Serie A - preview 12. kola

22.11.2014, 09:02, aktualizováno 24.11.2014, 08:34
Previews
Příjemným překvapením letošní sezony jsou zatím výsledky a výkony Janova, který bojuje o pohárové pozice a v pondělí večer dostane možnost dorovnat třetí Neapol. Stane se tak v případě, že zvládne domácí duel s nováčkem z Palerma...
Janov CFC - Città di Palermo  (pondělí 20:45)
CFC potvrzuje nástup obou janovských týmů zpět do formy a vedle konkurenční Sampdorie si také Grifové odvážejí poměrně pravidelně tříbodový příděl. V současné době ztrácí Janov jen jednu příčku na evropské poháry, ale Lazio před ním včera zaváhalo. Využije toho CFC proti ambicióznímu Palermu?

Nováček Serie A prožil tragický vstup do nové sezony a po prodeji několika klíčových hráčů se zdálo, že tradiční účastník elitní ligové scény nebude v první lize působit příliš dlouho. Vítězství nad potácejícím se Chievem Verona ale týmu hodně prospělo, brankář Stefano Sorrentino si připsal další čisté konto a na hru Rosanero se opět dalo dívat. Dalším testem bylo AC Milán a jen málokdo předpokládal, že by ambiciózní milánský celek mohl zaváhat. Přesto se tak stalo, když Palermo vyloupilo populární stadion San Siro. Vlastní gól Zapaty a branka Paula Dybaly znamenaly výhru Palerma a utkání bylo rozhodnuto za necelou půlhodinku.

Ani v minulém kole těsně před reprezentační přestávkou Palermo vyloženě nezklamalo, i když tentokrát už gól Paula Dybaly z penalty na tři body nestačil. Udinese možná jen marně hledá formu zpočátku sezony, ale přesto se už po pěti minutách díky Cyrilovi Théréauovi dostalo do vedení a ustrážilo alespoň bod. Janov prohrál městské derby s Blucerchiati, ale od té doby již nezaváhal a připsal si ve zbylých šesti kolech 14 bodů. Daří se mu i v produktivitě, což dokázalo utkání s Udinese. V něm Grifové nastříleli Zebrám čtyři branky.

Janov šokoval zejména výhrou nad Juventusem Turín. Minulé kolo už tak úspěšné nebylo a Janov odjížděl ze Sardinie jen s bodem v kapse. Co víc, netrefil se ani jednou, protože jediný gól tamního Cagliari si vstřelil obránce Luca Rossettini do vlastní branky. Janov ale netrápí jen minulá remíza. V jeho týmu se teď hodně probírá jméno Mattii Perina.

Mladý brankář, kterému byla předpovídána velká budoucnost, měl problémy mimo hřiště. Talentovaný brankář byl zmiňován jako možný nástupce legendárního Gigiho Buffona, ale teď řeší jiné starosti. Italská policie během noci jej totiž přistihla řídit pod vlivem alkoholu a dvaadvacetiletému gólmanovi nyní hrozí postih. Klub se za něj ale částečně postavil ústy trenéra Gian Piera Gasperiniho, který v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport uvedl: "Je pravda, že měl Mattia problémy. Vracel se z večeře s přáteli, s nimiž slavil pozvánku do reprezentace. Je mladý a udělal chybu."

"Nadýchal něco, co by jako profesionál a řidič neměl. Samozřejmě dostane pokutu a budeme s ním mluvit, ale pořád zůstává platným členem týmu a nikdo s ním nebude zacházet špatně. Jedna chyba by mu neměla zničit pověst a já ho budu jako profesionála dál uznávat," prohlásil zkušený trenér, který měl v minulosti na starosti například lavičku slavného Interu Milán.

Vyjádřil se i k utkání s Palermem. "Náš soupeř je velmi kvalitní a nevzdává se. Může vás zaskočit kdykoli, pokud mu to dovolíte. My se nechystáme vzdát. Sledovali jsme je, snažili se připravit. Znám Paula Dybalu a vím, co dokáže. Chceme ale vyhrát a fakt, že hrajeme doma, nám hodně pomáhá. Fanoušci jsou vždycky nepostradatelní, jsou naším dvanáctým hráčem. Chceme vyhrát po skvělém výkonu a rádi bychom to udělali pro ně," zakončuje zkušený trenér. Podaří se mu to, nebo se Paulo Dybala opět střelecky prosadí?
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Roncaglia, Burdisso, Marchese - Edenilson, Bertolacci, Rincon, Antonelli - Perotti, Matri, Kucka
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Munoz, Gonzalez, Andjelković - Morganella, Rigoni, Maresca, Barreto, Lazaar - Vazquez, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.30 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - US Sassuolo  (neděle 12:30)
Velmi důležitý týden mají před sebou fotbalisté Turína, kteří se nejprve představí proti Sassuolu a ve čtvrtek se střetnou s Bruggami. Granata je na tom po jedenácti kolech překvapivě hůře než Sassuolo, ovšem jen díky vlastní střelecké nemohoucnosti.

Turín má totiž stejný počet bodů a vesměs stejné skóre jako Sassuolo, v jeho neprospěch hraje pouze sedm nastřílených branek, což Sassuolo zvládlo desetkrát. Granata se v této sezoně adaptuje na větší herní vytížení a kombinace domácí soutěže s Evropskou ligou zatím dává domácím zabrat. Především se to projevuje v Serii A, doposud dvanáct nasbíraných bodů je poměrně málo a komplikace nastaly i v EL, ve čtvrtém zápase skupin totiž Venturovi svěřenci prohráli 1:2 v Helsinkách s místním HJK, čímž si stížili kýžený postup ze skupiny.

V lize zase Granata dvakrát v řadě nevyhrála, s Atalantou si rozdělila body za remízu 0:0 a střelecky vyšla na prázdno i v zápase na Stadio Olimpico s Římem (3:0 pro AS Řím). Celkově zatím domácí předvádějí nevyrovnané výkony.

Naopak Sassuolo se neustále zlepšuje a ačkoliv vyšlo v posledních dvou kolech střelecky na prázdno, přesto bodovalo a prodloužilo svojí sérii neporazitelnosti už na pět zápasů. I když je v Itálii zatím pouze jedenáct kol, Sassuolo v posledních zápasech učinilo velmi důležitý krok na cestě ke konečné záchraně. Neprohrálo totiž s Parmou a Empoli (pokaždé výhra 3:1), ani s Chievem a Atalantou (pokaždé remíza 0:0). Všechny zmiňované týmy se totiž momentálně nacházejí v sestupovém ohrožení a dá se také předpokládat, že u většiny z nich tomu tak bude i v závěrečných kolech. Kouč Eusebio Di Francesco by přesto rád zapracoval na lepší ofenzívě. I když má v kádru šikovné a schopné útočníky jako Zazu, Sansoneho nebo Berardiho, 10 vstřelených gólů je pořád poměrně málo.

Co se týče absencí, tak trenér Ventura se musí vypořádat pouze se zraněnými Bashou a Larrondem. Na druhé straně je situace totožná, scházet budou golman Pegolo a zkušený Manfredini.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Maksimovič, Glik, Moretti - Peres, Gazzi, Vives, El Kaddouri, Darmian - Amauri, Quagliarella
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vršaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Brighi, Magnanelli, Missiroli - Berardi, Zaza, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Vzmáhající se tým trenéra Zdeňka Zemana by velmi rád zavzpomínal na svůj poslední úspěch proti Neapoli a posunul se v tabulce vzhůru. Jenže Neapol už není nevýrazným týmem ze začátku této sezony a dál sbírá body. Poslední výhra Cagliari nad Partneopei se navíc datuje až do roku 2009!

Jestli jsou mé výpočty správné, tak poslední tříbodová radost Cagliari v utkání s Neapolí byla k vidění 19. dubna roku 2009, když domácí na stadionu Sant'Elia v Cagliari zvítězili o dvě branky. Navíc domácí udrželi pod dohledem střelce jako Marcelo Zalayeta nebo Ezequiel Lavezzi, kteří se neprosadili ani jednou. Domácí fanoušci tehdy mohli po gólech křičet jména Jedy, který se prosadil už v páté minutě, a Lazzariho, jenž skóre utkání uzavřel.

Kádr Neapole se od té doby hodně změnil a v porovnání se základní jedenáctkou tehdejšího trenéra Roberta Donadoniho se mnoho věcí změnilo. V té nedělní bude jen jeden hráč, který zmíněné utkání pamatuje. Marek Hamšík od té doby posílil svou pozici a stal se základním pilířem záložní řady. Teď slovenský středopolař táhne celý tým k úspěchům pod trenérem Rafaelem Benítezem. Start do nové sezony se mu příliš nevydařil a média spekulovala o tom, že se španělský trenér rozhlíží po nové výzvě a novém angažmá. Od té doby ale uplynulo hodně času a Neapol pokračuje v dobrých výkonech jak v Serii A, tak v Evropské lize.

Přesto se neustále spekuluje o tom, co bude se španělským stratégem dál. Rafael Benítez má totiž s Neapolí smlouvu jen do konce sezóny a jednání o jejím prodloužení stále nejsou u konce. Dokonce podle italských médií zatím ani nedošlo k setkání obou představitelů. Spustila se tak lavina dalších spekulací o tom, kam by Rafael Benítez mohl zamířit. Jednou z destinací byl samozřejmě i Liverpool, se kterým někdejší trenér Valencie zažil úspěšné období. K tomu ale podle Beníteze nedojde. "Pokaždé, když letím do Liverpoolu, všichni tvrdí, že se vracím, přitom jedu akorát navštívit svoji rodinu," dodal Benítez.

Ten nebude mít kompletní kádr. Minimálně v zápasech s Cagliari a Spartou by podle deníku Tuttosport měl Neapoli chybět Dries Mertens, ofenzivní belgický fotbalista během reprezentačního srazu a zápasu s Walesem utrpěl otřes mozku. Ještě větší ztrátu pak představuje Lorenzo Insigne, který má přetržený přední zkřížený vaz a v úterý se podrobil operaci. Nyní ho čeká dlouhá pauza a ty nejhorší prognózy hovoří až o půl roce mimo hru.

To samozřejmě není pro mladého hráče snadné. V rozhovoru pro oficiální klubové stránky uvedl: "Tohle jsou nejsložitější a nejtěžší dny mojí kariéry. Na druhou stranu mi toto zranění dalo možnost pochopit a cítit vřelost neapolských fanoušků a lidí, kteří mi vyjádřili podporu. Dostal jsem spoustu krásných vzkazů, které mi dodají odvahu a odhodlání vrátit se ještě silnější," řekl Insigne.

Poslední utkání se Neapoli také povedlo, když si poradila s Fiorentinou. O přísun dalších tří se postaral především Gonzalo Higuaín, který rozhodl duel s Fialkami. Fiorentina je až na desátém místě, zatímco Neapol se dotahuje na druhé AS. Méně radosti je v týmu Cagliari, které sice slibovalo ofenzivní podívanou, ale poslední utkání mu nevycházejí. Poslední tři body si Zemanův tým připsal v osmém kole, minule jen remizoval s CFC Janov. Celý první poločas bylo Cagliari lepším týmem a branka Diega Fariase pomohla Ostrovanům k lepšímu pocitu, ale vlastní gól obránce Lucy Rossettiniho znamenal srovnání na konečných 1:1.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Rafael - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Inler, David Lopez - Callejon, Hamšík, De Guzman, Higuain
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Balzano, Ceppitelli, Rossettini, Avelar - Dessena, Crisetig, Ekdal - Ibarbo, Longo, Cossu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Empoli FC  (neděle 15:00)
Z hlediska záchranářských prací odehrají Parma s Empoli velmi důležité utkání a v případě neúspěchu domácích se může stát, že za týden bude vést Ducali již jiný trenér. Roberto Donadoni má možná poslední šanci přesvědčit. Zvládne Parma utkání s Empoli?

Že bude Parma po jedenácti kolech přikována ke dni ligové tabulky by si před sezonou vsadil málokdo. Jenže bídné výsledky a neuvěřitelně děravá obrana dělají své.

Přitom po vítězství nad Interem se zdálo, že by mohl tým znovu získat svou ztracenou tvář a postupně stoupat tabulkou.Vše je ale jinak a Parma je ještě více znemožněna a potupěna. Juventus Turín rozprášil kdysi slavný celek 7:0! Snad nikdo už nečekal, že by tuto potupu mohl Roberto Donadoni přežít. Přežil. Nicméně trpělivost vedení není nekonečná a Donadoni už má skutečně takříkajíc nůž na krku. Převzít tým je připraven někdejší její hráč Hernan Crespo.

Bilance Parmy je zatím taková: Jedenáct zápasů a jen dvě výhry, zbytek porážky a katastrofální stav defenzívy. Takhle děravou obranu Parma snad nepamatuje. Osmadvacet inkasovaných gólů je opravdu mnoho a s tímto se bude tabulkou špatně stoupat.

Z nepříjemného sešupu se dokázalo Empoli včas dostat a počínající výsledkovou krizi vyřešit překvapivým vítězstvím nad Laziem. Nováček Serie A ale rozhodně nemá vyhráno a ještě to bude tuhý boj. "Je nezbytně nutné, abychom začali vyhrávat. Jen tři body z patnácti možných, to prostě není dost dobré. Musíme hrát lépe a také daleko od domova si musíme vést lép," apeloval na své svěřence trenér Empoli Maurizio Sarri. Empoli je totiž společně s Parmou jediným týmem, který letos ještě nevyhrál na půdě soupeře.

Parmu mimo špatných výsledků trápí o rozsáhlá marodka. Roberto Donadoni se musí vypořádat s absencemi Biabianyho, Paletty, Cassaniho, Jorquery, Bidaouiho, Cody a Ghezzala. Oproti tomu jsou ztráty Empoli zanedbatelné, se zraněním laborují Guarente a Laurini.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Iacobucci - Mendes, Lucarelli, Costa - Rispoli, Acquah, Lodi, Mauri, De Ceglie - Cassano, Belfodil
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Sepe - Hysaj, Tonelli, Rugani, Mario Rui - Vecino, Valdifiori, Croce - Verdi - Pucciarelli, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Na Stadio Friuli se utkají domácí Udinese Calcio s osmnáctým týmem soutěže Chievem Verona. Postavení v tabulce favorizuje Bianconeri, ovšem Fly Donkeys už v minulosti ukázali, že na půdě Udine dokáží bodovat.

Udinese se po skvělém začátku zadrhlo a aktuálně nevyhrálo už tři zápasy v řadě, načež se v tabulce propadlo na osmé místo. Pokud bychom v bilanci zašli ještě dál, dozvěděli bysme se, že mužstvo Andrey Stramaccioniho vyhrálo jen jedno utkání za posledních šest kol. Před reprezentační přestávkou si Udine odvezlo bod z horké půdy sicilského Palerma (1:1), ale před tím dvakrát fatálně vyhořelo. Nejprve ve Florencii s místní Violou (3:0 pro Fiorentinu) a posléze před vlastními fanoušky s FC Janovem (výhra Grifů 4:2). Nyní je na čase začít opět vítězit a soupeř je pro to ideální - Chievo.

Dlouhá série osmi zápasů bez vítězství skončila. Chievo v jedenáctém kole porazilo Cesenu 2:1 a postoupilo na osmnácté místo. Hektické vítězství se ale nerodilo vůbec lehce, Cesena dvě minuty před koncem zápasu srovnala na 1:1, ale poslední slovo měl v nastavení Sergio Pellissier, jenž rozhodl o důležitém vítězství ve prospěch Fly Donkeys. Kouč Maran se tak konečně dočkal, ale jeho Chievo čeká stále velký kus práce. Tři body proti Ceseně bude muset potvrdit na půdě nevyzpitatelného Udinese.

"Chtěli jsme a potřebovali jsme vyhrát. Učinili jsme proti Ceseně dobrý krok kupředu, ale musíme i nadále tvrdě pracovat. S ohledem na utkání s Cesenou chci i nadále vidět zlepšení mého týmu," prohlásil Rolando Maran. Chievu se ale na hřištích soupeře moc nedaří, letos vyhrálo jen jedinkrát a čtyřikrát odjelo s nepořízenou. "Musíme obrátit náš negativní trend na venkovních hřištích a musíme to udělat v neděli. Na Udine očekávám těžký zápas," uzavřel lodivod veronského celku.

Na každé straně budou scházet čtyři hráči, jmenovitě Riera, Silva, Muriel a Kone na straně domácích a v týmu hostí to budou Botta, Sardo, Hetemaj a Meggiorini.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Widmer, Heurtaux, Danilo, Piris - Pinzi, Allan, Guilherme - Fernandes - Théréau, Di Natale
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Frey, Dainelli, Cesar, Zukanovič - Izco, Radovanovič, Cofie, Birsa - Paloschi, Pelissier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Před zápasem Evropské ligy čeká na Fiorentinu "tvrdý oříšek" v podobě utkání na půdě Hellasu Verona. Hosté předvádějí zatím poměrně velkou bídu a zůstávají, alespoň co se domácí soutěže týče, daleko za očekáváním.

Hellas se v posledních měsících potýkal s poměrně náročným rozlosováním a vedl si až na výjimky obstojně. Remíza s Laziem i Interem není špatný výsledek. A Hellas víceméně navazuje na výkony i postavení v tabulce z minulého ročníku. V tomto kole ale bude usilovat o prolomení pětizápasové série bez vítězství. Naposledy se totiž radoval počátkem října, kdy zvítězil doma nad Cagliari 1:0.

Jak bylo zmíněno, Fiorentina se v lize hledá. Naposledy dvakrát prohrála, když se nejprve nepovedlo utkání se Sampdorií a posléze nejtěsnějším rozdílem s Neapolí. V Evropské lize je zatím situace mnohem lepší, i když poslední výsledek s PAOKem Soluň doma (1:1) příliš přesvědčivý nebyl. Každopádně Viola už má postup v kapse a čtvrteční zápas s Guingampem pro ní nemá takovou důležitost, jako právě souboj s Hellasem.

Fanoušci obou táborů by si určitě přáli podobné brankové hody, jaké jim oba týmy přichystaly minulou sezonu. Oba sice vyhrála Fiorentina, ale celkem v nich padlo dohromady neuvěřitelných patnáct gólů (4:3, 5:3). "Určitě to bude velmi dobrý zápas. Oni hrají útočně a my jsme doma a potřebujeme body. Doufáme, že získáme vítězství, na které čekáme," věří v úspěch Nico Lopez.

Hellas nastoupí bez Saly, Sorensena, Martiče a Jankoviče. Fiorentina zase hlásí absenci Pasquala a Bernardeschiho. Dlouhodobě mimo hru zůstává i nadále Giuseppe Rossi.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Moras, Marquez, Marques, Agostini - Obbadi, Tachtsidis, Hallfredsson - N.Lopes, Toni, Gomez
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Basanta, G.Rodriguez, Savič - Cuadrado, Pizarro, Borja Valero, Alonso - Babacar, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.40 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Cesena - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Předposlední Cesena narazí na velmi nebezpečného soupeře, když na její hřiště janovská Sampdoria. Ambicióznímu týmu trenéra Siniši Mihaljoviće se sice v posledních týdnech příliš nedařilo, ale přesto zůstávají jasným favoritem. Doria by si ráda pojistila příčky, které by mohly na konci sezony znamenat evropské poháry.

V minulosti se některým nováčkům Serie A podařilo nastoupit včas do tempa a díky mnoha faktorům některé týmy v první lize zůstaly. Zmiňme například Sassuolo, Hellas Verona nebo Turín FC. Není tedy divu, že si možná i fanoušci Ceseny mohli myslet, že by právě jejich tým mohl kráčet ve stopách těchto týmů a v první sezoně se zachránit mezi italskou elitou. Naneštěstí to ale zatím nevypadá na pohádkový příběh.

Jsme téměř v polovině sezony a zatím je to v podání předposlední Ceseny spíše drama. Cesena se totiž nedokázala vyrovnat s náročným tempem první ligy a velký problém jí dělá především vyhrávat. Body sbírá postupně spíše jen díky remízám, protože má na svém kontě nejmenší počet vyhraných zápasů z celé ligy - jeden. A mnoho optimismu nemůže mít ani teď, protože na Stadio Dino Manuzzi přijede velmi obtížný soupeř.

I v posledním utkání s Chievem Verona to dlouho vypadalo na remízu. Do kabin odcházeli hráči Ceseny s pocitem, že se jim dnes daří a mají na kontě minimálně bod. Jenže pouhé tři minuty po změně stran se poprvé prosadil střelec Sergio Pellissier. Ani to Cesenu nepoložilo, protože za hosty srovnal dvě minuty před koncem Milan Đurić. Nicméně Cesena nebyla šťastnějším týmem, protože v devadesáté minutě spasil tým trenéra Rolanda Marana opět Sergio Pellissier a Cesena odjížděla s prázdnou.

Pokud jde o vzájemné zápasy, tato bilance je vzácně vyrovnaná. V roce 2010 se z výhry radovala Sampdoria, zatímco v posledním měření sil byla úspěšnější právě Cesena. V roce 2011 nastřílela Dorii tři branky a hrdinou utkání se tehdy stal dvougólový střelec Emanuele Giaccherini. Dnešní Sampdoria je ale obávaným soupeřem, protože své body rozmnožuje oproti předpokladům velmi snadno. Zároveň si pod trenérskou taktovkou Siniši Mihajloviće užívá skvělé období s atraktivním herním pojetím.

K tomu jí pomohla především bojovnost a výkony některých hráčů. V týmu září mladý záložník Roberto Soriano, Pedro Obiang také dlouhodobě prokazuje své nesporné kvality. A znovuzrozený talent Stefano Okaka Chuka pomáhá celému týmu. Velkou měrou mu pomáhá také Manolo Gabbiadini, který je se čtyřmi brankami nejlepším střelcem týmu. Eder s Okakou mají na své pažbě po dvou zásazích. Dvě branky si připsal také obránce Daniele Gastaldello.

Z janovského kádru nedávno čerpal i trenér Antonio Conte, který do reprezentace přizval právě Okaku. Vedle něj uvažuje také o Alessiovi Romagnolim, kmenovém hráči římského AS. V minulém utkání se Doria musela smířit jen s remízou, i když nad AC Milán vedla. Jéremy Ménez ale po hodině hry proměnil pokutový kop a Rossoneri mohli slavit alespoň bod. Pro trenéra Mihajloviće to ale bylo zklamání. Napraví si jeho hráči apetit proti předposlednímu týmu tabulky, nebo je Cesena nemile překvapí?

Sampdoria se bude muset obejít bez služeb zkušeného univerzála Palomba. Domácí mohou opět počítat se schopnostmi brankáře Lealiho, který na začátku měsíce dva duely vynechal. To ale neplatí pro útočníka Guida Marilunga, který si natrhl stehenní sval a mimo hru bude ještě dva měsíce.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Leali - Capelli, Volta, Lucchini, Magnusson - Coppola, Cascione, De Feudis - Defrel, Carbonero - Hugo Almeida
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - De Silvestri, Gastaldello, Silvestre, Regini - Soriano, Duncan, Obiang - Gabbiadini, Okaka - Eder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.30 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Inter Milán  (neděle 20:45)
Inter hlásí návrat ztraceného syna, ke kormidlu se vrací Roberto Mancini a hned na úvod ho čeká ostrá premiéra v podobě slavného Derby della Madonnina. Zatímco Mancini už milánské derby coby trenér zažil, pro Filippa Inzaghiho to bude nová role. Milánské derby je pochopitelně hlavním lákadlem kola, očekává se vyprodané San Siro.

Milánské velkokluby v posledních letech ztrácejí svůj lesk a letos se po dlouhé době stalo, že město módy nemá zastoupení v milionářské soutěži, přitom tuto soutěž v minulosti opanovalo několikrát. V letech 2003 a 2007 se radovalo AC, v roce 2010 pak Inter. I přes odliv největších hvězd však zůstávají ambice těchto týmů stejné - hrát Ligu mistrů. Jenomže ani letos to zatím nevypadá růžově. Milána se v létě chopil Filippo Inzaghi a i přes zlepšené výsledky to zatím stačí jen na sedmé místo. Inter je na tom dokonce ještě hůře, aktuální devátá pozice byla i pro prezidenta Ericka Thohira příliš a od kormidla se pakoval Walter Mazzarri, kterého nahradil staronový Roberto Mancini.

Nepříliš populární "Mancio" se vrací do velmi známého prostředí. Trenérské jméno si sice udělal v Laziu (s týmem vyhrál italský pohár a dostal ho do Ligy mistrů), ale nejslavnější chvíle prožil v Interu, kde působil v letech 2004-2008 a získal s ním tři mistrovské tituly, dvakrát italský pohár a rovněž dvakrát italský superpohár. Tehdy měl ale k dispozici kvalitativně o dost lepší kádr, než má nyní a bude velmi zajímavé sledovat jak si při svém druhém angažmá u Nerazzurri povede. Zkušenosti však má obrovské, prostředí zná a to by mohlo hrát v jeho prospěch. Nečeká ho ale snadná práce, Inter se znovu trápí. Naposledy remizoval doma s Hellasem 2:2, když před tím ostudně prohrál s poslední Parmou 0:2. "Zdědil jsem tým v dobré kondici, dobře jsme trénovali, ale nemůžeme očekávat všemožné za pouhé čtyři dny. Mám ze zítřku dobrý pocit. Derby je velký zápas , ale cítím se obvykle jako před každým jiným zápasem," zůstává v klidu Roberto Mancini.

AC Milán naposledy zvítězil na půdě Hellasu Verona 3:1, ale od té doby čtyři kola v řadě nevyhrál a připsal si pouze tři body za remízy s Fiorentinou, Cagliari a Sampdorií. "V každém ohledu se musíme snažit vyhrát. Máme velký respekt k Interu, ale chceme uspokojit všechny naše fanoušky. Inter se rozhodl pro změnu a Manciniho, ale nelze hovořit o výhodě nebo nevýhodě. Mazzarriho je mi líto, protože je to dobrý kolega a dobrý trenér. On se vrátí a bude silnější než dříve, protože za posledních 13 let nebyl nikdy vyhozen," nechal se slyšet Filippo Inzaghi.

Historie vzájemných zápasů je nesmírně bohatá a vyrovnaná, milánské derby většinou nemá favorita a platí to i tentokrát. V minulé, pro oba protrápené sezoně, vyhrál vždy "domácí" tým 1:0. Neni totiž žádným překvapením, že San Siro je domovinou jak AC, tak i Interu.

Do slavného derby určitě nezasáhnou Daniele Bonera, jenž v minulém kole uviděl červenou kartu a Riccardo Montolivo, který je dlouhodobě mimo hru. Potíže má i křídelní obrance Ignazio Abate a jeho start je s velkým otazníkem a v pátek se při tréninku zranil i další obránce Alex. Na druhé straně příjde o své první derby Chilan Gary Medel, na vině jsou karty a do hry nezasáhne ani zraněný Jonathan.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - De Sciglio, Rami, Mexes, Armero - Bonaventura, Essien, Muntari - Honda, Menez, El Shaarawy
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Nagatomo, Ranocchia, Juan Jesus, Dodo - Guarín, M'Vila, Kuzmanovič - Kovačič - Palacio, Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - AS Řím  (sobota 18:00)
Domácí Alatanta Bergamo patří bezesporu k velkým zklamáním letošního ročníku první italské ligy, protože si připsala jen dvě výhry v jedenácti kolech a přiblížila se sestupovému pásmu na rozdíl dvou bodů. Orobici by ale mohli využít toho, že AS kosí množství zranění.

Jedna špatná zpráva za druhou. I tak by se dalo shrnout období posledních dní, když trenér Rudi Garcia plánuje základní sestavu. Trápit ho musí zejména obranná linie, v níž není k dispozici několik hráčů. Francouzský stoper Mapou Yanga M'Biwa, který je v AS na hostování z Newcastlu, má poraněný stehenní sval na pravé noze. Francouzský obránce by měl na marodce strávit tři týdny. Dalším obranným pilířem byl v minulých letech Leandro Castán, ale ani ten není k dispozici. Obránce AS Řím od září trápilo svalové zranění a bolesti uší, aktuálně stále trénuje individuálně a zřejmě bude moci znovu hrát nejdříve v lednu. Zcela fit není ani Maicon. Brazilský fotbalista si před čtyři týdny poranil koleno a jeho zdravotní stav zůstává i nadále neuspokojivý.

K tomu přidejme fakt, že Ashley Cole zatím rozhodně neoslnil, a je jasné, že obranná linie AS zůstává v troskách. Není divu, že vedení v čele se sportovním ředitelem Walterem Sabatinim již jednalo s trenérem o možných posilách. Lednový přestupní termín se kvapem blíží a s přestupem do římského týmu je spojován například Edgar Alvarez Balanta z River Plate. Dobrou zprávou je opětovné nasazení záložníka Kevina Strootmana, který byl mimo hru téměř tři čtvrtě roku. A vzhledem k absenci Seydoua Keity, který reprezentoval Mali v kvalifikaci na africký šampionát, se jeho služby budou velmi hodit.

K dispozici by měl být také obránce Davide Astori, který do týmu přišel teprve v létě z Cagliari Calcio. Italský reprezentant zpočátku bojoval s aklimatizací, ale podle vlastních slov je nyní již plně zapracován do týmu a nadmíru spokojen s vřelým přijetím. Právě ve chvíli, kdy obrana AS čítá nejvíce zraněných, Davide Astori defenzivní činnost AS chválí. V rozhovoru pro Roma Radio uvedl: "Každý tu má své místo, dohromady tvoříme jednu výjimečnou skupinu. Máme tady Leandra Castána, který je bojovníkem srdcem i duší. Doufám, že se brzy uzdraví."

"A pak je tu Kostas Manolas, který mě uchvátil od prvních chvil. Na hřišti si se všemi rozumí, ihned zapadl a bojuje o každý míč. Na svůj věk je neuvěřitelně vyzrálý, nedělá chyby a do zápasu dává všechno. Je to jistota v zadních řadách. Mapou sice přišel jako poslední z nás, ale okamžitě jsme pochopili, proč ho vedení přivedlo. Má tělo atleta, je rychlý a velmi důrazný. Na svou výšku má také dobrou pohyblivost a s míčem si rozumí. Jeho fyzička je naprosto nepřekonatelná. Mojí předností je fakt, že znám dokonale prostředí italské ligy, ostatní učím a skvěle s nimi vycházím," uvádí Astori.

Výlet do Bergama bude pro někdejšího hráče Cagliari velkou srdeční záležitostí, protože právě zde se Astori narodil. Je logické, že by svou kariéru chtěl zakončit právě v Bergamu. "Narodil jsem se tam, mám tam rodinu i příbuzné. Vyrostl jsem v Bergamu, takže někdy myslím na to, jaké by to bylo, kdybych se mohl vrátit. Určitě o tom přemýšlím, protože to prostředí miluji a je mi velmi blízké. V dalším utkání by ale soupeř neměl čekat žádné úlevy," varuje Astori.

Snadnou cestu ke třem bodům Atalanta nečeká snad už od nikoho. Poslední vítězství v Serii A se datuje do poloviny měsíce října, celkově jich Orobici mají na kontě pouhá dvě. Poslední tři utkání ale tým trenéra Stefana Colantuona neprohrál a zlepšení si všiml také technický ředitel Giovanni Sartori. "Colantuono? Nikdo nikdy nad ním nevyjádřil ani náznak pochybnosti," dal jasně najevo. Atalanta si body rozdělila s Neapolí, turínským FC a naposledy se Sassuolem. Obere o body také římský celek?
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Zappacosta, Biava, Benalouane, Drame - Raimondi, Baselli, Migliaccio - D’Alessandro, Denis, Moralez
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Torosidis, Manolas, Astori, Cole - De Rossi, Nainggolan - Iturbe, Pjanić, Ljajić - Destro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.50 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Juventus FC  (sobota 20:45)
Juventus přijede do města, které je mu v poslední době určeno jako největší konkurent. Oba římské týmy se pokoušejí zdolat nadvládu Staré dámy, a zatímco AS se stalo největším rivalem Juve dlouhodobě, Lazio bude chtít obrat Juventus o body alespoň v sobotu večer.

Fanoušci Juventusu mají další důvod slavit, protože vedení populárního italského klubu oznámilo prodloužení smluv dvou hráčů ze základní jedenáctky. Nové kontrakty s italským mistrem uzavřeli brankář Gianluigi Buffon a obránce Giorgio Chiellini, což potvrdil prezident Andrea Agnelli. "Dnešek je pro náš klub velmi zvláštním dnem, náš kapitán a zástupce kapitána oznámili prodloužení kontraktů. První z nich zde tráví čtrnáctý rok a bude tu do léta 2017, ten druhý ještě o rok déle," oznámil Agnelli.

To samozřejmě oba hráči kvitují. Gianluigi Buffon navíc jasně ukázal svou loajalitu ke klubu, když na tiskové konferenci mluvil o minulosti v klubu. Juventus dal brankáři najevo sou vděčnost za to, že v týmu zůstal i v době, kdy Juventus sestoupil do druhé ligy po propuknutí skandálu ohledně korupce ve fotbale. Toho si Buffon váží, ale zároveň mu prý klub nic nedluží. Legendární hráč řekl: "Jsem rád, že tady můžu pokračovat. Mohla by to být moje poslední profesionální smlouva. Anebo bude jen další, kdo ví."

Teď je mým cílem na sobě ještě víc pracovat a ukázat, že ještě zvládnu chytat na té nejvyšší úrovni. Dokud budu schopen být rozdílovým hráčem, chci pokračovat. Když bych cítil, že už na to nemám, tak skončím. Nechci v klubu zůstávat jako náhradník. Jednání o nové smlouvě probíhala bez problémů. Měl jsem samozřejmě agenty a ti mohli žádat víc peněz, ale já to nechtěl. Tento klub mi dal všechno, co jsem mohl chtít. Nic mi nedluží," dodal slavný gólman.

Juventus se v utkání s Laziem bude muset obejít bez několika hráčů. Otazník visí nad startem obránce Angela Ogbonny, který se kvůli svalovým problémům vrátil z reprezentačního srazu Itálie zpátky do Juventusu. Podle doktorů "Staré dámy" by ale nemělo jít o vážné zranění. Kompletní nebude ani domácí tým, který se bude muset obejít bez zraněného Michaela Cianiho. Obránce římského klubu si během tréninku přivodil svalové zranění. Lazio prožívá sezonu jako na houpačce. Po špatném začátku a protestech fanoušků se tým z hlavního města zvedl a je připraven na boj o poháry.

V posledním utkání se mu ale tak nedařilo a po šesti zápasech bez porážky Lazio muselo skousnout pachuť prohry. Nad jeho síly bylo překvapivě Empoli. První poločas ještě byl vyrovnaný, ale pět minut po změně stran se prosadil Barba. Na jeho trefu navázal Massimo Maccarone a branka to byla vítězná, protože Filip Đorđević dal Laziu naději. Tu vidí Miroslav Klose v duelu s Juventusem především v podpoře publika. Zkušený německý reprezentant před utkáním se Starou dámou pro Lazio Style Radio uvedl: "Fanoušci budou naším dvanáctým mužem. Juventus je ve formě a hrajeme proti lídrovi celé Itálie, takže musíme mít veškerou podporu."

"Můžeme uspět i proti Juventusu, protože jsme velmi dobrý celek, skvělá parta lidí a především hráčů, kteří bojují jeden za druhého. Když hrajeme doma, tak cítíme tu neuvěřitelnou podporu z tribun. Naši fanoušci nás hrozně motivují a máme pak pocit, že porazíme kohokoli. Jestli chceme proti Juventusu vyhrát, musíme držet spolu. V tomto zápase na nás čeká mnoho obětování, mnoho ostrých zákroků a také těžké chvíle, ale když do toho půjdeme společně a na sto procent, pak můžeme uspět," věří kanonýr Biancocelesti.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Basta, De Vrij, Cana, Radu - Parolo, Biglia, Lulić - Candreva, Djordjević, Keita
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin - Vidal, Pirlo, Pogba - Pereyra, Tevez - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.40 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC1191125:428
2.AS Řím1181219:625
3.SSC Neapol1163220:1221
4.UC Sampdoria1155114:820
5.SS Lazio1161421:1319
6.Janov CFC1154215:1119
7.AC Milán1145220:1617
8.Udinese Calcio1152414:1417
9.Inter Milán1144317:1416
10.Hellas Verona1135313:1814
11.ACF Fiorentina1134410:1013
12.Città di Palermo1134412:1813
13.US Sassuolo1126310:1512
14.Turín FC113357:1212
15.Cagliari Calcio1124517:1710
16.Empoli FC1124512:1910
17.Atalanta Bergamo112454:1110
18.Chievo Verona112278:168
19.AC Cesena111468:187
20.Parma FC1120914:286

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (291)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza ROMA,dnes si ideme po 3 body 1:3

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Na obranu Bergama bude Destro platit...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že nebude při ruce Gervais

Reagovat
brenk

dnes asi po dlhej dobe uvidím zápas Juve tak dúfam, že ot bude stáť za to

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio je doma silne meli by si poradit i s Rubentrusem za mne jednicka v peknym kurzu

Reagovat
Pinturicchio

Hraje tvůj tým a ty se vyjadřuješ k zápasu rivala, ještě navíc jako malé, pitomé děcko.

Reagovat
Furia Ceca

Mně přijde, že všichni Římani na EF degenerujou... Hlavně potom zápase s náma. Dokonce i ti, s kterýma se dalo celou dobu normálně bavit, se najednou začali vyjadřovat jak totální debilové. To docela zklame.

Reagovat
Alberto Aquilani

vy ste už totálny tupci bez mozgu a ty si sa práve zaradil ku svojmu kamošovi na ktorého si reagoval .... pintu pičák nezabudne každý zápas komentovať AS, ako vždy zakopne, komentuje každý faul hráčov AS a potom nezabudne dodať ako je každý zmrd a teraz sa tu idete posrať, že jeden fanúšik AS si podá na Lazio ...

Reagovat
smazaný uživatel

však ty si taký istý, tak čo sa hneváš?

Reagovat
Alberto Aquilani

ešte raz, kedy som niečo napísal na Juventus s výnimkou vzájomných zápasov a ak to neboloo vyprovokované z druhej strany ?

Reagovat
Pinturicchio

Pokrytectví ve své nejčistší formě.

Reagovat
Furia Ceca

Tak zrovna tebe jsem měl na mysli... Tys byl vždycky v pohodě a od toho zpackanýho derby, kde jsme v tom byli navíc stejně nevinně, protože to zkurvil rozhodčí, si začal do Juve rejpat kudy chodíš. Nebo si snad fakt myslíš, že to bylo koupený, že je reálný podmáznout zápas na takový úrovni?! Nenech si vysmát... Jinak nevím, proč jsou podle tebe fandové Juve tupci bez mozku. Já osobně třeba, když si dělám prdel z vašeho Frančeska, nikdy neopomenu dodat, že si ho jako fotbalisty vážím, přitom bych to psát nemusel a mohl se škodolibě bavit nad vaším prskáním. A nedělám to, protože to nemám zapotřebí.

Reagovat
Alberto Aquilani

ukáž mi, kde chodím prskám do Juve, nikdy som nepísal ani len komenty ked hral Juventus zápas, s výnimkou ked hrajú proti nám a LM, 2 zapasy za sezonu, inak sú mi uplne ukradnutý a nemám potrebu robiť pod ich každým zápasom zo seba šaška jak pinťák ...

Reagovat
Furia Ceca

No jenom posledně si vybavuju tvoje znevažování Chielliniho vysokoškolskýho titulu, nepovažoval si to za relevantní k tvrzení, že Chiellini je na fotbalistu nadprůměrně inteligentní. Sorry, ale neděláš na mě dojem, že se nějak zvlášť vyznáš v italským školství.

Reagovat
Alberto Aquilani

študujem taliančinu na VŠ, stačí ? Viem od viacerých ľudí, aké to tam je ....

Reagovat
Furia Ceca

Ok, tak to jsem tě trochu podcenil... Tak si zjisti, co a kde Chiellini vystudoval a schválně se těch známých zeptej, jak to asi musí být složitý. Ale i kdyby to bylo prd, tak pořád je chvályhodný, většina fotbalistů na vzdělání totálně sere.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FuckT

V kazdej diskusii je kazdy pokrytec, cest vynimkam. A este k tomu futbalova diskusia, kde nikto nie je vobec zaujaty, ale kazdeho sused ano.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Pinturicchio

Ti hlupáci převažujou, no, ale pár v pohodě jich tady je.

Reagovat
Francesco Totti AS

ježiši

Reagovat
Pinturicchio

Atalanta - AS 2:1

Lazio - JUVE 0:3

! ! ! FINO ALLA FINE FORZA JUVE ! ! !

Reagovat
sankakofi

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
bayern987

Klose vám tam jednoho šoupne...

Reagovat
Pinturicchio

OK, 1:3 beru taky.

Reagovat
Pipo123

No aspoň že sa vrátili Marchetti, Basta a Radu + Keita, ale všetci nehrali dosť dlhú dobu tak bohvie ako na tom budú kondične. Dneska buď dáme Juve dolu a hecneme sa, alebo prehráme o 2-3 góly FORZA SS

Reagovat
Pinturicchio

Juventus prý jedná o Kramarićovi

Stará dáma už jedná s Rijekou a za mladého útočníka nabízí šest milionů eur a bonusy, zatímco chorvatský celek žádá milionů rovných deset.

6+bonusy, ... 10? Kdo to je?

Reagovat
M11

sazi tam jeden gol za druhym.. v EL docela taky.. nicmene je to snad vtip

Reagovat
Pinturicchio

I kdyby v lednu odešel Seba, tak jsme na útočníkovi v pohodě, ... tam ať koupí pořádného stopera.

Reagovat
M11

Seba podle me tuto sezonu dokonci u nas.. Kramaric je vhodny tak nekam do Holandska.. spis me zajima ten Schar.. mu konci v lete smlouva ne ?

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, končí. Já si ho z EL nějak moc nevybavuju, má na to? Hlavně, at se pořádně pořeší Rugani.

Reagovat
M11

ja vychazim hlavne z toho ze nepocitam ze by se v zime nejak utracelo.. tim padem Schar by nemusel byt za moc kdyz ma smlouvu na kahanku.. Rugani je jasny.. ale az v lete.. Schara taky nasledovaneho moc nemam.. ale neco uz v Evrope odehral.. jmeno nema spatne.. ja bych ho zkusil.. uz nekolikrat se vyjadril ze by do Juve rad.. 22 let.. pokud se neprosadi urcite na nem neprodelame..

Reagovat
Pinturicchio

Wow, myslel jsem, že je starší. Tak to za zkoušku určitě stojí.

Reagovat
Furia Ceca

Rozjetý to máme dobře, ale toho Kramariće bych bral taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Schara nebrat, podle mě na Evropu slabej, nestíhá pohybem hlavně. Kramarič bude dobrej, ale Chorvati, když řeknou cenu, tak nikdy moc dolu nechodí

Reagovat
Pettirosso

na co?

Reagovat
eLJay.91

Nebyl tu nedávno článek o tom, že se Juve bude asi muset zbavit jednoho z mladých italských útočníků, protože pro všechny tři (Berardi, Zaza, Gabbi) nemá místo? Takže teď se přivede mladej Chorvat a nakonec se odstřelí další Ital?

Reagovat
Pinturicchio

No právě. Dva supertalenty máme, k tomu navíc Carlos a Nando.

Reagovat
eLJay.91

Nechápu to. Myslel jsem, že na tomhle chce Juve stavět. I z ekonomickýho hlediska je to podle mě výhodnější. Proč dát 10 mega za Chorvata, když nás polovinu stojí "polovina" našeho hráče.

Reagovat
Pinturicchio

Navíc všichni tři adaptovaní na ligu.

Reagovat
eLJay.91

Právě!

Reagovat
Pinturicchio

http://football-italia.net/58955/agnelli-‘time-forgive-moggi’

http://football-italia.net/58966/moggi-i-did-nothing-wrong

Mohli by vzít Luciana na chvilku zpátky, ... a nejlíp, kdyby se s ním už vrátil Alex.

Reagovat
Pettirosso

patří mu všechen respekt, ale Marotta s Paraticim odvádí nad míru skvělou práci, fakt není potřeba

Reagovat
Pinturicchio

Já myslel do nějaké čestné funkce, nebo tak něco.

Reagovat
10

to by bylo epic

Reagovat
Pinturicchio

Trochu ty lidi v Itálii podráždit.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Kepy_FCB

Lazio a Inter

Reagovat
bayern987

Lazio! Snad se Miro trefí!

Reagovat
Mr.Jindros

Dneska čekám bitvu a dost trápení, snad se šťastným koncem.

Reagovat
CubONE

No Alex sa zranil, zajtra to vyzera na obranu Poli-Rami-Mexes-de Sciglio

Reagovat
Milan.B

rimske kluby po 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bude na Laziu asi plichta...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Laziu to bude těžké, oni se proti nám umí hecnout a jako jedni z mála s náma hrají vždy otevřenou partii.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pipo123

Dneska má byť vypredané, takže niečo cez 60 000 fanúšikov

Reagovat
M11

jeste aby ne

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že cez prestávku sme nevychladli. Forza JUVE!

Reagovat
Furia Ceca

S Olympiakosem a Parmou jsme hráli ve velkým stylu, tak mám taky trochu obavy, jestli nám ta pauza neuškodí...

Reagovat
10

Minimaxi

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Largo

Klobouk dolu před Atalantou, od prvních minut nás nešetří. Tohle bude ještě hodně těžký zápas. Cole nemá v římě co dělat!

Reagovat
wiggum

To teda, mohlo být 2:0 a bylo by....

Reagovat
wiggum

Pěkný kousek Ádo.

Reagovat
Largo

Reagovat
Slejdy

No snad to udrzime....A.Cole kalamita

Reagovat
Alberto Aquilani

ale zas vyhrať takyto polčas je tiež umenie

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus style

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

co sa smejes vsak vy casto vyhravate zapasy v ktorych ste horsi, resp. ma super viac sanci a este si tu honite vtaky ze tym ukazujete vasu velkost....

Reagovat
M11

opravdu trotl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na viac sa nezmozes?

Reagovat
M11

tak pojd.. pobav me.. ktery zapas jsme takovym zpusobem krome toho s vama vyhrali.. pojd

Reagovat
smazaný uživatel

trebars ten na AC vlani

Reagovat
M11

hmmm tomu rikam casto

Reagovat
smazaný uživatel

boze boze, s vami juventinmi sa neda vobec bavit, niekto spomene ten vas uzasny klub a pribehnete hned ako uslintane civavy a Pinturicio to je kokot na druhu

Reagovat
smazaný uživatel

Však vy ste takí istí Jj, lebo na tej vašej stránke AS Roma Forum, tam sa pľuje takisto na iné kluby aj hráčov. Konkrétne pre pripomenutie sa tá sekcia volá Odpad fotbalu

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pinturicchio

Řekni si nějakému římanovi, já na tyhle věci nejsem.

Reagovat
M11

na viac sa nezmozes?

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
M11

to se nepovedlo

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 na střely

Reagovat
smazaný uživatel

Ej mimo pardon.

Reagovat
GEGE

Snad ten Baselli vyjde...

Reagovat
wiggum

No ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodčí měl vsazeno že dá červenou ne?

Reagovat
wiggum

Proč mu ji dal?

Reagovat
smazaný uživatel

2 žluté naráz, nepobral jsem.

Reagovat
Furia Ceca

Na Lazio bez Vidala? On není fit?

Reagovat
smazaný uživatel

Sezóna je nabitá a káder široký.... Súčasný Vidal mi nepríde byť nenahraditeľný...

Reagovat
Furia Ceca

Jestli nedostane víc šancí na rozehrání, tak taky může současným Vidalem zůstat.

Reagovat
M11

POGBAAAAAAAAAAAAAAA !!!

Reagovat
brenk

POGBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
10

Pěkně oba

Reagovat
smazaný uživatel

Ukážkový center, ukážková strela, ukážkový brejk

Reagovat
brenk

škoda, že Pirlo teraz nestrielal

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, to je tlak! Do poločau snad jeden přidáme!

Reagovat
smazaný uživatel

Tá Pogbova strela... nádhera

Reagovat
brenk

Pereyra je fajn ale jeho finálne riešenie situácií je fakt tragické...

Reagovat
smazaný uživatel

POGBOOM SHOW!Hřiště ovládá jeden hráč, na kterýho ať chci nebo nechci pořád mě táhnou oči jen na Pogbu.

Reagovat
M11

skoda ze se nepridal hned druhy.. mohl byt klid

Reagovat
M11

TEVEEEEEEEEEEEEEEEEZ !!!

Reagovat
Pettirosso

Nádherně Claudio

Reagovat
10

Další z brejku

Reagovat
10

Thumb obráceně

Reagovat
Furia Ceca

Jsem si říkal, co blbneš...

Reagovat
M11

u tebe clovek nikdy nevi

Reagovat
M11

POGBAAAAAAAAAAAAA !!!

Reagovat
brenk

krása

Reagovat
10

To je válec

Reagovat
Pettirosso

demoliceeeeeeeeeeee

Reagovat
Pettirosso

taková díra v obraně Pereyra si tam mohl ještě rozložit tábor, než by k němu doběhli

Reagovat
Furia Ceca

Ruskej komentátor: "Katastrofa!" Nádherně 3P akce! Pirlo s Pereyrou skvěle a Pogba... Ten dneska válí!

Reagovat
10

Si dělá prdel?

Reagovat
Furia Ceca

Zrovna si tady chystám chvalozpěvy na novou formaci a mezitím Padoin červená!

Reagovat
brenk

wtf

Reagovat
Furia Ceca

Allegri má docela koule, nasadit do takovýho zápasu Mattiella.

Reagovat
10

Jiná varianta tam moc nebyla

Reagovat
brenk

chalan nebol ďaleko od gólu

Reagovat
Furia Ceca

Pogba by ještě mohl dát hattrick. Za dnešek by si ho zasloužil!

Reagovat
Furia Ceca

Tak ne. Třeba jindy...

Reagovat
smazaný uživatel

Montolivo

FORZA MILAN ! ! !

Reagovat
Milan.B

Reagovat
didosh

Moc se těším na dnešní derbíčko o Milan!!!Dnes jsem měl být na stadecu,zkurvená robota!

Reagovat
FuckT

Na Juve tento rok nemame, vlastne nikto, zase raz. Avsak, aj Juve si moze vykonnostne, napriek tomu, ze kader maju na 1(aspon co sa tyka SA). Ale s najvacsou pravdepodobnostou to tento rok bude zase ich. Nas Neapolcanov mozu trochu polichotit iba nase ucinkovanie v LM za posledne 4 roky, kde si myslim sme boli z SA medzi najlepsimi.

Reagovat
Mrvinho

3:1 (2× El Shaarawy, Honda - Icardi)

Dneska musíme ! FORZA MILAN ! Derby della Madonnina bude naše

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat jakto že je v Neapoli tolik lidí?Na Průměrné Cagliari hodně výborná atmosfera.

Reagovat
olis

zacalo sa darit tak zacali chodit aj ludia...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je prosím naše očekávaná sestava na večer?

Reagovat
smazaný uživatel

Handa - Dodo, JJ, Rano, Yuto - Kuzma, Guarin, M´Vila - Kovacici - Palacio, Maurito

Reagovat
Votas

misto M´Vily prý spíš Obi

Reagovat
smazaný uživatel

no, verim ze tomu tak nebude :) kazdopadne FORZA INTER

Reagovat
Pettirosso

to by byla strašná záloha...až je mi vás líto

Reagovat
Votas

no ono je to celkově smutný, jak to derby upadá...obrany obou týmů jsou k smíchu...zálohy tvrdí esa jako Kuzma, Guarín, Essien a Muntari...jenom ty útoky nevypadají aspoň na papíře špatně.

Reagovat
10

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
GEGE

kdyby hráli oba týmy v plné polní tak to tak tragicky nevypadá...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
Forza_Inter

Hernanes by mal byť tiež fit

Reagovat
celeb

Maggio hra takto otrasne stale, ci len ked ja pozeram Neapol?

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Milan! Dnes bude Milano cervenocierne

Reagovat
The Krupy

Neskutočný zápas pre človeka, ktorý sa rád pozrie aj na obranu na ihrisku...lenže tu nejestvujú...akoby hrali dva dedinské manšafty

Reagovat
10

ty nekoukáš na svoje dva oblíbený týmy?

Reagovat
The Krupy

Nie, k dispozícii bol len Digi Sport 3, a bez Calcia som ostať nechcel.

Reagovat
Votas

Dnes to bude bitva...

za posledních 12 Madonin bylo uděleno 11 červených karet

Inter: Matrix, Burdisso, Wes, Lucio, Chivu, Naga

AC: Gattuso, Cassano, Abate, Ambrosini, Muntari.

FORZA INTER

Reagovat
Pettirosso

Di Natale's 200th Serie A goal!

pán

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypada s Toressem ? Bude dnes v zaklade ?

Doufam, ze ne

Reagovat
Votas

INTER: 1 Handanovic; 55 Nagatomo, 23 Ranocchia, 5 Juan Jesus, 22 Dodò; 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 20 Obi; 10 Kovacic; 9 Icardi, 8 Palacio

A disposizione: 30 Carrizo, 46 Berni, 6 Andreolli, 7 Osvaldo, 14 Campagnaro, 15 Vidic, 33 D'Ambrosio, 44 Krhin, 54 Donkor, 88 Hernanes, 90 M'Vila, 97 Bonazzoli Allenatore: Roberto Mancini

MILAN: 23 Diego Lopez; 13 Rami, 17 Zapata, 5 Mexes, 2 De Sciglio; 15 Essien, 4 Muntari; 28 Bonaventura, 7 Menez, 92 El Shaarawy; 9 Torres A disposizione: 1 Agazzi, 33 Abbiati, 8 Saponara, 10 Honda, 11 Pazzini, 14 Albertazzi, 16 Poli, 18 Montolivo, 19 Niang, 21 Van Ginkel, 27 Armero, 81 Zaccardo Allenatore: Filippo Inzaghi

Arbitro: Guida

Mancio boduj!

FORZA INTER

Reagovat
panca

Naše zaloha

Reagovat
Dejwa

vyhrajem FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

dnešná obrana - Adil Rami, Cristian Zapata, Philippe Mexes, Mattia De Sciglio .

Reagovat
el Principito

kurva, milánské derby a tady to fakt žije ...

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslite, premyslim jestli da neprohru AC nebo oba gol...

Jsem hodne zvedavej na Toresse co (ne)predvede

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

*dat

Reagovat
Votas

kdyby hrál Vidič, tak bych si tipnul, že tam přes něho něco dá

Reagovat
smazaný uživatel

no kdyz vidim ty sestavy dam oba gol, INTER bude tlacit prvni zapas pod Mancinim a navic derby..

obrana AC a Faraon - Menez - Torres tam snad taky jeden doklepou..

Reagovat
mojmira

jestli se k nim nějaký míč přes naší zálohu vůbec dostane ...

Reagovat
smazaný uživatel

verim ze 1 urcite

Reagovat
cervo

citam, ze je pisane 4-4-1-1

Reagovat
Mrvinho

Jedničku

Reagovat
mojmira

tak takhle hroznou sestavu sem snad v životě neviděl no co FORZA MILAN

Reagovat
rossoneri89

chudak Armero

Reagovat
mojmira

buď musí na trénincích předvádět neskutečnou holomajznu, nebo prostě nevím ... de sciglio naprosto bez formy a dneska kdy nám chybí pravá strana, kde mohl hrát a Armero místo něj nalevo tak stejně nic ...

Reagovat
Sasha

jj, když už ho nepoužijeme dnes, když chybí tři obránci a další dva nehrají nic moc, tak ho nemusíme mít vůbec, obecně mně ta dnešní sestava přijde hrozná

Reagovat
rossoneri89

odpoved pre oboch: tam musi byt aj nieco ine ... neverim tomu ze je na treningoch taky zly ... v repre hra stale zaklad

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN, INTER MERDA!!!!!!!

FINO ALLA MORTE RAGAZZI, PARTITA DI ORGOLIO DEL MILAN!!!! ODIO SFINTER, LADRI E MERDE, VERGOGNA DI MILANO, LOMBARDIA E ITALIA!!!

http://www.youtube.com/watch?v=_zuV3FHyIDg

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=KQjCOc9sc94

nevim, co by se muselo stat aby to dnes skoncilo podobne

Reagovat
Yanek

Monty na lavce

Reagovat
CubONE

No som zvedavy na tu nasu zalohu, snad Monty aspon na par minut dnes.

FORZA MILAN!

Reagovat
Yanek

Minuty určitě nedostane, je tam spíš pro povzbuzení. Ale i to je dobrá zpráva.

Reagovat
smazaný uživatel

Mexes kapitán AC.Něco je špatně.

Reagovat
mojmira

Mexes už to začíná ... zase má člověk už v první minutě pocit, že nedohraje

Reagovat
Mrvinho

Jedem AC

Reagovat
smazaný uživatel

Maurito

Reagovat
Mrvinho

Jen to zapnu a už je to na přesdržku

Reagovat
Mrvinho

Lopez naštěstí

Reagovat
Yanek

Lopez

Reagovat
panca

Reagovat
FORZAMILAN

Uff, mohli jsme dostat z hovna gól .......

Reagovat
mojmira

kdo jinej mohl založit šanci soupeře ... pravda ještě Zapata

Reagovat
Furia Ceca

Icardi!

Reagovat
CubONE

Snad si Muntari uz vybral klasicky tu jednu chybu za zapas.

Reagovat
Inzaghi

Vypadá to, že má zas svůj den, což by mohlo vyústit ve vítěznej gól.

Reagovat
CubONE

Taky typicky, po styroch tecoch

Reagovat
smazaný uživatel

Torres nepřeběhne ani stopera

Reagovat
Yanek

Jinak Diego Lopez je fakt fantastický brankář, toho si měl Real nechat.

Reagovat
CubONE

Reagovat
mastakillah

Reagovat
madridcan

Jedna vec je vek. Druha vec je, ze on sice mal fantasticke zakroky, ale to ciste konto proste udrzat nevedel. Ma strasne divne statie v brane. On akoby si neuvedomoval, ze ako ma za sebou branku a potom nedosiahne na presne umiestnene strely.

Reagovat
Yanek

V zápasech, kde jsem ho viděl chytat (což byla tak třetina sezony) na mě působil jistě a většinou se vytáhl v každém zápase alespoň jedním super zákrokem. Své si odchytal vždy a narozdíl od Ikera působil jistě, věk u něj jako u brankáře tolik podstatný není.

Ale chápu, že to nebyla jednoduchá volba a Iker má trochu jiné postavení, navíc jeho doplnění Keylorem, který svou pozici bude akceptovat, je logické. Stejně tak si ale myslím, že kdyby v Realu chytal Lopez na podobném levelu ještě rok, začne ho uznávat i široká veřejnost.

Reagovat
rossoneri89

boze Muntari .... odovdzaj obciansky preukaz a vrat sa do prirody

Reagovat
el Principito

Reagovat
Alberto Aquilani

Ten štýl ACM by možno ani nebol taký zlý, keby im pred obrancami nehrali Essien s Muntarim, to je pri tom štýle úplná smrť ... nejaký všestranný stredopoliar s dobrou rozohrávkou by sa im hodil ako soľ, akurát si nie som istý, či toľko čakaný Montolivo je až tak kvalitný ....

Reagovat
mojmira

Tak určitě je to lepší než to co je tam teď ... ale mě osobně nikdy Montolivo o nějakých super kvalitách nepřesvědčil

Reagovat
CubONE

2012/2013, ked bol NdJ zraneny a Monty hral registu, tak exceloval.

Reagovat
Yanek

Montolivo je super, ale není to ten hráč, kterého systém potřebuje. Spíš někdo ve stylu Strootmana nebo Vidala, oba si vedení nechalo trestuhodně utéct.

Reagovat
Inzaghi

I Radju.

Reagovat
Alberto Aquilani

presne na Strootmana som myslel, ale nechcel som, aby som pôsobil moc zaujate

Reagovat
CubONE

Reagovat
CubONE

Ked uz nic ine, Montolivo vie aspon nahrat aj na viac ako 5m najblizsiemu spoluhracovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Mexés zatím s přehledem

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Meneeeeeeeez

Reagovat
rossoneri89

Meneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez

Reagovat
FORZAMILAN

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

goooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
panca

Akce roku

Reagovat
Alberto Aquilani

Kde boli obaja stopéri Interu ? Inak ACM asi aj zaslúžene, Inter zatiaľ nič ....

Reagovat
smazaný uživatel

Obiho gol vyborne!!!!!

Reagovat
mojmira

opět naprosto zbytečná žlutá ... to bych radši dával na hřiště na stopera nějakého brankáře, než toho žoldáka

Reagovat
Lubinterista

zrovna tenhle král všech simulantů

otočit!!!

Reagovat
Alberto Aquilani

Rami vyzerá jak Reza z farmy

Reagovat
CubONE

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
CubONE

Muntari ich tam okopal snad trikrat

Reagovat
Mrvinho

Dáme góla a už to uspáváme Vlítněte na ně a pořádně jim naložte sakra, toto je pěkná nuda

Reagovat
panca

Menez je slusnej debil

Reagovat
cresposuper

Na Kovacicovi treba postavit tu zalohu, trojica Kuzma, Obi, Guarin je tragicka.

Reagovat
Yanek

Záloha nefunguje ani jednomu týmu a podle toho to vypadá, zatím rozhoduje větší kvalita v ofenzivě. Nicméně vyhrát tohle derby pro lidi, kteří přišli a pořád ještě chodí, by bylo pěkné.

btw. Ranocchia je strašný tragéd, ale není jediný.

Reagovat
lnterista

rozhoduje Obi kterej vubec nevi ale je pravda ze ta golova akce potom byla pekna

Reagovat
10

Ranocchia zatím úspěšně napodobuje to nejlepší z Davida Luize

Reagovat
CubONE

Zapas fatalnych zaloh, neviem, ktora je horsia. Aj Kovacic snad 40min neviditelny. Celkom sa mi paci dvojka Mexes-Zapata. Zapata dnes opat suverenny, skoda, ze ma take vypadky formy a v nasledujucom zapase vie vyrobit vela chyb. Rami tiez prekvapivo slusny napravo.

Plny dom, treba to udrzat, dolezite su body.

Reagovat
smazaný uživatel

Obi dole, čo tam ten chlapec robi?

Reagovat
lnterista

to je tragedie na obe strany...snad aspon vyrovname.

Reagovat
smazaný uživatel

sem jeden z mála kterýmu se derby líbí?

Reagovat
10

Tipnul bych, že ano...mě přijde až smutně tragický

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
smazaný uživatel

Mě příjde taky slušné

Reagovat
smazaný uživatel

Na to že nám chybí 3 hráči ve formě to docela jde, čekal jsem to horší, hlavně jsem teda čekal nabuzený a agresivní Inter, agresivní sice je, ale spíše v soubojích nebo faulech, proto ten náš výkon možná vypadá celkem pozitivně. Hlavně neusnout a dohrát to do vítězného konce.

Kdo mě překvapil je Rami, ten si to dává i s elegancí, Essien taky není zrovna nejmarnější, prozatím.

FORZA MILAN !

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 FT a budu spokojenej

Reagovat
Inter Eterno Amore

Dlho som nečul na derby bubny ... konečne poriadna atmoška

Reagovat
10

Koho tipujete na červenou? Obi a Mexes se žlutou jsou řekl bych jistota

Reagovat
el Principito

dneska bude derby bez čk

Reagovat
smazaný uživatel

Lopez

Reagovat
smazaný uživatel

Dodo vyzera znicene ,ako keby si s nim v tekenovi yoshimizu so svojim mecom hral vo vzduchu...

Reagovat
Yanek

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Furia Ceca

Icardi po druhý!

Reagovat
Yanek

Nevím, jestli hluboký blok od poločasu je ta nejlepší cesta, jak vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Neeeee

Obiiiiiiiii

Reagovat
Mrvinho

neskutečný

Reagovat
CubONE

Reagovat
Votas

KENOBIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Reagovat
Lubinterista

oooobbbbibiibibiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
cresposuper

Zasluzene

Reagovat
Lubinterista

odchovanec

Reagovat
10

AC zase po chybě/prohraným souboji středního záložníka, s De Jongem je to stejný...mi přijde že takhle dostavá většinu gólů

Reagovat
Yanek

Essien odběhá prostě jen poločas, o Muntarim škoda mluvit. Šťáva došla moc brzo, Inter tohle může s klidem ještě vyhrát.

Reagovat
Mrvinho

Dobře nám tak, vždycky hrajem strašný hovno po vedoucím gólu, jen čekáme co soupeř, nic jiného..

Reagovat
cresposuper

Rami je slusny kokot teda

Reagovat
CubONE

Tvl, Dodo asi nedohra zapas cely.

Reagovat
mojmira

Rami

Reagovat
smazaný uživatel

Na úniky 1:1

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
CubONE

Stephaaaan kriste pane

Reagovat
DelPiero137

Chudak Stefan, toto nedat. Krasna akcia to bola.

Reagovat
10

Co chce víc?

Reagovat
rossoneri89

konecne Mutnari dole .... boze dakujem

Reagovat
CubONE

Ale Jack neskutocna prihravka

Reagovat
Mrvinho

Pippo

Stephan ještě dá Musíme zabojovat těch 15 minut ještě

Reagovat
10

Pippo by to dal i v žabkách

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

rusky komentator ked opakovali šancu sharaawyho - inzaghi by zabil!

Reagovat
Furia Ceca

To říkaj často. Včera při zápase Lazio - Juve po gólu na 3:0 říkali "Pogba zaBil, katastrofja!"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lubinterista

jeste ze tak koste, dneska mame na to, to urvat

Reagovat
DelPiero137

Chufak Faraon, futbalovost ma v sebe ale hlava neposlucha.

Reagovat
smazaný uživatel

Pippo střídej

Reagovat
Lubinterista

jasnej out

Reagovat
Tywin Lannister

po hodně dlouhý době vidím milánský derby a přiznám, že jsem teda čekal větší bídu, i když ta kvalita pře pár lety byla u obu týmů uplně jinde. To by si jeden z těch dvou týmů současnej AC nebo Inter namazal na chleba

jinak co je ale do očí bijící je absence kvalitního středopolaře, kterej by se staral o rozehrávku, dokázal si narazit s někým z ofenzivy a dirigoval mužstvo. Takhle je to hrozně nekreativní a ten útok je tím dost odříznutej

jinak remíza zasloužená a odpovídá průběhu

jinak to zázračný dítě kovačič mě teda zrovna nenadchnul, ale asi neměl den

Reagovat
Deki

dnes to byl v jeho podání jeden z nejhorších výkonů letos...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele