15. kolo
08.12.2012 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Valverde začal vítězně, Valencia vyhrála v Osasuně

Ligová premiéra kouče Ernesta Valverdeho na lavičce Valencie skončila úspěšně. Netopýři zvládli těžké utkání na půdě Osasuny, urvali velmi důležité tři body a posunuli se do první poloviny tabulky, momentálně jsou devátí. Vítězství zařídil krátce po přestávce jediným gólem kanonýr Roberto Soldado. Byl to vůbec první venkovní triumf Valencie v letošní sezoně...

Už v první minutě přitom musel zasahovat hostující gólman Alves, když balón jednoduše odkopl Arribas, meruna však k překvapení všech směřovala na bránu a gólman Valencie se musel mít pořádně na pozoru, aby si pohlídal vysoký odskok. Los Che poprvé zahrozili zásluhou rohového kopu, Rami skákal do souboje s brankářem Andrésem a chybělo velmi málo, aby ho přeskočil a zavěsil.

Hosté měli míč více na svých kopačkách, do nějakých vyložených příležitostí se ovšem nedostávali, Soldado byl totiž na hrotu pořádně odříznutý, jen občas mu do vápna přiletěl centr, se kterým proti přesile nešlo nic moc dělat. Ve dvacáté minutě o sobě dal pořádně vědět domácí křídelník Lamah, jeho pokus z pravého rohu šestnáctky však naštěstí pro Alvese skončil pár centimetrů vedle tyče.

V závěru prvního poločasu měl pak dvě velmi solidní možnosti Soldado, když si nejprve zpracovával míč od Fegouliho, jenže jeho ránu v poslední možné chvíli zblokoval Damía. A pak si kanonýr Valencie šanci vypracoval sám, po dlouhém sprintu jako by mu však chyběly síly a na zakončení se to projevilo. Feghouli pak ještě zkoušel vystřihnout efektní nůžky, úspěšný ale nebyl.

Po přestávce se probudila Osasuna a v padesáté minutě si vytvořila doposud největší příležitost zápasu, když po Armenterosově centru hlavičkoval Arribas a hosty musel na brankové čáře zachránit Barragán. Prakticky hned v zápětí odpověděl na druhé straně Soldado, v čisté gólovce ho však brilantně vychytal Andrés. Rozhodnutí celého klání nakonec přišlo v padesáté šesté minutě. Piattiho centr skončil na břevně, od něj se však balón odrazil k dobíhajícímu Soldadovi, jenž ho napálil do sítě.

Domácí se po inkasované brance nadechli k převaze, výsledkem však byla třeba jen Lamahova střela, která sice byla zajímavá, Alves jí však bez větších potíží vyrazil. Naopak v nastavení ještě mohl rozhodnout Soldado, Andrés se proti němu ale vyznamenal perfektně. Valencia přesto porazila Osasunu 1:0 a ukázala, že se na Mestalle může blýskat na lepší časy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
celeb

Rami

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele