33. kolo
16.04.2016 16:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Real rozstřílel poslední Getafe a tlačí se na čelo

Real Madrid v městském derby suverénně porazil strádající Getafe v poměru 5:1 a udržel tak naději na nečekané dostihnutí vedoucí Barcelony. Po jednom gólu si připsalo celé úderné trio Cristiano Ronaldo - Karim Benzema - Gareth Bale, jež ke všemu doplnili záložníci Isco a James Rodríguez.

Jako první skóroval krátce před půlhodinou hry Benzema, který posléze ještě do přestávky přihrál na branku číslo dvě Iscovi. Pět minut po změně stran si připsal šestnáctý zásah sezony Bale, čímž překonal své doposud nejlepší gólové statistiky z ročníku 2013/14. V samém závěru pak dokonali zkázu Getafe James s Ronaldem a nic na tom nezměnilo ani průběžné snížení Pabla Sarabii.

Getafe se tak propadlo na samé dno ligové tabulky a jeho nový kouč Juan Esnaider si svou premiéru rozhodně moc užívat nemohl. Nástupce vyhozeného Frana Escriby musel přihlížet, jak Real neponechává od počátku nic náhodě a jde si za svým sedmým tříbodovým prvenstvím v řadě. Boj na čele Primera División tak v závěru sezony slibuje strhující podívanou. Oproti čtvrtfinále Ligy mistrů učinil Zinedine Zidane tři změny v základní sestavě: z odpočinku se mohli těšit Sergio Ramos, Luka Modrić a Casemiro. Nastoupila tak ryze ofenzivní sestava, o čemž svědčí záložní trio Isco - James - Kroos, před nímž nastoupil zmíněný útok "BBC".

Obrana Getafe pod touto tíhou málem poprvé kapitulovala po čtvrthodině hry, kdy Ronaldo napálil brankovou konstrukci, ovšem i tak diváci na první gól dlouho čekat nemuseli. Jamesův centr na zadní tyč spadl až k Benzemovi, jehož dvaadvacátý gól sezony znamenal stejně jako u Balea pokoření Francouzovy historické gólové bilance. Benzema pak potvrdil svou výtečnou formu ve čtyřicáté minutě, když si narazil s Iscem a španělský reprezentant tak potvrdil do přestávky vedení hostí na 2:0.

Na úvod druhé půle sebral Getafe jakoukoli šanci na zvrat Bale, jenž se pustil zprava do středu hřiště a přesnou křižnou ranou zařídil Realu nedostižný tříbrankový náskok. Domácí si pak mohli alespoň nakrátko zajásat při snížení Sarabii zpoza pokutového území, jenže v závěru dali konečnému výsledku punc debaklu po pohledné individuální akci James s Ronaldem, jemuž přichystal pátou trefu z posledních tří zápasů střídající Jesé.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
valloire

0-4

Reagovat
Bastaron

0:2

Reagovat
Lorcan

co se týče tý sestavy, tak si myslím že to Zidane trochu prostřídá at si opory odpočinou - v základu bude Isco, Jesé, možná i Danilo...

Reagovat
smazaný uživatel

James...nebude Modrič...a možná by mohl nechat oddechnout bud Sergia nebo Pepeho a nasadit Varana...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele