10. kolo
03.11.2014 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Cesena - Hellas Verona 1:1

Cesena měla hodně blízko k tomu, aby se vymanila z pout sestupové zóny. Dnes večer sehrála s hostujícím Hellasem Verona velmi dobré utkání a od dvacáté minuty vedla, když se trefil Gregoire Defrel. Jenže Hellas se nevzdal a Juan Ignacio Gómez patnáct minut před koncem srovnal.

Hned na úvod se hosté začali snažit o sympatický dojem. O první střelu se postaral hostující Nenê, ale hradbu těl nepropálil a Agliardi nemusel zasahovat. Na druhé straně došlo k rychlému protiútoku, když si na střed sbíhal Giuseppe De Feudis, ale z dobré pozice poslal míč hodně vysoko nad branku Verony. Domácí to posléze zkusili dlouhým nákopem do pravé strany, ale ani Emmanuel Cascione, který má velmi rychlé nohy, míč na hrací ploše nezachytil.

A tak zatímco Hellas se pokoušel o úporné útočení a vstřelení první branky, Cesena spíše bránila a trpělivě čekala na svou šanci. Ta se dostavila po dvaceti minutách. Po dlouhém nákopu a vyhraném souboji se míč odrazil na velké vápno, kde stál připravený Gregoire Defrel. Před ním zela prázdná brána, takže pohotový Defrel neměl žádný problém poslat míč do sítě - 1:0 pro Cesenu a hosté byli v šoku.

Hellas mohl spasit aktivní Nenê, který se dral do vápna. Po centru ze strany se k němu míč pomalu snášel, ale on nezvládl zakončení a domácí branku těsně minul. Aktivní Nenê se opět dral dopředu, ale tentokrát ho zastavil hlavní rozhodčí, protože si hostující útočník pomohl faulem. Brankář Federico Agliardi měl s Neném plné ruce i nohy práce, jeho obrana jako by se tomuto hráči s úctou vyhýbala. Konec první půle znamenal "'údržbu" ze strany domácích a křečovitou snahu v podání hostů. Druhá půle už byla o něco aktivnější.

Na přihrávku do vápna si nabíhal López, ale byl skvěle odstaven a k míči se nedostal. Po centru se dostal k hlavičce z malého vápna Nenê, jenže mířil přímo do rukavic brankáře Agliardiho, který nezmatkoval a svůj tým pohodlným zákrokem ujistil o své přítomnosti. V prvních dvaceti minutách druhého poločasu se několikrát zastřeloval řecký záložník Panagiotis Tachtsidis, kterého ale balon neposlouchal ideálně a mladík pálil vždycky o metr až pět nad bránu. Neuspěl ani Emil Hallfredsson, který posléze udělal prostor pro dlouhána Lucu Toniho.

Zkušený Ital se téměř ihned zapojil do kombinace a neustále se nabízel na dlouhé centry. Nenê se prodral k hlavičce z malého vápno, ale měl to hodně těžké a branku nakonec trefit nedokázal. To se povedlo až Juanovi Ignaciovi Gómezovi, který se dvacet minut před koncem utkání prosadil. Míče do pokutového území měly směřovat převážně na vysokého Lucu Toniho, ale možná to byl jen zastírací manévr. Když totiž všichni obránci hlídali vysokého střelce, nenápadný a rozhodně nepříliš vysoký Gómez si naběhl na přetažený centr a obloučkem překonal brankáře Agliardiho.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele