Serie A - souhrn 12. kola

22.11.2014, 20:02, aktualizováno 24.11.2014, 22:41
Komentáře a souhrny
AS Řím veze tři body ze hřiště Atalanty a dočasně se tím posunulo na úroveň Juventusu, který však později dovezl tři body ze hřiště Lazia. Neapol ztratila doma s Cagliari, další prohru utrpěla Parma, remízou 1:1 skončilo milánské derby i pondělní dohrávka mezi Janovem a Palermem...

Janov CFC - Città di Palermo 1:1

24.11.2014 20:45

Góly: 30. Andrea Bertolacci - 7. Paulo Dybala

Velmi atraktivní zápas mezi Janovem a Palermem sliboval množství šancí, emocí a branek. První dva požadavky hráči divákům splnili, gólů jsme se ale dočkali jen dvou. Po krásné Dybalově ráně se radovalo Palermo, za Janov srovnal italský záložník Andrea Bertolacci.

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji domácí hráči, kteří útočili především po stranách. První útok vedl Diego Perotti, který našel ve vápně volnějšího Alessandra Matriho, jenž ale míč netrefil příliš silně a brankář Stefano Sorrentino neměl problém jej chytit. Kupodivu se ale radovali hosté.

Trenér Gian Piero Gasperini před utkáním vychvaloval zejména mladíka Paula Dybalu. A dobře věděl, proč to říká. Ani pečlivá příprava ale domácí hráče nezachránila, protože po sedmi minutách se mladík Dybala dostal s míčem až na okraj pokutového území a lehce inspirován Arjenem Robbenem si zasekl míč podél obránce. Poté ještě lépe vypálil střelu stáčející se k tyči a brankář Mattia Perin neměl šanci zasáhnout!

Janov byl vzhůru nohama především po dvaceti minutách, kdy domácí vyrovnali na 1:1. Jenže jejich radost měla jepičí život, neboť Edenilson se s míčem dostal za autovou čáru a Matri, který vstřelil gól, logicky zakončoval poté, co míč opustil hrací plochu. Sudí Fabbri sice gól nejprve uznal, ale poté dal na radu svého asistenta Vivenziho a své původní rozhodnutí k nelibosti domácích fanoušků odvolal.

Na regulérní branku si hráči domácího výběru museli počkat ještě deset minut. Po chybě obránce Morganelly se k míči dostal mladý záložník Andrea Bertolacci a přesnou ranou k tyči prostřelil brankáře Sorrentina. A to zdaleka nebylo vše, protože Janov se chopil iniciativy. Mladík Iago Falqué nahrál volnějšímu Antonellimu, který postupoval z levé strany úplně sám na brankáře Sorrentina. Jenže míč nastřelil přímo do něj.

Aktivní Grifové tlačili svého soupeře před sebou, jenže na chvíli zapomněli na "zadní vrátka". A Palermo je málem potrestalo. Hosté založili rychlý protiútok, Dybala si perfektním prvním dotekem obhodil Burdissa a rázem uháněl s míčem úplně sám na Perina. Mladý brankář ale parádním zákrokem dokázal vytěsnit míč mimo bránu.

Do druhého poločasu vešli opět lépe domácí hráči a již pět minut po změně stran se k míči dostal vysoký Alessandro Matri. Ani jeho centimetry mu ale nepomohly v přesnosti a míč poslal nad. Janované se rozhodli posílit ofenzívu, když na hrací plochu vyběhl útočník Mauricio Pinilla.

Když končila hodina hry, odhodlal se Vázquez napálit míč směrem k bráně soupeře a vůbec to nebyl špatný úmysl. Vázquez se napřáhl skoro z dvaceti metrů a jeho povedená střela skončila na tyči domácí brány. Domácí se nezalekli lepšího nástupu soupeře a díky aktivitě Diega Perottiho se jim podařilo dostat Palermo do úzkých. Proti Perottimu se však nakonec postavil Lazaar a míč mu odebral.

Dvacet minut před koncem utkání se ke slovu dostal střídající Pinilla, ale na jeho zakončení si obrana soupeře dala pozor. O chvíli později se do zakončení dostalo Palermo a rovnou se jednalo o téměř gólovou akci. Po Barretově akci a centru hlavičkoval téměř osamocený Vazquez, který ale nemířil přesně. To samé platilo pro hosty, když osamocený Pinilla netrefil centr. A to stál sám před prázdnou bránou! Následný tlak Janova vedl k akci Fetfatzidise, kterého napodobil ještě Juraj Kucka. Ani on ale neměl štěstí a brankář Stefano Sorrentino odvedl skvělou práci.

Více informací k zápasu

AC Milán - Inter Milán 1:1

23.11.2014 20:45

Góly: 23. Jérémy Ménez - 61. Joel Obi

Derby della Madonnina mezi Milánem a Interem vítěze nepoznalo. Rossoneri se sice ujali vedení zásluhou Jérémyho Méneze, ale konečné slovo měl ve druhém poločase Joel Obi. Žádný z týmů neměl v utkání výraznější převahu a proto je z tohoto hlediska dělba bodů zcela zasloužená.

Derby mělo v úvodu velmi vysoké tempo i výtečnou atmosféru, o kterou se staralo beznadějně vyprodané San Siro. V úvodních minutách byl mírně aktivnější Inter, tedy lépe řečeno, dokázal si vytvořit dvě slibné příležitosti. Tu první nezužitkoval Icardi, kterého svojí obrovskou hrubkou vysunul do samostatného průniku Sulley Muntari. Icardi si při samostatném postupu na Lópeze neporadil a pravda, španělský brankář skvěle zasáhl. Za další čtyři minuty zkusil střelecké štěstí Kolumbijec Guarín a López byl znovu v permanenci.

V prvním poločase se také ošetřovalo a to po ostrém střetu Muntariho s Dodem, po kterém ležel na trávníku krvácející záložník Interu. AC Milán se do první větší šance dostal teprve ve 23. minutě a ihned z toho byla vedoucí branka. El Shaarawy poslal do vápna centr, Ménez jen tak nastavil placírku a míč umístil za záda padajícího Handanoviče - 1:0 pro AC. Následně tempo opadlo a k vidění už byla jen taktická bitva.

Až v 53. minutě přišlo nové vzrušení, ve vápně se šikovně prosmýkl mezi obránci Interu Giacomo Bonaventura a jeho kroucená střela na zadní tyč skončila těsně vedle. Hned na to rozjel akci Inter, z ostrého úhlu pálil Kuzmanovič jen do Lópeze a z následného závaru nic nevzešlo. Nerazzurri rozhodně neměli územní převahu, ale v 61. minutě se jim podařilo z čista jasna vyrovnat, nenápadná střela Joela Obiho zapadla přesně k tyči Lópezovy branky a radost modročerných mohla naplno propuknout. Po hodině hry tak bylo skóre milánského derby srovnané na 1:1.

Milánské týmy se za tohoto stavu nerozhodly jen bránit, ale spíše naopak - ak AC, tak Inter hodlaly vsadit vše na ofenzivní kartu. Velmi blízko rozhodující branky byl El Shaarawy. Ten dostal skvělou přihrávku za obranu a postupoval sám na Handanoviče, milánský útočník to myslel dobře a hodlal zavěsit pod břevno, jenže právě branková konstrukce se mu stala osudnou. Stoprocentní šanci si vytvořil i Inter, Mauro Icardi z velmi nadějné pozice, rovněž sám před Lópezem, přestřelil. V 88. minutě se tlačil do vápna i Guarín, ale Zapata ho s vypětím všech sil zneškodnil.

Sudí přidal navrch ještě čtyři minuty nastaveného času, ale během nich už k ničemu podstatnému nedošlo.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Cagliari Calcio 3:3

23.11.2014 15:00

Góly: 11. Gonzalo Higuaín, 30. Gökhan Inler, 62. Jonathan de Guzmán - 38. Víctor Ibarbo, 47. Diego Farías, 67. Diego Farías

Přestřelka pod Vesuvem skončila smírem. Ve velmi atraktivním utkání si domácí Neapol mohla připsat bezpočet šancí, tři vstřelené branky a stejný počet branek inkasovaných. Cagliari Calcio potvrdilo, že není snadným soupeřem a ani za nepříznivého stavu se Zemanova parta nehodlá vzdávat.

Neapol výtečně začala a po půlhodině vedla o dvě branky. V jedenácté minutě se prosadil argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín, na něj navázal spoluhráč Gökhan Inler. Cagliari ale našlo odvahu zapojit se do zápasu a Victor Segundo Ibarbo dal hostům naději. Druhý poločas začal pro hosty ve velkém stylu, když dvě minuty po změně stran vsítil vyrovnávací branku Diego Farías. Stejný hráč dvacet minut před koncem srovnával potřetí, když vstřelil třetí branku svého celku a odpověděl tím na trefu Jonathana de Guzmána.

Neapol prvních deset minut jasně převládala a diktovala tempo hry. Po centru do vápna se k zakončení hlavou dostal Hamšík, jenže zakončení slovenské hvězdy nebylo přesné. To ale Neapoli nevadilo, protože jen o dvě minuty později se dostala do vedení. Po dlouhém autovém vhazování z vlastní poloviny se k míči dostal Argentinec Gonzalo Higuaín, který si v pokutovém území ví rady téměř dokonale - 1:0.

Gonzalo Higuaín se jevil jako velmi ambiciózní hráč, který je dnes pevně rozhodnutý dát branky alespoň dvě. Za tou druhou se hnal o pouhé tři minuty později, kdy tlak domácí jedenáctky dostupoval vrcholu. Po pětadvaceti minutách se Gonzalo Higuaín opět tlačil do zakončení, ale rozhodčí jej střílet nenechal, protože se někdejší hráč Bílého baletu nacházel v ofsajdovém postavení. Brankář Cragno musel předvést skvělý zákrok po ráně Jonathana de Guzmána, ale ani to mu nestačilo.

Ránu svého soupeře sice vyrazil, ale míče se u středového kruhu chopil Gökhan Inler, běžel s ním vstříc bráně a z pětadvaceti metrů se rozhodl pro ránu. A dobře udělal, protože přes množství těl před sebou brankář Cragno nic neviděl a míč propadl do sítě - 2:0.

Hosté se ale nevzdali a Victor Segundo Ibarbo se dostal k zajímavé hlavičce. Mladý Brazilec Rafael Cabral ale ukázal mrštné reflexy a míč vyrazil. V dalším souboji s útočníkem hostí už ale kapituloval. Ibarbo si seběhl na střed pokutového území, obdržel v něm míč, uvolnil se přes bránícího Henriqueho a vypálil - 2:1.

Hostující tým lépe vkročil také do druhé půle. Po centru do vápna se dostal míč na zadní tyč, odkud balon před bránu vrátil Rossettini. Zkušený obránce instinktivně vrátil míč před bránu a tam jej do sítě doklepl přibíhající Diego Farías. Pod Vesuvem zavládlo ticho, protože Neapol promrhala dvougólové vedení. Diego Farías mohl být oslavován hned vzápětí, když dostal skvělý pas za obranu Partenopei, ale neprostřelil brankáře Rafaela.

Po hodině hry bylo na San Paolu opět o něco veseleji, protože ačkoli se domácí nemohli dlouho dostat zpátky do zápasu, stačil jeden přesný centr. Maggio poslal centr do vápna, kam si nabíhal Jonathan de Guzmán. U něj nebyl Rossettini včas, takže se zkušený záložník dnes operující na levé straně mohl položit do hlavičky - 3:2.

Zdeněk Zeman burcoval své svěřence k tomu, aby začali více útočit. A to se jim povedlo ještě jednou, protože díky jedné jednoduché narážečce se míč dostal po další nahrávce až k Diegovi Faríasovi. K němu přistoupili pozdě se vracející obránci Neapole laxně, takže se Farías mohl naposledy radovat.

Více informací k zápasu

Parma FC - Empoli FC 0:2

23.11.2014 15:00

Góly: 45. Matías Vecino, 65. Francesco Tavano

Další hořkou pilulku museli spolknout fanoušci Parmy. Jejich miláčci prohráli důležitý záchranářský souboj s Empoli 0:2 a zůstávají poslední. Samozřejmě se vyrojila tradiční otázka, ustojí ještě tohle Roberto Donadoni?

Bezprostředně po zápase Donadoni rezignaci nepodal, ale jeho dny na lavičce Parmy se zdají býti sečteny. A koneckonců Hernan Crespo je stále připraven...

Ale zpět k zápasu. Samotný začátek byl hodně opatrný a šance v podstatě nebyly. Až ve 28. minutě se urodila před Sepem první vážnější situace. Belfodil z úhlu vystřelil a právě zmiňovaný Sepe zakročil. Pak se vše vrátilo do starých kolejích a až ve 45. minutě Empoli z čistajasna udeřilo. Krásnou kombinační akci předvedli Maccarone s Vecinem a druhý jmenovaný překonal gólmana Iacobucciho - 1:0 pro Empoli.

Parma potřebovala po změně stran zabrat, ale srazil jí druhý gól a tím bylo víceméně po zápase. Francesco Tavano obdržel do vápna krásnou přihrávku a poradil si výtečně - 0:2. A s Parmou mohlo být ještě hůře, Maccarone v tutovce trefil jen dobře zasahujícího Iacobucciho. Domácí ale také měli spoustu smůly, po volném přímém kopu orazítkoval tyč Francesco Lodi a tutovku spálil i o několik minut později Antonio Cassano! Sám před Sepem trefil jen boční síť. Parma zůstává po další porážce poslední a vůbec tak neodčinila ostudný debakl s Juventusem.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Chievo Verona 1:1

23.11.2014 15:00

Góly: 45. Antonio Di Natale - 74. Ivan Radovanović

Skvělá forma z úvodu sezony je u Udine ta tam, což dnes potvrdilo Chievo, které si ze Stadio Friuli odváží bod za remízu 1:1. Stramaccioniho parta se přitom ujala vedení, prosadil se Di Natale, celkově už po dvousté v Serii A. Čtvrthodiny před koncem ale zařídil konečnou dělbu bodu Radovanovič.

Chievo v minulém kole konečně vyhrálo a tři body chtělo potvrdit v souboji s Udine. To mělo v úvodu sezony skvělou formu, jenomže se přestalo dařit a dnešní remíza s Fly Donkeys je toho důkazem.

Udinese bylo lepší, jenomže dlouho nemohlo najít na obranu Chieva správný recept. V 16. minutě předvedl krásnou střelu Di Natale a neméně krásný zákrok brankář Bizzarri. To byla pastva pro oči diváků! O několik minut později vyslal povedený centr Di Natale a Danilo vstřelil branku. Hlavní sudí ji však nemohl uznat, neboť Danilo se v době Di Nataleho centru nacházel v ofsajdu. Své šance mělo i Chievo a stály za to! Pellissierovi zabránil ve skórování až na brankové čáře jeden z obránců a z následné Paloschiho dorážky zbyl je fantastický zákrok Karnezise.

A hosté toho museli litovat, neboť těsně před odchodem do šaten inkasovali. Pinziho centr sklepl Dos Santos na Di Nataleho a velezkušený kanonýr rozvlnil síť - 1:0 pro Udinese. Pro Di Nataleho to byla zároveň dvoustá branka v Serii A!

Ve druhém poločas nejprve domácí kontrolovali hru a úspěšně bránili svůj hubený náskok, ale Chievo si dovolovalo čím dál více a nakonec i zaslouženě srovnalo stav. Nejprve Valter Birsa dobře vystřelil a Karnezis musel na zem a poté z dobrých třiceti metrů napřáhl Radovanovič a Karnezis tentokrát nedosáhl - 1:1. Ztrátu i jednoho bodu už ani jeden z týmů nechtěl riskovat, a tak zápas skončil zaslouženou remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - ACF Fiorentina 1:2

23.11.2014 15:00

Góly: 39. Nicolás López - 16. Gonzalo Rodríguez, 62. Juan Cuadrado

Těžká bitva mezi Hellasem Verona a Fiorentinou vyzněla lépe pro hostující tým. Ten se dostal do vedení díky Gonzalu Rodríguezovi, ale na jeho trefu Hellas ještě odpověděl, trefil se Nicolas Lópéz. Nicméně poslední slovo měl hvězdný Juan Cuadrado.

Na první branku se čekalo do 17. minuty a střelecký účet utkání otevřeli hosté. Rohový kop prodloužil hlavou na malé vápno Alonso a Gonzalo Rodríguez nasadil Rafaelovi jesličky - 1:0 pro Fiorentinu. O deset minut později podnikli hráči v bílém (Fiorentina) rychlý brejk, na jehož konci nebyl jen německý šutér Mario Gómez, ale také gólman Rafel, který míč vyrazil na břevno! A branková konstrukce zvonila i na druhé straně, to se opřel do míče jiný urostlý kanonýr, někdejší bomber Fiorentiny Luca Toni.

Hosté byli jasně lepším týmem, přesto Hellas pár minut před koncem poločasu srovnal na průběžných 1:1. Stačila k tomu jedna přesná přihrávka z poloviny hřiště na rozběhnutého Nicolase Lópeze, proti kterému sice Neto vyběhl, ovšem marně - 1:1.

Pro lépe hrající Fiorentinu to sice byl šok, ale ve druhém dějství na výkon z prvního poločasu navázala a strhla vedení opět na svojí stranu. Proti Joaquínovi ještě skvěle zasáhl Rafael, ale o další čtyři minuty později už se Juan Cuadrado radoval. Kolumbijská hvězda si naběhla na malé vápno na Alonsův centr a Rafael neměl nárok - 2:1 pro Fiorentinu. Následující půlhodinu se pak na hřišti už nic moc neodehrálo. Fiorentina kontrolovala zápas a Hellas byl směrem dopředu absolutně bezzubý.

Více informací k zápasu

AC Cesena - UC Sampdoria 1:1

23.11.2014 15:00

Góly: 60. Stefano Lucchini - 77. Constantin Nica (vl.)

Sampdoria zaváhala a Cesena si díky zlepšenému výkonu může připsat cenný bod za remízu 1:1. Domácí se dostali do vedení po hodině hry, kdy se trefil Stefano Lucchini. Hostům z Janova ale pomohlo štěstí a mladý obránce Constantin Nica. Rumunský stoper si totiž vstřelil vlastní gól.

Tým trenéra Siniši Mihajloviće nepřestává udivovat Serii A. Až do dnešního dne to ale bylo myšleno v pozitivním smyslu, zatímco po dvanáctém kole se Sampdoria rozhodně nemůže cítit dobře. Ambiciózní a vychvalovaný tým dnes nedokázal porazit Cesenu a navíc ani neskóroval. Jedinou branku si vstřelili domácí hráči sami.

První desetiminutovka nenabídla žádnou větší šanci a boj o míč se odehrával spíše v okolí středového kruhu. Až po deseti minutách se k míči dostal Defrel a po krátkém sprintu vystřelil na branku. Jenže jeho pokus nebyl přesný a brankář Sergio Romero nemusel zasahovat. Hosté o sobě dali vědět krátce po uplynutí pětadvacáté minuty, když se mladý univerzál Vasco Regini dostal ke střele, kterou však namířil těsně nad.

O minutu později se tlak Dorie začal stupňovat. Skvělý centr do vápna domácích a Soriano se dostal k hlavičce. Jenže zakončení mladého hráče ze záložní formace mířilo mimo. Pět minut před koncem první půle se Roberto Soriano dostal k míči na hranici vápna, otočil se a vystřelil. Jeho rána ale mířila těsně vedle. Poslední velkou příležitost hostí nevyužil Eder. Zkušený útočník se postavil k zahrávání volného přímého kopu po faulu Capelliho, ale namířil jej těsně mimo tři tyče.

Nástup do poločasu druhého se vyvedl lépe hostům. Po další šanci Edera se ke slovu dostal také zkušený záložník Angelo Palombo, jehož pokus brankáře Lealiho hodně vylekal. Tlak Dorie sílil a projevil se také na statistice střel. Eder se dostal k míči a vypálil z voleje. Jeho střela šla jen těsně vedle pravé tyčky. Do další velké šance si naběhl útočník Stefano Okaka Chuka, ale jeho náběh byl zpacifikován.

První vstřelená branka byla k vidění až po hodině hry, když po centru z volného přímého kopu dokázal ještě hlavičku jednoho z hráčů Caseny Sergio Romero chytit, ale dorážce už nezabránil. Stefano Lucchini měl práci hodně usnadněnou, protože nikdo z obránců soupeře nebyl poblíž - 1:0.

Brankáře Lealiho posléze málem překonal ostrou ranou Lorenzo De Silvestri. Sampdoria dnes nepředvedla adekvátní reakci a ke gólu jí musel pomoci rumunský obránce domácích. Po přízemním centru ze strany si totiž ve snaze o odkop vstřelil vlastní branku mladík Constantin Nica! Deset minut před koncem utkání se Cascione dostal k zahrávání volný přímý kop a nastřelil břevno. V závěru zápasu se ještě skvělou individuální akcí prezentoval Stefano Okaka, ale čerstvý italský reprezentant se nakonec radovat nemohl, neb přestřelil.

Více informací k zápasu

Turín FC - US Sassuolo 0:1

23.11.2014 12:30

Góly: 87. Antonio Floro Flores

Granata v generálce na zápas EL proti Bruggám neoslnila a doma prohrála i díky neproměněné penaltě se Sassuolem tím nejtěsnějším rozdílem. Turínští se zároveň nebezpečně přiblížili sestupovým pozicím, naopak Sassuolo se dostalo do klidného středu.

Přitom domácí se mohli ujmout vedení po čtvrthodině hry, technická rána El Kaddouriho jen nechala vyniknout zakročujícího brankáře Consigliho. Byl to krásný fotbalový moment a brankářská jednička Sassuola se ještě jednou vyznamenala ve 30. minutě. Po faulu Cannavara na Quagliarellu nařídil sudí pokutový kop a Consigli ho Juanu Sanchezi Minovi zneškodnil! Neroverdi přežili "klinickou smrt", celkově to v prvním poločase vůbec nevypadalo, že by mohli v Turíně uspět. Svojí první střelu na branku vyslali až ve druhém poločase.

Turínští byli lepší, ale vůbec jim nebylo přáno. Peresova kombinace s Quagliarellou díky veškerému úsilí obrany nezafungovala a Sassuolo začínalo pomalu vystrkovat růžky. Berardiho koncovku Gillet vyrazil a dorážející Zaza trestuhodně netrefil branku.

Vzápětí na druhé straně vytáhl skvělý zákrok Consigli proti zakončujícímu Quagliarellovi. Šance přibývaly a bylo jasné, že kdo dá gól, ten s velkou pravděpodobností už vyhraje. To se nakonec povedlo Sassuolu. Tři minuty před koncem zápasu rozehráli hosté nakrátko rohový kop a následně Vršaljko posadil míč na hlavu hlavičkujícího Antonia Flora Florese - 1:0 pro Sassuolo. Zbytek zápasu už byl Turín v křeči a žádnou velkou příležitosti na vyrovnání si nevypracoval.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Juventus FC 0:3

22.11.2014 20:45

Góly: 24. Paul Pogba, 55. Carlos Tévez, 64. Paul Pogba

Juventus Turín si poradil s římským Laziem jasným rozdílem tří branek a dál kraluje Serii A. Stará dáma musela odpovídat na výhru AS, ale městský rival Vlkům nepomohl a prohrál. O branky se postarali Paul Pogba s Carlosem Tévezem. Francouzský záložník skóroval dvakrát.

Lídr italské ligy nastoupil ve Věčném městě s Paulem Pogbou coby motorem týmu a dvěma útočnými tykadly v podobě Carlose Téveze a Fernanda Llorenteho. Domácí se spoléhali na trojici Antonio Candreva, Miroslav Klose a Baldé Keita. Ani tito hráči mu ale nedokázali skórovat a brankář Gianluigi Buffon si mohl připsat další čisté konto.

První minuty patřily domácímu Laziu. Hráči z týmu trenéra Stefana Pioliho ale nedokázali překonat pečlivou obranu Staré dámy. Naopak se její hráči dostávali do stále větších šancí. Lazio se dostalo do zajímavého útoku. Zakončoval jej Candreva, který měl více prostoru ve velkém vápně. Ranou ke vzdálenější tyči ale branku netrefil. Po chvíli později se dostal Andrea Pirlo ke své oblíbené akci, když zakončoval přímý volný kop. Naneštěstí pro něj i Juventus ale minul bránu a brankář Federico Marchetti mohl míč uklidit do své náruče.

Do dalšího útoku se hnalo Lazio, jmenovitě to byl Lucas Biglia, kdo se pokoušel zakončovat. Skóre se sice měnilo, ale bylo to na druhé straně. Tevéz získal míč, zamířil s ním na útočnou polovinu, kde výborným pasem našel na středu šestnáctky Francouze Paula Pogbu. Ten si naběhl do palebné pozice a brankář Federico Marchetti byl překonán!

Stará dáma pokračovala v dobře rozehraném utkání a Carlos Tévez dobře hledal nabíhajícího spoluhráče Fernanda Llorenteho. Ani vysoký španělský útočník ale neměl příliš mnoho štěstí a nezakončil ideálně. Do další akce se pouštěl mladý talent Roberto Pereyra, který do Juventusu zamířil po svém prvním evropské angažmá v Udinese. Někdejší talent argentinského River Plate ale mířil mimo. Na protější straně se neprosadil ani zkušený kanonýr Miroslav Klose, který pálil těsně vedle.

V dobré pozici byl na středu šestnáctky Klose. Ten se snažil zužitkovat centr Keity, ale přetaženou přihrávku nakonec nezachytil. Druhá půle patřila alespoň v začátcích domácímu týmu, který se snažil dostat do tempa a přikovat obránce Juventusu před svého brankáře. Ze střední vzdálenosti vypálil záložník Lucas Biglia, nicméně jeho pokus byl nepovedený a hostující brankař si bez potíží poradil.

Další náskok Staré dámy si pod svá křídla vzal argentinský útočník Carlos Tévez. Hráč, který v Evropě začínal v dresu West Hamu ještě spolu s Javierem Mascheranem, si nedávno připsal toužebně očekávaný start v argentinské reprezentaci. Nyní si připsal další zásah v dresu Bianconeri, když obdržel míč na kraji vápna a nasměroval svou střelu přesně do míst, kam brankář Federico Marchetti nedosáhl - 2:0!

Po hodině hry Juventus rozhodl o tom, že všechny tři body poputují do Turína. Mohla za to krásná akce hostů, která skončila další brankou. Pereyra poslal míč k hranici vápna na kopačku Francouze Paula Pogby, který si nedělal vrásky na čele s tím, jak by snad mohl zakončit dobře vypadající kombinaci. Jednoduše využil volného prostoru i své přesné rány, takže brankář Federico Marchetti musel kapitulovat potřetí.

Nešťastné chvíle prožil Juventus Turín dvacet minut před koncem utkání, když Simone Padoin obdržel druhou žlutou kartu, tím pádem kartu barvy červené a musel putovat do sprch. Decimované Lazio ale nedokázalo své početní výhody využít a ani akce Djordjeviče neskončila gólem. Brankář Buffon dnes zkrátka kapitulovat odmítl a Juventus si i díky němu připsal tři body, které mu zajistily první místo.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AS Řím 1:2

22.11.2014 18:00

Góly: 1. Maximiliano Moralez - 23. Adem Ljajić, 42. Radja Nainggolan

Tým trenéra Rudiho Garcii si nakonec poradil s Atalantou rozdílem jednoho gólu a přiblížil se vedoucímu Juventusu. Z přístupu hráčů bylo vidět, že myslí na důležitý duel Ligy mistrů a snaží se šetřit síly, zatímco domácí výborně napadali jejich rozehrávku.

Hosty z Věčného města čeká v týdnu klíčové utkání v Lize mistrů a potřebovali se na soupeře z Moskvy dobře naladit. Museli se ale obejít bez kapitána Francesca Tottiho, který měl na kontě příliš mnoho žlutých karet. Do dnešního utkání vstoupli hosté s Ljajićem, Destrem a Iturbem. Byli to ale domácí, kterým se vydařil nástup.

Sotva se hráči Vlků začali seznamovat s plochou i diváckou kulisou v Bergamu, domácí využili chvilkového zaváhání římského celku. Souboj o míč po straně naprosto nezvládl zkušený Ashley Cole a po jeho chybě AS inkasovalo. Anglický hráč nemá v římském klubu na růžích ustláno a velmi často se spekuluje o jeho odchodu. Dnešní výkon zpočátku rozhodně jeho sebevědomí nepřidal, protože se Cole nechal obrat o míč, Raimondi míč poslal do druhé vlny a Maximiliano Moralez poslal míč do sítě!

AS působilo dojmem týmu, který čeká slavnostní uvítání od soupeře a rádo by dostalo chvíli na aklimatizaci. Jenže Atalanta byla dobře připravená a počítala s tím, že právě začátky zápasu v kombinaci s Mattiou Destrem AS vycházejí. Další zajímavý projektil namířil na bránu Morgana De Sanctise Daniele Baselli.

Posléze Gómez zleva centroval do vápna, kde balon vyboxoval hostující brankář De Sanctis k Basellimu a ten trefil břevno! Atalanta cítila možnost porazit AS a utkání se stalo spíše bitvou. Hosté odmítli přerušit hru, za což si na De Rossiho vyšlápl Moralez a kapitána AS zezadu fauloval. To samozřejmě pobouřilo hráče obou týmů a chvíli to na hřišti jiskřilo.

Horkokrevnost Adema Ljajiće se nejprve projevila právě při vyměňování názorů obou týmů, poté se ale srbský talent ukázal ve velkém stylu. Podržel míč na kraji pokutového území, obešel jednoho protihráče, druhému udělal kličku a vypálil k tyči! AS díky němu srovnalo na 1:1.

Souhře AS cosi chybělo, hráči působili nervózně a místy jim vázla kombinace. Bylo to ale především skvělým napadáním Orobici, kteří svému soupeři nedovolili příliš dlouho pracovat s míčem. Přesto se AS dočkalo obratu a těsně před odchodem do kabin se prosadilo. Adem Ljajić pokračuje ve zlepšujících se výkonech a pokud se soustředí jen na fotbal, umí být velmi nebezpečnou zbraní. To ukázal i dnes, když stál u zrodu akce, která skončila přesnou ranou Radjy Nainggolana - 2:1.

AS bylo zpočátku druhé půle trochu zatlačeno svým soupeřem, ale za tohoto stavu a s výhledem na utkání Ligy mistrů chtělo šetřit síly. I proto dnes dostal volno například Gervinho. Unaveného Torosidise o chvíli později vystřídal mladý bek Michele Somma, který se ihned zapojil do pečlivé defenzívy. Atalanta hrozila spíše ze standardních situací, což bylo vidět po centru Papu Gómeze na naskakujícího Stendarda. Ten ale mířil nad. Trenér Stefano Colantuono se také rozhod poslat na hřiště čerstvé síly a spolehl se na Richmonda Boyakyeho a Rolanda Bianchiho. Rychlost na kraji měl v dresu Giallorossi obstarat Alessandro Florenzi.

Plynulost posledních pětadvaceti minut byla rozkouskována zákroky za čarou na obou stranách a množstvím nepřesných kolmicí. Orobici byli směrem dopředu nápaditějším, ale naráželi na individuální kvalitu soupeřových obránců. Souhra AS se omezila na nákop na Mattiu Destra a jeho neúspěšné hlavičkové souboje. Boakye se na hřišti dlouho nezdržel, protože v závěru obdržel červenou kartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC12101128:431
2.AS Řím1291221:728
3.SSC Neapol1264223:1522
4.UC Sampdoria1256115:921
5.Janov CFC1255216:1220
6.SS Lazio1261521:1619
7.AC Milán1246221:1718
8.Udinese Calcio1253415:1518
9.Inter Milán1245318:1517
10.ACF Fiorentina1244412:1116
11.US Sassuolo1236311:1515
12.Hellas Verona1235414:2014
13.Città di Palermo1235413:1914
14.Empoli FC1234514:1913
15.Turín FC123367:1312
16.Cagliari Calcio1225520:2011
17.Atalanta Bergamo122465:1310
18.Chievo Verona122379:179
19.AC Cesena121569:198
20.Parma FC12201014:306

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (106)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cole je suverenne najhorsi bek v Rime za posledne roky a to tu hrali aj esa ako Rosi ci Cassetti.

Reagovat
GEGE

Cassetti byl dobry bek

Reagovat
smazaný uživatel

ano, prve dve, mozno tri sezony, potom to bola katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Jose Ángel Cote

Reagovat
Slejdy

ten mel nejake svetle momenty, ale Cole to ma uplne v pii

Reagovat
Alberto Aquilani

aké ?

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Ta nová formace je jako droga: s přibývajícíma zápasama mě baví víc a víc. Hráči jsou očividně v pohodě, vědí o sobě a skoro všechno jim vychází. Teď to potvrdit v Malmö a nějak proklouznout do jarní LM, začínám pomalu věřit, že bychom to mohli i tam dotáhnout daleko!

Reagovat
smazaný uživatel

bude to v Lm na psychiku, jedno zaváhání a loučíme se.Tam to vidím 50=50

Reagovat
Furia Ceca

Olympiakos asi dostane v Madridu sodu a my musíme v Malmö vyhrát. Pak už stačí neprohrát doma s Atleticem. Škoda tý Vidalovy neproměněný penalty, mohli jsme postoupit už příští týden!

Reagovat
smazaný uživatel

Letos nás v Serii A nezastaví fakt nikdo, nevidím tam ani menší konkurenci, promiňte fanoušci AS, určitě si AS zaslouží respekt a úctu ale objektivně říkám, ten náš kádr je tak širokej na každém postu že letos to projedem v klidu i kdyby AS mělo životní sezonu.Ještě ta změněná formace, nevidím v týmu AS hráče v utoku jako je u nás Tevez, nevidím u nich v záloze hráče jako je Pogba.Tyhle články jsou prostě uplně někde jinde.Snad snad se to povede v LM protože tohle Juve určitě patří mezi 16 v Evropě.

Reagovat
Woods

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že Juvetus má na první osmičku evropy, takže cíl by měl bejt aspon čtvrfinále LM...

Reagovat
Furia Ceca

Uvidíme... Nejdřív musíme prolézt do vyřazovacích bojů. Když se tam dostaneme, tak pak už je možný všechno. Ale teď Juve musí porazit Malmö.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

jop.. allegri z toho tímu dostáva ešte viac ako Conte. Super zareágoval na hernú nepohodu a jemne menil formáciu a dá sa povedať že ten prechod prišiel bez akýchkoľvek problém. Allegri mi opäť dokázal, že je skvelý tréner. síce ma to neteší, ale vyzerá to tak, že AS to tento rok znovu neuhrá.. AJ včera, síce vyhrali, ale ten výkon bol veľmi zlý ...

Reagovat
The Krupy

Je veľmi skoro na takéto prehnané tvrdenia.

Reagovat
Alberto Aquilani

mal by si sa krotiť, ešte 3 kolá dozadu ste krútili nad Allegrim oči ako nič nezmenil ...

Reagovat
The Krupy

niektorí tu veľmi rýchlo zabúdajú

Reagovat
Furia Ceca

K těm jsem patřil i já a opravdu mě vůbec nemrzí, že jsem se asi spletl...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už se začnou italské týmy zvedat a opět více promlouvat i do dění v LM Italský týmy jsem měl vždycky hrozně rád na rozdíl od těch anglických,který nesnáším

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Matiello. To je talent? Jasně asi musí hrát dobře, protože dostává šanci na pár minut v A-týmu Juve ale jak dobrej může být?

Reagovat
Pipo123

Na Juve proste nevieme, nevadí, ideme dalej, FORZA SS

Reagovat
smazaný uživatel

Juve

Reagovat
smazaný uživatel

A prostě zbytečně málo chválíme Pogbu, on si zaslouží ohromnou pochvalu.Vůbec se nebudu divit když za takových 5 let vyhraje Zlatý míč.Má svoje zápase kdy lažíruje až z převelkého sebevědomí, ale tohle patří k velkým hráčům, který Pogba už v 21 letech je.Absolutně mě baví sledovat hru jak se na hřišti pohybuje, jeho střela, technika, přehled, pořád hlava nahoře.K tomu se i zdá že je to dobrý člověk, žádné excesy, Juve skládá poklony a prodlouží bez váhání smlouvu a chce vyhrávat trofeje v Juve.Doufám že on ještě dlouhou dobu zůstane v Juventusu a pomůže nám splnit ty sny který všichni fanoušci Juve mají.potřebujeme v Juve takové hráče jako je Paul.

Reagovat
sankakofi

Reagovat
M11

paradoxne jsem si myslel ze Vidal u nas vydrzi dyl nez Pogba.. ted uz to vidim opacne..

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to uplne stejne.Ale Vidal se zvedne, ja mu verim, ma od zacatku sezonchni y smulu a vime vsichni kde to zacalo.Koleno,prestupy,media mel to tezky a vcera si myslim ze ho kouc setril na LM.on nam jeste ukaze, je to borec.

Reagovat
Mr.Jindros

Říkám to asi posté, ale měli jsme toho Vidala prodat. Nikdy za něj už nedostaneme tolik, kolik bychom dostali tohle léto.

Reagovat
10

to ani nebude potřeba, pokud se dostane na svojí top úroveň, což podle mě nebude trvat dlouho

Reagovat
Pinturicchio

000

Reagovat
Pinturicchio

Bez nul, sakra, se vždycky opřu o klávesnici.

Reagovat
10

hlavou...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Mr.Jindros

Jasně... problém je, že on už půjde jenom dolů. Jde jen o to, jak pozvolný ten sešup bude. Doufám, že co nejpozvolnější a vymačkáme z něj co nejvíc sezón na alespoň podobné úrovni jako dříve.

S tím jeho sebedestruktivním stylem potřebuje bejt a cejtit se fit na 110% a to bude s každým zraněním těžší a těžší. On tady nebude v top formě do 35... bude rád, když ve špičkové formě přeleze třicítku.

Mohli jsme mít třeba 50 mega euro plus velké výdaje na plat. Vidal je dost srdcovka, ale z čistě pragmatického hlediska jsme ho měli pustit.

Reagovat
eLJay.91

Já mám pocit, že všichni rychle zapomínají. Ještě v létě všichni prodávali Pogbu a Vidala chtěli udržet za každou cenu. Protože je to prostě Juvetino, má Juve v krvi. Nepovedou se mu tři čtyři měsíce a už je odepsanej. On se vrátí. Jen to chce čas.

Reagovat
Mr.Jindros

Nevím jak ostatní, ale já o prodeji Vidala psal celé léto (že bych ho klidně pustil).

Reagovat
eLJay.91

V pohodě. Já v podstatě chápu oba ty názory. Jen mi připadá, že poslední dobou se tu hodně rozšířil názor o tom, že jsme měli Vidala prodat teď. Přitom já budu rád, pokud v Juve zůstane a třeba ho nikdy nezpeněžíme.

Reagovat
Furia Ceca

Taky tyhle kecy o Vidalovi nemám rád... Pro mě jsou Vidal s Pogbou v Juve víc než nějaká pitomá hromada peněz. K čemu? Nový stadion máme a kádr máme stabilizovanej, nemusíme se hnát za předraženýma nákupama. To ani není náš styl. Navíc: Arturo to zvládne, to není typ, co se vzdává, jenom potřebuje čas. Bude zase ikonou jako byl první tři roky.

Reagovat
eLJay.91

Tak ono by se využití pro ty prachy určitě našlo, protože třeba co se týče mládeže a celkově chodu klubu, tam není peněz nikdy dost. Určitě bysme to hned neotočili za posily. Ale já doufám, že Vidal zůstane. Neberu to tak, že to bude škoda, pokud bude odcházet třeba ve 32 letech a my už za něj nedostaneme 50 mega.

Reagovat
Furia Ceca

Tak samozřejmě to bylo myšlený s nadsázkou, ale i tak... Prostě jsou pro mě jsou kvalitní a především VHODNÍ hráči víc než peníze. S poslední větou souhlas, ať jde třeba až ve 32 třeba za 5 mega. Já se nebudu vůbec zlobit, pokud by u nás skončil kariéru... Teda pokud ta jeho výkonnost nepůjde do hajzlu úplně, ale to si nemyslím. Viz Del Piero, ten měl přece taky zraněný koleno a ještě mnohem horším způsobem, ne?

Reagovat
eLJay.91

To s Del Pierem nevím. Ale asi se shodneme, že kariéra hráče nekončí při prvním vážnějším zranění kolene a úpadku formy v 27 letech. On se jako střeďák svýmu vrcholu podle mě teprve blíží. A souhlasím se začátkem, vhodní hráči jsou víc než prachy.

Reagovat
10

Druhej odstavec je imho nesmysl. Třeba Nedvěd hrál podobně náročnej fotbal. A šel k nám v 31 letech.

Navíc těch 50 mega dost možná ani nepřišlo, přestože se o tom psalo celý léto. Přes léto jsem měl často podobný myšlenky, ale pak jsem si uvědomil jeho důležitost a přestalo to dávat smysl, Juve ho nemusí prodávat.

Reagovat
el Principito

Nedvěd k vám šel v 28 letech, 29 mu bylo v srpnu

Reagovat
Mr.Jindros

No, Nedvěd je jednak fotbalově někde jinde a jednak to nebyl čistič ze středu pole.

Reagovat
Furia Ceca

A Carlito je podle svých slov v nejlepší formě za celou kariéru. http://football-italia.net/59006/tevez-best-form-my-career

Reagovat
SaianSupaCrew

Já bych naši zálohu neměnil a Pogba na tom nic nemění.. Zabiják do útoku ale chybí citelně a bohužel ne prvním rokem..

Reagovat
Furia Ceca

Mně se strašně líbí, jak se snaží v LM, jak chce ty nepříznivý výsledky (a že jich v LM letos, ať průběžných či konečných, bylo...) otočit. A pak i v médiích říkal, že ho ty neúspěch v LM mrzí. Paul je mnohem větší Juventino než jsem si myslel.

Reagovat
Pipo123

Včera som ten futbal moc nesledoval, ale nechápem čo sme robili, hrať proti Juve tak otvorene bola obrovská chyba, v podstate všetky góly dali po protiútokoch. Pogba hral parádne, ale Pirlo jednoznačne kraľoval, tie prihrávky od neho boli parádne.

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari, skóre 20:20.

Zeman

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat
REPLIKATOR

4x více vstřelených gólů než Atalanta

Reagovat
smazaný uživatel

clovek natipuje prvy krat v zivote na neapol a remizuje curaci-smetiari

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
vrabejka

Nevite aku poziciu ma Benitez v Neapoli? Slyšel sem ,že v dostal ultimatum

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol si nechá dať 3 goly od Cagliari? Ten Rafael zatiaľ nemá na golmana č. 1

Reagovat
Furia Ceca

Milánský derby bych zhodnotil slovy Pepy Csaplára: "Byl to festival lacinejch chyb..."

Reagovat
Lubinterista

gratulace milanu k zisku jednoho bodu, protoze pro nas to proste po tom prubehu a uzemni prevaze zterata je

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, je to tak. Dnes to mělo být za 3 body, škoda

Reagovat
smazaný uživatel

To jako vážně

Reagovat
Lubinterista

to jako vazne, at se ti to libi nebo ne, tahali jste za kratsi konec

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda viděl až druhou půlku, ale vedli jsme, ok snažili jste se vyrovnat, to se vám povedlo, ale potom jestli se někdo snažil vyhrát a měl šance tak jsme to byli my. Tak nevim jak byste asi mohle vyhrát...za remízovýho stavu jste neměli nic.

Reagovat
Lubinterista

ok, tak jsme se tade snazili vyrovnat a to se nam ppovedlo. jestli jsme nemeli nic, tak vy taky ne. c jsme meli, zejmena ve druhem polocase, byla prave ta uzemni prevaha, mozna mohl faraon trefit misto brevna gola, ale to maurito taky. koukals jen na druhy polocas, tak jsi to musel videt. mam radost z toho vyrovnani, mam radost, ze jsme ani omylem nebyli horsi, mam radost, ze jsme ve vzajemnych zapasech historicky stale lepsi. nemam radost z nasi situace a soucasny ho projevu, jeste furt mam smiseny pocity z mancia, protoze me pri prvnim pusobeni u nas trochu sklamal, ale verim, ze v anglii trenersky dospel. verim ze pujdeme nahoru, protoze my jsem inter a jak rekl mourinho, jit z anecim je pro nas vasen, ne posedlost...

Reagovat
smazaný uživatel

Břevno Maurita nebylo nic? Kdyby měl svůj den, tak bylo hotovo. Ale 2. půlku jste měli taky šance, to je fakt. Když se na to podívám s odstupem, tak asi spravedlivá plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak to bych vubec nerekl...naopak

Reagovat
mojmira

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
lnterista

remiza zaslouzena ikdyz bych rekl ze jsme byli o chlup lepsi...hlavne teda v bojovnosti a nasazeni. Ale kdybych hodnotil derby jako celek tak slabota(po fotbalove strance)...tolik chyb v rozehravce a lehokomyslnost u AC to bylo neco..tohle se musi trestat. Libil se mi Kuzmanovic svoje si v poho uhraje a rozehravku nema spatnou. Doufam ze bude stavet Osvalda a Hugem na konci docela prekvapil.

Forza Inter

Reagovat
Votas

Ale jo...s Medelem před těma dvěma plašanama by to mohlo jít.

Reagovat
lnterista

ze stoperske dvojice mam teda velkej strach

Reagovat
smazaný uživatel

JJ mi přijde docela v pohodě

Reagovat
lnterista

jj kdyz stinuje a dorazi na obrance tak je super ale kdyz ma balon a zacne zmatkovat to je neco

Reagovat
smazaný uživatel

Rozehrávka moc jistá není, ale pořád bych řekl, že lepší, než u Rana

Reagovat
Deki

když ani jeden z nich nebude tvořit, tak dobrý

Reagovat
Votas

já z toho bermudskýho trojuhelníku Rano-Naga-Fredy...z těch míst ještě pár gólů dostaneme

Reagovat
CubONE

Zasluzena remiza. Inter o troska lepsi na lopte, ale vela toho tiez nevytvoril, rozhodlo prvych 15minut druheho polcasu a lacna strata Essiena (Muntariho?) Stratili oba timy, remiza nic neriesi. Pre mna MOTM asi Rami, prekvapivo dobry napravo. Diego Lopez tiez velmi dobre, srsi z neho istota, co pomaha celej obrane.

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari....hraju o sestup a s strilim, co to dá

Reagovat
smazaný uživatel

Zase zase a opět, prostě my nevyhrajem, vedeme, ale neudržíme to, pak přijdou zase šance, ale nic...ne s každýma tragédama prostě bod...to je ubíjející

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu, hlavne ma štve ten Pippov alibizmus -ako proti Juventusu, tak proti Interu sme išli so zápasu s tým, ´hlavne neprehrať´, s Juventusom to bola viac menej jasná zálažitosť hostí no a tu to mohlo byť ináč, ak by mal Pippo odvahu postaviť minimálne Poliho na úkor Muntariho, čo by samozrejme nebol do neba volajúci kvalitatívny rozdiel, ale Poli je na rozdiel od čierneho pseudoPirla aspoň futbalista, priemerný, ale futbalista. Prehrali sme to už v kabíne, Inter bol odvážnejší (nie lepší, ako som napísal dole, klasika slepý vs chromý).

Reagovat
smazaný uživatel

No ako čítam, chlapci fandiaci Interu sa nezapreli a nesklamali - z platonickej územnej prevahy, ktorú samozrejme mali, dokázali vyvodiť, že boli lepší tým, uhmmmm.... toto bol klasický súboj slepého s chromým, 10 rokov dozadu sme mali v zálohe Pirla, Gattusa, Seedyho, Rickyho, Ruia Costu, Ambra, dnes v strede dvaja ´výtečníci´ z Ghany, hlavne ten ľavonohý my lezie na nervy od chvíle, čo obliekol náš dres.... ale k veci - proti sebe stáli zálohy v zložení Muntari, Essien vs Obi, Kuzmanović, Guarín, čo nie je ani na rezervu...... čiže z tohto hľadiska tá kvalita na oboch stranách bola úbohá, o to úbohejšie od nás, že to Pippo postavil, ako postavil, alibisticky, hlavne neprehrať, lebo predsa nie je možné nechať a prehrávať od takejto smiešnej zálohy Interu.... každopádne remíza zaslúžená, oba tímy dreli, atmosféra super (chlapci z RCeS musia máť zážitok na celý život ) - bubny tomu dodali šťavu, po futbalovej stránke tu nikto nemohol toho moc očakávať, naposledy sa hralo veľký zápas, keď sme 4:2 prehrali a prišli sme asi o titul... Najlepší asi Rami, SES s Jackom sa mi tiež páčili, na Udine už povinne musíme vyhrať, aj keď pre nás je každý zápas extrémne ťažký, FORZA MILAN FINO ALLA MORTE!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Když máte zálohu ještě 2x směšnější, tak to možný je

Reagovat
smazaný uživatel

áno, s Muntarim a Essienom je všetko možné ale ako píšem - súboj chromého so slepým

Reagovat
smazaný uživatel

da sa povedat ze spravodliva remiza...z nasej smutnej zalohy sa mi najviac asi pacil Kuzmanovic, on odohra svoje vzdy.. skoda ze Maurito nevyuzil aspon jednu z jeho sanci, ale tak isto mal Stefan sancu sa na strane druhej..

inak Diego Lopez je velka istota v brane AC..

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Tak včera moja 14 Madonina a musím povedať, že atmoškou asi najlepšia .. futbal plný chýb a kvalitou sa to nedá veľmi porovnávať s tými predchádzajúcimi (hlavne z 90s rokov).

Ináč nepochopím prečo Poliho nedáva ako kreatívneho záložnika do stredu namiesto Essiena/Muntari.. Vôbec sa nevyužíva jeho potenciál. Je to bojovník, ktorý hrá pre tím. Inzaghi by ho mal viac tlačiť na rozohrávku..

Reagovat
Kaka14

tak hadam po tomto kole, uz pojde Muntari minimalne na lavicku, vsak to nie je mozne tie jeho chyby a ked dostane loptu, tak automaticky nahravka dozadu na stopera, alebo rovno na brankara... Esien sa mi paci, ma v sebe este ten prehlad, ale nevydrzi cely zapas, max jeden polcas.... ale pri Montolivovi a De Jongovi tiez na lavicku.... Rami na pravo bolo podla mna najvatcsie pozitivum, dufam ze ho nepredame do MU .... ale celkovo zase ten isty zapas dame gol nechame sa zatlacit, dostaneme z dialky vyrovnavajuci a je po zapase

Reagovat
smazaný uživatel

kedy sa dožijem toho, že Muntari, Zapata, Bonera a Zaccardo prestanú przniť posvätný dres

Reagovat
smazaný uživatel

Včera mě docela překvapil herní projev Interu - kvalitativně je považuji za lehký nadprůměr, ale způsobem, jakým kontrolovali balón a vyvíjeli tlak mě tedy hodně překvapili.

Nic to však nemění na tom, že včerejší derby jen ukázalo, jako oba týmy trpí katastrofálním nedostatkem kvality. Na hřišti jsem viděl pouze jednoho hráče, který patří na svém postu mezi špičku - Lopéze. Jinak bída..

Reagovat
smazaný uživatel

stred poľa ovládli preto, lebo Pippo alibisticky stavil na betón a ´hlavne neprehať´ - Muntari s Essienom v strede v takomto zápase nemôže predsa myslieť vážne

Reagovat
smazaný uživatel

Je smutné, že najlepšie Derby na svete a oba kluby sú v stave, v akom sú, bohužial sa len zbiera ovocie nezdravej politiky oboch vedení. Aby v takomto zápase nemalo ani jedno mužstvo hviezdu svetového formátu, je viac ako smutné, možno v budúcnosti u nás SES a Jack a v Interi Icardi s Kovačičom. Verím však, že horšie už to byť nemôže a aprílové Derby bude už aj futbalové, FORZA MILAN FINO ALLA MORTE!

Reagovat
smazaný uživatel

ešte De Sciglio a v Interi sa mi pozdával Dodó, tí by mohli tiež vyrásť sa hviezdy prvej veľkosti.

Reagovat
Kaka14

ked si predstavim tie mena pred cca 10 rokmi : AC : Sevcenko, Rui Costa, Inzaghi, Kaka, Maldini, Nesta, Seedorf ... Inter : Ronaldo, Vieri, Recoba, Zanetti, Cordoba, Veron a medzi nimi Gresko v zaklade ... hadam sa to raz vrati, aj Lamborghini v Taliansku uz bolo pred krachom a teraz je zase spat v plnej sile

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vtáky cez tepláky

jaj vsak jasne, najvacsie derby je MANU a City

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe je čo smiešne miláčik?

Reagovat
DelPiero137
Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro scudetto do rukou AS.

Reagovat
Stiksxx

Pro fans AS

Četl jsem že jejich hráč Gianluca Scamacca (15) by měl být na testech v PSV. Že to prý vidí jako krok vpřed, protože v Ered je běžnou věcí, že tu startují hráči v mladém věku. Navíc má prý nizozemského agenta, který mu sjednal testy v PSV. Je to teda hora mezi těma dětma co pobíhají kolem něho. 192 cm. Prý "Nový Ibrahimovič"

https://www.youtube.com/watch?v=cUDx8GACaak

Reagovat
Vtáky cez tepláky

vsak ten je o dve hlavy od nich vyssi, az sa mi nechce.. dufam ze to nebude druhy pripad (ako toho africana v Laziu)

Reagovat
smazaný uživatel

Nuž nasadzovanie mladých odchovancov v Serii A je bolesť, zväčša sa tomu siahne len v prípade nutnosti. Ono je to však rozdiel medzi Talianskom a Holandskom, na Seriu A treba hlavne skúsenosti a to je začarovaný kruh - ako ich tí mladí majú získať? V Serii B ťažko a v zahraničí sa veľmi nepresadzujú, teda v kvalitných ligách. Hovorilo sa o tom, že sa urobí liga z rezerv, čo budú vlastne hráči vychádzajúc z tej ktorej Primavery + hráči, čo nedostávajú priestor na ligové zápasy a odtiaľ by sa mali vyťahovať chalani do áčka, niečo ako v ESP, kde fungujú béčka Realu a Barcelony či iných klubov, snáď by to pomohlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele