Primera División - preview 9. kola

19.10.2013, 09:04, aktualizováno 21.10.2013, 08:50
Previews
Atraktivní podívanou slibuje večerní zápas Athletiku s Villarrealem. Oba týmy vstoupily do sezony dobře a nechtějí ztrácet body v bojích o evropské poháry. Ve druhém pondělním utkání předposlední Celta Vigo hostí Levante, které se pohybuje ve středu tabulky.
Celta Vigo - Levante UD  (pondělí 20:00)
V pondělní dohrávce se utkají Celta Vigo s Levante. Zatímco hosté se budou snažit co nejrychleji zapomenout na bolestnou porážku s Realem Madrid, domácím půjde o první domácí výhru v sezoně, která by zarazila jejich pozvolný sestup tabulkou.

Svěřenci Joaquína Caparros směřovali k překvapivému vítězství nad favorizovaným Realem Madrid, jenže dvě branky v samotném nastaveném čase měly za následek prohru 3:2 a oči pro pláč. Záložník Sergio Pinto před pondělním utkáním ve Vigu zdůraznil, že už není na místě se zabývat minulostí. "Co se stalo v Madridu nám dalo v dalších několika dnech pořádně zabrat, ale už jsme se z toho vzpamatovali a nyní myslíme jen na Celtu."

"Měli jsme dvoutýdenní pauzu, což je mnohdy výhoda," připomenul navíc Pinto reprezentační přestávku. Problémy Levante jsou však takřka nicotné v porovnání s Celtou. Ta z posledních šesti zápasů nasbírala pouhé dva body a propadla se před devátým kolem na poslední nesestupovou sedmnáctou příčku. Trenér Luis Enrique přiznává, že klíčové bude získat svou první domácí výhru sezony, a to nejlépe hned v pondělí. "Všichni věříme, že jsme na správné cestě, ale v konečném důsledku záleží jen na skóre."

"Musíme vyhrát, abychom si dodali sebevědomí," pokračoval trenér Celty. "Nyní přišel čas zlomit smůlu, poprvé doma získat všechny body a neprodlužovat naši agónii ani o píď déle." Celtě v zápase možná nevypomůže záložník Augusto Fernández, jehož trápí zraněná noha, zato gólman Yoel se po drobných potížích s kotníkem podle všeho může znovu objevit mezi tyčemi domácí branky.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Mallo, Costas, Fontás, Toni - López, Oubiňa, Rafinha - Fernández, Charles, Krohn-Dehli
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Navas - Vyntra, Rodas, Navarro, Juanfran - Diop, Simao - Xumetra, Ivanschitz, Zhar - Babá
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Villarreal CF  (pondělí 22:00)
Deváté kolo La Ligy zakončí atraktivní souboj mezi Athleticem a Villarrealem. Baskové budou chtít na novém stadionu prodloužit domácí neporazitelnost a udržet se na pohárových příčkách. Žlutá ponorka má v úmyslu navázat na své výborné výkony z úvodu sezóny.

Athleticu po dobrých výsledcích v začátku ročníku trochu docházel před reprezentační přestávkou plyn. Po porážce s Granadou přišel pouze remízový zápas s Valencií, ve kterém Athletic dlouho prohrával. Nadcházející utkání zcela jistě také nebude jednoduché. "Villarreal bude hrát mnohem příměji než ostatní soupeři, proti kterým jsme doposud hráli. Mají velmi rychlé hráče, kteří jsou schopni potrestat každou naši chybu," prohlásil před zápasem obránce Andoni Iraola.

Villarreal vstupuje do zápasu v lehce lepším postavení než domácí. Se sedmnácti body je překvapivě úspěšný nováček ligy na čtvrtém místě, navíc je Žlutá ponorka v pohodě po posledním jednoznačném vítězství nad Granadou v poměru 3:0. "Pokud bychom na půdě Bilbaa zvítězili, prakticky bychom si zajistili v souboji s Athleticem o pohárové příčky náskok šesti bodů," popsal svou motivaci před zápasem opora obrany Villarrealu Mario Gaspar.

Villarrealu však budou v obraně scházet Jokič a Jaume Costa a také se na lavičce hostí nebude moci objevit trenér Marcelino, jenž si odpykává trest za své chování v zápase s Betisem. Utkání začíná ve 22:00 a hlavním sudím bude José Teixeira.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Laporte, S. José, Gurpegi, Iraola - M. Rico, Beňat - Muniain, D. Marcos, Susaeta - Aduriz
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
S. Asenjo - J. Costa, C. Dorado, Musacchito, AMrio - Cani, Bruno, Trigueros, J. Aquino - J. Pereira, Giovani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Getafe CF  (neděle 12:00)
Úderem nedělního poledne vyzve domácí Granada hosty z Getafe. Granadu trápí nevyrovnané výkony, a tak potřebuje na svém stadionu zabrat. Madridští však hrají tuto sezónu výborně a rozhodně se nebudou chtít loučit s pohárovými příčkami.

Granada v dosavadním průběhu sezóny vyhrála jen dva zápasy a s osmi body je jen nedaleko od sestupového pásma. Tým Lucase Alcaraze zatím nedokázal najít správný herní rytmus, o čemž svědčí i nízká střelecká produktivita. Průměr andaluského mužstva je hluboko pod hranicí jednoho vstřeleného gólu na zápas, což je úplně nejhorší výsledek z celé La Ligy.

Getafe je na tom naopak velmi dobře. Se třinácti body okupuje výbornou pátou příčku a veze se na vítězné třízápasové vlně. Před soubojem s Granadou se však Madridští jako velcí favorité necítí. "Granada je tým, který se dokáže vždy zvednout před důležitým utkáním. Sice tolik neskórují, ale jejich obrana je vynikající. Také mají skvělou fyzickou kondici, s čímž musíme počítat," uvedl před zápasem trenér Getafe Luis García.

Ani jedno mužstvo nesužují výrazné zdravotní problémy. Domácím bude chybět pouze záložník Dani Benítez a Getafe se nejspíš nebude moci spolehnout na služby obránce Alexise. Otazník visí nad startem hostujícího Pedro Leóna, jenž se potýká se svalovým zraněním. V nominaci Luise Garcíi však figuruje.

Utkání začíná ve 12:00 a hlavním sudím bude Antonio Mateu.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - B. Angulo, J. Murillo, Diakhaté, Nyom - Recio, Itura - Piti, Buonanotte, Brahimi - El Arabi
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - R. Lago, Rafa, L. López, Arroyo - Mosquera, Borja - D. Castro, Lafita, P. León - Colunga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Rayo Vallecano  (neděle 17:00)
Souboj dvou celků ze samého dna tabulky nabídne nedělní program devátého kola Primera División. Dvacátá Almería přivítá na své půdě Rayo Vallecano a udělá vše pro to, aby konečně zlomila svou dosavadní černou sérii.

Almería je totiž posledním klubem v celé lize, který doposud ani jednou nevyhrál. Rayo je na tom sice jen o trochu lépe, ovšem na obranu madridského klubu je třeba dodat, že měl v úvodu sezony velmi těžký los. V prvních osmi kolech totiž Vallecano narazilo hned na pět klubů, které v minulém ligovém ročníku skončily na prvních šesti příčkách tabulky.

Právě za tím vidí Saul Niguez jednu z příčin dosavadních špatných výsledků svého klubu. "Každý zápas je pro nás životně důležitý, protože jde vždy o tři body. Doposud jsme hráli především s kluby oplývajícími vysokou kvalitou, a tak jsme v konečném výsledku hodně ztráceli," tvrdí Saul.

Že se blýská na lepší zítřky, naznačila nedávná výhra 1:0 nad Realem Sociedad, první po dlouhých sedmi kolech. A právě díky tomu se Rayo vyšvihlo ze dna tabulky a posunulo právě před Almérii, nicméně Saul andaluskému klubu prorokuje vyšší konečné umístění. "Sledovali jsme několik jejich zápasů a faktem zůstává, že jejich umístění na dně neodpovídá předváděné hře. Tvrdě pracují a výsledky se nedostavují, jsou však na správné cestě a pořádně nám zápas znepříjemní."

Trenér hostů Francisco Javier Rodríguez hledal před zápasem paralelu mezi oběma soupeři. "Stejně jako Almería jsou týmem, který chce převzít iniciativu, nebo se o to alespoň pokouší. Ne proto, že by museli, ale protože mají rádi míč na kopačkách. Oba týmy zatím inkasovaly příliš mnoho branek, ale je třeba také vzít v potaz jejich dosavadní soupeře."

"My hráli proti Barceloně, Atléticu a Villarrealu, tedy třem týmům, které daly v lize nejvíce gólů. Tento týden si proti Rayu chceme vést lépe," pokračoval trenér Almérie. "Tentokrát jde o víc než jen tři body. Čeká nás devátý týden sezony, stále čekáme na výhru, a tak to už tentokrát musí vyjít. Jen si představte, jaký to může mít vliv na naši psychiku. Od prvního dne chceme vítězit a stále v sebe máme dostatek důvěry, že toho jsme schopní," burcuje Rodríguez.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Nelson, Pellerano, Trujillo, Dubarbier - Tébar, Verza - Vidal, Soriano, Suso - Rodri
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Tito, Gálvez, Saúl, Arbilla - Baena, Trashorras - Lass, Bueno, Mojica - Larrivey
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Elche CF  (neděle 19:00)
V Seville se dočkáme atraktivního souboje domácího favorita s nejbližším sousedem v tabulce. Současná forma hovoří ve prospěch Elche, jemuž se již po dva zápasy v řadě podařilo zvítězit.

Trenér Elche sice chová ke svému soupeři jisté sympatie a uznává jeho kvalitu, nicméně by rád viděl svůj celek vítězící. Svěřenci Frana Escriby nyní sídlí na třináctém místě, teď je čeká souboj s ještě o příčku horším Realem Betis. Účastník Evropské ligy zatím rozhodně neprožívá start snů, minimálně ne těch pozitivních.

Na tiskové konferenci Escriba jasně zdůraznil, co můžeme od obou týmů očekávat: "Real Betis hraje evropské poháry, což je podle mne dost vypovídající. Zaslouží si víc bodů, než právě teď má na kontě, navíc Betis patří do širší špičky naší ligy. Musíme se teď soustředit především na defenzívu, ale nechceme zase být vyloženě pasivní. Každá situace před naším pokutovým územím může být eventuálním gólem v naší síti, takže budeme muset spoléhat na naše přednosti a stavět na nich. Někdo si možná myslí, že když jsme vyhráli poslední dva zápasy, můžeme teď na chvíli odpočívat. To je ale velmi vzdálené pravdě - naopak se musíme ještě více koncentrovat na utkání v Seville," uvědomuje si trenér Escriba.

Tamnímu Betisu se nedaří, Verdiblancos prohráli poslední soutěžní utkání s madridským Getafe. Není divu, že trenér Pepe Mel požaduje od svých hráčů okamžitou reakci na nepříznivý vývoj. Sám novinářům řekl: "Přestávka nikdy není na místě, když vaším posledním výsledkem byla prohra. V několika minulých dnech jsme všichni měli příležitost přemýšlet nad tím, co jsme udělali špatně a jak z naší situace ven. Samozřejmě, reprezentační pauza se občas hodí, protože naberete síly a můžete pracovat na věcech, které v tak náročném zápasovém rytmu normálně nestíháte," uvádí Mel v narážce na zápasy ligové scény a Evropské ligy.

Trenér Mel se ve volbě slov podobal svému protějšku a také on uznal, že Elche má rozhodně velice dobrý tým. "V týmu Elche běhá několik prověřených hráčů, navíc mají bodový náskok. Velikost klubu nebo jeho atraktivita tedy nerozhoduje. Elche si navíc dokázalo zajistit postup z druhé ligy a plně si jej za své výkony zasloužilo. Mají velmi dobrý tým se schopným trenérem, takže očekávám napínavé utkání," dodává rodák z Madridu.

Proti svému bývalému klubu se bude moci postavit Jorge Molina, který strávil jednu sezonu právě v dresu Elche. Od té doby se usadil v základní sestavě sevillského týmu a rád by nyní na své vzpomínky navázal. Domácí dres neobleče zraněný útočník Rubén Castro, kromě něj nemůže Pepe Mel počítat ani se službami Xaviho Torrese.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Sara - Steinhofer, Paulao, Amaya, Dídac - Matilla, Reyes - Juanfran, Chuli, Carlos - Molina
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Herrera - Suárez, Lombán, Botía, Cisma - Márquez, Pérez - Gil, Coro, Fidel - Del Moral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Sevilla FC  (neděle 21:00)
V devátém kole Primera División na sebe narazí Real Valladolid a Sevilla FC. Real potřebuje bodovat, aby se vyhnul sestupovým příčkám, Sevilla bude usilovat o první venkovní vítězství v sezóně.

Domácí se v letošním ročníku viditelně trápí. S pouhou jedinou výhrou proti Getafe (1:0) a třemi remízami okupují svěřenci Juana Martíneze až sedmnáctou pozici. Stejný počet bodů mají navíc další tři týmy, takže každý bod ze zápasu se Sevillou bude mít pro Real cenu zlata. Za současné situace proto není divu, že se pod Martínezem lehce chvěje židle. "Má pozice? Ve fotbale je trenérská funkce úzce spojena s výkony týmu a pokud nevyhráváte, nemůžete si být jistý ničím. Klub mě prozatím podporuje, ale rozumím zákonům fotbalu. Vím, že můj tým má obrovský potenciál ke zlepšení a zaslouží si vítězit. Nejlépe hned v dalším zápase se Sevillou," uvedl před utkáním kouč domácích.

Zdá se, že Sevilla se už konečně otřepala z hrůzostrašného vstupu do nové sezóny. Z posledních tří zápasů vydolovalo mužstvo pod vedením Unaie Emeryho sedm bodů a v tabulce poskočilo na jedenáctou pozici. Navíc se hostům daří i v Evropské lize. Ve skupině se Slovanem Liberec dokázala Sevilla porazit Freiburg i Estoril a okupuje první místo. "Kvůli rychlému startu Evropské ligy jsme se dostali v lize do určitých nesnází, ale o svých chybách víme a snažíme se na nich pracovat," komentoval stav svého týmu trenér Emery.

Oba týmy trápí rozsáhlá marodka. Na straně domácích budou chybět Barmettler, Osorio, Óscar a Victor Pérez. Za Sevillu se na trávník nepodívají Marin, Fazio, M’Bia, Cheryshev a nejspíš také Rakitič. Utkání startuje ve 21:00 a hlavním sudím bude Eduardo Prieto.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Peňa, J. Rueda, M. Valiente, Rukavina - F. Rossi, Baraja - Bergdich, Omar, Ebert - J. Guerra
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - A. Moreno, N. Pareja, Carrico, Figueiras - Cristóforo, Iborra - B. Rabello, Vitolo, Jairo - Bacca
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Málaga CF  (sobota 16:00)
Sobotní program La Ligy otevře atraktivní duel mezi domácím Realem Madrid a hosty z Málagy. Mnozí fanoušci budou netrpělivě očekávat start Garetha Balea, velšský klenot se zatím i vinou zranění nestihl plně prosadit. Málaga jede na stadion Santiaga Bernabéua s cílem napravit si reputaci.

K situaci Garetha Balea se vyjádřil samotný kouč, který před utkáním zdůraznil, že jeho chráněnec "bude připraven k zápasu." Stejná situace platí v případě dlouholeté ikony mezi třemi tyčemi. Iker Casillas dlouho patřil k základním kamenům úspěchu, jeho absence se pro mnohé příznivce stala téměř noční můrou. Status zkušeného brankáře se rapidně změnil v minulé sezoně, když se zranil a na jeho místo byl přiveden Diego López. Možná ani on nečekal, že se v bráně slavného klubu usadí s takovou razancí a jistotou. Skvělá forma mu ale vydržela i poté, co se Casillas vrátil k zápasovému rytmu.

Casillas sice odchytal kvalifikační utkání svého týmu proti Gruzii, nicméně trenér Ancelotti na předzápasové tiskové konferenci jasně uvedl, že jeho první volbou mezi třemi tyčemi nadále zůstává Diego López. Dalším hráčem, kterého se pravděpodobně nebude týkat nasazení od úvodních minut, je francouzský obránce Raphael Varane. Talentovaný stoper si prozatím připsal pouhé dva starty - jeden v Lize mistrů, jednou si oblékl dres místo "rozlišováku" také v Primera Division. Varane si přesto vysloužil šanci v národním týmu a odehrál celé přípravné utkání proti Austrálii (6:0).

Stále však není stoprocentně zdravý, takže jeho účast v základní sestavě se zdá přinejmenším pochybná. Bílý balet jistě nebude riskovat zdraví mladého obránce, takže se jako nejpravděpodobnější varianta jeví nasazení dvojice Sergio Ramos - Pepe. Real Madrid v současnosti okupuje třetí příčku za věčným rivalem z Katalánska, na záda se však dívá také stále se lepšícímu Atlétiku. To Málaze boj o evropské poháry uniká a s odlivem velkých jmen následoval také pokles v tabulce. Nyní stačila ne úplně ideální forma na desátou příčku. Může za to především nevyváženost výkonů, což se projevilo zejména v posledních třech kláních.

Na domácí půdě nejprve Málaga zvítězila nad Almeríí, následně ale body ztratila při venkovní remíze s Realem Valladolid. Ani poslední kolo jí příliš útěchy nepřineslo - díky gólu Oriola Riery si Osasuna odvezla všechny tři body. Ofenzivně laděný Francisco Portillo si je vědom síly současného Bílého baletu, přesto ale rozhodně neskládá zbraně.

V předzápasovém rozhovoru mladý útočník sdělil: "Víme, že Real Madrid má velké množství zkušených hráčů, kteří jsou známí po celém světě. My se ale nebudeme chovat jako zbabělci, takže se pojďme bavit! Moc se na zápas těšíme a uděláme vše, co je v našich silách, abychom si odvezli dobrý výsledek. San Bernabéu je jedno z nejkrásnějších míst na světě, je těžké tam získat body. My se ale nebojíme, a když ze sebe vydáme maximum, může se nám náš cíl podařit," hledí Portillo do zápasu s optimismem.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
López - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Illarramendi, Modrić - Di María, Isco, Ronaldo - Benzema
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Sánchez, Angeleri, Antunes - Darder, Tissone - Portillo, Morales, Eliseu - Cruz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Sociedad  (sobota 18:00)
Jedním ze šlágrů sobotního programu Primera División bude bezesporu utkání Valencie s Realem Sociedad. Zatímco loni se mohl radovat Sociedad, který v napínavém závěru sezony skončil na důležitém čtvrtém místě právě před Valencií, nyní živoří v dolní polovině tabulky.

Přestože měla Valencia nepovedený vstup do nové sezony, dokázala se zvednout a nyní drží před svým nadcházejícím soupeřem šestibodový náskok. Série čtyř utkání bez porážky pomohla k aktuálnímu sedmému místu. To baskický celek nepoznal chuť vítězství od samého prvního kola a ani v Lize mistrů si zatím nevede vůbec dobře. Dvě porážky odsoudily Sociedad k poslednímu místu ve skupině a nepříliš nadějné pozice na možný postup do vyřazovací části.

Vše se ale může rychle změnit, vždyť Sociedad disponuje kvalitním kádrem a je jen otázka času, kdy se klubu ze San Sebastianu začnou kupit body. Alespoň takto se na svého oponenta dívá Miroslav Djukić, trenér Valencie. "Chceme tento zápas vyhrát, protože nám jde o umístění zaručující Ligu mistrů, tedy vylepšit své postavení z minulé sezony. La Real je v tomto ohledu přímým rivalem, a tak je chceme posunout bodově co nejdále od nás."

"Jsou silní z protiútoků, mají rychlonohé hráče, kteří dokážou zatopit z křídelních prostorů. Ale my jsme Valencia, když hrajeme doma, hrajeme na vítězství," dodává sebevědomě Djukić. Podobně se vyjádřil i jeho protějšek Jagoba Arrasate, jenž prohlásil, že se zápasu na Mestalle nebojí a jedou si pro tři body. V nominaci domácích se navzdory drobnému zranění z reprezentační pauzy objevuje i kapitán Ricardo Costa. To brankář Diego Alves zůstává zraněný, a tak mezi třemi tyčemi zůstane Vicente Guaita. Do hry by se znovu měl dostat i Helder Postiga, jenž v minulém kole pouze střídal po lehkém zranění. Na druhé straně je nutné se zaměřit spíše na předvedenou hru, než seznam zraněných. Navzdory průběžnému patnáctému místu však obránce Carlos Martínez nepropadá panice.

"Nemyslím si, že jsme pod tlakem, ale výhru potřebujeme, abychom změnili současný trend. Je samozřejmě jasné, že nevyhráváme, ale zároveň jsme nepředváděli nijak špatný fotbal. Mnoho zápasů jsme prohráli až v samotném závěru poté, co jsme byli celý zápas vyrovnaným soupeřem."

"Máme tak pocit, že několikrát jsme si nechali výhru proklouznout mezi prsty, ne že bychom se brali za špatné hráče," dodal na závěr Martínez.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Pereira, Costa, Mathieu, Bernat - Fuego, Banega - Fede, Jonas, Pabón - Postiga
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - C. Martínez, González, I. Martínez, de la Bella - Bergara, Pardo - Vela, Zurutuza, Griezmann - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - FC Barcelona  (sobota 20:00)
Realu se vrací Gareth Bale, Barcelona ve věčném souboji s konkurentem kontruje návratem hvězdné dvojice Lionel Messi - Carles Puyol. Osasuna Pamplona sice vyhrála jen dva zápasy z dosavadních osmi klání, ale poslední utkání nad Málagou se jí vydařilo a skalp dalšího favorita by jí jistě potěšil...

Barcelona ale pokračuje v suverénní krasojízdě La Ligou a není pravděpodobné, že by si nechala uzmout body. Hlavním tématem bude návrat výše zmíněné dvojice, podle prognóz by se ale od úvodních minut měl na hřišti ukázat jen jeden z těchto hráčů - zkušený Carles Puyol. Pro obránce Puyola je barcelonský dres doslova srdeční záležitostí, takže je asi zbytečné připomínat, jak těžké pro něj musely měsíce po zranění být. Puyol musel na operaci s kolenem hned dvakrát za poslední rok a čtvrt, což se notně projevilo na jeho chuti k fotbalu.

Ta je nyní mnohem větší, jak neopomněl zdůraznit trenér Gerardo Martino: "Je jako malý kluk, který právě poprvé nastoupil v divizi," řekl argentinský taktik přezdívaný "Tata". Jednou někdo poznamenal, že skutečné tajemství života spočívá v načasování. Je-li to pravda, oba hráči si nemohli zvolit lépe - úterní utkání Ligy mistrů s milánským AC, po něm následuje slavnostní El Clásico. Je tedy dost možné, že minimálně Lionel Messi bude pro utkání s domácí Osasunou zařazen pouze na lavičku.

Náročný program, dalo by se říct. Záložník Sergio Busquets ale věří, že jeho tým musí být schopen pečlivě se připravit na náročný týden. S novináři se podělil o svůj pohled, když řekl: "První náročné utkání nás čeká už v sobotu. Až po skončená duelu s Osasunou můžeme myslet na další zápasy. Hrát na El Sadaru pro nás nikdy nebylo snadné, ale jako vždy se pokusíme získat tři body. Ty by nám mohly pomoci po psychické stránce před zápasem s Realem," uvědomuje si Busquets.

Pokud Barcelona vyhraje nad Osasunou i Realem, bude se jednat o nejlepší start do ligového ročníku Primera Divison. O případné rekordy se ale štítový záložník Barcy nestará a soustředí se pouze na utkání: "Je jasné, že bychom se mohli zapsat do historie. Rekordy vám ale nepomohou vyhrát tituly, to musíte rozhodnout na hřišti. Navíc nesmíme zapomínat na oba kluby z Madridu," varuje španělský reprezentant.

Speciální utkání čeká na útočníka Oriola Rieru, který prošel celou akademií Barcelony a po dva roky sdílel jednu šatnu s Messim a spol. Sedmadvacetiletý útočník skóroval třikrát v osmi zápasech, tuto bilanci by rád rozšířil právě proti svému mateřskému klubu. "Pro mne osobně to bude velmi specifické utkání. Šance na to, že vstřelíme gól, je sice malá, ale aspoň nějaká. Budeme ze všech sil bojovat o naši čest. Bude to nesmírně těžké, ale proč bychom nemohli Barcu překvapit?" ptá se Riera. Dovede do konce svou vendetu, nebo Barcelona nakročí k rekordu?
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Loties, Arribas, Damiá - Lolo, Silva - De Las Cuevas, Armenteros, Sisi - Riera
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Montoya, Bartra, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Fábregas, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 11.00 - 5.00 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Atlético Madrid  (sobota 22:00)
Trápící se Espanyol Barcelona přivítá v rámci devátého kola La Ligy na svém hřišti dosud neporažené Atlético Madrid. Domácí se budou snažit ukončit černou sérii tří porážek za sebou, proti favorizovanému Atléticu se to však zdá jako nadlidský úkol.

Barcelonští skutečně neprožívají zrovna ideální období. Přestože prvních pět kol svěřenci Javiera Aguirreho nepoznali hořkost porážky, v následujících třech zápasech si nepřipsali ani bod. Celkově Espanyol trápí především střelecká nemohoucnost. Od konce září vstřelili totiž pouhé dva góly. Navíc domácím budou scházet Mattoni, Moreno, Álvares a vykartovaný Víctor Sánchez.

Hráči Espanyolu si uvědomují sílu svého protivníka. "Atlético je super silný soupeř. Společně s Barcelonou je to tým v aktuálně nejlepší formě, a pokud budou ve svých výkonech pokračovat, mají velkou šanci na titul," uvedl před zápasem Simão. Pro zkušeného portugalského záložníka bude utkání o to pikantnější, že si zahraje proti svému bývalému zaměstnavateli.

Atlético pokračuje ve skvělé jízdě letošní sezónou. Po osmi kolech drží stále neporazitelnost a s čtyřiadvaceti body se dělí s Barcelonou o první místo v tabulce. Střelecky mužstvo táhne především brazilský útočník Diego Costa, jenž je s desíti vstřelenými body dosavadním nejlepším střelcem celé soutěže. V utkání jsou tak rojiblancos jasnými favority.

Zápas začíná na Estadi Cornellà-El Prat v sobotu ve 22:00 a hlavním sudím bude David Fernández.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Fuentes, R. Rodríguez, Colotto, J. López - D. López, Álex - Pizzi, Abraham, Simao - Stuani
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - F. Luís, Godín, J. Giménez, Juanfran - Koke, Tiago, M. Suárez, A. Turan - Villa, Costa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 3.50 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona880028:624
2.Atlético Madrid880021:624
3.Real Madrid861117:919
4.Villarreal CF852115:717
5.Getafe CF841312:1113
6.Athletic Bilbao841313:1313
7.Valencia CF841311:1113
8.Espanyol Barcelona832311:1111
9.Levante UD82428:1410
10.Málaga CF823311:79
11.Sevilla FC823313:149
12.Elche CF82338:119
13.Real Betis82248:108
14.Granada CF82245:88
15.Real Sociedad81436:97
16.Celta Vigo81348:126
17.Real Valladolid81347:136
18.CA Osasuna82066:136
19.Rayo Vallecano82066:216
20.UD Almería803511:193

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele