Serie A - souhrn 16. kola

12.12.2015, 16:57, aktualizováno 14.12.2015, 22:37
Komentáře a souhrny
Lazio v nastavení přišlo o výhru nad Sampdorií a dá se očekávat odvolání trenéra Stefana Pioliho. Juventus zdolal Fiorentinu a posunul se na průběžnou čtvrtou příčku. Neapol se rozešla s AS Řím bez branek. AC Milán neudržel vedení proti Hellasu, Inter Milán neměl slitování s Udinese a i po tomto kole povede tabulku.

SS Lazio - UC Sampdoria 1:1

14.12.2015 20:45

Góly: 78. Alessandro Matri - 90+3. Ervin Zukanović

Až volný přímý kop v podání Ervina Zukanoviče rozhodl o tom, že Lazio si v domácím prostředí se Sampdorií body rozdělí. Na Olympijském stadionu se dlouho čekalo na první šanci a oba celky víceméně potvrdily současnou špatnou formu.

Nemasný a neslaný první poločas jen potvrdil špatnou formu obou celků. O něco více ze hry mělo sice Lazio, které často kombinovalo na polovině soupeře, ale do žádné větši šance se nedostalo. Poloprázdný Olympijský stadion fotbalové krásy příliš neviděl, ba naopak.

Kouč domácích Stefano Pioli se rozhodl pro druhý poločas ke střídání. Ze hřiště odešel Danilo Cataldi a na plac vyběhl Felipe Anderson. Ale ani s ním v sestavě to nebylo o moc lepší. Po hodině hry mohl ohrozit Vivianovu branku Candreva, ale jeho volný přímý kop byl hodně nepřesný. Čtvrthodiny před koncem se do ojedinělé šance dostala i Sampdoria a byla poměrně blízko vedoucí brance. Muriel utekl obraně a jeho rána na vzdálenější tyč skončila těsně vedle.

Znudění diváci se nakonec dočkali i branky. V 78.minutě odcentroval Stefan Radu a do vzduchu se úspěšně pověsil Alessandro Matri - 1:0 pro Lazio. Biancocelesti mohli výsledek definitivně potvrdit, ale Durdevićova tyč zamířila těsně vedle. Růžky povystrčila i Sampdoria. Carbonerovi nechybělo mnoho a míč mohl skončit za Berishovými zády. V nastaveném čase si Námořníci vytvořili tlak a po faulu Berishy na Muriela měli výhodou volného přímého kopu. A právě to se stalo nakonec rozhodujícím okamžikem. Ervin Zukanovič svůj přímák neomylně zakroutil do branky a postaral se o to, že ani Lazio svojí sérii bez vítězství neutne.

Více informací k zápasu

Juventus FC - ACF Fiorentina 3:1

13.12.2015 20:45

Góly: 6. Juan Cuadrado, 80. Mario Mandžukić, 90+1. Paulo Dybala - 3. Josip Iličić (pen.)

Hráči mistrovského Juventusu Turín dokázali porazit Fiorentinu 3:1 a vracejí se zpět do boje o Scudetto. Stará dáma sice nezačala dobře, ale dobrým taktickým a trpělivým výkonem skóre otočila. Branky domácích vstřelili Cuadrado, Mandžukič a Dybala. Jediný zásah Violy obstaral z pokutového kopu Iličič.

Juventus v minulém kole porazil 2:0 Lazio, ovšem v týdnu nestačil na Sevillu a přišel o první místo ve skupině Ligy mistrů a tím pádem výhodnější pozici pro losování. Fiorentina zase v minulém kole porazila 3:0 Udinese a v týdnu, na rozdíl od Staré dámy, svůj pohárový zápas vyhrála. Jedinou brankou Babacara porazila portugalský Belenenses.

Šlágr kola začal v Turíně hodně divoce. Bernardeschi ve vápně Juve nasimuloval pád přes Chielliniho a sudí už ve druhé minutě nekompromisně foukl do píšťalky. Začátek tedy pro Starou dámu dost nešťastný. Gigi Buffon následně sice dokázal vystihnout smět Iličičovy střely, ale míč přesto skončil v síti! Nicméně odpověď Juventusu byla bleskurychlá. Juan Cuadrado si počíhal na přetažený centr a usměrněnou hlavičkou překonal Tatarusanua - 1:1. Začátek jako hrom. I nadále bylo tempo utkání dost vysoké. Hrála se ale vyrovnaná partie a šancí přeci jenom ubylo. Statisticky držela častěji míč Fiorentina, ale dobře zformovaná obrana Juve ji do ničeho nepouštěla.

Prakticky ve stejném duchu se nesl i druhý poločas. Opět s míčem u nohy častěji Viola, ale obranná řada Barzagli, Bonucci, Chiellini fungovala na výbornou. O ofenzivní rozruch se na domácí straně staral zejména Paulo Dybala, ovšem jedna z jeho střela i volný přímý kop si cestu mezi tři tyče nenašla.

V 80.minutě Juventus zničehonic udeřil. Paulo Dybala se dostal do blízkosti Tatarusanua, kterého ale nepřekonal, nicméně rychle dorážející Mario Mandžukič strhl vedení na stranu Staré dámy! O chvíli později se Mandžukič nápadně skácel k zemi, ale sudí penaltu neodpískal. Juventus po vedoucí brance výrazně ožil a hodlal co nejrychleji nalomeného soupeře dorazit. To se ale povedlo až v první minutě nastaveného času. Cuadrado vybojoval balón a Paulo Dybala zblízka vsítil třetí gól. Juventus se tak znovu dotahuje na vedoucí pozice a je definitivně zpátky ve hře o Ligu mistrů a především o Scudetto.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AS Řím 0:0

13.12.2015 18:00

Góly: -

Neapol si jen rozdělila body s římským AS, což je pro ni zejména vůči průběhu utkání velké zklamání. Domácí byli jasně lepší, ale chybělo jim štěstí i přesnost ve finální fázi.

Po kolotoči, který Neapol předvedla v rámci Evropské ligy, se chabá obranná linie AS musela opravdu obávat. I proto, aby se obránci Vlků cítili opravdu špatně, se dnes v základní jedenáctce představili Insigne, Callekón a samozřejmě Argentinec Gonzalo Higuaín. Silnou záložní řadu ztělesňovali Allan, Hamšík a také Jorginho.

AS v čele s trenérem Rudím Garciou cítí tlak ze strany odborné veřejnosti i vlastních fanoušků, kteří stále nechodí na utkání Vlků v početnějších číslech. Tým z hlavního města není v pohodě a dokládají to také různé spory mezi hráči. I dnes se o nápravu snažili hráči jako Miralem Pjanić, Daniele De Rossi nebo Edin Džeko. Toho podporoval také uzdravený rychlík Mohamed Salah.

Pokud něco v týmu Vlků opravdu nefunguje, je to obrana. Dnes ji čekal test z největších, protože útok Neapole je pod trenérem Sarrim elegantní, ale zároveň smrtící. A od prvních minut se hráči domácího celku vrhli do útoku. AS se ale odmítalo vzdát, takže se hra chvíli přelévala ze strany na stranu. Po přiťuknutí Edina Džeka se do šance dostával právě Mohamed Salah, jenže nakonec pálil těsně vedle tyče.

Na Mohameda Salaha se trenér Garcia obecně hodně spoléhá, když už mu chybí další rychlík Gervinho. Dnes mohl svou rychlostí i prací s míčem ohrozit obranu Neapole, takže byl často zdvojován. Krásný balon za obranu dostal José Callejón, jenže byl až moc za obranou, takže se pískal ofsajd. Po srážce s Koulibalym musel být Edin Džeko ošetřen, ale nakonec to nebylo nic vážného.

Po centru do vápna si na míč naskakoval opět Džeko, ale míč poslal hlavou vedle Reinovy brány. Neapol se zatím nedostávala ke svému ofenzivnímu pojetí a hře na jeden dotyk. Tlak Partenopei se stále zvyšoval, zatímco hosté se stále více spokojovali s dlouhými nákopy vpřed. V období kolem 40. minuty se prakticky nic nedělo a jednou vážnější akcí bylo zranění pomezního arbitra.

Vlci byli bezzubí a jejich akce vypadaly spíše jako náhodné nákopy s vírou, že věci "nějak dopadnou". Neapol měla v přechodové fázi navrch, jenže její hru často "zdobily" nepřesnosti. Partenopei posílali do vápna jeden pas za druhým, ale pokaždé při tom "vyrostl" buď Manolas, popřípadě byl na místě Rüdiger.

Nástup do druhé půle se povedl opět více Neapoli. Po akci Marka Hamšíka se míč dostal na straně k obránci Ghoulamovi, který pak hledal ostrým centrem před bránou nabíhajícího Gonzala Higuaína. Jenže Argentinci scházel asi krok k zakončení. Stejná sitauce se opakovala o minutu později, když Florenzi nedostoupil Lorenza Insigneho. Tentokrát včas vystartoval brankář Wojciech Szczesny.

Po delší odmlce spálil obrovskou šanci Slovák Marek Hamšík. Gonzalo Higuaín totiž ustál atalk Florenziho a nahrál do "uličky" míč na Hamšíka, který však zamířil jen těsně vedle tyče! Trenér Sarri se nehodlal spokojit s remízou a poslal na hřiště Driese Mertense. Belgický útočník je ve skvělé formě, což potvrdil i v pohárovém utkání proti polské Legii.

Tempo z první půle se pomalu vytrácelo a fanoušci rozhodně nemohli být spokojení ani na jedné straně. Blíže k výhře měli domácí, jenže jim často vaz srážela nepřesnost. Balon se sice v síti ocitl, konkrétně po hlavičce Danieleho De Rossiho, jenže podle pomezního se při centru od Antonia Rüdigera míč už dostal mimo hřiště.

Hlavní postavou konce utkání se stal brankář Wojciech Szczesny, který nejprve zastavil krásnou a jednoduchou akci Marka Hamšíka, poté lapil také dorážku od Driese Mertense! Ani El Kaddouri nenašel z dorážky dostatek místa, takže body se jen dělí.

Více informací k zápasu

AC Milán - Hellas Verona 1:1

13.12.2015 15:00

Góly: 52. Carlos Bacca - 56. Luca Toni (pen.)

AC Milán doma nedokázal porazit ani beznadějně poslední tým ligy Hellas a kouč Siniša Mihajlovič má o čem přemýšlet. Rossoneri sice vedli po brance Carlose Baccy, ale po faulu a vyloučení Nigela De Jonga o vedení přišli. Z pokutového kopu srovnal legendární Luka Toni.

Hellas může být s bodem na výsost spokojen, přestože ani v 16.kole nedokázal zvítězit. Milán po minulém fiasku na Carpi neporazil ani další tým až po uši utápěný v sestupových vodách a evropské poháry se znovu a znovu vzdalují.

Překvapivě lépe vstoupil do zápasu Hellas, který byl v úvodu dost aktivní a velmi zaměstnával defenzívu Rossoneri. Nicméně s první velkou šancí přispěchal až Milán. Bonaventura vyslal do šance Nianga a jeho rána jen prosvištěla kolem tyče. O několik minut později prozměnu napřáhl Luiz Adriano a Romagnolimu scházel kousek. A do třetice pak vyslal na Golliniho branku ránu Bonaventura, ale ani on nebyl úspěšný. První poločas tedy skončil bezbrankovou remízou s čímž mohli být spokojeni zejména hosté.

Skóre utkání se poprvé měnilo v 52.minutě a to ve prospěch AC Milán. Domácí rozehráli akci na samé hraně ofsajdu a Carlos Bacca nechytatelnou ranou překonal Golliniho - 1:0. Krátce na to mohl přijít druhý gól Milána, ale Alexovu hlavičku zastavil Gollini. Jenže všechno bylo nakonec jinak. Vzápětí se dostal do vápna Toni, byl faulován De Jongem a sudí nejenže odpískal penaltu, ale ještě nizozemského tvrďáka vyloučil. Luka Toni si s penaltou bezproblému poradil a najednou byla výhoda na straně Hellasu.

I v početní nevýhodě si v závěru utkání AC vypracovalo solidní šance. Bertolacciho technická rána těsně minula branku a Bonaventura z úhlu neprocpal míč za Golliniho záda. Ve čtvrté minutě nastavení hodně nebezpečně střílel opět Bonaventura, ale s výsledkem 1:1 se už nic nestalo.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Atalanta Bergamo 1:0

13.12.2015 15:00

Góly: 76. Valter Birsa

Atalanta Bergamo jede z Chieva bez bodů. Postaral se o to jedinou trefou v utkání záložník Valter Birsa, který rozhodl patnáct minut před koncem. Orobici ale tou dobou byli oslabeni a dokonce dohrávali utkání bez dvou vyloučených mužů.

Rozjetá Atalanta se zastavila. Domácí Chievo totiž bylo nad její síly, protože mělo více štěstí. Hosté přijeli s poměrně silnou sestavou, která čítala jména jako Gómez, Denis, De Roon, Kurtić nebo Moralez, zatímco v bráně opět působil talentovaný mladík Sportiello. Domácí na svého soka vyrazili s muži jako Dainelli, Gamberini, Gobbi, Radovanović, Hetemaj nebo Birsa s Paloschim.

Jako první se za míčem hnal Alberto Paloschi, o pár chvil později také jeho útočný kolega Riccardo Meggiorini. Ani jeden ale nepřešel přes pozornou obranu Orobici. Atalanta v prvních minutách působila lehce zakřiknutým dojmem a vyjma jedné akce Gómeze se k ničemu výraznému nedostala. Zadák Brivio patřil v jejím dresu k těm nejaktivnějším hráčům, ale měl často problémy s tím, že mu nikdo nenabíhal.

Paloschi si naběhl na dlouhý míč, dokázal si obhodit soupeře a snažil se vypálit, ale na svém místě byl brankář Marco Sportiello. K ráně z velké dálky si vytvořil prostor aktivní kapitán domácích Hetemaj, jenže mířil hodně vysoko nad. Pár minut před koncem se k hlavičce dral útočník hostí, kterým byl pro dnešní utkání nebezpečný "El Tanque" Germán Denis. Jenže nakonec si v souboji s Bizzarrim pomohl jen faulem.¨

A jen minutu před koncem nezáživné první půle se k zemi po souboji s Cherubinem poroučel Castro, ale sudí Pasqua mu na jeho hereckou etudu neskočil a kýženou penaltu proto nepískal. Atalanta i po změně stran zkoušela roztahovat hru do stran, což jí praktikovaný systém se třemi útočníky umožňoval skvěle. Jenže dlouhé nákopy vpřed se často stávaly oblíbenou kořistí domácích borců.

Po hodině hry vyslal další střelecký pokus domácí záložník Valter Birsa, jenže také on mířil hodně vysoko nad bránu. Pak se ale začaly dít věci. Nejprve si obránce Cherubin vyříkával pád Alberta Paloschiho ve vápně jako simulaci, se kterou se nehodlal smířit. Takže když mladý útočník vstal, zkušený bek jej "zidanovskou" hlavičkou poslal zase zpět. Což se samozřejmě sudímu nelíbilo a obránce Orobici hned vyloučil!

Kromě toho ještě o minutu později domácí zahrávali penaltu! K ní se postavil sám Alberto Paloschi, ale brankář Sportiello odhadl, kam míč bude směřovat, a skvělým zákrokem uchránil Atalantu od inkasování. Sportiello musel reagovat hodně pohotově také o pár minut později, když vyrážel tvrdou a přesnou ránu domácího záložníka Radovanoviće. Poté už ale přeci jen kapituloval.

Castro totiž elegantně a hlavně přesně našel rozeběhnutého útočníka Riccarda Meggioriniho, který ještě ve skluzu stihl přihrát před bránu. Všiml si tam totiž nabíhajícího spoluhráče Valtera Birsy, který prostřelil pozdě zasahujícího Sportiella!

Jen tři minuty před koncem ještě střídající Inglese nedoklouzal do brány, protože jinak by zakončoval do prázdné. Frustraci z dnešního výsledku a také asi svého představení si pak záložník Jasmin Kurtić zchladil faulem. A protože si neodpustil pár jedovatých poznámek směrem na adresu rozhodčího, ten mu hned udělil také druhou žlutou kartu. Atalanta dnes nepředvedla dobrý výkon a prohrála o jednu branku.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Carpi FC 3:0

13.12.2015 15:00

Góly: 46. Massimo Maccarone, 51. Riccardo Saponara, 61. Massimo Maccarone

Empoli si doma nedělalo žádné problémy s Carpi a po výhře 3:0 se začíná nenápadně přibližovat evropským pohárům. Všechny branky měl na svědomí Massimo Maccarone, dvě dal a na jednu přihrál.

Vše se mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby Carpi první velkou šanci zápasu proměnilo. Matos se před Skorupskim zjevil úplně sám, ale polský brankář šanci skvěle zlikvidoval. Carpi jinak hráli takticky dobře a domácí tým do ničeho většího nepouštělo. První poločas tak příliš atraktivní podívanou nepřinesl.

Až druhá půle přinesla změnu. Zielinski pasem za obranu našel Maccaroneho a zkušený útočník rovnou z první propálil Belece - 1:0 pro Empoli. Domácí okamžitě ožili a za další čtyři minuty navýšili skóre. Maccarone poslal šikovnou přihrávku na rozběhnutého Saponaru a ten ve vápně prostřelil Belece podruhé - 2:0 pro Empoli. A za dalších deset minut už bylo prakticky po zápase. Büchel dalším skvělým pasem za obranu našel Maccaroneho a útočník Empoli na Belece opět vyzrál. Domácímu celku tak stačilo pouhých patnáct minut druhého poločasu, aby rozhodl o svém vítězství.

Carpi se z tohoto direktu nevzpamatovalo. Tři minuty před koncem mohlo alespoň korigovat výsledek, ale v tutovce nepochopitelně selhal Di Gaudio! Skorupski tak udržel čisté konto, ale co víc, Empoli znovu vyhrálo a nečekaně se přibližuje pohárové Evropě.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Inter Milán 0:4

12.12.2015 20:45

Góly: 23. Mauro Icardi, 31. Stevan Jovetić, 84. Mauro Icardi, 87. Marcelo Brozović

Inter zdemoloval svého soka a z Udine si veze tři body za pohodlnou výhru. Na stadionu Friuli se dnes večer hrál hodně zajímavý fotbal a Nerazzurri nakonec slaví vysokou výhru 4:0. O góly se podělili Icardi, Jovetić a Brozović.

Inter Milán byl jasným favoritem proti domácímu Udinese a při pohledu na úvodní sestavu se to jen potvrdilo. Dostalo se na esa jako Ljajić, Perišić, Icardi i Jovetić. Před brankářem Samirem Handanovićem působili Montoya, Miranda, Murillo a Telles.

Domácí Zebry vyslaly do útoku kapitána Antonia Di Nataleho, který se neustále rozmýšlí, jak dlouho ještě bude hráčskou ikonou pro Udine. Vedle něj se postavil Francouz Cyril Théréau. Brankáři Karnezisovi bylo více než jasné, že jej čekají perné chvíle. Pomáhat mu měli Wague, Domizzi a Piris.

Hodně aktivní první minuty musely diváky na stadionu Friuli bavit. V sedmé minutě jsme viděli první větší šanci utkání a podle očekávání na straně Interu. Perišić potáhl míč po straně a předkládal jej volnějšímu Stevanu Jovetićovi do druhé vlny, ale ten napálil jen brankáře Karnezise.

Brankář Samir Handanović mnoho práce neměl a vyzkoušel jej snad jen Iturra, ale ten pálil z poměrně velké vzdálenosti. Po faulu Adema Ljajiće se domácím naskytla příležitost. K míči se postavil ostrostřelec Antonio Di Natale a míč nakonec poslal jen těsně vedle Handanovićovy brány! A zase platilo staré známé "nedáš-dostaneš". Mauro Icardi se s míčem u nohy dostal do samostatného úniku a ačkoli se Karnezis hodně snažil, inkasoval - 1:0.

O osm minut už to bylo o dvě branky. Zkušený obránce Domizzi totiž nezvládl zkrotit jednoduchou přihrávku a nahrál do běhu Stevanu Jovetićovi. Ten si poradil famózně a přehodil vyběhnuvšího řeckého brankáře!

Deset minut před koncem první půle se do šance dostal Cyril Théréau, jenže zakončil těsně vedle. Po nahrávce od Jovetiće pak španělský bek Montoya zakončoval jen do brankáře Karnezise a ten se musel vytáhnout také proti další šanci. Krásná rána Fredyho Guarína jej musela hodně vylekat.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy v nezměněných sestavách a obrázek z první půle se opakoval i tady. Nejprve pálil mladík Bruno Fernandes a po teči se dokonce míč kutálel v síti, jenže kvůli ofsajdu platit branka nemohla. Krásnou kombinaci mezi Icardim a Jovetićem na poslední chvíli zastavil pohotový Ivan Piris. Po hodině hry pak ze hřiště odešel Stevan Jovetić a nahradil jej Marcelo Brozović.

Dvacet minut před koncem pálil ze zajímavé vzdálenosti Antonio Di Natale a Handanović míč vyrazil jen před sebe na volného Francesca Lodiho. Ten si ale počínal hodně ospale a mířil vedle. Brankář Orestis Karnezis pak likvidoval ránu obránce Murilla, který předvedl skvělé sólo. Jinak se hra ale uklidnila.

Možná, že to byla jen taktika od trenéra Manciniho, protože závěr utkání měl Inter naprosto luxusní. Domácí Udinese hořelo v obraně a Lodi udělal další hrubku. Nahrál přímo na kopačku Maura Icardiho, který si s ničím hlavu nelámal a propálil Karnezise potřetí! Stále to ale nebylo všechno.

Do střelecké listiny se pak zapsal ještě Marcelo Brozović, kterého naposledy chválil i trenér Roberto Mancini. Marcelo Brozović si seběhl s míčem k pokutovému území, obhodil si obránce Zeber a trefil se na vzdálenější tyč do šibenice! Na další branky už Inter neměl čas, ale nevadí mu to. Domácí naopak jen smutně odcházeli ze hřiště a jejich trápení pokračuje.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Frosinone Calcio 4:1

12.12.2015 18:00

Góly: 5. Edoardo Goldaniga, 17. Franco Vázquez, 60. Aleksandar Trajkovski, 86. Alberto Gilardino - 24. Paolo Sammarco

Z hlediska záchranářských bojů dokázalo Palermo opanovat zápas s Frosinone a v tabulce si polepší. Sicilané byli jasně lepším týmem a zvítězili 4:1 naprosto zaslouženě. Hosté to měli na stadionu Renza Barbery o to těžší, že od 41. minuty hráli bez vyloučeného Blancharda.

Palermo se do svého soupeře pořádně zakouslo hned od úvodní minuty. Bezprostředně po rozehrávce orazítkoval vzdálenější tyč Durdevič, ale hosté si žádné ponaučení nevzali. Uběhlo dalších pět minut a centr do šestnáctky proměnil hlavou v první gól Edoardo Goldaniga - 1:0. Na branku Frosinone se valila jedna ofenzivní lavina za druhou. Dvanáctá minuta, dalekonosná rána Hiljemarka a hosty znovu zachránila branková konstrukce. Za dalších pět minut už domácí vedli o dvě branky. Vázquez dostal mezi obránci přesnou přihrávku a proti Lealimu v poklidu úspěšně zakončil - 2:0. Následně měl Vázquez další šanci, ale Leali mu jí tentokrát povedeným skokem zneškodnil. Palermo zápas jasně ovládalo, ale ve 26. minutě zničehonic inkasovalo kontaktní branku. Sorrentino prudkou ránu sice vyrazil, ale pouze před sebe na dorážejícího Sammarca.

Zajímavé věci se děly také na konci poločasu. Hostující Blanchard dostal v rozmezí pouhé minuty druhou žlutou kartu a odkázal svůj tým ke hře v početní nevýhodě.

Palermo mohlo po hodině hry svůj náskok ztratit, ovšem Ciofani hlavou zamířil těsně vedle. Následně Palermo udeřilo a definitivně dostalo zápas pod svojí kontrolu. Aleksandar Trajkovski vyslal ukázkovou střelu a nádhernou brankou zvýšil na 3:1. Střelecký účet zápasu uzavřel zkušený Alberto Gilardino, jenž v malém vápně dorazil dobře rozjetou akci Sicilanů. Domácí tedy bez problémů porazili Frosinone 4:1.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Bologna FC 0:1

12.12.2015 15:00

Góly: 90+2. Luca Rossettini

Mizérie Janova dál pokračuje a nepomohlo mu ani domácí prostředí. V napínavém utkání, ve kterém navíc padly dvě červené karty, Bologna vyhrála až díky brance Rossettiniho ve druhé minutě nastavení.

Janov chtěl konečně vyhrát a dopřát svým fanouškům nějakou radost. V odpoledním utkání nastoupili například hráči jako Perin, Burdisso, De Maio, Rincón, Costa nebo Pandev. Jejich oponent také nastoupil v poměrně silné sestavě. Tříčlenná záloha ve složení Taïder, Diawara a Brienza podporovala útočníky Rizza, Mouniera a Destra. Italský střelec zažil hodně zajímavé pocity, protože právě v Janovu hrával.

Hodně aktivní byli zejména hosté. Diawara hledal Destra, ale nakonec zasáhl jiný někdejší Destrův spoluhráč, obránce Nicolas Burdisso. Brienzovu vybídku Mounier nezpracoval, takže se brankář Perin mohl v klidu postavit k dalšímu výkopu. Nebezpečí hrozilo i na druhé straně. Pandev našel Laxalta, který z první z levé strany adresoval přihrávku před vápno. Tam se objevil spoluhráč Gakpé, ale nezamířil přesně.

Už po půlhodině se zranil mladík Rizzo, který musel nakonec střídat. Do hry se dostal záložník Matteo Brighi, který má zkušeností na rozdávání. Pak se ale obránci Bologně zapomněli hned dvakrát. Nejprve se dostal do vápna Laxalt a našel zkušeného Pandeva. Makedonský internacionál měl míč jako na zlatém podnose, ale brankář Mirante se překonat nenechal! A o pouhé dvě minuty později se akce opakoval, ale také tentokrát byl Mirante připraven a míč vyrazil!

Janov svíral svého soka a o pár minut později dokonce nastřelil tyč za Miranteho zády! Grifové zasypali svého soka šancemi a po hlavičce obránce De Maia musel Mirante opět podržet svůj tým. Janov předváděl skvělé akce a chyběla mu jen trošička štěstí. Obrana opravdu nedělala hostujícím fanouškům radost, takže do druhé půle už nenastoupil Gastaldello a byl nahrazen Ferrarim.

V rámci posílení ofenzívy Janov střídal a vyslal do pole Diega Perottiho, který zaujal místo Tina Costy. Po hodině hry musel Antonio Mirante opět do práce, když na něj vystřelil poměrně tvrdý projektil řecký záložník Tachtsidis. Další minuty upadly trochu do stereotypu nahrávek a tempo hry se ustálilo na nepříliš atraktivní podívané. Deset minut před koncem se ale začaly dít věci.

Nejprve byl za souboj s Perottim oceněn žlutou kartou Diawara, ale ještě hůř na tom byl právě Perotti. Ten totiž dostal rovnou červenou kartu a dnešní výkon si za rámeček rozhodně nedá! Dvě minuty před koncem se dostal do úniku Mattia Destro, kterému nešikovně nahrál obránce De Maio. Destro pálil do Perina, který míč odvrátil na Mouniera. Jenže francouzský hráč pálil nad!

Janov se musel bránit s přibývajícím časem stále víc. A jednou chyboval. Na rohový kop si naskočil obránce Luca Rossettini a přesnou hlavičkou do rohu brány nedal brankář Perinovi šanci zasáhnout! Fotbal někdy není spravedlivý. V závěru se síly vyrovnaly, když druhou žlutou a následně tedy kartu červenou viděl Diawara.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán16113222:936
2.ACF Fiorentina16102431:1532
3.SSC Neapol1695228:1232
4.Juventus FC1693425:1230
5.AS Řím1685330:1829
6.US Sassuolo1575319:1426
7.AC Milán1674520:1925
8.Atalanta Bergamo1673618:1624
9.Empoli FC1673620:2024
10.Chievo Verona1664621:1622
11.Turín FC1564521:1922
12.SS Lazio1662818:2520
13.Bologna FC1661917:2119
14.Città di Palermo1653817:2418
15.Udinese Calcio1653814:2418
16.UC Sampdoria1645722:2617
17.Janov CFC1644815:2116
18.Frosinone Calcio16421015:3014
19.Carpi FC16241013:3010
20.Hellas Verona1607911:267
Zbývající zápasy
12.12. 18:00US Sassuolo - Turín FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (510)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele