Serie A - souhrn 10. kola

01.11.2014, 17:04, aktualizováno 03.11.2014, 22:52
Komentáře a souhrny
Janov veze tři body z Udine, úspěšný byl i druhý janovský tým Sampdoria, která porazila Fiorentinu. Milán nestačil na Palermo a neuspěl ani Inter s Parmou. Lazio přehrálo Cagliari, zápasy Turína s Atalantou, Chieva se Sassuolem a Ceseny s Hellasem nabídly dělby bodů. AS Řím prohrálo v Neapoli a přišlo o kontakt s Juventusem, který přivezl výhru z Empoli...

SS Lazio - Cagliari Calcio 4:2

03.11.2014 21:00

Góly: 7. Stefano Mauri, 25. Miroslav Klose, 26. Miroslav Klose, 90+2. Ederson - 48. Edson Braafheid (vl.), 84. João Pedro

Tým z Věčného města před nedávnou chvílí vyhlašoval, že by se pro tento ročník rád zúčastnil boje o evropské poháry. Soudě podle posledních výsledků myslel své sliby zcela vážně. Trenér Stefano Pioli dostal od vedení záruky, hráče i klid na práci a ta se, jak se zdá, vyplácí měrou vrchovatou.

Trenér Zdeněk Zeman je proslavený mimo jiné tím, že má rád, když v zápasech jeho týmu padá hodně branek. Dnes ale takovou radost mít určitě nemohl, protože drtivá většina z šestigólové kanonády skončila v síti právě jeho Cagliari. Domácí začali velmi dobře a po 26 minutách vedli už 3:0, ale hosté nic nevzdali a v 84. minutě dokonce v oslabení snížili na rozdíl jediné branky. Laziu ale vyšla koncovka a po dvou gólech hrdiny Miroslava Kloseho se římský celek posouvá na třetí příčku v Serii A. Jen tři body před ním je jeho městský rival, takže italská soutěž pravděpodobně uvidí ještě mnoho vypjatých momentů.

Ani jeden z týmů nechtěl svého soupeře příliš šetřit. Snaha se jako prvnímu vyplatila domácímu týmu. Lazio zahrávalo rohový kop, míč se dostal před vápno k Bigliovi, který se rozhodl vypálit, ale jeho střela byla zablokována a balón se poté po několika odrazech dostal k Maurimu. Ten míč dorazil do brány a domácí slavili první branku utkání.

Po krátké rozehrávce se k míči dostal Mauri, který vypálil přibližně z dvaceti metrů, jenže svůj projektil namířil jen do nejblíže postaveného obránce. Lazio dál drtilo svého soupeře a v efektivitě jej jasně přehrávalo. Miroslav Klose rozjel gólovou akci, když přihrál doprava Candrevovi, který odcentroval do vápna. Tam Senad Lulić hlavou sklepl míč právě pro dobíhajícího Kloseho, který celou akci zakončil!

Laziu vyšla první půlhodinka utkání na výbornou. Do další akce se dostal Miroslav Klose, který si naběhl pro přízemní přihrávku, potáhl míč do vápna a jeho následnou střelu ještě lehce tečoval jeden z obránců přesně k tyči hostující brány - 3:0 a Cagliari uvažovalo o vhození ručníku do pomyslného ringu.

To mu ale český lodivod Zdeněk Zeman nedovolil. Cagliari naopak svého soupeře oblehlo a několik minut po návratu ze šaten převzalo aktivitu. Pisano poslal centr na zadní tyč, kde se míč snažil do brány dopravit Ibarbo, ale balónu se pak ještě dotkl Edson Braafheid,který si tak vstřelil vlastní branku - 3:1.

Akce Cagliari se stávaly stále nebezpečnějšími a sardinský celek mohl rozjásat Crisetig. Ibarbovo zakončení vyrazil Marchetti pouze ke Crisetigovi, který ale z několika metrů pálil neuvěřitelně mimo! Akcie Cagliari ale rapidně klesly pár minut před koncem, když se do slovní i fyzické šarvátky dostal Senad Lulić s Victorem Ibarbem a sudí Marco Di Bello se rozhodl jednat. Domácí hráč viděl žlutou kartu, Ibarbo tu horší variantu a oslabil svůj tým. Přesto se Cagliari nevzdalo. Skvělou šanci mladého útočníka Marca Saua ještě domácí zvládli odehrát, jenže na přesný centr pozorného Benedettiho do vápna nezareagovali nejlépe. Míč se dostal k Joaovi Pedrovi, který si věděl rady a zdramatizoval utkání.

Cagliari chyběl jediný gól k bodu, ale ani ten mu nebyl přán. Ve druhé minutě tříminutového nastavení se totiž Laziu povedlo pečetit svou výhru. Candreva dostal dobrou přihrávku na pravou stranu, potáhl míč hluboko do vápna, kde přihrál úplně volnému Edersonovi a někdejší hráč Lyonu upravil na konečných 4:2 pro tým trenéra Stefana Pioliho.

Více informací k zápasu

AC Cesena - Hellas Verona 1:1

03.11.2014 19:00

Góly: 22. Gregoire Defrel - 77. Juan Ignacio Gómez

Cesena měla hodně blízko k tomu, aby se vymanila z pout sestupové zóny. Dnes večer sehrála s hostujícím Hellasem Verona velmi dobré utkání a od dvacáté minuty vedla, když se trefil Gregoire Defrel. Jenže Hellas se nevzdal a Juan Ignacio Gómez patnáct minut před koncem srovnal.

Hned na úvod se hosté začali snažit o sympatický dojem. O první střelu se postaral hostující Nenê, ale hradbu těl nepropálil a Agliardi nemusel zasahovat. Na druhé straně došlo k rychlému protiútoku, když si na střed sbíhal Giuseppe De Feudis, ale z dobré pozice poslal míč hodně vysoko nad branku Verony. Domácí to posléze zkusili dlouhým nákopem do pravé strany, ale ani Emmanuel Cascione, který má velmi rychlé nohy, míč na hrací ploše nezachytil.

A tak zatímco Hellas se pokoušel o úporné útočení a vstřelení první branky, Cesena spíše bránila a trpělivě čekala na svou šanci. Ta se dostavila po dvaceti minutách. Po dlouhém nákopu a vyhraném souboji se míč odrazil na velké vápno, kde stál připravený Gregoire Defrel. Před ním zela prázdná brána, takže pohotový Defrel neměl žádný problém poslat míč do sítě - 1:0 pro Cesenu a hosté byli v šoku.

Hellas mohl spasit aktivní Nenê, který se dral do vápna. Po centru ze strany se k němu míč pomalu snášel, ale on nezvládl zakončení a domácí branku těsně minul. Aktivní Nenê se opět dral dopředu, ale tentokrát ho zastavil hlavní rozhodčí, protože si hostující útočník pomohl faulem. Brankář Federico Agliardi měl s Neném plné ruce i nohy práce, jeho obrana jako by se tomuto hráči s úctou vyhýbala. Konec první půle znamenal "'údržbu" ze strany domácích a křečovitou snahu v podání hostů. Druhá půle už byla o něco aktivnější.

Na přihrávku do vápna si nabíhal López, ale byl skvěle odstaven a k míči se nedostal. Po centru se dostal k hlavičce z malého vápna Nenê, jenže mířil přímo do rukavic brankáře Agliardiho, který nezmatkoval a svůj tým pohodlným zákrokem ujistil o své přítomnosti. V prvních dvaceti minutách druhého poločasu se několikrát zastřeloval řecký záložník Panagiotis Tachtsidis, kterého ale balon neposlouchal ideálně a mladík pálil vždycky o metr až pět nad bránu. Neuspěl ani Emil Hallfredsson, který posléze udělal prostor pro dlouhána Lucu Toniho.

Zkušený Ital se téměř ihned zapojil do kombinace a neustále se nabízel na dlouhé centry. Nenê se prodral k hlavičce z malého vápno, ale měl to hodně těžké a branku nakonec trefit nedokázal. To se povedlo až Juanovi Ignaciovi Gómezovi, který se dvacet minut před koncem utkání prosadil. Míče do pokutového území měly směřovat převážně na vysokého Lucu Toniho, ale možná to byl jen zastírací manévr. Když totiž všichni obránci hlídali vysokého střelce, nenápadný a rozhodně nepříliš vysoký Gómez si naběhl na přetažený centr a obloučkem překonal brankáře Agliardiho.

Více informací k zápasu

AC Milán - Città di Palermo 0:2

02.11.2014 20:45

Góly: 23. Cristián Zapata (vl.), 26. Paulo Dybala

Překvapivý výsledek se zrodil v Miláně, kde dvakrát po chybách Zapaty udeřilo Palermo. Sicilané udrželi na San Siru čistý štít a potvrdili vzrůstající formu. Naopak AC má o čem přemýšlet, v lize už třikrát v řadě nevyhrálo, doma navíc prohrálo už podruhé v sezoně.

Velmi nešťastné utkání sehrálo AC Milán, které hostilo Palermo. Domácí mají se sicilským týmem lepší bilanci, ale hosté už několikrát v historii dokázali slavnější celek pořádně potrápit. Trenér Rossoneri Filippo Inzaghi vsadil na stoperskou dvojici Alex, Rami, ale ta na hřišti vydržela jen chvíli. Pro problémy se svalem musel Alex odstoupit a jeho místo zaujal Cristian Zapata.

Milánští si v úvodu vypracovali solidní šance, jenže ty Poliho, Méneze i Torrese zůstaly využity, a tak zahřmělo na druhé straně. Palermo rozehrávalo ve 24. minutě rohový kop a balón si do vlastní sítě srazil hlavou Zapata. A uběhlo jen pár minut a Palermo už vedlo o dva góly a znovu v tom měl prsty Zapata. Kolumbijský stoper chyboval a pak marně naháněl pronikajícího Dybalu. Argentinský talent si s vyběhnutým Lópezem bez problémů poradil - 2:0 pro Palermo. Milán byl jako opařený a Sicilané na hřišti nadále dominovali. Až s blížícím se koncem první půle se o slovo hlásili i domácí, zejména Ménez byl vidět, ale na Sorrentina si nepřišel.

Inzaghi se na druhou půli rozhodl pro nasazení El Shaarawyho, což byl vzhledem k vývoji utkání logický krok. A Faraon byl blízko snížení, svojí ránu z pětadvaceti metrů namířil těsně mimo a jeho hlavičku pro změnu vychytal Sorrentino. Milán musel hrát do plných, což mu v zápase vůbec nešlo. Dvě šance měl i Torres, ale ani jednou netrefil prostor mezi tyčemi.

Palermo si luxusní dvoubrankový náskok vzít nenechalo a v Miláně senzačně vyhrálo. Rossoneri tak opět propásli možnost dostat se na třetí místo a na výhru čekají už tři utkání.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 3:1

02.11.2014 15:00

Góly: 27. Angelo Palombo (pen.), 43. Luca Rizzo, 78. Éder - 45. Stefan Savić

Sampdoria dala zapomenout na nešťastné utkání na Interu a poté co přišla o neporazitelnost se rychle vrátila na vítěznou vlnu. Obětí se stala Fiorentina, která byla v zápase horším týmem a zaslouženě odjíždí s přístavního Janova s prázdnou. Domácí zvítězili 3:1.

Utkání začínalo poměrně opatrně, ale s přibývajícím čase se zvyšovaly pomyslné otáčky. Ve 27. minutě zbytečně fauloval ve vlastním vápně Rodriguéz a sudí nařídil ve prospěch Námořníků pokutový kop. Kapitán Angelo Palombo vzal vše na sebe a nezaváhal, míč poslal přesně na druhou stranu, než kam padal Neto - 1:0 pro Sampdorii. A neuběhlo ani pět minut a kopala se další penalta, tentokrát na druhé straně. A je trochu ironií, že jí zavinil Palombo a ještě ironičtější, že jí Rodriguéz neproměnil.Kapitán Fiorentiny hodlal odčinit předchozí penaltový moment, ale penalta mu vůbec nevyšla, skvěle se při ní vytáhl golman Romero!

Diváci si v prvním poločase určitě přišli na své, zvláště v jeho závěru, kdy nejprve zvýšil na 2:0 Luca Rizzo povedenou individualní akcí, když se zbavil hned pětice obránců! To se psala 43. minuta a poté, ve 45. minutě proměnil rohový kop v kontaktní branku hlavičkující Savić. Pro Fiorentinu to byla velmi důležitá branka, přeci jenom dohánět po změně stran jednobrankové manko není tak dramatické, než prohrávat 0:2.

Ale i po změně stran byla o něco lepší Sampdoria, zvláště Okaka byl vidět. Jeho další rána mířila jen do náruče Neta. Trenér Montella potřeboval oživit ofenzívu a na plac poslal Maria Goméze, ale místo kýženého vyrovnání Sampdoria opět odskočila. Eder dokázal obejít tři hráče soupeře a neomylně, podél Neta, zakončit - 3:1 pro Sampdorii. V této fázi zápasu už to měla Viola více než složité, Mihajlovičova parta se zatáhla a výsledek zdárně kontrolovala až do závěrečného hvizdu. Viole bylo málo platné i dlouhé sedmiminutové nastavení.

Více informací k zápasu

Turín FC - Atalanta Bergamo 0:0

02.11.2014 15:00

Góly: -

Nejen ve Veroně, ale také v Turíně čekali diváci na branku marně. Domácí Granata si před cestou do Helsinek přípisuje pouze bod proti Atalantě, která tak trochu potvrdila střeleckou nemohoucnost.

Tak trochu se očekávalo, že vzájemný souboj Turína s Atalantou nabídne spíše než branky taktickou bitvu. Koneckonců ani jeden tým neláme střelecké rekordy, zvláště Atalanta patří k nejhorším týmům, co se produktivity týče.

Ale nějaké šance se nakonec urodily. Hlavička domácího Morettiho měla gólové parametry, ale skončila mimo. Na druhé straně předvedl skvělý zákrok Gillet, pět minut před koncem prvního poločasu doslova zachránil Granatu před inkasovaným gólem, zuby si na něm vylámal Stendardo. Také druhý poločas byl na šance chudý, El Kaddouri se pokusil z dobrých dvaceti metrů překvapit Sportiella, avšak neúspěšně. A čtvrthodiny před koncem zkoušel rovněž z dálky nachytat Sportiella Peres.

V poslední minutách hry se Granata tlačila do koncovky a mohla rozhodnout. Ve třetí minutě nastaveného času už to vypadalo, že Farnerudova rána skončí v síti, když v tom vytasil další parádu Sportiello. Branka tedy nakonec nepadla a Turín si tak s Atalantou dělí body.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Janov CFC 2:4

02.11.2014 15:00

Góly: 1. Antonio Di Natale, 41. Silvan Widmer - 21. Giovanni Marchese, 24. Iago Falqué, 54. Alessandro Matri, 87. Juraj Kucka

Na Stadio Friuli byl k vidění skvělý zápas se šesti góly. Domácí Zebry se hodně snažily, ale na Janov nakonec nestačily. Domácí sice vedli již od první minuty, ale nakonec se loučí bez bodů, když se trefili Marchese, Falque, Matri a Kucka.

Udinese se ještě nedávno hřálo na předních příčkách Serie A a díky své formě se chystalo znovu dobýt místo v pohárové Evropě. Mladý tým trenéra Stramaccioniho těžil ze skvělé formy kanonýra Di Nataleho a porážel jednoho soupeře za druhým díky organizaci a píli. V posledních zápasech ale i Di Natalemu vyschl střelecký prach a Zebry prohrávaly.

Právě Antonio Di Natale dnes dostal na starost oživit naděje na lepší umístění a svého úkolu se začal pořádně chápat hned od prvních minut. Vlastně již v té první se dostal k míči těsně před vápnem, když se obránci Janova vraceli příliš opatrně a jakoby náhodou. Jejich nepřítomnosti Di Natale využil naprosto parádně, prostřelil mladíka Perina v brance Grifů a Zebry vedly.

Hostující hráči hodně spoléhali na svého střelce, který má na dresu jméno Matri. Zkušený zakončovatel chtěl napodobit svého soka stejným způsobem. Domácí chybovali v rozehrávce a po několika přihrávkách se míč dostal do vápna Udinese, ale Matriho pokus skvěle zlikvidoval pozorný Karnezis v bráně Zeber. Po dvaceti minutách se aktivita domácím vyplatila. Po rohovém kopu se totiž na hranici vápna dostal k zakončení obránce Marchese, který sice nemá ofenzivní úkoly, ale jeho přesná rána skončila až za zády bezmocného Karnezise - 1:1.

To ale nebylo vše. Janov totiž o chvíli později otočil vývoj zápasu. Po velké chybě obránce se sám před Karnezisem objevil Matri, ale neuspěl, míč se však odrazil na malé vápno, kde stál Iago Falqué a ten už se nemýlil. Po půlhodině hry to vypadalo, že se Udinese dočká srovnání, ale sudí přehodnotil svůj původní záměr a penaltový kop odvolal.

Udinese se přesto dočkalo další branky. Di Natale si navedl míč na velké vápno, vymyslel parádní přihrávku do pravé strany, kam si naběhl Silvan Widmer a míč procedil skrz brankáře Perina. Diváci se mohli ještě v rámci první půle dočkat další trefy, jenže Alessandro Matri v zakončení dva metry od brány naprosto selhal. Mrzet ho to ale nemuselo, protože téměř okamžitě po návratu ze šaten se dostal míč opět do vápna, kde číhal Matri mnohem lépe postavený a to už míč do brány dostal. Jeho krásná rána z první se od tyče dostala do sítě - 3:2.

Po hodině hry se dostal do další velké šance Di Natale, který si vzal míč pod patronát a poslal jej jen pár centimetrů vedle tyče. Dvacet minut před koncem se málem prosadil obránce Luca Antonelli, který dostal míč před obráncem na chvíli vpřed a rozhodl se vypálit, ale obranná linie Udinese se sešikovala včas a jeho ránu odrazila. Udinese chtělo vstřelit ještě nějakou branku, k hlavičce dostal Di Natale, ale míč skončil těsně vedle pravé tyče.

Deset minut před koncem utkání se Udinese dostalo znovu do formy a Janov pod tlak. Z toho rezultoval další rohový kop. Na něj si naskočil Danilo, ale jeho hlavička se mezi tři tyče nakonec nevešla. Byl to ale Janov, který se radoval, protože po kombinaci se k míči na hranici velkého vápna Juraj Kucka a nechytatelně poslal míč pod břevno.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - US Sassuolo 0:0

02.11.2014 15:00

Góly: -

Chievo se v domácím prostředí znovu neradovalo z vítězství a výsledek 0:0 v zápase se Sassuolem je pro něho ztrátou. Naopak hosté, i když hráli na půdě posledního týmu Serie A, natáhli sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy.

Zápas na stadionu Bentegodi nebyl zrovna k pokoukání. Ani jedna strana si nedokázala vytvořit pořádnou příležitost a za celý zápas byly k vidění jen čtyři střely na branku. Hra se hodně kouskovala a sudí Guida rozdal celkem sedm žlutý karet, faulu pak bylo rovných třiatřicet!

V 16.minutě si zajímavou šanci vytvořil Paloschi, ale jeho střela a ani následná dorážka v síti neskončila. Hosté kontrolovali dalekonosným pokusem, který Bizzarri musel likvidovat na rohový kop. Před koncem prvního poločasu museli Neroverdi poprvé střídat, na vině byla nepříjemná srážka Meggioriniho s Terranovou a právě druhého jmenovaného nahradil Luca Antei.

V 55.minutě vyslal zajímavý pokus Saphir Taider, ovšem míč těsně minul branku. Z velké většiny prázdný stadion Bentegodi už nic dalšího zajímavého neviděl. Chievo v nudném zápase remizovalo se Sassuolem 0:0.

Více informací k zápasu

Parma FC - Inter Milán 2:0

01.11.2014 20:45

Góly: 5. Paolo De Ceglie, 76. Paolo De Ceglie

Dlouhá série Parmy bez zisku bodu skončila. Ducali si doma vyšlápli na Inter Milán, který porazili 2:0. Obě branky vstřelil Paolo De Ceglie. Inter, který v minulých kolech dvakrát vyhrál, znovu nepřesvědčil a pod další tlak se tak dostává trenér Walter Mazzarri.

Velmi důležitým faktorem v cestě za vítězstvím se stala rychlá branka domácích. Už v páté minutě centroval Rispoli a neobsazený De Ceglie dostal míč za Handanovičova záda - 1:0 pro Parmu. Inter se dostal ke slovu až o několik minut později, hlavičku Obiho výborně zneškodnil Mirante. Ten se musel ukázat i ve 22. minutě, kdy zneškodnil hlavičku Kuzmanoviče. Hosté častěji drželi míč, ale Parma dobře bránila a veškeré snahy Nerazzurri eliminovala.

Do druhého poločasu vstoupila opět lépe Parma, ale Lodiho hlavička nebyla přesná. Inter se prosazoval těžko, v 70. minutě měl velkou šanci na vyrovnání Kovačič, po jehož ráně, která ještě byla tečovaná, zazvonila tyčka.

Parma o svém vítězství rozhodla čtvrthodiny před koncem. Cassanova rána se odrazila až k De Cegliemu a autor první branky byl i tentokrát úspěšný. Parma v těchto gólových situacích měla přesně to štěstí, které jí předtím scházelo. Ve zbytku zápasu už Ducali dominovali a mohli vyhrát ještě větším rozdílem, další De Ceglieho střelu Handanovič zlikvidoval.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Juventus FC 0:2

01.11.2014 18:00

Góly: 61. Andrea Pirlo, 72. Álvaro Morata

Juventusu Turín se nabízela skvělá možnost osamostatnit se na čele Serie A a vzít si zpět vedení, protože AS Řím dnes nezvládlo duel s Neapolí a prohrálo. Juventus hozenou rukavici zvedl a Empoli porazil poměrně pohodlně rozdílem dvou branek. O ty se zasloužili Andrea Pirlo a Alvaro Morata.

Trvalo to dlouho, než Stará dáma dokázala prolomit pevnou obranu dobře sehraného Empoli, ale zkušenost i genialita Pirlova nakonec udělaly své. S mírným opožděním navíc hráči mohou gratulovat brankáři Buffonovi k čistému kontu. Naopak má Juventus tři body, protože se mu po hodině hry povedlo přelstít obrannou hráz nováčka a posouvá se na první místo s náskokem dvou tří bodů na římské pronásledovatele.

Do první zajímavé šance se dostali hosté díky akci Sebastiana Giovinca. Mladý hráč dostal důvěru trenéra Maxe Allegriho od začátku a snažil se ji splácet od prvních minut. Giovinco to zkusil ze střední vzdálenosti levačkou, ale Bassi jeho ránu s velkým přehledem zneškodnil. Nebezpečná standardní situace Juventusu málem přinesla své ovoce. Centr Pirla hlavičkoval Marchisio jen těsně vedle branky.

Juventus postavil do zápasu velmi zajímavou dvojici útočníků: mladého a vysokého Alvara Moratu podporoval hbitý a téměř o polovinu menší Sebastian Giovinco. Kroky k tomuto rozhodnutí poměrně jasné: Juventus hraje v týdnu náročný duel Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus, takže hráči jako Carlos Tévez potřebovali klidnější režim. V týmu proti nováčkovi se navíc dostalo mnoho šancí mladším hráčům a hráčům, kteří se příliš často do sestavy nedostanou.

Morata vyvezl míč na střed hřiště a vystřelil. Z jeho kopaček však vyletěla střela, která měla hodně špatná mířidla. Empoli alespoň bojovalo a tato snaha mu zatím nesla ovoce. Pucciarelli se rozběhl za dlouhým nákopem, a i když už to vypadalo na ztracený míč, hráč domácího celku vybojoval rohový kop. Z něj ale hráči Empoli nic nevytěžili. Asamoahův centr vyrazil Bassi pouze na kopačky osamoceného Marchisia, který trestuhodně netrefuje bránu.

Po hodině hry ale ani defenzíva Empoli nestačila. Tonelli totiž v blízkosti pokutového území fauloval a k míči se postavil věhlasný Andrea Pirlo. Italský mistr přímých kopů se krátce rozeběhl a brankář Bassi byl příliš krátký. Kouzlo domácí obrany bylo zlomeno - 1:0.

Juventus se dostal do rychlého protiútoku a hráči to neudělali vůbec špatně. Morata přihrával na nabíhajícího Carlose Téveze, kterého ale výborně vychytal Bassi. Dvacet minut před koncem utkání se do zajímavé střelecké pozice dostal Alvaro Morata, který těžil z rychlé kombinace svých spoluhráčů. Stačila mu jen chvíle na to, aby zamířil a jeho střela zapadla přesně tam, kam měla - 2:0. Juventus si už vedení pohlídal a nic na tom nezměnila ani povedená rána střídajícího Téveze. V závěru zápasu ještě dostal druhou žlutou kartu Tonelli, který tak musel hřiště opustit.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AS Řím 2:0

01.11.2014 15:00

Góly: 3. Gonzalo Higuaín, 85. José Callejón

Římský celek nedokázal navázat na poslední ligový zápas a dnes večer v ostře sledovaném utkání prohrál. Neapol se naopak neustále zlepšuje a dnes předvedla vynikající výkon. O góly se postarali domácí hráči Gonzalo Higuaín a José Callejón, který se trefil v závěru utkání.

Vztahy mezi oběma týmy jsou minimálně napjaté. Především kvůli loňské tragédii, kdy fanoušek AS Řím postřelil fanouška Neapole. Od této nehody panují mezi oběma týmy nepřátelské vztahy. Do dnešního utkání AS nastoupilo v pozměněné sestavě, což nikdy není k dobru věci. Navíc jej v týdnu čeká důležitý souboj s Bayernem Mnichov, na nějž Římané nemají právě dobré vzpomínky. A především je AS vystaveno tlaku Juventusu. Ten má navíc možnost opět si vzít zpátky svůj náskok na čele Serie A.

Do dnešního duelu se do obranné linie AS postavilo duo Mapou Yanga-Mbiwa a Kostas Manolas, který se stihl uzdravit. V záložní řadě naopak scházel Daniele De Rossi, protože jeho úkoly převzal Seydou Keita. Neapol spoléhala na schopnosti střelce Gonzala Higuaína, jehož forma nabírá na síle. A vidět to bylo i v dnešním utkání. Už po dvou minutách se Neapol mohla ujmout vedení, ale k nelibosti zaplněného stadionu San Paolo nebyla branka uznána.

To však Partenopei mrzet nemuselo, protože jen o minutu později se už hráči dočkali zaslouženého vedení. Velmi aktivní domácí byli za svou snahu odměněni. Callejónovu střelu srazila nešťastně hostující obrana k nohám kanonýra Gonzala Higuaína, který si v podobných situacích ví rady skvěle - 1:0.

Callejónovu střelu ze střední vzdálenosti dokázal nadvakrát zkrotit brankář De Sanctis. Pro zkušeného hráče to bylo dnes velmi speciální utkání, protože před svým působením v týmu Říma chytal právě v Neapoli. Dnes se nejčastěji setkával s akcemi Gonzala Higuaína a jeho schopnosti vystavil testům několikrát také José Callejón, který například tvrdě pálil těsně vedle. Obrana AS vypadala, že ještě ani nedorazila na hřiště, jak snadno ji domácí překonávali. A když selhala potřetí v krátkém čase, muselo De Sanctise zastoupit břevno!

Ke gólu ze strany AS nevedla ani další rychlá akce po ose Vasilis Torosidis - Francesco Totti a Gervinho. Rychlík ve službách AS se dostal s míčem až do výhodné střelecké pozice, ale nakonec si nepřišel na obránce Raula Albiola, který s jeho průnikem neměl pochopení a míč mu uzmul. Po půlhodině se AS mohlo dostat na stejnou úroveň s domácími poté, co se do míče opřel kapitán Francesco Totti, ale jeho rána mířila těsně vedle tyče.

Povedenou akci založil také Marek Hamšík, který našel povedeným centrem v pokutovém území Callejóna. Ten však zasáhl míč pouze ve skluzu, a tak nezakončil podle svých představ. Závěr zápasu patřil opět jednoznačně lepším domácím. Nejprve se před brankáře De Sanctise dostal Gonzalo Higuaín, který jej ale neprostřelil. A následně se musel De Sanctis natahovat také po další ráně. Naštěstí pro něj Marek Hamšík napálil jen břevno.

Druhý poločas začalo AS lépe, jenže brzdila jej nepřesnost. Totti narýsoval přihrávku do druhé vlny na Florenziho, jemuž chyběl následně krok k zakončení. Po akci Gonzala Higuaína to byli opět hosté, kdo se málem dostali do zakončení. Pjanić naservíroval Florenzimu míč na úroveň penalty, ale mladý záložník poslal míč mimo tři tyče! Manolas poslal oblouček za domácí obranu, na který si naběhl Florenzi. Ten se následně dostal do zakončení ze strany, jenže brankář Rafael Cabral odmítl inkasovat.

Byli to opět domácí borci, kteří se chopili vesla a vytvořili si jasnou příležitost. Po rychlém protiútoku dvou na jednoho se před bránou ocitl zcela volný Lorenzo Insigne, který ale skvělou šancí pohrdl. Jeho oblouček přes brankáře De Sanctise vyrazil z brankové čáry vracející se Radja Nainggolan. Mertens postupoval ve vápně AS takřka sám, dokud se k němu zezadu nepřiřítil Nainggolan a neobral ho čistým skluzem o míč.

Jak je fotbal jednoduchý, to bylo vidět z akce Neapole. Gonzalo Higuaín není jen zakončovatel, ale dokáže také množství branek připravit. Dobře si všiml nabíhajícího spoluhráče Joseho Callejóna, který využil dobrého náběhu i nepozornosti obránců AS a prostřelil marně zasahujícího De Sanctise.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC1081118:425
2.AS Řím1071216:622
3.SS Lazio1061320:1119
4.UC Sampdoria1054112:619
5.SSC Neapol1053219:1218
6.Janov CFC1053214:1018
7.AC Milán1044218:1416
8.Udinese Calcio1051413:1316
9.Inter Milán1043315:1215
10.ACF Fiorentina1034310:913
11.Hellas Verona1034311:1613
12.Turín FC103347:912
13.Città di Palermo1033411:1712
14.US Sassuolo1025310:1511
15.Cagliari Calcio1023516:169
16.Atalanta Bergamo102354:119
17.Empoli FC1014510:187
18.AC Cesena101457:167
19.Parma FC1020814:216
20.Chievo Verona101276:155

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (152)

Přidat komentář
olis

kiezby sa naucili takto zvladat vsetky zapas ale tomu momentalne neverim, dobrym znamenim by mohlo byt zvladnutie zapasu proti Fiorentine ale bude to tazke

Koulibaly za ten vypad a v pohode vykon v obrane

Calleti ze prelomil smolu, verim mu na capocannoniera

teraz tie blbe remizy ci prehra proti Chievu su este smutnejsie, stacilo zvladnut napriklad zapas proti Atalante a Interu a mohli sme byt v top 3 teraz :/

Reagovat
10

jste 3. teraz

Reagovat
smazaný uživatel

Super Napoli

Reagovat
Airus

jop

Reagovat
stuff

tomu neapolu nerozumiem. Ak by takto hrali kazdy zapas, mohli byt v tabulke niekde inde a este stale aj v LM. Krasny futbal dnes z ich strany

Reagovat
smazaný uživatel

Typicky Benitez, dokaze pripravit muzstvo na tazkych superov, s malymi zas potom straca.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

117 !!!

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
10

Reagovat
Airus

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to Rudíček?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavní je, že jsme na hřišti Empoli získali 3 body, ale výkon byl nic moc, ale hlavní jsou 3 body

Reagovat
Airus

Morata byl znovu sympatickej

Reagovat
DelPiero137

Vydreny, bolavy zapas ale vyhra je dolezita. Nemyslim si ze nas tento zapas nakopne ale pred LM je dobre ist s vedomim naskoku v lige.

Vidal je priserne z formy, este k tomu aj nervozny. Gigi zachranil 3 body, Tevez je 10 ako sa patri (Alex moze byt spokojny). Chiellini mi vadi cim dalej viac, ubranil Maccaroneho aspon raz bez faulu?

FORZA JUVE!!!

Reagovat
mastakillah

José je prostě borec !!!

Reagovat
lnterista

bezzuba zoufalost...

Forza Inter

Reagovat
mastakillah

Docela smutný, že s tím co předvádíme jsme na pozici pro Ligu Mistrů

Reagovat
CubONE

Parma

Reagovat
10

Prohru Interu jsem docela čekal, ale když jsem koukal kdo dával góly, musel jsem se smát. Paulino je prostě borec.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo něco zbytečně ztracený čas koukat se na to trápení.. Jedním slovem katastrofa třeba přiznat že určitě hodně chybí Guarin Nagatomo Jonathan a taky ten Osvaldo.. Protože koukat se na Palacia co dokazuje už třetí zápas po sobě to je na zabití..... A Pan Vidič s Dodem jsou taky zralý na facku!!!!

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole De Ceglie? !

Reagovat
Pettirosso

Paolo jinej střelec

Reagovat
Airus

Paolo když už dá góla tak je jak z pohádky

Reagovat
smazaný uživatel

Jj oba vysloveně byly

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to skor videl tak ze ho tie lopty trafili..aj ked aj vediet sa postavit na spravne miesto je umenie :)

Reagovat
smazaný uživatel

To byla ironie, přišel k tomu jak slepý k houslím, první míč ho doslova jenom trefil (při Obiho skvělém bránění, to je na takové úrovni opravdu síla) a druhý po tom Medelově nešťastném odrazu prošel tak tak (navíc Ranocchia vůbec nevnímal, že tam ještě někdo je). Ale samozřejmě že 2 góly dal mu nikdo neodpáře.

Reagovat
10

Tak ten první gól byla spíš chyba Vidiče, kterej zase podskočil centr

Reagovat
lnterista

jj je tam Zabak a Vidic a on si to tam po centru strili nohou jako by se nechumelilo...takovej situaci jak byl Obi byl nekolikrat Maicon i Javier a vubec se to neresilo...tohle bych na Obiho nehazel

Reagovat
10

právě, v týhle situaci za to ani žabák moc nemohl...to spíš Dodo, ten byl taky nesmyslně daleko od toho centrujícího hráče

Reagovat
smazaný uživatel

preco Zabak? to mi nejak uniklo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj máš pravdu, ale když už byl tak blízko, měl si to pohlídat.

Reagovat
Airus

Ono ale dát housle ležícímu brankáři se často nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

Gonzalo se rozjíždí

Reagovat
Pinturicchio

Dečkaaaaaaaaaaaaaa

... ahoj, čau, nazdar.

Reagovat
Pinturicchio

Rudy, vzhledem k tomu, že nesleduješ tabulku (http://www.101greatgoals.com/gvideos/brilliant-reaction-romas-radja-nainggolan-showed-rudi-garcia-that-juventus-lost-gif/) Ti chci vzkázat jednu věc ... +3.

Reagovat
Milan.B

vy ste normalne v pici z neho

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Alberto Aquilani

sú, ale nepriznajú si to ....

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
olis

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Vtáky cez tepláky

neviem či neapol bol jednoznačne lepší, to hádam nie, ale myslím, že výhru si zaslúžili. Mám pocit že trochu od zápasu s bayernom odchádza forma. Neva, verím, že si ju znovu AS nakopne proti tým, ktorí to naštartovali - Bayernu :)

Reagovat
smazaný uživatel

hadas zle, neapol bol jednoznacne lepsi.

Reagovat
FuckT

No tak ako ja som cakal, ze too bude takto : AS Roma = vlak Iveta Bartosova = SSC Napoli. Bolo to presne naopak, este stale som z toho zaskoceny. Vcera proste AS ukazali minimum, v 1. polcase vobec nic a v 2. zopar svetlych chvil, ale stale nic moc.

Reagovat
GEGE

Parma po 6 prohrach se odpichne zrovna proti Interu a jeste dva jim da dva goly De Ceglie

Reagovat
10

klasika, až do dna

Reagovat
Airus

čakel jsem že to na sebe vezme Cassano a on to byl nakonec De Ceglie

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Pipo123

Ofenzíva Interu prakticky neexistuje, síce dali 15 gólov, ale s toho 7 Šašoulu, posledné zápasy len vďaka penaltám, pritom borci ako Icardi či Palacio by im mali zaistiť viac.

Reagovat
lnterista

s Icardiho se zbytecne dela...pro mne je to druhej Pazzini...jak nedostane balon tak je uplne k hovnu. Hodne chybi Osvaldo

Reagovat
smazaný uživatel

lenze Icardi ked dostane dobru loptu tak sancu aj premeni, na hovno je to ze tie lopty prakticky nedostava, nie je tam hrac co by vedel dobre nacentrovat, vsetko chytaju obrancovia.. zacina to byt zufale.. rodrigo sa musi spamatat co najskor....a co najskor sa musia vratit guarin, johny, dokonca aj danilo

Reagovat
lnterista

Icardiho mam hodne rad a ma super zakonceni ale sam si neporadi a bez te podpory je proste polovicni. Z Rodriga je mi hodne smutne...verim kdyby vyhrali MS tak tedka strili je proste v prdeli ale verim ze jeste nerekl posledni slovo(chce to trpelivost). Osvaldo chybi a myslim ze asi Rodriga posadi...vic si s Icardim rozumi a v utoku to fungovalo lepe

Reagovat
smazaný uživatel

akurat som cital ze na francuzov uz bude ready Guarin, plus Yuto a Pablo budu ready na lavicke.. inak s tym Pablom to fakt ide Maurovi lepsie, ten deal sa fakt podaril s nim, verim ze sa vrati v rovnakej forme ako ked sa zranil.. teda jeden kanadsky bod na zapas :)

Reagovat
lnterista

ty nase kraje jsou hrozny at je to kdo je to...Na francouze bych se vykasal a postavil jenom becko a nechal hrace odpocivat

Reagovat
lnterista

a Palacio ten ted netrefi ani domu

Reagovat
Pettirosso

Výborne Doria.. Siniša dneska na jedničku, změna rozestavení byla skvělá volba.. na to, že se to zvládlo bez zraněných prvních 3 stoperů a s Gabbiadinim a Ederem na lavičce, klobouk dolů. Violu do ničeho prakticky nepustili. Penalty obě vymyšlený.

Viola je fakt marná, je hezký že si drží v záloze míč, ale k útočníkům se to nijak kloudně nedostane, ti jsou fakt naprosto odříznutí. Gonzalo hrál dneska taky se Sampou a Richards je taky velmi povedenej kup. Mohl by se zase vzít za ruku s Vidicem, Colem, Evrou a jít někam do QPR

FORZA DORIA!!

Reagovat
smazaný uživatel

hohooo ta Sampa dobře jede

Reagovat
smazaný uživatel

AC povinná výhra, jestli ne tak zdražej chleba...

Reagovat
smazaný uživatel

jestli ne, tak přijdu o 600 kč

Reagovat
smazaný uživatel

Genoa

Reagovat
The Krupy

Matrigól

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas krása hlavně výkon zapaty .neprohraje souboj a ještě gól...jen tak dál Forza MILAN !!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Genoa! 5. miesto fantázia :) Graze Gasperini :)

Reagovat
CubONE

Humus. Pippo by mal prestriedat, Mattiovi lavicka na 1-2 zapasy pomoze, nerozohriaty Zapata si to zlizal hned zo zaciatku. Menez, Honda, Torres, Stephan dnes uplne mimo. Jedine pozitivum pre mna Ricky a Diego Lopez, prvy si veril, pytal si lopty, snazil sa, snad aj nabuduce v zaklade. Diego chytil este dva goly.

Dufam, ze o tyzden bude Jack ready do zakladu, Ricky bude hrat a Menez na lavicke. Snad si to odnesie Sampa.

FORZA MILAN!

Reagovat
AC.Milan

presne!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sa ukazalo ze Alex je pre obranu nenahraditelny..posledne tri zapasy je to riadny regres jak keby inzaghiho aura vyprchala.. Pre mna nepochopite ze menez dohral zapas.

Reagovat
GEGE

S Alexem se tyhle zraneni tahnou defakto celou karieru...Ze je bez nej obrana v pici je jasne...presne tohohle Meneze si pamatuj s AS...to je presne Balotelli style akorat v horsi kvalite....no nic "forma" v prdeli a pred nama Sampa a derby...FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

tady se zase hyri optimismem ... kdy to pochopite ? AC = Bari, Piacenza, Siena, atd.

Reagovat
CubONE

No ty si hyril optimizmom po prvom, druhom kole, nie? Prehnany negativizmus tiez nie je spravny.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja hyrim hlavne penezi

Reagovat
GEGE

Hlavne demencí...

Reagovat
smazaný uživatel

taky samozrejme.. to vice nez jasne pusinko

Reagovat
CubONE

Kolko si vyhral?

Reagovat
smazaný uživatel

spis prohral ne ? zkousis co vydrzim .. .. jeste kapicka a otevru okno a vypustim na nekoho rachejtle

Reagovat
CubONE

Jo, tak Zle som to pochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych povolal na lavicku AC Andre Aggasiho a jeho asistent by mohl byt treba Steven Spielberg a mozna bysme tu ligu mistru mohli dat

Reagovat
stuff

neapol stvrty, to je blaznive

Reagovat
smazaný uživatel

benda si to tam jeste povodi, vysplouchne juve i as a bude vymalovano!

Reagovat
olis

este hra lazio...

Reagovat
smazaný uživatel

Milánčania nebojte sa Doriu porazíte a my porazíme Cagliari a sme 4

Reagovat
smazaný uživatel

Zvolávám všechny Milany v ČR na demonstraci u San Sira pristi kolo se Sampou..

Za zneucteni jmena Milan !

Reagovat
smazaný uživatel

stačilo by priviazať reťazou niekde o strom šampiónov Muntariho, Záplatu, Boneru a Zaccarda, prípadne sa vyskladať na letenky a poslať ich kade lahšie.

Reagovat
smazaný uživatel

ach jaj nekomentujem radsej Forza Milan!

Reagovat
Shevchenko

Takže Saponara urychleně zpátky na lavičku, k Zapatovi se radši nebudu vyjadřovat. Nicméně dneska to kolektivně stálo totálně za vyližprdel.

Reagovat
smazaný uživatel

na to, že to bola jeho premiéra v základe túto sezónu, to nebolo najhoršie, dlhý čas bol jediným hráčom, ktorý sa snažil zrýchliť kolmými prihrávkami tú otrasnú hru a jeden na jedného, ale nie v štýle utop sa v klučkách ála Ménez. Určite stokrát lepší ako tragéd Muntari. Záplata, Bonera, Zaccardo, Muntari, pokiaľ títo ´šampióni´ budú hrávať za AC, nikdy z neho nebude veľkoklub

Reagovat
Shevchenko

Druhý poločas posral co mohl, nemá na AC.

Reagovat
smazaný uživatel

keď hráš do plných a snažíš sa prepasírovať loptu či preniesť hru, je jasné, že tie chyby spravíš, pokiaľ to albisticky nebudeš posúvať dozadu, navyše arcitragédovi Záplatovi. Mal som ho za veľkého talenta, ale presvedčil ma o tom, že je to priemerný hráč, akých behá po ihriskách x, každopádne však odohral stokrát lepší zápas, ako drevo Muntari, ktorý za svoje výstupy navyše berie na naše pomery nemalé prachy.

Reagovat
Shevchenko

Opravdu mi připadá zbytečné mluvit o někom, kdo odehrál hrozný zápas, že by zahrál líp než někdo jiný. To je mi úplně u prdele, prostě ten zápas nezvládl, ale to skoro všichni z AC no.

Reagovat
smazaný uživatel

ako píšem - z tej biedy zahral asi najlepšie. Porovnanie s tragédom, ktorý má každý zápas istý základ, občas dá náhodný gól, hrá veľkú nulu, nevie nič a navyše patrí k jedným z najlepšie platených hráčov v mužstve, je viac ako adekvátne. Pretože ak si mám vybrať medzi slabým výkonom Saponaru a dobrým výkonom Muntariho, beriem Saponaru, lebo aj dobrý výkon Muntariho je veľký prúser v celkovom kontexte.

Reagovat
smazaný uživatel

ja vam to rozseknu panove nejlip zahral dnes Pippo ... ale me na nervy !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa rozsekal Záplata, za dva roky, čo je v Miláne, sme dostali asi miliardu gólov jeho vinou a viac než za celú históriu, spolu s Bonerom sa predbiehajú, kto je väčší tragéd a potupa dresu, ktorý kedysi nosili hráči ako Baresi, Maldini, Nesta......

Reagovat
smazaný uživatel

dnes ma na ac kazdej klidne by tam mohl chytat i srnicek

Reagovat
CubONE

Reagovat
Ragazzo d'oro

Neřekl bych, že na to nema. To ani po dnešním výkonu nejde, to by na to totiz nemel z celé zakladni sestavy prakticky nikdo.. Staci si vzpomenout na Madoninu, kde byl taky hozený do vody a odehrál to velmi slusne.

Reagovat
smazaný uživatel

jo au bude rok 2094 a vasim vnukum budete vypravet jake to bylo kdyz AC jeste hralo Serii A a melo malou nadeji na to ze si muzou zahrat LM... Rok 2094 - Serie Z - AC Milan, ale na eurofotbalu se bude porad naivne fandit FORZA FORZA FORZA nevadi, priste, zmenime trenera, ...

A juve bude mit serii 93 scudett po sobe... nocni mura fandu rossoneri se stane skutecnosti...

A gigi bude chytat za Juve az do svych 75 na vozejcku..

A rudi garcia se zapise do historie tim ze prohraje ve finale EL s Young Boys 15:0..

A benitez pristi sezonu proda higuania a pritahne balotelle..

A hellas veronu koupi miliardar z Gronska a vyhrajou ligu mistru kdy da Luca Toni hattrick nuzkama...

A ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle liga klesla na samý dno, ac, inter to jsou kotvy

Reagovat
smazaný uživatel

takovy 2 velkohuby to driv byly Ancelloti do INTERU a MOURINHO do AC a GUARDIOLA - JUVE a KLOPP do AS a van GAAL do Palerma a tahle liga muze pak jit teorericky na vysluni

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je o tréneroch, ale o celkovom úpadku od calciopoli. Na druhej strane je toto zaručene z TOP4 jednoznačne najnáročnejšia súťaž. Takticky sú tam všetci hore, resp. malé mužstvá sú takticky dosť vyspelé, naopak veľkokluby robia často proti nim školácke chyby, preto je každý jeden zápas strašne náročný.

Reagovat
smazaný uživatel

ja ti nevim ing. jh neches o tom napsat esej ?

Reagovat
smazaný uživatel

tej by si asi aj tak neporozumel môžu prísť akýkoľvek tréneri, Guardiola by so súčasným kádrom AC hral o dosť podobný futbal, navyše za oveľa oveľa väčšie prachy, ktoré by si žiadal na výplatnú pásku. S trénermi problém nie je, naopak, dosť Talianov chodí trénovať mimo ITA, problémov je kopec a ťažko odlíšiť príčiny od dôsledkov, je to viac ako na esej, skôr na veľmi hrubú monografiu.

Reagovat
smazaný uživatel

ne ted vazne docela jsi me uklidnil tohle me fakt zajima.. tak myslis ze je problem v hracich, ze by to chtelo vice hracu ze zahranici - nejaka bra, arg, aby to trouchu rozhejbali...

Reagovat
smazaný uživatel

aj to, bohužial AC malo kedysi pod palcom Brazíliu v rámci skautingu, teraz nič, navyše sú dávno preč časy, keď sa za lacný peniaz dalo dotiahnuť kopec talentovaných kvalitných a takmer hotových hráčov do Európy, dnes má nejaký 17 ročný fagan na youtube video v čase 1:27, hráva za nejaké Grémio a už je to v Brazílii nový Pelé, Romário, Ronaldinho a ja neviem kto. Ono je skôr otázka, prečo nie je Primavera schopná vyprodukovať slušných mladých hráčov, ja by som kludne buchol na stopéra Pacifica namiesto Zapatu, ak by to aj bola podobná katastrofa, tak chalan má možnosť oťukať sa, zatiaľ čo zo Záplatu bude vždy len prebytočný zmätený tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

asi mas pravdu ... treba se to za 10 let prohodi a zase budou tymy z ITA vyhravat pohary v Evrope

Reagovat
smazaný uživatel

verím, že budú a bude to taká dominancia, že tá posledná španielska bude proti nej sračička pre detičky, bez srandy. Taliani, ak sú v sračkách, tak sú v nich pod dnom, ak sa však dostanú na koňa, dostať ho z neho môžu len oni sami, viď calciopoli.

Reagovat
smazaný uživatel

byla by to krasa kdyby LM zase vyhravalo AC treba i AS... nebo kdyby se hralo semifinale

AC MILAN - JUVENTUS

AS RIM - OL. MARSEILLE

FINALE - AC MILAN - OL. MARSEILLE

Reagovat
smazaný uživatel

utópia ale pekná

Reagovat
DelPiero137

Nahodou sa hraju pekne zapasy. Janov otoci z 2 a supne 4 fiky. AC-Plermo, SSC-AS pekne zapasy pre nazujateho divaka. Bolo naco sa pozerat, pekne akcie. Akurat nie v podani favoritov.

Kkazdy moze porazit kazdeho=PL.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

.. nechápem, je to vyrovnaná liga a niekto môže povedať že nezaujímavá.

Reagovat
DelPiero137

Minule kolo som bol nasrany pradvedenu hru Teraz sa mi paicl Neapol aj Palermo, bolo naco sa pozerat. Akurat ze to nepredvadzali favority zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si pozvu do POsty pro tebe Pippa aby mi vysvetlil proc nam to dela ...

Reagovat
smazaný uživatel

T

Reagovat
smazaný uživatel

To skôr Berlusca, mňa by veľmi zaujímalo zákulisné dianie a finančná politika klubu.

Reagovat
Whitemedia

Torres opět nedává branky, jak překvapivé

Reagovat
smazaný uživatel

On mu jeste asi nikdo nerekl ze prisel do AC jako utocnik !!!

Reagovat
smazaný uživatel

góly nedáva, na rozdiel od Bala, ktorý tuším za jeden kalendárny rok dal skoro rovnako gólov ako Ibra, Ševa a podobný špičkoví hráči a predsa som oveľa radšej, že je v AC namiesto Bala, ktorému ďakujem za všetko, lebo stačilo mi dnes vidieť, čo predvádzal Záplata, ak by sa mal k tomu pridať aj unudený chodiaci Mário, ktorého by to nebavilo, potom s Pánom Bohom, Torrés spolu so Saponarom, Ramim a De Scigliom dnes aspoň poriadne bojovali + De Jong, ktorý si vždy svoj vysoko kvalitný štandard odohrá, bohužial dnes to nebolo nič platné.

Reagovat
Whitemedia

Jo, on Torres bojuje vždy, jenže je to ve finále všechno houby platné, když nedokáže proměňovat tutovky a hlavně střílet branky

Reagovat
smazaný uživatel

my sme dnes nijakú tutovku nemali.....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak dneska jsem asi rád, že jsem to neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o to třetí místo pro LM to bude masakr.Dávám největší šance lehce Neapoli, ale asi sem ovlivněn tímhle posledním kolem..přeju to AC.Ale bude to krása sledovat

Reagovat
AC.Milan

co to je za souhrn proboha??? jaky solidni sance Poliho, Torrese a Meneze a ze Lopez chytl dva goly o tom ani carka, jsme byli uplne marni

Reagovat
Kaka14

Odisla nam uplne prava strana Honda - Abate, ktora nas tiahla v prvych zapasov .....

musime sa dostat naspat, je to len v hlavach a kvalite stredu, uz aby bol spat Montolivo s Jackom

Liga je vyrovnana, stracaju vsetci ..... ale ten Neapol sa zacina nebezpecne prebudzat

Forza Milan !!!!

Reagovat
Vtáky cez tepláky

honda sa mi nezdal byť od začiatku sezóny dáko svietiaci. Jedine že sa mu podarilo dať góly, viac menej bol ale vždy iba posúvač lopty, väčšinou dozadu na Abateho. očakávam už konečne posadenie krajov obrany, zatiaľ hrali všetky zápasy a lavička by im mohla prospieť. Plus honda je z formy a torres ten by netrafil ani na rugby tyče. Avšak torres sa aspoň snaží no :)

Reagovat
Kaka14

tu lavicku mame strasne slabu .... ale su tam este Armero, Mexes, Van Ginkel a Niang, len neviem v akej su forme, ci by boli prinosom ....

Reagovat
DelPiero137

Posledne 3-4 zapasy nema nikto v lige formu (hernu ani vysledkovu). Ak Neapol dokaze zopakovat vykon zo Soboty, moze byt natom najlepsie. Nacasovanie idalne, stracaju vsetci

Reagovat
Yanek

Pippo na tiskovce

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

na webu je vyhodnoceni 9.kola fanty A

Reagovat
lnterista

OT: kdo je to ten Martinez z Evertonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Trener, dřív trenoval uspěšně Wigan, po odchodu Moyese převzal Everton.

Reagovat
lnterista

jj to vim ale spis trochu podrobnejsi info...jestli by se k nam hodil jaky typ trenera to je atd.

Reagovat
Trand

Preferuje kombinační fotbal, nekritizuje veřejně hráče, vždycky se snaží najít nějaký pozitiva, není to ten typ, co by hráče po nepovedeném zápase seřval. Preferuje spíš útočný fotbal s důrazem na držení míče a hodně přihrávek. Jinak tohle by ti mohlo pomoct: http://afootballreport.com/post/15241655270/roberto-martinez-inspired-by-walter-mazzarris

Reagovat
lnterista

diky

Reagovat
CubONE

Je falosny.

Reagovat
Trand

Reagovat
lucius6

byly to docela nervy nakonec, ale Ederson to dokončil a další výhra je na světě

Reagovat
Pipo123

Najlepšia ofenzíva v lige dneska 1. polčas paráda, škoda že sme potom prestali hrať a nechali sa poblázniť, inak na De Vrija sme nadávali, ale dneska hral parádne, zlepšuje sa chlapec, lopta mu nerobí problém, konečne top stopér u nás ten futbal musí baviť každého, myslím že po AS hráme tento rok najkrajší futbal v SA, je to hodne behavé, nápadité, plné pekných akcii, skoro by som až povedal že sa Pioli inšpiroval Garciovim AS FORZA LAZIO

Reagovat
lucius6

taky jsem na to koukal, je to super pocit mít nejlepší ofenzivu v lize a navíc jsem rád za Edersona, snad mu vydrží zdraví, teď nás čeká nevyzpitatelné Empoli a pak šlágr s Juve tak snad aspoň 4 body bysme z toho mohli vybojovat abysme nahrabali co nejvíc bodů, protože ten los bude postupně horší, hlavně ty 3 zápasy s AS,AC a Neapolí budou těžkou zkouškou, ale za dnešek jendoznačně

Reagovat
Pipo123

Jj tiež som na to pozeral, ten leden bude peklo, je tam ešte Doria

Reagovat
Ragazzo d'oro

Jak zahrál Biglia a Parolo?

Reagovat
Pipo123

Dosť dobre, Biglia hraje výborne zápas čo zápas, neprehráva súboje, skvele rozohráva, dal zabudnúť na Ledesmu, Parolo moc neni vidieť, ale keď má nejakú akciu tak to rieši s prehladom

Reagovat
bayern987

MIRO!!!!!!!!!

Reagovat
pawelFCB

Klose ještě Laziu vystřílí titul.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Neapol, Lazio, Inter a X ďalších tímov, to sa už ani nedá hovoriť o talianských kluboch, toľko cudzincov v kádri a to ani nechcem hovoriť o tých čo pravidelne hrávajú

Reagovat
smazaný uživatel

Mira Klose k l o s e

Reagovat
Kaka14

"Při pohledu na tyto dva zápasy nás čeká rozhodující týden. Potřebujeme získat šest bodů," nabádá italský reprezentant El Shaarawy pred zapasom s Cagliari a Palermom.... ziskali sme 1 bod

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele