12. kolo
23.11.2014 15:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

SSC Neapol - Cagliari Calcio 3:3

Přestřelka pod Vesuvem skončila smírem. Ve velmi atraktivním utkání si domácí Neapol mohla připsat bezpočet šancí, tři vstřelené branky a stejný počet branek inkasovaných. Cagliari Calcio potvrdilo, že není snadným soupeřem a ani za nepříznivého stavu se Zemanova parta nehodlá vzdávat.

Neapol výtečně začala a po půlhodině vedla o dvě branky. V jedenácté minutě se prosadil argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín, na něj navázal spoluhráč Gökhan Inler. Cagliari ale našlo odvahu zapojit se do zápasu a Victor Segundo Ibarbo dal hostům naději. Druhý poločas začal pro hosty ve velkém stylu, když dvě minuty po změně stran vsítil vyrovnávací branku Diego Farías. Stejný hráč dvacet minut před koncem srovnával potřetí, když vstřelil třetí branku svého celku a odpověděl tím na trefu Jonathana de Guzmána.

Neapol prvních deset minut jasně převládala a diktovala tempo hry. Po centru do vápna se k zakončení hlavou dostal Hamšík, jenže zakončení slovenské hvězdy nebylo přesné. To ale Neapoli nevadilo, protože jen o dvě minuty později se dostala do vedení. Po dlouhém autovém vhazování z vlastní poloviny se k míči dostal Argentinec Gonzalo Higuaín, který si v pokutovém území ví rady téměř dokonale - 1:0.

Gonzalo Higuaín se jevil jako velmi ambiciózní hráč, který je dnes pevně rozhodnutý dát branky alespoň dvě. Za tou druhou se hnal o pouhé tři minuty později, kdy tlak domácí jedenáctky dostupoval vrcholu. Po pětadvaceti minutách se Gonzalo Higuaín opět tlačil do zakončení, ale rozhodčí jej střílet nenechal, protože se někdejší hráč Bílého baletu nacházel v ofsajdovém postavení. Brankář Cragno musel předvést skvělý zákrok po ráně Jonathana de Guzmána, ale ani to mu nestačilo.

Ránu svého soupeře sice vyrazil, ale míče se u středového kruhu chopil Gökhan Inler, běžel s ním vstříc bráně a z pětadvaceti metrů se rozhodl pro ránu. A dobře udělal, protože přes množství těl před sebou brankář Cragno nic neviděl a míč propadl do sítě - 2:0.

Hosté se ale nevzdali a Victor Segundo Ibarbo se dostal k zajímavé hlavičce. Mladý Brazilec Rafael Cabral ale ukázal mrštné reflexy a míč vyrazil. V dalším souboji s útočníkem hostí už ale kapituloval. Ibarbo si seběhl na střed pokutového území, obdržel v něm míč, uvolnil se přes bránícího Henriqueho a vypálil - 2:1.

Hostující tým lépe vkročil také do druhé půle. Po centru do vápna se dostal míč na zadní tyč, odkud balon před bránu vrátil Rossettini. Zkušený obránce instinktivně vrátil míč před bránu a tam jej do sítě doklepl přibíhající Diego Farías. Pod Vesuvem zavládlo ticho, protože Neapol promrhala dvougólové vedení. Diego Farías mohl být oslavován hned vzápětí, když dostal skvělý pas za obranu Partenopei, ale neprostřelil brankáře Rafaela.

Po hodině hry bylo na San Paolu opět o něco veseleji, protože ačkoli se domácí nemohli dlouho dostat zpátky do zápasu, stačil jeden přesný centr. Maggio poslal centr do vápna, kam si nabíhal Jonathan de Guzmán. U něj nebyl Rossettini včas, takže se zkušený záložník dnes operující na levé straně mohl položit do hlavičky - 3:2.

Zdeněk Zeman burcoval své svěřence k tomu, aby začali více útočit. A to se jim povedlo ještě jednou, protože díky jedné jednoduché narážečce se míč dostal po další nahrávce až k Diegovi Faríasovi. K němu přistoupili pozdě se vracející obránci Neapole laxně, takže se Farías mohl naposledy radovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele