Primera División - souhrn 33. kola

15.04.2016, 22:27, aktualizováno 17.04.2016, 22:22
Komentáře a souhrny
Ve španělské lize se zamotává boj o mistrovský titul - Barcelona doma překvapivě podlehla Valencii, čehož využily oba madridští konkurenti. Athletic veze tři body ze hřiště Málagy. Eibar těsně přetlačil Real Sociedad, Celta remizovala s Betisem, Sevilla ztratila v souboji s Deportivem...

FC Barcelona - Valencia CF 1:2

17.04.2016 20:30

Góly: 63. Lionel Messi - 26. Ivan Rakitić (vl.), 45. Santi Mina

Trápení Barcelony pokračuje. Po vypadnutí z Ligy mistrů nezvládli svěřenci Luise Enriqueho souboj s Valencií a na Camp Nou prohráli 1:2. Nešťastný zápas začal pro domácí vlastní brankou Rakitiče a nepovedený poločas korunoval gól do šatny v podání Santi Miny. V 63. minutě sice snížil Messi, ale jeho pětistý gól v kariéře obhájcům titulu nepomohl.

Ambice Katalánců na zisk další trofeje pro vítěze Primera División dostaly další vážnou trhlinu. Barcelona potřetí v řadě v lize prohrála a nyní se na ni bodově dotáhlo Atlético Madrid. Na druhé straně se v řadách Valencijských urodil v nelehké sezóně obrovský úpsěch, který by měl Netoýpry i jejich nového kouče Paka Ayestarána povzbudit do další práce.

Barcelona zpočátku naplňovala roli papírového favorita, když se v první čtvrhodině do velkých příležitostí dostali Messi, Suárez i Neymar, ale ani jeden z hvězdného tria nedokázal vyzrát na skvěle chytajícího Diega Alvese. Ve stoprocentní šanci se pak ve 22. minutě ocitnul Luis Suárez, jenž hlavičkoval po rohovém kopu na přední tyči. Z velké blízkosti ale branku nevstřelil! Úvodní tlak Blaugranas tak vyšel vniveč a celý stadion oněměl, když přišla 26. minuta.

Z první opravdu velké příležitosti totiž udeřili hosté. Gomes vyslal přihrávkou do vápna Siqueiru, jenž se snažil procpat míč před branku. Jeho centr si ale nechtěně srazil do branky Rakitič, jenž dokonale překvapil gólmana Brava - 0:1! Valencie se až na výjimky stále bránila a dusno bylo před brankou Netopýrů znova ve 39. minutě, když Messi hlavičkoval z okolí penaltového puntíku. Diego Alves byl ale znova včas na svém místě. Katalánci dostali krátce před přestávkou lekci z efektivity. V poslední minutě první půle našel Parejo díru v rozhozené obraně Barcy a Santi Mina šel sám na brankáře. Nabídnuté šance se nevylekal a ranou na zadní tyč zdvojnasobil náskok svého týmu - 0:2!

Naději na obrat vykřesal domácím v 63. minutě Lionel Messi. Argentinský ostrostřelec byl na konci ukázkové souhry svých spoluhráčů a po přihrávce Alby snížil střelou z vápna na 1:2! Messi vsítil svůj pětistý gól kariéry, nicméně velkou radost z jubilejní branky mít po prohraném zápase nemohl. Ivan Rakitič pak dostal šanci napravit své zaváhání z první půle v 75. minutě. Po pasu Iniesty se krásně otočil ve vápně Netopýrů a poté pálil šikovně k tyči. Dnes naprosto skvělý Alves ale i jeho střelu vytalčil mimo nebezpečí!

Barcelona hrála v závěru na velké riziko, čehož mohli využít Rodrigo a Alcácer, ani jeden však třetí branku Valencie nedal. Alespoň bod pak mohl v poslední šanci zápasu trefit domácím Piqué. Stoper Barcelony ale po úspěšném zpracování střílel vedle a Valencie tak svůj náskok nakonec uhájila. Obhajoba titulu se tedy Kataláncům dále komplikuje a na prvním místě už jsou jen zásluhou lepšího skóre před Atléticem. Na třetím místě navíc číhá Real, který je jen o jediný bod zpět.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Granada CF 3:0

17.04.2016 18:15

Góly: 15. Koke, 59. Fernando Torres, 83. Ángel Correa

Atlético si hladce poradilo s Granadou a bodově se dotáhlo na vedoucí Barcelonu. Rojiblancos měli zápas od první chvíle pevně v rukou. Už po čtvrthodině hry poslal svůj tým do vedení Koke, na nějž navázali po změně stran Torres a Correa. Granada je stále o bod nad sestupovým pásmem, Atlético bude doufat v další zaváhání Blaugranas.

Atleti nastoupili do utkání po středečním vyřazení Barcelony z Ligy mistrů s velkou chutí. Už ve 3. minutě se do výborné palebné pozice dostal Koke, jenž si naběhl na Juanfranův pas, ale branku přestřelil. Na druhé straně se po vydařeném protiútoku Granady mohl blýsknout Peñaranda, ale míč v poslední chvíli vyrazil do bezpečí gólman Oblak.

Atlético se dostalo do vedení v 15. minutě. Carrasco vybojoval na levé straně vápna míč, který se přes Torrese dostal až na nekrytého Kokeho, jenž nekompromisní ranou vsítil první branku utkání - 1:0! Ani Granada nebyla bez šancí, ve 31. minutě byla dokonce blízko vyrovnání. Doucouré se skvěle uvolnil a následně přihrál Rochinovi, který povedenou střelou z velké dálky orazítkoval tyč! Simeone pak musel použít výrazných verbálních prostředků, aby své hráče probudil z letargie, do které upadli po vstřelení gólu.

A to zafungovalo. Zanedlouho po změně stran totiž Koke vyslal na zteč hostující svatyně Torrese a ten s velký přehledem svůj samostatný únik proměnil - 2:0! Andalusané se sympaticky tlačili do zakončení, ale branku Atlética už se jim výrazněji ohrozit nepodařilo. Naopak Madridští zůstali při chuti. V 83. minutě prodloužil dlouhý Oblakův výkop na polovinu soupeře Saúl, střídající Correa se snadno protáhl mezi oběma obránci a tváří v tvář gólmanu Fernándezovi nezaváhal - 3:0!

Rojiblancos pokračují ve stíhací jízdě za Barcelonou a na Real Madrid si stále drží jednobodový náskok. Koncovka letošní sezóny bude ve Španělsku vskutku napínavá!

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Villarreal CF 2:1

17.04.2016 18:15

Góly: 7. Javi Guerra, 81. Miku - 20. Adrián

Vallecanos si na svém hřišti došlápli na čtvrtý celek tabulky, když porazili Villarreal 2:1. První poločas skončil nerozhodně po brankách Javi Guerry a hostujícího Adriána, v 81. mnutě však vstřelil vítěznou branku Blesků Miku. Rayo vybojovalo důležité tři body v boji o záchranu, Žlutá ponorka padla po čtyřech soutěžních výhrách v řadě.

Přemožitelé pražské Sparty z Evropské ligy nezačali na Estadio Teresa Rivero vůbec dobře. Už v 7. minutě museli dotahovat jednogólové manko po gólu Javi Guerry. Ten doklepl míč do sítě po tvrdé ráně Mikua a celý stadion propukl v obrovské nadšení. Oba celky dělilo před zápasem v tabulce propastných devětadvacet bodů, ale na hřišti byly síly vyrovnané. V další dobré příležitosti se po pasu Bebého ocitl Miku, jemuž ale k uklizení míče do sítě hostů scházel na zadní tyči půlkrok.

Villarreal měl však přeci jen na kopačkách větší fotbalovou kvalitu, která se projevila ve 20. minutě. Adrián López si chytře počíhal na ofsajdové linii na centr dos Santose a krásnou ranou z prvního doteku rozvlnil síť - 1:1! Blesky však hrály srdnatě a šly za vyrovnáním. Ve 26. minutě srazila obrana hostů Llorenteho ránu nad branku a poté lapil Bebého pokus po rohovém kopu do svých rukavic Areola.

Ze zápasu se postupně vytratily velké šance, nicméně předváděná hra bouřlivě fandící publikum bavila. Nepříjemnost pro domácí přišla v 68. minutě, kdy musel na hřiště Jozabed Sánchez, jenž nahradil zraněného Zé Castra. Poločas bez šancí tak rozhodla až v 81. minutě povedená akce domácích. Tito poslal do vápna povedený centr z levé strany, obránci ve žlutém si nepohlídali náběh Mikua, jenž přesnou hlavičkou k tyči zajistil mužstvu Paca Jémeze velice důležité tři body - 2:1! Villarreal předvedl v Madridu především v druhém poločase velmi nepřesvědčivý výkon, který by na Ligu mistrů určitě nestačil. Náskok Žluté ponorky na čtvrtém místě se proto zmenšil na aktuálních šest bodů.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Deportivo La Coruña 1:1

17.04.2016 16:00

Góly: 21. Vicente Iborra - 81. Oriol Riera

Sevilla znova ztratila body, když doma jen remizovala s Deportivem 1:1 a boj o pohárové příčky ji nadále uniká. Domácí dlouho vedli zásluhou Iborry, jenže deset minut před koncem se trefil Oriol Riera a obě mužstva si tak připisují po bodu. Andalusané ztrácí na šesté místo čtyři body, Depor je dvanáctý.

Domácí šlapali ze začátku zápasu na plyn a pravidelně ohrožovali branku soupeře. Využít zaváhání gólmana Manua, jenž si špatně zpracoval malou domů, mohl v 8. minutě Llorente, ale k míči měl daleko. Hlavou to pak zkoušel opět Llorente v 18. minutě po centru Konpljanky, Manu byl však u tyče včas. Domácí šli do zaslouženého vedení ve 21. minutě. Po centru z pravé strany hlavičkoval ve vápně neúnavný Llorente a míč následně doklepl do odkryté branky Vicente Iborra - 1:0!

Vše šlo pro tým Unaie Emeryho podle plánu, ale domácí si potřebovali pojistit vedení druhým gólem. To se však Andalusanům nedařilo. Před přestávkou pálil z otočky z dobré pozice Llorente, ale branku těsně minul. První vážnější šanci měli hosté nedlouho po změně sran. Ze standardní situace se snažil ohrozit branku Sevilly Fajr, míč však pohodlně lapil do rukavic Sergio Rico. Podobně si počínal na druhé straně v situaci jako přes kopírák Konopljanka, jenž rovněž z přímého kopu nemířil přesně.

Sevilla se s postupujícím časem čím dál více soustředila na defenzívu a to se jí vymstilo. Velkou šanci měl v 69. minutě Lucas, k němuž se dostal odražený míč po standardce z levé strany. Rána mu ale příliš nesedla a Rico ukryl míč do své náruče. V 81. minutě ztratili domácí míč na polovině hřiště a přišel smrtící brejk Deportiva. Balón potáhl po levé straně hřiště Lucas Pérez, který svým centrem neomylně našel nabíhajícího Orioal Rieru - 1:1!

Devětadvacetiletý forvard se trefil teprve podruhé v sezóně, tentokrát ale měla jeho branka hodnotu důležitého bodu ze hřiště soupeře. Sevilla se totiž už z jeho direktu nevzpamatovala a žádná z dalších příležitostí domácích neměla gólové parametry. Sevilla tak nenavázala na úspěch z Evropské ligy a její evropské účinkování v příští sezóně je vážně ohroženo.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Athletic Bilbao 0:1

17.04.2016 12:00

Góly: 53. Raúl García

Athletic se dokázal oklepat z pohárového zklamání a vybojoval na hřišti Malagy důležitou výhru v poměru 1:0. O jedinou branku utkání se postaral osm minut po změně stran Raúl García, ovšem neméně velkou zásluhu má na konečném výsledku gólman Gorka Iraizoz, jenž musel předvést celou řadu povedených zákroků, aby vedení hostí uhájil až do konce.

Klub z Bilbaa šel do utkání v do jisté míry opotřebeném stavu, neboť si ve čtvrteční večer odbyl stodvacetiminutový nápor na hřišti Sevilly v rámci čtvrtfinále Evropské ligy. Ani prodloužení nakonec rozuzlení o postupujícím nepřineslo, a tak musely rozhodnou až pokutové kopy, které zvládl lépe naneštěstí pro Basky obhájce trofeje. Kvůli zraněním navíc Ernestu Valverdemu chyběli klíčoví útočníci Aritz Aduriz, Iňaki Williams i Sabin Merino, jež musel na hrotu zastoupit Borja Viguera.

To Malaga měla na zápasovou přípravu dost času a náležitě do utkání vlétla. Iraizoz musel hned v úvodu odrážet rány Juanpiho s Chorym Castrem a při dalším Juanpiho pokusu mu musel na brankové čáře přispěchat na pomoc i Ander Iturraspe. Když si pak aktivní venezuelský křídelník nepřišel na hostujícího brankáře ani krátce po změně stran, přišel šok na opačné straně. Athletic, který se doposud především bránil, totiž udeřil skrze Garcíu z rohového kopu a šel zničehonic do vedení.

Andalusané se znovu vrhli do mohutného útočení, jenže Duje Ćop poslal svou ránu pouze do středu brány a jedenáct minut před koncem nezvládl Charles ani samostatný únik tváří v tvář Iraizozovi. Athletic tak vydřel těsnou výhru a díky sobotnímu zaváhání Celty Vigo poskočil již na pátou příčku. Malaga zůstává osmá.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Betis 1:1

16.04.2016 22:05

Góly: 78. Pablo Hernández - 24. Alfred N'Diaye

Celta Vigo udělala další drobný krůček k zajištění kvalifikace do pohárové Evropy, když proti Realu Betis vydřela gólem v závěru alespoň bod za remízu 1:1. O smazání úvodní trefy N’Diayeho se dvanáct minut před koncem postaral Pablo Hernández, pro nějž šlo o první branku od října loňského roku.

Celta se tak drží nadále na pátém místě a právě číslo pět také značí její aktuální zápasovou sérii neporazitelnosti. Betis je na tom oproti svému galicijskému sokovi o patnáct bodů a sedm příček hůře. Hosté šli do zápasu poměrně dobře naladěni, neboť svou negativní šňůru tří porážek v řadě zvládli v minulém kole utnout proti tápajícímu Levante a s šestatřiceti body se posunuli na dosah jistotě záchrany.

První šance připadla Johnu Guidettimu, avšak švédský útočník ve službách Viga napálil zblízka pouze brankovou konstrukci. O odpověď se záhy pokoušel Rubén Castro, jenž ještě na brankáře Rubéna Blanca nevyzrál, ale ve čtyřiadvacáté minutě se už hosté dočkali. Z první vážnější šance se totiž prosadil Alfred N’Diaye, k němuž propadl míč po přímém kopu Martína Montoyi. Senegalský záložník z bezprostřední blízkosti nezaváhal a připsal si druhou trefu sezony.

Ještě do přestávky připadly další dvě gólové šance nebezpečnému Guidettimu, jenže švédský reprezentant pokaždé ztroskotal na Antoniu Adánovi. Po změně stran si gólman Betisu počíhal i na ránu Iaga Aspase a držel svůj tým nad vodou, jenže v osmasedmdesáté minutě přece jen inkasoval z kopačky Hernándeze. Zápas tak skončil spravedlivou remízou 1:1.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Sociedad 2:1

16.04.2016 20:30

Góly: 32. Sergi Enrich, 58. Gonzalo Escalante - 7. David Zurutuza

Realu Sociedad opojení z nedávných úspěchů dlouho nevydrželo. V baskickém derby proti Eibaru totiž celek ze San Sebastiánu prohrál 2:1, přestože po brzké trefě Davida Zurutuzy vedl.

Domácí od roku 2014, kdy poprvé v klubové historii postoupili do Primera División, ani jedinkrát nedokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu... až do této soboty. Díky trefám Sergiho Enriche s Gonzalem Escalantem se Eibar posunul na celkový zisk jednačtyřiceti bodů a takřka najisto si již zajistil své setrvání v první španělské lize i pro příští sezonu. Sociedad je na tom na bod stejně, a to především díky nedávným triumfům nad favority ze Sevilly a Barcelony.

Vše přitom zprvu vypadalo pro hosty perfektně - už v sedmé minutě totiž šli do vedení zásluhou Davida Zurutuzy, pro nějž šlo o první branku sezony. A rovnou šlo o trefu parádní. Záložník Sociedadu si po vhazování umně přehoupl míč přes bránícího Dannyho Garcíu a z voleje jej bez váhání napálil křižnou ranou zpoza pokutového území přesně k zadní tyči. Záhy mohl navýšit vedení Realu Carlos Vela, jenže své zakončení jemným obloučkem poslal pouze vedle. A nedlouho nato přišel trest.

Krátce po půlhodině hry poslal Ander Capa centr na hlavu Enriche, jehož hlavičku ještě nešťastně tečoval Diego Reyes a brankář Geronimo Rulli byl již bez šance zasáhnout. Na opačné straně mohl Sociedadu okamžitě vrátit vedení Markel Bergara, nebýt výtečného zákroku Asiera Riesga. Když pak gól Xabiho Prieta rozhodčí neuznal kvůli postavení mimo hru, odcházelo se do kabin za stavu 1:1.

Vítězný gól Eibaru přišel v osmapadesáté minutě. Dosavadní hrdina Zurutuza si v tu chvíli vybral naopak slabší chvilku, když si ve středu pole daroval míč Enrichovi a založil tak útok, najeho konci se objevil hlavičkující Escalante, jenž mezi dvěma obránci poslal Eibar do vedení. O poklidný závěr se pak mohli postarat Keko se střelcem Escalantem, jenže druhý jmenovaný pouze z ostrého úhlu napálil břevno. Zbyl tak ještě čas pro dramatický finiš, během nějž se hosté marně dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Vely. Eibar tak zvítězil v baskickém derby 2:1 a může si definitivně gratulovat k úspěšné sezoně, kterou může dohrát v poklidném středu tabulky.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Sporting Gijón 1:1

16.04.2016 18:15

Góly: 3. Pedro Bigas - 48. Jony

Las Palmas je sice ve formě, ale v souboji dvou nováčků si na Sporting Gijón nepřišlo. Ostrované sice vedli po brzké trefě Pedra Bigase, jenže hosté zvládli krátce po změně stran srovnat na konečných 1:1 zásluhou Jonyho a připisují si veledůležitý bod v boji o záchranu. Ten se už jejich soupeře netýká - Las Palmas se totiž právě tímto výsledkem dostalo na klíčovou hranici čtyřiceti bodů. Sporting sice nadále zůstává v sestupovém pásmu, ovšem na únik mu již schází jediný bod.

Svěřenci kouče Quiqueho Setiena šli do zápasu jako favorité, neboť zvládli zvítězit ve třech po sobě jdoucích zápasech, když jim postupně podleli Real Sociedad, Valencie i Deportivo la Coruňa. Když hned po třech minutách nikým nehlídaný Bigas naběhl na přímý kop Tany a poslal Las Palmas do vedení, vše nasvědčovalo tomu, že pouze u této trojky nezůstane. Brzký inkasovaný gól ale Sportingem nezamával a Luisi Hernándezovi se hned vzápětí málem podařilo vyrovnat, když po Jonyho centru orazítkoval brankovou konstrukci.

Ještě do přestávky mohl zdvojnásobit vedení domácích Jonathan Viera, jenže v obou svých šancích v krátkém sledu po sobě selhal. A pouhé tři minuty po změně stran za to pak Las Palmas pykalo - rychlý protiútok po odvráceném rohovém kopu skončil u Jonyho, jenž si pohrál s bránícím Mauriciem Lemosem a přesnou ranou propálil brankáře Javiho Varase. O nečekaný zvrat ve prospěch hostí se poté dokonce mohl postarat nejlepší střelec Gijónu, Antonio Sanabria, avšak v samostatném úniku po výtečném pasu Alena Haliloviće trestuhodně netrefil.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Madrid 1:5

16.04.2016 16:00

Góly: 84. Pablo Sarabia - 29. Karim Benzema, 40. Isco, 50. Gareth Bale, 88. James Rodríguez, 90. Cristiano Ronaldo

Real Madrid v městském derby suverénně porazil strádající Getafe v poměru 5:1 a udržel tak naději na nečekané dostihnutí vedoucí Barcelony. Po jednom gólu si připsalo celé úderné trio Cristiano Ronaldo - Karim Benzema - Gareth Bale, jež ke všemu doplnili záložníci Isco a James Rodríguez.

Jako první skóroval krátce před půlhodinou hry Benzema, který posléze ještě do přestávky přihrál na branku číslo dvě Iscovi. Pět minut po změně stran si připsal šestnáctý zásah sezony Bale, čímž překonal své doposud nejlepší gólové statistiky z ročníku 2013/14. V samém závěru pak dokonali zkázu Getafe James s Ronaldem a nic na tom nezměnilo ani průběžné snížení Pabla Sarabii.

Getafe se tak propadlo na samé dno ligové tabulky a jeho nový kouč Juan Esnaider si svou premiéru rozhodně moc užívat nemohl. Nástupce vyhozeného Frana Escriby musel přihlížet, jak Real neponechává od počátku nic náhodě a jde si za svým sedmým tříbodovým prvenstvím v řadě. Boj na čele Primera División tak v závěru sezony slibuje strhující podívanou. Oproti čtvrtfinále Ligy mistrů učinil Zinedine Zidane tři změny v základní sestavě: z odpočinku se mohli těšit Sergio Ramos, Luka Modrić a Casemiro. Nastoupila tak ryze ofenzivní sestava, o čemž svědčí záložní trio Isco - James - Kroos, před nímž nastoupil zmíněný útok "BBC".

Obrana Getafe pod touto tíhou málem poprvé kapitulovala po čtvrthodině hry, kdy Ronaldo napálil brankovou konstrukci, ovšem i tak diváci na první gól dlouho čekat nemuseli. Jamesův centr na zadní tyč spadl až k Benzemovi, jehož dvaadvacátý gól sezony znamenal stejně jako u Balea pokoření Francouzovy historické gólové bilance. Benzema pak potvrdil svou výtečnou formu ve čtyřicáté minutě, když si narazil s Iscem a španělský reprezentant tak potvrdil do přestávky vedení hostí na 2:0.

Na úvod druhé půle sebral Getafe jakoukoli šanci na zvrat Bale, jenž se pustil zprava do středu hřiště a přesnou křižnou ranou zařídil Realu nedostižný tříbrankový náskok. Domácí si pak mohli alespoň nakrátko zajásat při snížení Sarabii zpoza pokutového území, jenže v závěru dali konečnému výsledku punc debaklu po pohledné individuální akci James s Ronaldem, jemuž přichystal pátou trefu z posledních tří zápasů střídající Jesé.

Více informací k zápasu

Levante UD - Espanyol Barcelona 2:1

15.04.2016 20:30

Góly: 23. Giuseppe Rossi, 66. Carl Medjani - 7. Hernán Pérez

Levante doma porazilo Espanyol a alespoň na pár hodin se dostalo z posledního místa tabulky. Domácí dokázali otočit zápas po brzké brance Péreze. V dresu Valencijských se trefili Rossi a Medjani. Espanyol nevyhrál už tři kola v řadě a nebezpečně se přibližuje sestupovému pásmu, Levante naopak po sedmi kolech dalo v zápase více než jednu branku a vydřelo zasloužené tři body.

Espanyol si v této sezóně počíná daleko lépe než trápící se Lavante a úvod zápasu nazančoval, že si Katalánci odvezou ze hřiště do té doby posledního celku tabulky plný počet bodů. Už v 7. minutě totiž Victor Sánchez našel v obraně domácíh skulinu, skrze níž propasoval míč na nabíhajícího Hernána Péreze. Ten nabídnutou šancí nepohrdnul a sám proti gólmanu Mariñovi bezpečně proměnil - 0:1!

Naplněný stadion hnal své idoly okamžitě za vyrovnáním, to se ale podařilo až ve 23. minutě. Domácím pomohla standardní situace z pravé strany vápna Barcelonských. Exekuce přímého kopu se ujal Giuseppe Rossi, jehož střílený centr se štěstím propadl až za záda chybujícího brankáře Lópeze - 1:1! Zbytek poločasu vyplnilo spíše přetahování o střed hřiště a šancí bylo vidětjen pomálu. Za zmínku stojí snad jen dobrá příležitost Rossiho po rohovém kopu v 39. minutě, italskému útočníkovi ale míč v poslední chvíli utekl.

Po změně stran tak bylo utkání stále otevřené. Domácím se ze složité bitvy o střed hřiště podařilo vykřesat rozhodující branku v 66. minutě. Opět to bylo po standardní situaci, kterou tentokrát rozehrával Verdú. Na hranici ofsajdové linie si míč převzal Carl Medjani, jehož pohotvá rána zanamenal vedení Levante 2:1! Espanyol už do konce zápasu nezmobilizoval síly k vyrovnání a Valencijští i za cenu tvrdé hry a žlutých karet udrželi vedení a tím i naději, že jejich letošní boj o záchranu může mít ještě šťastný konec.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona33244588:2976
2.Atlético Madrid33244557:1676
3.Real Madrid33236498:3075
4.Villarreal CF33179742:2860
5.Athletic Bilbao331661151:4054
6.Celta Vigo331581046:5353
7.Sevilla FC3313101046:4049
8.Málaga CF3310111230:3041
9.Real Sociedad331181441:4441
10.SD Eibar331181445:4941
11.Valencia CF3310101338:4040
12.UD Las Palmas331171538:4540
13.Deportivo La Coruña33717942:4838
14.Real Betis339111330:4638
15.Espanyol Barcelona331061734:6236
16.Rayo Vallecano338101545:6534
17.Granada CF33791733:6030
18.Sporting Gijón33781833:5429
19.Levante UD33771930:5628
20.Getafe CF33771929:6128

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (740)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele