15. kolo
08.12.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Getafe CF 1:1

Na poslední chvíli musel Real Sociedad zachraňovat alespoň remízu v domácím utkání s Getafe. Díky brance Carlose Martíneze z nastaveného času se tak podařilo vyrovnat na 1:1 a prodloužit sérii neporazitelnosti na pět zápasů.

V obecně nezáživném utkání přišlo oživení až v samotném závěru, kdy po centru Gavilána poslal hosty do vedení Lafita v 87. minutě, a přiblížil tak Getafe k zisku čtvrté výhry v řadě. Nicméně Sociedad stihl bryskně odpovědět, Martínez se na zadní tyči v boji o De la Bellův nákop vyšrouboval ze všech nejvýš a dal svůj první gól v sezoně. Nebýt jej, tak se Getafe minimálně na chvíli podívalo dokonce na čtvrté místo v tabulce, takto si celek z Madridu jen podržel páté místo a dvoubodový náskok na svého posledního soupeře.

Před zápasem převládaly naděje, že si obě mužstva vezmou do vzájemného střetnutí svou aktuální formu a předvedou oku lahodící podívanou. Realita však byla jiná, týmy se navzájem pečlivě hlídaly a od samého počátku šlo z výkonu hostí vycítit, že zisk bodu je vše, pro co na stadion Anoeta přijeli. První pořádný zákrok viděli diváci až ve 34. minutě, kdy si musel Moyá poradit s Castrovou střelou, a o chvíli později se musel neméně vytáhnout i Claudio Bravo proti pokusu Barrady zpoza šestnáctky. Po změně stran měl na kopačce první gól zápasu Ifran, jenže poté, co se v pokutovém území krásně uvolnil, jen nepochopitelně minul branku hostů.

Na druhé straně pak zahrozil Lafita, jenž z několika metrů napálil míč přímo do břevna. Bývalý útočník Realu Zaragoza však touto neproměněnou šancí neřekl poslední slovo a tři minuty před koncem základní hrací doby gólově udeřil. Perfektní načasování náběhu na Gavilánovu přihrávku vzduchem spolu se silným zakončením hlavou zajistilo Getafe vedení. Jenže rutinní nákop De la Belly v samotném závěru zápasu nedokázala obrana Getafe zpacifikovat, čehož Carlos Martínez beze zbytku využil. Zápas tak skončil dělbou bodů po výsledku 1:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RS

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele