16. kolo
13.12.2015 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - Atalanta Bergamo 1:0

Atalanta Bergamo jede z Chieva bez bodů. Postaral se o to jedinou trefou v utkání záložník Valter Birsa, který rozhodl patnáct minut před koncem. Orobici ale tou dobou byli oslabeni a dokonce dohrávali utkání bez dvou vyloučených mužů.

Rozjetá Atalanta se zastavila. Domácí Chievo totiž bylo nad její síly, protože mělo více štěstí. Hosté přijeli s poměrně silnou sestavou, která čítala jména jako Gómez, Denis, De Roon, Kurtić nebo Moralez, zatímco v bráně opět působil talentovaný mladík Sportiello. Domácí na svého soka vyrazili s muži jako Dainelli, Gamberini, Gobbi, Radovanović, Hetemaj nebo Birsa s Paloschim.

Jako první se za míčem hnal Alberto Paloschi, o pár chvil později také jeho útočný kolega Riccardo Meggiorini. Ani jeden ale nepřešel přes pozornou obranu Orobici. Atalanta v prvních minutách působila lehce zakřiknutým dojmem a vyjma jedné akce Gómeze se k ničemu výraznému nedostala. Zadák Brivio patřil v jejím dresu k těm nejaktivnějším hráčům, ale měl často problémy s tím, že mu nikdo nenabíhal.

Paloschi si naběhl na dlouhý míč, dokázal si obhodit soupeře a snažil se vypálit, ale na svém místě byl brankář Marco Sportiello. K ráně z velké dálky si vytvořil prostor aktivní kapitán domácích Hetemaj, jenže mířil hodně vysoko nad. Pár minut před koncem se k hlavičce dral útočník hostí, kterým byl pro dnešní utkání nebezpečný "El Tanque" Germán Denis. Jenže nakonec si v souboji s Bizzarrim pomohl jen faulem.¨

A jen minutu před koncem nezáživné první půle se k zemi po souboji s Cherubinem poroučel Castro, ale sudí Pasqua mu na jeho hereckou etudu neskočil a kýženou penaltu proto nepískal. Atalanta i po změně stran zkoušela roztahovat hru do stran, což jí praktikovaný systém se třemi útočníky umožňoval skvěle. Jenže dlouhé nákopy vpřed se často stávaly oblíbenou kořistí domácích borců.

Po hodině hry vyslal další střelecký pokus domácí záložník Valter Birsa, jenže také on mířil hodně vysoko nad bránu. Pak se ale začaly dít věci. Nejprve si obránce Cherubin vyříkával pád Alberta Paloschiho ve vápně jako simulaci, se kterou se nehodlal smířit. Takže když mladý útočník vstal, zkušený bek jej "zidanovskou" hlavičkou poslal zase zpět. Což se samozřejmě sudímu nelíbilo a obránce Orobici hned vyloučil!

Kromě toho ještě o minutu později domácí zahrávali penaltu! K ní se postavil sám Alberto Paloschi, ale brankář Sportiello odhadl, kam míč bude směřovat, a skvělým zákrokem uchránil Atalantu od inkasování. Sportiello musel reagovat hodně pohotově také o pár minut později, když vyrážel tvrdou a přesnou ránu domácího záložníka Radovanoviće. Poté už ale přeci jen kapituloval.

Castro totiž elegantně a hlavně přesně našel rozeběhnutého útočníka Riccarda Meggioriniho, který ještě ve skluzu stihl přihrát před bránu. Všiml si tam totiž nabíhajícího spoluhráče Valtera Birsy, který prostřelil pozdě zasahujícího Sportiella!

Jen tři minuty před koncem ještě střídající Inglese nedoklouzal do brány, protože jinak by zakončoval do prázdné. Frustraci z dnešního výsledku a také asi svého představení si pak záložník Jasmin Kurtić zchladil faulem. A protože si neodpustil pár jedovatých poznámek směrem na adresu rozhodčího, ten mu hned udělil také druhou žlutou kartu. Atalanta dnes nepředvedla dobrý výkon a prohrála o jednu branku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele