15. kolo
07.12.2012 21:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Léčba Aguirrem stačila Espanyolu jen k bodu, se Sevillou hrál 2:2

Zlepšení, ale ne tříbodové. Espanyol ve svém prvním utkání pod novým koučem Javierem Aguirrem přidal, dvakrát vedl doma nad Sevillou, nakonec však bere pouze bod za plichtu 2:2. Proměněné penalty Verdúa a Rakitiće určily poločasový nerozhodný výsledek, po přestávce se pak trefil domácí Simao, Espanyol však vedení neudržel a v nastavení inkasoval z kopačky Negreda.

Domácí nutně potřebovali přerušit čtyřzápasovou sérii bez vítězství a všechno pro to začali dělat hned od první minuty. Několik úvodních akcí ale zastavily útočné fauly Stuaniho, Wakaso se zase prodral přes tři protihráče, čtvrtého už ovšem nepřelstil. Už v páté minutě se však poprvé začali prosazovat také hosté z Andalusie a hned z toho byly dvě velké možnosti, gólman Álvarez si ale skvěle poradil jak se zakončením Reyese, tak o minutu později s pokusem Spahicé.

Sevilla převzala taktovku, přesně když však její tlak vrcholil, utrhli se na druhé straně domácí a vybojovali penaltu. Navarro v šestnáctce srazil Verdúa, ten si sám postavil míč na předurčenou značku a bez sebemenších potíží zavěsil - zatímco López skočil ke své levé tyči, Verdú poslal balón obloučkem přesně do středu. Espanyol však vedl jen jedenáct minut, pak se totožná situace opakovala i na druhé straně. Rakitić rozehrál standardní situaci, Stuani přistrčil Diawaru a nařízenou desítku proměnil střelou k tyči Rakitić.

Krátce nato se do velké příležitosti procpal Stuani, po přihrávce ze strany ovšem vysoko přestřelil. Pořádnou komplikaci způsobil Seville ve třicáté deváté minutě José Antonio Reyes, jenž uviděl svou druhou žlutou kartu v zápase a musel velmi brzy pod sprchy. A hned pár minut po návratu ze šaten využil Espanyol početní převahy k vytvoření si solidní možnosti, když se až na hranici šestnáctky prodral Wakaso, jeho ránu však López vyrazil.

Důležitý gól domácích nakonec dorazil přesně po hodině hry. To rozehrál rohový kop Wakaso tak skvěle, že byl najednou Simao na malém vápně úplně volný a López na jeho hlavičku nedosáhl. Sevilla se však ani v deseti nevzdala a vytvořila si výraznou převahu. Vyrovnat mohl už Rakitić, kteýr svou dělovkou z dálky protáhl Álvareze a přinutil ho k efektnímu zákroku. Na opačné straně hřiště mohl rozhodnout Verdú, těsně však minul a drama tak pokračovalo. A vyvrcholilo v první nastavené minutě, kdy z pravé strany odcentroval Coke, domácí obrana nechala na zadní tyči absolutně nepokrytého Álvara Negreda a to se nevyplácí - byla z toho zasloužená konečná remíza 2:2.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla ma nejaky absence ze?

Reagovat
ryzskej

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera, to X co mám na tento zápas na tiketu vyšlo jedna radost, ještě Málaga musí doma zdolat Granadu a je to v suchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele