce hráčů na podobný vývoj na sebe nenechala dlouho čekat, protože ani obrana hostí nebyla zcela pozorná. Éder postupoval s míčem u kopaček a dlouho k němu nikdo nepřistupoval. To mu ale evidentně vůbec nevadilo, protože po vzoru Insigneho se také Éder rozhodl vypálit. A dobře udělal - míč od jeho kopaček zaplul až za záda brankáře Reiny!

Jenže Neapol se ujala opět dvoubrankového vedení a trvalo jí to jen dvě minuty. José Callejón už v Realu Madrid disponoval slušnou kopací technikou, která se ke slovu dostala deset minut před koncem první půle - po faulu kopala Neapol přímý volný kop a ten poslal španělský křídelník přes zeď až za Fiorilla.

Sampdoria možná plánovala útočnější nástup do druhého dějství, ale veškeré její plány na bodový zisk zmařil Marek Hamšík. Po akci Zapaty se centrovaný míč dostal k nehlídanému slovenskému záložníkovi a ten jej pohodlně poslal do sítě! Konečně tak prolomil svůj gólový půst a navíc vylepšil skóre svého týmu.

Dnešní odpoledne se Sampdorii opravdu nepovedlo, což jen demonstroval obránce Mustafi. U míče byl opět rychlík Callejón, který ve vápně hledal Zapatu, míč k němu nedoputoval. Mustafi si jej totiž srazil do vlastní sítě a podtrhl tím matný výkon domácí defenzívy. Od té chvíle si Neapol zápas užívala a houfy domácích fandů začaly stadion opouštět. Někteří fanoušků proto přišli o závěrečnou branku dnešního duelu, kterou dvě minuty před koncem vsítil Pawel Wszolek.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Calcio Catania 1:2

11.05.2014 15:00

Góly: 79. Archimede Morleo - 22. Fabián Monzón, 84. Gonzalo Bergessio

Boloňa a Catania se mezi sebou rvaly o naději, která nakonec stejně pohasla. Na Renato Dall'Ara zavládl všeobecný smutek, oba týmy totiž putují do Serie B. Výsledek 2:1 pro Elefantini na tom nic nezměnil, protože v souběžně hraném utkání získalo Chievo všechny body.

Domácí Boloňa měla situaci víceméně ve svých rukou a pokud by dnes vyhrála, čekalo by jí drama v posledním kole. Ale na kdyby se nehraje. Catania se na hru domácích dobře připravila a de facto ji s sebou stáhla do druholigových vod.

Boloňa začala utkání aktivněji, byla lepší, ale víc než nepřesnou hlavičku Krhina si vypracovat nedokázala. Pak přišla velká chvíle hostů, jmenovitě Monzóna. Volný přímý kop rozehrál lišácky, ve zdi si všiml mezery a Curci zůstal nehybně stát - 1:0 pro Elefantini. Každopádně i přes nepřiznivý vývoj měla Boloňa velkou šanci na konečné vítězství. Už po půlhodině hry totiž uviděl druhou žlutou kartu Peruzzi a Catania hrála hodinu v početní nevýhodě. Tlak Boloni začal následně růst a těsně před odchodem do šaten orazítkoval tyčku Cristaldo!

Catania se ve druhém poločasu stáhla před vlastní šestnáctku a k vidění nebyl příliš pohledný fotbal. Boloňa ale obrannou hráz Slonů přeci jenom prolomila. V 79. minutě se ujala volej Morlea a domácí ještě spěchali za druhým gólem - 1:1. Jenže rázem přišel šok. Bergessio z rychlého kontru vrátil hostům vedení a fanoušci v ochozech Renata Dall'Ara začali tušit zle. Chievo totiž vedlo v Cagliari 1:0. O chvíli později se zpráva ze Sardinie stala skutečností, výhra veronského celku posílá do Serie B jak domácí, tak i hosty.

Více informací k zápasu

AS Livorno - ACF Fiorentina 0:1

11.05.2014 15:00

Góly: 57. Juan Cuadrado

Fiorentina zvládla náročný duel s Livornem, utkání rozhodla jediná střela Juana Cuadrada. Livorno si žádnou gólovou šanci vytvořit nedokázalo.

Fialky se musely obejít bez střelce Maria Gómeze, který byl stále zraněn. V nedávném rozhovoru přiznal, že toto je nejhorší sezona jeho kariéry, protože po přestupu do Toskánska se zranil a nakonec přišel také o šanci na světový šampionát. Vedle něj tým trenéra Montelly postrádal ještě Anteho Rebiće, fit navíc nebyl ani Pepito Rossi. Livorno se ocitá stále blíže propasti a v boji o záchranu mu nepomohly ani absence Paulinha či Leandra Greca.

Fiorentina byla od úvodních minut jednoznačně aktivnějším týmem, ale nemohla přijít na správný klíč, kterým by otevřela pevnou obranu domácích. Na tu se pokoušel vyzrát například Juan Cuadrado, o jehož budoucnosti ve Viole i Itálii se dlouhodobě spekuluje. Právě tento rychlík mohl dostat svůj celek do vedení už po dvou minutách, ale jeho střelu si brankář Anania ujít nenechal.

Šanci oslnit dostal mladík Ryder Matos, který se pokoušel projít přes svého strážce, ale i díky faulu si s ním Castellini poradil. Ani domácí se nezalekli a rozhodli se hrát se soupeřem vyrovnanou partii. To jim příliš nešlo, protože i když se dostávali k míči velmi často a dařilo se jim držet jej kolem pokutového území hostí, nedošlo k žádnému zakončení. Naopak, Viola bez větších problémů vždy dokázala aktivním napadáním dostat míč do uctivé vzdálenosti od brankáře Rosatiho.

Trochu emocí vnesla na hřiště verbální potyčka mezi Vargasem a Ceccherinim, za niž oba účinkující obdrželi žluté napomenutí. Před odchodem do šaten se Livornu podařilo převzít iniciativu a brankář Rosati musel často dávat pozor na střílené centry, ale ani jeden z nich neměl správného adresáta. Možná se to zdá nepravděpodobné, ale v zájmu zvýšení efektivity trenér Vincenzo Montella stáhl Matose a nahradil jej defenzivním pracovníkem středu pole Davidem Pizarrem.

Ještě lepší ruku měl o chvíli později, když namísto nevýrazného Josipa Iličiće poslal do hry Giuseppeho Rossiho, což byla opravdu trefa. Právě u Rossiho totiž začala zajímavá akce, na jejímž konci se míč dostal k volnějšímu Cuadradovi. Osamocený před bránou si s brankářem Ananiou poradil nadvakrát a Fiorentina vedla.

O rychlou odpověď se pokoušel střídající Marco Benassi, který nahradil nevýrazného Duncana. Ani jeho rána ale neměla gólové parametry. Naopak se Livorno muselo bránit, protože duo Cuadrado - Rossi zaměstnávalo jeho obránce víc, než by bylo zdrávo. Přesto se Fiorentina dostala pod tlak, když hráči domácího týmu začali aktivněji napadat její rozehrávku. Rezultovalo z toho množství nakopávaných míčů od obránců Violy.

Pět minut před koncem zápasu Fabián Rinaudo netrefil hostující bránu, ačkoli nebyl příliš tísněn. Další šanci si již nevytvořil ani jeden tým.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Janov CFC 4:2

11.05.2014 15:00

Góly: 16. Antonio Floro Flores, 66. Davide Biondini, 86. Nicola Sansone, 89. Antonio Floro Flores - 40. Emanuele Calaió, 76. Alberto Gilardino

V průběhu sezony to se Sassuolem několikrát vypadalo hodně zle, ale Neroverdi se dokázali vzchopit a nakonec slaví záchranu. Svěřenci Eusebia Di Francesca vyhráli i nad FC Janovem a neponechali nic náhodě.

Na Stadio Tricolore se nakonec diváci dočkali hned šesti branek. Na tu první se nečekalo dlouho. Po Antoniniho zaváhání se prodral před branku Grifů zkušený Floro Flores a Sassuolo vedlo 1:0. Ve 28. a 29. minutě mohl Floro Flores zvýšit, ale mířil těsně vedle, stejně jako Berardi. Mladý útočník patřící Juventusu byl opět hodně vidět a byť se střelecky neprosadil, prsty měl hned v polovině domácích branek. Neroverdi byli jasně lepším týmem, ale pokazili si závěr poločasu. Vršaljko byl totiž ve vápně faulován a sudí nařídil penaltu. Alberto Gilardino při jeho exekuci selhal, ale naštěstí pro hosty dorážel Calaio - 1:1.

Krátce po změně stran mohlo Sassuolo prohrávat. Calaio na zadní tyči nepochopitelně netrefil prázdnou branku. Do cesty se mu postavil tyč! Pak už začalo podnikat smělé útoky Sassuolo a v 65. minutě bylo gólově odměněno. Biondini na zadní tyči tečoval míč a Perin inkasoval - 2:1. Grifové i na tento okamžik našli odpověď. Do role dorážejícího se tentokrát proměnil Gilardino a odčinil tak neproměněný pokutový kop - 2:2.

Utkání se nakonec lámalo až v posledních minutách a to ve prospěch domácího celku. Centr Magnanelliho se dostal až k Sansonemu, který Sassuolu přiblížil záchranu. Hned dvě minuty na to vypukla na Tricolore další eufórie. Floro Flores dorazil do branky Berardiho akci - 4:2. V nastavení ještě mohl přidat pátý gól Zaza, ale domácí to vůbec nemuselo mrzet. Sassuolo vyhrálo 4:2 a slaví záchranu.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AC Milán 2:1

11.05.2014 12:30

Góly: 67. Germán Denis (pen.), 90+6. Franco Brienza - 51. Gianpaolo Bellini (vl.)

AC Milán veze z Bergama porážku 2:1 navzdory tomu, že v utkání vedl a pokud Turín nebo Parma získají tři body, bude AC po dlouhých letech v Evropě chybět. Utkání rozhodl až v šesté minutě nastavení fantastickou střelou Brienza.

Rossoneri neztratili Evropskou ligu v tomto utkání, nýbrž mnohem dříve. Každopádně cíl získat šest bodů ze dvou utkání se nepovedlo naplnit. První poločas nabídl vyrovnanou partii, více šancí měla překvapivě Atalanta, ale Amelia v brance AC zůstal nepřekonán. V útoku AC byl samozřejmě vidět Mario Balotelli, který se zejména před koncem poločasu staral o velký rozruch. Po jedné z jeho standardních situací orazítkoval břevno!

Branky na bouřlivém Atleti Azzurri D'Italia začaly padat až ve druhém dějství. Ve 49. minutě ještě hlavičkoval mimo Kaká, ale o chvíli později ve snaze zachytit Muntariho přihrávku na Balotelliho si vstřelil vlastní gól Bellini - 1:0 pro AC Milán. Rossoneri pak kontrolovali hru, ale v 65. minutě nešťastně přišlápl Constant Carmonu a sudí odpískal pokutový kop. Constant faulovat určitě nechtěl, ke kontaktu ale došlo a i takové penalty se pískají. German Denis pak poslal míč v pohodě k tyči a začínalo se odznova - 1:1.

Na hřišti se také začalo jiskřit, zejména Méxésovi tekly nervy. Bouřlivé bylo i prostředí a k vidění byli i rasistické výjevy publika, kdy Constanta zasypali banány. Milán se snažil rozhodnout utkání ve svůj prospěch a cpal se do ofenzívy. Těsně před koncem byl znovu viděl Balotelli, ale jeho další rána orazítkovala tyč. Bylo to už podruhé v zápase! AC potřebovalo vyhrát, ale i konečná remíza by jim dala ve hře o EL více šancí. Vše se ale fanouškům AC rozpadlo v šesté minutě nastavení. Brienza z dálky vymetl šibenici a Amelia byl absolutně bez šance. Brienza to trefil naprosto dokonale a Bergamu zařídil vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Inter Milán - SS Lazio 4:1

10.05.2014 20:45

Góly: 7. Rodrigo Palacio, 34. Mauro Icardi, 37. Rodrigo Palacio, 79. Hernanes - 2. Giuseppe Biava

Javier Zanetti se s domácím publikem rozloučil vítězně, Inter deklasoval Lazio 4:1 a v příští sezoně si zahraje Evropskou ligu. Naopak Biancocelesti končí bez pohárů. Lazio sice brzy vedlo, ale Inter pak předvedl gólovou smršť.

Branka Biavy už ve druhé minutě utkání znamenala jen jakési dráždění hada bosou nohou. Canův centr byl perfektně kopnutý a Biava neméně dobře hlavičkoval, brzké vedení Lazia ale vzalo brzy za své. Nenápadný přízemní centr doskotačil až k Palaciovi, který neměl nejmenší problém dopravit míč za Berishova záda - 1:1.

Vyrovnaně se hrálo až do 34., respektive 37. minuty. Tehdy Inter vstřelil dva slepené góly a tím se v podstatě nasměroval k vítězství. Nejprve obdržel parádní přihrávku za obranu Icardi, jenž křižnou ranou překonal Berishu a po něm za pár minut skóroval podruhé v zápase Palacio, když k němu opět propadl balón. Nerazzurri vzápětí vedli 3:1 a tento náskok si také odnesli do poločasové přestávky.

Pokud chtělo Lazio pomýšlet na Evropskou ligu, muselo utkání otočit a to proti dobře hrajícímu Interu bylo skoro nemožné. Biava se sice opět vyšrouboval nejvýše do vzduchu, ale jeho radost zhatil parádním zákrokem Handanovič. To už byl na place i Javier Zanetti, jehož na hřiště poslal Walter Mazzarri. Bylo to správné gesto, argentinská legenda se tak mohla rozloučit s domácími Tifosi. Lazio bylo v průběhu druhého dějství mírně aktivnějším týmem, ale byli to milánští kdo opět rozvlnil síť. Po rychlém brejku se technickou střelou prosadil Hernanes a s Biancocelesti už to vypadalo hodně zle - 4:1.

Ve zbytku utkání už se nic podstatného nestalo. Inter zvítězil 4:1 a po roce se vrací do evropských pohárů, přesněji do Evropské ligy. Naopak minimálně roční pauzu od Evropy si dají v Laziu, což bude po skončení sezony hodnoceno jako velký neúspěch a zklamání.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Udinese Calcio 2:2

10.05.2014 18:00

Góly: 14. Luca Toni (pen.), 54. Emil Hallfredsson - 56. Antonio Di Natale, 90+2. Emmanuel Badu

Už jen teoretické šance na Evropskou ligu mají fotbalisté Hellasu Verona. Ti přitom vedli nad Udine už o dvě branky, ale Di Natale a Badu v nastavení zajistili konečnou dělbu bodu. Znovu se prosadil Luca Toni, v sezoně to byla jeho dvacátá trefa.

Divácí na stadionu Bentegodi nemuseli na úvodní branku utkání čekat příliš dlouho. Gomesovo sólo hosté utnuli až nedovoleným způsobem, a jelikož to bylo v pokutovém území, hlavní arbitr utkání fouknul do píšťalky. Bombarďák Luca Toni penaltu s přehledem proměnil - 1:0 pro Hellas.

Udine se snažilo co nejrychleji odpovědět, ale do blízkosti golmana Rafaela se dostávalo těžko. Hosté byli mírně aktivnější, což bylo vzhledem k vývoji utkání celkem očekávané. Nicméně mohl to být Hellas, kdo si připíše další gólový zásah. Toni, jak je jeho dobrým zvykem, překonal brankáře, ale radost mu překazil jeden z navrátilců, jenž míč na brankové čáře vykopnul.

První poločas skončil vedení Hellasu 1:0 a ten měl tak situaci zcela ve svých rukou. V 54. minutě navíc zvýšil vedení Hallfredsson, jehož volej si mladý brankář Scuffet srazil do sítě - 2:0 pro Hellas. Dvougólové manko ale nevydrželo dlouho. Pereyra adresoval přesný balón Di Natalemu, který si podobně jako Toni s takovými situacemi umí poradit - 2:1. V 64. minutě mohlo být srovnáno, skvělý zákrok však předvedl Rafael! Udine mělo i další šance, ale branka Hellasu odolávala.

Nakonec udeřilo v nejméně vhodnou chvíli, tedy alespoň pro Hellas. Ve druhé minutě nastaveného času se prosadil střelou na bližší tyč Emmanuel Badu a remíza byla na světě. Hellas ztratil výborně rozehrané utkání a nejspíše i ztratil možnost dostat se do Evropské ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC37323277:2399
2.AS Řím37267472:2485
3.SSC Neapol37229672:3875
4.ACF Fiorentina371971163:4264
5.Inter Milán371515761:3760
6.Turín FC3715111156:4656
7.Parma FC3714131056:4655
8.AC Milán371591355:4854
9.Hellas Verona371661561:6354
10.SS Lazio3714111253:5453
11.Atalanta Bergamo371551742:4950
12.UC Sampdoria371281745:5944
13.Udinese Calcio371271843:5443
14.Janov CFC3710111640:5041
15.Cagliari Calcio379121634:5039
16.US Sassuolo37972142:7034
17.Chievo Verona37962232:5333
18.Bologna FC375141828:5729
19.Calcio Catania37782232:6529
20.AS Livorno37672439:7525

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (304)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele