9. kolo
19.10.2013 18:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Sociedad 1:2

Real Sociedad zlomil dlouhou sérii bez vítězství a odváží si z Valencie cennou výhru 2:1. Symbolicky zároveň ukončil soupeřovu šňůru pěti neprohraných zápasů a přiblížil se svému sokovi i v ligové tabulce na dosah tří bodů.

Branky Antoina Griezmanna a Rubéna Parda v závěru první a počátku druhé půle byly na domácí příliš, a tak gól Pabóna v nastaveném čase již na rozdělení bodů nic nezměnila. Mestalla tak prožila první porážku od ostudného debaklu v Evropské lize proti Swansea. Od té doby přitom Miroslav Djukić utekl z bobtnajícího tlaku na svou osobu hned čtyřmi výhrami z pěti zápasů, a tak i sobotním střetu se Sociedadem byli favority domácí.

Přesně podle očekávání se úvodního tlaku ujala Valencie. Ovšem Helder Postiga ve dvanácté minutě z dobré pozice přestřelil, Pabón poté z dálky na brankáře Brava nevyzrál, a Sociedad tak dostal příležitost zničehonic udeřit sám. Ještě předtím však hosté měli i řádnou dávku štěstí, neboť na první pohled regulérní gól Jonase po rohovém kopu rozhodčí neuznal pro útočný faul. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu David Zurutuza prodloužil hlavou míč do šestnáctky a Griezmann pohotovou střelou levačkou rozvlnil síť za zády bezmocného Guaity.

Třináct minut po změně stran navíc hosté zaskočili Valencii podruhé. Roli asistenta zaujal mexický útočník Carlos Vela, jenž připravil palebnou pozici pro Parda, jehož rána z dobrých třiadvaceti metrů prosvištěla až do brány k pravé tyči. Domácí poté vrhli všechny síly dopředu, ale Pabónova gólová rána v třetí minutě nastavení přišla příliš pozdě. Sociedad si tak poprvé od prvního kola může užít chuť vítězství a zároveň se dobře naladil na blížící se utkání Ligy mistrů s Manchesterem United.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

1:2

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele