16. kolo
13.12.2015 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Řím veze z Neapole bod

Neapol si jen rozdělila body s římským AS, což je pro ni zejména vůči průběhu utkání velké zklamání. Domácí byli jasně lepší, ale chybělo jim štěstí i přesnost ve finální fázi.

Po kolotoči, který Neapol předvedla v rámci Evropské ligy, se chabá obranná linie AS musela opravdu obávat. I proto, aby se obránci Vlků cítili opravdu špatně, se dnes v základní jedenáctce představili Insigne, Callekón a samozřejmě Argentinec Gonzalo Higuaín. Silnou záložní řadu ztělesňovali Allan, Hamšík a také Jorginho.

AS v čele s trenérem Rudím Garciou cítí tlak ze strany odborné veřejnosti i vlastních fanoušků, kteří stále nechodí na utkání Vlků v početnějších číslech. Tým z hlavního města není v pohodě a dokládají to také různé spory mezi hráči. I dnes se o nápravu snažili hráči jako Miralem Pjanić, Daniele De Rossi nebo Edin Džeko. Toho podporoval také uzdravený rychlík Mohamed Salah.

Pokud něco v týmu Vlků opravdu nefunguje, je to obrana. Dnes ji čekal test z největších, protože útok Neapole je pod trenérem Sarrim elegantní, ale zároveň smrtící. A od prvních minut se hráči domácího celku vrhli do útoku. AS se ale odmítalo vzdát, takže se hra chvíli přelévala ze strany na stranu. Po přiťuknutí Edina Džeka se do šance dostával právě Mohamed Salah, jenže nakonec pálil těsně vedle tyče.

Na Mohameda Salaha se trenér Garcia obecně hodně spoléhá, když už mu chybí další rychlík Gervinho. Dnes mohl svou rychlostí i prací s míčem ohrozit obranu Neapole, takže byl často zdvojován. Krásný balon za obranu dostal José Callejón, jenže byl až moc za obranou, takže se pískal ofsajd. Po srážce s Koulibalym musel být Edin Džeko ošetřen, ale nakonec to nebylo nic vážného.

Po centru do vápna si na míč naskakoval opět Džeko, ale míč poslal hlavou vedle Reinovy brány. Neapol se zatím nedostávala ke svému ofenzivnímu pojetí a hře na jeden dotyk. Tlak Partenopei se stále zvyšoval, zatímco hosté se stále více spokojovali s dlouhými nákopy vpřed. V období kolem 40. minuty se prakticky nic nedělo a jednou vážnější akcí bylo zranění pomezního arbitra.

Vlci byli bezzubí a jejich akce vypadaly spíše jako náhodné nákopy s vírou, že věci "nějak dopadnou". Neapol měla v přechodové fázi navrch, jenže její hru často "zdobily" nepřesnosti. Partenopei posílali do vápna jeden pas za druhým, ale pokaždé při tom "vyrostl" buď Manolas, popřípadě byl na místě Rüdiger.

Nástup do druhé půle se povedl opět více Neapoli. Po akci Marka Hamšíka se míč dostal na straně k obránci Ghoulamovi, který pak hledal ostrým centrem před bránou nabíhajícího Gonzala Higuaína. Jenže Argentinci scházel asi krok k zakončení. Stejná sitauce se opakovala o minutu později, když Florenzi nedostoupil Lorenza Insigneho. Tentokrát včas vystartoval brankář Wojciech Szczesny.

Po delší odmlce spálil obrovskou šanci Slovák Marek Hamšík. Gonzalo Higuaín totiž ustál atalk Florenziho a nahrál do "uličky" míč na Hamšíka, který však zamířil jen těsně vedle tyče! Trenér Sarri se nehodlal spokojit s remízou a poslal na hřiště Driese Mertense. Belgický útočník je ve skvělé formě, což potvrdil i v pohárovém utkání proti polské Legii.

Tempo z první půle se pomalu vytrácelo a fanoušci rozhodně nemohli být spokojení ani na jedné straně. Blíže k výhře měli domácí, jenže jim často vaz srážela nepřesnost. Balon se sice v síti ocitl, konkrétně po hlavičce Danieleho De Rossiho, jenže podle pomezního se při centru od Antonia Rüdigera míč už dostal mimo hřiště.

Hlavní postavou konce utkání se stal brankář Wojciech Szczesny, který nejprve zastavil krásnou a jednoduchou akci Marka Hamšíka, poté lapil také dorážku od Driese Mertense! Ani El Kaddouri nenašel z dorážky dostatek místa, takže body se jen dělí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
milan78

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Slejdy

1-2

Reagovat
Largo

3:0, bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Příšerný! Jako tým co chce titul a za celý zápas nevystřelí, tak nevim nevim...

Falque je hroznej a nechá ho hrát 80. minut GARCIA OUT!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele