9. kolo
21.10.2013 22:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Villarreal CF 2:0

Baskové doma dokázali s přehledem porazit Villareal v poměru 2:0 a poskočili na šesté místo v tabulce. Hosté si připsali druhou porážku v sezóně a navíc jim bude v příštím zápase chybět vyloučen zkušený Bruno Soriano.

Svižné utkání se od začátku přelévalo ze strany na stranu a diváci se měli čím bavit. Villarealu zatápěli rychlými kombinacemi především Munian a Aduriz. Postupně tak domácí získávali převahu, již zužitkovali po půlhodině hry. V 33. minutě dostal přihrávku na pravou stranu taktéž velmi aktivní obránce Iraola. Ten se rozhlédl a poslal naprosto přesný pas do vápna na nabíhajícího Mikela Rica, jenž nedal hlavou hostujícím gólmanu Asenjovi žádnou šanci - 1:0! Zkušený pětatřicetiletý záložník skóroval už v druhém zápase za sebou.

Již za pár okamžiku se mohl naplněný Estadio San Mamés radovat podruhé. Fatální chybu při odkopu předvedl obránce Villarrealu Musacchio a nabídl tak jako na stříbrném podnosu šanci pro atakujícího Aritze Adurize. Ten tváří v tvář Asenjovi nezaváhal a poslal domácí do dvoubrankového vedení! Hrůzný první poločas dokonal pro Žlutou ponorku ve 45. minutě její kapitán Bruno Soriano, jehož po druhé žluté kartě poslal sudí Teixeira předčasně do sprch.

V druhém poločase pokračovala nátlaková hra Bilbaa. Ve dvou velkých brankových příležitostech se ocitl De Marcos. Tu první v 48. minutě sice proměnil, ale gól kvůli ofsajdu uznán nebyl, o dvě minuty později stejný hráč nedokázal potrestat další hrubku v obraně hostí a napálil jen clonícího obránce. Na druhé straně odpověděl v 63. minutě Dos Santos, brankář Bilbaa Iraizoz však jeho střelu z osmi metrů skvělým zákrokem zlikvidoval. Třígólový náskok mohl domácím v 76. minutě zajistit Susaeta, hlavou však míč ve velké příležitosti do sítě nedostal.

Celkově však druhý poločas nedosahoval kvalit prvního. Hosté se do velkých šanci dostávali jen sporadicky a Bilbao kontrolovalo a natahovalo hru. Za zmínku tak stojí už pouze přímý kop Triguerose z 85. minuty. Se střelou z dvaceti metrů si však výborným zákrokem domácí gólman Iraizoz poradil a utkání tak skončilo 2:0 pro Athletic.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
monty25

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele