12. kolo
24.11.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - Città di Palermo 1:1

Velmi atraktivní zápas mezi Janovem a Palermem sliboval množství šancí, emocí a branek. První dva požadavky hráči divákům splnili, gólů jsme se ale dočkali jen dvou. Po krásné Dybalově ráně se radovalo Palermo, za Janov srovnal italský záložník Andrea Bertolacci.

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji domácí hráči, kteří útočili především po stranách. První útok vedl Diego Perotti, který našel ve vápně volnějšího Alessandra Matriho, jenž ale míč netrefil příliš silně a brankář Stefano Sorrentino neměl problém jej chytit. Kupodivu se ale radovali hosté.

Trenér Gian Piero Gasperini před utkáním vychvaloval zejména mladíka Paula Dybalu. A dobře věděl, proč to říká. Ani pečlivá příprava ale domácí hráče nezachránila, protože po sedmi minutách se mladík Dybala dostal s míčem až na okraj pokutového území a lehce inspirován Arjenem Robbenem si zasekl míč podél obránce. Poté ještě lépe vypálil střelu stáčející se k tyči a brankář Mattia Perin neměl šanci zasáhnout!

Janov byl vzhůru nohama především po dvaceti minutách, kdy domácí vyrovnali na 1:1. Jenže jejich radost měla jepičí život, neboť Edenilson se s míčem dostal za autovou čáru a Matri, který vstřelil gól, logicky zakončoval poté, co míč opustil hrací plochu. Sudí Fabbri sice gól nejprve uznal, ale poté dal na radu svého asistenta Vivenziho a své původní rozhodnutí k nelibosti domácích fanoušků odvolal.

Na regulérní branku si hráči domácího výběru museli počkat ještě deset minut. Po chybě obránce Morganelly se k míči dostal mladý záložník Andrea Bertolacci a přesnou ranou k tyči prostřelil brankáře Sorrentina. A to zdaleka nebylo vše, protože Janov se chopil iniciativy. Mladík Iago Falqué nahrál volnějšímu Antonellimu, který postupoval z levé strany úplně sám na brankáře Sorrentina. Jenže míč nastřelil přímo do něj.

Aktivní Grifové tlačili svého soupeře před sebou, jenže na chvíli zapomněli na "zadní vrátka". A Palermo je málem potrestalo. Hosté založili rychlý protiútok, Dybala si perfektním prvním dotekem obhodil Burdissa a rázem uháněl s míčem úplně sám na Perina. Mladý brankář ale parádním zákrokem dokázal vytěsnit míč mimo bránu.

Do druhého poločasu vešli opět lépe domácí hráči a již pět minut po změně stran se k míči dostal vysoký Alessandro Matri. Ani jeho centimetry mu ale nepomohly v přesnosti a míč poslal nad. Janované se rozhodli posílit ofenzívu, když na hrací plochu vyběhl útočník Mauricio Pinilla.

Když končila hodina hry, odhodlal se Vázquez napálit míč směrem k bráně soupeře a vůbec to nebyl špatný úmysl. Vázquez se napřáhl skoro z dvaceti metrů a jeho povedená střela skončila na tyči domácí brány. Domácí se nezalekli lepšího nástupu soupeře a díky aktivitě Diega Perottiho se jim podařilo dostat Palermo do úzkých. Proti Perottimu se však nakonec postavil Lazaar a míč mu odebral.

Dvacet minut před koncem utkání se ke slovu dostal střídající Pinilla, ale na jeho zakončení si obrana soupeře dala pozor. O chvíli později se do zakončení dostalo Palermo a rovnou se jednalo o téměř gólovou akci. Po Barretově akci a centru hlavičkoval téměř osamocený Vazquez, který ale nemířil přesně. To samé platilo pro hosty, když osamocený Pinilla netrefil centr. A to stál sám před prázdnou bránou! Následný tlak Janova vedl k akci Fetfatzidise, kterého napodobil ještě Juraj Kucka. Ani on ale neměl štěstí a brankář Stefano Sorrentino odvedl skvělou práci.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele