20. kolo
17.01.2016 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Spallettiho premiéra znamená jen bod

Giallorossi dnes předvedli pod novým trenérem Lucianem Spallettim mnohem lepší výkon, ale nakonec ani to nestačilo na tři body. První branku dal Radja Nainggolan, jenže Pazzini ve druhé půli z penalty srovnal.

V římské metropoli začíná nová éra. Na lavičku AS usedl znovu oblíbený Luciano Spalletti a všichni fanoušci si kladli otázku, jak se herní projev pod jeho vedením zvedne. Dnes mu jako ideální soupeř posloužila Verona. Spalletti se držel svého oblíbeného rozestavení 4-2-3-1, takže jsme se v něm dočkali Florenziho v útoku, Džeka na hrotu a do hry se vrátil také Castán.

Hellas Verona zatím podává hodně špatné výkony, propadá se tabulkou a pomalu bojuje o přežití. Dnes se spolehl na Golliniho v bráně, prostor dostali i Emanuelson,Greco, Sala nebo Wszolek. Do útoku se vedle zkušeného Giampaola Pazziniho postavila nová posila, Ante Rebić.

AS bylo oproti Garciovu systému mnohem hladovější, hrálo více přímočaře a lépe kombinovalo. Změna byla evidentní od prvních minut, i když si tým na nové pokyny stále ještě zvyká. Do první šance se prodíral rychlík Mohamed Salah, jenže nakonec byla jeho nahrávka zastavena. Hellasu dělalo problémy přejít přes dvojici Nainggolan - De Rossi, které navíc vydatně pomáhal vrátivší se stoper Leandro Castán.

Dlouhý nákop Torosidise se dostal od Pjaniće až k Salahovi, který ještě hlavičkou hledal spoluhráče, ale nakonec zasáhli hostující obránci. Rytmus. To byla první výrazná změna na hře římského celku oproti minulým měsícům. Okamžitě po ztrátě míče přešli Vlci do režimu napadání, což dělalo hostujícím hráčům velké problémy.

S dalšími minutami se tlak římských hráčů stal více méně stálým jevem a Hellas se v podstatě nedostal přes polovinu. Ojedinělá šance veronslé jedenáctky skončila obětavým zákrokem Kostase Manolase, který následně musel být ošetřován. Po chvíli se ale na hřiště vrátil a trenér Spalletti si mohl oddechnout.

AS mělo také trochu smůlu, protože Edin Džeko nejprve po krásném centru trefil tyč! Jenže akce pokračovala, míč se dostal až k De Rossimu. Zkušený matador jej patičkou posunul na Radju Nainggolana a ten poslal balon do sítě - 1:0.

Chvíli před odchodem do šaten ještě hlavičkoval Mohamed Salah, ale ačkoli byl nehlídán, zamířil vedle tyče. Začátek druhé půle ale AS naprosto nezvládlo. Nejprve se na hřišti objevil v dresu hostí Emil Halfredsson s Faresem, následně si Hellas vypracoval první šance. Sám před brankářem Szczesnym se totiž objevil záložník Wszolek, který ale narazil jen na ruce pohotového Poláka.

Tomu musela o chvíli později pomoci tyč, protože Ante Rebić snadno přešel přes Torosidise a napálil míč do tyče! Szczesny by se natahoval marně. AS zabralo až o chvíli později, když se Pjanićův centr dostal k Salahovi a ten jej napálil přímo do Golliniho! Pak Mohamed Salah pokazil další velkou šanci, když plách dvěma obráncům, násleně si je položil a mohl nahrávat na úplně volného Džeka. Ale místo toho sobecky střílel a narazil na Golliniho.

Hellas hrát fotbal nezapomněl. Nejprve Pazzini váhal se střelou, o chvíli později si však vše vynahradil. Leandro Castán nestíhal Wszoleka a fauloval jej ve vápně, takže Hellas dostal k dispozici pokutový kop! Odpovědnost na sebe vzal Giampaolo Pazzini a proměnil!

Třicet minut do konce a začínalo se od začátku. Dvakrát se do šance prodral Edin Džeko, ale ani jednou netrefil. Respektive podruhé míč napálil těsně před bránou hodně vysoko nad. Do konce utkání se ještě oba celky snažily neinkasovat a nakonec se jim to povedlo. Utkání v hlavním městě Itálie tak končí remízou 1:1, která domácí fandy zase tolik nepotěší.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

2-0

Reagovat
REPLIKATOR

Hlavně že jste vyhodili trenéra idioti. Nedokážete porazit ani nejhorší tým v Evropě.

Reagovat
rezba

proč komentuješ zápas, co jsi evidentně neviděl?!

Reagovat
smazaný uživatel

asi měl vsazeno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele