9. kolo
20.10.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Rayo Vallecano 0:1

Almería si i po domácím zápase s Rayem Vallecanem musí na své první ligové vítězství počkat. Přestože hosté dohrávali druhou půli o deseti po vyloučení stopera Nigueze, dokázali v 78. minutě zásluhou dalšího obránce Galveze skórovat ze standardní situace.

Pro Rayo jde o důležitou výhru, která celek Paca Jemeze posouvá daleko ze sestupových příček, až na 13. pozici. Po porážce Realu Sociedad tak madridský celek uspěl podruhé v řadě a dává zapomenout na nevyvedený vstup do sezony. To Almería zůstává přikována na dně tabulky s čím dál větším odstupem od svých konkurentů.

Utkání slibovalo ofenzivní fotbal, vždyť nejhorší ligové obrany patří právě Almérii s Vallecanem, dohromady inkasovali již 40 branek. Přestože na gólové hody nakonec nedošlo, diváci si na nedostatek šancí stěžovat nemohli. Zvláště domácí brankář Esteban se musel pravidelně ohánět, poprvé jeho pozornost testoval Trashorras. Na druhé straně byl ještě v lepší příležitosti Suso, jenž hostuje z Liverpoolu, ovšem z rychlého protiútoku vzešel jen zákrok Rubéna.

Jinak ale hrozilo spíše Rayo - hned dvakrát zkoušel štěstí Jonathan Viera. Poprvé Esteban jeho ránu vyrazil na roh, podruhé střelec vítězné branky ze zápasu se Sociedadem mířil příliš vysoko. Po půlhodině hry mohl domácí dostat do vedení útočník Rodri, jenže ani on si na Rubéna po centru Susa nepřišel. Když neuspěl ani hostující Iago Falque, pro změnu zapůjčen do Vallecana z Tottenhamu, šlo se po jeho ráně do tyče do kabin za bezbrankového stavu.

Misky vah se zdánlivě přelily na stranu domácích po vyloučení Saula, jenž uviděl v rozmezí deseti minut dvě žluté karty. Mladík hostující z Atlética Madrid svůj nucený odchod nesl nelibě a spoluhráči jej museli uklidňovat, aby si ještě nepřitížil dalšími potyčkami s hráči soupeře. Přesto všechno však Rayo přece jen udeřilo. Dvanáct minut před koncem se k rozehrání přímého kopu zpoza šestnáctky postavil Galvez a zakroutil míč přímo do pravého horního růžku. Šlo o zasloužené vedení, které však přišlo mnohem později, než by kdokoli očekával.

Zaskočení domácí ani ve zbytku zápasu nedokázali využít vyššího počtu hráčů a až do konce už Rubéna ani nijak zvláště neohrozili. Javier Francisco Rodríguez tak musí čelit čím dál většímu tlaku na svou osobu a je otázkou, jak dlouho ještě vedení Almérie bude mít s mladým trenérem trpělivost.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele