Primera División - preview 33. kola

15.04.2016, 08:50, aktualizováno 17.04.2016, 08:04
Previews
Už ve 12 hodin našeho času rozehrají své utkání mužstva Málagy a Athletiku. Velký pozor bude dávat hlavně Sevilla, která čeká na upadnutí Bilbaa, a sama od čtyř hostí Deportivo. Do ligové akce se po čtvrtfinále Ligy mistrů vrací Atlético s Barcelonou; madridští narazí na Granadu, Katalánci budou na špatnou formu zapomínat proti Valencii...
Málaga CF - Athletic Bilbao  (neděle 12:00)
Athletic Bilbao má za sebou hodně náročné utkání Evropské ligy, které jej stálo mnoho sil a nervů. Teď si chce po zkaženém duelu spravit chuť v rámci ligy, když jede na slavný stadion La Rosaleda do Málagy.

Bilbao si hodně přálo dotáhnout svou pohádku pod dirigentským dohledem Aritze Adurize až do finále Evropské ligy. Stačilo, aby zvládlo lépe odvetné utkání proti Seville. Jenže Bilbao opět vyhořelo na disciplíně, která mu v kritických chvílích žalostně nevychází. Tou je penaltový rozstřel. Bilbao dokázalo manko zvrátit a dotáhlo to až na penalty, jenže v nich je mnohem zkušenější a lepší Sevilla, což se ukázalo také ve čtvrtek.

Rozhodující trefu zaznamenal francouzský útočník Kevin Gameiro, který spasil tým trenéra Emeryho a poslal jej dál. Naopak Baskové se s Evropskou ligou loučí a odteď mohou koncentrovat své síly jen na to, aby jí dosáhli také v příštím ročníku. To se jim zatím poměrně daří, ale nesmí usnout na vavřínech. Zatím je baskický celek šestý a nebezpečně se na něj dotahuje právě starý známý konkurent, Sevilla. Ta ztrácí jen tři body.

Bilbau hodně pomohlo minulé kolo La Ligy, které Athletic vyhrál. Po několika svízelných výsledcích, které daly naději Seville, se Bilbau povedlo vyhrát nad Rayem Vallecano. O jediný gól se na stadionu San Mamés po hodině hry postaral mladý útočník Iñaki Williams. Právě Iñaki Williams ale tentokrát Bilbau nepomůže, protože si už před odvetou se Sevillou opět poranil stehenní sval, takže k dispozici ještě nebude.

Poslední tři vzájemné duely se odehrály vždy v Bilbau, při poslední návštěvě Málagy nepadla ani jedna branka. Stejně tomu bylo i v minulém kole, když se Málaga utkala s Granadou. Nepříliš pohledný zápas nakonec skončil remízou a pro Málagu se jednalo už o druhou dělbu bodů po sobě. Na to, jak špatně Málaga sezonu zahájila, si ale přesto vede velmi dobře. Trenér Javi Gracia nicméně dál myslí jen na záchranu.

Před duelem s Bilbaem zmínil: "Nic se nezměnilo, naším hlavním cílem je stále záchrana v první lize. To je něco, co jsme si pro tuto sezonu vytyčili. Pokud jí dosáhneme, samozřejmě pak můžeme myslet na vyšší příčky, ale chci zůstat nohama na zemi. Zase se nám vrací prokletí ohledně střílení branek, ale už jsme to jednou překonali a povede se nám to zase. Doufám, že se s hráči připravíme na duel s Basky co nejlépe," přeje si Gracia.

Když už se jí nedaří vyhrávat, Málaga alespoň neprohrává. Nikdo ji nedokázal přemoci už pět posledních utkání a fanoušci doufají, že se to nepovede ani Bilbau. Rovněž Málaga má svého střelce. Je jím Charles, který nastřílel už deset branek a je hlavní zbraní Málagy. Její postavení se velmi rychle může změnit, protože jedenáctý Eibar ztrácí jen tři body.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Deportivo La Coruña  (neděle 16:00)
Sevilla se sice může čerstvě těšit z postupu do semifinále Evropské ligy, ovšem v domácí soutěži poslední dobou povážlivě tápe. Aby šance andaluského celku nevisely výhradně na zopakování pohárového úspěchu z předchozích dvou let, potřebují sevillští nutně porazit Deportivo la Coruňa, které přivítají na vlastním stadionu.

Po bídném vstupu do sezony rozjeli svěřenci Unaie Emeryho skvostnou bilanci na domácím stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána, kde poráželi jednoho soupeře za druhým bez ztráty kytičky. To však narušovala tragická forma na hřištích soupeře, kde Sevilla dodnes ani jedinkrát z šestnácti pokusů nedokázala zvítězit, a navíc v posledních týdnech upadly i její domácí výsledky. Tři ligové prohry za sebou mají za následek nejen ztrátu nadějí na čtvrté místo, ale také komplikaci v boji alespoň o postup do základní skupiny Evropské ligy z páté či šesté příčky.

Koneckonců i ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Athleticu Sevilla na vlastním stadionu prohrála, ovšem přesto nakonec po penaltovém rozstřelu uhrála postup mezi nejlepší čtyřku, kde ji čeká doněcký Šachtar. Deportivo tak může cítit slušnou šanci zlepšit své postavení v dolní polovině tabulky, neboť jejich soupeř kvůli náročnému programu posledních dní jistě sáhne do obvyklé základní sestavy na celé řadě postů.

Volna by se kvůli rekonvalescenci měli dočkat hráči jako Gameiro, Krychowiak, Vitolo, Krohn-Dehli či David Soria a Mariano. Návrat naopak hlásí Beto, Diogo a Ever Banega, přesto kouč Emery povolal do nominace i mladíčky Iviho s Currem. Na straně hostí zase budou chybětzraněný Fede Cartabia a vykartovaný Arribas.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Coke, Rami, Kolodziejczak, Escudero - N'Zonzi, Cristóforo - Reyes, Banega, Konopljanka - Llorente
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Manu - Juanfran, Lopo, Sidnei, Navarro - Borges, Mosquera - Fajr, Alberto, Luisinho - Lucas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Granada CF  (neděle 18:15)
Atlético musí rychle zapomenout na euforii z vyřazení Barcelony a přeorientovat se opět na La Ligu. Madridské v neděli čeká zápas s houževnatě bojující Granadou, která už čtyři zápasy v řadě neprohrála. Rojiblancos jsou proti sedmnáctému týmu tabulky jasným favoritem, ovšem hosté budou chtít překvapit.

Atléticu se podařil husarský kousek, když ve středu k překvapení mnohých vyřadilo z Ligy mistrů obhájce titulu Barcelonu. Obrovské jméno si udělal Antoine Griezmann, jenž dvěma góly zajistil svému týmu postup a šanci zahrát si o finále nejprestižější klubové soutěže světa. V semifinále Madridské čeká další gigant evropského fotbalu - Bayern Mnichov. "Máme proti sobě skvělý tým s obrovskou historií, který je v těchto fázích sezóny velmi silný. Disponují vynikající ofenzívou a v jejich čele stojí kouč s jasnou vizí a ambicemi vyhrát tuto soutěž," okomentoval los semifinále Ligy mistrů Diego Simeone.

Atlético na konci sezóny hraje výborně až na drobná zaváhání jako proti Gijónu. Díky tomu jsou Cholovi svěřenci stále ve hře o titul i vítězství v Champions League. "Vždy jsme pracovali na tom, abychom vedle La Ligy dosáhli buď finále Ligy mistrů, nebo vítězství v Evropské lize. Zůstáváme stále koncentrování na ligu a snad se zítra dočkáme na stadionu opět skvělé atmosféry. Naše situace je jasná, potřebujeme výhru," uvedl Simeone, jenž by měl v útoku kvůli absenci Filipe Luise nasadit Fernanda Torrese vedle zářícího Griezmanna.

Granada hraje o holé přežití a podobné zápasy pro favority často nebývaji nejjednodušší. Andalusané navíc poslední dobou neprodávají svou kůži lacino a v posledních čtyřech zápasech vyválčili remízy s Espanyolem, Rayem, Bilbaem i Malagou. Díky tomu se drží o jediný bod nad sestupovým pásmem, což však do závěrečné fáze nedává týmu José Manuela Lópeze žádnou jistotu. V Madridu navíc hostujícímu kouči budou chybět Success a El-Arabi, dvě největší opory útoku. Granadští proto nejspíš zvolí o něco defenzivnější rozestavení, než obvykle.

Zápas začne v 18:15, utkání bude na stadionu Vicente Calderóna řídit Eduardo Prieto Iglesias.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Lucas, Godín, Savic, Juanfran - Carrasco, Saúl, Gabi, Koke - Griezmann, Torres
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Andrés - Biraghi, Costa, Babin, Foulquier - Cuenca, Pérez, Doucouré, Rochina - Peňaranda, Barral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 6.50 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Villarreal CF  (neděle 18:15)
Villarreal má za sebou úspěšně zvládnuté vystoupení v Praze, ovšem ligový fotbal na nic nečeká. Toto nedělní odpoledne tak musí Žlutá ponorka hned přeladit zpět na domácí vlnovou délku, neboť zavítá do Madridu, konkrétně do části Vallecas, kde sídlí místní Rayo. A vzhledem k hernímu stylu obou týmů se zdá, že se máme na co těšit.

Hosté jsou na tom v ligové tabulce více než slušně. Nic nenasvědčuje tomu, že by snad ještě mohli v závěru sezony během posledních šesti kol připustit drama v boji o klíčové čtvrté místo, zaručující předkolo Ligy mistrů. Villarreal před pátou Celtou Vigo drží i s nedělním zápasem k dobru celých sedm bodů náskoku, manko šestého Athleticu je pak devítibodové. A aby se svěřenci kouče Marcelina nenudili, čeká je díky postupu přes pražskou Spartu napínavé semifinále Evropské ligy proti Liverpoolu.

To Rayo se nachází ve zcela jiné situaci, ovšem neméně důležité. Tým kouče Paca Jémeze totiž letos bojuje o holé přežití a ze své šestnácté příčky drží na tu první sestupovou momentálně pouhopouhý dvoubodový náskok. Villarreal pro ně bude jistě představovat těžký oříšek, ale o moc lepší moment na vzájemné utkání si snad ani představovat nemohli. Hosté totiž určitě pociťují únavu z Evropské ligy a Marcelino pravděpodobně sáhne k celé řadě změn, aby herní projev své základní sestavy byl patřičně živý. Místo dvacetigólového kanonýra Cédrica Bakambúa či Roberta Soldada tak pravděpodobně v útoku nastoupí duo Leo Baptistao s Adriánem.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Juan Carlos - Quini, Crespo, Zé Castro, Tito - Hernández, Llorente, Trashorras, Bebé - Miku, Guerra
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Bailly, Víctor, Marín - Samuel, Trigueros, Dos Santos, Suárez - Adrián, Baptistao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (neděle 20:30)
Barcelona se ještě nevzpamatovala z vyřeazení z Ligy mistrů a už musí opět hájit své vedení v La Lize. Enriqueho svěřence čeká v třiatřicátém kole nevyzpytatelná Valencie, která v minulém vzájemném ligovém utkání s Katalánci dokázala remzovat a navíc se bude chtít pomstít po ostudném vyřazení z Copy del Rey.

Barcelona nebude prvním týmem v historii, který obhájí trofej pro vítěze Ligy mistrů. Postaralo se o to ve středu Atlético Madrid, které na vlastní půdě dokázalo porazit úřadující evropské šampiony 2:0. Barcelona dopatila na neefektivitu před brankou soupeře a bylo to pro ní již několikáté zaváhání v řadě. V La Lize nedokázalo Enriqueho mužtsvo už tři kola vyhrát a nyní se k tomu přidal i neúspěch v milionářské soutěži. Do této doby neporazitelnému týmu tak před koncem sezóny viditělně dochází dech.

"Náš tým je vždy je postaven před takové výzvy, jako žádný jiný na světě. Žádný tým nebyl v pozici favorita vyhrát tři trofeje v jednom roce. Stále máme před sebou výzvu vyhrát zbývající dvě soutěže, což je také velmi zajímavé a lákavé. Po třech porážkách v posledních čtyřech zápasech však víme, že nejsme v naší nejlepší formě. Nicméně stále máme ambici mít na konci sezóny dvě trofeje," řekl před utkáním s Valencií Luis Enrique.

K naplnění tohoto cíle nyní musí Barca přerušit nepovedenou sérii a proti Valencii konečně bodovat naplno. Ve španělském poháru Katalánci doma naposled Netopýry zostudili sedmi brankami, ale to bylo ještě za úřadování Gary Nevilla. Toho nedlouho poté nahradil na lavičce valencijských charismatický Pako Ayestarán, který působil v klubu v pozici asistenta hlavního kouče. Ayestarán v minulém kole slavil se svým klubem premiérové vítězství v nové manažerské pozici. Netopýři porazili Sevillu doma 2:1 a zamíchali tak kartami v boji o pohárové příčky. Barcu tak rozhodně nečeká snadné sousto.

"Ta prohra 7:0 je minulostí. Tým poté několikrát ukázal, že je i mezi nejlepšími konkurenceschopný a nyní máme možnost ukázat výsledky naší tvrdé práce. Nikdy jsem před žádným zápasem neměl strach. Strach přichází jen když je člověk nepřipravený, já ale mám před sebou sostředěné mužstvo, které se zlepšuje každý den," uvedl Ayestarán.

Utkání startuje ve 20:30, role hlavního sudího se ujme David Fernández Borbalan.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alba, Mascherano, Piqué, Alves - Iniesta, Busquets, Rakitič - Neymar, Suárez, Messi
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Gayá, Abdennour, Mustafi, Cancelo - Gomes, Fuego, Parejo - Mina, Alcácer, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 9.00 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Real Madrid  (sobota 16:00)
Trenéra Getafe Juana Esnaidera čeká hodně ostrá prověrka. Sotva se seznámil s kádrem, už jej musí připravovat na jednoho z nejtěžších soupeřů na světě! Coliseum Alfonso Perez totiž navštíví Real Madrid, který nedávno oslavil postup v Lize mistrů.

Getafe nedávno odvolalo trenéra Frana Escribu, protože výkony, které jeho hráči podávali, už nešly déle snášet. Kromě nijak pohledného herního stylu tým postrádal motivaci, řád a chuť do hry. To vše má změnit vyhazov a nastolení nového režimu s novou tváří na lavičce. Tou se nakonec stal Juan Esnaider, který má za úkol zachránit Getafe v první lize a ideálně držet se daleko od sestupu. Kromě toho by po něm vedení chtělo, aby madridský celek zase začal hrát pohledný fotbal.

Zkrátka hodně nároků, na to, že jako první soupeř prověří připravenost trenéra Esnaidera samotný Real Madrid! Esnaider je velmi zajímavou postavou, která má za sebou hráčskou kariéru i v klubech jako Real Madrid, Atlético Madrid nebo Juventus Turín. V minulosti pak dělal asistenta trenéru Michelovi, takže prostředí Getafe rovněž zná. Dokáže se ale dostatečně rychle dostat do tempa, aby zachránil madridský celek?

Sám je přesvědčen, že se mu to povede. V rozhovoru pro deník AS sdělil: "Myslím, že mám dostatek kvalit i vizí na to, abychom se společně zachránili. Mám pocit, že ty hráče už znám, i když jsem teď v jiné pozici. Naším cílem teď je hlavně dokončit sezonu co nejlépe. Především usilujeme o záchranu. Bylo hodně snadné přijmout nabídku trenérského postu, protože mám Getafe rád a myslím, že mu dlužím za to, že mi dal šanci. Teď nás čeká Real Madrid, takže moje očekávání je hodně vysoko."

Getafe se poslední dobou nedaří a aktuálně má stále potíže se záchranou. Madridský celek je předposlední a má jen 28 bodů, tedy o pouhé dva body víc než poslední Levante. Na 17. Granadu ale ztrácí jen dva body, takže nic rozhodně není ztraceno. Za posledních deset klání Getafe nevyhrálo ani jednou, zato hned osmkrát odcházelo ze hřiště jako poražený tým. V minulém kole dostalo dvě branky od Villarrealu a samo vyšlo střelecky naprázdno.

Real Madrid naopak dokázal otočit nepříznivé skóre a ve druhém utkání Ligy mistrů vyhrál nad Wolfsburgem. Stadion Santiaga Bernabéua viděl další magickou noc s jedním hlavním hrdinou. Tím se stala portugalská ikona jménem Cristiano Ronaldo, protože útočník Bílého baletu vstřelil hattrick. Dohromady má v tomto ročníku Ligy mistrů už 16 branek a především díky tomu se Real může těšit na semifinále.

Nadšen z postupu byl i jeho krajan Pepe. Defenzivní hradba deníku AS prozradila: "Teď chceme oslavit své vítězství, protože se nám povedlo něco mimořádného. Málokdo nám věřil po tom nepovedeném utkání v Německu, ale nakonec jsme vyhráli a postoupili. Samozřejmě ale nesmíme polevit, protože už v sobotu nás čeká důležitý duel s Getafe. Budeme chtít znovu vyhrát a užít si fotbal," dodal zkušený stoper.

Když se spolu oba týmy utkaly naposledy, radoval se Real. Bílý balet za poslední tři vzájemné zápasy potvrdil svou ofenzivní sílu a nastřílel Getafe už 14 branek! Poslední dvě návštěvy Getafe pokaždé skončily skóre 3:0 ve prospěch hostí. Dobrou zprávou pro trenéra Zidana je také relativně prázdná marodka. První duel mezi těmito soupeři je datován do roku 2004, Real vyhrál 2:0.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Suárez, Vergini, Cala, Pereira - Lacén, Rodríguez - León, Víctor, Sarabia - Vázquez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Rodríguez, Kroos, Modrić - Bale, Benzema, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 7.00 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Las Palmas - Sporting Gijón  (sobota 18:15)
Sporting Gijón nadále bojuje o přežití mezi španělskou elitou, ale stále se mu to nedaří. Celek z Gijónu se ale odmítá vzdávat a využít by chtěl i duelu s Las Palmas. Nováček sezony podává doma dobré výkony, ale i on je schopen zaváhání.

Domácí Las Palmas podalo dobrý výkon i v minulém kole a prodloužilo svoji sérii. Ta jej zatím posunula na desátou příčku, tedy dost daleko od sestupových starostí. Před sezonou bylo Las Palmas coby tým bez větších hvězd nebo rozpočtu odsuzován k brzkému návratu do Segundy, ale dokázal se vzepřít špatným předpovědím. Tým z Kanárských ostrovů udatně bojue a zvládá náročný program první ligy.

Dá se navíc předpokládat, že tomu tak bude i v příštím ročníku. Vydatně k tomu týmu trenéra Sétiena pomohlo minulé kolo. V něm si Las Palmas počínalo výborně, když porazilo favorizované Deportivo na jeho hřišti. Přitom to vůbec neprobíhalo snadno, neboť Depor se dostal do vedení. Nakonec ale především díky dvěma gólům Sergia Arauja vyhrálo Las Palmas a odvezlo si tři body domů.

A trenér Sétien byl nadšen z výkonu svých oveček. "Jsem na své hráče moc pyšný. Bez nich bych nic nedokázal. Tohle je velký krok směrem k záchraně, což pořád zůstává naším hlavním cílem. Až do konce ligy chceme stát pevně nohama na zemi a nevzdávat se našich snů. Nepolevíme, ale naopak se pokusíme ze sebe i nadále vydávat maximu, abychom překonali sami sebe i negativní názory, které o nás možná na začátku kolovaly," dodává trenér Sétien.

Jediným hráčem, který v jeho celku není úplně fit, je Wakaso Mubarak. Hosté naopak mají mnoho ztrát. Zraněni jsou Álex Menéndéz, Bernardo a Roberto Canella, přičemž Nacho Cases pyká za karetní prohřešky. Hlavním problémem Sportingu je především střelba branek. To se Sportingu nepovedlo už v pěti ze šesti posledních duelů. Ani minulé kolo se Sportingu nepovedlo, protože Celta Vigo byla jasně nad jeho síly. Při posledním měření sil se ale radoval právě Sporting, který Las Palmas nasázel tři branky.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Garcia, Aythami, Lemos, Castellano - Tana, Roque, Viera - Zhar, José, Momo
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Vranjes, Hernandez, Meré, López - Álvarez, Mascarell - Carmona, Ndi, Jony - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Real Sociedad  (sobota 20:30)
Real Sociedad se v minulém kole postaral o pořádné překvapení, když si vyšlápl na neohroženu Barcelonu. Teď by rád napodobil tento úspěch také v dalším kole, které mu přisoudilo o poznání snazšího konkurenta. Tím bude domácí Eibar, který se naopak léčí z výprasku.

Bylo to hodně velké překvapení, když diváci sledovali utkání minulého kola. V něm se Real Sociedad San Sebastian dostal do pozice hostitele katalánské Barcelony. Blaugranas sice nebyli úplně v pohodě, ale přesto všichni čekali jasnou záležitost. Barcelona ale nakonec překvapivě padla, o což se jedinou brankou postaral Mikel Oyarzabal. Ten se trefil už po pěti minutách a po zbytek utkání se už skóre nezměnilo. Hosté se sice hodně snažili, ale nebylo ji přáno.

To pro Real Sociedad San Sebastian znamenalo velký úspěch, protože proti Barceloně dokázal udržet čisté konto. I díky tomu je nyní na deváté příčce a brousí si zuby na postup tabulkou. Mohl by přeskočit Málagu, která má jen lepší skóre - Sevilla je už o sedm bodů dál. Přesto se Real Sociedad neustále pokouší o zlepšení. Potvrdil to i trenér Eusebio Sacristán, který neskrýval nadšení po výhře nad Barcou.

"Dosáhli jsme velkého vítězství, které si budeme pamatovat ještě dlouho. Barcelona nás chvílemi sice hodně nebezpečně svírala, ale vydrželi jsme to. Výsledek jako tento se nestává každý den, takže si to chceme užít. Zároveň ale doufám, že se hráči nebudou spoléhat na automatickou výhru v dalším kole jen proto, že teď se nám dařilo. Před každým úspěchem je třeba hodně velké množství práce," ví Sacristán.

La Real bude postrádat několik hráčů. Mimo hru jsou zranění Carlos Martínez, Sergio Canales, Oier, Raul Navas nebo Imanol Agirretxe. Nejlepší střelec týmu se nedávno podrobil úspěšné operaci kotníku, po níž bude bez fotbalu další tři měsíce. Markel Bergara a Yuri jsou opět připraveni nastoupit. Domácí budou postrádat Jaimeho a Borju Ekizu. Jistý není ani start Josipa Radoševiće.

Eibar se z výhry nad Realem Sociedad radoval naposledy v roce 2014, od té doby vládne La Real. A růžové to s Eibarem není ani v rámci La Ligy. Z posledních deseti duelů se podařilo Eibaru vyhrát jen jednou, když si poradil s Levante. Jinak se ale trápí a doložil to také v minulém kole. Dostal totiž čtyři branky od Realu Madrid, i když Bílý balet nenastoupil v plné síle. Dokáže si zlepšit náladu proti Realu Sociedad?

Do jeho týmu se vrací Mauro Dos Santos, který si odpykal karetní trest. Ani záruka domácího prostředí Eibaru nijak nepomůže, protože Eibar doma už poslední tři zápasy prohrál. Teď by rád zlomil smolnou sérii.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Capa, Ramis, Santos, Juncá - Escalante, García - Keko, Adrián, Jota - Bastón
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Elustondo, González, Martínez, Bella - Granero, Illarramendi, Prieto - Oyarzabal, Vela, Zurutuza
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Real Betis  (sobota 22:05)
V sobotu pozdě večer se utká domácí Celta Vigo s Betisem a oba týmy mají hodně silnou motivaci pro výhru. Domácí celek si chce pojistit účast v příští sezoně evropských pohárů, zatímco hosté stále ještě nemají jistotu záchrany.

Pátá Celta Vigo zvládá poměrně dobře závěr sezony a usazuje se na místech vyvolených pro Evropskou ligu. Stále se ale musí ohlížet přes rameno, protože baskické Bilbao má ztrátu jen jednoho bodu a daleko není ani Sevilla, která ztrácí body čtyři. Situace se ale může velmi rychle změnit a navíc se Celta nechce spokojit jen s hájením pátého místa. Osm bodů jí totiž chybí na čtvrtou příčku, která už je vstupenkou do předkol Ligy mistrů.

Ostatně, sami hráči v koutku duše doufají, že by se jim mohlo podařit něco tak výjimečného, jako dostat Celtu Vigo až mezi naprostou evropskou smetánku! Hvězdný střelec Nolito před utkáním poznamenal: "Máme prakticky jistou Evropskou ligu a můžeme si užívat vědomí, že jsme tohoto skvělého výsledku dosáhli. Nicméně, pořád ještě máme šest zápasů na to, abychom se pokusili kvalifikovat do Ligy mistrů."

"Už jsme splnili náš cíl, který jsme si před sezonou dali. Ale jsme velmi ambiciózní skupina a chceme skončit co nejvýš. V minulém kole to nebylo snadné, i když by se to mohlo zdát. Utkání rozhodly malé detaily, které naštěstí hrály v náš prospěch. Teď se soustředíme jen na duel proti Realu Betis, který bude také náročný," dodal Nolito. Někdejší hráč Barcelony minulé utkání rozhodl, když se jako jediný prosadil proti Sportingu Gijón.

Domácí Celta bude na stadionu Balaídos postrádat obránce Huga Malla kvůli poraněnému stehennímu svalu, vedle něj ale také Fontáse. Marcelo Diaz stále není úplně fit a to samé se týká kádru hostí. Těm bude scházet zraněný Cristiano Piccini, zatímco v pořádku není ani Didier Digard. Betis by rád oplatil Celtě poslední utkání na její půdě, ve kterém dostal čtyři branky a prohrál.

Betis konečně dokázal prolomit smůlu a na debakl proti Atléticu Madrid odpověděl v minulém kole tím nejlepším možným způsobem. Na domácí půdě dokázal těsně porazit Levante, přispěl tím k jeho mizérii a sám se drží dostatečně daleko od sestupových vod. Jediným úspěšným střelcem se stal Rubén Castro, jehož trefa padla deset minut před koncem zápasu.

Sám hráč pak uvádí: "Góly pro mě nejsou tak důležitý, jako spíš výhra mého mužstva. Tohle jsou tři zlaté body, které nám hodně přiblížily záchranu. Jsem samozřejmě moc rád, že jsme se trefil a dál pokračuji v dobrých výkonech, ale nejpřednější je mužstvo. Nesmíme ale usnout na vavřínech, protože se situace rychle může změnit," připomíná zkušený střelec Castro.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Planas, Cabral, Gómez, Jonny - Wass, Radoja - Aspas, Orellana, Nolito - Guidetti
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Montoya, González, Pezzella, Vargas - Joaquín, Ceballos, N'Diaye, Musonda - Molina, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Espanyol Barcelona  (pátek 20:30)
Levante dál pokračuje v boji o život, který se mu ale zatím moc nedaří. Když už se valencijský celek dostane do vedení a zápas vyhraje, následuje zpravidla série špatných výkonů. Teď v ně bude doufat Espanyol Barcelona, který rozhodně nepatří mezi lídry soutěže.

Levante stále okupuje poslední příčku La Ligy a na jeho kontě je 25 bodů. Espanyol bude jasným favoritem tohoto duelu, jenže ani on nemůže skákat radostí. Zatím sídlí na 15. místě a záchranu ještě zdaleka jistou nemá. Na druhou stranu, spodní část tabulky je velmi těsná a Espanyolu chybí jen tři body na desáté Las Palmas. Barcelonský celek se navíc opírá o poměrně dobrou formu proti Levante.

S ním prohrál naposledy před šesti zápasy, přesněji řečeno v říjnu 2013. Od té doby se mu ale daří neprohrávat a při posledním měření sil se radoval rovněž Espanyol. V rámci Copa del Rey si se svým soupeřem poradil těsně 2:1. Levante tehdy vedlo po brance Verzy z osmé minuty, ale nakonec se radovali domácí, protože se trefili Burgui a Felipe Caicedo. Espanyol však neumí moc hrát na půdě Levante. Už osm zápasů tam totiž nevyhrálo!

Espanyol se opírá především o svou domácí formu, protože na cestách se mu také mnoc nedaří. Už jedenáct utkání z dvanácti posledních na půdě soupeře nedokázal vyhrát. Malou útěchou pro něj může být alespoň fakt, že jedinou absencí bude jen Anaitz Arbilla. Na straně domácího Levante se jedná o dvojici Ivan López a Toňo. Verza a Zouhair Feddal se vrací po odpykání karetního trestu.

Espanyolu se nedaří ani nyní a již delší čas se mluví o další výměně trenéra. Tím je stále rumunský trenér Constantin Gâlcă, který nahradil Sergia Gonzáleze. Ani Rumun však nemá jisté místo a vedení chce výsledky. Ty by měli doručit hráči, jak ví i Victor Sánchez. "Pokud je někdo na vině, pak jsou to především hráči. S trenérem Sergiem to nebylo snadné, ale také od nás mohl dostat víc. Musíme se semknout a společně táhnout za jeden provaz," dodal Sánchez.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Mariño - Lerma, Feddal, Medjani, Juanfran - Verdú, Verza, Mate, Morales - Rossi, Deyverson
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau - López, González, Duarte, Rubén - Abraham, Diop, Sánchez - Pérez, Moreno, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona32244487:2776
2.Atlético Madrid32234554:1673
3.Real Madrid32226493:2972
4.Villarreal CF32179641:2660
5.Celta Vigo321571045:5252
6.Athletic Bilbao321561150:4051
7.Sevilla FC321391045:3948
8.Málaga CF3210111130:2941
9.Real Sociedad321181340:4241
10.UD Las Palmas321161537:4439
11.SD Eibar321081443:4838
12.Valencia CF329101336:3937
13.Deportivo La Coruña32716941:4737
14.Real Betis329101329:4537
15.Espanyol Barcelona321061633:6036
16.Rayo Vallecano327101543:6431
17.Granada CF32791633:5730
18.Sporting Gijón32771832:5328
19.Getafe CF32771828:5628
20.Levante UD32671928:5525

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (641)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele