Serie A - souhrn 28. kola

15.03.2014, 22:43, aktualizováno 17.03.2014, 22:53
Komentáře a souhrny
Juventus vyhrál v Janově a přiblížil se titulu. AS Řím udolalo Udinese a udrželo náskok před Neapolí, která vydržela body v Turíně. Inter uspěl na hřišti Hellasu, naopak AC Milán doma prohrál s Parmou. Atalanta doma smetla Samdporii, před svými fanoušky uspěly také Sassuolo a Livorno...

AS Řím - Udinese Calcio 3:2

17.03.2014 21:00

Góly: 22. Francesco Totti, 30. Mattia Destro, 69. Vasilios Torosidis - 51. Giampiero Pinzi, 80. Dušan Basta

Dramatický závěr opět dokázal, že AS Řím při vítězném vývoji v utkání často zapomínají na preciznost a boj z prvního poločasu. Po návratu na hřiště se trefil kapitán Totti a následně Destro, ale až do konce zápasu se Vlci museli obávat o vedení.

Neapol těsně porazila Turín a Římané museli reagovat minimálně podobným úspěchem, pokud si chtěli pojistit druhé místo. To museli zvládnout bez zraněného Kevina Strootmana, který se v této sezoně již na hrací ploše neobjeví. Do základní sestavy se na druhou stranu dostal kapitán Francesco Totti, který se naopak po zranění vrátil. Oponentem mu byl další italský hrdina - zkušený střelec Antonio Di Natale.

Speciálním by dnešní utkání mohl nazvat Mehdi Benatia. Ještě před tím, než se o jeho služby začaly zajímat evropské velkokluby, rozvíjel zkušený stoper své umění právě u Zeber. A ani dnes mu jeho práci bývalí spoluhráči nijak neusnadnili - především střely z větší vzdálenosti dnes celou dobu strašily brankáře De Sanctise. Udinese se rozhodně svého soupeře nezaleklo a po nebezpečném centru do vápna se mohl prosadit Domizzi. Chybělo mu pár centimetrů.

Po rychlé kombinace přes Gervinha se míč dostal zpět na střed, kde jej uchvátil Mehdi Benatia a tvrdě vypálil. Mladíček Scuffet sice jeho ránu nejprve vyrazil, ale později již nedokázal přesně míč ukrýt do rukavic a Totti se dostal k zakončení. Jeho dorážku ale zarazila hostující obrana. Ani ta ale nestačila na návrat Tottiho, kterému se proti Zebrám tradičně daří. Římané dostali soupeře pod tlak a závaru v pokutovém území využil právě domácí kapitán!

Přesto se hosté nevzdávali a například s Baduovým pokusem měl De Sanctis co dělat. Možnou dramatickou zápletku AS nechtělo připouštět, a proto se pokoušelo o další branku. Na tu nemuseli domácí tifosi dlouho čekat, protože Totti skvěle našel nabíhajícího Gervinha, ten počkal na náběh dravého Destra a mladý útočník si za pomoci kličky poradil i se Scuffetem!

Podobně se ale vedlo také Udinese, které se blýsklo skvělým návratem ze šaten. Míč dostal pod kontrolu Giampiero Pinzi, který obral Tottiho. A protože si jej nikdo z obránců moc nevšímal, zkusil své štěstí a kupodivu míč zapadl za De Sanctisova záda! Udinese sice stále prohrávalo, ale kontaktní branka jeho výkonu rozhodně pomohla.

Zkušený brankář možná neměl úplně čisté svědomí, ale ani jeho spoluhráčům se dnes do obrany příliš nechtělo. To dokázal také Nainggolan, který nedosáhl na pas na Di Nataleho a ten se tak ocitl sám před De Sanctisem! Bývalý hráč Neapole si ale skvěle poradil a soupeře vychytal! A pro Udinese byl nachystán trest. Postaral se o něj Vasilis Torosidis, který zaskakuje za Maicona. Což o to, návštěvy řeckého obránce v blízkosti pokutového území nejsou ničím zvláštním, ale střely levou nohou ano. O levačku se Torosidis spíše opírá, dnes večer se ale do míče pořádně opřel a jeho projektil skončil až za Scuffetem - 3:1.

Ani teď si však Vlci nedali pozor a museli se opět o vedení obávat. Po rohovém kopu Udinese se sice první zakončující hráč ještě radovat nemohl, ale odražený míč pohotově vrátil do sítě všudypřítomný Dušan Basta! AS opět mohlo doplatit na laxní přístup v závěru zápasu a Zebry deset minut před koncem utkání snížily.

V dramatickém závěru se Zebry snažily vstřelit vyrovnávací branku, trenér Rudi Garcia navíc podpořil defenzívu. Ještě jednu branku mohl přidat Alessandro Florenzi, ale mladý záložník nestočil míč přesně pod břevno. A tak se AS dál trápilo. Závěrečné minuty mu prostě v posledních zápasech nejdou, ale dnes večer se naštěstí pro fanoušky Giallorossi domácí dočkali tří bodů.

Více informací k zápasu

Turín FC - SSC Neapol 0:1

17.03.2014 19:00

Góly: 90. Gonzalo Higuaín

Turínské FC dlouho odolávalo tlaku svého soupeře, ale nakonec padlo. O tři body jej připravila branka Gonzala Higuaína ze samotného konce zápasu. Díky výhře se na čele Serie A dramatizuje situace, Partenopei se bodově dotahují na druhé AS Řím.

Granata ale může žehrat na neproměnění svých šancí, protože minimálně ve druhé půli rozhodně byla Neapoli více než důstojným soupeřem. Rozhodla ale maličkost a tři body berou hosté. Přispěl k nim i Marek Hamšík, který dlouhodobě hledá ztracenou formu. Dnes si připsal první akci, ale jeho centr skončil jen na hlavě dobře zasahujícího Kamila Glika. Zajímavý průnikem se na druhé straně pokoušel prosadit Řek Tachtsidis, ale jeho zakončení nebylo z povedených.

Tým trenéra Ventury se pokoušel o aktivní přístup k protivníkovi a demonstroval to například střelou Omara El Kaddouriho. Ještě nebezpečnější však bylo zakončení Bova, který z velké dálky napřáhl ke střele a orazítkoval břevno! Brankář Pepe Reina pravděpodobně ještě teď slyší zvonění brankové konstrukce, protože Bovova rána se opravdu povedla. Turínu nechybělo mnoho, přesto se do konce poločasu již skóre neměnilo.

Sotva se diváci usadili k tomu, aby zhlédli druhou půli, už je ze sedaček opět zvedal Gonzalo Higuaín. Argentinský střelec dlouhodobě potvrzuje svou chuť do hry a rychle se stal očekávanou "záplatou" na místo uvolněné Edinsonem Cavanim. Střílí mu to v Evropské lize, střílelo mu to Lize mistrů a ani italská první liga není výjimkou. Mladý útočník se do zajímavé šance dostal pět minut po přestávce, když se prodral do vápna a čekal na míč, ale z voleje napálil jen před sebou stojícího obránce.

Přehršel akcí spustila Granata hned vzápětí, protože si byla vědoma možného zaváhání soupeře. Dvě skvělé šance si připravili postupně zakončující Meggiorini, který namířil míč do levé tyče. A po něm se do šance dostal ještě Jasmin Kurtić, jehož kopačka vyslala na Reinu neméně zajímavý pokus. Po centru Ghoulama se sice na druhé straně dostal k míči Raul Albiol, ale někdejší hráč Realu Madrid nezakončil právě razantně.

Dvacet minut před koncem mohli jít domácí do vedení, když se své ambice na světový šampionát pokusil potvrdit Ciro Immobile, ale tímhle by Prandellimu radost neudělal. Zcela osamocen zůstal nehlídán v pokutovém území Partenopei, ale svou šanci nevyužil a branku přestřelil! Po většinu utkání byl Belgičan Dries Mertens téměř neviditelný, ale patnáct minut před koncem málem rozhodl. Padelli ale jeho ránu na poslední chvíli vyrazil do bezpečí.

Přesto ani jeho zákroky nepomohly Turínu k bodům. Pár minut před koncem si totiž do pokutového území naběhl právě Higuaín a opět potvrdil své až zabijácké instinkty. Využil nedůrazu soupeře, který podklouzl a poslal míč pod padajícího Padelliho! Neapol si v poslední chvíli zajistila vedení, tři body a tlak na AS Řím.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Chievo Verona 3:1

16.03.2014 20:45

Góly: 11. Juan Cuadrado, 39. Alessandro Matri, 89. Mario Gómez - 62. Alberto Paloschi

Čtvrté místo si po tomto kole upevnila Fiorentina, která doma porazila 3:1 veronské Chievo. Rozhodl zejména první poločas, ve kterém si domácí vytvořili dvoubrankový náskok. Fly Donkeys sice snížili, ale Mario Goméz jim v závěru utnul jakékoli šance na bodový zisk.

Fiorentině se především povedl start do utkání. Juan Cuadrado předvedl v jedenácté minutě krásný lob přes Agazziho a bylo to 1:0. Rychlá branka Viole pochopitelně hodně prospěla a celkově tým uklidnila. Domácí nadále drželi balón, kombinovali, ale do větší šance už se nedostali. Naopak zahrozilo Chievo, po Stoianově hlavičce si mohli kouč Montella a domácí Tifosi oddechnout. Velkou úlevu pocítili po neproměněné šanci Alberta Paloschiho, jenž zblízka nedokázal překonat Neta a především brance Alessandra Matriho. Vytáhlý útočník dostal od Cuadrada přesný pas a z malého vápna se nemýlil - 2:0 pro Fiorentinu.

Chievu se ve druhém poločase podařilo snížit a to poměrně brzo. Po hodině hry obešel Neta Paloschi a střelou do prázdné branky vykřesal hostům naději na bodový zisk. Ale do dalších šancí se Fly Donkeys dostávali obtížně. Fiorentina mohla v závěru několikrát rozhodnout. Nejblíže byl Pizarro, jenž po ruce hostujícího hráče zahrával penaltu. Agazzi jeho směr vystihl a nadále držel Chievo nad vodou.

Čtyři minuty před koncem nepříjemně zahrozil Pellissier, ale Viola to přežila a následně už utkání definitivně rozhodla třetí brankou. Mario Goméz si zaběhl za obranu a prostřelil Agazziho. Německý útočník se tak po Juventusu v Evropské lize trefil i v domácí soutěži do sítě Chieva.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Juventus FC 0:1

16.03.2014 20:45

Góly: 89. Andrea Pirlo

Juventus sice dlouho bojoval s urputnou obranou Janova, ale nakonec ji překonat dokázal. Výhru mu v drtivém závěru zajistil Andrea Pirlo, který opět potvrdil status jednoho z nejlepších exekutorů standardních situací.

Lídr Serie A přijel do Janova s jediným cílem - uzmout domácím tři body a využít je v boji o ligový primát. Janovské CFC se ale na domácí půdě cítí sebejisté a nejinak tomu bylo i dnes večer. V dresu Grifů nastoupil nejeden bývalý hráč Staré dámy, takže o motivaci bylo postaráno.

Jako první mohl udeřit evropskými soutěžemi protřelý útočník Pablo Daniel Osvaldo, jenže italo-argentinský střelec mířil mimo tři tyče. Grifové však nehodlali sázet jen na obrannou fázi, což je proti trpělivě hrajícímu gigantovi vždy velice ošemetná záležitost. Otevřená hra naopak vynesla šanci Scullimu, který se dostal k odraženému míči a jen těsně jej nevměstnal do brány! Obrana Janova si musela dávat velký pozor zejména na fauly v blízkosti Perinovy brány, protože Juventus se pyšní skvělým exekutorem přímých vilných kopů.

Andrea Pirlo se k podobné akci dostal i po čtvrt hodince, ale jeho střílený centr nikoho ze spoluhráčů nenašel. Bez absentujícího Carlose Téveze chyběla Staré dámě jiskra - rozdílový hráč byl zkrátka nepřítomen a Bianconeri se snažili do této role nasadit Pabla Osvalda. Ten si však v útočné fázi s Fernandem Llorentem nerozuměl zcela ideálně. A tak to musel bývalý hráč Fiorentiny či AS Řím zkusit sám. To se mu díky nákopu Bonucciho povedlo, ale na znamení pomezního sudího arbitr Mazzoleni pískal ofsajd.

Po faulu Matuzaléma se do další výhodné pozice dostal znovu Andrea Pirlo, ale zkušený technik namířil přímý volný kop jen těsně vedle levé tyče! Obdobně se na druhé straně vedlo také Scullimu, který po ráně vpřed schovával hlavu do dlaní. Velké šance si oba týmy nechaly až na samotný závěr první půle. Nejprve zahrozili domácí, když se po centru Matuzaléma dostal do zakončení záložník Bertolacci. Jeho hlavička však do sítě nezaplula.

Po efektní spolupráci s Paulem Pogbou se před brankářem Perinem objevil ještě jednou Osvaldo, ale ani tentokrát nemohl slavit - gól ani tentokrát neplatil. Takže se Paul Pogba příště již rozhodl pro střelu. Ani to mu ale kýžené ovoce nepřineslo, protože jeho rána k tyči se zatočila mimo. Ani nástup do druhého poločasu nevyšel Juventusu zcela ideálně. Brankář Perin totiž jejich snahy spolehlivě eliminoval a hned několikrát si vysloužil ovace rozjásaných tribun. Zdlouhavé kombinace Staré dámy nemohly trenéra Antonia Conteho těšit, což dával horkokrevný taktik najevo prudkou gestikulací.

Ani brankář Buffon ale rozhodně nezklamal a jeho výkon lze také hodnotit jako výtečný. Deset minut poté, co se on i jeho spoluhráči vrátili ze šaten, se do vápna Bianconeri dostal Andrea Bertolacci, kterému obránci Juve nedokázali věnovat dostatečnou pozornost. Mladý záložník posléze vystřelil a Buffon excelentním zákrokem vyrazil! Gasperini se rozhodl pro čerstvé síly, protože tušil zranitelnost soupeře. Ve správný moment nahradil unaveného bijce Gilardina Calaiem a jen o málo minut později mohl málem slavit. Arturo Vidal totiž zahrál v pokutovém území rukou a sudí odměnil jeho tým penaltou. Zkušený Marchese s ní ale naložil mizerně, Buffon se stal hrdinou a Janov směřoval k prohře.

Ještě deset minut před koncem utkání Janov statečně držel hráče Juventusu na uzdě, ale nakonec musel být za neproměněnou penaltu potrestán. Střídající Fabio Quagliarella padl na zem, k míči se postavil Andrea Pirlo a skvěle kopnutou standardní situací zajistil Juventusu potřebné tři body!

Více informací k zápasu

AC Milán - Parma FC 2:4

16.03.2014 15:00

Góly: 57. Adil Rami, 76. Mario Balotelli (pen.) - 9. Antonio Cassano (pen.), 51. Antonio Cassano, 78. Amauri, 90+6. Jonathan Biabiany

AC Milán doma opět propadl a s Parmou prohrál 2:4. Utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení brankáře Christiana Abbiatiho a proměněná penalta. Milán sice dokázal v deseti dorovnat dvougólovou ztrátu, ale poslední slovo měla opět Parma, jmenovitě střídající Amauri a Biabiany.

Milán po vyřazení z Ligy mistrů bojuje už jen na domácí frontě, ale v ní se mu vůbec nedaří. Další fiasko předvedli Seedorfovi svěřenci v domácím utkání s Parmou. Těžko ale mohl nizozemský lodivod něco udělat se zbytečně agresivním výběhem Abbiatiho, po kterém byl vyloučen, navíc se kopala penalta. Někdejší hráč AC a Interu Antonio Cassano jí proměnil a Parma měla skvěle nakročeno k vítězství. Dvojitý trest v podobě vyloučení a penalty byl o to nepříjemnější, že se muselo sáhnout k prvnímu střídání. Plac opustil Essien, do branky se postavil Amelia.

Parma nadále hrozila a zejména dvojice Cassano - Biabiany dělala domácí obraně velké starosti. Ta znovu nepůsobila vůbec jistým dojmem. Každopádně první poločas skončil vedením Ducali 1:0 a do druhého poločasu zůstávali Rossoneri stále ve hře, byť to měli v početní nevýhodě složité.

A ještě složitější to měli po dalším zásahu hostů. Acquah měl ve vápně spoustu času nalézt volného Cassana a ten střelou z první přesně k tyči zvýšil na 2:0. Za pět minut se ale podařilo milánským snížit a vykřesat novou naději. Po rohovém kopu se hlavou prosadil nový hráč na hřišti Adil Rami a milánští byli rázem jak pokropeni svěcenou vodou. AC útočilo a nakonec čtvrthodiny před koncem dostal možnost zahrávat pokutový kop. Montolivo byl zezadu atakován Obim a verdikt sudího zněl jasně. Penaltu proměnil Balotelli a bylo to 2:2.

Ale tento výsledek vydržel jen chvíli. Milán nestihl vůbec zformovat obranu a na malém vápně Amauri vrátil Parmě vedení. Ameliu navíc potupil "jeslemi"- 3:2 pro Parmu.

Během pětiminutového nastaveného času domácí už nevykazovali ani snahu výsledek dorovnat. Žádné napadání a absolutně žádná chuť. Při poslední šanci dala Parma čtvrtý gól, po rohovém kopu se prosadil Biabiany a stanovil konečný výsledek 4:2 pro hosty. AC předvedlo další příšerný výkon a jeho fanouškům už jistě dochází trpělivost.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SS Lazio 0:2

16.03.2014 15:00

Góly: 19. Senad Lulić, 69. Keita Baldé

I když se Lazio nemůže těšit z podpory fanoušků jejich přítomností na stadionech, přesto si hráči jistý důvod k oslavám našli. Sami se totiž zapříčinili a dnes odpoledne porazili Cagliari. To se po prohře s římským klubem dostává do nebezpečné blízkosti sestupového pásma.

Lazio nezažívá právě slastné okamžiky a v útrobách stadionu často marně čeká na vyšší návštěvnost. Dlouhotrvající spory mezi vedením, jež zosobňuje prezident Claudio Lotito a fanoušky, vygradovaly v otevřenou bitvu. Kvůli ní trpí nejen celý tým, ale také renomé Lazia a celého calcia. Proti tomu se dnes rozhodli bojovat alespoň samotní hráči a odvezli si tři body z Cagliari. Už po třech minutách se dostali poprvé do zakončení právě hosté, ale záložník Lucas Biglia ještě mířil mimo tři tyče.

Ani Federico Marchetti nezažíval právě bezstarostné okamžiky, protože ránu Cossua musel vyrážet až na poslední chvíli a se vší námahou. Nakonec si však poradil a pokoušel se založit protiútok svého týmu. Svěřenci trenéra Edyho Rejy museli svému šéfovi dělat radost, protože v prvním poločase organizovaně bránili a vyjma zmiňované rány Cossua nedali soupeřovým hráčům příliš mnoho prostoru.

Naopak, ještě před uplynutím dvacáté minuty z první půle se Lazio dostalo do vedení. Senad Lulić si naběhl na skvělou přihrávku za obranu a dobře mířenou ranou překonal brankáře Vladu Avramova! Biancocelesti se ujali vedení, trenér Reja jásal a nejeden divák u televizoru musel opět cítit štěstí.

Lazio se dralo do další šance, protože vidina tří bodů a případného posunu vzhledem vzhůru byla velice lákavá. Přes Pisana se dostal González, ale jeho zakončení brankáře Avramova neohrozilo tak, jak si původně římský záložník představoval. Rychlé nohy mladíka Keity zmátly protihráče hned několikrát za první půli, ale ani jednou z toho nebyl gól. Především Del Fabro a Dessena měli co dělat, aby mladého štírka uhlídali.

Cagliari se prezentovalo dost ustrašeným a nervózním projevem, což se samozřejmě divákům nelíbilo. Ale Lazio si dobře počínalo v obranné i ofenzivní části a plnilo své povinnosti. Až zkraje druhého poločasu se domácí více osmělili a Marchetti musel likvidovat střelu Victora Ibarba. S úderem odehrané hodiny se k zakončení dostalo také Lazio, jež mohl do dvoubrankového vedení poslat Miroslav Klose, ale německý reprezentační útočník své sólo neproměnil a míč napálil jen do boční sítě.

Vlada Avramov měl hodně co dělat především s Keitou, jehož jedovatý pokus musel likvidovat nadvakrát. Z bezprostřední blízkosti se mladý útočník Lazia neprosadil a jeho celek za to mohl být potrestán. Po faulu Gonzáleze totiž sudí Irrati odpískal pokutový kop a k jeho zahrávání se dostal zkušený střelec Mauricio Pinilla. Ke svému zklamání ale nepochodil a namířil míč jen mimo tři tyče! A Lazio toho dokázalo využít. V tu chvíli dostalo impuls do unavených nohou a v okamžení vedlo o dvě branky. Talentovaný Baldé Keita si naběhl na přihrávku od Kloseho a střelou z hranice vápna nedal svému soupeři šanci!

V další šanci se opět objevila tato dvojice, i když v opačném gardu. Keita se ale tentokrát rozhodl zakončovat a Miroslav Klose se před prázdnou bránou hodně zlobil. Cagliari se přesto nevzdalo a Pisanova rána z podivuhodné vzdálenosti řádně provětrala rukavice brankáře Avramova! Přesto Cagliari nezvládlo toto utkání podle představ a určitě mu nepomohl ani kapitán Daniele Conti, který se nechal vyloučit. Výhodu jednoho muže v poli ale Biancocelesti nevyužili a skóre se tedy již neměnilo.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Bologna FC 2:1

16.03.2014 15:00

Góly: 46. Marco Benassi, 53. Paulinho - 86. Lazaros Christodoulopoulos (pen.)

Bologna opět nezvládá duely se svými bezprostředními konkurenty v boji o setrvání mezi nejlepšími a další matný výkon si na svůj účet připsala také dnes odpoledne. V Livornu totiž o jednu branku prohrála a nepomohlo jí ani dvojnásobné vyloučení domácích.

S Bolognou to začíná vypadat opravdu špatně. Ne snad proto, že by Felsinei byli již v pásmu sestupu a prohrávali, ale především jejich hra neodpovídá prvoligovému týmu. Další šrám na své pověsti si Bologna připsala dnes odpoledne v Toskánsku, když s tamním Livornem prohrála o gól. Livorno začalo aktivněji přistupovat k utkání již na samém jeho počátku a hnalo se do útoku. Bologně naopak rozehrávka dělala obrovské problémy a její hře chyběla přesnost i kreativita.

Už po deseti minutách mohla Bologna prohrávat, když si na vysoký centr do vápna naskočil Paulinho, ale domácí střelec zakončil těsně nad břevno. Dalším problémem Bologně je celkem početná marodka, na kterou se již po patnácti minutách přestěhoval další hráč - Panagiotis Kone se totiž zranil a musel být střídán Garicsem. Tento zásah do základní sestavy Bologně také příliš nepomohl a Livorno nadále svého soupeře svíralo do kleští.

Další minuty ale opakovaly jednotvárný scénář - optická převaha domácích před bránou Bologně, která se jen brání a spoléhá na nakopávané míče nevedla k překonání brankáře Curciho. Paulinho na sebe sice dokázal navázat hned dva protihráče, ale pro změnu jej trápila koncovka. Francesco Bardi příliš mnoho práce neměl, protože Bologna se jevila bezzubým výkonem. Až pár minut před koncem první půle si Livorno mohl se štěstím oddychnout, neboť Christodoulopoulos se dostal za obranu a přesnou nahrávku se snažil reagovat dobrou ránou. Bardi byl ale na místě včas a efektivním zákrokem svému celku pomohl k bezbrankové remíze v půli zápasu.

Livorno se potýkalo se zakončením a proto přišel na hřiště talentovaný útočník Innocent Emeghara. Bývalý hráč Sieny vystřídal nevýrazného mladíka Belfodila, který v Livornu hostuje z milánského Interu. Kolonie hráčů z tohoto slavného klubu je ostatně poměrně početná a Livorno poslal do vedení další z nich. Poslední dobou skvěle hrající Marco Benassi si na svůj účet připsal druhou branku letošní sezony, když se dostal k odraženému míči ve vápně a překonal brankáře Curciho!

Pak se sice Bologna dostala z tlaku až k ráně, ale po nepovedeném rohovém kopu mohl s míčem vyběhnout Emeghara, který před bránou našel dobíhajícího Paulinha a ten uklidil míč do sítě - 2:0.

Ani střídající Davide Moscardelli se netrefil a míč napálil jen vedle tyče. Následně však Bologna dostala šanci hrát proti oslabenému soupeři, protože Ibrahima Mbaye dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Sudí Bergonzi rozehrál karetní mariáš ve velkém stylu, když následně vyloučil ještě Emegharu a udělil dnes celkem osm žlutých karet a dvě karty červené! Po poslední z nich se k zahrávání pokutového kopu dostal Lazaros Christodoulopoulos, který svou šanci skvěle proměnil. Bologně to ale na body nestačilo.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Calcio Catania 3:1

16.03.2014 15:00

Góly: 56. Simone Zaza, 61. Simone Missiroli, 89. Nicola Sansone - 30. Gonzalo Bergessio

Fotbalisté Sassuola zvládli důležité záchranářské utkání s Catanií a jejich naděje na udržení Serie A stále žijí. Elefantini sice v zápase vedli, ale svěřenci Eusebia Di Francesca třemi brankami výsledek otočili.

Hosté začali na Tricolore velmi aktivně a už po čtyřech minutách spálil velkou šanci Biraghi. Sassuolo zachránila tyč! Na druhé straně se zase zaskvěl Andújar, když vytáhl Sansoneho ránu. Předvedl se i Pegolo, ve 22. minutě zlikvidoval střelu Lodiho. Po půlhodině hry se poprvé měnilo skóre. Přesnou přihrávku zužitkoval Bergessio a Catania vedla 1:0. Tento výsledek vydržel až do 56. minuty, kdy domácí srovnali krok.

Zaza odvedl ve vápně dobrou práci, kterou gólově zakončil Antonio Floro Flores. A v podání domácích to nebylo vše. Missiroli si ve vápně naběhl na Magnanelliho centr a hlavou zajistil domácím vedení 2:1. Za chvíli nebezpečně pálil Zaza a Andújar si připsal dobrý zákrok.

Hosté se hnali za vyrovnáním, střídající Fedato odmítl vyrovnat, když spálil stoprocentní šanci. Sám před brankářem nedokázal vsítit branku. Hrozilo ale i Sassuolo, které nakonec utkání definitivně rozhodlo ve svůj prospěch. V 90. minutě zblízka překonal Andújara Sansone a na světě byla výhra Neroverdi 3:1.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 3:0

16.03.2014 12:30

Góly: 36. Carlos Carmona, 42. Giacomo Bonaventura, 57. Germán Denis

Atalanta se doma nemazlila se Sampdorií a připravila jí porážku 3:0. Hosté nehráli špatně, ale dva rychlé góly v prvním poločase jim zlomily vaz, a když se na začátku druhého poločasu trefil Denis, bylo po zápase.

Oba týmy měly před tímto zápasem shodný počet bodů a utkání tedy nemělo favorita.

Začátek byl z obou stran opatrný a vůbec první velkou šanci měli hosté. Dobře hlavičkoval Soriano a neméně dobře zasáhl gólman Consigli, okamžik na to pálil Regini a znovu skvěle zasáhl brankář Atalanty. Sampdoria mohla vést 1:0 a kdo ví, jak by se nakonec utkání vyvíjelo. Každopádně byl ale přichystán jiný scénář. Ve 35. minutě totiž přišel trest. Denis nasměroval míč na Carmonu, který v pádu překonal Da Costu - 1:0 pro Atalantu. Za dalších sedm minut domácí vedení zdvojnásobili, Cigariniho přesný centr přetavil v branku hlavičkující Bonaventura - 2:0. Sampdoria do té doby nehrála špatně, ale dva góly v poměrně krátké době jí zlomily vaz.

Mihajlovičovi svěřenci sice na začátku druhého dějství usilovali o co nejrychlejší branku a tedy vrátit se zpět do utkání, ale vše bylo přesně naopak. Atalanta prostřednictvím Germana Denise, který byl ve vápně absolutně nehlídán, zvýšila už na 3:0 a tím bylo v podstatě po zápase. Nerazzurri měli ještě další šance, ale skóre už se nepohnulo. Atalanta se výhrou 3:0 posune v tabulce právě před svého soupeře.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Inter Milán 0:2

15.03.2014 20:45

Góly: 14. Rodrigo Palacio, 63. Jonathan

Inter Milán zvítězil na hřišti Hellasu a posunul se na čtvrtou pozici. Vítězství Nerazzurri se začalo rodit už v prvním poločase. Na brzký zásah Palacia navázal ve druhém dějství Jonathan. Hellas tak doma opět nevyhrál a pomalu se vzdaluje evropským pohárům.

Hellas naposledy doma zvítězil v prosinci loňského roku a od té doby si každý, kdo na Bentegodi zavítal, odvezl body. I z tohoto pohledu chtěli Veronští za každou cenu zvítězit. Proti nim ale stál tým, který pět kol nenašel přemožitele a herně vykazuje zlepšení. Inter se navíc po roční pauze hodlá vrátit do pohárové Evropy.

Hosté začali pěkně od podlahy. Jen po pár odehraných minutách orazítkoval břevno Guarín a za chvíli otevřel skóre utkání Rodrigo Palacio. Argentinskému útočníkovi adresoval přesnou přihrávku před prázdnou branku Jonathan a brankář Rafael nemohl nic dělat. Hellas se rozjížděl pomalu, až ve 25. minutě se osmělil Marquinho, ale naneštěstí pro domácí mířil těsně vedle tyče. Veronští byli ve zbytku prvního poločasu lepším týmem, ale jejich převaze chybělo gólové vyjádření.

Podobně jako na začátku prvního poločasu, zachránilo i ve druhém dějství domácí od pohromy břevno. Z přímého kopu ztroskotal na brankové konstrukci Hernanes. Po hodině hry měl na kopačce srovnání Iturbe, jeho rána minula branku a z následného protiútoku Inter zasadil soupeři druhou smrtelnou ránu. Krásný pas za obranu zužitkoval nadvakrát Jonathan a stal se klíčovou postavou celého utkání - 2:0 pro Inter. Hellas se ještě snažil vykřesat naději, Toniho hlavička skončila nad brankou a na druhé straně Rafael kryl pokus Kovačiče.

Hellasu nebylo přáno ani v nastavení, kdy se zjevil v tutovce Iturbe. Handanovič předvedl výborný zákrok a žádné drama nepovolil. Inter vyhrál v těžkém utkání na půdě Hellasu 2:0 a poskočil na čtvrté místo. Naopak domácím se začínají poháry vzdalovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC28243164:1975
2.AS Řím27187252:1461
3.SSC Neapol28177453:2958
4.ACF Fiorentina28146848:3148
5.Inter Milán281211546:2947
6.Parma FC271210545:3146
7.SS Lazio28118936:3541
8.Hellas Verona281241243:4640
9.Atalanta Bergamo281141331:3837
10.Turín FC28991039:3636
11.AC Milán28981141:4235
12.Janov CFC28981131:3535
13.UC Sampdoria28971233:4234
14.Udinese Calcio28941532:4231
15.Cagliari Calcio286111127:3829
16.Chievo Verona28661623:4124
17.AS Livorno28661631:5124
18.Bologna FC284111323:4323
19.US Sassuolo28561728:5621
20.Calcio Catania28481621:4920

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (138)

Přidat komentář
Nuno čomes

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jonathan pán

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji dobra prace

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji dobra prace

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje Rabušic?

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, že dnes trenér Helasu využil ke střídání raději nulovýho třicátníka Caciu místo Ramba, tak asi nic moc.

Reagovat
10

nulovej třicátník Cacia byl nejlepší střelec Serie B v uplynulý sezoně, velkou měrou se podílel na postupu Verony do Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

no dobrá, přiznávám, že o minulé sezóně Verony vím prd. ale ve fotbale se moc za zásluhy hrát nedá. podívej se na jeho letošní statistiky. zjistíš, že buď hraje oproti minulé sezoně bez své silnější nohy a nebo na A prostě nemá. tak či tak je letos nulovej. 507 minut nic.

Ramba si přeci koupili jako příslib do budoucnosti. nepřijde mi jako projev důvěry v jeho schopnosti, když mu nedají šanci ani při střídání ke konci.

ty bys radši nasadil stagnujícího Caciu?

Reagovat
Shevchenko

Výsměch, dva západy 8 gólů

Reagovat
Shevchenko

zápasy

Reagovat
10

volal bych Allegriho

Reagovat
smazaný uživatel

zhnite je niečo v Milane .... ale Parmezáni

Reagovat
Pinturicchio

Cagliari ať shoří v pekle druhé ligy.

Reagovat
rossoneri89

je mi luto Seedorfa ... takto si len znici meno ..... prisaham bohu mat na starosti tie hovna co mame (cest vynimkam) tak by som odisiel sam radsej ...... v lete musi prist brutalna cistka inak to dopadneme kurva zle

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli. Mexes,Honinho určite sa zbavit .... Rami no možno keby bol sam bez tých rozptylovačov tak dokaže byť rozumny ... proste potrebujete niekoho kto odmaka cely zapas a nestruha thug frajera

Reagovat
rossoneri89

dnes to bol len Poli ..... nestruha frajera ale maka ... a v 1 polcase este Monty ... ostatnych by som hranl bicom do Milanella ..... inak presne ako pises Balotelli, Mexes, a dalsich 7-8 hracov by mali ist do riti z Milana

Reagovat
smazaný uživatel

Poli je vidět jen ve předu ale stejně gola nedá ani za zlatý prase když ho vidím jak bráni při rohovém kopu tak bych ho vyhodil z 5.patra baráku

Reagovat
Milan.B

co uz... dame bunga bunga a bude to OK

Reagovat
CubONE

Popisete mi to niekto blizsie? Vyzera to na velku tragediu.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už se nám nedaří, aspoň si vydělám na prohrách AC ale je to smutné... v létě musí přijít ta revoluce

Reagovat
smazaný uživatel

když se podívám za základku ACM tak pokud chtějí hrát výše neměl by hrát v základu Emanuelson,Bonera,de Jong,Essien,Poli a možná ani Abate

Reagovat
smazaný uživatel

měli by se pokusit například o Cabellu a Casemira na hrot Moratu stím že by podhrot hrál Balotelli, ikdyž otázka jestli by to vzládnul

Reagovat
rossoneri89

Poli bol dnes jediny ktory sa snazil

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ja by som ti radil si pozrieť dáky zápas. Abate, de jong, poli hrajú dobre väčšinu zápasov. Nechápem kritiku hlavne na de jonga. Emanuelson je jediný ktorý zo zadu dokáže rozhýbať útok (moderný futbal) aj keď v obrane robí občas kixi. Ja by som skôr poslal do riti mexésa, boneru, balotelliho -ak sa neuvedomí, že odkráčaním zápasu sa zápasy nevyhrávajú. Ten chlapec má nehorázne náladové a nevyrovnané výkony.

Reagovat
CubONE

No uz len smatlave kopyto do utoku z Realu potrebujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Morata by určitě 15 + za ACM dal

Reagovat
smazaný uživatel

Proč máš " " na konci každýho, svojeho výblitku, který napíšeš ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dva scénáře možného vývoje:

a) Silvio prodá část klubu a získané peníze se použijí na gigantickou investici do stadionu a zachování značky AC na podobné úrovni, jako je dnes;

b) Silvio bude muset nastolit ultraspořivý režim, díky kterému postavíme stadion, ale na dobu min 5 - 7 let budeme s vypětím sil bojovat o jakoukoliv Evropu.

Já osobně žádné zlepšení nečekám, neexistuje žádná možnost, že bychom dokázali postavit stadion a ještě poskládat kádr světové kvality.

Reagovat
panca

ten stadion se ma stavet urcite nebo to jsou jen nejaky spekulace?

Reagovat
smazaný uživatel

Už se oficiálně podala nabídka na koupi pozemků, takže je jen otázkou času, kdy se kopne do země..má to mít 55 tisíc kapacitu a další vymoženosti, které si ta líná svoloč ani snad nezaslouží. Jinak na novém bychom měli hrát tuším v roce 2018

Reagovat
lnterista

pozemek kupujete jenom proto ze byl zajem ze strany Interu jinak neverim ze se bude neco stavet...obycejni kazisuci

Reagovat
Yanek

Hodně smutný, ale za dva roky, až nebudem mít titul s Ibrou a Thiagem v živé paměti se to bude z

zkousávat líp.

Reagovat
DelPiero137

Ked uz ste sa "zmierili" ze pravidelne LM nebude, mohla by tu byt moznost dat sancu mladikom? Nieco po vzoru Violy, netlacit na LM silou mocou ale postavit silny zaklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

další v klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no k*rva, co to?.

Reagovat
M11

ja se smat nebudu

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
lnterista

Cassano

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Fantantonio!!!!!

Reagovat
rossoneri89

fanusikovia AC stale pred San Sirom

Reagovat
Tomanatura
Reagovat
10

Reagovat
10

když se člověk podívá, kolik hráčů pod ním znovu ožilo, to je velký umění

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Vitaj v klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SqueeZy

musim říct že u repre jsem ho nesnesl, ale teď je to klasa... Mrzí mě, že jsem ten kurz na Parmu nevyužil líp, to byla lahoda

Reagovat
10

k repre šel moc brzo, teď už by byl připravenější

Reagovat
SqueeZy

Souhlas. Viděl bych ho tam radši než Zaccheroniho

Reagovat
smazaný uživatel

Cesare zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť vypadl s nastupující dominancí Španělska, navíc na penalty. Výsledek je jasný, vypadl ve čtvrtfinále, ale měly by se brát v úvahu i okolnosti. Špatný nebyl. Což samozřejmě nemění nic na tvém "teď už by byl připravenější"

Reagovat
Pettirosso

na základě té repre jsem to trošku unáhleně zařadil do kolonky průměráků, ale Parmě mě překvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

dnes sa mi snivalo, ze juventus 1:1 tak tipujte presny vysledok

Reagovat
sankakofi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kdyby to někoho zajímalo: Lega Pro C1/B - Miccoli dal dneska za Lecce hattrick Pontedeře.

Reagovat
M11

Reagovat
The Krupy

https://www.youtube.com/watch?v=1PyCb_i60fY

Dnešný zápas...Cesaro je populárny aj v Taliansku

Reagovat
The Krupy

A Miccoli v dnešnom zápase Lecce strihol "You can´t see me" a "YES" movement -

https://www.youtube.com/watch?v=jo7L_-56Fic

Reagovat
Pettirosso

Cena style

Reagovat
brenk

to už je horšie teda

Reagovat
brenk

Reagovat
smazaný uživatel

Hraci ako Birsa,Essien,Baloteli,Mexes,Bonera,Zapata,Robinho,Silvestre,Zacardo,Konstans,Emanuelson tam nemaju co robit chybaju tam hraci ako Nesta,Maldiny,Inzagi,Gatuso,Pirlo a samozrejme skuseny trener.

Reagovat
aurelio

máš tam chybu, píše sa to Maldivy

Reagovat
CubONE

Reagovat
rossoneri89

AC Milán si připsal další neúspěch, Parmě doma podlehl 2:4. Trenér Clarence Seedorf odmítá věšet hlavu a hledí do budoucna. "Musíme postavit nový tým a být znovu konkurenceschopní. Musíme to provést inteligentně. Je nutné získat správné hráče, kteří budou zapadat do naší filozofie a kteří budou chtít být součástí našeho projektu," prohlásil.

- Seedorf zabudol povedat ze najprv tie hovna musime povyhadzovat

Reagovat
Pinturicchio

! ! ! THIS IS JUVENTUS ! ! !

Dva neuznané góly (jeden správně), neodpískaná penalta pro Juve, pak za stejnou věc pro Janov ano ... nevzdali jsme to a nakonec to urvali, to je jeden z důvodů, proč Juve miluju.

Never give up and good luck will find you

! ! ! FINO ALLA FINE FORZA JUVE ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
sankakofi

Reagovat
SqueeZy

Tahle mentalita před Tondou nebyla. Takhle se poznají velký kluby. Před ním si nepamatuju zápas, kde bychom tohle urvali, fakt ne... Luxus, luxus, luxus. Gigi a Pirlo jednou budou hodně chybět, protože na tomhle se podepsali neskutečně. Mám fakt radost

Reagovat
smazaný uživatel

Ty penaltové situace byly obě posouzeny správně.

Reagovat
10

podle mě neměl pískat ani jednu ruku, ty situace se od sebe tolik nelišily a ani v jednom případě se nedalo mluvit o úmyslu, nebo aktivním pohybu ruky proti míči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

navíc tam změnil dráhu míče přímo před Vidalem hráč Janova, což by se taky mělo brát v potaz

Reagovat
Pinturicchio

S tím nesouhlasím, navíc se mi zdálo, že než zahrál rukou Vidal, tak to rukou tečoval i hráč Janova.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
DelPiero137

Praveze ruka Janova sa mala piskat. Nando (tusim on pri brankovej ciare) rozhybal supera ala Ronaldov bicykel, ten nevedel na ktoru stranu ma ist a vypomahal si rukami na vyvazenie stability. V case prihravky mal ruku daleko od tela. Naproti lopte nesiel ale zabranil prihravke a ani sa nesnazil ju mat pri tele. To je to iste akoby pri centrovani v 16-ke bolo povolene mat ruku daleko od tela a zabranit tym prihravke.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
The Krupy

Paráda, dôležité 3 body...a ešte Sandrooooooooooooo Matri

Reagovat
smazaný uživatel

To Juve je tak dobré nebo zbytek ligy stojí za starou bačkoru?

Reagovat
10

Hodně vydřený a zároveň zasloužený body, který by nás mohli nakopnout na čtvrtek. Andrea se trápil snad nejvíc ze všech a pak vytáhne takovou GENIALITU, to dělá rozdíl. Stejně tak Gigi. Grazie campioni

Sere mě, že se ty týmy a hráči vždycky namotivujou jen proti Juve...a stejně jim to nestačí, ani s rozhodčíma v zádech

Reagovat
10
Reagovat
brenk

nič viac ku šťastiu netreba

Reagovat
SqueeZy

♥ ♥ ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Il Architetto

Andrea se směje.

Reagovat
10

už potřetí v životě, co je na tom?

Reagovat
M11

rusak nam fandil evidentne

Reagovat
DelPiero137

dnes ak by nerozhodla absolutna kvalita Gigi a Andrea bolo by to o drzku.

Za druhu vetu

Reagovat
Pinturicchio

To dělali kluci z RomaNews?

Reagovat
Il Architetto

Vypadá to tak.

Reagovat
DelPiero137

Nato je to az moc "prepracovane", chyba mi tam nejaka kolmica v paint-e

Ale tento je to dobry na pobavenie

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Skoč do zdi

Reagovat
smazaný uživatel

17 bodů náskok na Romu........rozdíl mezi Juve a Romou je ten, že když se ne úplně daří juve zápas dokáže rozhodnout

Reagovat
Francesco Totti AS

ne vždy je to ale zásluha Juve

Reagovat
sankakofi

Reagovat
Tomanatura

Gomez

Reagovat
DelPiero137

Dalsie kolo je Parmam tutovka. Janov po takomto vykone nebude mat moc sil...

Reagovat
M11

gratulace Gigimu k vyrovnani Zoffa.. ve velkem stylu dnes

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

O co jde?

Reagovat
Pinturicchio

Gigi vyrovnal Dinův počet zápasů za Juve (476).

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pettirosso

achjo, já už taky?

Reagovat
SqueeZy

Měl jsem v plánu napsat něco ve smyslu "jak se vám něco takovýho může vůbec povést", ale zkušenosti mi naznačují ať to nedělám

Reagovat
Pettirosso

tohle jsem si říkal celou dobu od toho vylepšení..vždyť je to easy, jenže teď jsem klikl na reagovat na M11 a dal odeslat reakci a všechno špatně

Reagovat
The Krupy

Ja sa stále držím zatiaľ

Reagovat
brenk

ja reagujem tak málo, že sa nemám kedy pomýliť

Reagovat
The Krupy

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Parma ! ráj jídla a fotbalu

Reagovat
j_mrazik

Bejvávalo.

Reagovat
smazaný uživatel

můžu poprosit nějakou dobrou duši ... nemáte někdo odkaz na průměrné známky od gazzetty? děkuju

Reagovat
Pinturicchio

http://fantagazzetta.com/statistiche-calciatori-serie-A

Nějak zásadně se to lišit nebude, průměrné známky jsou ve sloupci M.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci trochu soudnosti.. penalta za ruku Janova by byla kuurva prisna vzdyt to do nej Nando napalil z blizka .. to pak muzou hraci ve vapně místo strilení na branu trefovat ruce obrancu pred nima a kopat penalty. Zatimco penalta Vidala se uplne klidne piskat dala hlavně z pohledu rozhodčího to vypadalo jakoby po tom balonu sahnul samozrejmě byl tam odskok atd ale i tak ..proste na hovno situace pro Vidala. Obě situace ok. Spíš mě sere ten krásny neuznaný gol.

Reagovat
olis

nezasluzene, ale nato sa nikto casom pytat nebude, toto je presne jediny rozdiel medzi AS, Neapol a Juventusom, oni tie zapasy vyhraju aj ked hraju nahovno bud vdaka rozhodcovi alebo nejakou haluzou

som rad ze Marekiaro konecne odohral cely zapas a ma aj asistenciu, urcite dnes patril medzi tych lepsich, som zvedavy na zostavu vo stvrtok, s pristupom aky bol v poslednych dvoch zapasoch postupime len velmi tazko

Reagovat
smazaný uživatel

Netaraj... To je vsetko len random, aj oni su len ludia a mylit sa je ludske, vsak videli sme vcera ako rozhodcovia "pomahaju" Juve

Reagovat
10

najednou, když se ti to hodí...

Reagovat
olis

co ked sa mi hodi?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Chces povedat ze v Janove sme vyhrali nezasluzene? Nebodaj s pomocou rozhodcu?

Reagovat
olis

ak ti to nahodou nedoslo ja nehovorim o vasom poslednom zapase ale vseobecne, vas zapas s janovom som nevidel a vobec neviem co sa tam dialo takze sa k tomu ani nemozem vyjadrovat

Reagovat
mastakillah

Gonzalooooo

Reagovat
CHONG

Reagovat
KillSwitch

neda sa niekde pozriet zaznam zo zapasu Rim - Udinese?

Reagovat
smazaný uživatel

Tu*. Ale az zajtra... * http://livetv.sx/en/videotourney/11/

Reagovat
KillSwitch

diky moc

Reagovat
KillSwitch

stále nič...chcel som si pozrieť Tottiho v akcií po dlhej dobe

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine pozitivum vidim vo vyhre, lebo inak to bol hnus, hlavne v obrane, ktora bola este donedavna nasou najsilnejsou strankou Hrozny vykon, nebyt De Sanctisa, tak to skonci velmi zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, že jsou Torino a Udine dva ze tří týmů, které jsou na tom v poslední době herně nejlíp, jsou jejich výsledky naprostá katastrofa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele