37. kolo
11.05.2014 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Livorno - ACF Fiorentina 0:1

Fiorentina zvládla náročný duel s Livornem, utkání rozhodla jediná střela Juana Cuadrada. Livorno si žádnou gólovou šanci vytvořit nedokázalo.

Fialky se musely obejít bez střelce Maria Gómeze, který byl stále zraněn. V nedávném rozhovoru přiznal, že toto je nejhorší sezona jeho kariéry, protože po přestupu do Toskánska se zranil a nakonec přišel také o šanci na světový šampionát. Vedle něj tým trenéra Montelly postrádal ještě Anteho Rebiće, fit navíc nebyl ani Pepito Rossi. Livorno se ocitá stále blíže propasti a v boji o záchranu mu nepomohly ani absence Paulinha či Leandra Greca.

Fiorentina byla od úvodních minut jednoznačně aktivnějším týmem, ale nemohla přijít na správný klíč, kterým by otevřela pevnou obranu domácích. Na tu se pokoušel vyzrát například Juan Cuadrado, o jehož budoucnosti ve Viole i Itálii se dlouhodobě spekuluje. Právě tento rychlík mohl dostat svůj celek do vedení už po dvou minutách, ale jeho střelu si brankář Anania ujít nenechal.

Šanci oslnit dostal mladík Ryder Matos, který se pokoušel projít přes svého strážce, ale i díky faulu si s ním Castellini poradil. Ani domácí se nezalekli a rozhodli se hrát se soupeřem vyrovnanou partii. To jim příliš nešlo, protože i když se dostávali k míči velmi často a dařilo se jim držet jej kolem pokutového území hostí, nedošlo k žádnému zakončení. Naopak, Viola bez větších problémů vždy dokázala aktivním napadáním dostat míč do uctivé vzdálenosti od brankáře Rosatiho.

Trochu emocí vnesla na hřiště verbální potyčka mezi Vargasem a Ceccherinim, za niž oba účinkující obdrželi žluté napomenutí. Před odchodem do šaten se Livornu podařilo převzít iniciativu a brankář Rosati musel často dávat pozor na střílené centry, ale ani jeden z nich neměl správného adresáta. Možná se to zdá nepravděpodobné, ale v zájmu zvýšení efektivity trenér Vincenzo Montella stáhl Matose a nahradil jej defenzivním pracovníkem středu pole Davidem Pizarrem.

Ještě lepší ruku měl o chvíli později, když namísto nevýrazného Josipa Iličiće poslal do hry Giuseppeho Rossiho, což byla opravdu trefa. Právě u Rossiho totiž začala zajímavá akce, na jejímž konci se míč dostal k volnějšímu Cuadradovi. Osamocený před bránou si s brankářem Ananiou poradil nadvakrát a Fiorentina vedla.

O rychlou odpověď se pokoušel střídající Marco Benassi, který nahradil nevýrazného Duncana. Ani jeho rána ale neměla gólové parametry. Naopak se Livorno muselo bránit, protože duo Cuadrado - Rossi zaměstnávalo jeho obránce víc, než by bylo zdrávo. Přesto se Fiorentina dostala pod tlak, když hráči domácího týmu začali aktivněji napadat její rozehrávku. Rezultovalo z toho množství nakopávaných míčů od obránců Violy.

Pět minut před koncem zápasu Fabián Rinaudo netrefil hostující bránu, ačkoli nebyl příliš tísněn. Další šanci si již nevytvořil ani jeden tým.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele