33. kolo
17.04.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Deportivo La Coruña 1:1

Sevilla znova ztratila body, když doma jen remizovala s Deportivem 1:1 a boj o pohárové příčky ji nadále uniká. Domácí dlouho vedli zásluhou Iborry, jenže deset minut před koncem se trefil Oriol Riera a obě mužstva si tak připisují po bodu. Andalusané ztrácí na šesté místo čtyři body, Depor je dvanáctý.

Domácí šlapali ze začátku zápasu na plyn a pravidelně ohrožovali branku soupeře. Využít zaváhání gólmana Manua, jenž si špatně zpracoval malou domů, mohl v 8. minutě Llorente, ale k míči měl daleko. Hlavou to pak zkoušel opět Llorente v 18. minutě po centru Konpljanky, Manu byl však u tyče včas. Domácí šli do zaslouženého vedení ve 21. minutě. Po centru z pravé strany hlavičkoval ve vápně neúnavný Llorente a míč následně doklepl do odkryté branky Vicente Iborra - 1:0!

Vše šlo pro tým Unaie Emeryho podle plánu, ale domácí si potřebovali pojistit vedení druhým gólem. To se však Andalusanům nedařilo. Před přestávkou pálil z otočky z dobré pozice Llorente, ale branku těsně minul. První vážnější šanci měli hosté nedlouho po změně sran. Ze standardní situace se snažil ohrozit branku Sevilly Fajr, míč však pohodlně lapil do rukavic Sergio Rico. Podobně si počínal na druhé straně v situaci jako přes kopírák Konopljanka, jenž rovněž z přímého kopu nemířil přesně.

Sevilla se s postupujícím časem čím dál více soustředila na defenzívu a to se jí vymstilo. Velkou šanci měl v 69. minutě Lucas, k němuž se dostal odražený míč po standardce z levé strany. Rána mu ale příliš nesedla a Rico ukryl míč do své náruče. V 81. minutě ztratili domácí míč na polovině hřiště a přišel smrtící brejk Deportiva. Balón potáhl po levé straně hřiště Lucas Pérez, který svým centrem neomylně našel nabíhajícího Orioal Rieru - 1:1!

Devětadvacetiletý forvard se trefil teprve podruhé v sezóně, tentokrát ale měla jeho branka hodnotu důležitého bodu ze hřiště soupeře. Sevilla se totiž už z jeho direktu nevzpamatovala a žádná z dalších příležitostí domácích neměla gólové parametry. Sevilla tak nenavázala na úspěch z Evropské ligy a její evropské účinkování v příští sezóně je vážně ohroženo.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele