Primera División - souhrn 9. kola

19.10.2013, 17:52, aktualizováno 21.10.2013, 23:52
Komentáře a souhrny
Atlético na půdě Espanyolu přišlo nejen o svou stoprocentní bilanci, ale rovnou i o neporazitelnost. Osasuna se senzačně ubránila ofenzívě Barcelony a dovedla zápas k bezbrankové remíze. Real Madrid tak poté, co porazil Málagu, momentálně na vedoucí pozici ztrácí tři body. V pondělí uspěly Athletic a Levante...

Athletic Bilbao - Villarreal CF 2:0

21.10.2013 22:00

Góly: 33. Mikel Rico, 35. Aritz Aduriz

Baskové doma dokázali s přehledem porazit Villareal v poměru 2:0 a poskočili na šesté místo v tabulce. Hosté si připsali druhou porážku v sezóně a navíc jim bude v příštím zápase chybět vyloučen zkušený Bruno Soriano.

Svižné utkání se od začátku přelévalo ze strany na stranu a diváci se měli čím bavit. Villarealu zatápěli rychlými kombinacemi především Munian a Aduriz. Postupně tak domácí získávali převahu, již zužitkovali po půlhodině hry. V 33. minutě dostal přihrávku na pravou stranu taktéž velmi aktivní obránce Iraola. Ten se rozhlédl a poslal naprosto přesný pas do vápna na nabíhajícího Mikela Rica, jenž nedal hlavou hostujícím gólmanu Asenjovi žádnou šanci - 1:0! Zkušený pětatřicetiletý záložník skóroval už v druhém zápase za sebou.

Již za pár okamžiku se mohl naplněný Estadio San Mamés radovat podruhé. Fatální chybu při odkopu předvedl obránce Villarrealu Musacchio a nabídl tak jako na stříbrném podnosu šanci pro atakujícího Aritze Adurize. Ten tváří v tvář Asenjovi nezaváhal a poslal domácí do dvoubrankového vedení! Hrůzný první poločas dokonal pro Žlutou ponorku ve 45. minutě její kapitán Bruno Soriano, jehož po druhé žluté kartě poslal sudí Teixeira předčasně do sprch.

V druhém poločase pokračovala nátlaková hra Bilbaa. Ve dvou velkých brankových příležitostech se ocitl De Marcos. Tu první v 48. minutě sice proměnil, ale gól kvůli ofsajdu uznán nebyl, o dvě minuty později stejný hráč nedokázal potrestat další hrubku v obraně hostí a napálil jen clonícího obránce. Na druhé straně odpověděl v 63. minutě Dos Santos, brankář Bilbaa Iraizoz však jeho střelu z osmi metrů skvělým zákrokem zlikvidoval. Třígólový náskok mohl domácím v 76. minutě zajistit Susaeta, hlavou však míč ve velké příležitosti do sítě nedostal.

Celkově však druhý poločas nedosahoval kvalit prvního. Hosté se do velkých šanci dostávali jen sporadicky a Bilbao kontrolovalo a natahovalo hru. Za zmínku tak stojí už pouze přímý kop Triguerose z 85. minuty. Se střelou z dvaceti metrů si však výborným zákrokem domácí gólman Iraizoz poradil a utkání tak skončilo 2:0 pro Athletic.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Levante UD 0:1

21.10.2013 20:00

Góly: 89. Papakouli Diop

Celta Vigo pokračuje v mizerné formě, v pondělní dohrávce podlehla na vlastní půdě Levante. O jedinou branku zápasu se v samotném závěru postaral Papa Diop. Domácím nepomohl ani výpadek osvětlení, který zápas prodloužil o zhruba dvacet minut.

Celta přitom byla celý zápas lepším týmem. Soupeře nejenže jasně přestřílela a zahrála i více rohových kopů, držení míče bylo dokonce 75:25 v neprospěch Levante. Mizérie v zakončení však přinesla trpké rozuzlení. Jako první si v šestnácté minutě vylámal zuby na hostujícím brankáři Navasovi Santiago Mina, poté těsně vedle mířil Nolito. Brzy nato poslal další prudkou ránu jen o kousek mimo Krohn-Dehli, a tak místo poklidného vedení domácích zůstával stav stále bezbrankový.

Ještě před přestávkou zkoušel pozornost Navase i Toni, ovšem brankář Levante obstál i tentokrát. Začátek druhé půle znenadání přerušil elektrický výpadek na stadionu, až se zdálo, že snad dojde k odkladu zápasu. Po dvaceti minutách však přece jen bylo již vše v pořádku a mohlo se pokračovat dále. Na průběhu hry se nezměnilo vůbec nic - Celta i nadále jasně diktovala tempo a vytvářela si šanci za šancí.

Mina však vysoko přestřelil, Charles ve slibné příležitosti rovněž postrádal střeleckou mušku, a i střídající Fabio Orellana zmařil gólovou šanci ranou vedle. Ještě více mohly tyto laxnosti domácí mrzet v 88. minutě, kdy se překvapivě a naprosto proti průběhu hry prosadili hosté. Diopův parádní volej z třiadvaceti metrů zaplaval až za záda Yoela a Levante mohlo slavit. Ani čtyřminutové nastavení již domácím nepomohlo, a tak si Levante odváží zpátky do Valencie všechny body, zatímco Celtě zbyly jen oči pro pláč a předposlední místo v tabulce.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Sevilla FC 2:2

20.10.2013 21:00

Góly: 81. Manucho, 84. Patrick Ebert - 2. Carlos Bacca, 31. Alberto Moreno

Sevilla prohospodařila dvoubrankový náskok a z Valladolidu si odváží pouze bod za remízu 2:2. Domácí se díky zisku jednoho bodu alespoň na chvíli dostali mimo sestupové příčky, Sevilla je desátá.

Sevilla měla snový úvod do zápasu. Už v 2. minutě nacentroval Juan Cala míč do pokutového území, kde jej pro Carlose Baccu sklepl Vitolo. Zkušený kolumbijský útočník napřáhl svoji pravačku a nechytatelnou dělovkou otevřel skóre - 0:1!

Valladolid dokázal i přes obdržený gól vyrovnat hru, nejaktivněji se prezentoval na levé straně domácí Bergdich. Byla to ale opět Sevilla, kdo se radoval ze vstřeleného gólu. V 31. minutě kopali hosté rohový kop, který obrana Realu odvrátila, míč se však ještě vrátil do ohně před bránou. Tam si nejlépe počínal Juan Cala, jenž naservíroval míč nabíhajícímu Albertu Morenovi a levý obránce Sevilly nedal tvrdou ranou po zemi domácímu gólmanu Mariñovi šanci - 0:2!

Zasloužené dvoubrankové vedení z první půle si hosté dlouho s přehledem udržovali. Navíc už v 53. minutě mohlo být hotovo. Krásný balón za obranu dostal Figueiras. Z hranice malého vápna však nepochopitelně zamířil nad domácí branku. Valladolid ani v druhém poločase nehrál úplně špatně, ale na rychlou kombinační hru Sevilly dlouho nemohl najít recept.

Až do 81. minuty. Vysoký centr do vápna hostí nasměroval Peña. V pokutovém území si nejvýše vyskočil střídající Manucho Gonçalves a svým prvním gólem v sezóně vykřesal naději pro Valladolid - 1:2! Hned vzápětí se na bránu domácích řítila trojice hráčů Sevilly. Hosté však situaci tři na tři nevyřešili ideálně a Vitolo nastřelil pouze jednoho z obránců. Bláznivou tříminutovku dokonala druhá branka domácího mužstva. Vitolo fauloval těsně před před hranicí pokutového území. K přímému volnému kopu se za domácí postavil Patrick Ebert. A německý středopolař to dokázal. Krásnou technickou střelou přes zeď rozvlnil síť Betovy branky - 2:2!

V rozmezí pouhých devadesáti vteřin tak Valladolid otočil vývoj utkání a vybojoval k radosti svých fanoušků cennou remízu. Sevilla může litovat mnoha nevyužitých šancí, jelikož měla po většinu zápasu k vítězství daleko blíže než domácí.

Více informací k zápasu

Real Betis - Elche CF 1:2

20.10.2013 19:00

Góly: 41. Jorge Molina - 29. Manu Del Moral, 34. Fidel

Mizérie Betisu Sevilla pokračuje! V podvečerním zápase Real Betis neporazil Elche ani tehdy, když dostal příležitost prakticky celý druhý poločas hrát s výhodou jednoho muže v poli. Hosty poslal do vedení Manu Del Moral, na něj navázal Fidel. Za mohutného nesouhlasného pískotu skóroval pouze Jorge Molina, který ale z branky nemohl mít tolik radosti - sevillský tým pokračuje v matných výkonech a klesá tabulkou.

Elche se v honbě za třemi body potýkalo s řadou problémů, od úvodu dávali domácí borci jasně najevo, že dnes hodlají zvítězit. Jejich reputace je totiž v sázce a jen málokdo by si chtěl rozhněvat vášnivé fanoušky sevillské. Jorge Molina táhl střelecké ambice směrem k brankáři Herrerovi, v gól ale svou první šanci přetavit nedokázal. Souboje plné nepřesností se odehrávaly povětšinou dost daleko od obou brankářů, takže stoprocentních gólových šancí jsme se dočkali až po půlhodině hry.

Nejprve se však pořádně žlutilo, speciálně domácí hráči museli být rozhodčím Carlosem Velascem Carballem často napomínáni. Důležitou byla především první žlutá karta pro Cismu, který dnes odehrál jen první půli. Když běžela třicátá minuta, Cisma a spol. sledovali skvěle sehranou akcí ofenzivnějších spoluhráčů, kterou zakončil nabíhající Manu Del Moral a poslal svůj celek do trochu překvapivého vedení!

Smrtící pětiminutovku hostí završil Fidel Chaves, který využil skvělé míčové techniky spoluhráče Ferrána Cora. Ten mu připravil míč takřka na zlatém podnose, když se zbavil dvou protihráčů, takže pro Fidela již překonání Guillerma Sary nebylo velkým problémem - 2:0.

Ještě do konce první půle si domácí hráči své příznivce alespoň částečně udobřili, když Salva Sevilla našel centrem hlavu spoluhráče Jorgeho Moliny a zkušený útočník umazal čisté konto brankáře Herrery.

Klíčová situace zavládla na hřišti dvě minuty po návratu hráčů ze šaten, když byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Domingo Cisma. Před domácími hráči se tak otevřela ideální příležitost k vyrovnání. Příležitost, které ale především díky skvělému hostujícímu brankáři Betis nedokázal využít. Po hodině hry a neustálém tlaku se před brankářem Herrerou zjevil opět útočící Molina, ale svůj střelecký úspěch z první půle zopakovat nedokázal. V následujících dvaceti minutách se brankář Herrera musel překonat ještě třikrát, aby zneškodnil šance Beticos.

Duel Moliny s Herrerou se opakoval také v poslední desetiminutovce, když si útočník Verdiblancos naběhl na centr Juanfrana a jen díky postavení brankáře nedokázal skórovat. A když se tři minuty před koncem neprosadil hostující žolík Sergio Mantecón, tři body ze zápasu mohly putovat do Elche.

Více informací k zápasu

UD Almería - Rayo Vallecano 0:1

20.10.2013 17:00

Góly: 78. Alejandro Gálvez

Almería si i po domácím zápase s Rayem Vallecanem musí na své první ligové vítězství počkat. Přestože hosté dohrávali druhou půli o deseti po vyloučení stopera Nigueze, dokázali v 78. minutě zásluhou dalšího obránce Galveze skórovat ze standardní situace.

Pro Rayo jde o důležitou výhru, která celek Paca Jemeze posouvá daleko ze sestupových příček, až na 13. pozici. Po porážce Realu Sociedad tak madridský celek uspěl podruhé v řadě a dává zapomenout na nevyvedený vstup do sezony. To Almería zůstává přikována na dně tabulky s čím dál větším odstupem od svých konkurentů.

Utkání slibovalo ofenzivní fotbal, vždyť nejhorší ligové obrany patří právě Almérii s Vallecanem, dohromady inkasovali již 40 branek. Přestože na gólové hody nakonec nedošlo, diváci si na nedostatek šancí stěžovat nemohli. Zvláště domácí brankář Esteban se musel pravidelně ohánět, poprvé jeho pozornost testoval Trashorras. Na druhé straně byl ještě v lepší příležitosti Suso, jenž hostuje z Liverpoolu, ovšem z rychlého protiútoku vzešel jen zákrok Rubéna.

Jinak ale hrozilo spíše Rayo - hned dvakrát zkoušel štěstí Jonathan Viera. Poprvé Esteban jeho ránu vyrazil na roh, podruhé střelec vítězné branky ze zápasu se Sociedadem mířil příliš vysoko. Po půlhodině hry mohl domácí dostat do vedení útočník Rodri, jenže ani on si na Rubéna po centru Susa nepřišel. Když neuspěl ani hostující Iago Falque, pro změnu zapůjčen do Vallecana z Tottenhamu, šlo se po jeho ráně do tyče do kabin za bezbrankového stavu.

Misky vah se zdánlivě přelily na stranu domácích po vyloučení Saula, jenž uviděl v rozmezí deseti minut dvě žluté karty. Mladík hostující z Atlética Madrid svůj nucený odchod nesl nelibě a spoluhráči jej museli uklidňovat, aby si ještě nepřitížil dalšími potyčkami s hráči soupeře. Přesto všechno však Rayo přece jen udeřilo. Dvanáct minut před koncem se k rozehrání přímého kopu zpoza šestnáctky postavil Galvez a zakroutil míč přímo do pravého horního růžku. Šlo o zasloužené vedení, které však přišlo mnohem později, než by kdokoli očekával.

Zaskočení domácí ani ve zbytku zápasu nedokázali využít vyššího počtu hráčů a až do konce už Rubéna ani nijak zvláště neohrozili. Javier Francisco Rodríguez tak musí čelit čím dál většímu tlaku na svou osobu a je otázkou, jak dlouho ještě vedení Almérie bude mít s mladým trenérem trpělivost.

Více informací k zápasu

Granada CF - Getafe CF 0:2

20.10.2013 12:00

Góly: 47. Jeison Murillo (vl.), 55. Pedro León

Getafe dokázalo zvítězit na půdě Granady v poměru 2:0. Domácí hráli většinu zápasu v oslabení a navíc pomohli soupeři vlastním gólem. Getafe tak bude i po devátém kole figurovat na pohárových příčkách, Granada zůstává v dolní polovině tabulky.

Hned z první vážnější akce zápasu mohli skórovat domácí. Ve 3. minutě propadl míč po rohovém kopu až k nehlídanému Brahimimu, ten však z bezprostřední blízkosti mířil vedle. Stejný hráč mohl udeřit ve 24. minutě, kdy se prodral přes obránce Laga, ale svou střelou našel jen dobře postaveného brankáře Moyu.

Nervozita, jež byla patrná na obou mužstvech, vygradovala ve 31. minutě. Za opakovaný faul loktem viděl domácí Pape Diakhaté druhou žlutou kartu, za následné protesty obdrželi žluté varování ještě Roberto Fernández a Diego Buonanotte. Do konce poločasu pak ještě zahrozilo Getafe. Ke střele z hranice pokutového území se dostal Sarabia, jenže mířil těsně mimo.

Prakticky vzápětí po změně stran se hosté dostali de vedení. Ve 47. minutě poslal prudký centr zprava do pokutového území Granady Pedro León, ke smůle domácích jej však na první tyči místo odvrácení nasměroval do sítě obránce domácích Jeison Murillo - 0:1! Domácí hráči zůstali jako opaření a hned po osmi minutách mohl Roberto lovit míč ze své sítě podruhé. Psala se 55. minuta a na bránu domácích se řítil útok tažený aktivním Pablem Sarabiou. Ten se dostal až na hranici šestnáctky, kde krátkou přihrávkou našel Leóna. Ten se vůbec nerozpakoval a nechytatelnou střelou do růžku poslal svůj tým do dvoubrankového vedení!

Obrana Garandy byla po vyloučení Diakhatého jako v mrákotách. V 68. minutě se na hranici velkého vápna zjevili hned tři nehlídaní hráči Getafe, Colungova rána ale mířila vedle Robertovy svatyně. S přibývajícími minutami už Getafe kontrolovalo hru a zdálo se, že si pohodlně dokráčí k zisku tří bodů. Na konci druhé půle však měli hosté namále. Nejprve v první minutě nastavení propadl nebezpečný přímý kop Frana Rica až k Moyovi, který balón reflexivně vyrazil do bezpečí. Hned o minutu později se na bránu hostí řítil zcela sám Manuel Iturra, chilský záložník však svou šanci promrhal. Více se už do utkání nevešlo a Getafe tak uhájilo čisté konto a z Granady si odváží plný počet bodů za vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 1:0

19.10.2013 22:00

Góly: 54. Thibaut Courtois (vl.)

Atlético Madrid poprvé v sezóně ztratilo všechny tři body. Porážka 1:0 v souboji s Espanyolem Barcelona je o to horší, že si míč do vlastní sítě nasměroval sám brankář Atlética Courtois. Espanyol se naopak může radovat z ukončení výsledkové mizérie okořeněné vítězstvím nad velkým favoritem.

V úvodu utkání to vypadalo, že se hráči Atlética ještě nacházejí v reprezentační pauze. Domácí byli viditelně aktivnější, přesto se k pořádnému zakončení dlouho nedokázali dostat. Nejnebezpečnější byl asi průnik Pizziho v 18. minutě, kdy se portugalský forvard prodral na hranici velkého vápna přes dva protihráče a dokonce dokázal vystřelit. Jeho ránu však Courtois s pomocí obránců zlikvidoval.

Espanyol tvrdě bránil a nepouštěl hosty do vyložených šancí. Když to nešlo ze hry, zkusil ve 30. minutě Koke vstřelit branku přímo z rohového kopu, Casilla však jeho fintu přečetl a vyboxoval míč do bezpečí. Ke konci první půle ještě zahrozil za Atlético aktivní Costa, jenž úspěšně pronikl až za domácí obranu ale z nějakých dvanácti metrů bránu Espanyolu minul.

Tvrdá hra Espanyolu na hosty platila a domácí se za svůj houževnatý výkon dokonce dočkali i vstřeleného gólu. V 54. minutě rozjel útok domácích po levé straně Simão, centr do šestnáctky poslal Fuentes a nabíhající Sergio García zaclonil Courtoisovi výhled. Centr propadl až k brankáři hostí, jenž si balón nešťastně srazil do sítě - 1:0!

Obdržený gól hosty nakopl k větší aktivitě, ale Atlético dnes prostě nemělo svůj den. Přestože byl Diego Costa k nezastavení, akce madridských hatily nepřesné přihrávky nebo aktivní hra domácího celku. V 68. minutě se nejlepší střelec La Ligy opět dostal k zakončení, ale jeho střela z úhlu těsně minula svatyni domácích. Ani v poslední desetiminutovce se hosté k nějakému výraznému zakončení nedostali a utkání ovládly především emoce. I po devadesáti minutách tak na ukazateli stále svítil překvapivý výsledek 1:0 pro domácí.

Domácí se tedy radují ze šťastné výhry, hosté naopak odjíždějí ze stadionu Espanyolu s prázdnou. Jedinou náplastí na ztrátu všech tří bodů je pro Atlético fakt, že v utkání s Osasunou zaváhala i Barcelona a tudíž ztrácí svěřenci Diega Simeoneho na první místo pouze jeden bod.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - FC Barcelona 0:0

19.10.2013 20:00

Góly: -

Barcelona bez Messiho v základní sestavě nevstřelila Osasuně gól a jen potvrdila, jak neoblíbeným pro ni tým z Pamplony poslední doby je. Osasuna je po nečekaném zisku jednoho na průběžném šestnáctém místě, Katalánci darovali příležitost druhému Atlétiku.

Lionel Messi není zdravotně zcela v pořádku a vzhledem k náročnému hernímu vytížení budoucích dní se jej trenér Gerardo Martino rozhodl pro tento základ šetřit. Argentinský fenomén tedy usedl alespoň na lavičku Barcelony pro případ, že by bylo třeba zasáhnout. Tento případ opravdu nastal, protože - jak už bylo zmíněno - Osasuna není právě nejoblíbenějším týmem katalánského giganta.

Utkání se ale nevyvíjelo dobře ani pro domácí tým, protože už po dvou minutách odbelhal za postranní čáru záložník Sisi a musel střídat. Klasický obrázek byl ale vidět také v tomto utkání, Barcelona svého soupeře suverénně přehrávala a množstvím krátkých přihrávek jej sevřela před pokutovým územím. Pedro, Xavi, ani Fábregas však prostřelit brankáře Fernándeze nedokázali.

Obrana Osasuny byla na tento jev velmi dobře připravena, takže se flexibilně pracující formaci dařilo zasahovat včas. Menším problémem pro brankáře Andrése Fernándeze byly pouze střely soupeřových hráčů, Iniesta s Pedrem ale své projektily namířili mimo tři tyče. Ani jedna nastavená minuta další šance nepřinesla, takže sudí Jesús Pérez Montero mohl oba týmy poslat do kabin.

Ani pohyb Neymara či Pedra nevedl k úspěchu - tomu mohl Martinův tým přiblížit až Cesc Fábregas. Po hodině hry těžil bývalý kapitán Arsenalu Londýn ze spolupráce s maestrem Xavim, prve jmenovaný ale tváří v tvář brankáři zamířil nad bránu! Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal také Argentinec Lionel Messi, aby pomohl svým spoluhráčům s dobře bránící formací Osasuny. V dresu Barcelony se o zvrat pokoušel zejména Adriano, jehož průniky před vápno domácích znamenaly pro Andrése Fernándeze značné potíže. Posledních osm minut se bojovníkům z Osasuny muselo zdát nekonečných, přece však nakonec dokázali remizovat s hlavním favoritem na titul. Barcelona tak nabízí šanci Atlétiku Madrid, které se ještě dnes utká s Espanyolem.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Sociedad 1:2

19.10.2013 18:00

Góly: 90+3. Dorlan Pabón - 41. Antoine Griezmann, 59. Rubén Pardo

Real Sociedad zlomil dlouhou sérii bez vítězství a odváží si z Valencie cennou výhru 2:1. Symbolicky zároveň ukončil soupeřovu šňůru pěti neprohraných zápasů a přiblížil se svému sokovi i v ligové tabulce na dosah tří bodů.

Branky Antoina Griezmanna a Rubéna Parda v závěru první a počátku druhé půle byly na domácí příliš, a tak gól Pabóna v nastaveném čase již na rozdělení bodů nic nezměnila. Mestalla tak prožila první porážku od ostudného debaklu v Evropské lize proti Swansea. Od té doby přitom Miroslav Djukić utekl z bobtnajícího tlaku na svou osobu hned čtyřmi výhrami z pěti zápasů, a tak i sobotním střetu se Sociedadem byli favority domácí.

Přesně podle očekávání se úvodního tlaku ujala Valencie. Ovšem Helder Postiga ve dvanácté minutě z dobré pozice přestřelil, Pabón poté z dálky na brankáře Brava nevyzrál, a Sociedad tak dostal příležitost zničehonic udeřit sám. Ještě předtím však hosté měli i řádnou dávku štěstí, neboť na první pohled regulérní gól Jonase po rohovém kopu rozhodčí neuznal pro útočný faul. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu David Zurutuza prodloužil hlavou míč do šestnáctky a Griezmann pohotovou střelou levačkou rozvlnil síť za zády bezmocného Guaity.

Třináct minut po změně stran navíc hosté zaskočili Valencii podruhé. Roli asistenta zaujal mexický útočník Carlos Vela, jenž připravil palebnou pozici pro Parda, jehož rána z dobrých třiadvaceti metrů prosvištěla až do brány k pravé tyči. Domácí poté vrhli všechny síly dopředu, ale Pabónova gólová rána v třetí minutě nastavení přišla příliš pozdě. Sociedad si tak poprvé od prvního kola může užít chuť vítězství a zároveň se dobře naladil na blížící se utkání Ligy mistrů s Manchesterem United.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Málaga CF 2:0

19.10.2013 16:00

Góly: 46. Ángel Di María, 90. Cristiano Ronaldo (pen.)

Na stadionu Santiaga Bernabéua se domácím postavila Málaga. Byl to také souboj dvou navrátilců, kteří pouze vyměnili stranu "barikády" - Bernd Schuster zažil úspěšná léta coby trenér Los Blancos, mladík Isco pro změnu oslnil svět právě v dresu Málagy. Nakonec se radoval druhý jmenovaný.

Bílý balet je široce pověstný svým ofenzivním stylem hry, dnes se ale jako první musel bránit. Pozornost jeho obránců si vysloužil Gámez, jenž si vzal míč pod patronát a natáhl ke střele. Brankář López si s ní ale poradil, a tak mohl útočit Real. Sedmička je šťastné číslo Cristiana Ronalda, takže kdy jindy by měl portugalský kanonýr skórovat, než v sedmé minutě? Ránu hvězdného útočníka však v té době zastavilo břevno Caballerovy brány!

Zkušený strážce hostující brány se musel činit také po přímém volném kopu Argentince Ángela Di Maríi, který jej v krátkém sledu vyzkoušel hned dvakrát. Když ani jedna z jeho ran nevyšla, zamířil do pokutového území opět Ronaldo. Ani Portugalcův průnik a následná střela však Real Madrid do vedení neposlaly.

Po dvaceti minutách převahy se Realu Madrid podařilo rozvlnit síť, ale jeho radost nemohla trvat dlouho - zakončující Álvaro Morata stál při převzetí přihrávky v ofsajdovém postavení. Bílý balet oblehl pokutové území Málagy, ale zdlouhavou kombinační hrou zámek soupeřovy obrany neotevřel. Přímo ohrozit brankáře Willyho Caballera se pokoušel Cristiano Ronaldo, ani jeho již třetí dnešní střela se ale mezi tři tyče nevešla. Namísto kritizovaného Karima Benzemy dostal od úvodních minut důvěru Álvaro Morata, který ji rozhodně nezklamal.

Po centru z levé strany se mladý Španěl odpoutal od svého strážce a jeho hlavičku musel Willy Caballero vyrážet jen famózním zákrokem. Málaga se ze sevření madridského giganta dlouho nemohla dostat a brankář Diego López nedostával příliš příležitostí k vyniknutí. Jedna z nich se naskytla až ke konci první půle, kdy centr na zadní tyč propadl k volnému Eliseuovi, který z blízké vzdálenosti zamířil těsně vedle tyče!

Trenér Carlo Ancelotti se netvářil právě spokojeně, což jeho svěřenci v šatně pravděpodobně pochopili. Po návratu ze šaten totiž předvedli skvělý nástup. Časomíra z druhé poloviny zápasu ukrojila pouhou minutu, když se k centru na Cristiana Ronalda dostal Ángel Di María. Portugalský spoluhráč však na jeho přihrávku nedosáhl, s čímž brankář Caballero nepočítal. Míč tedy dráhu nezměnil a zapadl přímo do rohu hostující brány!

Tlak domácích narůstal stejně jako jejich sebevědomí, dlouho se ale nemohli dostat do smysluplnějšího zakončení. O to se až deset minut po změně stran postaral Ronaldo, který dostihl míč na rohu velkého vápna a točil míč do sítě - skvěle ale zasáhl zkušený Caballero. Po Marcelově diagonále se do zakončení dral také Ronaldo, ale i on stál v ofsajdu.

Necelých dvacet minut si na své konto připsal také Gareth Bale, jenž pomalu zapadá do Ancelottiho systému i madridského fotbalového života. Festival gólů z ofsajdu pokračoval i po jeho příchodu, dalším dnešním střelcem se stal Sami Khedira. Willy Caballero se dnes opravdu překonával, deset minut před koncem skvěle zastavil osamoceného Ronalda! Stejně tak na zkušeného brankáře nevyzrál táhlou střelou Marcelo.

I když si Caballero za svůj dnešní výkon zaslouží absolutorium, druhému gólu Realu nezabránil. Po kontaktu s kapitánem Weligtonem sudí Ayza nařídil pokutový kop a k jeho exekuci se postavil střelec Ronaldo. Madridská "sedmička" se tentokrát již nemýlila a pojistila vedení svého týmu. To si domácí pohlídali až do konce a mohou slavit tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona981028:625
2.Atlético Madrid980121:724
3.Real Madrid971119:922
4.Villarreal CF952215:917
5.Getafe CF951314:1116
6.Athletic Bilbao951315:1316
7.Espanyol Barcelona942312:1114
8.Valencia CF941412:1313
9.Levante UD93429:1413
10.Elche CF933310:1212
11.Sevilla FC924315:1610
12.Real Sociedad92438:1010
13.Málaga CF923411:99
14.Rayo Vallecano93067:219
15.Real Betis92259:128
16.Granada CF92255:108
17.Real Valladolid91449:157
18.CA Osasuna92166:137
19.Celta Vigo91358:136
20.UD Almería903611:203

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (444)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele