28. kolo
16.03.2014 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

V záchranářském souboji uspělo Livorno

Bologna opět nezvládá duely se svými bezprostředními konkurenty v boji o setrvání mezi nejlepšími a další matný výkon si na svůj účet připsala také dnes odpoledne. V Livornu totiž o jednu branku prohrála a nepomohlo jí ani dvojnásobné vyloučení domácích.

S Bolognou to začíná vypadat opravdu špatně. Ne snad proto, že by Felsinei byli již v pásmu sestupu a prohrávali, ale především jejich hra neodpovídá prvoligovému týmu. Další šrám na své pověsti si Bologna připsala dnes odpoledne v Toskánsku, když s tamním Livornem prohrála o gól. Livorno začalo aktivněji přistupovat k utkání již na samém jeho počátku a hnalo se do útoku. Bologně naopak rozehrávka dělala obrovské problémy a její hře chyběla přesnost i kreativita.

Už po deseti minutách mohla Bologna prohrávat, když si na vysoký centr do vápna naskočil Paulinho, ale domácí střelec zakončil těsně nad břevno. Dalším problémem Bologně je celkem početná marodka, na kterou se již po patnácti minutách přestěhoval další hráč - Panagiotis Kone se totiž zranil a musel být střídán Garicsem. Tento zásah do základní sestavy Bologně také příliš nepomohl a Livorno nadále svého soupeře svíralo do kleští.

Další minuty ale opakovaly jednotvárný scénář - optická převaha domácích před bránou Bologně, která se jen brání a spoléhá na nakopávané míče nevedla k překonání brankáře Curciho. Paulinho na sebe sice dokázal navázat hned dva protihráče, ale pro změnu jej trápila koncovka. Francesco Bardi příliš mnoho práce neměl, protože Bologna se jevila bezzubým výkonem. Až pár minut před koncem první půle si Livorno mohl se štěstím oddychnout, neboť Christodoulopoulos se dostal za obranu a přesnou nahrávku se snažil reagovat dobrou ránou. Bardi byl ale na místě včas a efektivním zákrokem svému celku pomohl k bezbrankové remíze v půli zápasu.

Livorno se potýkalo se zakončením a proto přišel na hřiště talentovaný útočník Innocent Emeghara. Bývalý hráč Sieny vystřídal nevýrazného mladíka Belfodila, který v Livornu hostuje z milánského Interu. Kolonie hráčů z tohoto slavného klubu je ostatně poměrně početná a Livorno poslal do vedení další z nich. Poslední dobou skvěle hrající Marco Benassi si na svůj účet připsal druhou branku letošní sezony, když se dostal k odraženému míči ve vápně a překonal brankáře Curciho!

Pak se sice Bologna dostala z tlaku až k ráně, ale po nepovedeném rohovém kopu mohl s míčem vyběhnout Emeghara, který před bránou našel dobíhajícího Paulinha a ten uklidil míč do sítě - 2:0.

Ani střídající Davide Moscardelli se netrefil a míč napálil jen vedle tyče. Následně však Bologna dostala šanci hrát proti oslabenému soupeři, protože Ibrahima Mbaye dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Sudí Bergonzi rozehrál karetní mariáš ve velkém stylu, když následně vyloučil ještě Emegharu a udělil dnes celkem osm žlutých karet a dvě karty červené! Po poslední z nich se k zahrávání pokutového kopu dostal Lazaros Christodoulopoulos, který svou šanci skvěle proměnil. Bologně to ale na body nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele