28. kolo
16.03.2014 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Chievo Verona 3:1

Čtvrté místo si po tomto kole upevnila Fiorentina, která doma porazila 3:1 veronské Chievo. Rozhodl zejména první poločas, ve kterém si domácí vytvořili dvoubrankový náskok. Fly Donkeys sice snížili, ale Mario Goméz jim v závěru utnul jakékoli šance na bodový zisk.

Fiorentině se především povedl start do utkání. Juan Cuadrado předvedl v jedenácté minutě krásný lob přes Agazziho a bylo to 1:0. Rychlá branka Viole pochopitelně hodně prospěla a celkově tým uklidnila. Domácí nadále drželi balón, kombinovali, ale do větší šance už se nedostali. Naopak zahrozilo Chievo, po Stoianově hlavičce si mohli kouč Montella a domácí Tifosi oddechnout. Velkou úlevu pocítili po neproměněné šanci Alberta Paloschiho, jenž zblízka nedokázal překonat Neta a především brance Alessandra Matriho. Vytáhlý útočník dostal od Cuadrada přesný pas a z malého vápna se nemýlil - 2:0 pro Fiorentinu.

Chievu se ve druhém poločase podařilo snížit a to poměrně brzo. Po hodině hry obešel Neta Paloschi a střelou do prázdné branky vykřesal hostům naději na bodový zisk. Ale do dalších šancí se Fly Donkeys dostávali obtížně. Fiorentina mohla v závěru několikrát rozhodnout. Nejblíže byl Pizarro, jenž po ruce hostujícího hráče zahrával penaltu. Agazzi jeho směr vystihl a nadále držel Chievo nad vodou.

Čtyři minuty před koncem nepříjemně zahrozil Pellissier, ale Viola to přežila a následně už utkání definitivně rozhodla třetí brankou. Mario Goméz si zaběhl za obranu a prostřelil Agazziho. Německý útočník se tak po Juventusu v Evropské lize trefil i v domácí soutěži do sítě Chieva.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele