Primera División - souhrn 15. kola

07.12.2012, 23:24, aktualizováno 10.12.2012, 22:53
Komentáře a souhrny
Atlético rozdrtilo nebohé hosty z La Coruni, které bude budit ze sna především pětigólový Falcao. Messi zařídil Barceloně vítězství na Betisu, Real Madrid vybojoval tři body ve Valladolidu, čtyřgólové kanonády uštědřily Málaga a Levante. Valencia uspěla v Pamploně, Athletic zdolal Celtu Vigo a Zaragoza veze výhru z půdy Raya...

Rayo Vallecano - Real Zaragoza 0:2

10.12.2012 21:00

Góly: 21. Franco Zuculini, 60. Apońo

Ne zrovna úplně očekávaným, ale snad ještě o to víc zaslouženým výsledkem skončila dohrávka patnáctého kola španělské Primery. Zaragoza si v něm připsala všechny tři body poté, co zvítězila na půdě Raya Vallecana. Skóre zápasu otevřel po dvaceti minutách Zuculini, druhou trefu pak přidal po pauze Apoňo a domácí se pak už na odpověď nezmohli...

Rayo přitom vstupovalo do tohoto duelu z lepší pozice, mělo o tři body navrch, předvádělo lepší fotbal a bylo tak považováno za jasného favorita pondělní dohrávky. Jenže už od začátku bylo jasně patrné, že Zaragoza přijela výrazně lépe připravena, naopak domácí jako by se vyspali dost nepohodlně. Od úvodního hvizdu chybovali, kombinovali nepřesně a do šancí se prakticky vůbec nedostávali.

Souboj však měl vysoké tempo, na trávníku se vlastně stále něco dělo, i když to zrovna ofenzivní koncert nebyl. Po deseti minutách hry o sobě konečně daly oba týmy vědět také ofenzivně, na jedné straně však zakončoval Domínguez nad branku, na té druhé byl zase z dobré střelecké pozice vychýlen Zuculini. První opravdu čistá gólová příležitost přišla v minutě patnácté, když se až před gólmana Cobeňa dostal Montaňés, dokonce ho i překonal, jenže na brankové čáře zachránil situaci Amat.

Dvacátá první minuta už ale zasloužené vedení Zaragozy přinesla, to když se na pravé straně pokutového území v dobré pozici ocitl Zuculini, místo přihrávky jednomu ze dvou před prázdnou bránou číhajících spoluhráčů sám zakončil a otevřel skóre zápasu. Rayo mohlo odpovědět po půlhodině hry, ovšem Leo mířil hlavou nad břevno. V závěru poločasu pak ještě pálil Zuculini, svůj druhý gól ale nepřidal, jelikož také neseřídil mířidla přesně.

Druhá půle přinesla o něco méně vzruchu, domácí stále pokračovali ve své útočné nemohoucnosti, Zaragoza tak vlastně jen v naprostém poklidu kontrolovala hru a sama se vyloženě nikam nehnala. Když ale bylo potřeba, dokázala pořádně zahrozit, což se dokonale potvrdilo v šedesáté minutě. Povedenou akci vyšperkoval chytrým přenecháním míče Postiga, Apoňo tak měl před sebou najednou otevřenou cestu k brance, což vyřešil přesnou přízemní ranou k tyči. A protože se do konce normální hrací doby už nic podstatého nestalo, zvítězila Zaragoza nad Rayem 2:0.

Více informací k zápasu

Real Betis - FC Barcelona 1:2

09.12.2012 21:00

Góly: 39. Rubén Castro - 16. Lionel Messi, 25. Lionel Messi

Betis prokázal, že je na domácí půdě proti silným týmům zdatným konkurentem a že výhra nad Realem Madrid nebyla náhodná, ale i přes velmi kvalitní výkon nestačil na vedoucí Barcelonu, která zvítězila 2:1. Pod oba góly se podepsal Lionel Messi, který tak překonal dlouholetý rekord Gerda Müllera.

Barcelona přijela do Sevilly ukořistit další vítězství, ale Real Betis je na domácí půdě velmi silný. Dokázal zde porazit i Real Madrid, a tak se nebál ani Katalánců. Jenže jejich elán jim vydržel pouze do šestnácté minuty, kdy Andrés Iniesta přihrál Messimu, ten oběhl hned tři domácí obránce a vystřelil ke vzdálenější tyči. Na jeho střelu brankář Adrian nedosáhl, a tak se Barcelona dostala do vedení.

Ještě předtím se ale zranil Cesc Fábregas, kterého tak musel nahradit Chilan Alexis Sánchez. Španělský záložník si poranil sval a mimo hru by měl být tři až čtyři týdny.

Předzápasová statistika pravila, že pokud je Messi na hřišti, gólový průměr Barcelony se blíží ke třem brankám na zápas, zatímco bez něj to nejsou ani dva góly. A argentinský kouzelník předvedl, že tato statistika se rozhodně nemýlí, neboť ve 25. minutě přidal svůj druhý gól. Tentokrát přihrával do pokutového území Iniestovi, který mu míč vrátil elegantní patičkou, Messi si jej hbitě zpracoval, podruhé v zápase vypálil a podruhé také přesně trefil prostor u vzdálenější tyče. Vstřelil tak svůj již 86. gól v sezóně, čímž překonal dosavadní rekord legendárního střelce Gerda Müllera, který jich dokázal nastřílet "jen" 85.

Jenže pak Barcelona poněkud přestala hrát a nabídla Betisu šanci na snížení. Tu sevillský tým neodmítl a v 39. minutě vstřelil gól. Rubén Castro si zaběhl za obranu Barcelony, pohlídal si ofsajdovou past a tváří v tvář brankáři Valdésovi zachoval chladnou hlavu a obstřelil ho. Do konce prvního poločasu si pak domácí vytvořili dobrý tlak a usilovali o vyrovnání, ale Barcelonu vysvobodil hvizd rozhodčího, který oba týmy poslal do šaten.

Po přestávce se na hřišti již neobjevil stoper Carles Puyol, který se na trávník dostal po delším zraněním teprve nedávno. Nahradil jej Javier Mascherano, zatímco na druhé straně se v útoku vedle Castra postavil robustní útočník Molina.

V 52. minutě se míč z výšky snášel na bránu Barcelony a Valdes musel zasahovat. Napoprvé ale balón ideálně nezkrotil, a tak k bráně doběhl Castro, který ho chtěl dorazit za brankovou čáru. Jenže Valdes byl napodruhé úspěšnější a míč zkrotil, dopadl však na nohy dotírajícího útočníka, kterého tak mírně zranil. Castro se ale nakonec zvedl a zápas dohrál.

Na další šanci si fanoušci museli počkat až do 70. minuty, kdy Betis zahrával rohový kop. Centr letěl přímo do klubka hráčů v pokutovém území a od některého z hráčů se míč odrazil přímo do vzdálenější tyče. Odražený balón se vracel podél brankové čáry a Valdes prokázal dobrý reflex, když jej co nejrychleji ukryl ve své náruči.

Tato šance vlila Betisu do žil novou krev a zelenobílí začali dominovat utkání. V 77. minutě se sice ještě řítil Pedro sám na brankáře Adriana, ale vystřelil přímo do míst, kde stál, a tak mohl sevillský tým zaútočit z rychlého protiútoku, ale Molina pálil vedle.

V 80. minutě se do obrovské šance dostal střídající Pozuelo, jehož tvrdá střela ale skončila na břevně. Ale nebyl to pouze Betis, který trefoval brankové konstrukce. O tři minuty později totiž střídající Thiago přihrál před bránu Messiho, jehož střelu vytáhl Adrian na tyč, od které se míč odrazil přímo na nohu Jordiho Alby, jenže jeho dorážka trefila pouze břevno.

Betis se ještě snažil o vyrovnání, ale neuspěl, a tak Barcelona získala další tři body a Messi k tomu jako třešničku na dortu onen pokořený rekord německé legendy.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Deportivo La Coruña 6:0

09.12.2012 19:00

Góly: 23. Diego Costa, 28. Falcao, 42. Falcao, 64. Falcao (pen.), 68. Falcao, 71. Falcao

Pětihvězdičková show v podání Radamela Falcaa rozhodla o jednoznačné výhře Atlética Madrid nad Deportivem La Coruňa. Kolumbijský kanonýr opět potvrdil své kvality a hned pěti zásahy přispěl ke konečnému výsledku 6:0.

Nejprve poslal v průběhu první půle domácí do vedení Diego Costa a poté již ve stylu one-man show ovládl hřiště Falcao. Ještě před odchodem do kabin stihl "El tigre" vsítit dvě branky a po změně stran navázal přesně tam, kde skončil v první pětačtyřicetiminutovce. Proměněnou penaltou a dalšími dvěma góly ze hry stanovil svůj celkový počet branek v této ligové sezoně již na devatenáct! Na jeho kanonádě se jistě podepsaly početné absence v obraně hostů - chyběli stopeři Marchena, Ze Castro i Aythami, čehož "Atleti" náležitě využívali. Nezkušená dvojice Roderick a Insua neměli sebemenší šanci zastavit útoky, valící se jeden za druhým.

V Evropské lize proti Plzni sice Diego Costa pohořel, když se nechal zbytečně vyloučit, ovšem proti Deportivu na sobě nic z toho nedal znát. Po Kokeho rohovém kopu to byl on, kdo prudkou hlavičkou otevřel skóre. Během první půlhodiny ještě La Coruňa dokázala hrozit a vytvářet si šance, jenže hlavička Valeróna trefila pouze tyč. Španělský záložník byl přitom po přihrávce Rikiho úplně osamocen a může si vyčítat, že nemířil lépe. Jen chvíli poté totiž udeřil na druhé straně Falcao svým prvním gólem večera. Asistentem byl znovu Koke, jenž jihoamerického útočníka vyslal do úniku, a brankář Aranzubia byl překonán podruhé.

Tři minuty před koncem první půle bylo již vedení domácích třígólové, a to brilantním způsobem. Falcao tentokrát ze svého repertoáru vytáhl volej zpoza šestnáctky, který zamířil neomylně to pravého horního rohu branky. Po uvolněném úvodu druhého poločasu si připsal bývalý střelec Porta hattrick, když byl v pokutovém území faulován Roderickem a sám nařízenou penaltu jistě proměnil. Čtvrtá branka přišla záhy, tentokráte Kolumbijec doklepl z metru do prázdné brány střelu Turana. Ani tehdy však Falcao neměl dost a v 71. minutě přidal svou pátou branku večera, když využil odevzdaného bránění zlomeného Deportiva a přízemní střelou z hloubi pokutového území znovu překonal Aranzubiu.

Výhra 6:0 potvrdila pětibodový náskok Atlética na třetí Real Madrid, na druhé straně šestý zápas v řadě bez vítězství odsuzuje Deportivo k poslednímu místu v tabulce.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Celta Vigo 1:0

09.12.2012 17:00

Góly: 34. Aritz Aduriz

Athletic konečně zabral, doma porazil Celtu Vigo a ukončil třízápasové ligové čekání na výhru. Pod výhrou 1:0 se podepsal Aritz Aduriz a jeho úspěšná hlavička z první půle.

Aduriz skóroval po centru Ibaie Gomeze a šlo o jeho už dvanáctý letošní gól ve všech soutěžích. Baskickému celku se tak hodně ulevilo - z posledních tří utkání v PD měl jediný bod a skóre 3:13, když na půdách gigantů z Barcelony a Realu dostal naloženo shodně 1:5.

Domácí se tak posunuli o tři body nad svého protivníka a momentálně jsou třináctí. Jejich vítězství bylo zasloužené; Celta působila v útoku poněkud matným dojmem a v první čtvrthodině zahrozila pouze dvěma "navštívenkami" Iaga Aspase z úctyhodné vzdálenosti.

Athletic poprvé zahrozil prostřednictvím Ibaie, jehož střela z 20 metrů na bližší tyč šla těsně vedle. Tentýž hráč si však spravil chuť krátce poté, když převzal úlohu asistenta a vymyslel centr z levé strany, který doplachtil až k Adurizovi - šikovný forvard opřel svoji hlavičku do země, mimo dosah gólmana Javiho Varase - 1:0.

Zvýšit vedení se pokoušel dělovkou z 25 metrů obránce Jonas Ramalho, leč bez úspěchů; poté se do první větší šance dostala i Celta, jenže Aspasova mířidla dnes prostě nebyla nastavená správně, a mladý odchovanec pálil příliš vysoko i zevnitř vápna.

Start do druhé půle byl vlažný a diváci na San Mamés si příliš fotbalové radosti neužili; jejich tým si sice dokázal vypracovat sérii standardních situací, ale Ibai z nich gólové šance vykouzlit nedokázal. Nebezpečnější byla hlavička Fernanda Amorebiety, kterou musel blokovat Hugo Mallo.

V závěru zápasu se pak Celtě ještě naskytlo několik příležitostí k vyrovnání - nejprve Enrique De Lucas donutil k nejistému zákroku Gorku Iraizoze, a následně Oubina hlavičkoval vedle po centru Krohna-Dehliho. Dánský křídelník měl pak šanci stát se sám hrdinou, ale už v nastaveném čase přepálil svoji střelu zpoza hranice vápna, a připravil tak svůj tým o poslední možnost k vyrovnání.

Více informací k zápasu

Levante UD - RCD Mallorca 4:0

09.12.2012 12:00

Góly: 43. Obafemi Martins, 49. David Navarro, 55. Rubén García, 58. Vicente Iborra

Obafemi Martins sice poslední dobou vypadal, že svá nejlepší léta má už za sebou, ale dnes byl právě on jedním z hlavních strůjců drtivého vítězství Levante nad Mallorcou.

Baleárský klub tak prodloužil svoji mizérii a protáhl sérii zápasů bez vítězství už na 12; všechny čtyři góly přitom padly v rozmezí pouhých 16 minut, rozprostřených po obou stranách poločasové přestávky. Tři minuty před pauzou vyhrál Martins souboj s Pedrem Geromelem a poprvé propálil Dudu Aouateho; šlo o jeho už šestý gól v sezoně.

Ve druhé půli potom stačilo prvních 13 minut a nebylo absolutně pochyb o tom, že všechny body zůstanou na Ciutat de Valencia. Nejprve zvyšovat hlavou po rohu David Navarro, a poté opět zaúřadoval skvělý Martins, který dvakrát výtečně vyslal do gólových pozic Rubéna Garcíu a Vicente Iborru.

Trio Martins - García - Nabil El Zhar bylo největší domácí hrozbou už od samého začátku utkání; dá se říct, že je překvapující, že Levante čekalo na branku tak dlouho. Většinu první půle však držel hostující naděje na uzdě gólman Aouate, který kromě šancí Garcíi a Martinse zlikvidoval i pokus Navarra. Právě Navarrovi se sice následně podařilo dopravit míč do brány, ale gól nebyl uznán pro ofsajd.

Ve 42. minutě však byl obranný zámek hostů prolomen a střelecké hody mohly začít. El Zhar vyslal dlouhý míč za obranu, Geromel s Aouatem se mezi sebou nedomluvili a Martins toho dokonale využil, když vybojoval balón a potrestal kiks zkušeného obránce gólovou střelou z blízké vzdálenosti.

A obrana Mallorky se nevyznamenávala ani po půli - Navarro měl na svoji hlavičku po Michelově rohu spoustu místa, a snadno tak zvýšil na rozdíl dvou branek. Potom si Martins vyměnil míč s Rubénem a druhý jmenovaný, teprve devatenáctiletý borec propálil izraelského strážce hostující branky z ostrého úhlu.

Poslední branku pak zaznamenal Iborra, a opět šlo o špatně ubráněný rohový kop. K míči se tak mohl dostat nebezpečný Martins, který jej následně prostrčil napříč malým vápnem k Navarrovi, jehož zpětné přiklepnutí Iborra bez potíží proměnil a uzavřel tak skóre zápasu.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Valencia CF 0:1

08.12.2012 22:00

Góly: 56. Roberto Soldado

Ligová premiéra kouče Ernesta Valverdeho na lavičce Valencie skončila úspěšně. Netopýři zvládli těžké utkání na půdě Osasuny, urvali velmi důležité tři body a posunuli se do první poloviny tabulky, momentálně jsou devátí. Vítězství zařídil krátce po přestávce jediným gólem kanonýr Roberto Soldado. Byl to vůbec první venkovní triumf Valencie v letošní sezoně...

Už v první minutě přitom musel zasahovat hostující gólman Alves, když balón jednoduše odkopl Arribas, meruna však k překvapení všech směřovala na bránu a gólman Valencie se musel mít pořádně na pozoru, aby si pohlídal vysoký odskok. Los Che poprvé zahrozili zásluhou rohového kopu, Rami skákal do souboje s brankářem Andrésem a chybělo velmi málo, aby ho přeskočil a zavěsil.

Hosté měli míč více na svých kopačkách, do nějakých vyložených příležitostí se ovšem nedostávali, Soldado byl totiž na hrotu pořádně odříznutý, jen občas mu do vápna přiletěl centr, se kterým proti přesile nešlo nic moc dělat. Ve dvacáté minutě o sobě dal pořádně vědět domácí křídelník Lamah, jeho pokus z pravého rohu šestnáctky však naštěstí pro Alvese skončil pár centimetrů vedle tyče.

V závěru prvního poločasu měl pak dvě velmi solidní možnosti Soldado, když si nejprve zpracovával míč od Fegouliho, jenže jeho ránu v poslední možné chvíli zblokoval Damía. A pak si kanonýr Valencie šanci vypracoval sám, po dlouhém sprintu jako by mu však chyběly síly a na zakončení se to projevilo. Feghouli pak ještě zkoušel vystřihnout efektní nůžky, úspěšný ale nebyl.

Po přestávce se probudila Osasuna a v padesáté minutě si vytvořila doposud největší příležitost zápasu, když po Armenterosově centru hlavičkoval Arribas a hosty musel na brankové čáře zachránit Barragán. Prakticky hned v zápětí odpověděl na druhé straně Soldado, v čisté gólovce ho však brilantně vychytal Andrés. Rozhodnutí celého klání nakonec přišlo v padesáté šesté minutě. Piattiho centr skončil na břevně, od něj se však balón odrazil k dobíhajícímu Soldadovi, jenž ho napálil do sítě.

Domácí se po inkasované brance nadechli k převaze, výsledkem však byla třeba jen Lamahova střela, která sice byla zajímavá, Alves jí však bez větších potíží vyrazil. Naopak v nastavení ještě mohl rozhodnout Soldado, Andrés se proti němu ale vyznamenal perfektně. Valencia přesto porazila Osasunu 1:0 a ukázala, že se na Mestalle může blýskat na lepší časy.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Madrid 2:3

08.12.2012 20:00

Góly: 7. Manucho, 22. Manucho - 12. Karim Benzema, 45. Mesut Özil, 72. Mesut Özil

Zase to nebyl žádný ofenzivní koncert, zase se Real Madrid pořádně natrápil. Tatam byla sebejistota, kterou Bílý balet předvedl v derby a Atléticem, i navrácená forma Cristiana Ronalda se opět proměnila v prach, ale tři body obhájce titulu získal. Hlavně díky Özilovi, jenž dal dva góly a odpověděl tak na stejný počin domácího Manucha. Merengues zvítězili 3:2...

A nováček soutěže trápil obrovského favorita hned od začátku. Jako první ale zahrozil Ronaldo, jenž se odhodlal ke své klasické střele ze vzdálenosti nějakých třiceti metrů, ale přestřelil. O chvilku později pak ještě protáhl Hernándeze Callejón, který dnes nastoupil v základní sestavě na místě Di Maríi, v sedmé minutě už však přišli na řadu domácí a hned se ujali vedení 1:0. Od rohového praporku nebezpečně odcentroval Ebert, balón nedokázal nikdo z hostující hráčů odvrátit, namísto toho se ho ujal v šestnáctce nekryté Manucho a razantní ranou nedal Casillasovi šanci.

Valladolid ovšem vedl pouze pět minut, pak vyrobil v rozehrávce hrubou chybu Balenziaga, balónu se tak zmocnil Callejón, obešel podklouznuvšího Valienteho, naservíroval před bránu jasnou gólovou přihrávku Benzemovi a pro něj už nebylo co řešit. Real navíc brzy mohl jít i do vedení, Ronaldova pumelice ze standardní situace však sice pořádně vyprášila Hernandezovy rukavice, výraznější nebezpečí z toho ale nebylo.

Ronaldo pak mohl vysunout do samostatného úniku Özila, přihrávka však byla příliš dlouhá. A Valladolid podruhé trestal. Zase to bylo po krásně zahraném rohu Eberta, tentokrát však míč dopadl přímo na hlavu přední tyč nabíhajícího Manucha, který opět poslal domácí do vedení. Ebert pak z volného přímého kopu těsně minul, na druhé straně zase Ronaldova bomba protáhla Hernándeze. Real nakonec ještě do poločasu dokázal srovnat, a to díky famózní práci Mesuta Özila. Zen se od pravé postranní čáry elegantně proháčkoval až do vápna, tam si vyměnil míč s Benzemou a se štěstím procedil merunu pod domácím gólmanem.

Druhé dějství načala po Alonsově centru hlavička Ramose, Hernandez by sice na balón zřejmě nedosáhl, nakonec ale ani nemusel, Ramos branku těsně netrefil. Za domácí zase pálil velmi tvrdě Oscar, jenže Casillas byl u své pravé tyčky včas a dokázal vyrazit. Özilova šance ještě gólem neskončila, Ramosův gól chybně nebyl uznán pro ofsajd, a tak rozhodnutí přišlo v sedmdesáté čtvrté minutě. To rozehrál Özil standardní situace fantasticky - balón zakroutil přes zeď a ten se o břevno dostal do sítě. Real tak zvítězil nad Valladolidem 3:2 a dál pronásleduje vedoucí duo.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Granada CF 4:0

08.12.2012 18:00

Góly: 26. Joaquín, 33. Javier Saviola, 75. Ignacio Camacho, 85. Roque Santa Cruz

Suverénní výkon a návrat na čtvrtou příčku alespoň do neděle, i tak by šlo ve zkratce popsat úspěch Malagy ve střetnutí s Granadou. Branky Joaquína, Savioly, Camacha a Santa Cruze zajistily domácím na stadionu La Rosaleda pohodlné vítězství 4:0.

O první zásah se postaral ve 26. minutě Joaquín, jenž využil podklouznutí Diakhateho a v úniku jeden na jednoho si poradil i s brankářem Toňem. O sedm minut později zvýšil na 2:0 Javier Saviola rychlým uvolněním i zakončením v hloubi pokutového území. Ještě do přestávky měla Granada množství šancí zdramatizovat průběh utkání, jenže osmnáctý celek tabulky zradilo zakončení. Po změně stran přišel v závěrečné patnáctiminutovce trest v podobě dalších dvou branek a z utkání se vyklubal debakl. Pátá porážka ze sedmi posledních zápasů jen přiživila starosti Granady v boji o ligové udržení, zato Malaga se díky lepšímu skóre minimálně na chvíli dostala před Real Betis na čtvrtou příčku.

Nicméně je nutno přiznat, že skóre zápasu Malaze lichotí až příliš. Nebýt výtečného brankáře Caballera a mizerné útočné formy hostů, výsledek by nevypadal tak jednoznačně. Poprvé se gólman domácích ocitl v pohotovosti ve 12. minutě při hlavičce Diakhateho z Torjeho rohového kopu. O čtrnáct minut později byl Diakhate znovu důležitým aktérem, tentokráte však na opačné straně. Díky jeho podklouznutí se mohl Joaquín řítit osamocen na bránu a svým šestým gólem v sezoně dát Malaze vedení. V tomto počtu jej záhy vyrovnal Saviola, jenž nejprve skvěle zpracoval tečovanou přihrávku Portilla, bryskně se obrátil směrem k brance a překonal Toňa na jeho bližší tyči.

Po této brance musel Caballero opakovaně ukázat své kvality při samostatném úniku Ighala a poté skvěle zasáhnout dvakrát brzy po sobě u střel Ighala s Torjem. Na počátku druhé půle se ještě aktivnímu Ighalovi podařilo trefit tyč, jenže od té chvíle jako by již Granada rezignovala na výsledek. Malaga znovu převzala otěže zápasu do svých rukou a jen kvůli Toňa nedokázala vstřelit více branek. Třetí branka padla paradoxně docela šťastně, neboť Weligtonova hlavička po Joaquínově přímém kopu trefila na své cestě hlavu Camacha, a kompletně tak změnila směr, kterým došla za brankovou čáru. Konečnou podobu skóre pak dal Roque Santa Cruz, jenž si na hrudi zpracoval Buonanotteho přihrávku a poté bez rozmýšlení napálil míč do dolního rohu.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Getafe CF 1:1

08.12.2012 16:00

Góly: 90. Carlos Martínez - 86. Ángel Lafita

Na poslední chvíli musel Real Sociedad zachraňovat alespoň remízu v domácím utkání s Getafe. Díky brance Carlose Martíneze z nastaveného času se tak podařilo vyrovnat na 1:1 a prodloužit sérii neporazitelnosti na pět zápasů.

V obecně nezáživném utkání přišlo oživení až v samotném závěru, kdy po centru Gavilána poslal hosty do vedení Lafita v 87. minutě, a přiblížil tak Getafe k zisku čtvrté výhry v řadě. Nicméně Sociedad stihl bryskně odpovědět, Martínez se na zadní tyči v boji o De la Bellův nákop vyšrouboval ze všech nejvýš a dal svůj první gól v sezoně. Nebýt jej, tak se Getafe minimálně na chvíli podívalo dokonce na čtvrté místo v tabulce, takto si celek z Madridu jen podržel páté místo a dvoubodový náskok na svého posledního soupeře.

Před zápasem převládaly naděje, že si obě mužstva vezmou do vzájemného střetnutí svou aktuální formu a předvedou oku lahodící podívanou. Realita však byla jiná, týmy se navzájem pečlivě hlídaly a od samého počátku šlo z výkonu hostí vycítit, že zisk bodu je vše, pro co na stadion Anoeta přijeli. První pořádný zákrok viděli diváci až ve 34. minutě, kdy si musel Moyá poradit s Castrovou střelou, a o chvíli později se musel neméně vytáhnout i Claudio Bravo proti pokusu Barrady zpoza šestnáctky. Po změně stran měl na kopačce první gól zápasu Ifran, jenže poté, co se v pokutovém území krásně uvolnil, jen nepochopitelně minul branku hostů.

Na druhé straně pak zahrozil Lafita, jenž z několika metrů napálil míč přímo do břevna. Bývalý útočník Realu Zaragoza však touto neproměněnou šancí neřekl poslední slovo a tři minuty před koncem základní hrací doby gólově udeřil. Perfektní načasování náběhu na Gavilánovu přihrávku vzduchem spolu se silným zakončením hlavou zajistilo Getafe vedení. Jenže rutinní nákop De la Belly v samotném závěru zápasu nedokázala obrana Getafe zpacifikovat, čehož Carlos Martínez beze zbytku využil. Zápas tak skončil dělbou bodů po výsledku 1:1.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 2:2

07.12.2012 21:30

Góly: 13. Joan Verdú (pen.), 60. Simão - 24. Ivan Rakitić (pen.), 90. Álvaro Negredo

Zlepšení, ale ne tříbodové. Espanyol ve svém prvním utkání pod novým koučem Javierem Aguirrem přidal, dvakrát vedl doma nad Sevillou, nakonec však bere pouze bod za plichtu 2:2. Proměněné penalty Verdúa a Rakitiće určily poločasový nerozhodný výsledek, po přestávce se pak trefil domácí Simao, Espanyol však vedení neudržel a v nastavení inkasoval z kopačky Negreda.

Domácí nutně potřebovali přerušit čtyřzápasovou sérii bez vítězství a všechno pro to začali dělat hned od první minuty. Několik úvodních akcí ale zastavily útočné fauly Stuaniho, Wakaso se zase prodral přes tři protihráče, čtvrtého už ovšem nepřelstil. Už v páté minutě se však poprvé začali prosazovat také hosté z Andalusie a hned z toho byly dvě velké možnosti, gólman Álvarez si ale skvěle poradil jak se zakončením Reyese, tak o minutu později s pokusem Spahicé.

Sevilla převzala taktovku, přesně když však její tlak vrcholil, utrhli se na druhé straně domácí a vybojovali penaltu. Navarro v šestnáctce srazil Verdúa, ten si sám postavil míč na předurčenou značku a bez sebemenších potíží zavěsil - zatímco López skočil ke své levé tyči, Verdú poslal balón obloučkem přesně do středu. Espanyol však vedl jen jedenáct minut, pak se totožná situace opakovala i na druhé straně. Rakitić rozehrál standardní situaci, Stuani přistrčil Diawaru a nařízenou desítku proměnil střelou k tyči Rakitić.

Krátce nato se do velké příležitosti procpal Stuani, po přihrávce ze strany ovšem vysoko přestřelil. Pořádnou komplikaci způsobil Seville ve třicáté deváté minutě José Antonio Reyes, jenž uviděl svou druhou žlutou kartu v zápase a musel velmi brzy pod sprchy. A hned pár minut po návratu ze šaten využil Espanyol početní převahy k vytvoření si solidní možnosti, když se až na hranici šestnáctky prodral Wakaso, jeho ránu však López vyrazil.

Důležitý gól domácích nakonec dorazil přesně po hodině hry. To rozehrál rohový kop Wakaso tak skvěle, že byl najednou Simao na malém vápně úplně volný a López na jeho hlavičku nedosáhl. Sevilla se však ani v deseti nevzdala a vytvořila si výraznou převahu. Vyrovnat mohl už Rakitić, kteýr svou dělovkou z dálky protáhl Álvareze a přinutil ho k efektnímu zákroku. Na opačné straně hřiště mohl rozhodnout Verdú, těsně však minul a drama tak pokračovalo. A vyvrcholilo v první nastavené minutě, kdy z pravé strany odcentroval Coke, domácí obrana nechala na zadní tyči absolutně nepokrytého Álvara Negreda a to se nevyplácí - byla z toho zasloužená konečná remíza 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona15141050:1743
2.Atlético Madrid15121235:1337
3.Real Madrid15102337:1232
4.Málaga CF1574423:1025
5.Real Betis1581624:2625
6.Levante UD1573520:2124
7.Getafe CF1572618:2023
8.Real Valladolid1563622:1821
9.Real Sociedad1563622:1921
10.Valencia CF1563619:2321
11.Sevilla FC1554621:2219
12.Real Zaragoza1561818:2319
13.Rayo Vallecano1561818:3219
14.Athletic Bilbao1553720:3218
15.Celta Vigo1543816:2015
16.CA Osasuna1534812:1613
17.RCD Mallorca1534814:2713
18.Granada CF1533911:2412
19.Espanyol Barcelona1525815:2411
20.Deportivo La Coruña1525821:3711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (402)

Přidat komentář
Dr. Admess

Pro Sevillu ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

možu byt za ten 1 bod velmi radi

Reagovat
FC Porto FC

Simao fíha

Reagovat
fantomas

Sem uplně čuměl, jestli je to fakt on, a kde že to skončil.

Reagovat
Aldeano

Espanyol Oni snad nikdy nevyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je na tom Messi? Bude hrát?

Reagovat
madridcan
Reagovat
Aldeano

Reagovat
-Carles-

Angel ju určite zbalil na svoj šarm

Reagovat
madridcan

Mi pripomenulo ako sa Croucha pytali, ze co by bol, keby nebol futbalista. A on, ze panic

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
culé

Reagovat
Neuro

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak ty balíš kundičky, co?

Reagovat
Aldeano
Reagovat
smazaný uživatel

Dosť ťažky zapas ale 3 body su doma

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodcovia tento rok zatial suverenne "katalanski"..

Reagovat
smazaný uživatel

jak jinak, my si to umíme ošéfovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ožil hraje dobře, kdyby ho prodali byla by to blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi důležité body ze hřiště soupeře, který má fazónu a na jeho hřišti se příliš nevyhrává. První poločas byl z naší strany dost nekoncentrovaný. Ve druhém jsme dokázali, že jsme letos schopni zabrat v pravý okamžik, semknout se a nakonec jsme zaslouženě vyhráli. Uvidíme, jak zítra odpoví Barca. Každopádně, tenhle zápas ukázal dvě velká pozitiva - Real je v letošní sezóně schopen předvést své maximum přesně tehdy, když potřebuje (Supercopa s Barcou, ligové Clásico na Nou Campu, důležitá střetnutí v Lize Mistrů) a jeho ofenzivní síla není závislá na rozdílovém hráči (Cristianovi) jako v případě našich rivalů v boji o titul v La Lize (Messi, Falcao), ale i Lize Mistrů. Real má prostě největší ofenzivní potenciál jako tým, nejlepšího defenzivního záložníka na světě, nejlepšího levého beka na světě, nejkompaktnější stoperskou dvojici, k tomu reprezentanta Arbelou napravo, a to je pro jarní fázi sezóny, kdy se bude o všem rozhodovat, velký příslib. A z lavičky to všechno jistí José...

Reagovat
smazaný uživatel

co to kurva ...

Reagovat
valloire

to čumíš co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by se hodil ten tvuj oblibenej "pohadkar".

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to třetí místo v lize jste na tom skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme. V lize by nás spíše než třetí místo měla zajímat ztráta na čelo.

Reagovat
smazaný uživatel

To si děláš srandu nebo tý fikci fakt věříš?

Reagovat
smazaný uživatel

To bys musel zpecifikovat, co přesně si představuješ pod tou fikcí...

Reagovat
smazaný uživatel

3 poslední věty jsou nehorázná fikce.

Reagovat
smazaný uživatel

s

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cizinkx

no to je moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

precital som si to pre istotu 2x...co ci dziga?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě, aby neměl Real všechno nejlepší Akorát jsme letos na začátku zaspali a i s trochou smůli ztrácíme, ale neva, snad vyjde LM!

Mimochodem naprostej souhlas s těma střelcema. Cristiano je výjimečnej, ale Real by si bez něj poradil, to je velká síla tohohle týmu. Barcelona by byle bez Messiho uplně v prdeli, Atleti bez Falcaa trochu míň, ale taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Máš tam málo smajlíků.polepši se !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jen potvrzuje, že to tak je. Nic se na to totiž říct nedá, chlapče.

Reagovat
Jerichoo

napísal niektoré veci premrštene ale docela fakticky, žiadny provokácia, skôr zábava, takže čo sa čudujete nechápem

Reagovat
Fairplay

No nebýt tohohle zpackaného začátku sezony, tak se asi moc nesmějí, protože ten válec, který loni předvedl Real asi zas nějakou chvilku nenapodobíme. Herně dokonalé, výsledkově ještě lepší. Ti hráči v sobě ale mají neskutečný potenciál, bohužel letos se nedaří, aby ho všichni ukazáli naráz, maximálně chytně vždycky někdo chvilkově fazonu a pak zas průměr.

Reagovat
Manik...

Hej, tak to jako fanda Realu si klepu na čelo.. Neříkej mi, že tomu vážně věříš

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnešku mám dojem, že máme i jednoho z nejhorších gólmanů na standardky na světě. Ještěže je náš a nepřiženil se třeba z Portugalska, to by byla válka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoho z nejhorších určitě ne, ale je to jednoznačně jeho největší slabina, na které by měl zapracovat, protože to Real často sráží dolů.

Reagovat
Jerichoo

myslel to určite obrazne, ale Iker to momentálne rieši katastrofálne, neviem čím to je

Reagovat
smazaný uživatel

Iker je menšího vzrůstu, relativně lehký, není moc silný a nemá bůhvíjaký výskok. V kombinaci s tím, že je v tomhle směru docela kritizovaný, se to po jedné, dvou chybách sype a těžko zastavuje.

Reagovat
Kokesh

No největší slabina...vždyť i odkopy má otřesný a vždy měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no u toho golu mu zavadzal Ramos, ktory to vobec nezvladol..

Reagovat
smazaný uživatel

Za první větu. Zdá se mi, že je to rok od roku horší. Nejhorší na tom je, že toho budou kluby využívat, protože se to už o něm ví. Spousta týmů založí strategii na standartních situacích, obzvlášť ve vyřazovacích fázích nás to může stát hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

ale no.. za posledne 2 sezony spravil mozno 3 chyby pri standardkach

Reagovat
smazaný uživatel

ten falcao pride do realu už v lednu nebo až na konci sezony?

Reagovat
Manik...

spíš nikdy

Reagovat
Jerichoo

keď príde v lednu tak si zmením nick na ef na "Busquets <3" navždy a začnem fandiť QPR

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Real přece letos zahrál své maximum vždycky, když šlo o nějakou trofej (Supercopa), souboj s rivalem (Barca, Atlético) nebo zajištění si postupu (zápas venku se Citizens).

Real na Ronaldovi není zdaleka tak závislý jako Barca na Messim, to platí obecně. Loni měl Real v tabulce střelců La Ligy 3 hráče v top pětce, Barca ve dvacítce pouze Messiho a někde na chvostu Alexise. Letos Barca v La Lize vyhrála hodně velký počet zápas, kdy ji tahal z bryndy vyloženě jen a jen Messi, u Realu jich bylo podstatně méně. Stejně jako dneska, kdy ho zastoupili jiní.

Největší ofenzivní potenciál jako tým máme, loni to bylo vidět o parník, letos jsme měli vzhledem k častým zraněním ofenzivních hráčů špatný rozjezd, ale třeba v Lize Mistrů dát 15 gólů, bylo vzhledem ke skupině, skvělý výkon. Taková Barca jich dala méně proti Celticu, Spartaku a Benfice.

Xabi je nejlepší defenzivní záložník na světě, to je ocenění, žádný výmysl. Řekni levého beka, který je lepší než Marcelo. Možná Alba ve formě z Eura, možná Ashley Cole, před tím zraněním nikdo. Ramos a Pepe jsou nejkompaktnější dvojice stoperů na světě, Arbeloa je reprezentant a José to z lavičky jistí. Tak nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce na Stihlorda.

Reagovat
smazaný uživatel

Srandisto

Reagovat
smazaný uživatel

Ták jo...

Reagovat
valloire

A máš jako vždy pravdu. Oni si myslí,že je Busquets lepší a zranit se jim Messi,tak jsou nahraný.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky pravdu určitě nemám. Jestli je Marcelo nejlepší levý bek nebo Ramos s Pepem nejkompaktnější stoperská dvojice, to je trošku subjektivní, přiznávám. Ale ten zbytek jsou prostě objektivní fakta, která nejsou z mojí hlavy, ale ze statistik a každý soudný člověk si je může ověřit.

Reagovat
valloire

Zas nebuď tak skromnej. Když něco napíšeš,tak to sedí.

Reagovat
Fairplay

Jestli máš v něčem pravdu určitě, tak právě ta stoperská dvojice + Marcelo. To uznalo hodně lidí i nedávno, když tu byla nějaká ta diskuze o té nejlepší jedenáctce. Pepe + Ramos je dokonalá dvojice, s Varanem trojice, Real má podle mě nejlepší stopery na světě. Marcelo na bránění dost zapracoval a dopředu je extrémě kreativní, takže také bez pochyb.

Dalo by se pochybovat maximálně o tom DM, kde podle mě také vítězí Alonso, ale třeba DDR, Yaya, Pirlo... Zde v pohodě beru, když někdo preferuje někoho jiného, tady je to velmi vyrovnané. Ale u mě Alonso smazal jeho poslední slabinu (reprezentaci) na EURU, takovou dobu tu psalo hodně lidí, jaká je brzda Španělska apod. a nakonec na EURU zastínil Xaviho (říkejte si Culés co chcete, ale prostě Xavi byl na EURU slabý, to je fakt) a byl jedním z tahounů Španělska.

Reagovat
alcantara

Bez Xaviho by Spanieli nikdy nic nevyhrali.

Reagovat
alcantara

Vies, ze Barcelona strelila minuly rok najviac golov vo vsetkych sutaziach a prekonala spanielsky, a myslim, ze aj celosvetovy rekord v jednej sezone?

Reagovat
valloire

K čemu jí to bylo?

Reagovat
alcantara

Reagovat
valloire

Vyhráli jste CdR. Bravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že Real Madrid překonal historický rekord La Ligy v počtu vstřelených gólů za sezónu, letos dal v Lize Mistrů ve velmi náročné skupině více gólů než Barca v průměrně a střílení gólů nemá závislé jen na Cristianovi, ale i Karimovi, Higuaínovi a dalších. Barca by se se ztrátou Messiho vypořádávala mnohem složitěji. Nezpochybňuju neuvěřitelnou a obdivuhodnou sílu Barcy a ani to neměla být žádná provokace, což ty a rozumnější z vašich fans asi chápete. O tom rekordu nevím, ale nic to nemění na tom, co jsem napsal.

Reagovat
alcantara

To da rozum, ze najlepsi hrac na svete by chybal a kvalita muzstva by isla dolu. Kratkodobo ale dokazeme Lea plnohodnte nahradit, bilancia zapasov bez neho bola viac ako dobra, staci si spomenut naposledy na Getafe, napriklad. A ked uz sa bavime o faktoch, tak najgolovejsim tymom minuleho rocnika bola vo vsetkych sutaziach FC Barcelona.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojem "ve všech soutěžích" je zavádějící. Co z toho, že dáš ve všech soutěžích nejvíce gólů, když ti k tomu pomůže výhra 9:0 na podprůměrným soupeřem v Copa del Rey a v La Lize dá tvůj největší rival gólů o parník více, dá ti jich více i v rozhodujícím vzájemném zápase o titul a v semifinále Ligy Mistrů vypadneš, když proti 6. týmu Premier League prohraješ za hodinu proti deseti tenhle časový úsek 1:2 a celkově ho ani jednou neporazíš?

Reagovat
alcantara

Ja viem, ze sa z toho nenajem. Ale ja som netvrdil, ze mame o parnik lepsi ofenzivny potencial, ako Ty vo Vasom pripade

Reagovat
smazaný uživatel

Já tvrdil, že máme jako tým největší ofenzivní potenciál na světě a loni se to projevilo o parník, což je pravda.

Reagovat
alcantara

No, evidentne ne.

Reagovat
smazaný uživatel

V La Lize jsme dali o parník nejvíce gólů a překonali historický rekord celé ligy. V Lize Mistrů to bylo nastejno. Že jste v součtu s Copa del Rey, což je z těch tří trofejí jednoznačně nejméně prestižní soutěž, dali o něco více gólů podprůměrným týmům z nižších španělských soutěží, to je fakt, ale nic to nemění na tom, že Real má největší ofenzivní potenciál. To platí i letos - dát 3 góly Citizens je více než Spartaku, dát dva góly Dortmundu je více než Benfice, dát 4 góly Ajaxu je více než 2 Celticu a takhle bych mohl pokračovat.

Reagovat
alcantara

To pocitas z coho, nejakeho koeficientu? Inak hlavne ten Ajax je teda solidny vtip. Vidis, ja sa pozriem na sucasnu ligovu tabulku a opat to s tym parnikom bude trochu pokulhavat

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by to byl s Ajaxem vtip? Dát 2x 4 góly týmu, který uhrál 4 body se Citizens nebo prohrál v Dortmundu jen 0:1, to je velmi, velmi dobré. Letošní La Liga o tom moc nevypovídá, to je samozřejmě pravda. Je to způsobené hlavně tím, že prakticky celá základní sestava neměla na rozdíl od té vaší žádnou pauzu a taky fakt častými zraněními. Vy taky dostali strašnou spoustu gólů, protože jste v obraně prakticky nikdy nebyli kompletní a nemyslím si, že má Barca horší obranu než Real (myslím tím celou obranu hru, ne čtveřici).

Reagovat
alcantara

Neviem, ako presne reagovat na tie vsetky vyhovorky.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš víš, že je to pravda, která se špatně čte a nemáš argumenty, jak ji vyvrátit. Stejně jako fanoušci Barcy, co na mě reagovali už včera.

Reagovat
alcantara

Co je pravda, ze BArcelona mala v minulej sezone najproduktivnejsi utok? Ano, to suhlasim, su to predsa objektivne FAKTY.

Reagovat
smazaný uživatel

A já ti na to říkám, že musíš vnímat i další okolnosti. Jasně, pokud se podíváš na tabulku střelců La Ligy, tak vidíš, že Messi je lepší střelec než Cristiano. Ale nemůžeš tvrdit, že Barca má lepší útok jen proto, že dala 9 gólů nějakým nazdárkům v Cop del Rey, když v lize ji Real, co se vstřelených gólů týče, zválcoval a i letos dal v Lize Mistrů proti soupeřům kategorie 1A více gólů než Barca proti týmům druhého sledu.

Reagovat
alcantara

Bilancia bez Messiho za poslednych 5 rokov:

22W - 4D - 4L

Reagovat
smazaný uživatel

Jde spíš o to, že poslední rok a půl na něm vaše hra stojí až nebezpečně moc.

Reagovat
alcantara

Tak nevidim jediny dovod, preco by sme nemali Messiho potencial vyuzivat naplno.

Reagovat
smazaný uživatel

HAHA. V lize měl Real o 7 gólů více a v Lize mistrů byl rozdíl pouze jedné branky. To, že jste dali v Copa del Rey Hospitaletu 9 nebo kolik gólů, to je vážně dost o ničem. Nejsou góly, jako góly

Reagovat
blaugrana

No Busquets samozrejme lepší je.

Reagovat
valloire

Dáme hodně smajlíků

Reagovat
smazaný uživatel

Má to dvě strany. Xabi je nejlepší defenzivní záložník, protože se dokáže adaptovat na téměř jakýkoliv styl hry. Má skvělou přihrávku na dlouhou i krátkou vzdálenost, umí rozehrát, má přehled atd. Busquets je nejlepší v rámci systému Barcelony, protože se zatahuje až mezi Puyola s Piquém, čímž je doplňuje na třetího stopera a zase Iniestu s Xavim doplňuje na trojúhelník, když se kombinuje dopředu. Až Sergio dozraje, přirozeně po Xabim převezme štafetu, zatím sklízí zasložené ovoce Xabi.

Reagovat
blaugrana

Hm. Slušne si tu zúžil ability Busa. O akej štafete je tu reč? Už teraz je Bus v repre pred Alonsom. Ale toto je ako hádzať hrach na stenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi je prostě oficiálně vyhlášený nejlepší defenzivní záložník na světě. Toť vše.

Reagovat
blaugrana

No dobre. Toto mi stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi kazí Broskveho hru těma jeho dlouhýma pasama. Radši tam dá Busquetse, aby si to mohli 150x přihrát na půlce, než aby to Alonso vyřešil jedním pasem.

Reagovat
smazaný uživatel

To neřeš, jeho tvrzení jsou fakta založená na oceněních.

pro Guardiolu, nejlepšího trenéra španělské ligy v sezoně 2011/2012.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

*podle kolegů

Reagovat
Jerichoo

Hlavne sú to úplne odlišné typy hráčov, Xabi je kreatívnejší, Bus je defenzívnejši bodka

Reagovat
smazaný uživatel

ani to bych neřekl. Sergio je kreativní taky a kdovíjestli víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se dozvíme věcí...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty jo ...

... na to, že ostatní ví víc než ty, už jsi si musel zvyknout.

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě není, jediná jeho práce je sklepávat nakopnutý balony, El Simulanto je jednoznačně nejpřeceňovanějš hráč světa.

Reagovat
blaugrana

Bravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
alcantara

To bol este minuly tyzden Iniesta, predsa. Mate v tom bordel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oni prostě nemají argumenty, jen tam dávají smajlíky a valící oči, to je celý Tohle prostě pravda je.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálka. Ti rozumní se zdrželi komentářů od toho zbytku si to vůbec neberu. Proti fanouškům Barcy z principu nic nemám. Mám mezi nimi i spoustu kamarádů. Každý klub má ve svých řadách blbce, kteří nevidí, blbce, kteří nechcou vidět, a pak taky řadu v pohodě týpků.

Reagovat
madridcan

Aktualizujte tabulku. V tejto mate, ze je Barca prva a Real az treti. Podla diskusie vsak mam pocit, ze som bol nevedomky v hibernacii a my nemame este ani remizu, nie to prehru...

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

gol de soldado, trošku lucky ale přece !

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Aldeano

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

eště vzádu ten bouncující fanoušek

Reagovat
SIRBRANIKE

ja proste nemožem...

Reagovat
-Kopy-

Konečně výhra venku, díky Ernesto

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska prostě hráči chtěli a šlo to vidět. Zdaleka to nebylo ideální, ale je to první vítězství venku. A to je strašně důležité.

Reagovat
Kongo

Co k tomu zápasu s Osasunou dodat.Zlatý 3 body no.Ani nejlepší počtář by dnes nespočítal ty nepřesný nahrávky nebo bezhlavý odkopy mistra Ricarda Costy.Pozitivum od Valverdeho je to,že nám možná našel nové LB při absenci Cissokha a Mathieua.Možná by mohl Andrese stavět na RB při absenci Pereiry,protože Barragan nemá v PD co dělat.Dál se mi samozřejmě líbil Piatti,ten tu hru krásně oživil.Sice to jeho zakončení spíš vypadalo,že centruje na Soldada ale svůj obrovský podíl na gole má.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hrál Barragán solidně, neřkuli dobře.. On je to průměrák a svoje maximum už nezvedne, ale snaží se, hodně toho naběhá a umí i podpořit útok. Navíc mu pozice dvojky za (zdravým) Pereirou nijak nevadí. Guardado napravo ne. S bekem je to obecně složitější když hraje přes nohu, než třeba s křídlem.

Reagovat
aurelio

Ľavák nemá čo na pravom obrancovi robiť. To je taký zlozvyk z Fify, kde je asi úplne jedno, kto hrá na ktorej strane.

Mne sa tiež dnes páčil Barragan a samozrejme Diego. Aj Piatti a Guardado zahrali pomerne slušne. Soldado mal dať minimálne hetrik a Tino Costa by si mal pár zápasov odsedieť na tribúne, aby sa vzchopil. Banega bol slabý ako čaj a hitparádu momentov zápasu u mňa vyhráva efektná a efektívna rybička Ricarda Costu.

Reagovat
Kongo

Najdou se i vyjímky,který hrát tzv přes nohu nedělá žádný problém.A pořád by to bylo lepší než Barragan.V 1.poločase jsem si všiml momentu,kdy chtěl Ever nahrávat na lajnu Barraganovi,ale ten stál za hráčet a prostě neměl žádné nucení pohnout se trošku do strany,aby mu to mohl Ever dát.Výsledek toho byl takový,že míč skončil za postraní čárou.Další moment byl takový,že byl otevřená levá strana osasunské obrany a Ever už hledal kolmici a Barragan se prostě nerozeběhl do otho volného místa.Mě příjde,že nemá myšelní na to útočit.Není on původním povoláním stoper?

Reagovat
Kokesh

Btw. ten neofsajd Ramose někomu vadí? Jasný, že to byl regulérní gól, ale pro pomezního neskutečně těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby Real ztratil, tak by vadil asi víc no. Takhle se na to brzo zapomene. Jinak pravda, že proto pomezního to muselo bejt težký, 4 nebo kolik hráčů v tom offsidu opravdu bylo, Ramos zrovna ne no. A ani moc neprotestoval, takže si sám asi taky nebyl moc jistej..

Reagovat
blaugrana

Netečoval tu loptu ešte obránca Valladolidu? Ak áno, tak po tom teči Ramso v offside bol. I keď to by nemalo byť problémom, ale x krát sa to už pískalo.

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyby to tečoval obránce Valladolidu, tak by to neměnilo nic na tom, že to regulérní gol byl.

Reagovat
Xavi8

Gago sa zranil?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, byl na hřišti pět minut a pak se chytl za sval. Nejspíš zadní stehenní.

Reagovat
Xavi8

asi kvalitna rozcvicka

Reagovat
madridcan

Jj...asi sest minut hral alebo nejak tak

Reagovat
madridcan

a ty radsej nabuduce refreshni

Reagovat
smazaný uživatel

Karim Benzema to sa proste neda nenapisat zapas som sice nevidel ale 1+1 je celkom slusna bilancia, pripomente mi kto je najlepsie nahravac realu este raz aby som nezabudol

Reagovat
blaugrana

Nejlepší okamžiky kariéry?

"Vzhledem k tomu, jakým symbolem je fotbal po celé planetě, se musím ptát, zda-li existuje něco lepšího, než vyhrát Mistrovství světa. Odpověď zní 'ne'. Pokud jde ale o nejlepší zápas, ve kterém jsem kdy nastoupil, musím vzpomenout na vítězství 5:0 nad Realem Madrid. Ten pocit totální dominance byl nepopsatelný.Stáli jsme pak všichni v šatně a společně křičeli 'Bravo!'. Byl to zážitek jak z jiného světa."

Reagovat
Mercury

čí?

Reagovat
blaugrana

El Maestra.

Reagovat
smazaný uživatel

Přidejte se do nové FB skupiny o kurzovém sázení. Více hlav více ví. https://www.facebook.com/DaSeZivitSsazenim

Reagovat
Pinturicchio

Real

Reagovat
mastakillah

Joaquín Zase po letech reprezentační forma

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky to byl výjimečný hráč..

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Levante To je tým

Reagovat
smazaný uživatel

sympaticky tym bodaj by hrali LM

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Levante

Reagovat
madridcan

Atletico Madrid-La Coruna, Betis-Barca-mozme sa tesit. Dokopy padne minimalne 7 golov

Reagovat
patas92

nejlepsi brankar na svete, nejlepsi obrana na svete, nejlepsi DM na svete, nejvetsi ofenzivni potencial ze vsech muzstev na svete...to vas ten Khedira tak srazi k zemi, ze letos tolik zaostavate?

Reagovat
smazaný uživatel

I kdybys vedle sebe postavil jedenáct hráčů, kteří jsou úplně všichni nejlepší na světě na svých postech, nemusí to znamenat, že vytvoří nejlepší tým.

Reagovat
smazaný uživatel

což si ale vůbec neodporuje s tím, co napsal patas. Khedira vám to prostě musí hrozně srát. Jinak si nedokážu představit, že s nejlepšíma hráčema a Fňukýnhem na lavce jste pořád jen třetí. A o parník.

Reagovat
smazaný uživatel

Představovat si to nemusíš, protože to tak je. Má na to vliv strašná spousta věcí - zranění, žádná letní pauza pro drtivou většinu hráčů Realu, což znamenalo, že měl Real daleko pomalejší rozjezd fakt, že má Barca jasně daný styl hry, na který jsou skoro všichni zvyklí od útlého věku, to ti taky smaže lecjaký handicap. Mít na spoustě postů nejlepšího hráče na světě je jenom předpoklad k úspěchu, záleží na spoustě faktorů, jak s ním naložíš.

Reagovat
smazaný uživatel

takže je dle tebe chyba v tom, že Fňukýnho nedokázal doteď dát tomu týmu nějaký styl hry? Zranění měla Barca taky. Obrana je v troskách vlastně zápas co zápas. S tímhle by si měl tým na týhle úrovni poradit. Únava ... no. Znovu - podobně na tom jsou i ostatní týmy. Nejen hráči Realu hráli EURO ...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že dokázal, jak to vypadá, když někdo nedokáže vštípit svému týmu styl hry jsi viděl, když nás trénoval Ramos nebo Pelegrini. Ale většina hráčů Barcy ho má zažitý od velmi útlého věku, a to je něco jiného. Zranění měla Barca taky, ale u Realu to zasáhlo všechny řady a spoustu zranění máme i teď, u Barcy "jen" obranu. Co se Eura týče, z Barcelony tam odehráli skoro všechno akorát Alba, Piqué, Busquets, Xavi a Iniesta. Z Realu Iker, Coentrao, Ramos, Pepe, Arbeloa, Xabi, Khedira, Cristiano, Özil, Modrič, Benzema. Což je více než dvakrát tolik. Neber to jako výmluvy, jen jsi se ptal, v čem je problém, tak ti to píšu.

Reagovat
patas92

pořád stejně nechápu, jaký to má vliv na předsezóní přípravu(ty styly hry), když Real hraje za dobu co tam je José stejně a kádr se za tu dobu taky prakticky nezměnil...to musí ty hráče svůj styl učit každý rok?

Reagovat
smazaný uživatel

Né, ale drtivá většina hráčů Barcelony má od 10ti, 12ti let vštěpený styl hry a v La Masii si je vypiplali tak, aby do něj pasovali. Což v Realu skoro není možné, a proto i když má třeba Barca na papíře menší kvalitu na jednotlivých postech, může tím leccos dohnat. V Barceloně je riziko, že se jí nepodaří vychovat kvalitní generaci a Real ji bude porážet, protože je silný ekonomicky a marketingově a hráče si prakticky vždycky sežene. V Realu je riziko, že si Barca vychová nejlepší hráče na světě (jako tomu bylo před pár lety v případě Puyola, Xaviho, Iniesty a teď v případě Messiho) a Real si je nebude moc koupit. Teď jsme někde na půl cesty, Barca už není tak fenomenální a dominantní jako dva, tři roky dozadu, Real dokázal vystavět tým, který je Barcu schopen čas od času porazit, přehrát a získávat na její úkor trofeje.

Reagovat
-Carles-

Nič v zlom ale toto je strašne ťažká úvaha.

Reagovat
alcantara

Z teba sa stal cez noc Andersen. Myslis, ze Barcelona si tych hracov nie je schopna kupit?

Reagovat
smazaný uživatel

tys asi neviděl poslední ekonomická čísla našich klubů. Real je před Barcou v příjmech jen o pár desítek milionů EURo. Je to tam teď zhruba 500 Real a 460 Barca. Ten rozdíl je v tomhle obratu zanedbatelný. A hlavně - Real měl vysoký obrat vždy, ale v Barce tenhle ekonomický růst rozjel až seňor Laporta před necelou dekádou. To znamená, že ten vývoj je takový, že vás doháníme. Jak budou čísla vypadat, až bude Neymar oblékat blaugrana dres, se uvidí.

Ekonomicky nás určitě nezničíte, to fakt ne.

Tak jako tak - Barca potřebuje silnej Real a Real potřebuje silnou Barcu. Tak to bude vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to spíš o vlivu a přestupové politice. Jestli bude Neymar oblékat dres Barcy, to ještě neví ani on sám. Ekonomicky vás nezničíme, to je jasné a ani jsem to nikdy netvrdil. S poslední větou naprostý souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče stylu hry - pokud je Barca stále sehranější, tak to prostě je chyba vašeho kouče.

Co se týče zranění - ono je právě horší, když ti zranění sejmou jen jednu řadu. Pak musíš prostě experimentovat, jako Tito. Když ti zranění vyřadí z každý řady 1-2 hráče, tak to jsi schopný nahradit o poznání líp a lehčeji. To už jsem myslel, že bude jasný každýmu ...

Co se týče EURa, tak máš pravdu. Tam jste měli v zápřahu daleko víc hráčů.

Nenapadej Pelleho. Ten měl svůj systém, kterej by seděl i Realu, ale neměl za sebou Florentinovu důvěru, takže to bylo tak, že Pellemu Florentino koupil hráče, kteří se mu nehodili. V tom byla chyba, ne v Pellem.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to žádná chyba kouče, ale logické vyústění politiky klubu ve smyslu, že Barca má lepší výchovu mládeže a vychovává si hráče přesně tak, jak potřebuje v rámci svého systému hry. Kkdyž ti zranění sejme jen jednu řadu, tak je to "lepší", protože náhradnící Barcelony i Realu mají velkou kvalitu a je lepší být mírně oslabený v jedné řadě než ve třech. A Pellegriniho nenapadám, jen kostatuju, že pod ním byl Real soubor chodících individualit, které nevyhráli ani jednu trofej a za Mourinhem je vidět ohromný kus práce.

Reagovat
patas92

no tak co se týče letní přestávky a zranění je na tom Barca prakticky stejně...a tomu s tím "daným stylem" moc v tomhle smyslu nerozumím

Reagovat
smazaný uživatel

Opět viz, výše.

Reagovat
CHONG

Já zase moc nechápu, když podle Rosella je Cris až dvanáctý nejlepší hráč, protože před ním je celá základní jedenáctka Barcelony, tak proč tým složený z jedenácti nejlepších hráčů na světě skončil minulou sezónu v lize o parník druhý a v LM je vyřadila Chelsea, kde je chyba?

Reagovat
patas92

to sice nemusí, ale předpoklad k tomu to je...kde je potom podle tebe chyba?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem ti to popsal výše v reakci na jiriho.

Reagovat
smazaný uživatel

Aduriz si jede dál svojí lajnu. Co na to Ferda?

Reagovat
Marv

Falcao

Reagovat
frankiefcb

Tygřík dneska trhá

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao 5 golov je to proste borec

Reagovat
Krausio_Real_M

Falcao, Atléticu je co závidět

Reagovat
smazaný uživatel

Unstoppable Falcao.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger by měl rozbít prasátko.

Reagovat
smazaný uživatel

a koupit koho?

Reagovat
smazaný uživatel

to spíš rozbít hubu kroekemu

Reagovat
Kily

spíš přestat fetovat a nekecat kraviny jako to, že Arsenal je pořád ve hře o titul jako minulý pátek

Reagovat
smazaný uživatel

on niečo také povedal?

Reagovat
Kily

jj, viděl jsem titulek na yahoo, článek jsem neotevíral, takové blbiny ignoruju, i když jsem se mohl podívat na to, který deník tam byl citován

Reagovat
smazaný uživatel

to sa mi nezdá.

Reagovat
Kily

Soccer-Arsenal still in title race, says Wenger

jenom jsem si zkopíroval titulek, abych si druhý den mohl ověřit, že se mi to jenom nezdálo

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam nic o titulu neřiká, ten titulek je jenom namotnovanej na Wengerův výrok, že se zvednem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako čítam, tak nepovedal nič o tom, že si myslí, že získame titul. Oprel sa o fakty a o to, že ani City, ani United neboli doteraz suverénni. Nemyslím, že je to tak zlé.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, to fakt řekl?

Reagovat
Israha

Pěkně Falcao...i když přes tu parodii na obranu, co tam Depor postavil, by se aspoň k hattricku dostal i současný Torres.

Reagovat
Rssa

Snad letos skončí Atletico druhé. Na každém postu má lepšího hráče než Real.

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že ten noční fildův zkrat bude mít dozvuky asi ještě dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že jen na útočném postu má lepšího hráče ale je to sympaticky tým a doufám že dají minimálně 3 místo

Reagovat
Atlético de Madrid

A ještě na pravém beku.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda

Reagovat
smazaný uživatel

ano, Juanfran je lepší a proto hraje v repre Arbeloa..

Reagovat
smazaný uživatel

Arbeloa mi jako jediný v zákl. sestavě Realu nepříjde dostatečně kvalitní..

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, chápu. Používal jsem na tebe místní Barca logic - v repre hraje Busquets, takže je lepší jak Xabi. To samý teda musí platit i o Arbeloy a Juanfranovi

Reagovat
smazaný uživatel

funguje někomu sopcast na barcu?? já sem zkoušel 3 a ani jeden nechce jít. co je??

Reagovat
smazaný uživatel

Wow Falcao doufám že už v lednu poputuje do Chelsea

Reagovat
Biozdenda

hrozná představa..

Reagovat
smazaný uživatel

Že jo

Reagovat
Rssa

Už to začínááá

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě ten chlapec není žádný troškař no

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano v tieni Falcaa, hmm :)

Reagovat
smazaný uživatel

furt tam bude pedro prostě

Reagovat
smazaný uživatel

to je jen dobře

Reagovat
smazaný uživatel

No to je v háji. Zrovna Cesc.

Reagovat
Marv

Alexis, Pedro, Messi, Busquets a Iniesta v jednu chvíli na hřišti.. Nesympatičtější pětici sem rozhodně nikdy neviděl, tohle jen těžko dokoukám

Reagovat
smazaný uživatel

jen do toho - běž spát

Reagovat
smazaný uživatel

panebože tak tady nebreč a táhni chrápat, jestli si sem přišel blít večeři, tak rovnou táhni doprdele

Reagovat
OVi.77

Reagovat
Honza Matoušek

Chybí Alves

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Messi

Reagovat
smazaný uživatel

rekord vyrovnán

Reagovat
OVi.77

Tak rekord vyrovnán, co dál?

Reagovat
Dr. Admess

Golazooo, Leo je král!

Reagovat
smazaný uživatel

nám dokázal dať gól iba z penalty, takže proti kvalitným obranám je márny

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
ADM

Iniesta

Reagovat
Darren Fletcher

co tam po messim, radamel je kral

Reagovat
Dr. Admess

Leooo Messi, to je krááál!

Gratulace k 86 brankám za jeden rok!

Visca el Barça y Visca Messi! ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik zápasů tenkrát na to potřeboval Muller a kolik ted Messi?

Reagovat
smazaný uživatel

neni to jedno , bude to max. o 5 zápasu víc ale messi může ten rekord posunout na 90

Reagovat
smazaný uživatel

Po tomhle to bude o šest zápasů více.

Reagovat
smazaný uživatel

66 vs. 60

Reagovat
JacoBee

Ale dodal bych ze messi asistoval u x krat vice golu :-)

Reagovat
frankiefcb

Muller měl 66 zápasů?

Reagovat
xjert02

pekne porovnani obou bombardaku na FFT...http://bit.ly/VkjZ8T

Reagovat
smazaný uživatel

Messi Rekord !!!

Reagovat
risk je zisk

Už tě chci v Chelsea .

Reagovat
Manik...

Falcao

Ten přestup "někam" je jasný!! Momentálně 3. nejlepší hroťák (Messi, Ibra)

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nebereš Messiho jako hrotáka typu Ibry nebo Falcaa

Reagovat
OVi.77

Kde všichni berete tu jistotu že Falcao skonči v Chelsea? Nevím jestli bdue chtít být v týmu co slouží jako hračka navíc když má dost útočníků.

Reagovat
risk je zisk

Dost útočníků?

Reagovat
OVi.77

Torres, Moses, Stturidge? ...Stačilo jak u vás dopadl Lukaku

Reagovat
risk je zisk

To nemůžeš myslet vážně stím Stturidgem . A Lukaku příšel v 18-19 letech ten doroste za 3 a to mezitím bude Falcao střílet góly za nás. Torres půjde pryč možná zpět do španělska. Takže těch typických hroťáků teda moc nemáme.

Reagovat
OVi.77

A co že přišel v 18ti? Za Anderlecht dal do te doby už 33 gólu nebo tak nějak, spíše nedostal šanci a zbytečně to proseděl na lavičce...ve WBA se celkem chytl i na těch pár zapasů co odehrál, myslím že už 5 gólů dal. A kam by šel zpátky do španělska když je tak oblíbený u gubernátora čukotky?

Reagovat
risk je zisk

Jiná liga jiný mrav proč by měl teď táhnout Chelsea když ji bude táhnout za 3 roky? To byl dobře koupenej hráč. Nechají jej vyhrát ve WBA a potom uvidíš jaký to byl kup. Do roka odejde z Chelsea :)

Reagovat
OVi.77

Možná třeba ne a skončí jako promarněný talent kterých už tu bylo, těžko takhle předvídat zase že jo

Reagovat
risk je zisk

Možná

Reagovat
smazaný uživatel

Moses je krídlo, Sturidge je moták a Torres je už len vyblednutá kópia samého seba, takže budúcu sezónu by mohli začať s Falcaom a Lukakom

a hlavne nech madrace nechajú napokoji Lea B

Reagovat
smazaný uživatel

Leo je to tak Díky chlape. A Falcao taky brut.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi dal v tomto roce 86 golů. Kolik z nich dal Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

ani jeden. proč?

Reagovat
madridcan

a este moja klasicka otazka: ,,Co spravil pre slovensky hip-hop?"

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenský hip hop je v troskách,jedinný co za něco stojí je v Čechách a to HYPNO eight ou eight AND A51 !

Reagovat
smazaný uživatel

ale určite tu máme pár dobrých vecí

Reagovat
madridcan

Grammo, Stanica Projekt, MR

Reagovat
smazaný uživatel

rejpat ti jde dobře, Chelsea předvede top bojovný výkon jen proti barce, jako že dal Falcao 3 góly chelsea která byla na výletě , neznamená že je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

ou, tohle může být koleno

Reagovat
smazaný uživatel

Betis bude dneska kopat penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

dejte už někdo tomu Alexisovi přes držku

Reagovat
smazaný uživatel

neudělal nic špatnýho. Naopak - okopávají ho jak brambory. Sudí to nezvládá.

Reagovat
Biozdenda

no nevím, pořád se válí po zemi. Zkouší to pokaždé. Hrozně slabý hráč. Hraje se trochu tvrději on to nezvládá jako jediný.

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho alexise TAK MOC nemám rád

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Tiež by som asi neodolal kopnúť si do neho

Reagovat
Recoba Inter

La Coruňa tak ponížení...

Reagovat
smazaný uživatel

místo aby to vystřelil, tak se tam rozplácne, jak největší piča pod sluncem a je z toho brejk a Jordiho žlutá. doufám, že nějakej zaslepenej šejk bude chtít dáreček pod stromeček a koupího ho klidně za 5 mega

Reagovat
smazaný uživatel

myslím Alexise samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

je to strašný pi*uz

Reagovat
smazaný uživatel

ten pedro tam prostě nemože byt

Reagovat
Biozdenda

hej a Dani Alves normálně sedí? Myslel jsem, že je jednička vpravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Shit, škoda Cesca... ten je hodně důležitej.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

Fuuuu, uz som ho tam videl.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, darujme jim ještě 10 standartek, když je umíme tak skvěle bránit

Reagovat
2miguel1

villa za pedra

Reagovat
smazaný uživatel

čím dřív, tím líp. Pedro se dneska trápí

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro, co chceš víc?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no, Pedro, to musi byt gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro..

Reagovat
blaugrana

Z Pedra je mi zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dal by som tam Songa, z nech sa to ubojuje.

Reagovat
Biozdenda

ty vole Barca má štěstí jak nikdy

Reagovat
madridcan

*jak vzdy, co sa tyka tejto sezony

Reagovat
Biozdenda

no příjde mi letos taky dost slabá. Jakoby už neměla ty zápasy tolik pod kontrolou

Reagovat
JacoBee

Buu.

Reagovat
smazaný uživatel

Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro neva, stává se.

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro neva, stává se.

Reagovat
smazaný uživatel

Alba

Reagovat
2miguel1

jordi

Reagovat
smazaný uživatel

Messi dostane rukou do obličeje a stejně je to jeho faul?

Reagovat
Biozdenda

když přitom chytá za krk bránícího hráče

Reagovat
smazaný uživatel

v pádu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao to musí být jeden z nejrychlejších hatricků v historii ne ? 7 minut to je síla

Reagovat
ADM

Villa, 5 min tuším

Reagovat
smazaný uživatel

Fowler 3 minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles?

28. Falcao, 42. Falcao, 64. Falcao (pen.), 68. Falcao, 71. Falcao

tak aky hattrick za 7 minut? ci sa to berie po novom a ide sa od konca?

Reagovat
Biozdenda

no kdyby tohle Thiago vypiloval

Reagovat
CHONG

Kdyby se to Messiho středeční zranění nakonec ukázalo jako něco vážného, tak by ochotníci klidně mohli odpískat zbytek sezóny, bez něj jsou marní jak týden starý segedín.

Reagovat
2miguel1

system hry je tak nastavený ..na prvy pohlad sa to zda ze bez neho sme bezmocni,len proste hrame to nanho ..keby tam nieje, hrame inak...teraz ked tam je načo ist do ciela s citroenom ked tam mas ferrari

Reagovat
CHONG

Však vy na to jednoho krásného dne doplatíte.

Reagovat
Rssa

Messi druhý poločas spolu s Pedrem nejhorší na hřišti

Vůběc neběhal. Mám obavu, že se mu zase něco stalo...

Reagovat
blaugrana

Takže zhodnotím to stručne. Valdés 8, Adriano 5, Pique 7, Puy 7/Masch 7, Alba 9, Xavi 7, Bus 7, Don 9, Pedro 1, Messi 10, Alexis 4

Reagovat
smazaný uživatel

Messi se druhou půlkou protrápil. Evidentně je zraněnej. Asi to není vážné, protože by jinak určitě nedohrál, ale limituje ho to. Každopádně 10 ani náhodou.

Iniesta byl druhou půlku taky neviditelný.

Alba 9? To je vtip? Vicky měl spíš velký štěstí než cokoli jinýho.

Tohle je hodnocení jak od fildy.

Reagovat
blaugrana

Zariadil víťazstvo? Zariadil. Don keď mal loptu, tak s ňou vedel niečo vymyslieť. Alba lietal hore dole a to sa mi páčilo. A čo keď ho mal? Podržal.

Reagovat
smazaný uživatel

No to teda vôbec. V strede to zlé nebolo ale krídla boli príšerné. Messi druhý polčas odflákol a Pedro s Alexisom boli príšerný, v podstate neexistovala ponuka. Takisto slabo zahral Jordi, ktorý neskutočne veľa kazil a na druhej strane Adriano, tiež neodohral najlepší zápas. Naopak Don Andrés bol vynikajúci celý zápas. Zvyšok zahral priemerne. Každopádne Barca môže byť rada, že to neskončilo remízou

Reagovat
Rssa

Každopádně jsem rád, že jsem alespoň jednou mohli okusit pověstné štěstí Realu a vyhrát.

Reagovat
CHONG

Pokud štěstím myslíš to, že ti rozhodčí každou chvilku neuznají regulérní gól, tak to máš potom pravdu, Real má štěstí až na půdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, zlatý tři body. Rekord. Na zbytek zapomenout.

Katastrofální druhá půlka. To teda by mě zajímalo, co se stalo, protože my jsme druhou půlku vlastně ani neodehráli. My jsme ji dohráli do závěrečnýho hvizdu a to s pořádným štěstím.

Nejlepší na place bych z naší strany ani nevyhlašoval. Kromě Messiho nic.

Moment zápasu:

1. Rekordní gól.

2. Vicky krotí míč na brankové čáře a tyčce.

3. Albovo břevno. To se nevidí.

♡ Visca el Barça ♡

Reagovat
Josifek

Kua Radamael to tam dneska pořádně nasypal, skoro bych ho chtěl k nám do Realu, ale asi by si moc s Cristianem lezli do zelí..

Reagovat
smazaný uživatel

No, kdyz si rozumel s Hulkem, tak kdo vi..

Reagovat
Josifek

Tak jako samozřejmě dva tak skvělí hračí vedle sebe by určitě špatní být nemohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, ale ja si zrovna nemyslim, ze Falcao je hrac, kterej by stal za rozesrani H+B.

Reagovat
smazaný uživatel

mám takový podezření, že se Messiho rekord začal slavit už o poločasové pauze a někteří to s těma panákama přehnali

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt bych chtel videt hrat Barcelonu treba mesic bez skřeta v momentálním rozpoložení. Ti by šli strašlivě do hoven

Reagovat
smazaný uživatel

vtipné

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Real Betis hral fakt paradne Barcelona mala ohromne štastie

Reagovat
CHONG

Jako v každém druhém zápase v této sezóně.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecny, ze neztratili ani ted. Ono to snad ani neprijde..

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že madridské kanály už klesly tak hluboko, že vyhlíží Messiho zranění jak smilování.

Reagovat
smazaný uživatel

...v stredu po zraneni Messiho sa tesili, ze stratime naskok, no ked vyslo najavo, ze to nie je nic vazne, tak pisali, ze Messi simuloval

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou prostě naši madridští kanáloví kolegové. My už jsme si na ně přece i zvykli.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak ...bez nich by to nebolo ono, nudili by sme sa

Reagovat
smazaný uživatel

musíš odlišovat fanoušky a "fanoušky". To že si někdo založí nick "RealekCR7mucq" s jediným úkolem - srát fans Barcy, neznamená, že je fanda Baletu. Narážím na tu zmínku o simulaci, páč tohle žádnej fanda nemůže myslet vážně. Na druhou i ve vašem táboře máte takový inteligenty, který byli schopný hlasit "simulace", když Ronaldo dostal loket...

Reagovat
smazaný uživatel

A jen dodám, že bez Messiho bychom to možná odehráli, ale museli bychom mít Cesca. Zranění obou už by byl opravdu problém. Přidáme-li do tohoto mišmaše ještě odstoupení Puyola, tak nám vyjde, že to s Atletama bude děsná fuška.

Fildo, tak jak to vidíš s těma zraněníma?

Reagovat
CHONG

Bez Messiho byste neodehráli nic.

Reagovat
SIRBRANIKE

http://www.fcbarcelona.cz/index.php?page=clanek&id=13297 viem, že sem nezavítaš za normálnych okolností ani omylom, ale skús si rozšíriť obzory

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem neviděl, ale slyšel jsem, že se zranil Cesc. Tak brzké uzdravení, nechtěl jsem přivolat nic zlého. Doufám, že v lednu už budou fit všichni marodi - Cescem počínaje, přes Marcela, Messiho koleno, Essiena, Higuaína a Coentraem konče. A Abidal by se taky ještě někdy mohl objevit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím to tak, že bys něco přivolával, ale jen ti na tom ukazuju, že prostě jsou zranění součástí fotbalu. A vy jste jich měli dokonce možná i míň než my. Proto mě ta výmluva na zranění připadala lichá.

Reagovat
smazaný uživatel

Není lichá. Vždyť přece musíš vidět, že jsme měli zraněné všechny obránce základu s výjimkou Ramose, který hraje pod injekcemi, Khediru, Özila, oba dva hroty a spousta hráčů je fakt unavená kvůli chybějící letní pauze a nejsme vůbec v dobrém rozpoložení, co se zdraví týče. U vás toho zdaleka tolik není.

Reagovat
smazaný uživatel

Není? Tak si to vezmeme zprava - Dani Alvés už se letos zranil 3x. Puyol nastoupil do sezony zraněný a pak si ještě vykloubil loket. Dnes zase odstoupil. Pique byl taky zraněný. Alba si nejsem jist, ale mám dojem, že taky. Adriano taky. Jediný nezničitelný je Mash. V záloze naskočil po zranění Thiago až teď. Dneska se zranil Cesc. V útoku se po zranění rozehrával Villa. Zranil se Alexis a u toho nevím, jestli ne opakovaně. Je toho fůra.

Obrana je letos jeden velký lazaret.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana ano, ale u nás jsou to VŠECHNY ŘADY, což je horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vždyť už jsem ti vysvětloval, že horší je, když se ti sere furt jen jedna lajna. To se nahrazuje daleko hůř, než když máš zranění rozvrstvené po všech řadách. Navíc - kyž je to obrana, tak je to nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím s tebou. Podle mě je prostě lepší hrát s oslabenou obranou a jinak v plné palbě než být oslabený celkově - mít děravou obranu a ještě nesoulad v útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, dyt ti to uz vysvetloval, tak co delas...

Reagovat
madridcan

Po dnesku som definitivne presvedceny, ze boj o titul nesmieme ani nahodou vzdavat. Dufam, ze si to hraci v hlavach uz neprehrali. Barca bude stracat. Do konca januara by sme to na tych 6 bodov stiahnut mohli.

Reagovat
smazaný uživatel

To uz tu bylo po Seville, Celticu a dalsich takovych. Ono to prave vypada, ze se jim to bude porad vyhybat..

Reagovat
madridcan

nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Další kolo bych to viděl remízka na Camp Nou a my zničení Espanyolu 6-7mi goly

Reagovat
smazaný uživatel

Real nemusí žádnej Espanyol porážet, hráči Espanyolu už teď ví, jak se mají v příštím zápase zachovat a tak si při nejhorším ten jeden vlastenec šoupnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak,Espanyol nemá proti Realu za okolností posledních let žádnou motivaci,svůj jediný motivovaný zápas v sezoně mají v městském derby,u Atlética to platí taky přesně tak,ale opačně.

Reagovat
CHONG

Reagovat
2miguel1

Barca stratí na Mestalle možno, na Bernabeu ale viac ako 15b podla mna nestratí....ak stratí Barca je viac pravdepodobne ze strati aj Reaô...tento rok je titul v Barcelone

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok určitě ne, možná až příští

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně si uvědom, že jsme včera vydřeli tři body na hřišti soupeře, kterej vás porazil. Já bych se nedivil kdyby se do konce ledna náskok ještě zvětšil.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkáš,že po tom co předvedla Barca se slabým Betisem,který porazí kdekdo a naprosté dominanci Realu ve Valladolidu už o obhajobě nepochybuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

S tim co předvádíte?

Reagovat
Infi

z jednoznačného zápasu to šlo od snížení úplně do hajzlu, ale tak konec dobrý, všechno dobré

Reagovat
smazaný uživatel

uff tak to bola divocina...cenne body a gratulacia Messimu

Reagovat
smazaný uživatel

já bych zas až tak o štěstí dnes nemluvil...Messimu pískli neexistující ofsajd a bylo by to po pul hodině 3:0, což už by asi Betis definitivně zlomilo, 3 tyče jsme dostali, 2 dali a ty šance Pedra, Thiaga v závěru, Alby,...myslím že 2:1 je férový výsledek: a pro madridcana: On každý zápas není tak těžký jako na Betisu - Real o tom může vyprávět

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, když náš řežou, tak neuděláš nic.

Reagovat
alcantara

Zlaté tri body. Tito to musel pocarovat, herný prejav nepresvedčivý a predsa si ide bodový rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale co nikdo nezmínil a je to docela zajímavá věc. Že je letošní největší problém obrana, je známá věc, ale za posledních 7 mačů jsme dostali 4 góly. Za poslední 4 mače v lize 3 kusy. To je zase bilance, kterou bychom chtěli vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Nutno ale dodat, že je před náma zápas s Atletama, ve kterém padá docela dost gólů, takže by výsledek třeba 4:3 nepřekvapil.

Reagovat
LAM

Příští zápas na Atletico bych to postavil takhle

Valdes-Alves,Pique,Puyol,Alba-Busquets,Xavi,Iniesta-Pedro,Messi,Villa(popřípadě místo Villy Tello pokuď by jsme chtěly hrát rychleji)

Reagovat
madridcan

Dalsie kolo pride vyprava z Katalanska pozriet si Santiago Bernabeu, vymenit dresy a poslusne odovzdat tri body.........zatial co v Katalansku sa bude potit krv o tri body

Inak mam pocit, ze strasne casto sa stava, ze v rovnake kolo dochadza ku konfrontacii Madridu s Barcelonou

Reagovat
smazaný uživatel

Ty losy jsou neuvěřitelné,někdy v tom vidím neuvěřitlný spojitosti s váma...

Reagovat
madridcan

Tak v spanielsku vzdy beres superov po niektorom time My bereme po Seville, po nas berie La Coruna a po La Coruni Barcelona Teda dufam, ze som ta dobre pochopil(tu spojitost)..V sezone 08/09 sa zaviedol pojem Everest, lebo my sme brali superov po Barcelone, ona po Seville a po nas Valencia alebo nejak tak

Reagovat
SIRBRANIKE

klobúk dolu pred Radamelom, stále to nemožem pochopiť, RESPECT

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně se mi líbí,jak madridistas přešli od debaty o nejlepším hráči na debatu o nejlepším týmu a důkazem budiž nezávislost na nejlepším hráči.

Reagovat
valloire

Mně se zase líbí spíš brunety,ale proti gustu....

Reagovat
smazaný uživatel

Že ty jsi byl vtipný? To já poznám.Ale co na to taky namítnout.

Reagovat
valloire

Nic,protože to tvoje je žvást.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsme odehráli dost špatný druhý poločas,řekl bych ,že bylo dost vidět ,jak chybí Fabregas,ve hře prostě něco scházelo. Nevím jak je možné,že Pedro má někdy slušné zápasy a potom takový,ve kterém působí jakoby fotbal nikdy nehrál a měl jen kondici z nějakého jiného sportu.A Alexis Sanchéz je podle mě naprodej,to už dobré nebude,míč mu také dělá elementární problémy.

Nicméně Betis kvalitu potvrdil,ne nadarmo přehrál Real bez větších problémů,ani nám asi letos nedělal nikdo takové potíže,i ligové El Clásico bylo v závěru dost naše,často mě mrzí Montoyovo břevínko.

Pokud zvládneme s plným bodovým ziskem následující dva duely,měl by být titul náš.

Reagovat
Pinturicchio

Milý Ježíšku, letos jsem znovu moc hodný nebyl (však to znáš, kurvy, chlast a chlebíčky), přesto bych tě o pár věcí poprosil. Světový mír, objevení léků na všechny nevyléčitelné nemoci a Falcaa do Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

S ním byste byli těžká váha na úrovni obou Manchesterů nebo Bayernu. Ale nevím, jestli za něj tolik prachů vysázíte.

Mimochodem - nechtěl jsi vždycky spíš Ferdu?

Reagovat
Pinturicchio

Nevysázeli. Já Falcaa ani nezmiňuju, právě kvůli té nereálnosti toho přestupu, kdybych si mohl ale vybrat, tak bych bral právě jeho. Llorente je mnohem reálnější a z těch pro nás dostupných / reálných nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z pohledu toho, že je to vlastně to nejbolavější místo v sestavě, byste se jednou plácnout přes kapsu mohli. Drahé přestupy vám v jistých dobách nedělaly problémy - Gigi, Thuram nebo Méďa byly megatransfery ...

Reagovat
Pinturicchio

Souhlasím, ten kádr je kompletní, jediné, co chybí, je rozdílový kanonýr.

Reagovat
Darren Fletcher

Soldado by to nespravil? alebo Michu? mozete z nich spravit svetovu triedu, ak sa podari a ovela lacnejsie :)

Reagovat
Pinturicchio

Soldado i Michu si myslím, že by byli dražší než Llorente (Falcao nepřijde, tehle přestup zůstane v oblasti snů a přání )

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chce Juve ten problém řešit a ne jen záplatovat, tak musí prostě bouchnout do stolu a přivést extra kvalitu. Nějakej Michu nehraje v tomhle roli. Goldado by asi nebyl (i při jeho letošní formě) o tolik levnější jako Tygr. Odhaduju to taky na nějakých 40 mega.

Reagovat
Kily

Soldado za 40? to mi přijde jako moc velký úlet, nevím tedy, jakou má výkupní klauzuli, ale já bych to v případě seriózního zájmu odjinud viděl na 22-25, max. 30 ve chvíli, kdy se o něho budou přetahovat dva zájemci a jeden tak bude muset přitlačit

Reagovat
smazaný uživatel

OK, když o tom tak uvažuju, tak je těch 40 fakt moc.

Každopádně tak jako tak - byla by to pro mě až čtvrtá volba za Tygrem, Cavanim a Ferdem. Tygra a Cavaniho bych upřednostňoval pro jejich kvality. Ferdy zase pro jeho nízkou cenu.

Reagovat
Mr.Jindros

Toho bych nechtěl ani za dvacet.

Reagovat
Mr.Jindros

Takový megatransfer není za současné situace vůbec reálný. Buď se na to půjde chytře nebo nebude nic a nebo další provar ala Matri. Takže ideálně Llorente nebo Torres, ale šejky na platech nepřeplatíme, takže s tipuju, že odejdeme s prázdnou.

Reagovat
Mr.Jindros

Ještě by se dal možná vytáhnout někdo z ruské ligy, nějaký nespokojenec nebo hráč těsně před koncem smlouvy. Nebo Mario, ale to už je hodně unreal. No a největší škoda je nepřestup Di Nataleho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jovetič už je nereálnej?

Reagovat
Pinturicchio

Údajně má dohodu se City. Navíc je to skleněnka, bohužel.

Reagovat
Kily

Di Natale už to dokope v Udinese?

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

Zara hodně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

400, pro Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

ešte že ho máme, exhibičná akcia, ale Cordoba v úvode hodne hrýzla....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele