10. kolo
01.11.2014 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Řím opouští Vesuv bez bodů

Římský celek nedokázal navázat na poslední ligový zápas a dnes večer v ostře sledovaném utkání prohrál. Neapol se naopak neustále zlepšuje a dnes předvedla vynikající výkon. O góly se postarali domácí hráči Gonzalo Higuaín a José Callejón, který se trefil v závěru utkání.

Vztahy mezi oběma týmy jsou minimálně napjaté. Především kvůli loňské tragédii, kdy fanoušek AS Řím postřelil fanouška Neapole. Od této nehody panují mezi oběma týmy nepřátelské vztahy. Do dnešního utkání AS nastoupilo v pozměněné sestavě, což nikdy není k dobru věci. Navíc jej v týdnu čeká důležitý souboj s Bayernem Mnichov, na nějž Římané nemají právě dobré vzpomínky. A především je AS vystaveno tlaku Juventusu. Ten má navíc možnost opět si vzít zpátky svůj náskok na čele Serie A.

Do dnešního duelu se do obranné linie AS postavilo duo Mapou Yanga-Mbiwa a Kostas Manolas, který se stihl uzdravit. V záložní řadě naopak scházel Daniele De Rossi, protože jeho úkoly převzal Seydou Keita. Neapol spoléhala na schopnosti střelce Gonzala Higuaína, jehož forma nabírá na síle. A vidět to bylo i v dnešním utkání. Už po dvou minutách se Neapol mohla ujmout vedení, ale k nelibosti zaplněného stadionu San Paolo nebyla branka uznána.

To však Partenopei mrzet nemuselo, protože jen o minutu později se už hráči dočkali zaslouženého vedení. Velmi aktivní domácí byli za svou snahu odměněni. Callejónovu střelu srazila nešťastně hostující obrana k nohám kanonýra Gonzala Higuaína, který si v podobných situacích ví rady skvěle - 1:0.

Callejónovu střelu ze střední vzdálenosti dokázal nadvakrát zkrotit brankář De Sanctis. Pro zkušeného hráče to bylo dnes velmi speciální utkání, protože před svým působením v týmu Říma chytal právě v Neapoli. Dnes se nejčastěji setkával s akcemi Gonzala Higuaína a jeho schopnosti vystavil testům několikrát také José Callejón, který například tvrdě pálil těsně vedle. Obrana AS vypadala, že ještě ani nedorazila na hřiště, jak snadno ji domácí překonávali. A když selhala potřetí v krátkém čase, muselo De Sanctise zastoupit břevno!

Ke gólu ze strany AS nevedla ani další rychlá akce po ose Vasilis Torosidis - Francesco Totti a Gervinho. Rychlík ve službách AS se dostal s míčem až do výhodné střelecké pozice, ale nakonec si nepřišel na obránce Raula Albiola, který s jeho průnikem neměl pochopení a míč mu uzmul. Po půlhodině se AS mohlo dostat na stejnou úroveň s domácími poté, co se do míče opřel kapitán Francesco Totti, ale jeho rána mířila těsně vedle tyče.

Povedenou akci založil také Marek Hamšík, který našel povedeným centrem v pokutovém území Callejóna. Ten však zasáhl míč pouze ve skluzu, a tak nezakončil podle svých představ. Závěr zápasu patřil opět jednoznačně lepším domácím. Nejprve se před brankáře De Sanctise dostal Gonzalo Higuaín, který jej ale neprostřelil. A následně se musel De Sanctis natahovat také po další ráně. Naštěstí pro něj Marek Hamšík napálil jen břevno.

Druhý poločas začalo AS lépe, jenže brzdila jej nepřesnost. Totti narýsoval přihrávku do druhé vlny na Florenziho, jemuž chyběl následně krok k zakončení. Po akci Gonzala Higuaína to byli opět hosté, kdo se málem dostali do zakončení. Pjanić naservíroval Florenzimu míč na úroveň penalty, ale mladý záložník poslal míč mimo tři tyče! Manolas poslal oblouček za domácí obranu, na který si naběhl Florenzi. Ten se následně dostal do zakončení ze strany, jenže brankář Rafael Cabral odmítl inkasovat.

Byli to opět domácí borci, kteří se chopili vesla a vytvořili si jasnou příležitost. Po rychlém protiútoku dvou na jednoho se před bránou ocitl zcela volný Lorenzo Insigne, který ale skvělou šancí pohrdl. Jeho oblouček přes brankáře De Sanctise vyrazil z brankové čáry vracející se Radja Nainggolan. Mertens postupoval ve vápně AS takřka sám, dokud se k němu zezadu nepřiřítil Nainggolan a neobral ho čistým skluzem o míč.

Jak je fotbal jednoduchý, to bylo vidět z akce Neapole. Gonzalo Higuaín není jen zakončovatel, ale dokáže také množství branek připravit. Dobře si všiml nabíhajícího spoluhráče Joseho Callejóna, který využil dobrého náběhu i nepozornosti obránců AS a prostřelil marně zasahujícího De Sanctise.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
wiggum

Možná by ti neuškodila návštěva odborného lékáře...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslel, ze si tu muzeme tipnput.

Dva nula ti nevadi?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2.....

Reagovat
eden_h

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim dobry, doufam ze to Neapol udrzi

Reagovat
kopajda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele