Serie A - preview 37. kola

10.05.2014, 08:55, aktualizováno 11.05.2014, 08:41
Previews
Včera se v Itálii bojovalo o naději na poháry, dnes půjde hlavně o holé přežití. Přímý souboj o záchranu se strhne v Bologni, kam zavítá Catania, a na tři body si musí brousit zuby také Sassuolo proti Janovu a Chievo v Cagliari. Livorno se pokusí vykřesat jiskru naděje proti Fiorentině. Nic neřešící šlágr se potom odehraje v Římě, kde druhé AS hostí jistého mistra, turínský Juventus...
Atalanta Bergamo - AC Milán  (neděle 12:30)
Milán cestuje do nedalekého Bergama s jediným cílem - získat tři body a do posledního kola bojovat o Evropskou ligu. Bergamaschi se nacházejí v poklidném středu, ovšem jejich forma je bídná, vyhrát naposledy dokázali před pěti koly.

Ještě nedávno ale Atalanta hlásila boj o Evropskou ligu. Jakmile se tak stalo, šly výkony Nerazzurri rapidně dolů. Domácí postupně nezvládli zápasy se Sassuolem, Římem, Hellasem a Juventusem, mezitím dokázali pouze remizovat s Janovem, ještě k tomu před vlastním publikem. Rázem byly pozice zaručující boj o EL v nedohlednu.

Každopádně Atalanta patří zejména na domácím hřišti vždy k nepříjemným soupeřům, ať už hraje o poháry či nikoliv. Proti Milánu se jí ale dlouhodobě nedaří, byť v minulé sezoně dokázala vyloupit San Siro. Letos skončil první duel jasnou výhrou AC 3:0, když Rossoneri ještě vedl Massimiliano Allegri.

AC Milán, teď už pod vedením Clarence Seedorfa, je na rozdíl od Bergama stále ve hře, byť předsezonní ambice byly určitě jiné. Rossoneri dali zapomenout na nepovedené utkání s římským AS a v městském derby porazili Inter 1:0. "Vyhrát derby bylo pro nás důležité. Nezačali jsme sezonu dobře, nyní jsme na tom přeci jenom lépe," nechal se slyšet útočník Pazzini. Milán ztrácí na šesté místo pouze bod, přesto potřebuje, aby bodově ztratily Turín a Parma. "Máme povinnost získat v příštích dvou zápasech šest bodů. Víme, že zápas v Bergamu je pro nás nesmírně důležitý. Opravdu chceme v příští sezoně hrát v Evropě, ale také musíme doufat, aby soupeři před námi poztráceli. Atalanta nám neudělá žádnou laskavost. Mají dobrý tým a budou mít zájem před svými fanoušky podat co nejlepší výkon," dodal Giampaolo Pazzini.

Atalanta se musí vypořádat s absencemi Stendarda, Cazzoly, Lucchiniho, ex-milánského Yepese a vykartovaného Estigarribii. Ještě před nedávnem by na tom byli Milánští stejně, nyní se však marodka zredukovala. Přesto nebudou Rossoneri zdaleka kompletní. Za karty pyká Abbiati, a tak se mezi tyče postaví Amelia, k dispozici nebudou ani Saponara a Birsa.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Nica, Migliaccio, Benalouane, Brivio - Raimondi, Baselli, Carmona, Bonaventura - Moralez, Denis
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Amelia - De Sciglio, Rami, Mexés, Constant - De Jong, Montolivo - Poli, Kaká, Taarabt - Balotelli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 4.33 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Tahoun a symbol Chieva Verona, Sergio Pellissier, nebude moci nastoupit. Jak se Mussi Volanti vyrovnají s jeho ztrátou? Především se však Coriniho svěřenci motají těsně nad zónou sestupu. Domácí Cagliari však na tom není o moc lépe.

Cagliari v poslední době utrpělo těžkou porážku v boji o záchranu, ale nic ještě není ztraceno. Patnáctý celek Serie A se může radovat především z dvou výher nad Janovem a především Parmou, které mu pomohly k sumě devětatřiceti bodů. Všeobecně se má za to, že k záchraně potřebujete bodů čtyřicet, což je minimální přání trenéra Iva Pulgy před duelem s Chievem.

Po skončení utkání s Neapolí, které jeho hráči prohráli o tři branky, se Pulga rozpovídal o jeho vizích, situaci v týmu a jeho bezprostřední budoucnosti: "Hráli jsme naprosto bez energie, nebylo na nás vidět žádné napětí, žádá touha. Nevím, co přesně se stalo, ale dovolili jsme, aby nám soupeř určoval své tempo hned od úvodních minut. Je jasné, že jak se blíží konec sezony, únava je stále více znát. Přesto bychom měli být schopni vyprodukovat alespoň několik zajímavých šancí."

Pulga zároveň připustil, že se jeho tým bude muset přes léto rozloučit s některými velkými talenty. Patří mezi ně obránce Davide Astori či útočníci Marco Sau a Victor Segundo Ibarbo. Právě o Ibarba je eminentní zájem a Pulga si myslí, že je jeho chráněnec dobře připraven: "Ibarbo je skvělý hráč, je rychlý, dynamický a jeho schopnosti s míčem jsou fantastické. Je připraven udělat další krok v kariéře a posunout se do velkoklubu."

Ibarbovi i celému Cagliari se nabízí skvělá šance na vítězství v dalším kole, protože Chievo Verona rozhodně neoplývá dobrou formou. Z deseti posledních zápasů vyhráli Mussi Volatni jen tři, navíc poslední tři zápasy prohráli. Nedaří se jim především skórovat, protože dvojice Paloschi - Théréau na všechno nestačí. Corini přesto nehází flintu do žita a chce se poprat o lepší konec sezony.

V rozhovoru pro Gazzetta dello Sport Corini přiznal: "Velmi nás naše současné výsledky mrzí, protože nereflektují naše aktuální schopnosti. Na tréninku všichni tvrdě pracují, aby byli ve formě. Snaží se, měníme taktiku a každý odevzdává své maximum. Někdy ani to ale nestačí. Doufám, že proti Cagliari se nám povede lépe, vytvoříme si dostatek šancí a především některé z nich proměníme," uzavírá někdejší záložník.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Avramov - Pisano, Rossettini, Astori, Avelar - Dessena, Eriksson, Cabrera - Ibraimi, Sau, Ibarbo
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Frey, Dainelli, Cesar, Dramé - Radovanović, Rigoni, Guarente - Hetemaj - Théréau, Paloschi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Parma FC  (neděle 15:00)
Hodně se mluví o trenéru Robertu Donadonim. Ten by totiž mohl spasit Parmu, dostat ji do Evropské ligy a potom se vydat za větším dobrodružstvím. Možná totiž vyslyší volání AC Milán, které se chystá nahradit nezkušeného Clarence Seedorfa. Tento duel ale především svede dohromady dva adepty na kvalifikaci do Evropské ligy.

Na trase mezi Parmou a Milánem by se vůbec mohla odehrát velmi zajímavá výměna. Pokud by někdo měl přijít na místo trenéra Roberta Donadoniho, tak jednou z těch nejžhavějších variant bude Pippo Inzaghi. Současný kouč mládeže u Rossoneri je prý přestupu nakloněn a rád by svou trenérskou kariéru začal právě ve stále skromném, ale přesto velice ambiciózním týmu. Některá média dokonce přinesla zprávu o schůzce mezi vedením Parmy a vedením AC Milán.

Sportovní ředitel Ducali, Pietro Leonardi, ale rázně odmítá informaci o tom, že by potřeboval poradit od slavnějšího soupeře. Jakékoli rozhodnutí ohledně případného nového trenéra prý Parma učiní zcela sama a bez nápovědy. Alespoň v tom smyslu se Leonardi vyjádřil pro deník Gazzetta dello Sport. "Jsme s Robertem Donadonim na této pozici velmi spokojeni. Pokud bychom ale hledali nového trenéra, nepotřebujeme poradit od Rossoneri. Jsem přesvědčen o tom, že když zvážíme Donadoniho vztah k našemu klubu a to, jaký je člověk, tak žádné schůzky ani potřeba nebudou."

"Nebylo by pro něj snadné opustit to tady, stejně tak pro mě a hráče. Parma je skvělé místo na fotbal. Každý ale ví, jaký je fotbal, nikdy neočekáváte, co se stane. Možná budeme potřebovat nového trenéra, to nevím. Co ale vím, je to, že si nenecháme radit od ostatních a pokud někoho budeme chtít, sami ho najdeme. Utkání mezi námi a Turínem bude opravdu velmi sledované a já se nemůžu dočkat výkopu. Je to pro nás jako finále, zápas o všechno," nabádá činovník.

"Chceme opravdu uspět a víme, že k tomu bude zapotřebí hodně sil psychických i fyzických, hodně sebeobětování a času. Víme, že tento zápas by pro nás mohl znamenat velkou satisfakci po letech strádání a ústrků. Po dlouhé době máme možnost dosáhnout svých cílů bez ohledu na ostatní týmy. Doufám, že si to fanoušci uvědomují a přijdou nás podpořit."

Leonardi dobře ví, o čem mluví. Jeho tým je v současné chvíli jen tři body od Evropské ligy a není divu, že to je ohromná motivace. Parmě se proti Sampdorii podařilo zastavit sérii zápasů bez výhry, když Blucerchiati potopily zásahy od Antonia Cassana a Ezequiela Schelotta. A opět se může plně koncentrovat na souboj s Turínem. Ten je totiž o bod před Parmou. Ve tři body doufá také Pavol Bajta, druhý brankář Parmy. "Chceme tři body, protože nám mohou pomoci do Evropy. A to je přesně náš cíl. Víme, že na to tým máme a uděláme všechno pro to, abychom Evropy dosáhli."

To ale nebude snadné, protože identický cíl má také Turín. Granata může spoléhat na útočné sklony dvojice Alessio Cerci a Ciro Immobile, z nichž druhý jmenovaný je zatím střeleckým králem ligy. Z posledních šesti zápasů neprohrála Granata ani jeden, pouze s Laziem remizovala. Navíc se jí daří také udržet soupeře dost daleko od své brány a neinkasovat. Je pravda, že poslední klání jí příliš střelecky nevyšlo a jediný gól si musel vstřelit obránce Gennaro Sardo, ale tři body si Granata přesto připsala a na pátý Inter Milán teď ztrácí jen dva body.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Bovo, Glik, Moretti - Maksimović, Kurtić, Vives, El Kaddouri, Darmian - Cerci, Immobile
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Paletta, Lucarelli, Molinaro - Acquah, Gargano, Parolo - Biabiany, Cassano, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapol znovu navázala na dobrý výkon z pohárového utkání a porazila v minulém kole Cagliari zcela jasným rozdílem tří branek. Navíc se může těšit ze zisku zmiňované trofeje. A i když její oslavy kalí spousta nefotbalových událostí a tragédií pro celé calcio, stále se dá považovat sezona Partenopei za úspěšnou.

Italská média dlouho psala o násilnostech spojených s finálovým kláním mezi Fiorentinou a Neapolí. Dlouho se rozebírala etika, bezpečnost a chování fanoušků. Jisté je, že situace v ulicích značně poškodila pověst italské kopané a nyní je na klubech, aby odpověděly trochu sportovnějším gestem. Neapol je jeden z mála klubů, kterým se sezona opravdu povedla a zároveň se prezentuje velmi atraktivním fotbalem. Pod pečlivým dohledem španělského stratéga Beníteze klub přežil ztrátu klíčového střelce Edinsona Cavaniho a díky pánům De Laurentiisovi a Bigonovi rozprostřel získané prostředky do dalších akvizic. Díky tomu se Neapol stala vážným konkurentem tradičně silnému Juventusu a znovuzrozenému AS Řím. Dlouho s nimi držela krok a až série několika nepřesvědčivých výsledků ji od druhého místa distancovala.

K získávání sympatií pomáhají Neapoli i góly. Těch nastřílela Neapol již 91, což je nový klubový rekord za jednu sezonu. V rozhovoru pro stanici Sky Sport Italia si toho všiml i trenér Benítez, který původně chtěl vítěznou pohárovou sestavu změnit. Nakonec to ale neudělal a řekl: "Rozhodl jsem se moc neměnit a bylo to dobře. Skóre 3:0 jasně ukázalo, že jdeme tím správným směrem. Je škoda, že Marek v tom utkání neproměnil penaltu, protože jsem mu moc přál, aby ten gólový půst konečně ukončil. Vytvářel ale další šance, což je přesně věc, kterou musí dál dělat."

"Někdo říká, že náš rotační systém může za to, že nevyhráváme Scudetto. Ale v týmu mám samé dobré hráče, kteří pilně trénují a zlepšují se, takže jim musím dát šanci. Pak je celý tým spokojený. Duván Zapata i Josip Radošević si zasloužili hrát, protože v posledních týdnech opravdu tvrdě trénovali. Myslím, že základem je, aby každý z nich pochopil taktiku. Když se tak stane, jejich hra není chaotická, ale má smysl," uvádí Benítez.

"Proti Cagliari jsem nechtěl posadit ani Marka, ale ani Gorana Pandeva, protože oba si zasloužili hrát. Takže jsme trochu pozměnil jejich místo na hřišti a uzpůsobil naši hru našim absencím. Mohli bychom hrát i se tříčlennou záložní řadou, ale jak spolu hrajeme déle, poznáváme se, učíme a můžeme pracovat na kontinuitě. Nabízí se nám mnoho variant a já jsem velmi spokojený," dodává někdejší manažer Liverpoolu.

Doria pod trenérem Mihajlovićem pokračuje ve stagnaci, protože počáteční boom zmizel a nyní se Blucerchiati topí v bojích o střed tabulky. Zatím jsou dvanáctí, k čemuž výrazně přispěly i poslední porážky. Sampdoria prohrála s Laziem, Interem Milán, Catanií a naposledy s Parmou. Ducali zvítězili o dvě branky, šťastnými střelci byli Antonio Cassano a Ezequiel Schelotto. Logicky s tím se rozvířily spekulace o setrvání Mihajloviće u kormidla Námořníků.

V prodloužení jeho smlouvy ale doufá nejeden hráč. Mimo jiné také zkušený veterán Angelo Palombo, který říká: "Není jednoduché prohrávat pár dní před koncem sezony. My jsme ale silný tým a budeme dál bojovat. To nás naučil právě trenér Siniša Mihajlović, takže doufám, že tu zůstane ještě dlouho. Jeho práce ještě není u konce a my chceme podpořit jeho vedení," dodává záložník Dorie.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Regini - Palombo, Krstičić - Gabbiadini, Eder, Soriano - Okaka
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Doblas - Henrique, Albiol, Fernandez, Ghoulam - Inler, Jorginho - Callejón, Hamšík, Mertens - Pandev
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Zápas o všechno čeká na fotbalisty Boloni a Catanie. Oba týmy usilovně bojují o setrvání v nejvyšší soutěži. Boloňa je osmnáctá, Catania na ní z devatenáctého místa ztrácí tři body a pokud v tomto utkání neuspěje, sestoupí.

Boloňa sice dlouhodobě bojuje o záchranu, ale až v posledních kolech, i díky výhrám Sassuola, se propadla na sestupové osmnácté místo. Svěřenci trenéra Davida Ballardiniho nevyhráli už sedm kol! Naposledy sice získali bod z Janova proti FC, ale i ten je v zachranářských pracích málo. Ve zbývajících dvou kolech tak půjde Boloni o všechno. "Nedělní zápas bude pořádnou bitvou. Chceme bojovat až do konce, věříme, že můžeme naší účast v Serii A zachránit. Město jako Boloňa si zaslouží mít tým mezi italskou elitou a my uděláme všechno proto, aby to tak zůstalo," nechal se slyšet útočník Rolando Bianchi. Jeho tým narazí na Catanii, která už je jednou nohou v Serii B. Dokud však existuje možnost, bude bojovat.

"Máme další dva zápasy, které musíme vyhrát. V neděli také doufáme, že nám Cagliari udělá laskavost a porazí Chievo. Vítězství nad Římem nám dalo možnost zůstat ve hře o záchranu. Ale nic to pro nás nebude znamenat, pokud v neděli ztratíme. Proti Boloni musíme ukázat stejný hlad a stejné odhodlání jako proti Římanům," prohlásil Maurizio Pellegrino. Elefantini v minulém kole šokovali Itálii, když si vyšlápli na novopečeného vicemistra AS Řím. Vlkům nadělili hned čtyři góly a díky výhře 4:1 ještě živí naději.

Zatímco Catanii bude chybět pouze osamocený Spolli, domácí musejí nahradit hned čtveřici hráčů. Vedle zraněných Della Roccy, Pereze a Stojanoviće se do zápasu nezapojí ani vykartovaný Cherubin.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Garics, Natali, Antonsson, Morleo - Koné, Friberg, Krhin, Christodoulopoulos - Bianchi, Cristaldo
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Frison - Peruzzi, Rolin, Gyomber, Monzon - Izco, Rinaudo, Barrientos - Leto, Bergessio, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Livorno - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Poslední Livorno již nemá mnoho důvodů k radosti, protože vyhrálo naposledy v polovině března. Do utkání s Fiorentinou tedy bude vstupovat jako velký outsider. Přesto, i Fiorentina dokáže mít slabší chvíle, což dokázalo minulé kolo.

Ve 36. kole přivítal toskánský gigant nováčka ze Sassuola, který se ocital v pásmu sestupu. Viola sice nastoupila ve značně okleštěné sestavě, ale přesto byla jasným favoritem na zisk tří bodů. To by ale Sassuolo nesmělo v kádru mít hráče jako Sansone či Berardi. Především mladý italský střelec Domenico Berardi zářil a připsal si tři branky. Nervózní finiš sice vyzněl jasně pro Fiorentinu, ale zásluhou brankáře Pegola si tři body připsalo Sassuolo.

Bylo jasné, že výsledkem trpěla celá Florencie. Z hlediska pohárů a postavení v tabulce už sice nemá o co hrát, ale její reputace i sebevědomí hráčů značně utrpělo. Toho si je vědom i trenér Montella, která po zápase dodal: "Takový je zkrátka fotbal, rozdíly mezi týmy jsou minimální. Tým neztrácel odhodlání, ale koncentraci. To byl hlavní problém zápasu. Dvacet minut jsme hráli skvěle a přesně podle plánů, ale pak přišla jedna penalta a opět jsme ztratili rovnováhu. Poráželi nás díky protiútokům, kterým jsme navíc sami pomáhali."

"Na konci jsme se zlepšili a mohli jsme odejít s hlavou nahoře, protože jsme si vypracovali množství příležitostí a nevzdali se ani za velmi nepříznivého výsledku. V příští sezoně se zlepšíme a přes léto budeme pracovat na tom, abychom byli konkurenceschopní. Máme v týmu hvězdy jako Giuseppe Rossi, který i po dlouhém zranění ukázal, jak je výjimečný. Má v sobě kouzlo, dokáže rozhodnout a je to velký šampion," dodal trenér Montella.

Fiorentině stále chybí typický hrotový útočník, protože Rossi ještě nemá úplně ideální kondici a to samé platí o Mariu Gómezovi. Ten přicházel do Florencie jako příslib trofejí a výher, ale po většinu sezony se s Rossim míjel u klubových lékařů. Vrátit by se mohl v dalším kole, podobně je na tom také mladík Ante Rebić. Sassuolo také nemá úplně plnou marodku, protože se mu vrací duo Innocent Emeghara a Mbaye. Hrát nebudou Leandro Greco a hvězda Paulinho.

Livorno se velmi trápí a je to vidět i ze skóre. Za posledních pět (mimochodem prohraných) zápasů obdrželo neuvěřitelných šestnáct branek! V minulém kole dostalo pět od Zeber, síť za zády brankáře Lucou Ananiou byla napnuta dvakrát kapitánem Di Natalem, jednou Robertem Pereyrou a navíc se do ní trefili ještě Emmanuel Badu a Gabriel Silva. Není divu, že trenér Davide Nicola neskrýval smutek. V rozhovoru pro stanici Sky Sport řekl: "Zaplatili jsme za velké chyby, které jsme dělali. Přitom jsme nezačali vůbec špatně a tým hrál dobře, ale nakonec rozhodla individuální síla Udinese. Naším dalším cílem je rozloučit se se sezonou se zdviženou hlavou," dodal zklamaný trenér.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Valentini, Emerson, Rinaudo, Castellini - Mbaye, Benassi, Biagianti, Mesbah - Emeghara, Siligardi
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Rosati - Tomović, Rodriguez, Savić, Vargas - Aquilani, Pizarro, Borja Valero - Iličić - Joaquín, Cuadrado
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.75 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - Janov CFC  (neděle 15:00)
Fotbalisté Sassuola si už po tomto kole mohou zajistit záchranu, potřebují k tomu ale uspět doma s Janovem a jakoukoliv ztrátu Boloni s Catanií. Sassuolo se v posledních týdnech nadechlo a z pěti kol vydolovalo deset bodů!

Neroverdi ukázali, jak se bojuje o záchranu. Po vyhrách na Atalantě a Chievu si nováček vyšlápl i na Fiorentinu, kterou na její půdě porazil 4:3. Hattrickem se blýskl Domenico Berardi, který například v souboji s AC Milán vstřelil čtyři góly. Nováček tak má na sestupovou Boloňu dvoubodový náskok a hlavně má již všechno ve vlastních rukou. Pokud Di Francescovi hoši porazí Janov a současně Boloňa neporazí Catanii, mohou začít oslavovat záchranu.

Boje o záchranu se Janova netýkají, byť v průběhu sezony to v jednu chvíli vypadalo, že by se nad Grifama mohla začít stahovat mračna. Tým trenéra Gasperiniho ale získal včas dostatečný počet bodů a ve zbytku sezony ho čekají jen příjemné starosti. Samozřejmě, budeme-li sezonu Janova hodnotit, pak jedině negativně, poněvadž momentální čtrnácté místo je jistě obrovským zklamáním. Gasperiniho svěřenci nevyhráli už šestkrát v řadě, naposledy doma nedokázali vstřelit branku o záchranu bojující Boloni.

Sassuolo v prvním zápase hraném v Janově prohrálo 2:0 a svému soupeři tak má co oplácet.

Domací nastoupí bez Acerbiho, Manfrediniho, Alexe, Longhiho a Gazzoly. Na opačné straně barikády je situace podobná, zdravotní potíže mají Matuzalem, Portanova, Sculli, Cofie, De Ceglie a Sturaro.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Rosi, Antei, Cannavaro, Ziegler - Biondini, Magnanelli, Missiroli - Berardi, Zaza, Sansone
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - De Maio, Burdisso, Marchese - Vršaljko, Cabral, Bertolacci - Fetfatzidis, Gilardino, Konaté
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Řím - Juventus FC  (neděle 17:45)
Další kolo uzavře velmi atraktivní duel. Možná by bylo lepší, kdyby AS v posledním duelu zvítězilo a na vlastní půdě by přivítalo Juventus s možností potrápit jej ještě před ziskem Scudetta, to ale nic nemění na tom, že nedělní večer bude v Římě ostře sledován.

Mistr Serie A přijíždí na půdu vicemistra, aby uzavřel pomyslný vrchol sezony. Souboj dvou celků, jejichž forma je jasně oddělila od zbytku ligy, se blíží. Do ohně slovních potyček přilily oba aktéři dost a dost oleje a jejich vzájemné popichování bavilo Itálii i celou Evropu. Taktika rozhodit soupeře před klíčovými zápasy se vyplatila spíše Antoniu Contemu, protože to byli Římané, kdo ztratili. Prohráli totiž s Catanií, což čekal málokdo. Nejen, že tím přišli o titul nejlepší obrany v Evropě, ale zároveň odevzdali titul do Turína s předstihem.

Prohráli navíc velmi jasným výsledkem, který by se v klidu dal označit za debakl. Sloni z Catanie doslova rozšlapali Vlky z Věčného města a vyhráli 4:1. O góly se zasloužili Mariano Izco, autor dvou zásahů, pak Gonzalo Bergessio a také Pablo Barrientos. Za Římany skóroval pouze kapitán Francesco Totti. Zkrátka velké oslavy Catanie a šok v podání AS. Co naplat, je třeba se posunout dál. Alespoň v tomto smyslu hovořil po utkání trenér Rudi Garcia.

Francouzský stratég má velký podíl na tom, že se AS opět dostalo do Ligy mistrů. Zároveň s týmem bojoval o Scudetto a patřil k prakticky jediné konkurenci mistrovského Juventusu. Nyní nastává čas na reflexi a přestupové období se blíží. Ještě předtím má ale Rudi Garcia jeden velký cíl - porazit Juventus a alespoň symbolicky nad ním zvítězit. To už mu Scudetto nevezme, ale hrdý Řím by něco podobného jistě uvítal.

"Všechno dnes hovořilo proti nám a nic se nám nedařilo. Nenesu vinu jen já, ale protože jsme tým, tak máme odpovědnost všichni. Nikomu se nedařilo a já doufám, že na tuto chvíli brzy zapomeneme. Teď se nesmíme trápit nepovedeným výkonem, protože nás čeká velmi důležitý duel s Juventusem. A naším jediným cílem je oplatit mu porážku. Podařilo se nám to v poháru, tak proč ne v lize? Potom se můžeme s klidným svědomím zaměřit na posílené kádru a boj v Lize mistrů."

O budoucnosti francouzského trenéra ale ještě rozhodnuto není, protože jeho ambice dost možná přesáhnou celý klub. Někdejší trenér francouzského Lille žádá po prezidentovi Jamesi Pallottovi udržení všech hvězd včetně Strootmana, Pjaniće a Benatii. Dále kvalitní posílení vzhledem k boji v Lize mistrů. A samozřejmě krok směrem kupředu ve výstavbě nového stánku Giallorossi. Na oplátku by mu rád věnoval vítězství nad Juventusem.

To je ale velmi složitý úkol. Stará dáma dokráčela k dalšímu titulu skvělým způsobem a i když chvíli trvalo, než se Conteho družina ujala vedení (právě na úkor AS), tak od té doby již své místo nikomu nepřenechala. Po celou sezonu se množily dohady o atraktivitě hry turínského giganta a mnoho pozitiv nelze vyčíst ani z pohárového neúspěchu. Možná i proto některá média spekulují o konci trenéra Antonia Conteho v Piemontu. To by ale z dlouhodobé perspektivy rozhodně nedoporučoval legendární Gianluca Vialli.

Ten v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport prohlásil: "První Scudetto po dlouhé době bylo vyhráno díky talentu. Druhé díky charakteru. Třetí bylo kombinací obou předchozích faktorů. Je jasné, že i klub velikosti Juventusu se musí neustále zlepšovat, aby posiloval své postavení a sbíral trofeje. Juve mělo fantastickou sezonu. Bylo dobře, že mu AS dodalo ducha soutěživosti, lize to mohlo jedině prospět. Je ale potřeba, aby se Juventus nespoléhal na své jméno a dál tvrdě bojoval o status nejlepšího italského týmu."

"Samozřejmě jsem také četl zprávy o Conteho možném odchodu. Ten by byl ale velmi škodlivý. Je jasné, že po takovémto úspěchu přemýšlíte o budoucnosti. Nejlepší by bylo se ale zeptat, kolik financí budete mít k dispozici. Podle mého názoru jsou třeba tři hráči té nejvyšší úrovně. Potom bude Juve schopné konkurovat těm nejlepším týmům Evropy. Hlavní je, aby trenér a celý klub sdíleli stejné ambice. Jedno bez druhého nelze dlouhodobě udržet. Doufám, že trenér Conte dlouho zůstane a dostane prostor pro vytvoření giganta," dodává Vialli.

Problémem by pro Antonia Conteho mohla být ztráta Chilana Artura Vidala, který je po operaci. Mnohem větší starosti budou mít Římané, kteří postrádají dlouhodobě zraněného Kevina Strootmana a Federica Balzarettiho. Pozitivní zprávou je návrat Mehdiho Benatii a také útočníka Matti Destra.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Maicon, Benatia, Castan, Dodo - Nainggolan, De Rossi, Pjanić - Gervinho, Destro, Totti
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Tévez, Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - Udinese Calcio  (sobota 18:00)
Hellas je stále v kontaktu s Evropskou ligou a tudíž patří mezi několik celků, které bojují o šestou pozici. Veronští za šest kol prohráli jen jednou a na EL ztrácí jediný bod. Konkurence je ale velká a Hellas si proti Udine nesmí dovolit zaváhat.

"V Boji o Evropu se nevzdáváme, budeme bojovat až do konce," hlásí prezident Hellasu Maurizio Setti. Boj o šesté místo a tedy Evropskou ligu skýtá napínavou podívanou až do posledního kola. Jedním z účastníků je i letošní překvapení - Hellas Verona. Aktuálně desátý tým soutěže ztrácí na šestý Turín jediný bod a vzhledem k dobré formě jsou jeho šance poměrně vysoké. Hellas se vedle Udinese ještě utká s Neapolí na jejím hřišti. Jak už bylo zmíněno, Hellas se pyšní dobrou formou. Z šesti kol prohrál jediné utkání! Naposledy sice remizoval 3:3, ale v Římě proti Laziu byl blízko vítězství. Konečnou remízu 3:3, která je ale i tak velkým úspěchem, zařizoval ve třetí minutě nastaveného času Stefano Mauri.

Skvělou práci odvádí trenér Andrea Mandorlini, fanoušci Hellasu se na něj mohou těšit i další sezonu, neboť prezident Maurizio Setti oznámil jeho setrvání. "Mandorlini brzy podepíše novou smlouvu. Nejsou žádné problémy a jsme blízko dohodě. Budeme spolu pokračovat."

Naopak nejistý je osud Francesca Guidolina. Zebrám se letos nedařilo podle představ a ačkoliv vedení doufá v jeho setrvání, sám Guidolin budoucnost oznámí až na konci sezony.

Udinese naposledy přestřílelo Livorno 5:3, čímž ho v podstatě nasměrovalo do druhé ligy. Divoký zápas na Stadio Friuli nemá obdoby. Krom tří bodů však Bianconeri nic podstatnějšího nepřinesl. Udine už dávno nebojuje o evropské poháry a naopak před sestupovými pozicemi má dostatečně luxusní náskok. Spokojeni tak mohli být především fanoušci, které budou chtít Zebry potěšit i ve Veroně. Udine má domácím co oplácet. Hellas totiž po svém návratu mezi italskou elitu vyloupil Friuli výhrou 3:1.

Trenér Mandorlini se musí vypořádat s absencemi Martinha, Romula, Donatiho a vykartovanou dvojicí z minulého utkání - Iturbe, Albertazzi. Jednoduché to nemá ani jeho trenérský protějšek Guidolin. Ten bude postrádat Badua, Bastu, Maicosuela, Heurtauxe, Benussiho a Muriela.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Maietta, Moras, Agostini - Sala, Donadel, Hallfredsson - Gomez, Toni, Marquinho
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Widmer, Danilo, Domizzi, Gabriel Silva - Yebda, Allan, Pinzi - Pereyra, Fernades - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - SS Lazio  (sobota 20:45)
Velký tahák čeká stadion Giuseppe Meazzy, kam zavítá Lazio. Inter hájí pátou pozici a tudíž Evropskou ligu a pokud s Biancocelesti klopýtne, situaci si výrazně zkomplikuje. Oba týmy tak hrají v podstatě o všechno.

Inter má na pátém místě jen dvoubodový náskok a o svojí pozici tak musí bojovat do posledního kola. Nerazzurri naposledy nezvládli městské derby s AC a po jediné brance Nigela De Jonga prohráli 0:1. Z osmi kol pak dokázali Mazzarriho svěřenci vyhrát jen dvakrát, čímž si ještě zkomplikovali účast v Evropské lize pro příští rok. Pro Inter to znovu není povedená sezona. Od Waltera Mazzarriho se určitě očekávalo více, avšak během sezony se změnil majitel a do budoucna je nutné s Interem zase počítat. Černomodří v tomto kole narazí na Lazio a půjde o přímý souboj o poháry. Vzájemné zápasy hovoří spíše ve prospěch Interu, ale v posledních letech je na tom lépe Lazio. "Skutečnost, že je vše v našich rukách, je hodně důležitá. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom porazili Lazio i Chievo. Musíme dosáhnout našeho cíle, kterým je kvalifikace do Evropské ligy," nechal se slyšet Javier Zanetti, ikona klubu, která po sezoně ukončí kariéru.

Na poháry si brousí zuby i Lazio, které je se ztrátou dvou bodů na šesté místo až deváté. "Řekl jsem hráčům, že musí v Evropskou ligu věřit. Když se na své hráče podívám, mám dojem, že chtějí na Interu sehrát životní zápas," věří ve vítězství i v EL trenér Edy Reja. Jeho Biancocelesti si ale zavařili minulým kolem, kdy jenom remizovali 3:3 s Hellasem. Přitom nakonec mohli být rádi i za bod, který vystřelil brankou ve třetí minutě nastavení Stefano Mauri. Lazio vůbec v poslední době dává hodně gólů. Za šest utkání rozvlnilo síť soupeře hned patnáctkrát! Ovšem dost inkasovalo, celkem dvanáctkrát. Diváci se nicméně tak i tak baví ofenzivním pojetím.

Inter se bude muset obejit bez klíčové postavy záložní řady. Argentinec Esteban Cambiasso se v městském derby vykartoval a bude tedy chybět. Mimo je i zraněný stoper Juan Jesus. Mnohem více starostí se sestavou má Lazio. Trenér Edy Reja nemůže nasadit Edersona, Konka, Radua, Postigu, Marchettiho a suspendovaného Luliče.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ranocchia, Samuel, Rolando - Jonathan, Hernanes, Kuzmanovič, Kovačič, Nagatomo - Palacio, Icardi
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Berisha - Biava, Cana, Dias - Gonzalez, Onazi, Ledesma, Biglia, Pereirinha - Klose, Keita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC36313276:2396
2.AS Řím36267372:2385
3.SSC Neapol36219667:3672
4.ACF Fiorentina361871162:4261
5.Inter Milán361415757:3657
6.Turín FC3615101155:4555
7.Parma FC3614121055:4554
8.AC Milán361591254:4654
9.SS Lazio3614111152:5053
10.Hellas Verona361651559:6153
11.Atalanta Bergamo361451740:4847
12.UC Sampdoria361281643:5444
13.Udinese Calcio361261841:5242
14.Janov CFC3610111538:4641
15.Cagliari Calcio369121534:4939
16.US Sassuolo36872138:6831
17.Chievo Verona36862231:5330
18.Bologna FC365141727:5529
19.Calcio Catania36682230:6426
20.AS Livorno36672339:7425

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (280)

Přidat komentář
smazaný uživatel

potřebujem minimálně bod z Říma abychom mohli útočit na stobodovou hranici

Reagovat
Il Architetto

Budou 3.

Reagovat
Pinturicchio

Conte to bere vážně, podle Gazzetty by měla nastoupit plná palba.

Reagovat
Il Architetto

Tenhle rekord by byl super.

Reagovat
Pinturicchio

Jj, nakonec by to byla fajn sezona - třetí Scudetto v řadě, SuperCoppa, zlomených spousta rekordů, ... no a příští rok už SNAD něco i v Evropě.

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
madridcan

malo na Juventus

Reagovat
CubONE

Reagovat
Pinturicchio

Co se Evropy týče, tak je, no.

Reagovat
smazaný uživatel

3.2 na Juve ...hmm to by šlo a na milancanov tiez dobre kurzy a to si oni uz nejak osefuju. Čo vy na to?

Reagovat
CubONE

Dnes vecer Xko.

Reagovat
KillSwitch

Palotta: Garcia and Pjanic will be stay in AS Roma

Reagovat
Pipo123

To zasa vyzerá na zostavu

Reagovat
Pinturicchio

Špatný, špatný, špatný ... Conte si s Angellim nejspíš nepotykal, další setkání je odloženo až na příští týden. Mezitím Rybolovlev nabízí Contemu prázdný šek a je na Antoniovi, jakou výplatu si do něj napíše, navíc bude mít neomezenou částku na přestupy a bude si moct přivést koho chce ... nejvtipnější jsou ovšem jména potenciálních nástupců ...

Luciano Spalletti, Roberto Mancini, Massimiliano Allegri a ... tam-ta-da-dáááááááááááá SINISA MIHAJLOVIC.

Já se asi poseru, ty vole.

Reagovat
CubONE

Snad Sinisa, aj ked by som ho radsej v Interi.

Reagovat
Pinturicchio

Inter mu bude slušet víc.

Reagovat
M11

nestras

Reagovat
Pinturicchio

Jj, stačí, že tím děsím sám sebe.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Sinisa nebo Mancini

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

omg, klid

Reagovat
Pinturicchio

Jsem to hysterčení chytil od Pettiho.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Neber ty noviny tak vážně, tohle se psalo i před rokem. Prostě konec ligy a nemají o čem psát. Agnelli ví, že to na Contem stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě poznámku, není to divný... Třetí titul v řadě před pár dny, můžeme si to užívat a ty se stresuješ, co bude (nebude, jen to blbci píší) někdy v budoucnu. Kdy sis užil titul?

Reagovat
Pinturicchio

Titul si užívám pořád, ale holt koukám i trochu dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

to sú blbosti a keby aj že Allegri to už može rovno Galis :-D

Reagovat
smazaný uživatel

za Řím bude chytat Skorupski

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KillSwitch

preco?

Reagovat
smazaný uživatel

Morgan má nějakej drobnej zdravotní problém a jde o hovno

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

proč ted vůbec nehraje Romulo?

Reagovat
madridcan

Sice penalta, ale Toni utoci na krala strelcov Skoda, ze z tych troch golov Laziu nedal ani jeden. Uz mohol dobehnut Cira. Mohlo by to medzi nimi skoncit remizkou.

Reagovat
smazaný uživatel

INTER: 1 Handanovic; 23 Ranocchia, 25 Samuel. 35 Rolando; 2 Jonathan, 88 Hernanes, 17 Kuzmanovic, 10 Kovacic, 55 Nagatomo; 8 Palacio, 9 Icardi

A disposizione: 12 Castellazzi, 30 Carrizo, 4 Zanetti, 6 Andreolli, 14 Campagnaro, 33 D'Ambrosio, 11 Alvarez, 13 Guarin, 21 Taider, 20 Botta, 22 Milito

Allenatore: Walter Mazzarri

LAZIO: 1 Berisha; 20 Biava, 27 Cana, 3 Dias; 15 Gonzalez, 23 Onazi, 5 Biglia, 17 Pereirinha; 7 Felipe Anderson, 11 Klose, 14 Keita

A disposizione: 95 Strakosha, 55 Guerrieri, 2 Ciani, 16 Elez, 85 Novaretti, ?6 Mauri, 48 Filippini, 60 Pollace, 24 Ledesma, 87 Candreva, 34 Perea, 58 Minala

Allenatore: Edy Reja

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole...

Reagovat
Nuno čomes

PADAWAAAAN MATEOOOOO

Reagovat
snuff24

Paráda poprvé po dlouhé době přijdu na zápas později a hned propásnu 2 branky

Reagovat
stuff

kovacic nadherka

Reagovat
Pipo123

Docela sa mi páči naša hra, všetko je to rýchle, žiadne zdĺhavé kombinácie. Biava docela ofenzívne hraje

Reagovat
snuff24

Maurooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byla podruhé paráda

Reagovat
snuff24

vypadá to,že se konečně začíná rozjíždět

Reagovat
smazaný uživatel

Potřetí

Reagovat
snuff24

Palaciooooooooooooooooooooooo

Reagovat
Pipo123

To je neskutočné, tak tragická obrana, absolútne nestíhajú, nevedia si preberať hráčov nech je po sezóne a už sa to prekope, Dias, Biava, Ciani, Konko, Pereirinha preč

Reagovat
snuff24

Už se těším na Javiera poslední domácí match

Reagovat
Dejwa

Mateo neskutečneeej

Reagovat
Nuno čomes

Dneska famozni.. jsem rad, ze ho Walter podrzel v zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska po delší době super výkon. A už tam šupni Javiera

Reagovat
Votas

JZ 4 EVER

Reagovat
snuff24

Reagovat
Nuno čomes

Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Votas

FORZA IL PRINCIPE

Reagovat
Votas

ještě vystřídej Wallyho a výsledek toho zápasu mně bude úplně u zadku a stejně ti budu líbat ruce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Handa se tam teda nenudí.

Reagovat
Pipo123

Candreva, Keita, Anderson, do budúcna vyzerajú fajn, hrajú dobre, len to chce prekopať obranu a do budúcna by to mohlo byť fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
snuff24

Hernaaaaaaa

Reagovat
Votas

další 40cátník na hřišťu...

Reagovat
smazaný uživatel

Zanetti tam dobře lítá

Reagovat
Votas

kua takhle tam maj ti pořadatelé naběhnout, když tam vyběhne Kuzmanovic..

Reagovat
snuff24

borec

Reagovat
Pipo123

Zanetti

Reagovat
Votas

Massimo objímající Zanettiho...dokonalej obraz jedné úžasné éry

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Melchior

díky Zanettimu za to, že byl vždy důstojným oponentem Asi nejsympatičtější Interista vůbec.. náš Del Piero váš Zanetti, Respect

Reagovat
CubONE

Cim je Zanetti sympaticky pre nefanusikov Interu? Ja ho respektujem za to ako a kolko hral na najvyssej urovni a pod., ale zrovna ako sympatak mi neprijde.

Reagovat
FORZAMILAN

Asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

mě je sympatickej, od pohledu!

Reagovat
The Krupy

mne príde taký nevýrazný, Interisti súhlasiť nebudú ale proste do tej "legendárnosti" Del Piera, Tottiho či Maldiniho mu v mojich očiach niečo chýba...

Reagovat
snuff24

Já s tím trošku souhlasím.Del Piero byl kanón a Maldini zase geniální obránce. Zanetti je prostě takovej všeuměl a dříč,nemá činnost ve,které by výrazně exceloval.Ty jeho výlety s míčem jsou,ale nezapomenutelný.I když někdy to taky tahal na úkor přihrávky ....Pro mě je to,ale každopádně největší srdcař a sympaťák( určitě ne jen proto,že je Interista), jaký se v současném fotbale pohybuje

Reagovat
The Krupy

Reagovat
El-Pistolero-68

Ale zas je to "stará škola", žádný Bieber. Nicméně máš pravdu, vždycky byl tak trochu ve stínu těch top legend, které jsi jmenoval.

Reagovat
Melchior

bojovník, vystupuje dobře v médiích, neměl žádný skandály a má respekt od vedení (Moratti, ač slizkej had, by nikdy neudělal Zanettimu to, co se stalo v poslední sezoně v Juventusu s Del Pierem)

Reagovat
GEGE

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

forza milan!

Reagovat
Atlético de Madrid

Co hraje za systém Fiorentina? V PD sekci jsme řešili Cuadrada.. Mám takovej pocit, že je to až moc ofenzivní wingbek, kterej by v Barcelonskym 4-3-3 mohl mít problémy s vyvážením ofenzivní a defenzivní fáze, proto by mě zajímalo, co hraje ve Fiorentině.

Reagovat
Jajinek

Skoro utocnika na kridle...on nema s obrannou praci nic spolecneho

Reagovat
smazaný uživatel

právě že žádnej

Reagovat
FORZAMILAN

Tak jedeme, nic jiného než vítězství .......................

Reagovat
mojmira

ty jo, my hrajeme takhle brzo? kdybych se nekoukal na zápasy co bych dneska vsadil ani bych si toho nevšiml

Reagovat
FORZAMILAN

Takový důležitý zápas a ty to nevíš?

Reagovat
mojmira

Já vím , věděl sem že hrajeme v neděli, ale čas mi vážně ušel ...

Reagovat
CubONE

4312 s Hondou na trequartistom, krasa

FORZA MILAN!

Reagovat
CubONE

Nemali sme hrat v tych novych dresoch?

Reagovat
FORZAMILAN

O tom nic nevím, kde jsi to četl?

Reagovat
mojmira

druhej poločas?

Reagovat
GEGE

Smutné,že tam na úkor Poliho cpe toho mentála Muntariho...Snad je to poslední sezona co ho musíme trpět v týmu...

Reagovat
rossoneri89

..... nechapem ako moze taky hrac stale obliekat dres AC .... hnus

Reagovat
smazaný uživatel

dnes je tam muntari uplne zbytočny

Reagovat
GEGE

Muntari je zbytečný celou dobu co je v ACM...

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas. za všetko hovoril terajši obraz, strelil z dialky uplne do blba a mario si chytil tvar

Reagovat
CubONE

Inac Mexes nemal mat stopku za zlte karty?

Reagovat
smazaný uživatel

to by se ti líbilo

Reagovat
CubONE

Ja toho Nigela neskutocne zeriem.

Reagovat
FORZAMILAN

Balo ta bomba

Reagovat
rossoneri89

po 45 min. strely na branu 1-0 ...... neskutocna "snaha"

Reagovat
smazaný uživatel

oba mariove priame kopy šli na branu.

Reagovat
rossoneri89

ano to mas pravdu .... ale nic to nemeni natom ze mam problem nezaspat ..... Muntari a De JOng nemozu byt spolu v zalohe ....

Reagovat
CubONE

Stephaaaaaaan

Ale Clarence, preco za Hondu??

Reagovat
GEGE

FARAONE!!!Vítej zpět

Reagovat
Yanek

El Sha

Reagovat
FORZAMILAN

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
mojmira

goooooooooooooooooooool

Reagovat
M11

Bellini

Reagovat
CubONE

Typicky Muntariho potagol.

Reagovat
GEGE

Kdyby to nechal tak je Balotelli v ofsajdu

Reagovat
Yanek

Kdyby ten míč pustil, tak je Balo v offsidu pravděpodobně.

Reagovat
Yanek

Constant opět hvězdí, to je fakt horší než Mesbah.

Reagovat
madridcan

Penalta

Reagovat
madridcan

a gol...German

Reagovat
Kincl

Dobře Atlanta :D

Reagovat
smazaný uživatel

debilna konská hlava, takýto zbytočny faul

Reagovat
CubONE

Nuz tak Stephan musi rozhodnut.

Reagovat
smazaný uživatel

#‎SampdoriaNapoli‬: Reina; Maggio, Fernandez, Mesto, Reveillere; Inler, Jorginho; Insigne, Hamsik, Callejòn; Duvan ‪#‎ForzaNapoliSempre‬

3 italové v základu, to už tu dlouho nebylo

Reagovat
madridcan

Mesto vo fante...veril som, ze nastupi

Reagovat
CubONE

Mesto hra na stoperovi? A styria - aj Jorginho.

Reagovat
smazaný uživatel

Janov úspěšně stavěl tři levý beky, Rafa ted kontruje třema pravejma

Reagovat
CubONE

Fuuuha, banany na ihrisku.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze nastaví aspon 7 min

Reagovat
Yanek

Dobrý banán, opět trefné shrnutí letošní sezony.

Reagovat
Votas

Brienza

Reagovat
CubONE

Neveriiiiim

Reagovat
lnterista

Recoba light

Reagovat
rossoneri89

naaadherny gol v nasej sieti

Reagovat
CubONE

Zivotna strela Brienzu

Reagovat
Milan.B

nemam slov

Reagovat
smazaný uživatel

zivotni trefa v poslední akci zápasu a můj tiket tradá..... achjo, to jen dokumentuje moje sázkařský "štěstí" poslední doby :/

Reagovat
olis

LE FORMAZIONI UFFICIALI:

SAMPDORIA (4-2-3-1)- Fiorillo; De Silvestri; Mustafi; Gastaldello; Regini; Palombo; Krsticic; Gabbiadini; Soriano; Eder; Maxi López. A DISPOSIZIONE: Da Costa. Falcone. Costa. Fornasier. Rodriguez. Bjarnason. Renan. Lombardo. Salamon. Sestu. Wszolek. Sansone All. Mihajlovic.

NAPOLI (4-2-3-1): Reina; Maggio, Fernandez, Mesto, Reveillere; Inler, Jorginho; Insigne, Hamsik, Callejòn; Zapata. A DISPOSIZIONE: Doblas, Colombo, Henrique, Lasicki, Romano, Radosevic, Zuniga, Pandev, Mertens, Ghoulam All. Benitez.

ten Mesto plus tie dresy

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

clanok o tom ze Zanetti ukoncil karieru tu nedate ale ze trapne Derby hra trapne playoff o postup do 1 ligy tu date hned

Reagovat
smazaný uživatel

Kariéru skončí až za týden A jeden článěk v souvislosti s jeho koncem už tu byl...(http://www.eurofotbal.cz/clanky/dlouholety-kapitan-interu-zanetti-po-sezone-ukonci-karieru-254730/)

Reagovat
lnterista

Pome Bologna

Reagovat
Pettirosso

gooooooooooooool

Floreeeees. Pome Sasol

Reagovat
olis

Insignemu to tam konecne zacalo padat, dufam ze mu to vydrzi

Reagovat
M11

Fiorillo

Reagovat
olis

to je dneska nulova uroven, vidiet ze sa uz o nic nehra :/

Reagovat
Pettirosso

CIRO

Reagovat
olis

konecne Marekiaro

Reagovat
smazaný uživatel

Zkurvene Chievo, zase se udrzi. Catania vyhraje a stejne jdou dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

ROMA (4-3-3): 28 Skorupski; 35 Torosidis, 17 Benatia, 5 Castan, 20 Bastos; 15 Pjanic, 16 De Rossi, 44 Nainggolan; 27 Gervinho, 10 Totti, 22 Destro. A disp.: 1 Lobont, 26 De Sanctis, 2 Toloi, 13 Maicon, 11 Taddei, 24 Florenzi, 3 Dodò, 8 Ljajic

Reagovat
Slejdy

dobra

Reagovat
KillSwitch

toho Bastosa vôbec nie..náhradníci sú zaujímaví..hlavné že tam sú 2-ja brankári a 3-ja obrancovia ale len 1 záložník

Reagovat
KillSwitch

dnes sa mi snívalo že dal Totti 2 góly..ideme nato s 10 kurzom?

Reagovat
Slejdy

mohl by

Reagovat
smazaný uživatel

Co slaví v Římě? něco mě uniklo?

Reagovat
smazaný uživatel

den dětí :))

Reagovat
brenk

má niekto sopcast?

Reagovat
smazaný uživatel

nemalo sa hrat o 20:45 ??? do prdele nestihol som ani choreo

Reagovat
smazaný uživatel

presunuto z bezp. důvodů

Reagovat
brenk

odkedy má AS sponzora?

Reagovat
DelPiero137

Carlito, co si sa zlakol sance?

Reagovat
DelPiero137

Totti je "gentleman" ako vzdy...

Reagovat
smazaný uživatel

Tottimu to zase jebe

Reagovat
Slejdy

mozna tak tobe

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych vidět tebe kdybys měl IQ 78 jak bys to dávál ..

Reagovat
smazaný uživatel

S kym sa davas???

Reagovat
smazaný uživatel

když to dneska Milán nevyhrál tak večer zpravit chuť

http://www.youtube.com/watch?v=sx2ZoHNFMq0

Reagovat
Pinturicchio

Totti zas a znovu ukazuje, že je arogantní tupec, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

zato Chiellini je vzor inteligence a džentlmenství

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze nech je chiello aky chce posuboji ru ruku poda aspon to

Reagovat
smazaný uživatel

Chiellini rozda, přijme, podá ruku je to prostě tvrdy obrance jakeho chce každy trener ale nikdy není zákeřný zato totti to je absolutní vymetenec, který předvadí to co dnes pravidelně a když náhodou nekdo kopne ho tak brečí jak teplouš..

Reagovat
stuff

chujovina, chielo je tez riadna mrdka

Reagovat
smazaný uživatel

A este k tej inteligencii chiello ma ako jeden z mala hracov v sa neejaku skolu myslim ze. Nejku ekonomicku

Reagovat
smazaný uživatel

Ekonomka je děsně hard, no...

Reagovat
smazaný uživatel

tak pořád je to víc než tottiho 4 třídy základky že.. co si budem povídat...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tady hlavně vůbec nevytahoval nějakou školu...Tottimu bůh ubral na inteligenci, co se týče fotbalové inteligence tak tam mu naopak přidal

Reagovat
smazaný uživatel

je víc druhů inteligence a totti nema žadnou z nich.. i přes extremní talent kterým byl obdarován s nim v konečném důsledku bůh nehezky vyjebal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Taky bych si přál, aby se mnou Bůh takhle vyjebal a udělal ze mě fotbalovou mega star.

Reagovat
smazaný uživatel

každy ma jiné priority ja bych třeba nechtěl aby se mi cela italie smala že namam ani na malou nasobilku ale je to jen muj nazor.

Reagovat
Pinturicchio

... a další potvrzení, dement. Kde je za takový zákrok žlutá?

Reagovat
Slejdy

klidek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se stalo ?

Reagovat
Pinturicchio

Sejmnul Chiella, nepodal si s ním ruku, pak ho faul Chiello a šel se s ním pomalu mlátit a nakonec tam oběma nohama skočí do Bonucciho.

Reagovat
smazaný uživatel

To většinou s Juve má takové chvilky mi příjde

Reagovat
DelPiero137

Neviem co ma Fanc dnes za problem, nic takeho sa nestalo, ani neprehravaju. Chielov faul (ak to vobec bol faul) bola bezna vec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho pomatený mozek to vyhodnotil jako problem v tom je ten problem.

Reagovat
stuff

gerv

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, už to mohlo být tak 2:4

Reagovat
KillSwitch

? asi si pozeral iný zápas

Reagovat
brenk

škoda Pogba

Reagovat
brenk

celkom fajn futbal, aj keď to pozerám len tak jedným okom, šance na oboch stranách, viac skôr na strane Juve, ale remízka cez polčas fajn, som zvedavý, ako sa to ďalej vyvinie

Reagovat
10

Nemám možnost koukat, těch 17% držení míče je pravda?

Reagovat
brenk

to sa mi teda fakt nezdá

Reagovat
10
Reagovat
brenk

tiež som si to tam pozrel jak si napísal, ale oni tam zvyknú mať kraviny častejšie...

Reagovat
smazaný uživatel

jako jsou na balonu víc ale otolik teda nemyslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Bastos hraje o angažmá

Reagovat
smazaný uživatel

no myslel jsem, že je Conte trochu probudí ale evidentně ne..

Reagovat
brenk

No Giorgio je na tom dosť podobne ako Totti, tí si fakt nemajú čo vyčítať...

Reagovat
brenk

a Pjanič opláca jak mrdka

Reagovat
Pettirosso

No Pjanič to evidentně vůbec neunesl tu křivdu.

Fakt ti hráči mají v těch hlavách nasraný

Reagovat
smazaný uživatel

to je sranda jak to nedavájí..

Reagovat
KillSwitch

taký kokot ten Bastos

Reagovat
Il Architetto

Zase Osvaldo

Reagovat
brenk

Reagovat
KillSwitch

Chellini by si zaslúžiš zlámať nohy

Reagovat
Il Architetto

Marcooo

Reagovat
stuff

pekne storari

Reagovat
brenk

obaja brankári veľmi solídne výkony

Reagovat
Coniglio

Il fenomeno, superstorari

/sky/

Reagovat
smazaný uživatel

takovou my mame dvojku

Reagovat
Mr.Jindros

Loni a asi i předloni jsem se spekulacím o odchodu Mirka vysmíval, že jsou vycucané z prstu. Letos poprvý věřím, že fakt odejde...

Reagovat
Pettirosso

těch hráčů na odchod je zralých víc.

Reagovat
Pettirosso

Hrajem fakt otřesnej fotbal. Conte by se měl vzpamatovat a přestat praktikovat takovou sračku.

Reagovat
Mr.Jindros

To jo no, v zápase, kde jde o hovno, jsme si vytvořili víc šancí než vícemistr a to ještě venku.

Tragédie.

Reagovat
Pettirosso

za prvé o hovno rozhodně nejde a za druhé sem si nějak těch šancí nevšiml. Nehledě na to, že nekomentuju hru, ne šance. Stačí se podívat, jak nás AS presuje a my jsme úplně bezradní v rozehrávce, na druhé straně se stahujeme posraně v 9 lidech před vápno a čekáme až AS ztratí míč.

Reagovat
Mr.Jindros

"za druhé sem si nějak těch šancí nevšiml"

To se pak dá těžko diskutovat, když se na ten zápas nedíváš.

Reagovat
Pettirosso

tohle si zkoušej na někoho jinýho. Ve druhém poločase to byl prostě bezzubej humus z naší strany a obhajuj si to jak chceš. Jedinou šanci tam měl Lichtsteiner z toho boku.

Reagovat
Mr.Jindros

Aha, takže teď se bavíme jen o druhém poločase.

Reagovat
Pinturicchio

Meleš nesmysly, Robine.

Reagovat
Pettirosso

promiň, že jsem nezhodnotil neobjektivně zápas jako ty s růžovýma brejlema

Reagovat
Pinturicchio

Jj, vycházej z toho, že máš pravdu, to je dobrý základ. ... a tohle kopání si nech pro někoho jiného.

Reagovat
Pettirosso

já si s tím kopáním nezačal, není to můj styl

Reagovat
stuff

tak ale v tomto ma pravdu

Reagovat
Pinturicchio

To není o pravdě, ... mně se ten celkový výkon líbil.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Práve som si pozeral históriu zápasov Juve v tejto sezóne. Toto hovno sme začali hrať od mestského derby 23. februára. Dovtedy to bol ofenzívny futbal, góly, hráči vo forme. Od toho konca februára, nebyť fanúšikom Juve, ani tie zápasy nepozerám.

Reagovat
smazaný uživatel

... a prvý náznak prišiel v tom extrémne slabo odohratom súboji v coppa italia proti AS... aj keď veľa hráčov zo základu nehralo, alebo len striedalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Co mu nedal hned redku dnes sa zas vyfarbil

Reagovat
smazaný uživatel

Co mu nedal hned redku dnes sa zas vyfarbil

Reagovat
smazaný uživatel

SPINA TOROSIDIS

Reagovat
Slejdy

hovada vsichni

Reagovat
brenk

ty vole, to kto sa tam hádzal rybičkou do Teveza?

Reagovat
smazaný uživatel

Tolói

Reagovat
brenk

účel svätí prostriedky

Reagovat
Mr.Jindros

OSVALDO (ale stejně vypadni)

Reagovat
smazaný uživatel

Joooppppooooooooooopppooooooooooooooo

Reagovat
KillSwitch

jáj sprostý juventus takto vyhral titul

Reagovat
Il Architetto

No ty vole. Omlouvám se.

OSVALDOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
DelPiero137

Ja skapem, skoro cely polcas branime a v nadstaveni da gol ten najmenej "povolany"

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
brenk

OSVALDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
10

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES....slavil?

Reagovat
smazaný uživatel

joo

Reagovat
10

che, aspoň že tak

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

já si jen hrozně přeju, aby si tímhle nevystřelil další působení v Juve, když vidím, jak z toho byl Conte hotovej

Reagovat
smazaný uživatel

102!!!!!!!!!!!

Reagovat
Slejdy

strop

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim no... v zápase kde nám jde o hovno hrajem tak na 70% a stejně nás neporazí

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože AS o něco jde a strašně moc toužili vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

promiň moje chyba..ani na dílčí uspěchy se nehraje.. věčně druzí

Reagovat
KillSwitch

čo vám to pomôže vyhrávať ligu keď aj tak nič iné nevyhráte

Reagovat
smazaný uživatel

Však vy dobře víte jake to je nic nevyhrávat

Reagovat
smazaný uživatel

Tve argumenty jsou fantazie :)

Reagovat
smazaný uživatel

prosimtě ty se ozýváš??? pan argument promluvil čim jsi přispěl do diskuze ty??? přeješ někomu nosítka přitom vám děla kapitána hovado, které tam skače oběma nohama do Bonucciho?? Je toho plne youtube co ten vaš vymletý šašek dokáže tak prosimtě dost. Překousni to zklamaní to k fotbalu patří - fanoušci Juve by mohli vyprávět.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses rozjel :D Zklamani? Z ceho? Ja mam normalni zivot, tohle me opravdu nerozhodi :D

Reagovat
smazaný uživatel

v pořádku normalní život ti přeju buď šťastný.

Reagovat
KillSwitch

ďakujeme juventusu že v európe dokazuje kvalitu talianskej ligy a že vďaka nemu je tá liga na takej úrovni na akej je..pred calciopoli patrila táto liga medzi top

Reagovat
brenk

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné bla bla bla .. to už je taková nemoc poražených snižovat uspěchy vítězů. Podívej Juventus je mistr, vyhral superpohar a v EL hral do poslední chvíle o finále. Mužeš napsat čím AS přispělo v posledních letech ke zlepšení zvuku SA v Evropě. Uvidíme jake budete dělat ramena vy přiští rok v LM a zaroveň navazovat na svou super sezonu doma. Pak se tu mužeš rozkřikovat.

Reagovat
KillSwitch

ja mám tento zápas na klobáse...hrali sme nad očakávania celú sezónu a LM je pre nás sen...na priek tomu ste skôr pohoršili našu ligu ako ju zlepšili...čo si myslíš prečo teraz každý nadáva na talianskú ligu že je skorumpovaná? kvôli Rímu to asi nebude

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem samozřejmě čekal protože nic jineho ani přijit nemohlo. Ale už nemam sílu.. promin řešil jsem to s jiným fanouškem AS pod Benficou a už nemam na to psát to znovu. K tomu bych řekl snad jen tolik, že lidi maji tendenci se stádovat a mlít dokola to co melou všichni kolem. Netvrdím, že je Juventus nevinný ale nic není jen tak. Pravda je takova, že se pouštíš do tématu o kterém nevíš ani 1%. A ani tak nedává absolutně smysl to co píšeš a to z jednoho důvodů pokud připustíme, že je Juventus za něco odpovědný tak max. za to, že ovce budou stale nazývat SA zkorumpovanou a to už na pořád ať se bude dít cokoliv. Prostě nejde to jinak ovce to tak mají nastavene. Ale přirozený upadek SA nema s Juve nic společného tomu, že za odliv hvězd, špatné stadiony, špatnou ekonomickou situací klubů i celé země muže Juventus .. tomu ani ty sam nemužeš věřit.

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem vubec nechapu očem to k...a meleš asi ti dost dobře nedochazejí spojitosti.

Reagovat
The Krupy

Ako fanúšik AS by som sa na tvojom mieste neozýval, vy v Európe hráte prd pravidelne, pravda ak sa tam vôbec dostanete. Nikto z Juventinov nie je spokojný s naším pôsobením v pohároch, ale niekedy si treba najskôr zamiesť pred vlastným prahom.

Reagovat
smazaný uživatel

Řím nebyl 2 roky v pohárech, takže zase nepiš, jak kdyby to bylo bůh ví jak dlouho.

Reagovat
The Krupy

To je úplne jedno. Vy ste radi ak sa tam vôbec dostanete.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, bylo to vyloženě mé přání, že dáš na Olympicu vítězný gól Prostě OSVALDO

Reagovat
M11

OSVALDO!!!

To je moc

Reagovat
KillSwitch

gól Česka v 8-mej sekunde proti Švédsku to chcem vidieť

Reagovat
smazaný uživatel

I s tímhle přístupem Juve vyhraje s letos skvělým AS. Pak přijde Evropa a je to naprostá tragédie. K čemu jsou pak ty rekordy.

Reagovat
Mr.Jindros

K tomu, aby se vyhrál italský titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas a vysledek mam na parku, o nic neslo, jen se tesim az jednou otevre karma sve oci a pan krivy nos bude odnasen na nositkach.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Bože ty si debil

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ze ti tady dali ten smajlik :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele