15. kolo
09.12.2012 12:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Levante UD - RCD Mallorca 4:0

Obafemi Martins sice poslední dobou vypadal, že svá nejlepší léta má už za sebou, ale dnes byl právě on jedním z hlavních strůjců drtivého vítězství Levante nad Mallorcou.

Baleárský klub tak prodloužil svoji mizérii a protáhl sérii zápasů bez vítězství už na 12; všechny čtyři góly přitom padly v rozmezí pouhých 16 minut, rozprostřených po obou stranách poločasové přestávky. Tři minuty před pauzou vyhrál Martins souboj s Pedrem Geromelem a poprvé propálil Dudu Aouateho; šlo o jeho už šestý gól v sezoně.

Ve druhé půli potom stačilo prvních 13 minut a nebylo absolutně pochyb o tom, že všechny body zůstanou na Ciutat de Valencia. Nejprve zvyšovat hlavou po rohu David Navarro, a poté opět zaúřadoval skvělý Martins, který dvakrát výtečně vyslal do gólových pozic Rubéna Garcíu a Vicente Iborru.

Trio Martins - García - Nabil El Zhar bylo největší domácí hrozbou už od samého začátku utkání; dá se říct, že je překvapující, že Levante čekalo na branku tak dlouho. Většinu první půle však držel hostující naděje na uzdě gólman Aouate, který kromě šancí Garcíi a Martinse zlikvidoval i pokus Navarra. Právě Navarrovi se sice následně podařilo dopravit míč do brány, ale gól nebyl uznán pro ofsajd.

Ve 42. minutě však byl obranný zámek hostů prolomen a střelecké hody mohly začít. El Zhar vyslal dlouhý míč za obranu, Geromel s Aouatem se mezi sebou nedomluvili a Martins toho dokonale využil, když vybojoval balón a potrestal kiks zkušeného obránce gólovou střelou z blízké vzdálenosti.

A obrana Mallorky se nevyznamenávala ani po půli - Navarro měl na svoji hlavičku po Michelově rohu spoustu místa, a snadno tak zvýšil na rozdíl dvou branek. Potom si Martins vyměnil míč s Rubénem a druhý jmenovaný, teprve devatenáctiletý borec propálil izraelského strážce hostující branky z ostrého úhlu.

Poslední branku pak zaznamenal Iborra, a opět šlo o špatně ubráněný rohový kop. K míči se tak mohl dostat nebezpečný Martins, který jej následně prostrčil napříč malým vápnem k Navarrovi, jehož zpětné přiklepnutí Iborra bez potíží proměnil a uzavřel tak skóre zápasu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele