10. kolo
01.11.2014 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Juventus se osamostatnil na čele, porazil Empoli

Juventusu Turín se nabízela skvělá možnost osamostatnit se na čele Serie A a vzít si zpět vedení, protože AS Řím dnes nezvládlo duel s Neapolí a prohrálo. Juventus hozenou rukavici zvedl a Empoli porazil poměrně pohodlně rozdílem dvou branek. O ty se zasloužili Andrea Pirlo a Alvaro Morata.

Trvalo to dlouho, než Stará dáma dokázala prolomit pevnou obranu dobře sehraného Empoli, ale zkušenost i genialita Pirlova nakonec udělaly své. S mírným opožděním navíc hráči mohou gratulovat brankáři Buffonovi k čistému kontu. Naopak má Juventus tři body, protože se mu po hodině hry povedlo přelstít obrannou hráz nováčka a posouvá se na první místo s náskokem dvou tří bodů na římské pronásledovatele.

Do první zajímavé šance se dostali hosté díky akci Sebastiana Giovinca. Mladý hráč dostal důvěru trenéra Maxe Allegriho od začátku a snažil se ji splácet od prvních minut. Giovinco to zkusil ze střední vzdálenosti levačkou, ale Bassi jeho ránu s velkým přehledem zneškodnil. Nebezpečná standardní situace Juventusu málem přinesla své ovoce. Centr Pirla hlavičkoval Marchisio jen těsně vedle branky.

Juventus postavil do zápasu velmi zajímavou dvojici útočníků: mladého a vysokého Alvara Moratu podporoval hbitý a téměř o polovinu menší Sebastian Giovinco. Kroky k tomuto rozhodnutí poměrně jasné: Juventus hraje v týdnu náročný duel Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus, takže hráči jako Carlos Tévez potřebovali klidnější režim. V týmu proti nováčkovi se navíc dostalo mnoho šancí mladším hráčům a hráčům, kteří se příliš často do sestavy nedostanou.

Morata vyvezl míč na střed hřiště a vystřelil. Z jeho kopaček však vyletěla střela, která měla hodně špatná mířidla. Empoli alespoň bojovalo a tato snaha mu zatím nesla ovoce. Pucciarelli se rozběhl za dlouhým nákopem, a i když už to vypadalo na ztracený míč, hráč domácího celku vybojoval rohový kop. Z něj ale hráči Empoli nic nevytěžili. Asamoahův centr vyrazil Bassi pouze na kopačky osamoceného Marchisia, který trestuhodně netrefuje bránu.

Po hodině hry ale ani defenzíva Empoli nestačila. Tonelli totiž v blízkosti pokutového území fauloval a k míči se postavil věhlasný Andrea Pirlo. Italský mistr přímých kopů se krátce rozeběhl a brankář Bassi byl příliš krátký. Kouzlo domácí obrany bylo zlomeno - 1:0.

Juventus se dostal do rychlého protiútoku a hráči to neudělali vůbec špatně. Morata přihrával na nabíhajícího Carlose Téveze, kterého ale výborně vychytal Bassi. Dvacet minut před koncem utkání se do zajímavé střelecké pozice dostal Alvaro Morata, který těžil z rychlé kombinace svých spoluhráčů. Stačila mu jen chvíle na to, aby zamířil a jeho střela zapadla přesně tam, kam měla - 2:0. Juventus si už vedení pohlídal a nic na tom nezměnila ani povedená rána střídajícího Téveze. V závěru zápasu ještě dostal druhou žlutou kartu Tonelli, který tak musel hřiště opustit.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Airus

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1.......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele