Serie A - souhrn 20. kola

16.01.2016, 16:56, aktualizováno 17.01.2016, 22:42
Komentáře a souhrny
Juventus si zastřílel v Udinese a dotahuje se na čelo. Neapol si pojistila své vedení v tabulce, na domácí půdě si poradila se Sassuolem a potrestala ztrátu Interu Milán v Bergamu. Úspěšný návrat do Turína zažil Ciro Immobile, milánské AC si poradilo s Fiorentinou...

AC Milán - ACF Fiorentina 2:0

17.01.2016 20:45

Góly: 4. Carlos Bacca, 88. Kevin-Prince Boateng

AC Milán zvítězil ve šlágru kola nad Fiorentinou 2:0 a posouvá se dočasně na šesté místo. Viola se tak po Interu nebo Římu stala dalším týmem ze špičky, který bodově ztratil. Rossoneri poslal do brzkého vedení Carlos Bacca a pojistku vstřelil dvě minuty před koncem Kevin-Prince Boateng.

AC potřebovalo zvítězit, aby si vylepšilo špatné postavení v tabulce, ale stejně tak potřebovala body i Fiorentina, aby udržela kontakt s Neapolí a Juventusem.

Lépe vstoupil do zápasu AC Milán. Ve čtvrté minutě se ve vápně uvolnil Bacca, pohrál si s obráncem a přesnou střelou poslal svůj tým do vedení. Rychlá branka ale zápasu moc nepomohla. O něco aktivnější v držení míče byla Fiorentina, ale k žádnému ohrožení branky Gigiho Donnarummy to nevedlo. Podobně to platilo i na domácí straně, a tak byl k vidění spíše průměrný fotbal.

Druhá půle se nesla v podobném duchu. Po hodině hry mohl zvýšit už na rozdíl dvou branek Luca Antonelli. Na hranici ofsajdu převzal balón, ale svojí nepříliš razantní střelu poslal jen do dobře postaveného Tatarusanua. O chvíli později zkusil štěstí z úhlu Niang a brankář Violy si situaci bez potíží ohlídal. Fiorentina potřebovala oživit ofenzívu a na plac postupně vyslala Pepita Rossiho či Babacara, ovšem k žádné převaze to nevedlo. Naopak Milán posiloval střed hřiště, takže se dostalo i na Juraje Kucku a Kevina Prince Boatenga. Na poslední minuty se do hry podíval i uzdravený Mario Balotelli, jenž nahradil Carlose Baccu.

Každopádně tlak Violy se nekonal a dvě minuty před koncem vstřelili domácí druhou branku. Kevin-Prince Boateng si pohlídal ofsajdovou hranu, zbavil se brankáře a leč tísněn, trefil odkrytou branku - 2:0 pro AC Milán. Radost trenéra Mihajloviče byla nefalšovaná, stejně jako ta z tribun slavného San Sira.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Empoli FC 1:1

17.01.2016 15:00

Góly: 7. Alberto Paloschi - 47. Lorenzo Tonelli

Chievo Verona se jen dělí body s Empoli. Oba týmy se trefili jednou, a i když se hrál pohledný fotbal, remíza nikomu z nich ke spokojenosti příliš nestačí. Hned na úvod se prosadil Alberto Paloschi, po změně stran srovnal obránce Tonelli.

Chievo nastoupilo na svém stadionu s tradičními oporami jako brankář Bizzarri, útočník Alberto Paloschi nebo obránci Dainelli a Cesar. Vedle Paloschiho se o góly měl starat tak Inglese, prostor dostal i veterán Simone Pepe. Také Empoli nasadilo poměrně očekávanou sestavu, v obranné linii figurovali Zambelli, Tonelli, Barba, Rui. Před pohyblivou zálohou v podání pánů Zieliński, Paredes a Croce figurovali Maccarone a Pucciarelli.

Ačkoli se do prvních náznaků tlaku dostávali hráči Empoli, byli to paradoxně domácí, kdo se jako první radoval z branky. A to poměrně rychlé. Už v sedmé minutě si útočník a jistota v ofenzívě Mussi Volanti Alberto Paloschi naskočil na centr od Pepeho a obloučkem překonal zaskočeného brankáře Skorupskiho - 1:0 pro domácí hráče.

Brankář Skorupski měl plné ruce i nohy práce také po chvíli a ránu Valtera Birsy vyrážel jen s vypětím všech sil. Empoli se v prvních chvílích moc do útoku nedostávalo, respektive se mu nedařilo překonat zálohu domácího Chieva. Domácí se hnali v přečíslení na Skorupskiho. Birsa však poslal klíčovou přihrávku jen do soupeře. Birsa se málem prosadil také po třiceti minutách, když předvedl parádí sólo zakončené střelou, ale Skorupski se tentokrát překvapit nenechal.

Pět minut před odchodem obou celků do kabin si ještě na delší míč naběhl Alberto Paloschi a krásný centr poslal z voleje jen těsně vedle brány! Chievo bylo rozhodně lepším týmem a zaslouženě vedlo. Jenže to neplatilo pořád. Dvě minuty po změně stran se totiž skóre měnilo v neprospěch Chieva. Rohový kop rozehrálo Empoli nakrátko, čímž zaskočilo obránce soupeře. Míč se dostal ke Crocemu, který vypálil. Brankář Bizzarri však balon vyrazil jen k Tonellimu, který už poslal míč do sítě - 1:1.

Hosté se po vstřelené brance ihned zlepšili a chtěli přidat další. Velkou zbraní měl být veterán Massimo Maccarone, jenž si zaběhl za obranu soupeře. Jenže pas na něj nakonec domácí obránci zablokovali. Následně se do míče z velké vzdálenosti opřel Croce a brankář Bizzarri se jen ohlédl.

Dvacet minut před koncem se o něco podobného pokusili domácí hráči, kdy Castro nahrál Radovanovićovi. Jenže jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Hned po něm si za obranu opět nabíhal Alberto Paloschi, který chtěl překonat znovu brankáře Skorupskiho. Ale tomu vydatně pomohli jeho obránci. A protože do konce zápasu už ani jeden tým nedokázal vymyslet nic konstruktivního, tak se loučí po bodě na kontě.

Více informací k zápasu

AS Řím - Hellas Verona 1:1

17.01.2016 15:00

Góly: 41. Radja Nainggolan - 61. Giampaolo Pazzini (pen.)

Giallorossi dnes předvedli pod novým trenérem Lucianem Spallettim mnohem lepší výkon, ale nakonec ani to nestačilo na tři body. První branku dal Radja Nainggolan, jenže Pazzini ve druhé půli z penalty srovnal.

V římské metropoli začíná nová éra. Na lavičku AS usedl znovu oblíbený Luciano Spalletti a všichni fanoušci si kladli otázku, jak se herní projev pod jeho vedením zvedne. Dnes mu jako ideální soupeř posloužila Verona. Spalletti se držel svého oblíbeného rozestavení 4-2-3-1, takže jsme se v něm dočkali Florenziho v útoku, Džeka na hrotu a do hry se vrátil také Castán.

Hellas Verona zatím podává hodně špatné výkony, propadá se tabulkou a pomalu bojuje o přežití. Dnes se spolehl na Golliniho v bráně, prostor dostali i Emanuelson,Greco, Sala nebo Wszolek. Do útoku se vedle zkušeného Giampaola Pazziniho postavila nová posila, Ante Rebić.

AS bylo oproti Garciovu systému mnohem hladovější, hrálo více přímočaře a lépe kombinovalo. Změna byla evidentní od prvních minut, i když si tým na nové pokyny stále ještě zvyká. Do první šance se prodíral rychlík Mohamed Salah, jenže nakonec byla jeho nahrávka zastavena. Hellasu dělalo problémy přejít přes dvojici Nainggolan - De Rossi, které navíc vydatně pomáhal vrátivší se stoper Leandro Castán.

Dlouhý nákop Torosidise se dostal od Pjaniće až k Salahovi, který ještě hlavičkou hledal spoluhráče, ale nakonec zasáhli hostující obránci. Rytmus. To byla první výrazná změna na hře římského celku oproti minulým měsícům. Okamžitě po ztrátě míče přešli Vlci do režimu napadání, což dělalo hostujícím hráčům velké problémy.

S dalšími minutami se tlak římských hráčů stal více méně stálým jevem a Hellas se v podstatě nedostal přes polovinu. Ojedinělá šance veronslé jedenáctky skončila obětavým zákrokem Kostase Manolase, který následně musel být ošetřován. Po chvíli se ale na hřiště vrátil a trenér Spalletti si mohl oddechnout.

AS mělo také trochu smůlu, protože Edin Džeko nejprve po krásném centru trefil tyč! Jenže akce pokračovala, míč se dostal až k De Rossimu. Zkušený matador jej patičkou posunul na Radju Nainggolana a ten poslal balon do sítě - 1:0.

Chvíli před odchodem do šaten ještě hlavičkoval Mohamed Salah, ale ačkoli byl nehlídán, zamířil vedle tyče. Začátek druhé půle ale AS naprosto nezvládlo. Nejprve se na hřišti objevil v dresu hostí Emil Halfredsson s Faresem, následně si Hellas vypracoval první šance. Sám před brankářem Szczesnym se totiž objevil záložník Wszolek, který ale narazil jen na ruce pohotového Poláka.

Tomu musela o chvíli později pomoci tyč, protože Ante Rebić snadno přešel přes Torosidise a napálil míč do tyče! Szczesny by se natahoval marně. AS zabralo až o chvíli později, když se Pjanićův centr dostal k Salahovi a ten jej napálil přímo do Golliniho! Pak Mohamed Salah pokazil další velkou šanci, když plách dvěma obráncům, násleně si je položil a mohl nahrávat na úplně volného Džeka. Ale místo toho sobecky střílel a narazil na Golliniho.

Hellas hrát fotbal nezapomněl. Nejprve Pazzini váhal se střelou, o chvíli později si však vše vynahradil. Leandro Castán nestíhal Wszoleka a fauloval jej ve vápně, takže Hellas dostal k dispozici pokutový kop! Odpovědnost na sebe vzal Giampaolo Pazzini a proměnil!

Třicet minut do konce a začínalo se od začátku. Dvakrát se do šance prodral Edin Džeko, ale ani jednou netrefil. Respektive podruhé míč napálil těsně před bránou hodně vysoko nad. Do konce utkání se ještě oba celky snažily neinkasovat a nakonec se jim to povedlo. Utkání v hlavním městě Itálie tak končí remízou 1:1, která domácí fandy zase tolik nepotěší.

Více informací k zápasu

Carpi FC - UC Sampdoria 2:1

17.01.2016 15:00

Góly: 27. Lorenzo Lollo, 55. Jerry Mbakogu (pen.) - 33. Joaquín Correa

Carpi podruhé zasebou v lize vyhrálo a ukázalo, že to se záchranou myslí vážně. Nováček soutěže si tentokrát poradil se Sampdorií Janov, kterou porazil 2:1. Měl přitom velké štěstí, Námořníci totiž dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci.

O první vážnější rozruch se postarali hráči Sampdorie, kteří při té příležitosti dokonce vstřelili gól. Ten ale nebyl pro jasný ofsajd uznána a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. I další minuty patřily Sampdorii. Cassano zblízka nepropálil Belece a z dorážky si neporadil ani Fernando. A tak přišel trest. Lorenzo Lollo dostal ve vápně spoustu času a střelou k tyči poslal Carpi do překvapivého vedení. Odpověď Sampdorie však byla blesková. Krásnou přihrávku za obranu dostal Carlos Joaquín Correa a zblízka neměl problém se prosadit - 1:1. Chvíli na to orazítkoval břevno šikovný Cassano, ale do konce poločasu už se skóre nezměnilo.

Diváci, kteří si našli cestu na stadion tak mohli být spokojeni. Utkání nabídlo v prvním dějství několik zajímavých šancí a na každé straně padla jedna branka.

A také ve druhém poločase se bylo na co dívat. V 54.minutě zakličkoval ve vápně Di Gaudio a po faulu na něj se kopal pokutový kop. Jerry Mbakogu neměl sebemenší problém a penaltu bezpečně proměnil - 2:1 pro Carpi. Na tahu byla znovu Sampdoria a domácí měli při její šanci znovu velké štěstí. Fernando totiž trefil tyč a na druhé straně zase Lasagnu vychytal Viviano.

Čtyři minuty před koncem zápasu uviděl druhou žlutou kartu Gagliolo a hostům se naskytla krátka početní převaha. Sampdoria se ve zbývajících minutách tlačila do koncovky, jenomže vyrovnat nestihla.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 0:4

17.01.2016 15:00

Góly: 15. Paulo Dybala, 18. Sami Khedira, 26. Paulo Dybala (pen.), 42. Alex Sandro

Juventus Turín znovu potvrdil, že jeho formu jen tak něco nezastaví. Tentokrát vyloupil Udinese a navíc domácí Zebry zesměšnil čtyřmi góly. Postupně se o ně postarali Paulo Dybala, Sami Khedira a Alex Sandro.

Udinese se chtělo ukázat a proti Juventusu Turín sehrát dobré utkání. Nemělo co ztratit, snad kromě cti. Ale o tom až dál. Domácí nastoupili s jednoznačnými oporami typu Karnezise, Widmera, Badua nebo Di Nataleho. Hosté přijeli s několika změnami oproti minulému klání. Nastoupili Marchisio, Asamoah, Alex Sandro a Mandžukić, kromě jinéhobyl v bráně Buffon a v pol Khedira s Dybalou.

Juventus se v prvních minutách trochu trápil a nedařilo se mu dostat se přes polovinu. Od prvních minut byl hodně namotivován Danilo, který nejednou unikl jen těsně žlutému ocenění. To naopak dostal o chvíli později Giorgio Chiellini. Z následné situace neudeřilo, ale když se po faulu na Asamoaha žlutilo Baduovi a následně Juventus zahrával přímý volný kop, tak to už se skóre měnilo. K jeho exekuci se postavil mladík Paulo Dybala a trefil se náramně - 1:0 pro Juventus.

Pokud se Zebry chtěly nadechnout a začít útočit, tak se jim plány brzo změnily. Z rovného souboje se stal boj o přežití s co nejmenším počtem zásahů na svém kontě, protože o chvíli později se po rohovém kopu dostal k míči Sami Khedira a jeho hlavička skončila v síti! Obrana Zeber opět trochu zaspala.

Po pětadvaceti minutách se skóre měnilo opět a tady už to s Udinese vypadalo hodně bledě. Danilo totiž zezadu fauloval Maria Mandžukiće a dostal ihned červenou kartu. Oslabil tím svůj tým, ale především Juventus zahrával pokutový kop. Vzal si jej na starosti Paulo Dybala a znovu se trefil! Stává se tak definitivně miláčkem fanoušků, kteří mohou s klidem "zapomenout" na Carlose Téveze.

Udinese se ale nepoučilo a bylo ještě jednou potrestáno za svou pasivitu. Stará dáma po chvíli kombinační hry dostala míč k mladému bekovi Alexi Sandrovi, který neváhal a vypálil. Brankář Karnezis neměl šanci ani proti jeho ráně a kapituloval. Juventus tak před odchodem do šaten vedl o čtyři branky a schylovalo se k velkému debaklu.

Jenže kdo čekal podobně ofenzivní představení i ve druhé půli, musel být hodně zklamaný. V podstatě se jednalo o praktickou údržbu ze strany Juventusu a odevzdanost ze strany domácího týmu. Heslem Juve se stalo "žádné zranění a šetření sil", čemuž odpovídala předvedená hra. Jako první otestoval Karnezise záložník Asamoah, jenže jeho střela neměla potřebnou razanci.

Do utkání se dostal i Alvaro Morata, který je jednak kritizován, zároveň ale spojován s návratem do Madridu. Jenže Morata neměl štěstí ani dnes a v podstatě jej ani nebylo náročné bránit. Do hry se moc nedostávalo ani druhé útočné eso v podání Maria Mandžukiće. Zajímavější zakončení měl na druhé straně na svědomí Francesco Lodi, který prověřil reflexy brankáře Gianluigiho Buffona.

Do konce zápasu se už nic zajímavé nestalo, ale Juventusu to zřejmě moc nevadí. Získal důležité tři body a zejména první poločas se mu povedl nad očekávání dobře. Turínský celek je díky tomu nyní na druhém místě za Neapolí, zatímco Udinese se pomalu přibližuje nechtěným sestupovým příčkám a čeká jej ještě hodně velká práce.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SS Lazio 2:2

17.01.2016 15:00

Góly: 2. Emanuele Giaccherini, 18. Mattia Destro - 71. Antonio Candreva (pen.), 77. Senad Lulić

Bologna se předvedla ve skvělém světle a první půli naprosto ovládla. Jenže závěr jasně patři Laziu, které se v konečné fázi utkání prosadilo dvakrát. To znamená, že si oba týmy nakonec body jen dělí.

Bologna sice dobře začala, ale nevyšle jí konec utkání. Konečný výsledek 2:2 bude zřejmě považovat ještě za šťastný, protože dvacet minut hrála bez vyloučeného Masiny. Na Stadio Renato Dall'Ara byl k vidění ofenzivní fotbal, který rozhodně dělal čest oběma jedenáctkám. Především jsme ale viděli utkání plné emocí. Konečný bod pro Lazio moc neřeší, neb je stále deváté.

Lazio se opět muselo obejít bez několika klíčových opor. Dnes jsme viděli obrannou čtveřici v podání Konko, Hoedt, Maurício, Radu. Do útoku nastoupili Candreva, Djordjević a Keita. Bologna se opět spoléhala na veterána Antonia Miranteho, kterého strážili Rossettini, Oikonomou, Gastaldello a Masina. Trojčlenný útok zformovali Mounier, Destro a Giaccherini.

Ještě ne všichni diváci asi seděli na svých místech, když se domácí k radosti publika ujali vedení. Už ve druhé minutě totiž Bologna zahrávala přímý volný kop, který si vzal na starosti Emmanuele Giaccherini. A nemýlil se, protože míč zakroutil ideálně - 1:0.

Pro Lazio to byl šok, ze kterého se chtělo urychleně probudit. Nejprve se zastřeloval Parolo, po něm i Milinković-Savić. Málem se na bránu řítil rychlík Keita Baldé, ale na poslední chvíli mu do přihrávky na něj strčil nohu Oikonomou. Jenže Lazio se při bránění standardních situací nepoučilo a znovu inkasovalo! Tentokrát Giacherini centroval, našel svým pasem Mattiu Destra a někdejší střelec konkurenčního AS se hodně radoval z gólu!

A Bologna nepřestávala. Saphir Taider pronikl k vápnu, tam našel Brighiho a jen sledoval, jak zkušený středopolař napálil míč do jednoho obránce Lazia. Stejná situace se opakovala také po třiceti minutách, když Brighi opět dostal naservírován míč ve vápně, ale tentokrát vůbec netrefil bránu!

Druhý poločas znamenal mohutné posílení ofenzívy Lazia a zavelení do útoku. Přišli Klose a Lulić. A první výsledky se začaly dostavovat. Centr do vápna si málem do vlastní brány srazil obránce Gastaldello, mladík Keita po hodině hry pálil ve výborné pozici mimo! Velké věci se ale daly do pohybu poté, co Adam Masina fauloval ve vápně Antonia Candrevu. Sudí mu udělil červenou kartu a nařízenou penaltu sám faulovaný hráč s přehledem a technicky bravurně proměnil - 2:1.

To ale nebylo vše, protože Lazio chtělo body. Další velký krok k nim udělalo o šest minut později, když Klose na pravé straně obral o balon Brighiho a odcentroval na volného Senada Luliće. Střídající hráč jen napřáhl a krásně trefil - 2:2. Deset minut před koncem sice mohl rozhodnout o kompletním obratu Keita, ale nepřekonal Miranteho!

Více informací k zápasu

Janov CFC - Città di Palermo 4:0

17.01.2016 12:30

Góly: 4. Suso, 71. Leonardo Pavoletti, 75. Tomás Rincón, 88. Leonardo Pavoletti

Nedělní várku zápasů odstartoval souboj Janova s Palermem a měření sil dopadlo zcela jednoznačně ve prospěch Grifů. Ti doma na stadionu Lugi Ferraris deklasovali Sicilany 4:0 a dostali se v tabulce před ně. Utkání hodně ovlivnil okamžik z 65.minuty, kdy byl vyloučen hostující Andělkovič.

Šlo o důležitý souboj. Oba týmy sice mají jistý náskok na sestupové pozice, ale úplně si vyskakovat nemohou. Do utkání vstoupili lépe domácí borci, kteří se hned ve čtvrté minutě ujali vedení. Perotti naservíroval přesnou přihrávku na Susa, který se v novém působišti ihned prosadil brankou - 1:0 pro Janov. A nemuselo přitom zůstat jen u jednoho zápisu, po půlhodině hry měl Suso další gólovku, ale Sorrentino jeho pokus kryl. Palermo v průběhu prvního poločasu branku Grifů vůbec neohrozilo a pokud chtělo pomýšlet na body, muselo ve druhém dějství pořádně přidat.

Pořádně přidat ale neznamená více faulovat. V 65.minutě fauloval Siniša Andělkovič a jelikož už šlo o druhý prohřešek, uviděl červenou kartu. Palermo šlo tedy do oslabení. Janov byl i ve druhém poločase lepším týmem a jen šest minut mu stačilo na to, aby vstřelil druhý gól zápasu. Leonardo Pavoletti naskakoval na Ansaldiho centr úplně sám a Sorrentino byl bez šance. A když za další čtyři minuty uklidil další Ansaldiho přihrávku do sítě Rincón, bylo o vítězi utkání rozhodnuto.

Dvě minuty před koncem zápasu zvyšoval už na hrozivých 4:0 svojí druhou brankou v zápase Leonardo Pavoletti a nutno podotknout, že krásnou brankou. Pavoletti se ve vápně položil do centru a Sorrentinovi opět nedal šanci. Na výsledku 4:0 už se skóre zaseklo a vydrželo do závěrečného hvizdu. Čtyřbrankový debakl určitě není dobrou vizitkou nového trenéra hostí Guillerma Schelotta.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - US Sassuolo 3:1

16.01.2016 20:45

Góly: 19. José Callejón, 42. Gonzalo Higuaín, 90+3. Gonzalo Higuaín - 3. Diego Falcinelli (pen.)

Neapol zvítězila v důležitém domácím utkání nad Sassuolem 3:1 a pojistila si vedoucí pozici. Utkání se sice z pohledu Parthenopei nevyvíjelo dobře, neboť už ve třetí minutě proměnil penaltu Falcinelli, ale pak už stříleli jen hráči domácích, jmenovitě Callejón a dvougólový Higuaín.

Argentinský střelec v zápase zaznamenal už dvacátou branku v sezoně a neohroženě kraluje tabulce nejlepších střelců, druhý Éder ze Sampdorie na něj ztrácí propastných devět zásahů.

Ale pojďmě k samotnému zápasu. Sassuolo dokázalo v úvodu sezony Neapol porazit a skvěle vykročilo i do tohoto utkání. Sansone si uvnitř šestnáctky vybojoval faul a sudí hned z kraje zápasu odpískal pokutový kop. Ty mívá na starosti Domenico Berardi, ale pro jeho absenci se k míči postavil Diego Falcinelli a bez problému překonal brankáře Reinu - 1:0 pro Sassuolo. Neapol okamžitě zařadila vyšší obrátky a zastřelovat se začínal Gonzalo Higuaín. Jeho šance z 10.minuty skončila vysoko nad. Neapol se dočkala v 19.minutě. Lorenzo Insigne poslal do malého vápna centr a Callejón ho tečí dostal za Consigliho záda - 1:1.

Sassuolo rozhodně nechtělo jen bránit a po půlhodině hry vystrčil růžky Politano, skvěle proti němu zasáhl Reina. Tlak Parthenopei se začal před koncem poločasu stupňovat a nakonec vygradoval ve vedoucí branku. Hamšík našel na malém vápně Higuaína a ten neměl sebemenší problém dopravit balón do sítě. Tímto okamžikem převzali domácí veškeré otěže zápasu.

Neapol se na začátku druhého poločasu snažila co nejrychleji rozhodnout a Gonzalo Higuaín k tomu měl několikrát velmi blízko. Obrana Neroverdi ale odolávala a odolávala a Sassuolo bylo díky tomu stále ve hře o body. Ve druhé minutě nastavení zaváhal golman Reina, ale hosté to potrestat nedokázali a z následující akce potřetí inkasovali. Higuaín si srovnal střelu a přesným zásahem udělal těčku za utkáním. Neapol zvítězila nad Sassuolem 3:1 a upevnila si vedoucí pozici.

Více informací k zápasu

Turín FC - Frosinone Calcio 4:2

16.01.2016 18:00

Góly: 9. Ciro Immobile (pen.), 37. Andrea Belotti, 41. Andrea Belotti, 82. Marco Benassi - 33. Paolo Sammarco, 74. Danilo Avelar (vl.)

FC Turín přerušil čtyřzápasovou sérii bez vítězství, když doma zdolal Frosinone 4:2. Vše podstatné se událo už v prvním poločase a hned dvě branky Býků měl na svědomí Andrea Belotti. Frosinone sice závěr utkání zdramatizovalo, ale na více se nezmohlo a nadále se topí v sestupových vodách.

Oběma celkům se příliš nedařilo, přesto byl v pozici velkého favorita FC Turín. Už jen proto, že defenzíva Frosinone je vůbec nejhorší z celé Serie A. Navíc ambice Granaty jsou určitě vyšší, než se plácat ve druhé polovině tabulky.

Turínští také začali pěkně zostra, ale nutno podotknout, že jim to obrana Frosinone hodně ulehčovala. Už po několika sekundách se dostal centrovaný míč k Basellimu, ovšem překonat Lealiho se mu nepodařilo. Čisté konto hostujícímu brankáři vydrželo jen do osmé minuty. Bertoncini se ve vlastním vápně provinil faulem a sudí neměl na vybranou. K penaltě se následně postavil navrátilec Ciro Immobile a zamířil do černého - 1:0 pro FC Turín! Místo toho, aby aktivita domácích pokračovala, tak spíše opadla, což nezůstalo bez povšimnutí i trestu. Ve 33. minutě vykouzlil přesný centr Pavlović a neomylně hlavičkující Paolo Sammarco srovnal na průběžných 1:1. Tento stav ovšem dlouho nevydržel. Hned za další čtyři minuty už Granata znovu vedla. Leali sice hlavičku z malého vápna vyrazil, ale jen před dorážejícího Belottiho - 2:1 pro FC Turín. A to nebylo všechno. Ještě do konce prvního poločasu se Belotti prosadil krásnou střelou a zajistil svému týmu již dvoubrankové vedení.

Domácí tým nechtěl ponechat nic náhodě a hned z kraje druhého poločasu se snažil utkání definitivně rozhodnout ve svůj prospěch. Benassiho pokus Leali s vypětím všech sil vyrazil. Na druhé straně se zase osmělil Toněv a zasahovat musel i Ichazo. Pak zase střílel Turín, jmenovitě Sammarco, jehož rána byla hodně nepřesná.

Místo toho, aby přišla pojistka z kopaček domácích borců, přišlo snížení, paradoxně z kopaček domácích borců. V 74. minutě zahrávalo Frosinone rohový kop a míč si nešťastně do vlastní sítě srazil Danilo Avelar. Zápletka byla na světě.

Jako poněkolikáté v zápase to bylo jen na chvíli. Turín osm minut před koncem vstřelil gól na 4:2 a nadobro zlomil odpor nováčka. Znovu v tom měl prsty Belotti, který našel přesnou přihrávkou Benassi, jenž přesným zakončením dokonal dílo.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Inter Milán 1:1

16.01.2016 15:00

Góly: 17. Jeison Murillo (vl.) - 25. Rafael Tolói (vl.)

Odpolední utkání mezí domácí Atalantou Bergamo a Interem Milán skončilo remízou, kterou zajistily dvě vcelku kuriózní branky. První vlastní branku si dal obránce Murillo, další vlastní branku si na druhé straně dal stoper Toloi.

Atalanta Bergamo chtěla doma uspět a prolomit smolnou sérii zápasů. Dnes ji přijel otestovat milánský Inter, který měl rozhodně ambice na tři body. Díky nim by se totiž opět dostal blíže prvnímu místu a zároveň by způsobil tlak na ostatní týmy. Dnes se Atalanta opět spoléhala na brankáře Sportiella, v záloze jsme se dočkali jmen jako de Roon, Kurtić nebo Cigarini. Do útoku se postavili Monachello a Gómez.

To Inter zvolil mnohem ofenzivnější rozestavení s větší koncentrací hvězd. Dočkali jsme se Murilla, Brozoviće, Handanoviće nebo Guarína, šanci dostali i Telles, D'Ambrosio nebo Ljajić. Vedle Icardiho a Srba působil v útoku také Stevan Jovetić, který má být podle italských médií rozhodnut odejít.

Atalanta se nebojácně pustila do svého soupeře a získávala snadno míč. Jenže vepředu jí chyběla kreativita, takže o něj velmi často přicházela. Každopádně se ale hrál velmi vyrovnaný duel. Atalanta zahrozila jako první a opět se musel ukázat brankář Samir Handanović, jedna z hlavních hvězd Interu. Ránu Dramého ale brankář Handanović nakonec zkrotil.

Dramé byl hodně aktivní a prakticky po celých deset prvních minut se pokoušel napadat a pálit, kdykoli se dostal k míči. Atalanta často kombinovala kolem středového kruhu nebo lehce za ním, jenže tam její šance končily. Interu se moc nedařilo brát si míč tak, jak by asi trenér Mancini rád viděl. Nakonec to tak vedlo k první inkasované brance.

Měl ji na svědomí navíc vlastní hráč Interu, Jeison Murillo. Aktivní Dramé prokličkoval s míčem mezi dvěma obránci a míč poslal před bránu, kde si jej stoper Interu srazil do vlastní brány!

Hosté museli přidat, protože tento stav jim rozhodně nevyhovoval. Po pětadvaceti minutách hry se nakonec dočkali alespoň vyrovnávací branky. Stevan Jovetić dostal míč do středu, nahrál Ademu Ljajićovi a k vidění byla další tragikomická situaci, ne nepodobná té minulé. Míč si totiž do sítě opět srazil vlastní hráč, konkrétně brazilský obránce Rafael Toloi!

Inter se následně usadil na polovině Atalanty, která sice chtěla vstřelit další branku, ale nedokázala si vytvořit větší šanci. Inter zkušeně čekal a vyčkával. To se mu opět nemuselo vydařit, protože pár chvil před odchodem do kabin se opět musel ukázat Samir Handanović, jinak by totiž Orobici znovu vedli. Monachello dostal míč do vápna a Miranda jej nepohlídal. Likvidovat tuto šanci tak musel až slovinský brankář!

Ani to Interu nestačilo a milánský celek dál pokračoval v nevýrazném výkonu. Nejprve za míčem spěchal mladík Monachello, který dostal šanci na úkor Denise. Stejného hráče o chvíli později našel ve vápně centrem zkušený křídelník Gómez, jenže Monachellovo zakončení opět ztroskotalo na výjimečném zákroku Samira Handanoviće!

Nevýrazného Fredyho Guarína následně vystřídal ofenzivnější Ivan Perišić a není divu, že se trenér Mancini k této změně uchýlil. Inter totiž mohl opět prohrávat, nebýt neskutečného Handanoviće. Slovinský brankář předvedl další skvělý zákrok po zakončení osamoceného Cigariniho. Orobici neměli štěstí, fanoušci Interu naopak začali vzývat Handanoviće a proklínat opatrnou obranu Interu.

Dvacet minut před koncem utkání měl velkou šanci také Inter, když Adem Ljajić našel perfektním pasem nabíhajícího Maura Icardiho, který ale minul! Místo obránce Tellese se na hřiště dostal o poznání ofenzivnější záložník Jonathan Biabiany, který měl pozvednout ofenzívu Nerazzurri. Počasí sice v Bergamu panovalo příjemné, ale fotbal byl, minimálně ze strany hostí, mnohem méně přesvědčivý.

Do dalšího zakončení se opět dostal Monachello po spolupráci s Gómezem, ale tentokrát mířil hodně mimo. Do hry se na konci utkání dostala také nová posila Atalanty, zkušený veterán Diamanti. Ale ani on už vedení na stranu Orobici nestrhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol20135241:1644
2.Juventus FC20133437:1542
3.Inter Milán20124425:1340
4.ACF Fiorentina20122637:2138
5.AS Řím2098337:2335
6.AC Milán2095627:2332
7.US Sassuolo1987424:2031
8.Empoli FC2094725:2431
9.SS Lazio2084825:2928
10.Chievo Verona2076726:2227
11.Turín FC1974826:2525
12.Atalanta Bergamo2074921:2425
13.Udinese Calcio20731018:3124
14.UC Sampdoria2065929:3223
15.Bologna FC20721122:2723
16.Janov CFC20641023:2622
17.Città di Palermo20631119:3321
18.Carpi FC20451119:3517
19.Frosinone Calcio20431322:4515
20.Hellas Verona20091113:329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (338)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele