Serie A - preview 20. kola

16.01.2016, 08:43, aktualizováno 17.01.2016, 08:58
Previews
Porci sedmi utkání nabízí v neděli Serie A. Po obědě přijde na řadu střetnutí Janova s Palermem, AS Řím posléze přivítá Hellas, Bologna pro změnu římské Lazio, Carpi si to rozdá se Sampdorií, Chievo s Empoli a Udinese bude čelit Juventusu. Večer pak přijde na řadu duel AC Milán s Fiorentinou...
Janov CFC - Città di Palermo  (neděle 12:30)
Nebezpečně blízko sestupu se pohybují celky Janova a Palerma. Oba týmy v minulém kole zvítězily, ale jen jeden z nich může na vítězství navázat. Sicilský celek povede už nový kouč Guillermo Barros Schelotto.

42letý kouč přichází na Sicílii s cílem pozvednout tým do vyšších pater a uspokojit požadavky náročného prezidenta Maurizia Zampariniho. Palermu se v této sezoně příliš nedařilo a odvolání Davida Ballardiniho už dlouho viselo ve vzduchu. Koneckonců kdyby se tak nestalo, snad by to nebylo ani Palermo, které známe.

Palermo v minulém kole zvítězilo nad tragickým Hellasem 1:0 a alespoň částečně vylepšilo své postavení ve druhé polovině tabulky. Hosté jsou průběžně šestnáctí s šestibodovým náskokem na osmnácté Frosinone a rozhodně se nedá říci, že by měli v boji o záchranu vyhráno. Před koučem Schelottem je spousta práce, otázkou ale je, jestli pod Zamparinim dostane dostatečný prostor.

Náročného prezidenta má i FC Janov. Enrico Preciozi si se Zamparinim v lecčems nezadá, v této sezoně má ale s trenéry mnohem větší trpělivost. Gian Piero Gasperini je stále ve své funkci hlavního trenéra, přestože se Janovským moc nedaří. Grifové v minulém kole uťali pětizápasovou sérii porážek překvapivým vítězstvím na půdě Atalanty Bergamo a od sestupu je dělí čtyřbodová propast.

Domácímu celku bude scházet zraněné trio Tino Costa, Cissokho, Figueiras. To hosté jsou v mnohem luxusnějším postavení, chybět jim totiž bude pouze Vitiello.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Burdisso, Muňoz - Ansaldi, Rincón, Rigoni, Laxalt - Suso, Pavoletti, Perotti
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrerntino - Goldaniga, Gonzalez, Andělkovič - Morganella, Hiljemark, Jajalo, Lazaar - Vázquez - Gilardino, Trajkovski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - Empoli FC  (neděle 15:00)
Před ambiciózním Empoli je dostaveníčko ve Veroně. Domácí Chievo hodlá navázat na dobrou formu z posledního týdne, ale mělo by se mít na pozoru. Toskánský celek našel správný rytmus a nechce se vzdát snové vidiny pohárů.

Pokud by vše šlo tak jako dosud, vyprávěli bychom si na konci sezony pohádku o tom, kterak se skromné Empoli díky vlastní píli během několika málo let vypracovalo ze Serie B až do pohárové Evropy. Žádné velké sumy na hvězdné hráče, žádné luxusní platy svým oporám, žádné pevné ukotvení v historii italské elity. Přesto se Empoli úspěšně snaží bojovat o své místo na slunci.

Samozřejmě nemůžeme soudit konec sezony v polovině ledna, ale minimálně dosavadní projev Empoli se oné pohádce málem blíží. Maličký toskánský celek, jehož roční rozpočet v roce 2014 převyšoval jen o pět milionů eur roční výdělek Daniela De Rossiho, zvládá produktovat líbivý a účinný fotbal. A je mu v podstatě jedno, proti komu ho má předvádět.

Za posledních sedm utkání v Serii A prohrál jen jednou, když nestačil na milánský Inter. V minulém kole jej ale opět štěstí našlo a Empoli si poradilo s domácím Turínem. Býci mu nedokázali vstřelit ani jednu branku, takže se z rozdílového zásahu nakonec radoval veterán Massimo Maccarone. I díky tomuto úspěchu je Empoli na skvělé sedmé příčce, přičemž na evropské poháry ztrácí jen čtyři body!

Logicky se tak o jeho hráče strhává každoroční bitva. Na prodej sice není ani jeden z nich, ale už teď se velké italské kluby zajímají o Zielińskiho, Barbu, Tonelliho nebo Saponaru. To však sportovní ředitel toskánského klubu, kterým je Marcello Carli, odmítá: "Rozhodně nemáme v plánu prodávat nikoho z našich hráčů. V lednu neodejde nikdo z hráčů, o které je zájem. Naším cílem je umístit se co nejvýše a je jasné, že k tomu náš trenér potřebuje co možná nejlepší tým."

Teď se hráči mohou ukázat i proti Chievu. Ne všichni, samozřejmě, protože Mčedlidze je zraněn. Jinak ale Empoli počítá s kompletní sestavou. Chievo je na tom o poznání hůře, protože mu budou chybět Izco, Gamberini a také Meggiorini. V karetním ohrožení v případě další karty pro příští kolo jsou Rigoni a Hetemaj. Chievo se pomalu probouzí z podzimní letargie a začíná opět sbírat body.

Po dramatické remíze 3:3 s římským AS se v minulém kole Mussi Volanti předvedli na hřišti Bologně. Dlouho zůstávalo skóre uzavřené pro oba celky, ale deset minut před koncem zápasu se konečně prosadil veterán Simone Pepe, čímž získal pro Chievo tři body. I díky této výhře se veronský celek posunul na průběžné desáté místo. Dokáže zopakovat svou výhru z prvního kola?
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Cacciatore, Dainelli, Cesar, Frey - Castro, Radovanović, Rigoni - Birsa - Inglese, Paloschi
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Tonelli, Barba, Mario Rui - Zieliński, Paredes, Büchel - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Hellas Verona  (neděle 15:00)
V Římě začíná nová éra. Od kormidla římského AS byl odvolán Francouz Rudi Garcia a do dobře známých vod se vrací kormidelník, pod nímž AS produkovalo velmi zajímavý fotbal. Jak dopadne Spallettiho obnovená premiéra proti poslednímu Hellasu?

Podle názoru mnohých má nyní AS ideálního trenéra. Navíc jej čeká ideální forma hráčů, ideální prostředí a ideální soupeř. Dostaví se také ideální výsledek? O favoritovi tohoto nedělního utkání nemůže být sporu. Jsou jím domácí Vlci, kteří na Olympijském stadionu uvítají beznadějně poslední Hellas Verona. Tomu se poslední dobou vůbec nic nedaří a čeká na ránu z milosti. Nebo na zázrak?

V duelu s římskými Vlky to ale vypadá spíše na první variantu, protože hráči Hellasu s nimi hrát neumí. Z historického hlediska je o favoritovi i výsledku jasno už před utkáním, protože za posledních devět vzájemných duelů Hellas ještě AS nikdy neporazil. Na druhou stranu, za poslední dvě klání s římským celkem uhrál alespoň dvě remízy, přičemž obě skončily výsledkem 1:1.

Hodně speciální utkání čeká na mladého záložníka Federica Viviana. Někdejší velký talent římské juniorky se přes působení v Latině dostal až do prvního mužstva Hellasu a nyní je nepostradatelnou součástí mužstva. Jak se dívá na své dřívější angažmá? V rozhovoru pro klubový web přiblížil soupeře následovně: "Pamatuji si na De Rossiho, který se hodně věnuje mladým klukům a je to skvělý motivátor. Jeho slova si budu pamatovat celý život."

"Kapitán Francesco Totti je trochu víc tichý, ale vyzařuje z něj obrovské charisma, které vás hypnotizuje. Hodně jsem se učil od Miralema Pjaniće, zejména při střelbě z přímých volných kopů. A ohledně našeho zápasu, vím, že se nacházíme v hodně špatné situaci. Ale věřím, že se z ní společně dostaneme. Chceme vyhrát i pro našeho trenéra, abychom ukázali, že odmítáme sestoupit a že se nevzdáme," burcuje mladík.

Jeho novým spoluhráčem je mladý útočník Ante Rebić, který přichází z Fiorentiny. Mohl by zaujmout místo Lucy Toniho, který stále není fit a jeho nasazení je ve hvězdách. Jinak se ale trenér Delneri může spolehnout na celý kádr. To situace v AS je trochu složitější. V pořádku sice je duo Manolas - Nainggolan, ale stále ještě není připraven Capradossi, Strootman, Maicon nebo Keita. Hrát už ale může Totti a Džeko.

Hellasu poslední duel moc nevyšel, protože veronský celek navázal na debakl od Juventusu další prohrou. Na Stadio Marc'Antonio Bentegodi ho porazilo Palermo, kterému k tomu stačila jediná branka Franca Vazquéze. Hellas je nyní až na posledním místě a na jeho kontě je jen osm bodů. Svého soupeře navíc nezná úplně dobře. V Římě totiž došlo k velké revoluci, po které fanoušci už dlouho volali.

Věčné město totiž po dlouhé době strádání a trápení opustil francouzsklý trenér Rudi Garcia, který se poslední dobou stával terčem časté kritiky za výsledky i předvedenou hru. V Římě možná fanoušci nejsou zvyklí na Scudetta, ale rádi pozorují alespoň svižný a nápaditý fotbal. Což se pod Garciou tak často nestávalo. I proto se do Říma vrací mister Spalletti, aby vrátil Vlkům zašlou slávu.

V minulém utkání, které bylo pro Garciu a spol. derniérou, AS po ztrápené druhé půli remizovalo 1:1 s AC Milán. Nyní nadchází druhá éra Spallettiho, který by měl vrátit Římu radost ze hry a přilákat na stadion fanoušky. V jakém stylu začne proti Hellasu?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Torosidis, Manolas, Rüdiger, Digne - De Rossi, Pjanić - Florenzi, Falqué, Salah - Džeko
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Sala, Bianchetti, Moras, Souprayen - Wszolek, Viviani, Hallfredsson, Ionita - Rebić, Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Carpi FC - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Nováček bojující o záchranu se střetne se Sampdorií, která pod Montellovým vedením konečně dostává tvář. Námořníky nečeká vůbec snadná práce, vždyť Carpi předchozí dvě kola neprohrálo.

Carpi sice stále zůstává v sestupovém ohrožení, se čtrnácti body je předposlední, ale už málokdo si ho dovolí podcenit. S nováčkem soutěže letos ztratili týmy jako AC Milan, FC Janov nebo naposledy Lazio s Udinese, které dokonce prohrálo. Castoriho parta se nevzdává a stále věří, že se může zachránit. Na nesestupový Janov ztrácí v tuto chvíli pět bodů. Jak proti Laziu (0:0), tak i proti Udinese (2:1) vycházelo Carpi ze zabezpečené obrany a něco podobného se čeká i proti ofenzivně laděné Sampdorii.

Ta se zatím také pohybuje ve druhé polovině tabulky, ale na rozdíl od Carpi si samozřejmě vede o něco lépe.Svěřenci trenéra Vincenza Montelly zdá se přečkali výsledkovou krizi a nyní už opět bodují. V posledním kole proti Juventusu to sice nevyšlo, ale dvě kola předtím si Námořníci připsali plný bodový zisk, když porazili Palermo a v janovském derby konkurenční FC.

Sampdoria v prvním zápase prvního kola proti Carpi vyhrála divokým výsledkem 5:2 a diváci by se jistě nezlobili, kdyby se jim něco podobného podařilo napodobit. Carpi se na rozdíl od prvního kola už stihlo rozkoukat a dá se očekávat, že doma bude velmi nepříjemným soupeřem.

Kouči Castorimu bude scházet pouze jedno jméno a sice zraněný Fedele. Dramatické to není ani v táboře hostí. Moisandera do hry nepustí karetní trest a duo De Silvestri - Mesbah zůstává na marodce.
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Zaccardo, Romagnoli, Gagliolo, Letizia - Pasciuti, Cofie, Bianco, Di Gaudio - Lollo - Mbakogu
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cassani, Silvestre, Zukanovič, Regini - Soriano, Fernandom Barreto - Carbonero, Cassano, Éder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Udinese Calcio - Juventus FC  (neděle 15:00)
Zebry z Udine vyzkouší na stadionu Friuli dalšího velkého giganta. Po minulém kole má kádr co dokazovat, ale nevybral si k tomu snadného soupeře. Pro tři body totiž přijede suverén italské ligy, Juventus Turín.

Stará dáma je opět na vzestupu a chce se dostat až na příčku nejvyšší. Za posledních deset utkání ve všech soutěžích dohromady ztratila všechny tři body jen jednou, když v Lize mistrů nestačila na Sevillu. Poslední prohra v Serii A pak byla k vidění v 10. kole, když si na velikána z Turína vyšláplo Sassuolo. Od té doby je to zase ten Juventus, jaký známe.

Sebevědomý, přesný jako hodinky, někdy možná moc profesorský, ale nakonec vítězný. Stejný scénář se projevil také v minulém kole, které pro Starou dámu dopadlo velmi dobře. Domácí Sampdoria sice byla hodně motivovaná, ale ani její chuť vyhrát nebo přítomnost trenéra Vincenza Montelly na lavičce neznamenaly pro Blucerchiati výhru. Těsně po změně stran navázal na Pogbovu branku Sami Khedira a ani gól Antonia Cassana nestačil na body.

Juventus tak pokračuje ve stíhací jízdě a nyní má na svém kontě již 39 bodů. Po hrůzostrašném začátku nové sezony a naopak skvělém rozjezdu konkurenčních rivalů je to skvělý výsledek, protože Bianconeri jsou druzí a na první Neapol ztrácí jen dva body. Přesto je hra se Zebrami ošidná. A ví to i trenér hostí Max Allegri.

Zebry při posledním vzájemném duelu Starou dámu porazily, když se hned v prvním kole z jediné branky radoval Cyril Théréau. A trenér Allegri si uvědomuje, že ani teď to jeho hráči nebudou míst snadné. V rozhovoru pro JTV zmínil: "Čeká nás hodně náročné utkání. Udinese sice nezvládlo poslední utkání, ale jinak je ten tým v dobré náladě a formě. Pamatujeme si na první utkání, ve kterém hráli skvěle. Musíme ukázat skvělý projev, jestli chceme vyhrát."

Vyhrát samozřejmě Juventus chce, protože tím vytvoří tlak na první Neapol. Juventus se nemusí strachovat z karetních hříšníků, ale má dva zraněné hráče. Jsou jimi mladý záložník Lemina a také Roberto Pereyra, pro kterého to mohl být hodně emotivní duel vzhledem k minulosti právě v dresu Udinese.

Zebrám se aktuálně poměrně daří a vyhrály dva zápasy z posledních tří. V minulém kole si ale pohoršily, když nedokázaly porazit Carpi. Nováček soutěže se vyznačuje hodně mátožnými výkony, ale přesto na Udinese stačil, protože se prosadili Pasciuti a Lollo. Také domácímu týmu budou chybět zranění hráči. Konkrétně půjde o trojici Merkel, Pasquale a Domizzi.

Hodně co říct má k utkání někdejší hráč obou nedělních soupeřů. Je to brankář Dino Zoff, velká legenda nejen italské kopané. A podle něj se může v utkání stát cokoli: "Rozhodně bych neřekl, že výsledek je předem daný. Viděl jsem v poslední době Udinese několikrát a je to tým v dobré náladě a herní pohodě. Hraje hodně odvážný fotbal a především proti favoritům je hodně natěšený. Juventus to bude mít hodně těžké," připouští Zoff.

"Sním o tom, že se v neděli prosadí Antonio Di Natale. Tomu bych to hodně přál a zřejmě nejsem jediný. Juventus bude muset zabrat a dávat si pozor neustále, protože Udinese je schopné celý zápas bránit a pak udeřit. Samozřejmě Juventus Udinese převyšuje kvalitativně, takže domácí musí podat stoprocentní výkon, aby uspěli."
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Danilo, Felipe, Piris - Badu, Lodi, Widmer, Fernandes, Adnan - Perica, Thereau
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli - Lichtsteiner, Marchisio, Pogba, Khedira, Sandro - Mandzukić, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 3.80 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - SS Lazio  (neděle 15:00)
Lazio Řím nabírá formu a začíná vyhrávat i nad favority. Stále jej ale trápí široká marodka. Teď jej čeká další náročný soupeř, protože i když se boloňskému celku nedaří, umí zaskočit ofenzivní hrou a podat dobrý výkon.

Římský celek se potkává s dobrou formou a od začátku nového roku se mu daří. S Carpi to sice po delší vánoční pauze stále nebylo ono, ale v minulém utkání se Biancocelesti naplno ukázali. Potkala je Fiorentina, která do té doby byla pasována na jednoho z největších favoritů na titul. Nakonec se ale doma musela sklonit před Pioliho výběrem. Lazio Řím předvedlo skvělé utkání a v jeho dramatickém závěru vyhrálo 3:1!

I díky tomu se Lazio dostalo na 9. místo a na pohárovou Evropu ztrácí jen sedm bodů. Teď ale nastává ta horší část, protože trenér Pioli stále nemůže počítat s množstvím hráčů, kteří by jinak nastoupili v základu. Mimo hru jsou z důvodu zranění de Vrij, Lulic, Kishna, Marchetti, Gentiletti a Basta. To už je velká čára přes rozpočet. V karetním ohrožení pro příští kolo jsou pak Milinković-Savić a Lulić.

Před utkáním má tedy trenér Pioli o čem přemýšlet. Někdejší hráč obou celků, tedy Bologně i Lazia, mu ale věří. Je to Franco Janich, pro kterého bude vzhledem k historii toto utkání hodně zajímavé. Sám uznává: "Očekávám skvělou podívanou, která pro mě bude hodně emotivní. Miluji oba celky, strávil jsem v nich hodně času a doufám, že se jim bude dařit. Trenér Pioli umí dodat hráčům klid na práci, což jim hodně pomáhá."

"Když jsem se díval na Lazio proti Fiorentině, viděl jsem velký pokrok vzhledem k minulým utkáním. Ten tým má vůli, radost ze hry, je dobře organizován a vždycky ví, co má dělat. Za to může především vedení a trenér. Jsem hodně zvědav, koho teď přivedou, ale myslím, že se Lazio bude ještě zlepšovat a nakonec by mohlo dosáhnout až na Evropskou ligu," domnívá se Janich.

Bologna je v naprosto odlišné pozici. Felsinei se trápí v útoku i obraně, což jen dokresluje aktuální 15. místo. Poté, co si poradili s AC Milán, nestačili na Chievo Verona. Deset minut před koncem utkání se o jediný úspěch postaral hostující veterán Simone Pepe. Také Bologna má několik absentérů. Mimo hru budou Rizzo, Maietta a Brienza, v karetním ohrožení pak bude obránce Gastaldello.

Bologna za posledních pět utkání vyhrála třikrát a připsala si dvě prohry. Proti Laziu se jí ale moc nedaří, protože poslední 2 utkání vyhrál římský celek. Když se ze tří bodů naposledy radovala Bologna, psalo se datum 11. 3. 2012, což už je poměrně stará výhra.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Rossettini, Oikonomou, Gastaldello, Masina - Taider, Diawara, Brighi - Giaccherini, Destro, Mounier
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Berisha - Radu, Hoedt, Mauricio, Konko - Biglia, Milinković-Savić, Parolo - Felipe Anderson, Djordjević, Candreva
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - ACF Fiorentina  (neděle 20:45)
Fiorentina se bude dotahovat na čelo ligy zápasem na milánském San Siru. Šlágr kola je na programu v neděli večer a v postavení favorita budou hosté. S Milánem prohráli v deseti případech pouze dvakrát.

Bývaly časy, kdy byl Milán doma i proti Fiorentině neohroženým favoritem, jenomže to už neplatí. V posledních letech Viola slavné Rossoneri přerostla a úspěšnější je jak na domácí, tak i evropské scéně. Zvládla i první vzájemné utkání této sezony, když hned v první kole triumfovala 2:0.

AC Milán se chce v nejbližších letech co nejdříve dostat zpátky tam, kam patří. Tedy do boje o Scudetto a do milionářské Ligy mistrů. V této sezoně se mu to pod koučem Mihajlovičem opět nedaří a zdali se po dvou letech vrátí do Evropy není jisté. V tabulce je až na osmém místě, na druhou stranu v italském poháru se dostal už do semifinále. V týdnu si totiž poradil s Carpi, když vyhrál brankami Baccy a Nianga 2:1. V lize naposledy remizoval s AS Řím 1:1 a kolo předtím dokonce prohrál s Boloňou před vlastním publikem nejtěsnějším rozdílem. Výsledky Milána jsou tedy hodně kolísavé a v tomto má Siniša Mihajlovič na čem pracovat.

Fiorentina měla skvělý nástup do sezony a svůj standard si víceméně udržuje. Poslední kolo se ji ale vůbec nepovedlo. Viola doma padla s Laziem po výsledku 3:1 a nevyužila zaváhání Interu nebo Říma. V tabulce tak zůstává na čtvrtém místě s jednobodovou ztrátou na třetí Juventus a už s šestibodovou ztrátou na vedoucí Neapol, ta totiž ve včerejším utkání porazila Sassuolo.

Souboje milánského AC s Fiorentinou patří vždy k ozdobám kola a nejinak tomu bude i tentokrát. O vzájemných zápasech už byla řeč. Fiorentině se v posledních letech daří více. AC Milán doma dokázal naposledy Fiorentinu porazit koncem listopadu 2010, když jedinou branku vstřelil Zlatan Ibrahimović.

Milánu už se sice pomalu vyprazdňuje marodka, ale do hry stále ještě nezasáhnou Ménez, Diego López, Ely a Mexés. Jeho protějšek na lavičce Violy Paulo Sousa se musí obejít bez Badelja a potrestaného Rodrígueze.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli - Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura - Bacca, Niang
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, Tomović, Astori - Bernardeschi, Vecino, Borja Valero, Alonso - Fernandez, Iličič - Kalinič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Inter Milán  (sobota 15:00)
Atalanta Bergamo se trápí a postupně vyklízí nadějné pozice. S každým dalším utkáním poznávají její fanoušci nové úrovně zklamání a se jménem dalšího soupeře to opět nebudou mít snadné. Do Bergama totiž zavítá milánský Inter, který chce opět bojovat o první místo.

To se ale milánskému celku moc nedaří. V poslední době si připsal několik menších klopýtnutí, která jej o první příčku připravila. Za tři poslední duely se Interu povedlo dvakrát prohrát, načež za to většinou mohla neschopnost jeho střelců. Ve dvou utkáních, kde Inter ztratil všechny tři body, nastřílel dohromady jen jednu branku.

Nejprve se nad ním radovalo římské Lazio, které sice nezažívá ideální sezonu, ale za určitých okolností si dokáže vzpomenout na loňskou povedenou sérii. Pak se sice tým trenéra roberta Manciniho probral a těsně porazil Empoli, ale donekonečna vyhrávat o gól nemohl. Doplatil na to v minulém kole.

Na San Siro zavítalo Sassuolo, které je příjemným překvapením letošní sezony a díky skvělé práci trenéra Eusebia Di Francesca je schopné prohánět i movitější kluby. Katem Interu se stal mladík Domenico Berardi, který až v nastaveném čase druhé půle proměnil rozhodující pokutový kop a zařídil těsnou výhru nad Nerazzurri.

Inter tak vyšel střelecky na prázdno a má na čem pracovat. Ví to i obránce Danilo D'Ambrosio, který v rozhovoru pro média poznamenal: "Teď se nám poměrně daří, i když máme co zlepšovat. Mrzí nás ta poslední prohra, ale nezasloužili jsme si vyhrát. Nevytvořili jsme si dostatek šancí. Leden je zvláštní měsíc, protože kvůli přestupům vaše jméno často figuruje v novinách, ale snažíme se tím nezabývat. Zajímá nás jen Atalanta."

Ta to teď vůbec nemá snadné. Orobici se trápí a aktuálně jim po 19ti odehraných utkáních Serie A patří až 11. místo. Za jejich strmý pád může především série posledních výsledků, které rozhodně nejsou pozitivní. Za posledních pět kol Atalanta vyhrála jen jednou, ale minulá čtyři kola prohrála.

Nedařilo se jí ani v tom posledním. Proti Janovu byla mírným favoritem, protože Grifům se nedaří snad ještě víc a Atalanta hrála doma v Bergamu. Jenže ani to jí k bodům nepomohlo, neboť branky záložníka Blerima Džemailiho a útočníka Leonarda Pavolettiho poslaly se třemi body domů Janov. A tak se v kádru Atalanty Bergamo dají čekat velké změny.

Už z něj odešel křídelník Maxi Moralez, Germán Denis je prý rovněž na odchodu. Útok Orobici posílil velezkušený Alessandro Diamanti, který potřebuje nový impuls v kariéře. Místo Moraleze začal nastupovat mladík Marco D'Alessandro, ale sám odmítá, že by měl být nástupcem někdejšího tahouna.

Před utkáním s Interem D'Alessandro mimo jiné řekl: "Procházíme náročným ovbdobím, kdy se nám nedaří prakticky nic. Náš přístup se nezměnil k horšímu, naopak pracujeme ještě tvrději. Doufám, že se nám povede lépe. Někdo od nás odešel a jiní hráči musí vystoupit, aby převzali iniciativu. Chceme co nejdříve zase sbírat body, ale vede k tomu ještě dlouhá cesta," uvědomuje si mladý hráč.

Poslední dobou se ve vzájemných duelech daří spíše Nerazzurri, protože Inter dokázal v posledních třech utkáních vyhrát. Když z Bergama odjížděl naposledy, měl hodně dobrou náladu. Vyhrál tam vysoko 4:1 a rád by něco podobného okusil i nyní. Podaří se mu prohloubit krizi Orobici, nebo se domácí tým konečně probudí?
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Bellini, Paletta, Toloi, Brivio - Grassi, De Roon, Cigarini - D'Alessandro, Denis, Gómez
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Telles - Brozović, Medel, Kondogbia - Perišić, Icardi, Ljajić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Frosinone Calcio  (sobota 18:00)
V sobotní podvečer na sebe narazí celky, kterým se příliš nedaří. FC Turín čtyři kola nevyhrál, Frosinone dokonce pět. Favoritem samozřejmě bude Granata, která ovládla už první vzájemný zápas těchto soupeřů. Do jejich řad se navíc vrací Ciro Immobile.

Přitom domácí byli na nejlepší cestě se zvednout. Po dvou výhrách a remíze na AS Řím doma nečekaně prohráli s Udine a tím odstartovali nové trápení. Následující zápas s Neapolí sice nebyl špatný, ale na body to nestačilo, stejně jako v posledním kole proti Empoli. Granata podruhé před vlastním publikem padla, aniž by vstřelila gól. S aktuálním čtrnáctým místem pak pochopitelně nemůže panovat spokojenost.

Hosté ze sestupových pozic ztrácejí na Turín sedm bodů a samozřejmě stále doufají, že se jim podaří nejvyšší soutěž udržet. Bude to ale velmi obtížné. Frosinone se otřepává z debaklu, který jí v minulém kole uštědřila Neapol. V této sezoně to není pro nováčka nic neobvyklého. Defenzíva Frosinone je totiž nejhorší z celé Serie A. Dohromady už inkasovala 41 branek!

Turínští se s Frosinone znají už z dřívějšího působení v Serii B a na svého soupeře nemají zrovna dobré vzpomínky. Po svém návratu do Serie A však učinili velké pokroky a tentokrát budou v pozici velkého favorita. Na jejich straně bude jednak domácí publikum a také fakt, že první vzájemný zápas této sezony dopadl jejich výhrou 2:1.

Giampiero Ventura bude postrádat pouze zraněného Obiho a naopak může počítat s navrátilcem Immobilem. Někdejší nejlepší střelec Serie A se neprosadil v Dortmundu ani v Seville, nicméně všichni doufají, že na své předchozí úspěšné působení naváže. To Frosinone má mnohem větší potíže se skladbou sestavy už proto, že nejsou zdravotně v pořádku Rosi, Carlini, Diakité a Gori.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimovič, Glik, Moretti - Peres, Acquah, Vives, Baselli, Molinaro - Belotti, Immobile
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - M.Ciofani, Ajeti, Blanchard, Pavlović - Chibsah, Sammarco, Kragl - Tonev, D.Ciofani, Dionisi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - US Sassuolo  (sobota 20:45)
Hodně zajíavou podívanou slibuje duel vedoucí Neapole s největším překvapením sezony Sassuolem. Neroverdi v minulém kole zvítězili na půdě Interu Milán a o podobný kousek se teď pokusí i na San Paolo. Parthenopei jsou ale ve skvělé formě, tři poslední kola vyhráli a dohromady nastříleli deset branek.

Minulý týden zajíždělo Sassuolo na půdu vedoucího Interu a svým vítězstvím dopustilo změnu v čele pelotonu. Nyní si chtějí Neroverdi vše zopáknout, tentokráte na půdě nového lídra - Neapole.

Svěřenci Maurizia Sarriho jsou ve skvělé formě. Šokující porážku od Boloně dokázali rychle vstřebat a nyní už zase vyhrávají jeden zápas za druhým. Řádění Parthenopei naposledy odneslo Frosinone, které obdrželo potupných pět branek. Parthenopei zároveň využili zaváhání vedoucího Interu a vyšvihli se do čela, kde mají dvoubodový náskok na Juventus.

Sassuolo patří mezi největší překvapení sezony a nečekaně vážně se zapojilo do bojů o evropské poháry. Aktuálně zaujímá šesté místo, pouze se tříbodovou ztrátou na pátý AS Řím, navíc má odložené utkání k dobru. Neroverdi už pět kol v řadě neprohráli a tuto sérii budou chtít natáhnout i pod Vesuvem.

Neapol měla se současným Sassuolem tu čest hned v úvodu sezony a bylo to pro ní nepříjemné setkání. Zelenočerní doma zvítězili 2:1 a až donedávna byli jediným týmem, který dokázal Parthenopei porazit.

Neapol může proti Sassuolu nasadit to nejsilnější, co má trenér Sarri k dispozici. Totéž se ale nedá říci o Sassuolu. Kouč Eusébio Di Francesco nemůže počítat s vykartovaným stoperem Cannavarem a také střelcem Domenicem Berardim, jenž je také v trestu. Dlouhodobě zůstává na marodce Terranova.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Insigne, Higuaín
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vršaljko, Ariaudo, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan - Politano, Falcinelli, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol19125238:1541
2.Juventus FC19123433:1539
3.Inter Milán19123424:1239
4.ACF Fiorentina19122537:1938
5.AS Řím1997336:2234
6.US Sassuolo1887323:1731
7.Empoli FC1993724:2330
8.AC Milán1985625:2329
9.SS Lazio1983823:2727
10.Chievo Verona1975725:2126
11.Atalanta Bergamo1973920:2324
12.Udinese Calcio1973918:2724
13.UC Sampdoria1965828:3023
14.Turín FC1864822:2322
15.Bologna FC19711120:2522
16.Città di Palermo19631019:2921
17.Janov CFC19541019:2619
18.Frosinone Calcio19431220:4115
19.Carpi FC19351117:3414
20.Hellas Verona19081112:318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (559)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele